Kako se postupa s mamom

Ako vas zanima pitanje: je li mumija korisna za dijabetes, odgovor neće dugo doći. Dovoljno je da se uspješno koristi za liječenje mnogih ozbiljnih bolesti. Na pozadini ovog čudotvornog lijeka moguće je smršavjeti. Tijelo se brzo čisti, rane zacjeljuju. Uz pomoć otopine ove tvari, šećer se može impresivno smanjiti. Kod dijabetesa uočavaju se nepravilnosti u endokrinom sistemu. Dakle, mama se aktivno bori s tim problemima. Kao rezultat toga, oporavak je moguć i kod dijabetesa bilo koje vrste - i prvog i drugog.

Maminski sastav

Ovaj proizvod sadrži biljne sastojke. Smolasta tvar se minira u pukotinama stijena, kao i u velikim dubinama pećina. Što se hemijskog sastava tiče, ovdje je prilično pristojan set:

  • mnogo minerala
  • elementi u tragovima korisni za tijelo,
  • pčelinji otrov
  • esencijalni vitamini
  • esencijalna ulja.

Usput, od elemenata u tragovima treba razlikovati:

Kao što vidite, sastav je prilično koristan za ljude. Mumiye je sjajna pomoć u borbi protiv dijabetesa. Samo je vrlo važno da se ne pretjeruje s dozom.

Kakav efekat ima mama

  1. Snižava šećer u krvi.
  2. Žeđ se smanjuje.
  3. Izlaz mokraće se smanjuje.
  4. Umor se ne primećuje često.
  5. Migrena prolazi.
  6. Pomaže kod oticanja.
  7. Pritisak se normalizira.
  8. Znojenje se smanjuje.

Možete uzeti mumije za dijabetes melitus prve i druge vrste kako biste smanjili višak kilograma i nastavili ga kontrolirati. Ali pretilost je glavni uzrok dijabetesa. Osim toga, odličan je pomoć u sprječavanju bolesti ako postoji predispozicija za dijabetes ili je bilo slučajeva ove bolesti u bliskoj rodbini.

Prevencija dijabetesa kod mama

Da biste to učinili, potrebno vam je 18 grama mumije, otopite ga u 500 ml vode. Dijabetičare tipa 1 i 2 treba uzimati pola sata prije jela po nekoliko čajnih kašika tri puta dnevno. Kurs liječenja je jednu i po sedmicu. Nakon toga, još godinu i pol dana, doziranje treba povećati na tri kašike. Ako se prilikom uzimanja lijeka osjećate bolesno, otopinu možete piti s mineralnom vodom ili mlijekom.

Kako uzeti mamu

  1. Potrebno je otopiti 4 grama mumije u 20 kašika. prokuhana voda.
  2. Ovaj lijek za dijabetes tipa 1 ili 2 treba uzimati dva puta u 24 sata. Ujutro na prazan stomak. Što se tiče večeri, bolje je ići u krevet, samo pre prijema treba proći barem tri sata nakon večere.
  3. Kurs liječenja je jednu i po sedmicu - 10 dana. Zatim opet isti prekid i liječenje.

Bukvalno mjesec dana nakon što počnete uzimati lijek, osjetit ćete učinak. Ponekad su uzimanje mame za dijabetes mogući simptomi pogoršanja bolesti. Glavna stvar je ne prekoračiti razumne doze kako ne bi izazvali nuspojave.

Mamine recepte za dijabetičare

Da biste smanjili šećer u krvi i žeđ, 0,2 g mumije treba pomiješati sa vodom. Lijek je potrebno uzimati ujutro, a potom uveče. Nakon 5 dana, možete se odmoriti od liječenja, a zatim se tečaj ponavlja.

Za pacijente tipa 2, liječenje po posebnoj šemi pomaže savršeno:

  • potrebno je otopiti tri i pol grama mumije u pola litre vode,
  • piti 10 dana u kašici,
  • nakon toga, isti broj dana i pol kašike,
  • zatim za 5 dana uzimajte 1,5 tbsp. znači
  • trebalo bi napraviti pauzu od 5 dana između svakog ciklusa,
  • piti lijek 30 minuta prije nego što idete jesti, 3 puta dnevno.

Kako biste se riješili svrbeža kože, slabosti treba oprati svježim sokom ili mlijekom. U slučaju razvoja dijabetičkog stopala, ovaj lijek pomaže brzo zacjeljivanje rana.

Ako je bolest prilično zanemarena, simptomi su pogoršani, zdravlje se osjetno pogoršava, tada dijabetičari trebaju uzimati lijek:

  • 4 grama mumije rastvorene u 20 kašika vode - ni tople ni hladne,
  • ovo treba raditi nakon jela nakon tri sata, 3 puta dnevno,
  • piti 2 žličice znači, najbolje oprati svježim sokom,
  • treba se liječiti na ovaj način u roku od nedelju i po,
  • pa napravite pauzu od 10 dana, a zatim počnite ponovo lečenje
  • Po ovoj šemi možete ponoviti do šest tečajeva liječenja.

Kada je mumija kontraindicirana

  1. U slučaju individualne netolerancije.
  2. Djeca do godinu dana ne smiju davati mamu.
  3. Sa onkološkim bolestima.
  4. Tokom trudnoće i dojenja.
  5. Uz Addisonovu bolest.
  6. Ako postoje problemi sa nadbubrežnom žlijezdom.

U slučaju da se dijabetes pokrene, to je u kasnoj fazi, simptomi se manifestuju sasvim jasno, moguće je liječiti se uz pomoć mumije samo kao pomoćno sredstvo. Veoma je važno da ne pretjerate sa tijekom primjene, i s dozama. Inače se tijelo može naviknuti i samostalno prestati raditi.

Pogledajte video: 24 SATA S BEBOM (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar