Pita od sira s jabukama: ukusni recepti za pecivo

Recepti za tijesto → Pite → Pite sa jabukama

Recepti za tijesto → Pite → Skuvane torte

Brza pita punjena s sirom i jabukama. Okus pomalo podsjeća na sladoled, pogotovo kada je kolač u hladnjaku. Sve se priprema vrlo brzo, samo morate pričekati dok pećnica ne obavi svoj posao. Dobro pečenje!

Ukusna šarlota sa jabukama i sirom. Vrlo jednostavan recept za sira i pitu od jabuka, pogodan za pečenje jabučne šarlote u polama šporet i u običnoj pećnici.

Nježni sir i pita od jabuka, zadivljujućeg ukusa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim! A jednostavnost pripreme i dostupnost sastojaka omogućit će vam da uživate i u procesu i u rezultatima. Moja prijateljica Vera je sa mnom podijelila recept za kraljevsku pitu sa sirom i jabukama svoje bake, na čemu joj hvala puno! :))

Skuvano tijesto za štrudle lako se razvalja, nakon pečenja jako ukusno, hrskavo. Možete uzeti bilo koji nadjev za štrudle prema sezoni. Danas imamo štrudlu od jabuka s orasima.

Recepti za pita od jabuka vrlo su popularni u jesen. Svaka domaćica ima svoj recept za pita od jabuka, ali preporučujem vam jednostavan način pripreme pite od sira s karameliziranim jabukama. Ovo je ukusna kremšnite pita koja se topi u ustima.

Pito od sira od sira s jabukama i kokosovom karamelom - ukusni domaći kolači! Nježni, kremasti kolač s rajskim nagovještajem kokosa i mekim kriškama jabuke oduševit će vas za vrijeme deserta, a lako mogu zamijeniti i tortu na svečanom stolu.

Pita od jabuka s umakom je nježna i prozračna, pa se ponekad naziva i torta od jabuka.

Vrlo bogato, slatko, zasićeno sušenim voćem i kandiranim tijestom od kvasca i sočnim, aromatičnim punjenjem od jabuka. Kolač od sira s jabukama zaista ima ukus kao božićni ukradeni stol, a nastaje pomoću tehnologije štrudla od jabuka.

Jedno od blaga jevrejske nacije je slasni kugl (ili kugel). Riječ "kugl" u prijevodu znači "okrugli". Oblik tepsije ostaje isti, ali sadržaj Googlea vrlo je različit. Google može biti sladak, a ne sladak, pržen i pečen, ali ovaj mi je najdraži! A kad se miris jabuke i cimeta proširi po stanu, glava počinje osjećati vrtoglavicu i slinovnicu. )))

Čokoladni biskvit sa sirom i jabukama - lagana za pripremu čajne poslastice. Tanko čokoladno tijesto ispadne prhko, a napitak od sira i jabuka samo se topi u ustima. Aroma i kiselost limuna postat će sjajan naglasak u paleti ukusa ovog čokoladnog keksa.

Ova pita od jabuka kombinira tanko, osjetljivo i vrlo ukusno skuvano tijesto i pečene jabuke. Uprkos nepretencioznom izgledu pita, ovo domaće pecivo s jabukama, siguran sam, svima će se svideti nakon prvog testa.

Jednostavan i pristupačan recept za pita sa jabukama i džemom. Ukusna, mirisna torta od sira od tijesta, za piće domaćeg čaja.

Možete pripremiti ukusnu, hrskavu i zdravu pita s mrkvom i jabukama u vašoj kuhinji, obrađujući ih i odraslima i djecom za doručak ili popodnevni međuobrok.

Srdačna i mirisna pita od sira s jabukama. Pito tijesto se pravi od mekinja. Brza jelli torta pravi je nalaz za domaćice koje cijene svoje vrijeme.

Nektarine se odlično kombiniraju s jabukama, oba voća imaju kiselost i slatkoću. A ako pečete voće u korom od tijesta, dobit ćete ukusnu i prilično laganu tortu s nektarinama i jabukama.

Čak i djeci koja uopće ne vole skuta, svidjet će se skuta s jabukama i nektarinama jer se okus skute gotovo ne osjeti.

Recept za nježni sir od sira i pita od jabuke zadivljujućeg ukusa koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim! A jednostavnost pripreme i dostupnost sastojaka omogućit će vam da uživate i u procesu i u rezultatima. Ispada veličanstvenim i vrlo mirisnim - takva će peciva napraviti praznik bilo kojom čajnom zabavom, pa i onom svakodnevnom.

Ukusan i zdrav doručak za cijelu porodicu. Nježna mirisna skuta punjena slatkim, sočnim jabukama i cimetom.

Vanjski jednostavan, ali istovremeno elegantan izgled torte i njene boje jeruzalemskog kamena daje ovoj torti pravo na tako visoko ime. Ovaj mekani kolač priprema se sa nadjevom od skute, jabukama i bezdankima.

Ukusna mirisna pita sa viburnumom i jabukama spravlja se samo od zdravih i pristupačnih sastojaka. Ukusna tanka kora nastaje od tijesta od sira na kefiru, s ovsenim brašnom i mekinjama, a to je dobro uz slatko-kiseli nadjev od jabuka i viburnuma.

Prava delicija najjednostavnijih proizvoda je šarlota sa sirom i jabukama.

Tanka baza ukusnog tijesta s kratkim mrvicama i osjetljivo punjenje skute s jabukama stvaraju nevjerojatno ukusan desert. Takva zalogaj sa sirom i jabukama savršeno nadopunjuje ispijanje čaja u krugu porodice ili za svečanim stolom. Ljubitelji pita od jabuka definitivno će cijeniti ovaj recept, koji bi u slučaju da nema jaja u kući, trebao biti u bilježnici svake domaćice!

Pita od jabuke na kockicama tijesta, čiji recept vam danas nudim, kuha se malo složenije od šarlote, a lakše od zatvorene pite od jabuka.

Ukusna torta od sira u sporom šporetu, s kremastim okusom vanilije, odličan je način da svoje kućanstvo nahranite sirom, koji ne žele jesti čisti sir.

Peciva s sirom uvijek ispada ukusna, nježna i zdrava. Predlažem da skuhate skuhani kolač s jabukama, mekim i mirisnim, posebno za ljubitelje sočnih, vlažnih peciva.

Još jedan odličan recept za tijesto koje možete pripremiti unaprijed je skučeno tijesto! Danas je pogodno svako punjenje - jabuke i orašasti plodovi! Pokazalo se da je vrlo ukusno, lako je ponoviti!

Predložena pita od jabuka iz tijesta od sira na margarinu biće izvrstan desert, upotpunjavajući obrok za ručak ili večeru. Ovo je vrlo elegantno tijesto od sira, recepti sa fotografijama to garantiraju. Ukusna pita od jabuka cijenit će se najviše pohvale. Šarmantni kolači od jabuka, recepti sa fotografijama uvijek će pomoći.

Sva prava na materijale koji se nalaze na web stranici www.RussianFood.com zaštićena su u skladu s važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, zdravlja resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj reklama. Administracija web lokacije možda ne dijeli stavove autora članaka objavljenih na web stranici www.RussianFood.com



Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje najbolje moguće usluge. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SAglasan sam

Kako napraviti pitu od sira sa jabukama

Da biste dobili ukusno i nježno, odaberite proizvode visoke kvalitete. To je glavno pravilo svakog jela, ako se priprema u dobroj namjeri. Što se tiče načina kuhanja, onda je sve jednostavno. Za to je pogodna konvencionalna pećnica ili multikukalica. Obe ove metode su dobre za pečenje, pa je domaćica zadužena za izbor.

Ako se odlučite za uporabu pećnice ili nemate spor štednjak, za kuhanje će vam trebati posuda za pečenje. Profesionalni kuhari, koji znaju skuhati ukusnu pita od jabuka sa sirom, ukusna je i brza, preporučuju uzeti posude s visokim stranama ako je tijesto. Imajte na umu da će masa u procesu pečenja biti prikladna, tako da ovu značajku morate uzeti u obzir. Ako je pečenje ravno, onda možete koristiti obični lim za pečenje.

U laganoj šporet

Pravi pomagač u kuhinji bilo koje domaćice je lonac s krokodilima. Ovim uređajem možete ne samo ispeći, nego i tijesto zamijesiti. Da biste to učinili, trebate u multicooker ubaciti sve sastojke u redoslijedu u kojem je "naznačeno". Jedan trenutak: u njemu je nemoguće kuhati pitu od sira i jabuke napravljenu u slojevima. Rezultat će biti obični cupcake s ukusnim punjenjem, ali ako je vrh ukrašen, na primjer, glazurom ili čokoladom, onda je savršen za malo obiteljsko slavlje.

Recepti za pite od sira s jabukama

Glavni sastojci ovog jela su skuta i voće, ali možete uzeti bilo koju bazu: lisnato mlijeko, kvas, kefir. Sve ovisi o preferencijama ukusa. Punjenje čini ovaj desert zdravim i ukusnim, a priprema ne treba puno vremena. Ispod su recepti za tortu, među kojima će svako odabrati pravu opciju za sebe.

Od skute tijesto

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po posudi: 8 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 320 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: srednja.

Skuvano tijesto za pita sa jabukama, kao što mu i naziv kaže, napravljeno je na bazi fermentiranog mliječnog proizvoda. Skuta je vrlo bogata kalcijumom, pa je vrlo korisna za malu djecu, starije osobe i one koji su na prijelazima u rehabilitaciju. Desert se priprema vrlo jednostavno, osnova se uzima kao masa za čičak, u koju se dodaje više brašna.

  • jabuke - 300 g
  • posni sir - 300 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike. kašike
  • brašno - 2 žlice.,
  • šećer - 0,5 tbsp.,
  • vanilin šećer po ukusu
  • jaje - 1 kom,
  • sol - 1 prstohvat.

  1. Sjedinite jedni druge zajedno s sirom, kiselom pavlakom, šećerom, vanilijom, jajetom i soli. Dodajte brašno, zamenite testo.
  2. Razvaljajte sloj željene veličine, položite na lim za pečenje.
  3. Za nadjev morate oguliti jabuku i isjeći na kriške.
  4. Položite voće lijepo po vrhu.
  5. Pecite u rerni 30 minuta na 220 stepeni.

Od kvasca od testa

  • Vrijeme: 1.5 sata.
  • Porcija po posudi: 8 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 340 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: srednja.

Istorija pečenja kvasca nije poznata. Postoji pretpostavka da su se prvi proizvodi iz nje počeli izrađivati ​​u starom Egiptu. Danas se kruh peče od kvasne mase, a prave se ukusna peciva, tjestenine, čičak, pite. Za one koji žele smršavjeti ili imaju sklonost prekomjernoj težini, ne preporučuje se bavljenje proizvodima od brašna. Ovakvi deserti brzo ostavljaju trag na figuri u obliku viška kilograma.

  • kisele jabuke - 300 g,
  • kruška - 100 g
  • posni sir - 300 g
  • grožđice - 100 g
  • brašno - 500 g
  • šećer - 0,5 tbsp.,
  • suhi kvasac - 1 vrećica,
  • mlijeko - 1 kašika,
  • margarin - 100 g
  • jaje - 2 kom.,
  • med - 1 kašika. kašika
  • sol - 1 prstohvat.

  1. Zagrejati mleko na 30 stepeni. U nju unesite kvasac.
  2. Umutite jaja, odvojite belanca od žumanaca i tujte ih sa šećerom.
  3. Otopite margarin, pomiješajte sve gore navedene sastojke, posolite i zamijesite tijesto. Čuvajte na toplom mestu 20 minuta.
  4. Dok se uklapa, napunite ga. Da biste to učinili, ogulite voće i narežite ih na kockice. Pomiješati sa sirom, medom, grožđicama.
  5. Tijesto podijelite na 3 dijela. Na dva dela napravite podlogu za pitu sa stranama. Na njega trebate položiti punjenje.
  6. Preostalo testo razvaljajte i narežite na trakice. Položite ih dijagonalno tako da kavez izađe. Žumance premažite uljem.
  7. Pecite u rerni pola sata na temperaturi od 250 stepeni.

Od lisnatog tijesta

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po posudi: 8 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 300 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: srednja.

Lisnato tijesto je vrlo ukusno. Nježna je i prozračna, ali visokokalorična, o kojoj ne smijemo zaboraviti. Od nje se prave paštete, kolači, pite. Postoje dvije sorte ovog testa: svježa i kvasna. Ovaj recept koristi puter bez kvasca pomiješan sa margarinom. Umjesto margarina, možete uzeti maslac, jelo će ispasti ukusnije, ali više masnoće.

  • jabuke - 3-4 kom.,
  • posni sir - 300 g
  • suve šljive - 50 g
  • orasi - 50 g,
  • brašno - 0,5 kg
  • šećer - 150 g
  • margarin - 200 g
  • voda - 0,5 tbsp.,
  • žumance - 1 kom.,
  • limunov sok ili sirće - kašika,
  • sol - 1 prstohvat.

  1. Pomiješajte brašno sa solju i prosijajte, sipajte jedan dio na stol.
  2. Margarin isecite na komade i stavite na brašno. Nožem nasjeckajte brašno.
  3. U hladnoj vodi otopite jednu kašiku šećera i limunovog soka, pomiješajte sa margarinskom masom. Dodajte brašno, zamenite testo i stavite u frižider.
  4. Izrežite oguljeno voće na kriške, dodajte šećer i pržite u loncu dok se ne pojavi miris i boja karamele. Dodajte im mljevene šljive, orahe i kiselo-mliječnu masu.
  5. Izvadite tijesto, razvaljajte ga na tanki lim, presavijte nekoliko puta i ponovo ga razvaljajte. Napravite tri torte.
  6. Jednu tortu stavite na lim za pečenje. Polovinu punjenja stavite na vrh.
  7. Sve pokrijte drugim kolačem, zakačite rubove.
  8. Napravite još jedan sloj.
  9. Podmažite gornji sloj žumancem i na nekoliko mjesta ga izbodite vilicom.
  10. Pecite u rerni 20-25 minuta dok se ne skuva na temperaturi 220 stepeni.

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po posudi: 8 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 310 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: lako.

Kuhani proizvodi od brašna na kefiru su nježni i lagani, slično je biskvitu, ali korisniji. Nije ni čudo što je glavni sastojak bio dugo pohranjen među narodima Kavkaza, koji su ga nazvali pićem dugovječnosti. Kefir je dragocjen izvor kalcijuma, fosfora i drugih elemenata u tragovima i vitamina. Ova pita od kefir tijesta može se pripremiti i u rerni i u rerni.

  • jabuke - 200 g
  • kefir - 1 tbsp.,
  • sir - 200 g
  • brašno - 1 tbsp.,
  • šećer - 1 tbsp.,
  • jaje - 3 kom.,
  • soda - 1 kašika,
  • sol - 1 prstohvat,
  • vanilija na ukus.

  1. Umutite jaja sa šećerom dok se ne formira bela pena.
  2. Dodajte im kefir, sodu, sol.
  3. Umiješajte brašno.
  4. Voće naribajte na krupno rešetku, a koricu - trljajte vilicom.
  5. U testo dodajte punjenje.
  6. Dobivenu masu stavite u namašćeni oblik i pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Jednostavna pita od sira s jabukama

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po kontejneru: 6 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 310 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: lako.

Često domaćice nemaju dovoljno vremena i energije da stvore ukusna remek-djela, ali to nije problem, jer od sira i jabuka možete pripremiti ukusan desert u obliku kasike, što se može vidjeti na fotografiji. Osnova kolača je željena od običnog kruha, koji tokom kuhanja upija maslac, formirajući mirisnu koricu. Nježna masa skute i voće nadopunjuju sastav jela.

  • jabuke - 300 g
  • sir - 500 g,
  • kisela pavlaka ili pavlaka - 0,5 žlica.,
  • brašno - 2 kašike. kašike
  • kašica - 1 kašika. kašika
  • šećer - 0,5 tbsp.,
  • vanilija na ukus
  • jaje - 2 kom.,
  • kruh - 0,5 kom.,
  • puter - 100 g.

  1. Umutite kiselo-mlečnu masu sa šećerom i jajima dok se ne dobije ujednačena konzistencija. Umiješajte brašno i kašu.
  2. Jabuke narežite na tanke kriške.
  3. Na dno kalupa stavite komadiće maslaca, a na vrhu tanko narezane duge kriške kruha.
  4. Prvi sloj hljeba prelijte punjenjem, a na vrh položite kriške voća.
  5. Pecite 20 minuta na temperaturi od 230 stepeni.

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po kontejneru: 6 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 280 kcal / 100 g.
  • Namjena: ručak, večera.
  • Kuhinja: meksička.
  • Poteškoća: srednja.

Za rasuti kolač uzima se mrvičasto tijesto mrvice. Od ostalih vrsta se razlikuje po sposobnosti da se lako raspada. Izvrsno za pravljenje ukusnih kolačića i kolača. Glavno pravilo rada sa njim je njegova temperatura. Tijesto se bolje oblikuje ako ga radite na temperaturi od 15-20 stepeni. Ako se čuva u prostoriji sa temperaturom većom od 25 stepeni, izgubit će svoju elastičnost, počinje se drobiti u svom sirovom obliku i imat će tvrdog ukusa nakon pečenja. Prije rada, preporučuje se držati u hladnjaku 10-15 minuta.

  • jabuke - 300 g
  • posni sir - 300 g
  • brašno - 2,5 žlice.,
  • šećer - 0,5 tbsp.,
  • margarin - 250 g,
  • jaje - 2 kom.,
  • sol - 1 prstohvat.

  1. Margarin do sobne temperature. Ulijte malo brašna i izgnječite vilicom dok ne postane glatko.
  2. Umutite jaja sa većinom šećera, posolite i pomešajte sa margarinskom masom. Dodajte ostatak brašna i zamijesite gusto tijesto. Stavite u frižider.
  3. Skinite kore od jabuka i narežite ih na kockice. Pomiješajte sa sirom i ostatkom šećera.
  4. Tijesto podijelite na dva dijela. Od jednog dijela napravite lim sa stranama. Na vrh stavite punjenje.
  5. Treći komad tijesta naribajte na gruboj rerni preko torte. Kao rezultat, na vrhu se formira još jedan kovrčavi sloj tijesta od mrvice. Fotografija jasno pokazuje strukturu deserta.
  6. Pecite 30 minuta na 250 stepeni.

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po kontejneru: 6 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 320 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: lako.

Pite od pekmeza od džema i jabuka dopadat će se onima domaćica koje znaju kuhati biskvitno tijesto, jer se na ovom osnovu peče desert, slično kao šarlota. Za kuhanje vam je potreban mikser ili blender za razbijanje jaja i posudu za pečenje s visokim ivicama. Spužvasta torta se kuha na jajima. U prijevodu sa francuskog jezika, biskvit znači „dvostruko pečen“. U početku su od nje pravljeni suhi ravni kolačići ili krekeri za britansku vojsku. Danas je keks u svemu povezan s nježnom elastičnom tortom.

  • jabuke - 3 komada,
  • sir - 250 g
  • brašno - 1 tbsp.,
  • jaja - 4 kom.,
  • šećer - 1 tbsp.,
  • mljeveni cimet - po ukusu.

  1. Od jabuka ogulite i narežite na tanke kriške.
  2. Umutite jaja mikserom uz postepeno dodavanje šećera.
  3. Kad se jaja pretvore u bijelu pjenu koja ne istječe iz posude, lagano promiješajte brašno dok se ne stvori jednolična konzistencija guste kisele pavlake.
  4. Na dno podmazane ulja položite sloj voća. Prelijte ih tijestom.
  5. Po vrhu pospite sira i koristite drugi deo tijesta.
  6. Pitu od sira i jabuke u rerni pecite na temperaturi 220 stepeni 20-25 minuta.
  7. Gotov desert se položi naopako, tj. mora se pažljivo ukloniti iz obrasca i prevrnuti.

  • Vrijeme: 30 minuta.
  • Porcija po kontejneru: 6 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 300 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: lako.

Ova brza opcija za pravljenje kolača od đumbira sa ukusnim punjenjem kiselo-mlečne mase i voća. Prikladno je ako su vam došli gosti ili jednostavno nemate vremena za kuhanje i želite ugoditi rodbini nečim ukusnim. Kao osnova, ovdje se koristi gotove smrznuto tijesto, koje se prodaje u bilo kojoj trgovini i jeftino je. Prije upotrebe mora se rastopiti i valjati na potrebnu veličinu.

  • džem od jabuke - 100 g.,
  • posni sir - 300 g
  • gotovo smrznuto tijesto - 2 lista,
  • šećer - 5 kašika. kašike
  • vanilija na ukus
  • jaje - 1 kom.

  1. Skuti sir izgnječite vilicom sa dodatkom šećera i vanilije. Pomiješajte sa džemom od jabuka.
  2. Odmrznite tijesto i razvaljajte svaki lim na željenu veličinu.
  3. Stavite jedan lim na podmazan lim za pečenje. Ravnomjerno sloj rasporedite na punjenje, ostavljajući prazne ivice od 2-2,5 cm po cijelom obodu.
  4. Položite drugi list na vrh i rubove stisnite vilicom.
  5. Umutite jaje i četkom preko torte.
  6. Napravite nekoliko uboda vilicom u gornjem sloju i pošaljite jelo u rernu prethodno zagrejanu na 220 stepeni.
  7. Nakon 20 minuta, desert je spreman.

Pitu od jabuka sa sirom

  • Vrijeme: 1 sat.
  • Porcija po posudi: 5 porcija.
  • Sadržaj kalorija: 300 kcal / 100 g.
  • Namjena: desert.
  • Kuhinja: evropska
  • Poteškoća: lako.

Ovo je jedan od jednostavnih recepata koje su mnoge domaćice voljele zbog svoje nježnosti. Kuharima se savjetuje da prže jabuke do stanja kao što je prikazano na fotografiji, tako da desert stvara nenadmašan ukus i aromu. Posebno će se takva kraljevska pita sa sirom i jabukama svidjeti djeci. Njihove majke i bake ovim desertom imat će priliku nahraniti svoje dijete zdravim skutom sirom, kojeg ne vole sva djeca u svom čistom obliku.

  • jabuke - 300 g
  • sir - 250 g
  • brašno - 3 kašike. kašike
  • skrob - 1 st. kašika
  • jaja - 2 kom.,
  • šećer - 4 kašike. kašike
  • prašak za pecivo - 1 vrećica,
  • kisela pavlaka - 0,5 tbsp.,
  • puter - 2 kašike. kašike
  • sol - 1 prstohvat.

  1. Za test samljejte sir, dodajte 3 kašike šećera, jaja, kiselo vrhnje, brašno, prašak za pecivo i skrob. Dobro izmešajte.
  2. Jabuke narežite na kriške i pržite na maslacu s preostalim šećerom dok se ne formira ukus karamele.
  3. Na dno obrasca stavite nadjev, a na vrhu napunite testo.
  4. Pecite dok ne skuhate na temperaturi 200-220 stepeni.
  5. Gotov desert ukrasite šećerom od glazure.

Pronašli ste grešku u tekstu? Odaberite ga, pritisnite Ctrl + Enter i to ćemo popraviti!

Jednostavan recept sa sirom, s jabukama u rerni

Kombinacija ovih osnovnih sastojaka je žanr klasik. Naše majke i bake pripremile su takvu poslasticu. Napravite tortu barem svaki dan za doručak, čaj, kafu ili je ukrasite svečanim stolom za bilo kakvo slavlje.

Sastojci

Kuhanje:

1. Uzmite 150 grama sira i isperite ga kroz sito.

2. Prosijte istu količinu brašna kao i sir.

3. Maslac prethodno omekšajte i pomešajte sa pravom količinom granuliranog šećera. Promiješajte u homogenu masu tako da se pijesak potpuno izbriše.

4. U drugoj posudi razmutite 2 pileća jaja, pa ih sipajte u ulju, dodajte ovde brašno i sir.

5. Da biste pripremili glazuru koja će prekriti buduću slastičarnu, morate uzeti mali komad putera - 50 grama i dodati istu količinu šećera.

6. Operite jabuke 3-4. Još ih ogulim. Izrežite na tanke kriške.

7. Premažite lim za pečenje ili posudu za sunčanje sa suncokretovim uljem i prelijte preko namaštenog tijesta. Odozgo je lijepo položiti kriške jabuke i posvuda posuti glazulom koju smo pripremili.

8. U rerni, torta treba da se peče sat vremena. U tom slučaju treba temperaturnu oznaku postaviti na 190 stepeni.

Na kraju kuhanja ostavite da se ohladi. Možete nazvati goste.

Kako kuhati sir i pitu od jabuka u laganoj šporet

Lonac sa krošnjama kao i uvijek pomaže i olakšava kuhanje domaćicama. Zna sama napraviti mnogo jela, samo treba preuzeti potrebne proizvode i uključiti poseban program. Sada ću govoriti o tome kako napraviti ukusnu poslasticu za čaj u laganoj šporet.

Sastojci

  • 200 grama skute,
  • 4 jabuke
  • 200 grama šećera (što je više moguće, što je manje moguće, ovisno o tome koliko ste slatki)
  • 3 pileća jaja
  • 200 grama brašna.

Kuhanje:

1. Najprije morate uzeti jaja i pobijediti ih u jakom mikseru. Da, da, preporučljivo je koristiti ga u procesu kuhanja.

2. Sipajte granulirani šećer i kratko radite mikserom.

3. Jaja-šećerna masa treba postati lagana, prozračna i povećavati se u volumenu.

4. Odaberite sira s visokim udjelom masti, najbolje je da se radi o ličnim, domaćim proizvodima. Morate ga dodati u testo i uključiti mikserom na slabijoj brzini, nastaviti da tuku.

5. Prosijte brašno, dodajte našoj smeši. Razmjena.

6. Operite i narežite jabuke na kriške.

7. Dobiveno tijesto sipati u veću posudu za kuhanje, koju prije toga treba lagano namazati uljem kako se kolač ne bi zalijepio tokom kuhanja. Ulijte testo u to, po jabuku rasporedite jabuke i stavite u rernu.

Podesite program "Pečenje" na 50-60 minuta i pričekajte spremnost.

Mirisna skuta s jabukama i cimetom

Cimet daje ugodnu aromu i ukus, ali treba ga staviti umjereno, jer ako previše idete s njim, to jest, jelo će biti nemoguće.

Sastojci

  • 400 grama brašna
  • pola pakovanja putera,
  • jedno jaje
  • 150 grama kisele pavlake,
  • voda
  • 3 velike kašike šećera
  • sol - mala kašika i onoliko suhog kvasca,
  • skuti sir 400 grama.

Kuhanje:

1. Prvo odvojite protein od žumanjka. Žumanca pomešajte sa pavlakom (200 g) i stavite protein u frižider.

2. Sada umiješajte ulje uz dodatak prosijanog brašna, zasladite granuliranim šećerom i dodajte prstohvat soli.

3. U našu mešavinu dodajte žumanca sa kiselim vrhnjem. Zamesite testo. Stavimo sat vremena na hladnom mestu.

4. Jabuke ogulite 7-8, narežite na kriške.

5. Tijesto iz frižidera podijelite na pola i razvaljajte. Na to stavljamo skuto, jabuke i pospite šećerom.

6. Dalje, pokrijte drugi dio razvaljanog tijesta i dobro ga utisnite.

7. Pomiješajte cimet sa šećerom i šlagom. Sipajte ovu smjesu na vrh naše torte. 8. Stavite u rernu. Pecite 50 minuta na 170 stepeni.

Recept za skuta kolača s jabukama iz peciva od kratkog tijesta

U ovoj poslastici, skut će biti na vrhu, a jabuke će ići na unutrašnje punjenje. Uzgred, ova opcija se pravi od peciva kratkog tijesta.

Sastojci

  • Oko dvije čaše brašna
  • 3/4 dijela putera,
  • dva jaja
  • 200 grama skute,
  • 3 velike kašike kisele pavlake i što više granuliranog šećera
  • dvije ili tri jabuke.

Kuhanje:

1. Prvo se ulje podijeli na komade radi praktičnosti, dodaje se šećer (jedna velika kašika) i promiješa. Ovdje izlijte žumanjke.

2. Izmešajte dobijenu masu tako da sve bude poput mrvica. I dajte joj okrugli oblik.

3. Da biste napravili punjenje, morate uzeti sir, dodati kiselu pavlaku i naravno granulirani šećer. Za miješanje.

4. Kad smo sipali žumance, vjeverice su trebale ostati. Sada ih treba umutiti, najbolje mikserom na velikoj brzini, da se pretvore u pjenu i dodaju u masu sa sirom.

5. Sada uzmite lim za pečenje ili posebnu posudu za pečenje, ako ih ima. U to stavite testo.

Na vrhu ukrasite kriške jabuke i prelijte preko skute. Ona će biti poput glazure u ovoj poslastici.

6. Zagrijte pećnicu i postavite da se peče na vrijeme oko 50 minuta, može i malo manje, morate paziti na spremnost.

Podesite temperaturu na 190 stepeni.

Kad je jelo spremno, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi. Sada možete uživati ​​u ovom predivnom ukusu i oduševiti goste.

Kako napraviti pire od tijesta od kvasca

Ukusna bujna torta kojom ćete se oduševiti.

Sastojci

  • Maslac (130 gr),
  • granulirani šećer (150 g),
  • 3 žumanjka,
  • vreća vanilin
  • brašno (750 gr),
  • kvas (10 g),
  • serum (250 ml),
  • sir (700 gr),
  • jabuke (3 kom)

Kuhanje:

1. Kvasac ulijte u brašno, žumanca tucite sa šećerom, vanilijom i maslacem.

2. Sipajte sirutku u masu jaja.

3. Zatim pomiješajte prethodno pripremljeno brašno s kvascem.

4. Pustimo da se kuha 1 sat u toplini.

5. Gotovo testo razvaljajte.

6. Otprilike 2/3 njegovih dijelova oblikujemo i oblikujemo stranice, a na njih stavljamo narezane jabuke, sir.

7. Kuhamo pola sata u rerni, na oznaku 170 stepeni.

Brza i ukusna pita. Lizaćete prste.

S kvascem od tijesta možete eksperimentirati i lijepo ukrasti površinu mrežom, ružama.

Najbrži žele s pireom od jabuka i skute

Recept za jellirane dobrote oduzima minimalnu količinu vremena, toliko je jednostavan da ga svatko može napraviti.

Sastojci

  • Pola paketića putera,
  • 4 velike kašike šećera
  • 3 jabuke
  • skuti sir oko 150 grama,
  • oko 300 grama kolačića (to je samo pecivo koje vam treba),
  • 3 jaja
  • 4 velike kašike kisele pavlake.

Kuhanje:

1. Mrvite kolačiće. Prije toga ga treba sitno izgnječiti, a onda je bolje uzeti blender koji će se samljeti. Ili čak koristite kolut.

2. Ulje se mora otopiti. Radim to na štednjaku u maloj tavi od lijevanog željeza. I sipajte ga u kolačiće.

3. Podmažite posudu za pečenje maslacem, ravnomjerno stavite tijesto od kraćeg tijesta.

Na vrhu su bile jabuke lijepo narezane na kockice.

4. U drugoj posudi pomiješajte pileća jaja sa kiselim vrhnjem, dodajte skuti i granulirani šećer. Smjesu miješajte dok nije potpuno homogena.

Sipajte ga preko sloja jabuke.

5. Stavite u rernu na 40 minuta, postavljajući oznaku temperature na 180 stepeni.

Takva će poslastica biti posebno dobra ako ostavite da se ohladi.

"Nježni" skupno kolač sa sirom, zdrobom i jabukom

Izuzetno jednostavan kolač i vrlo ukusan.

Sastojci

  • 1 šolja brašna
  • 1 šalica kaše
  • 1 šolja granuliranog šećera
  • malo praška za pecivo
  • puter (150 grama),
  • prstohvat soli.

Za punjenje vam trebaju:

  • jabuke (3 komada),
  • limunov sok (2 velike kašike)
  • jaja (2 komada),
  • skuta (300 grama),
  • vanilin.

Kuhanje:

1. Pomiješajte brašno sa šećerom i kašikom.

2. Stavite malo soli i otprilike jednaku količinu praška za pecivo.

3. Zamijesiti tijesto sa puterom (puter) koji se prvo mora obrisati.

4. U razmućena jaja stavite šećer i dodajte vanilin.

5. U smesu stavite sira.

6. Ulijte polovinu tijesta u kalup.

7. Ulijte sirni nadjev, a na vrh stavite naribane jabuke. Redoslijed se može promijeniti.

8. Premažite preostalim tijestom.

9. Držite u rerni oko 40 minuta, zagrejano na 190 stepeni.

Neobična i ukusna peciva ugodne arome. Lijep čaj!

Torta od sira s jabukama na zobene kaše bez brašna

Ovaj je recept vrlo zdrav i dijetalni zbog činjenice da ne sadrži brašno. Umjesto toga, uzet ćemo zobenu kašu.

Sastojci

  • Zobena kaša 300 grama,
  • dvije jabuke
  • pola paketića putera,
  • jedno jaje
  • sir 150 grama,
  • pola čaše šećera.

Kuhanje:

1. Uzmite puter, stavite u njega šećer, pomiješajte i kombinirajte sa sirom.

2. Operite, ogulite, narežite jabuke na kriške i stavite na pleh namazan suncokretovim uljem. Ili možete prekriti tepsiju papirom za pečenje.

3. Razmažite dobivenom masom.

4. Stavite zobene kaše u praznu posudu.

5. Jaje podijelite na žumance i vjeverice. Drugo treba tući mikserom dok se ne stvori pjena i dodati ovsenoj kaši, izmiješati i ovom masom obložiti jabuke na lim za pečenje.

6. Pećnicu ugrijte na 200 stepeni, tamo stavite pitu i pecite dok ne skuva 30-40 minuta.

Ukusne i slatke poslastice ohladite i poslužite.

Kako kuhati

  • Brašno prosijte, pomešajte sa praškom za pecivo i šećerom.
  • U brašno dodajte puter, isečen na sitne komadiće. Prstima protrljajte brašno i puter dok ne nastanu sitne mrvice.
  • Naribajte jabuke. Prvo uklonite sjemenke iz jabuka. Jabuke je bolje uzeti kisele.
  • Pomiješajte skušu, pavlaku, šećer, vaniliju i jaja dok ne postanu glatka.
  • Dodajte jabuke u pavlaku, izmešajte.
  • Kalup obložite papirom za pečenje ili namažite uljem. Na dno stavite malo više od polovine mrvica.
  • Ravnomjerno rasporedite masu skute i jabuke na vrh, glatku.
  • Izlijte preostale mrvice i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Zagrijte rernu.

Torta nije božanska, ali vrlo slatko je ispalo. Već slatko. U tijesto trebate staviti manje šećera, ali nikako nemojte stavljati u sir. A kiselost dodajte jabukama - limunovim sokom ili korom. To bi bilo mnogo bolje. I tako, recept nije loš.)

Koliko grama u kašikama ili čašama? Možete napisati)) hvala unaprijed

Za test: Brašno - 2 šalice, Šećer - 0,5 šalice, Maslac - 150 gr, prašak za pecivo - 1 kašika,
Punjenje: Skuta - 250 gr, pavlaka - 0,5 šolje, jaje - 2 kom, jabuka 2-3 kom, šećer - 3 kašike, prstohvat vanilin

Torta je božanska. Nježna i sočna. Recept je starljen u pravim proporcijama. Jabuke sam ogulio. Hvala na receptu!

Sretan Uskrs svima!
Recite mi, molim vas, kako mogu zamijeniti prašak za pecivo?

Stvarno mi se svidjelo. Stavio sam tortu u frižider i imao je ukus sladoleda

Ja sam kolač kuhala nekoliko puta prema ovom receptu - vrlo je ukusna i bez komplikacija. Jedino što radim mrvice je 2-3 puta manje - imam dubok izduženi oblik.

Sudeći po opisu, sve je vrlo jednostavno (šta je još potrebno u naše vrijeme?). Stvarno želim probati ...))))

Hvala na receptu, vrlo lako i vrlo ukusno!

Puno hvala na receptu.
Divan kolač i nije baš visoko kaloričan.
Kombinacija skute i jabuka je upravo super.
Jabuke su uzele kiselo - Semirenko.
Torta sljedeći dan još je ukusnija. Veoma meko.
Hvala, Eve.
Ja ću ispeći ovu tortu vrlo često prema vašem receptu.

Jako mi je drago što sam savladala ovaj recept za pahuljastu pitu sa nadjevom od jabukovih sira. Nije lakše pripremiti, ali ukus je predivan. Svima ste napravili poklon ovom receptu.čak se i moj muž suočava s tim. Torta je win-win. Imate li istu win-win limunsku travu?

Zaista, vrlo nježno i ukusno. Nadevu sam dodala pola limuna, preporučujem))

Pitu u rerni, čekamo)) ali ispostavilo se dosta preliva, morala sam da gnetim testo da zatvorim tortu)

Danas sam pripremila ovu pitu za doručak, ispostavila se vrlo ukusna

Vrlo ukusno, pojeli smo sve jednim potezom, jako cool recepti hvala vam puno!

Grame možete napisati u kašikama ili čašama))

pita je samo čudo. hvala na receptu!

Molim vas da mi kažete veličinu obrasca za takav broj proizvoda. Možda je poenta u tome što neki nisu uspjeli.

U punjenje sam dodala cimet, savršeno je funkcionirala. Hvala na receptu.

Pokušajte izbjeći pogreške i pogreške pri pogreškama čak i u takvim publikacijama.

Torta je ukusna, nadjev stavite na pola manje ako je oblik veliki

Sastojci recepta

Sastav proizvoda na kalupu promjera 20 cm:

  • 200 g skute 5% masti
  • 2 žlice pavlaka 20% masnoće
  • 50 g putera na sobnoj temperaturi
  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 1 jabuka
  • 120 g pšeničnog brašna
  • 1 kašika kašike prašak za pecivo
  • 1 kašika kašike vanilin šećer
  • 1 jabuka
  • šećer od glazure

Kuvanje

Skupu za ovaj kolač je bolje uzeti malu i mekanu, ako je velika, obrišite je kroz sito.
Stavite sir, omekšali puter i kiselo vrhnje u duboku šolju i kašikom dobro protrljajte, miješajući sve grudice.

Jaja malo istucite sa šećerom tako da se počnu malo pjenasti i postati ujednačenija i blago bjeljija.

Izlijte smjesu od jaja u skušu, dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i vanilin šećerom.

Temeljno mijesite tijesto dok ne postane glatko, njegova konzistencija treba biti poput guste pavlake.

Jabuku operite, izvadite jezgru i narežite na tanke kriške.

Podmažite posudu za pečenje maslacem. Trećinu tijesta staviti u kalup i spljostiti. Rasporedite polovinu jabuke ravnomerno na testo. Napravite još jedan takav sloj i stavite posljednju trećinu tijesta na vrh, pokušavajući zatvoriti sve jabuke.

Zagrejati pećnicu na 200 stepeni. Stavite pita sa sirom i jabukama u rernu na srednji nivo.

Pecite tortu do zlatno smeđe boje, oko 35-40 minuta. Provjerite spremnost drvenim štapom, trebao bi biti suh kada ga zalepite u sredinu. Pokušajte ne pretjerano izlagati tijesto kako se ne bi isušilo. Ohladiti kolač u kalupu, pa prebaciti na tanjir i posipati šećerom u prahu.

Pogledajte video: PITA OD JABUKA - jednostavno i ukusno (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar