Razlika između Phlebodia i Detralexa

Poznato je da se varikozne vene često javljaju s pojavom i povećanjem edema, jakim bolovima, oslabljenom mikrocirkulacijom. Često za liječenje varikoznih vena liječnici propisuju angioprotektivne lijekove, od kojih se neki prave na bazi diosmina - Phlebodia i Detralex.

Sastava su slična, ali bez obzira na to, pacijenti često imaju objektivno pitanje: šta je bolje kod varikoznih vena - „Phlebodia“ ili „Detralex“? Da biste pronašli odgovor, pokušajte usporediti ova dva lijeka, kako biste utvrdili sličnosti i razlike među njima.

Karakterizacija lijekova

"Phlebodia" i "Detralex" su lijekovi s venotoničkim učinkom. Koristi se gutanjem. Slični su međusobno i uključeni su u standardni režim liječenja varikoznih vena, akutnog hemoroida, redovne venske insuficijencije, varikoznih vena i drugih vaskularnih patologija.

Lijek Phlebodia proizvodi se u Francuskoj i uključuje aktivnu komponentu diosmin. Jedna tableta lijeka sadrži 600 miligrama ove komponente. Diosmin je podjednako raspoređen po slojevima zidova vena. Većina ga ostaje u kavi vene i preponskih vena na nogama. Mali dio se taloži u jetri, bubrezima i plućima.

Lijek Detralex proizvodi se i u Francuskoj, a temelji se na diosminu koji je istinski prisutan u manjim količinama - 450 miligrama. Pored njega, tableta sadrži još jedan aktivni sastojak u količini od 50 miligrama - hesperidin.

Nuspojave i kontraindikacije

Poznato je da se lijekovi Flebodia 600 i Detralex dobro podnose kada ih koriste sve kategorije pacijenata, ali nemoguće je zajamčiti odsutnost nuspojava. Tokom upotrebe ovih sredstava utvrđeno je da oni mogu uzrokovati sljedeće probleme:

  • poremećaji gastrointestinalnog trakta: žgaravica, nelagoda u trbuhu, mučnina,
  • alergije: osip, crvenilo, osip, svrab,
  • glavobolja, slabost.

U izuzetnim slučajevima pacijenti imaju angioedem, koji može prouzrokovati smrt.

U slučaju bilo kakvih nuspojava tijekom uzimanja bilo kojeg od dotičnih lijekova, pacijent mora prestati uzimati lijek i što prije se posavjetovati s liječnikom. Može promijeniti taktiku liječenja, prilagoditi dozu ili čak propisati drugi lijek.
Oba leka se ne preporučuju pacijentima koji ne mogu podnijeti hemijske elemente koji se nalaze u sastavu tokom laktacije.

Koje su razlike

Jedna tableta preparata Flebodia sadrži 150 miligrama više diosmina - aktivnog aktivnog sastojka. Ta količina blokira prisustvo aktivne tvari hesperidin teške 50 miligrama u sastavu Detralexa i čini Phlebodia efikasnijim lijekom. Pomaže bolje kod ozbiljnih vaskularnih patologija. Niži sadržaj diosmina u tableti čini Detralex prikladnim pripravkom za pacijente sa gastrointestinalnim poremećajima. Ovaj lijek ima blaži učinak na creva i rijetko izaziva nuspojave.

Unatoč nižoj efikasnosti, Detralex odlikuje rijetko korištena tehnologija za obradu aktivnih sastojaka - mikronizacija. Ova tehnologija čini apsorpciju lijeka brzom i potpunom, smanjuje rizik od komplikacija.

Neke razlike između ovih lijekova mogu se vidjeti i na popisu pomoćnih elemenata koji su prisutni u sastavu. Proizvođač lijeka „Phlebodia“ koristi takve pomoćne elemente kao što su: silicijum dioksid, celuloza, stearinska kiselina i talk. Zauzvrat, proizvođač medicinskog proizvoda Detralex koristi sljedeće pomoćne komponente: celuloza, voda, želatina, škrob i talk.

Što je jeftinije

Predmetni lijekovi se prodaju po gotovo istoj cijeni, ovisno o ambalaži i gradu u kojem se tablete prodaju. Budući da su po pitanju troškova uvezeni lijek, značajno su inferiorni u odnosu na analoge domaćih proizvođača, ali su efikasniji i kvalitetniji lijekovi.

Prisustvo veće mase aktivne tvari u Phlebodiji čini ga efikasnijim lijekom. Na ovaj ili onaj način, oba lijeka udovoljavaju trenutnim farmakološkim zahtjevima. Uspješno su prošli sve testove koji su neophodni za ulazak na tržište farmaceutskih usluga. Oba lijeka daju željeni terapeutski učinak i efikasni su kada se koriste za sprečavanje vaskularnih patologija.

Mišljenje pacijenta

Kao što je često slučaj s bilo kojim medicinskim uređajem, mišljenja pacijenata o tome koji je lijek bolji - Phlebodia ili Detralex, podijeljena su. Recite šta volite, ali bez iskustva upotrebe oba lijeka nemoguće je nepristrano mišljenje o tome što je najbolje.

Oni koji su koristili Detralex ubrzo nakon početka razvoja vaskularne patologije primijetili su njegovu dobru djelotvornost. Ispada da je ovaj lijek najbolji izbor za varikozne vene prvog ili drugog stepena. Oni kojima je potreban brzi terapeutski efekat primjećuju visoku efikasnost lijeka Phlebodia. Liječenje bolesti u kraćem vremenu nastaje zbog prisustva više diosmina u jednoj tableti.

Poređenje Phlebodia i Detralexa

Uprkos činjenici da lijekovi pripadaju istoj farmakološkoj grupi, imaju niz sličnih i karakterističnih osobina.

Sličnosti lijekova su sljedeće:

  1. Sadrže istu aktivnu tvar.
  2. Propisan je za sve bolesti povezane sa venskom insuficijencijom i pogoršanjem hemoroida.
  3. Dostupno u obliku tableta. Ne postoji drugi oblik oslobađanja lijeka.
  4. Nemaju patološki učinak na brzinu reakcije i pažnju. Takođe ne utječu na upravljanje vozilom ili složene mehanizme.
  5. Ne koristi se za hepatitis B jer nema podataka o upotrebi lijekova za prirodno hranjenje. Zbog toga bi za vrijeme uzimanja lijekova novorođenče trebalo prebaciti na umjetno hranjenje.

Karakteristike sastava lekova

Glavna supstanca Diosmin je u oba pripravka, ali u Detralexu se dodaje dodatna komponenta - Hesperidin. Te supstance određuju učinak svakog od lijekova na ljudsko tijelo.

Alergije na mačke kako se riješiti

"data-medium-file =" https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/allergiya-na-koshek-kak.jpg?fit=300%2C200&ssl=1 " data-large-file = "https://i1.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/allergiya-na-koshek-kak.jpg?fit=640%2C426&ssl=1" / > Uputstvo Flebodia 600

Značajke aplikacije

Flebotonizirajuće djelovanje lijekova izravno je povezano s dozom korištenog lijeka. Pacijenti koje zanima: bolje je koristiti Detralex ili Phlebodia 600, upoznati se s preporukama za uzimanje ovih lijekova.

Prijem Phlebodia tako da lijek ima potreban terapeutski učinak preporučuje se kako slijedi:

  • Da bi se izlečio hemoroid, lek se može koristiti do 3 puta dnevno tokom glavnog obroka, 1 nedelju.
  • U liječenju vaskularnih bolesti donjih ekstremiteta, lijek treba uzimati samo 1 put dnevno, ujutro na prazan stomak.

Detralex je bolje koristiti za vrijeme obroka u skladu s ovom shemom:

  • Tokom liječenja hronične venske insuficijencije potrebne su 2 tablete dnevno. Proizvođač navodi da se preporučuje 1 tableta tijekom dana, a 2 - za vrijeme večere.
  • Uz pogoršanje hemoroida pacijent treba uzimati 6 tableta dnevno prema određenoj shemi. Za vrijeme liječenja ove bolesti, prilikom uzimanja Detralexa treba imati na umu da je bolje kombinirati upotrebu tableta s lijekovima za vanjsku terapiju i dijetu.

Iz ovoga bismo mogli zaključiti za ljude koje zanimaju: Detralex ili flebodija, što je pogodnije za uzimanje varikoznih vena. Ljudima koji cijene vlastito vrijeme, lakše je uzimati tablete samo jednom dnevno i ne distribuirati upotrebu lijeka tokom dana.

Tokom testova na teratogenost, preparati nisu pokazali štetne efekte na plod. To omogućava upotrebu ovih lijekova trudnicama kako je propisano i pod nadzorom liječnika. Recepcija se može obavljati od 2. tromjesečja trudnoće.

Djelatna tvar oba lijeka

Koje je bolje - „Phlebodia“ ili „Detralex“? Prije nego što odgovorite na to pitanje, vrijedno je razumjeti sastav lijekova.

Glavni aktivni sastojak koji sadrži lijek "Detralex" je diosmin. Njegova količina u jednoj tableti je 450 miligrama. To iznosi otprilike 90 posto ukupnog sastava. U kapsulama se nalazi i hesperidin. Njegova količina iznosi samo 50 miligrama. Osim toga, tablete sadrže glicerol, bijeli vosak, talk, magnezijum stearat, želatinu i druge komponente.

Lijek "Phlebodia" uključuje sljedeće komponente: diosmin u količini od 600 miligrama. Ova tvar je glavna aktivna tvar. Tablete imaju dodatni sastav, koji takođe ima blagotvoran uticaj na ljudski organizam. Međutim, ove komponente se ne smatraju terapijskim.

Mišljenje ljekara

Komentari ljekara o Phlebodia i Detralex su pozitivni. Ako pacijent ima želju da pojača efikasnost jednog od lekova, tada lekari preporučuju upotrebu kreme, losiona, gela i masti zajedno sa jednim od ovih lekova. Kada koriste Detralex, liječnici također preporučuju dodatnu upotrebu kompresijskih čarapa kako bi se povećala učinkovitost lijeka.

Hesperidin

Ovo je prirodno jedinjenje iz bioflavonoidne grupe. Ima sledeće pozitivne efekte:

  • Antioksidantni efekat.
  • Jača krvne sudove.
  • Otklanja grčeve.
  • Poboljšava viskoznost i fluidnost krvi.
  • Snižava holesterol i masne kiseline.
  • Smanjuje upalni efekat.

Ovi efekti omogućavaju Detralex da daje terapeutski rezultat potreban pacijentu.

Diosmin je takođe flavonoid, ali proizveden umjetno. Po svojim efektima sličan je hesperidinu. Među njima su:

  • Pojačava učinak norepinefrina, koji sužava sudove.
  • Uklanja upalni proces zbog izlaganja bijelim krvnim ćelijama i sprječava ih da se pridržavaju zidova krvnih žila.
  • Povećava kontraktilnost limfnih žila i njihov broj.
  • Kada se koriste zajedno, ove tvari pomažu u jačanju malih kapilara, sužavaju limfne žile i normaliziraju unutarnji pritisak limfe.
  • Terapeutski učinak lijekova: koji je bolji?
  • Klinički učinak na limfni sistem, na vene i vaskularne zmije kapilara identičan je za oba lijeka, te stoga nema posebne razlike u terapijskom učinku. Ali određeni lijek treba propisati lekar, na osnovu pokazatelja anamneze i pregleda.
Detralex uputstva

U čemu je razlika?

  1. Razlikuju se po sastavu: Tablete Phlebodia sadrže veću količinu diosmina, a Detralex dodatno uključuje hesperidin.
  2. Detralex se uzima 2 puta dnevno, a Phlebodia - 1 put.
  3. Detralex se izrađuje posebnom tehnologijom zahvaljujući kojoj se prodiranje aktivne tvari u organizam događa mnogo brže.
  4. Detralex se koristi za povećanje vaskularnog tonusa, zaustavljanje napredovanja bolesti i nastavak normalne mikrocirkulacije. Phlebodia ima manje izražen efekat na ove procese.

Učinkovitost lijekova i njihov utjecaj na pacijentovo tijelo

Koje je bolje - „Phlebodia“ ili „Detralex“? o tome trenutno nema konsenzusa. Neki stručnjaci radije prepisuju provjereni i stari lijek (Detralex). Ostali više vole novu i efikasniju Phlebodia. Kakav je uticaj ovih lekova na ljudsko telo?

Lijekovi "Detralex" i "Phlebodia" imaju sličan učinak na vene i žile pacijenta. Nakon upotrebe lijekova primjećuje se angioprotektivni efekt. Zidovi krvnih žila i vena postaju trajniji i elastičniji. Kapilare smanjuju njihovu propusnost i manje je vjerojatno da će puknuti.

Oba lijeka prorjeđuju krv i doprinose njenom izbacivanju iz vena donjih ekstremiteta. Oticanje i bol u nogama brzo se uklanjaju. Ako se lijek koristi za liječenje hemoroida, tada pomaže resorpciju čvorova i smanjuje bol tokom crijevnih pokreta. Koje je bolje - „Phlebodia“ ili „Detralex“? Razmotrite prednosti i nedostatke ovih lijekova odvojeno.

Poređenje Detralexa i Phlebodia

Lijekovi su analogi.

Sastav lijekova uključuje istu aktivnu tvar - diosmin. Lijekovi imaju isti oblik doziranja - tablete. Ljekari i pacijenti imaju sličan terapeutski učinak lijekova.

Oba lijeka imaju iste indikacije za upotrebu, kao i nuspojave.

Uporedne karakteristike kompozicije

Prije nego što se odlučite za sebe: bolje je detralex ili phlebodia 600, preporučuje se provesti komparativni opis i otkriti koja je aktivna komponenta ovih lijekova.

  • Sastav lijeka Detralex uključuje 450 mg diosmina i 50 mg hesperidina. Kao dodatne komponente proizvođač koristi mikrokristalnu celulozu, talk, vodu, želatinu i skrob.
  • Sastav tableta Phlebodia uključuje 600 mg diosmina. Odnosno, u ovom preparatu sadrži veću količinu aktivne aktivne tvari. Pomoćni elementi su silicij, celuloza, talk.

Prilikom razmatranja problema, bolje je da detralex ili flebodija 600 uzmu u obzir činjenicu da prema rezultatima angiostereometrijskih ispitivanja oba lijeka imaju pozitivan terapeutski učinak na protok krvi.

Kako brzo lekovi deluju, izlučivanje

Maksimalna koncentracija pojavljuje se u oba lijeka u različito vrijeme. Detralex u krvi s maksimalnom dozom otkriva se nakon 2-3 sata. Ali Phlebodia 600 u takvoj količini uočljiv je u krvi tek nakon 5 sati.

Detralex ima specifičan tretman za aktivnu supstancu. Ovo određuje brzinu kojom se lijek apsorbira u krv. Prilikom obrade čestice se posebnim postupkom usitnjavaju i brže mogu prodirati u krvotok.

Pripreme se razlikuju i u mehanizmu izlučivanja glavne supstance iz ljudskog tela.

Detralex se izlučuje uglavnom kroz creva s izmetom. Samo 14% lijeka odlazi sa urinom.

Flebodia 600, naprotiv, izlučuje se bubrezima u većem delu svoje mase. Samo 11% tvari prolazi kroz crijeva.

Učinkovitost Detralex-a

Lijek počinje djelovati u roku od nekoliko sati nakon primjene. To je zbog činjenice da se njegove komponente brzo apsorbiraju u gastrointestinalni trakt i ulaze u krvotok. Lijek se izlučuje izmetom i urinom otprilike 11 sati od trenutka primjene. Zbog toga se preporučuje upotreba lijeka dva puta dnevno. Ova šema omogućava postizanje veće efikasnosti lijeka.

Za primjetljivi učinak nakon tretmana, potrebno je uzimati Detralex (tablete) otprilike tri mjeseca. U uputstvu se također navodi da se lijek može preporučiti za prevenciju. U tom slučaju se trajanje upotrebe smanjuje, ali se tečajevi moraju ponavljati nekoliko puta godišnje.

Indikacije za upotrebu lijekova

Da bismo precizno odredili Detralex ili flebodiju, koji je bolji kod varikoznih vena, važno je znati glavne indikacije za upotrebu lijekova.

Oba lijeka: Detralex phlebodia 600 se široko koristi u liječenju sljedećih bolesti i stanja:

  • Varikozne vene.
  • Hronična venska insuficijencija.
  • Simptomatsko liječenje nedostatka limfe, koji se očituje u obliku boli, umora i težine u donjim ekstremitetima, edema, jutarnjeg umora u nogama.
  • Pogoršanje hemoroida.
  • Detralex i njegov analog mogu se koristiti tijekom složenog liječenja poremećaja mikrocirkulacije.

Lijekovi pozitivno djeluju na limfni sistem i to pomaže povećanju kapaciteta kapilara, proširenju vaskularnog dna i uklanjanju kongestije.

Pacijenti koje zanima: bolji Detralex ili flebodija trebali bi uzeti u obzir indikacije za uporabu lijekova, kao i potrebe i karakteristike tijela.

Proučavajući informacije o tome je li Detralex ili flebodija bolji za varikozne vene, trebalo bi razumjeti da u ovom slučaju sve ovisi o stupnju napredovanja bolesti. U početnoj fazi razvoja varikoznih vena ovi lijekovi će imati odgovarajući terapeutski učinak: Detralex phlebodia 600. Ako je bolest dostigla 3. ili 4. stupanj razvoja, tada će Phlebodia ili detralex biti nemoćni i možda zahtijevaju upotrebu minimalno invazivne ili radikalne metode terapije.

Koje je bolje - Phlebodia ili Detralex?

Teško je odrediti koji je bolji - Phlebodia ili Detralex. Oba lijeka su vrlo efikasna i brzo ublažavaju simptome akutne venske insuficijencije. Detralex ima bolju apsorpciju i apsorpciju, a Phlebodia sadrži veliku dozu diosmina. Lekar bira najefikasniji lek na osnovu stanja zdravlja ljudi i karakteristika njegovog tela.

Detralex se preporučuje za akutne hemoroide sa povećanjem venske insuficijencije, praćene akutnom boli, jakim oticanjem i upalnim reakcijama. To je zbog činjenice da se brzo apsorbira u krv. Detralex se preporučuje onim pacijentima koji imaju problema sa probavnim traktom.

Usporedba indikacija i kontraindikacija

Postoje neznatne razlike u nuspojavama, nepoželjnih reakcija tijela, kao i u kontraindikacijama za uzimanje lijekova.

"data-medium-file =" https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/Allergoproby.jpg?fit=300%2C199&ssl=1 "data-large-file = "https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/Allergoproby.jpg?fit=487%2C323&ssl=1" /> Primjena Detralexa i Phlebodia 600 - varikozne vene

Prvo biste trebali usporediti indikacije za upotrebu oba lijeka.

DetralexPhlebodia 600
Hemoroidi++
Varikozne vene++
Krhkost kapilara++
Teške noge++
Osjećam se umorno++
Pečenje u nogama++
Grčevi++
Oticanje++
Bol u donjim ekstremitetima++

Kontraindikacije za upotrebu lijekova.

DetralexPhlebodia 600
Djeca ispod 18 godinaNije instalirano+
Trudnoća i dojenjeNije instalirano+
Netolerancija komponente++

Što se tiče trudnoće, ljekari ne preporučuju uzimanje bilo kojeg od ovih lijekova tokom rađanja djeteta, naročito 1. i 3. tromjesečja. U svakom slučaju, imenovanje lijeka treba biti u skladu ne samo s terapeutom ili flebologom već i s ginekologom koji vodi trudnoću.

Usporedba funkcija aplikacije

Koliko će trajati tijek liječenja, ovisi o iskazu ljekara. Štaviše, najčešće je optimalna stopa oko dva mjeseca.

U osobinama aplikacije važno je uzeti u obzir unos hrane i doba dana. Detralex se obično uzima uz obroke za vrijeme ručka ili uveče, a Flebodia 600 uzima se ujutro i na prazan stomak.

Detralex se uzima dva puta dnevno, a pacijent prima više glavne tvari. A Flebodia 600 zahtijeva jednu dozu i kao rezultat toga aktivna tvar prima manje.

"data-medium-file =" https://i0.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/Kortikostero /> Nuspojave - mučnina i žgaravica

Neželjene reakcije organizma u oba lijeka su slične. Tu spadaju:

  • Glavobolja.
  • Mučnina i žgaravica.
  • Bol u trbuhu.
  • Svrab i osip na koži.
  • Vrtoglavica

Digestivni poremećaji se najčešće javljaju. Ako se neželjene reakcije tijela pojave često, tada se treba konzultirati s liječnikom koji će prilagoditi dozu ili pokupiti drugi lijek.

"data-medium-file =" https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/Protivootechnye-preparaty.jpg?fit=300%2C200&ssl=1 "data-large- file = "https://i2.wp.com/alergya.ru/wp-content/uploads/2018/01/Protivootechnye-preparaty.jpg?fit=600%2C399&ssl=1" /> Posebna uputstva - riješite se viška kilograma

Takve upute su samo za Detralex:

  • Trebate se riješiti viška kilograma.
  • Koriste se posebne čarape.
  • Izbegavajte tople i tople prostorije.
  • Manje je biti na nogama, kako biste uklonili teret s njih.

Ali stručnjaci preporučuju upotrebu ovih uputa prilikom uzimanja Phlebodia 600.

Sa hemoroidima

Studije ne potvrđuju da je bilo koji od ovih lijekova efikasniji za upalu hemoroidalnih vena. Ali režim lijekova je drugačiji.

Za ublažavanje akutnog napada, potrebno je uzimati 8400-12600 mg tokom 7-dnevnog tretmana.

Za Detralex, ova cifra se povećava na 18.000 mg sedmično.

Recenzije ljekara o Detralexu i Phlebodiji

Mihael, flebolog, 47 godina, Vladivostok: „Flebodia i Detralex su efikasni lekovi. Propisujem ih za probleme sa venama. Pacijenti se ne žale na nuspojave, pozitivno reagiraju. "

Irina, vaskularni hirurg, 51 godina, Krasnojarsk: „Venotonici su efikasni u liječenju. Ali trudim se prenijeti svakom pacijentu da je nemoguće oporaviti samo lijekovima. Potrebno je promijeniti način života, više se kretati, preispitivati ​​dijetu i odreći se loših navika. "

Moguće nuspojave i kontraindikacije

Uprkos dobroj toleranciji, i Phlebodia 600 i Detralex mogu izazvati razvoj nepoželjnih nuspojava. Poznato je da oba lijeka mogu izazvati razvoj:

  • Kršenja gastrointestinalnog trakta u obliku žgaravice, mučnine, bolova u trbuhu.
  • U rijetkim slučajevima zabeležen je razvoj alergijskih reakcija u obliku osipa, svrbeža, crvenila, urtikarije.
  • Poznato je da lijekovi mogu izazvati razvoj glavobolje, vrtoglavice i stanje općeg nelagode.

Pacijent bi trebao imati na umu da ako se na pozadini primjene lijeka Detralex uoči razvoj tih ili bilo kojih drugih nuspojava, potrebno je prestati uzimati tablete i potražiti savjet liječnika. Najteža nuspojava je razvoj angioedema, koji može dovesti do smrti.

Tijekom liječenja varikoznih vena, liječnik može revidirati propisani režim liječenja, smanjiti propisanu dozu ili odabrati lijek za zamjenu.

Oba lijeka se ne koriste tijekom liječenja pacijenata s netolerancijom na aktivne ili pomoćne sastojke lijeka, kao i tijekom laktacije.

Pregledi pacijenata i ljekara

Mišljenja pacijenata o ovom pitanju bila su podijeljena: neki tvrde da je Detralex bolji, drugi kažu da je Flebodia 600. Međutim, bez isprobavanja ovog ili onog lijeka, nemoguće je sačiniti tačno mišljenje o ovom pitanju. U svakom pojedinačnom slučaju, lijek će pokazati kako je pogodan ili nije pogodan za jednu ili drugu kategoriju pacijenata.

Pacijenti koji su koristili Detralex u ranoj fazi razvoja bolesti primijetili su izražen terapeutski efekat, zbog čega ovaj lijek postaje lijek izbora tokom liječenja varikoznih vena 1. i 2. stupnja. Upravo se ovaj lijek može preporučiti bolesnicima sa bolestima gastrointestinalnog trakta, jer je kvantitativni sadržaj diosmina u njemu niži, a tablete nježnije djeluju na crijeva, praktično bez izazivanja nuspojava. Cijena ove droge kretala se u rasponu od 750 do 800 rubalja za 30 komada i oko 1400 rubalja za 60 komada.

Ljudima koji očekuju brži terapeutski učinak preporučuje se obratiti pažnju na lijek Flebodia zbog činjenice da je sadržaj aktivne tvari u ovim tabletama veći i očekivani terapeutski učinak nastupi mnogo brže. Trošak ovog lijeka za 15 tableta iznosi od 520 do 570 rubalja, za 30 tableta - od 890 do 900 rubalja.

Komentari ljekara o relativnim podacima o lijekovima su pozitivni. Ovi lijekovi su lijekovi izbora zbog visokog kvaliteta i pravilnog terapeutskog efekta. Da bi se pojačao terapeutski efekat, lekovi se koriste u režimima terapije u kombinaciji sa lekovima drugih farmakoloških grupa.

Zaključak

Oba lijeka, bez obzira na to što pacijent odabere: detralex ili flebodia 600 imaju odgovarajući terapeutski i profilaktički učinak. Pacijenti koji su odlučili šta je bolje koristiti u složenom tretmanu varikoznih vena mogu prihvatiti preporuke za pojačavanje terapijskog učinka određenog leka:

  • Pacijenti koji uzimaju lijek često su zainteresirani za: što je bolje koristiti istodobno kako bi se pojačao terapeutski učinak. U ovom slučaju ljekari preporučuju nadopunu davanja lijekova iz grupe angioprotektora lijekovima za vanjsku terapiju u obliku kreme, masti, gela.
  • Prilikom uzimanja Detralexa treba imati na umu da je bolje dodatno koristiti kompresijske pletenine kako bi se poboljšao terapeutski učinak lijeka.

Oba lijeka se, međutim, ne mogu klasificirati kao proračunska, pacijenti koji sumnjaju: što je bolje - Phlebodia ili Detralex trebaju znati da oba lijeka imaju pristojan kvalitet. Bez obzira na to što pacijent na kraju odabere - Phlebodia ili Detralex, oba lijeka udovoljavaju savremenim evropskim standardima kvaliteta i prošla su sve potrebne studije prije ulaska na farmaceutsko tržište.

Da li je moguće zameniti jedan lek drugim?

Ovi lijekovi se mogu zamijeniti jedni s drugima. Njihova istodobna primjena u vezi s prisustvom iste aktivne tvari je neprihvatljiva. Kršenje ove zabrane uzrokuje pojave predoziranja.

Uz povećani unos aktivnih tvari u organizam, primjećuju se mučnina, alergijske reakcije.

Recenzije ljekara o Phlebodia i Detralex

Tatyana, vaskularni hirurg, 50 godina, Moskva

Kod hronične venske insuficijencije, i Phlebodia i Detralex su podjednako efikasni. Preporučujem produženu upotrebu oba lijeka - najmanje 3 mjeseca. Samo u tom slučaju, zagarantovan je pozitivan uticaj lekova na organizam. U slučaju neučinkovitosti lijekova i kod teške venske vaskularne insuficijencije, produžavam kurs. U skladu s pravilima upotrebe i doziranja, nuspojave su izuzetno rijetke.

Irina, proktolog, 47 godina, Astrahan

Kod akutnog širenja hemoroida propisujem Detralex ili Phlebodia u dozi od 3 tablete 2 puta dnevno, a nakon 4 dana - 2 kom. istom frekvencijom. Ovakav način upotrebe droga doprinosi brzom olakšanju opasne bolesti. Nakon 3-4 dana dolazi do smanjenja intenziteta boli, smanjenja edema i upale. 1-2 mjeseca nakon završetka intenzivnog tečaja propisujem dodatni tretman. Ovaj način rada ne dopušta pogoršanje bolesti i njegov prelazak u naprednu fazu.

Efikasnost Phlebodia

Kako djeluju tablete Flebodia? U uputstvu se kaže da se lek apsorbuje u krv u roku od dva sata. U tom slučaju maksimalna koncentracija agensa postiže se nakon pet sati. Aktivna supstanca se izlučuje iz pacijentovog tela ne tako brzo kao u Detralexu. Ovaj postupak traje otprilike 96 sati. U tom slučaju jetra, bubrezi i crijeva postaju glavni izlučni organi.

Da bi se postigao maksimalan učinak liječenja, lijek treba uzimati od dva mjeseca do šest mjeseci. U tom se slučaju shema u svakom slučaju bira pojedinačno.

Neželjeni efekti lijekova

Budući da je glavni aktivni sastojak preparata isti, lijekovi Detralex i Phlebodia imaju slične nuspojave. Tu spadaju sledeće telesne reakcije:

  • pojava preosjetljivosti na diosmin,
  • mučnina, povraćanje i poremećaji stolice,
  • glavobolja, zujanje u ušima, vrtoglavica.

Vrlo rijetko može doći do gubitka snage, zamagljene svijesti i opće slabosti. Vrijedi napomenuti da lijek "Flebodia" izaziva takve reakcije češće nego "Detralex".

Cijene lijekova

Kolika je cijena Detralexa? Sve ovisi o veličini ambalaže koju odlučite kupiti. Također je vrijedno reći da cijena lijeka može biti različita u pojedinim regijama i lancima ljekarni. Dakle, za Detralex se cijena kreće od 600 do 700 rubalja. U tom slučaju možete kupiti 30 kapsula. Ako vam je potreban veliki paket (60 tableta), morat ćete ga platiti oko 1300 rubalja.

Cijena Phlebodia je malo drugačija. Možete kupiti i veliko ili malo pakovanje. Broj kapsula u pakovanju biće 15 ili 30. Za malo pakovanje "Flebodia" cena je oko 500 rubalja. Veliki paket koštat će vas od 750 do 850 rubalja.

Koje je bolje - „Phlebodia“ ili „Detralex“?

Ljekari ne daju jednoglasni odgovor na ovo pitanje. Sve ovisi o težini bolesti i istovremenom liječenju. Također tamo gdje se nalaze patološke vene igra veliku ulogu. To može biti hemoroidi ili varikozne vene.

Pokušajmo ustanoviti koji je lijek bolji. Već znate o učinkovitosti ovih lijekova i njihovoj cjenovnoj kategoriji.

Način upotrebe droga

Lijek "Detralex" koristi se dva puta dnevno. Prvi unos kapsule trebao bi biti sredinom dana. Bolje je piti tablete dok jedete. Drugu dozu treba uzimati uveče. To možete učiniti na večeri. Ako se hemoroidi liječe, tada morate lijek piti malo drugačije. Najčešće se s pogoršanjem preporučuje uzimanje 6 kapsula dnevno. U tom slučaju možete podijeliti porciju lijeka u nekoliko doza. Nakon 4-5 dana, kada dođe do olakšanja, potrebno je koristiti lijek 3 tablete dnevno. Takve šeme preporučuje se pridržavati još 3-4 dana.

Sredstvo "Phlebodia" uzima se na sljedeći način. Ujutro na doručak potrebno je popiti jednu kapsulu. Nakon toga, lijek se ne uzima ponovo u toku dana. U liječenju akutnih hemoroida dnevna doza lijeka je 2-3 kapsule. Takvu šemu treba slijediti tokom jedne sedmice. Nakon toga koristi se jedna tableta dnevno tokom dva mjeseca.

Kao što vidite, uzimanje lijeka "Phlebodia" prikladnije je, ali liječenje postaje duže.

Upotreba lijeka tokom trudnoće i dojenja

Šta se može reći o učinku lijekova na fetus i novorođenče? I jedan i drugi lijek se ne preporučuju za upotrebu s prirodnim hranjenjem. Još uvijek nema definitivnih podataka o utjecaju proizvoda na kvalitetu majčinog mlijeka. Međutim, naučnici su otkrili kako aktivna supstanca prodire u krvotok i ulazi u mliječne kanale.

Kada je riječ o varikoznim venama tokom trudnoće, stručnjaci preporučuju upotrebu Phlebodia. To je zbog činjenice da ne postoje točni podaci o upotrebi Detralexa u ovom periodu. Međutim, zbog činjenice da je lijek sasvim nov, mnogi ljekari ga ne propisuju, već radije preporučuju analoge.

Sažetak i kratak zaključak

Iz navedenog možemo zaključiti o ovim lijekovima. Sredstvo "Phlebodia" je praktičnije za upotrebu. On djeluje brže i sporije se izlučuje iz tijela.Zbog toga možemo reći o većoj efikasnosti lijeka.

Lijek "Detralex" mora se uzimati manje vremena. Iz ovoga možemo zaključiti da će liječenje koštati malo jeftinije. Takođe, droga je dokazanije od svog novog pandan.

Ako još uvijek niste odlučili koji lijek treba piti, onda biste trebali konzultirati liječnika. U svakom slučaju, flebolozi biraju individualni pristup pacijentu i njegov režim liječenja. Ne prepisujte ove lijekove sami. Slušajte doktora i budite zdravi!

Ostavite Svoj Komentar