Jedno od najboljih jeftinih zaslađivača - sa dobrim ukusom i praktičnim pakiranjem.

Pozdrav, čitaoci i čitaoci!
Danas bih vam želio ispričati o svom iskustvu s korištenjem zaslađivača. Nažalost, prije nekog vremena bio sam primoran do određene mjere da ograničim konzumaciju redovnog šećera i zato moram povremeno koristiti zamjene za šećer.

Ponekad ih mijenjam, razlozi mogu biti vrlo različiti, ali u osnovi je to, naravno, neugodnog ukusa, neuspjelog sastava ili vrlo visoke cijene. Prije sam koristio zaslađivač Rio Gold, ali nije ga uvijek bilo moguće naći u prodaji, pa sam posljednji put kupio Sladys zaslađivač umjesto uobičajenog Rio.

Sladis je stolni zaslađivač u tabletama u kojem je potpuno bez šećera. Šećer zamjenjuje natrijum ciklamat (tj. Dodatak prehrani klase E pod brojem 952: E952). Da je on na prvom mjestu u sastavu.

Što se tiče sigurnosti natrijum-ciklamata, postoje rasprave gotovo u cijelom svijetu, postoje čak i zemlje u kojima je ta supstanca zabranjena. Međutim, u Rusiji je ovaj dodatak dozvoljen. Smatra se da glavna komponenta Sladys-a, natrijum ciklamat, organizam gotovo ne apsorbuje i stoga se izlučuje s otpadnim proizvodima.

Kod nas se natrijum ciklamat smatra uslovno sigurnim - možete ga koristiti, ali ne preporučuje se prekoračiti dnevnu stopu. Važno je zapamtiti da je sve otrov i sve je medicina, samo je pitanje doze.

O korisnosti / opasnosti ove tvari može se dugo raspravljati, ali to neću učiniti i reći ću samo da u slučajevima kada je potrebno odustati od prekomjerne konzumacije, možete se odlučiti u korist Sladys-a. Na kraju, svako ima pravo birati hranu za sebe i sve što je s njima povezano, tako da se iskreno nadam da u komentarima neće biti holivuda))).

Generalno, na to mislim. Ja nisam hemičar, pa ću na Sladysa gledati ne sa stanovišta stručnjaka, već s gledišta kupca, upravo kroz njegove oči.

Dakle, ovaj zaslađivač prodaje se u relativno neprimjetnim staklenkama bijele boje sa slikom čajne šolje i zelenog natpisa sa nazivom na etiketi. Kutija je mala, uklapa se lako na dlan. Dostava tableta izvana reproducira se pritiskom na malo prikladno dugme koje se nalazi na jednoj od strana paketa.

Spolja su tablete male, okrugle, bele boje.

Nemaju miris, ali imaju jak ukus i višestruko su slađi od šećera.

Zaslađivač se može koristiti i za dodavanje pićima i za dodavanje raznim jelima, ali ja obično pijem čaj s njim. Za jednu šalicu (standardne količine) dovoljno će biti tri do četiri tablete zaslađivača.
Što se tiče ukusa ovog proizvoda, sviđa mi se puno više ukusa nego mnogi drugi zaslađivači.

Što se tiče cijene, ona je prilično niska - koliko se sjećam, kupila sam ovaj zaslađivač u lancu Magnolia (trgovina prehrambenim proizvodima koja se često nalazi u mom gradu) za četrdeset devet rubalja ili tako nešto (uprkos činjenici da u pakovanju ima tristo tableta). Vrlo je jeftino!

Ovo je vjerovatno najjeftinija zamjena koju sam ikad probao.

Ovaj proizvod koristim već duže vrijeme i generalno sam imao pozitivan dojam o njemu. Preporučiću vam, nije loše.

* Hvala na pažnji i nadam se da je pregled bio koristan! *

Pogledajte video: Koje zvucnike kupiti, test najboljih jeftinih zvucnika (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar