Čokoladna glazirana torta od mrkve

Pristup ovoj stranici odbijen je jer vjerujemo da za pregled web mjesta koristite alate za automatizaciju.

To se može dogoditi kao rezultat:

  • Javascript je onemogućen ili blokiran nastavkom (npr. Blokeri oglasa)
  • Vaš pretraživač ne podržava kolačiće

Provjerite da li su u vašem pretraživaču omogućeni Javascript i kolačići i da ne blokirate njihovo preuzimanje.

Referenčni ID: # 4981e910-a94c-11e9-a69c-67e3934b8742

Sastojci

Za tortu od mrkve

  • 250 g mlevenih badema,
  • 250 g mrkve,
  • 100 g eritritola,
  • 80 g proteinskog praha sa aromom vanilije,
  • 6 jaja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 boca arome limuna
  • 1 kašika sode bikarbone.

  • 80 g tamne čokolade s ksilitolom
  • 80 g šlaga
  • 20 g eritritisa

Količina sastojaka za ovaj recept s malo ugljikohidrata izračunava se u 12 komada. Proces kuhanja traje 15 minuta. Vrijeme pečenja - 40 minuta. Ukupno vrijeme čekanja je 120 minuta.

Hranjiva vrijednost

Hranjive vrijednosti su približne i označene su na 100 g proizvoda s malo ugljikohidrata.

kcalkjugljeni hidratimastivjeverice
26310994.2 g19,8 g15,2 g

Korak po korak recept

Umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni puter, brašno pomešano sa sodom, dobro izmešajte.

U tijesto dodajte naribanu mrkvu, promiješajte, prelijte u kalup.

Pecite oko pola sata.

Pripremite glazuru: pomiješajte kiselo vrhnje sa šećerom, kakaom, u ovu smjesu stavite puter u kockicama, stavite na topli plamenik. Kad prokuha, odmah uklonite sa vatre.

Ohlađenu tortu narežite na 2 kolača duž nje, premažite vrućom glazurom (oko 1/3 količine), a preostalu glazuru izlijte na površinu torte.

Kako napraviti kolač od čokoladne mrkve

Sastojci:

Pileće jaje - 2 kom.
Mrkva - 2 kom. veliki
Šećer - 100 g
Kakao prah - 2 žlice.
Cimet - 1 kašika kašike
Prašak za pecivo - 1,5 tsp
Pšenično brašno - 200 g
Limunova korica - 1 kašika
Biljno ulje - 125 ml
Šećer u prahu - fakultativno

Kuhanje:

Ogulite, operite i naribajte dve velike ili tri srednje mrkve.

Uklonite listiće jednog limuna. Pokušajte da ne dodirujete bijeli sloj izmeta da kolač ne bude gorak. Ova torta od čokolade i mrkve može se pripremiti i narančinom koricom - biće i vrlo aromatična.

U dubokoj posudi pomiješajte jaja sa šećerom.

Umutite mikserom velike brzine u bujnu laganu masu. Beat oko 4-5 minuta.

Dodajte biljno ulje umućenim jajima i opet tuku mikserom. Zatim dodajte rendanu mrkvu i limunovu koricu. Razmjena.

Prosijte pšenično brašno u zasebnu duboku posudu, dodajte cimet, kakao, prašak za pecivo i dobro izmiješajte.

Tečnu masu prelijte preko prosijanog brašna, dobro izmešajte lopaticom da dobijete prilično lepljivo čokoladno testo.

Posudu za pečenje podmažite biljnim uljem (imam kalup prečnika 20 cm), rasporedite testo i glatkom rasporedite čitavu masu.

Kolač poslati u rernu prethodno zagrijanu na 180 stepeni 40 minuta. Spremnost kolača mora se provjeriti čačkalicom - ako ga zalepite na sredinu proizvoda i izvadite, onda mora biti apsolutno suh.

Usput, pokušajte da ne pretjerate sa kolačem u pećnici, trebao bi biti mekan i malo vlažan.

Gotov kolač se ostavi da se ohladi, izvadi iz kalupa i može se ukrasiti po želji: torta se može posipati šećerom od glazure ili otopljenom čokoladom i premazati glazurom za pečenje.

Takva torta podnosi se smrzavanju. Izrežite ga na porcije, zamotajte u vrećicu ili obložite filmom i stavite u zamrzivač da se čuva. Torta se može odmrznuti u hladnjaku ili mikrovalnoj. Prije posluživanja, po želji može se podgrijati, a okus će biti svježe!

Način kuhanja

Zagrejati pećnicu na 175 ° C. Ogulite mrkvu i sitno je naribajte. Umutite jaja sa eritritolom, limunovim sokom i aromom limuna sve dok ne postane pjenasta.

Pomiješajte mljevene bademe sa bjelančevinom u prahu i sode bikarbone, a zatim dodajte smjesu u jajnu masu i promiješajte. U tijesto dodajte naribanu mrkvu.

Pita od tijesta

Podeljeni kalup obložite papirom za pečenje ili mastima, kalup napunite tijestom i poravnajte. Stavite u rernu na 40 minuta.

Tijesto izravnajte u kalup

Nakon pečenja ostavite da se torta dobro ohladi.

Za pripremu glazure, polako zagrijte kremu od eritritola u maloj tepsiji. Čokoladu grubo razbiti i otopiti u kremi uz miješanje. Oprez, ne pregrijavajte masu (maksimalno 38 ° C).

Na ohlađenu tortu izlijte čokoladnu glazuru i umutite.

Tko je tvrdio da biste se trebali ograničiti dijetom s niskim udjelom ugljikohidrata?

Stavite tortu da se ohladi na hladnom mestu ili u frižideru dok se glazura ne stvrdne. Dobar apetit.

Uskršnja torta od šargarepe

Kao i svi zekovi, uskršnji zeko voli uživati ​​u mrkvi. Što može biti bolje od pečenja ukusnog kolača od mrkve za Uskrs. Poželjno je da to bude malo ugljikohidrata, tako da sam prvo što sam učinio vidio koliko ugljikohidrata u prosjeku donosi jedna šargarepa. 10 g na 100 g mrkve, većina ostalih sastojaka sadrži manje ugljikohidrata, ali istovremeno bi trebali dobro ići zajedno

Torta ukrašena domaćom mrkvom od marcipana

Vrlo motivirana, pripremila sam se za kreaciju. Brzo je pronađena mješavina sastojaka za pite, a zahvaljujući procesoru hrane mrkva se lako trljala. Sve se temeljito promiješalo, tijesto je napunilo moj odvojni pekač veličine 26 centimetara, poravnalo i otišlo u pećnicu.

Odlično, bila je pečena moja uskršnja torta. Odmah se postavilo pitanje - kako sam ga ukrasio? U početku je izgledao neupadljivo i dosadno, ali na Uskrs bi trebao biti vedar i živopisan.

U početku sam pomislio na glazuru - mogao bih uzeti šećernu glazuru od Xuckera. Istina, tada bi torta postala previše slatka za mene, a pored toga, Xuckerovo smrzavanje mi je dovoljno teško za rad, pa sam odbacio ideju.

Hmm ... možda bi trebala biti potpuno zelena tako što ćeš napraviti obojeni sloj marcipana? Ne, prvo, bilo bi previše šareno, a drugo, to ne bi bila torta od šargarepe, već marcipan. A onda mi je čokolada pala na pamet. Čokolada je uvijek dobra, osim toga u savršenoj je harmoniji s okusom šargarepe. Dakle, odlučio sam ostati na čokoladnoj glazuri.

Kad se torta ohladila, pojavila se čokoladna glazura, a sada je ostalo samo da pričeka dok se stvrdne. Između toga, razmišljao sam o tome kako tako sjajno uljepšati tortu. Bilo je logično i očigledno da to trebaju biti male mrkve.

Možete kupiti slatku, pripremljenu mrkvu od marcipana, ali nažalost izrađena je od šećera, pa bih voljela izbjeći šećer. Pa, za one koji nemaju želju ili mogućnost da sami izrađuju nakit, ovo će svakako biti alternativa, jer marcipan mrkva nije tako velika.

Htio sam sam napraviti mrkvu, pa mi je trebalo malo bademovog brašna, Xucker zaslađivač i bojanje hrane. Dvije kašike bademovog brašna pomiješano s Xuckerom i vodom, a sad imam spreman marcipan sa niskim udjelom ugljikohidrata. Naslikao sam je žuto i crveno, tako da postane narančasto. Još malo zelene boje za lišće mrkve i dobila sam prekrasan ukras za tortu od šargarepe s mrkvicama za Uskrs

Sada je na vama red. Sretno kuhanje.

Pogledajte video: Glazirana mrkva savršen prilogGlazed carrots Perfect side dish (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar