AKKU CHECK SOFTKLIKS (lancets akku check)

Želim razgovarati o uređaju za ubod prsta. Razumijem da ovo nije potrebno svima, nije stvar nužne potrebe. Ali onima kojima je to potreban, to postaje pitanje prve nužnosti.

Danas je pojačana tendencija samo-lijeka. A to se događa ne samo zbog sve veće nepristupačnosti medicinskih usluga. To je, tako reći, globalni trend. U punom smislu, to se ne može nazvati samo-lekovima. Umjesto toga, to je kontrola zdravlja, procjena dobrobiti. A on je obavezan i za pojavu novih, prenosivih, automatskih uređaja i uređaja.

U tehnologiji - ista stvar. Nikada nije bilo takvih priručnika za sve prilike.

Stoga se obvezujem tvrditi da u svakom domu postoje uređaji za kontrolu zdravlja. Na primjer, uređaji za mjerenje krvnog pritiska.

Natrag na temu Upotrebljavamo glukometrom Accu-Chek Perform više od 5 godina. Morao sam ga uzeti sa sobom i nositi ga u torbi. I za sve ovo vrijeme nije bilo pritužbi na njegov rad. A njegov vijek trajanja, kako je napisano u uputama, je 50 godina. Ali to se odnosi na sam uređaj. Nema mehaničke dijelove. A evo i mehaničkog uređaja za probijanje prsta. Osim toga, njegov oblik nije optimalan sa stanovišta fizike. Najbolja forma je lopta. Teško je slomiti ga. A uređaj za probijanje podseća na nalivpero. Stvar je krhka.

Kućište brojila je udobno, ali mekano.

I sumnjam da je neko sjedio na njemu. A ovo nije mačka.

Ukratko, došla je moja supruga i rekla da uređaj za probijanje prsta ne radi.

Raskomadao sam se i pomno pogledao, shvatio sam da je on kapec.

Plastika se rasprsne, a mehanizam ne radi ispravno. Naravno, takve stvari možete popraviti, ali to nije ozbiljno.

Ostavimo ove mračne misli. Ali ubod prsta samo iglom (lancetom) je prilično bolan. Postavljalo se pitanje kupovine novog uređaja.

Iskreno, morao sam koristiti druge uređaje. Svidjelo mi se manje od onog s kojim je Accu-check Performa Nano glukometar opremljen. Zove se Softclix.

Pogledao sam u prodavnicama na Internetu. Odabrao sam Zdravcity: jeftin u usporedbi s drugim prodavačima, dostava u obližnju ljekarnu, rokovi - 2 dana. Plaćanje po primanju.

455 rubalja po probijaču, plus 25 lanceta. Naručio sam.

Trećeg dana otišao sam, primio.

Natpisi na mnogim jezicima, ali na ruskom - zasebna oznaka

Odnosno, glavno tržište nije naše. Skoro cijela Europa.

Ovdje je partijski broj (LOT) naveden kao 10518105

Ali sa strane je zalijepljena naljepnica s različitim brojem

Zašto tako, ne mogu odgovoriti.

Dobavlja nam se kao dodatno.

U osnovi, ono što trebate znati o proizvodu piše na etiketi.

Unutar kutije sam proboj i još jedna kutija sa lancetama. 25 komada

Još uvijek imamo svoje more. Lancete ne mijenjamo često. Bojim se pogriješiti, ali jednom godišnje. Možda je koža tanka. Barem nije bilo nelagode od tupih lanceta.

Na kutiji s lancetima sve takođe nije na našem putu.

Barkod označava Njemačku.

Piše "sterilno". Zapečaćeno.

Broj šarže i, verovatno, datum isteka.

Pretpostavit ću da datum isteka označava sterilnost. Pa šta se događa sa iglom?

Ali ovi se brojevi podudaraju, barem s jednim od podataka na glavnom okviru.

Nisam brojao.

Još jedna gomila papira. Upute napisane na neljudski način.

I jedno "ispravno" uputstvo.

I na kraju, samog piercera. Potpuno novi.

Naravno, odmah su ga testirali. Lancet je ubacio novi, ali iz starog.

Sve djeluje jasno. U starom uređaju su se tasteri prelako pritiskali. Mehanizam je verovatno već istrošen. Ovdje su opruge nove, nema stražnjih osovina. Okidači su jasniji.

Mogu pretpostaviti da će takav panker biti prikladan za djecu koja daju krv na analizu. Kako probijaju u našim klinikama, znamo. Potrebno je samo odabrati potrebnu dubinu probijanja. Imamo ili 3, ili čak 2,5. I mjesto probijanja. Obično - ovo je prstenasti prst na levoj ruci, lagano bočno od sredine jastuka prema malom prstu.

Ispada da se ovaj probijač neće miješati u običnu porodicu s djecom.

Kako se olovkom probiti Microlight Next

Prilikom stvaranja olovke za probijanje uzeti su u obzir svi rizici. Osiguran je mehanizam za sprečavanje slučajnog ubrizgavanja. Korištenje uređaja nije samo praktično, već je i sigurno. Uređaj ima 5 nivoa dubine (da biste postavili željenu vrijednost, jednostavno okrenite brojčanik na željenu vrijednost). I djeca i stariji mogu koristiti uređaj.

Ali glavna stvar je bezbolnost uboda. Posebne vođice i poboljšani mehanizam za okidanje omogućuju glatko probijanje, uklanjaju vibracije. Silikonske preslice s potpisom dolaze u savršeno ravnomjernom i savršenom akceleraciji za smanjenje boli. Prema statistici, oko 70% pacijenata osjeća samo blagu nelagodu i ne osjeća bol.

  • operite ili obradite ruke antiseptikom
  • okrenite vrh (oznaka na bijelom prstenu treba biti jednaka kontrolnoj zarezu na tijelu),
  • izvucite i uklonite vrh,
  • izvadite lancetu, okrenite zaštitni poklopac na četvrtinu obrtaja,
  • umetnite skarifer u poseban otvor za probijanje, odvijte zaštitnu kapu (da biste odložili kapu na lancetu, morate je ponovo staviti),
  • stavite na vrh i okrenite ga dok ne klikne (izbočena oznaka na bijelom prstenu trebala bi se podudarati s izbočenjem na tijelu) i odaberite dubinu proboja.

  • povuci penis na kraju,
  • pritisnite piercer na vrh prsta, dlan,
  • pritisnite okidač
  • ako nema dovoljno krvi, pokrenite drugu ruku preko dlana i prsta (ne preporučuje se pritiskanje mjesta uboda),
  • nakon uzimanja uzorka krvi obrišite mesto uboda suhom, čistom krpom ili papirnatim ručnikom.

  • uklonite zaštitnu kapu,
  • stavite zaštitni čep na lancetu igle,
  • usmjerite lancetu u spremnik i gurnite ga posebnim mehanizmom, nakon što se okidač povuče natrag.

Olovku za probijanje prsta Microllet Next možete kupiti u trgovini MEDMAG po povoljnoj cijeni s dostavom.

Raznolikosti lanceta za glukometar

Lančevi su sjajna zamjena za stare scarifiere. Naziv medicinskog proizvoda uzet je iz njemačkog jezika u kojem "lanzette" dolazi od francuske kratice "lance" - koplje. Zahvaljujući tankoj igli možete prst probiti gotovo bezbolno. Lančevi imaju odvojivu kapu koja pruža sterilnost.

Princip rada i cijena ovise o njihovoj vrsti, tako da mogu biti:

Posebna kategorija su lancete koje se koriste u pedijatriji.

Mogućnost upotrebe s bilo kojom vrstom glukometra glavna je prednost ove vrste proizvoda. Izuzetak je piercing olovka Accu-Chek Softlix u koju se uklapaju samo posebne Softclix lancete.

Još jedna prednost kod upotrebe ove vrste igle za jednokratnu upotrebu je mogućnost podešavanja njihove dubine prodora pomoću olovke za probijanje.

To se može učiniti na sledeći način:

  • pomicanjem regulatora u položaj 1 ili 2 omogućava vam korištenje proizvoda u djetinjstvu,
  • oznaka 3 pogodna je za žensku ruku,
  • osobe s debljom kožom trebaju postaviti brojčanik na 4 ili 5.

Upotreba inovativnih tehnologija učinila je ovu vrstu lancete posebno tankom, čime je probijanje kože neprimjetan dijabetičarima. Obično te igle uzimaju krv ne samo od odraslih, već i od male djece.

Druga prednost automatskih scarifiera je mogućnost njihove upotrebe bez posebnih olovaka i drugih uređaja. Da biste izvršili manipulaciju, samo jednim klikom na glavu lancete.

Visoki trošak ne dozvoljava svakodnevnu upotrebu automatskih scarifiera, pa dijabetičari često koriste univerzalne lancete.

Lančevi za decu

Unatoč činjenici da su ove igle za probijanje prsta posebno akutne i nemogućnost nanošenja djeteta fizičke i psihičke traume, njihova upotreba je ograničena zbog velike cijene.

Stoga većina roditelja smatra kako je upotreba univerzalnih lanceta akcije dobra alternativa.

Treba koristiti samo sterilne lancete jer su njihove igle u direktnom dodiru s krvlju. Zbog toga je ispitivač namijenjen samo za jednokratnu upotrebu. Dijabetičari često koriste igle više puta, dok lanceta gubi oštrinu i pojavljuju se bolni osjećaji.

U idealnom slučaju, svaki postupak uzimanja krvi trebao bi biti popraćen promjenom igle. Proizvođači automatskih lanceta onemogućili su probijanje prsta nekoliko puta.

Dijabetičari moraju znati da ponovna upotreba lanceta može izazvati razvoj upalnih bolesti, pa se treba pridržavati sljedećih pravila upotrebe:

  1. Svaku manipulaciju treba izvesti čistim rukama i sapunom (alkohol nije dozvoljen kada koristite mjerač).
  2. Ne dozvolite drugoj osobi da ponovno upotrebi iglu.
  3. Lancete i test trake glukometra najbolje se čuvaju na mestima zaštićenim od direktne sunčeve svetlosti. U tom je slučaju potrebno osigurati da mjerač ili pribor nisu igračka u dječjim rukama.

U kojim uslovima se treba čuvati?

Olovka za probijanje Microllet Next dizajnirana je za individualnu upotrebu jer na površini mogu ostati kapi krvi koje mogu biti biološki opasne. Za svaku ogradu trebate koristiti novu lancetu, nakon postupka ona se mora odlagati kao medicinski otpad.

Čistač lanceta treba čistiti najmanje jednom nedeljno. Da biste to učinili, koristite krpu navlaženu izopropil alkoholom (70%). Ako je potrebno, nakon čišćenja obrišite papirnatim ručnikom.

Prednosti automatskog probijanja Microllet Next

Ova manipulacija ne zahtijeva posebne vještine, ali postoji niz preporuka i nijansi, kojih se treba pridržavati.

Najvažnije pri upotrebi lanceta za jednokratnu upotrebu:

  1. Prije postupka operite ruke toplom vodom i sapunom.
  2. Neposredno prije uboda uklanja se zaštitna kapa s drške.
  3. Laganim pritiskom držač za lancetsku iglu skida se skroz.
  4. Zaštitna kapa uklonjena je sa lancete.
  5. Podesite dubinu predviđenog probijanja (u početku se preporučuje odabir drugog nivoa).
  6. Tipka za pokretanje pritisne se kada ručka dodirne površinu kože.
  7. Nakon toga, skida se kapa s uređaja i troši se potrošeni sredstvo za uklanjanje.

Da biste pravilno odabrali lancete, morate uzeti u obzir koliko često će se tokom dana koristiti i koji model brojila (olovka) koristite.

Važan kriterij prilikom odabira lanceta za glukometar je mogućnost probijanja uzimajući u obzir debljinu kože. U ovom slučaju univerzalni će modeli biti poželjniji, jer se koriste zajedno s olovkom za probijanje, u kojoj postoji poseban regulator koji vam omogućuje odabir dubine prodora.

Sljedeći parametri utječu na cijenu lanceta:

  1. Kompanija koja proizvodi model. U ovom su slučaju njemački proizvođači neprikosnoveni lideri, što objašnjava visoku cijenu njihovih proizvoda.
  2. Broj scarifiers u paketu.
  3. Raspon vrsta (automatski proizvodi su najskuplji).
  4. U komercijalnoj ljekarni potrošnja glukometra imat će nižu cijenu nego u mreži državnih ljekarni.

Značajke ovog dizajna uključuju dimenzije lancete. Programeri su stvorili vrlo tanke igle, u najširem dijelu takva je igla samo 0,36 mm. Takođe, lanceta ima ravnu podlogu, prekrivena je silikonom, koji ublažava ubod. Stoga možemo reći da je postupak bezbolan, korisnik minimalno osjeća ubod.

Kako instalirati ili promijeniti lancetu:

  • Skinite zaštitni poklopac.
  • Ako se lanceta već nalazi u zahvatu za probijanje, povucite sektor za dinamičko vađenje igala i, izravno, uklonite posljednji.
  • Sljedeći lancet je ugrađen u poseban držač sa potiskom do kraja. Upotrijebite akciju uvijanja za uklanjanje zaštitnog poklopca.
  • Stavite poklopac uređaja na njegovo mjesto dok se ne zaustavi. Pazite da je udubljenje poklopca poravnato s središtem polukružnog reza u sektoru za uklanjanje igala koji se kreće.

Ljekari savjetuju uzimanje bočne površine vrha prsta za punkciju, jer je dokazano da u ovoj zoni senzacije nisu tako bolne. Ali dopuštena je i mogućnost korištenja alternativnih zona: na primjer podlaktica, područje palca direktno na dlanu, bedra ili tela donjih ekstremiteta.

Prije uzimanja krvi, ruke treba oprati toplom vodom sapunom, a zatim osušiti. To će pomoći uspostaviti pravu cirkulaciju krvi. Nakon proboja, mesto s kojeg ste uzeli uzorak krvi obrišite čistom, uvek suvom krpom.

visoke precizne igle za oštrenje silikona i silikonski premaz pružaju bezbolno uzorkovanje krvi.

Skladištenje i rukovanje

Olovka za probijanje Accu Chek Softclix je dizajnirana sa dobro osmišljenim dizajnom; probijanje minimizira kontakt sa kožom i rizik od infekcije. Ipak, kako bi se izbjegle upale, kao i unošenje opasne bolesti, preporučuje se najmanje jednom tjedno očistiti mlaznicu s kapicama pomoću alkoholne otopine. Također, svaki put očistite i dezinficirajte da na mlaznici ima tragova krvi.

Olovka za probijanje dizajnirana je za individualnu upotrebu.

Uređaj i mlaznicu ne uranjajte u tečnost, svaki put nakon upotrebe menjajte lancete.

Softclix lanceti

Accu-check softclix lancete prikladan su alat za probijanje. Dizajniran je specijalno za udobno uzimanje krvi. Biološka tekućina uzima se ili iz prsta ili iz ušne školjke. Razina dubine probijanja odabire se uz pojedinačni izračun - to ovisi o tipu kože korisnika.

Zajedno s aparatom za probijanje mogu se upotrebljavati samo lancete koje provjeravaju Accu. Ako je ovo Accu check softclix olovka, onda bi igle trebale biti istog naziva. Korištenjem drugih lanceta možete oštetiti ručicu ili poremetiti njen neometani rad.

Ovaj je alat namijenjen individualnoj upotrebi, tj. može ga koristiti samo jedna osoba. Tako ćete izbjeći rizik od infekcije.

Popularni proizvođači i cijene

Uprkos širokom rasponu igara za uklanjanje igala, modeli određenih marki veoma su popularni među stanovništvom.

Lančevi su prilagođeni uređajima Contour TS ili Plus, a odnose se na tip uboda univerzalnog tipa. Proizvodnja se temelji na upotrebi medicinskog čelika, koji osigurava sigurnost i pouzdanost proizvoda. Očuvanje sterilnosti omogućava poklopac koji se može skinuti.

Kada kupujete u internetskoj trgovini, cijena može biti od 372 do 380 rubalja. U mreži ljekarni, to je u rasponu od 440 rubalja.

U liniji je proizvod Rosh Diabetes Kea Rus LLC. Bezbolno probijanje pruža minimalno tanak promjer igle. Osim toga, tretman silikonom ne izaziva taktilne senzacije ni kod najosjetljivijih pacijenata.

Lancete Softclix pogodne su za Accu-Chek Asset, Perform ili Performa Nano mjerač.Olovka za probijanje Accu-Chek Multiclix funkcionira s Multiklix iglama, a na svom Accu Chek Mobile uređaju morate kupiti Accu Chek FastKlix scarifiere.

Pakiranje br. 25 može se kupiti za 110 rubalja.

Zemlja porijekla - SAD. Svestranost Van Tach scarifiera omogućava i odraslima i djeci. Pored toga, u kompletu za olovke postoji i posebna kapa koja omogućava uzimanje krvi sa drugih mjesta. Zahvaljujući praktičnom regulatoru, uređaj se lako prilagođava bilo kojoj debljini kože.

Ako se manipulacija izvodi na alternativnom mjestu ograde, tada se indikator razine šećera može razlikovati od postupka na površini kože prsta.

Prosječna cijena po 100 komada je unutar 700 rubalja (br. 25-215 rubalja)

Lančevi su dostupni u Njemačkoj. Trokutasti oblik koplja, u kombinaciji s minimalnim promjerom, omogućava bezbolno probijanje, što omogućava široku upotrebu u pedijatriji.

Sigurnost ovog modela pruža medicinski čelik visoke čvrstoće.

Trošak ljekarne je unutar 380 r. (Br. 100). Internetske trgovine prodaju ove proizvode po cijeni od 290 p.

Lančevi za automatsku upotrebu od poljskih proizvođača. Prisutnost dvostruke opruge povećava tačnost probijanja i ne dozvoljava pojavu bola. Ovaj efekat takođe postaje moguć zahvaljujući uklanjanju vibracija igala.

Ima 6 sorti. Svaki paket ima svoju boju, koja odgovara određenoj debljini lancete. To olakšava odluku o izboru pojedinačnog modela.

Opcija br. 200 ima prosječnu cijenu od 2300 p.

Zemlja porijekla - Poljska. Lančevi su prilagođeni svim vrstama olovaka (Accu-Chek je izuzetak). Mogu se koristiti i autonomno. Minimalni promjer igle omogućava pacijentima koji se boje postupka oduzimanja krvi.

Model je rasprostranjen u pedijatrijskoj praksi. Može se koristiti i za najmanje bolesnike. Sigurna upotreba zbog trostrukog silikonskog premaza.

Cijena - od 390 do 405 str. (ovisno o ljekarničkoj mreži).

Ova raznolikost lanceta dostupna je u više oblika. Ambalaža ima drugu boju (svaka boja odgovara određenoj debljini kože). Sterilnost igala osigurava ionizirajuće zračenje tokom proizvodnje, a tijelu stvaraju uvjete za stalnu zaštitu od oštećenja.

Manipulacija uzorkovanja krvi vrši se tako da ga čvrsto pritisnete na površinu prsta. Manjak taktilnih senzacija ne izaziva strah ni kod najmanjih pacijenata.

Pakovanje od 200 komada. Trošak u ljekarni počinje od 1000 rubalja.

Bilo koju vrstu medicinske opreme i potrepština najbolje je kupiti samo putem ljekarniške mreže ili provjerenih internetskih trgovina za dijabetičare. Ako koristite univerzalne igle, tada nije teško pokupiti jeftine lancete za glukometar.

Ključne karakteristike

Accu-Chek Softclix pruža gotovo bezbolan 1, higijenski i siguran pad krvi.

  • Dizajn olovke
  • Izbjegavajte oštećenja kože
  • Gotovo bezbolna kap krvi 1

1 Doktor Kubek R. D., 8. lipnja 2007. Osnovne informacije na web mjestu tvrtke Rosh

Koristi se sa

Koristi se sa

Accu-Chek Softclix

Accu-Chek Softclix pruža gotovo bezbolan 1, higijenski i siguran pad krvi.

  • Dizajn olovke
  • Eliminiranje rizika od oštećenja kože
  • Gotovo bezbolna kap krvi 1

1 Doktor Kubek R. D., 8. lipnja 2007. Referentne informacije na web mjestu tvrtke Rosh.

Uputstva

  • Težina: 21g
  • Sposobnost kontrole dubine uboda
  • Podešavanje dubine probijanja: 11 položaja, kružno podešavanje dubine probijanja
  • Raspon dubine probijanja: od 0,8 mm do 2,3 mm
  • Prečnik igala: 0,4 mm
  • Silikonski obloženi

Upotreba uređaja Accu-Chek Softclix je vrlo jednostavna zbog male veličine i praktičnog dizajna.

Skinite poklopac. Umetnite novu lancetu u posebno dizajniran držač i pritisnite dok ne klikne. Uređaj zatvorite poklopcem - također dok ne klikne. Provjerite je li kontrola dubine kružnog uboda postavljena na razinu koja vam je potrebna. Pritisnite tipku za penis dok ne klikne. Nežno držite uređaj do vrha prsta i pritisnite gumb okidača. Nakon merenja glukoze izvadite poklopac sa uređaja i uklonite lancetu.

Više informacija o radu uređaja možete pronaći u korisničkom priručniku.

Društvene mreže

Ova web lokacija sadrži informacije o proizvodima stvorenim za široku publiku, a mogu sadržavati i informacije koje su zabranjene za javni pristup ili distribuciju u vašoj zemlji. Upozoravamo vas da nismo odgovorni za objavljivanje informacija koje nisu u skladu sa zakonodavstvom vaše zemlje.

Postoje kontraindikacije. Prije upotrebe potrebno je posavjetovati se sa stručnjakom i pročitati upute.

Kako očistiti i očistiti pirser

Da biste ga očistili, piercer morate obrisati vlažnom krpom navlaženom vodom ili alkoholom. Također, temeljno obrišite unutrašnju površinu poklopca uređaja za probijanje prsta pamučnim ručnikom, navlažen 70% -tnom otopinom alkohola.

Ali prije upotrebe, pustite alat da se osuši. Sama olovka ne sme biti uronjena u vodu ili alkohol, niti igle za proveru Accu-Check-a.

Držite ovu olovku i uređaj kao i skup sterilnih lanceta na mestima nedostupnim deci.

Lančeve se ne koriste ponovo! Rok za upotrebu neiskorištenih lansera Accu-check je 4 godine. Cijena seta lanceta: od 750 do 1200 rubalja. Kupujte robu samo u ljekarnama ili specijalnim trgovinama.

Je li postupak uzimanja krvi bolan?

Značajke ovog dizajna uključuju dimenzije lancete. Programeri su stvorili vrlo tanke igle, u najširem dijelu takva je igla samo 0,36 mm. Takođe, lanceta ima ravnu podlogu, prekrivena je silikonom, koji ublažava ubod. Stoga možemo reći da je postupak bezbolan, korisnik minimalno osjeća ubod.

Kako instalirati ili promijeniti lancetu:

  • Skinite zaštitni poklopac.
  • Ako se lanceta već nalazi u zahvatu za probijanje, povucite sektor za dinamičko vađenje igala i, izravno, uklonite posljednji.
  • Sljedeći lancet je ugrađen u poseban držač sa potiskom do kraja. Upotrijebite akciju uvijanja za uklanjanje zaštitnog poklopca.
  • Stavite poklopac uređaja na njegovo mjesto dok se ne zaustavi. Pazite da je udubljenje poklopca poravnato s središtem polukružnog reza u sektoru za uklanjanje igala koji se kreće.

Najlakši način je uzeti uzorak krvi s vrha prsta.

Ljekari savjetuju uzimanje bočne površine vrha prsta za punkciju, jer je dokazano da u ovoj zoni senzacije nisu tako bolne. Ali dopuštena je i mogućnost korištenja alternativnih zona: na primjer podlaktica, područje palca direktno na dlanu, bedra ili tela donjih ekstremiteta.

Prije uzimanja krvi, ruke treba oprati toplom vodom sapunom, a zatim osušiti. To će pomoći uspostaviti pravu cirkulaciju krvi. Nakon proboja, mesto s kojeg ste uzeli uzorak krvi obrišite čistom, uvek suvom krpom.

Korisničke recenzije

Igle za mjerenje točnih provjeravanja isplativije su kupiti u danima promocija i prodaje, a vlasnici diskontnih kartica također mogu uštedjeti. Sami kompleti nisu toliko jeftini u odnosu na sam mjerač, tako da provjerite kvalitetu proizvoda, uključujući i njegov rok trajanja.

Kada kupuju ovaj ili onaj proizvod, potencijalni kupci često se oslanjaju na preglede korisnika, koje obiluje internetom.

Accu-check - niz glukometra i povezanih uređaja koji se odnosi na pristupačnu paletu proizvoda za dijabetičare. Proizvodi prikupljaju dobre kritike, nije teško pronaći komponente, upute za uređaje su razumljive, navigacija je jednostavna. Usluga nakon prodaje obično ni ne stvara poteškoće.

Izdvojeni proizvodi

    Informacije o proizvodu
  • Obrazac za puštanje: postavite Aktivni sastojak: ->
  • Pakovanje: pakovanje
  • Proizvođač: Roche Diagnostics
  • Proizvodno postrojenje: Roche Diagnostics GmbH (Njemačka)

Namijenjen je samo radu s lancetama Accu-Chek Softclix za dobivanje uzorka krvi iz prsta ili na alternativnim mjestima.

To je uređaj koji se jednostavno koristi za proizvodnju kapi krvi, a koji je posebno dizajniran za gotovo bezbolno primanje kapljice krvi s vrha prsta ili na druga mjesta (na primjer, rame, podlaktica).

Dubina probijanja može se odabrati pojedinačno, ovisno o vrsti kože, pomoću regulatora dubine probijanja, koji ima 11 odjela.

Accu Chek SoftClix ručka za probijanje

  • Držite se za gotovo bezbolni kapi krvi Accu Chek SoftClix (Accu Chek SoftKliks)
  • Podešavanje dubine probijanja - 11 nivoa
  • Proizvodnja - Roche Diagnostics

Pogledajte video: How To Use Your Accu-Chek Softclix Lancing Device (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar