Šta je hitozan? Upute za upotrebu, pregledi liječnika, sastav, svojstva

Chitosan Evalar - Riječ je o biološki aktivnom aditivu, općeg jačanja, proizvedenom u farmaceutskoj kompaniji ZAO Evalar. Glavna aktivna supstanca lijeka je hitozan.

Karakterizacija aktivne tvari hitozana.

U prošlosti je hitozan dobiven preradom himina gornjeg dijela pokrova crvenokosih rakova pomoću cijepanja karbonatnog kompleksa koji daje tvrdoći vanjskom kosturu rakova. Ova metoda proizvodnje hitozana u industrijskom smislu pokazala se skupom. Stoga je bilo potrebno razviti metodu za proizvodnju hitozana iz drugih bioloških resursa, među kojima je bio i himin malih rakova.

U svom hemijskom sastavu, hitozan spada u organske polisaharide životinjskog porijekla, hitinske monomere. Čitanonska čestica u svom sastavu ima mnogo amino grupa, koje mu omogućuju interakciju sa vodikovim ionima i sticanje svojstava slabo alkalnog jedinjenja. To objašnjava sklonost hitosana za hvatanje i vezivanje iona bilo kog metala i pozitivno nabijenih radioaktivnih izotopa. Mnogobrojne amino grupe hitosanskih molekula mogu formirati ogromnu količinu vodikovih veza. Iz tog razloga, supstanca može apsorbirati na svojoj površini puno mikrobnih toksina i štetnih tvari koji nastaju tokom probave hrane u crijevima.

Hitozan može formirati veze s molekulima tvari sličnih masnoći u lumenu tankog i tankog crijeva čovjeka. Nastali kompleks ne apsorbuje crevne ćelije, a potom se prirodno izlučuje. Ovo svojstvo hitozana omogućava vam da ga koristite kao alat koji može spriječiti nakupljanje masnih rezervi, smanjiti unos kolesterola iz jedene hrane i poboljšati neophodno smanjenje crijevnih zidova. Prestanak unosa masti iz sadržaja crijeva tjera tijelo da koristi svoje lične rezerve masti.

Da bi dobio energiju i sintetizovao spojeve potrebne tijelu, koji mogu imati značajan uticaj na smanjenje masnog sloja različitih dijelova tijela. Prekomjerna težina i visoki nivo holesterola u krvi sve više zabrinjavaju ljude starije od trideset godina. Za održavanje dobrog zdravlja potrebno je obratiti pažnju na smanjenje unosa holesterola iz creva u krvne žile, što znatno smanjuje rizik od stvaranja holesterola u svim žilama u tijelu.

Sastav tableta Chitosan Evalar.

Chitosan Evalar proizvodi se u obliku originalnih tableta od 500 mg, u pakovanju broj 100 u pakovanju. Glavni aktivni sastojak ovih tableta je 125 mg hitozana, prisutno je 10 mg praha askorbinske kiseline, 354 mg mikrokristalne celuloze, neophodne za stvaranje tablete. Prisutnost silicijumskog oksida, kalcijumovog stearata, neophodna je prema tehnologiji za proizvodnju tableta. Da biste ispravili ukus tabletama, dodaje se aroma hrane. Prisutnost askorbinske i limunske kiseline u sastavu omogućava lijeku u kratkom vremenskom razdoblju da u potpunosti ispolji svoja svojstva.

Indikacije za upotrebu.

Chitosan Evalar je dodatak prehrani s općim efektom jačanja i dostupan je svim kategorijama starijih od 12 godina.

  • Hitozan, stvarajući voluminoznu masu u obliku gela, ima blagotvoran učinak na nesmetan rad gastrointestinalnog trakta, normalizujući crevnu pokretljivost:
  • Adsorbira i uklanja toksične otpadne proizvode i jone teških metala iz crevnog trakta,
  • Može se upotrebljavati pored lijekova u liječenju žučnog mjehura,
  • Dokazalo se da smanjuje unos holesterola iz hrane, u slučaju visokog nivoa ovog spoja u krvi,
  • Njegovo svojstvo, da sprečava apsorpciju masti iz hrane, potraženo je zbog korekcije sloja masti u organizmu.
  • Stvaranje voluminozne mase slične gelu u želucu i crevima može ugušiti osjećaj gladi.

Načini upotrebe Chitosan Evalar, cijena u ljekarnama.

Kako bi spriječili štetne učinke na okoliš, dodaci prehrani Chitosan Evalar odraslima se preporučuju da uzimaju 2 tablete ujutro i navečer, 30 minuta prije jela, pijući sa sobom mnogo vode. Trajanje postupka je najmanje 30 dana.

Da biste smanjili nagomilavanje masnoće, potrebno je uzimati Chitosan Evalar ujutro, na ručku i uveče, 4 tablete pre obroka. Kurs, uz ovaj način uzimanja tableta, preporučljivo je provoditi 3 mjeseca. Tada prelaze na uzimanje 2 tablete prije svakog obroka. U ovom slučaju potrebno je poštovati preporuke izbalansirane prehrane.

Cena u ljekarnama u Chitosan Evalar kreće se od 350-500 rubalja po pakovanju od oko 100 tableta. Ne preporučujemo kupnju proizvoda po povoljnijim cijenama, jer će rizik od naleta na lažni biti vrlo visok, naravno to se prije svega odnosi na kupovinu putem internetskih trgovina, zato budite oprezni prilikom naručivanja ovog proizvoda putem interneta.

Kontraindikacije

Nisu primijećene nuspojave kod upotrebe lijeka. Međutim, ne preporučuje se upotreba:

  • Do 12. godine,
  • Ženama tokom trudnoće,
  • Dojiljama
  • Ako osoba ima reakciju na uzimanje bilo kojeg lijeka.

Testovi su otkrili da dugotrajno uzimanje hitozana u velikim dozama dovodi do nedostatka određenih vitamina i minerala koji ulaze kroz crijeva. Unos vitamina, A, E, nastaje rastvaranjem u mastima, a oni će se izlučiti iz organizma. Takođe, hitozan po svojoj prirodi izoluje i uklanja elemente u tragovima kalcijum, magnezijum i selen iz tijela. Dugotrajan, neadekvatan unos ovih elemenata povećava rizik od osteoporoze u starijih osoba. Unos složenih vitamina koji sadrže vitamine topive u mastima A, E, D i elemente u tragovima: kalcijum, selen i magnezijum pomoći će da se izbjegnu ove posljedice. Primjena kompleksa vitamina trebala bi se pojaviti u različito vrijeme uz unos Chitosan Evalara.

Zaključak:

Treba odmah razjasniti: svi biološki aktivni aditivi (tzv. Dodaci prehrani) nisu lijekovi, što je zabilježeno na svim pakovanjima. Svi regulatorni dokumenti za kontrolu proizvodnje i upotrebe odnose se na aditive u hrani. Svojstva ovih lijekova mogu se koristiti kao dodatak glavnom liječenju. Suplementi nikada ne mogu djelovati kao lijekovi koji utječu na bolest ljudskog tijela.

Lijek "Chitosan"

Biološka celuloza ili vlakna su vrlo slična svojstva ljudskom fibrinu koji je sastavni dio koagulacije krvi. "Hitozan" je sposoban suzbiti stanice raka, regulira pH u tijelu i na taj način sprečava širenje metastaza. Hitozan je lijek koji može sniziti krvni tlak, poboljšati mikrocirkulaciju u tkivima, regulirati razinu šećera u urinu, adsorbirati i ukloniti soli teških metala iz tijela. Doprinosi brzom zaceljivanju opekotina i rana na površini, ne ostavljajući ožiljke. Ima analgetski i hemostatski efekat.

Lijek "Chitosan" ima različite stupnjeve pročišćenja. Napravljeno je, kao što je već spomenuto, od školjki člankonožaca pročišćavanjem himina iz ugljikovih spojeva. "Hitozan" ili pročišćeni hitin imaju pozitivno nabijene ione visoke aktivnosti. Aktivnost ovisi o stupnju pročišćavanja (acikaciji) koji je primio Chitosan, cijena će biti primjerena. Na primjer, kineski "Chitosan" ima veoma visok stupanj - 85%. Pored ovog elementa, kao pomoćne supstance uključuju se i silicijum, kalcijum, vitamin C i hrana.

Uticaj na organizam

Hitozan je lijek koji ne liječi nijednu određenu bolest. To omogućava tijelu da uspostavi svoj rad i djeluje bez neuspjeha. To pomaže u sprečavanju pojave nekih opasnih bolesti. Kompleksni efekat je sljedeći:

  • „Hitozan“ - odličan alat za borbu protiv viška kilograma, ne apsorbuje se u tijelu, dakle, uklanja sve toksine i suvišne masti.
  • Jača imuni sistem, što znači da štiti organizam od raznih infekcija, koje su opasne po njihove komplikacije.
  • Preparat sadrži veliku količinu kalcijuma. Ovo će zasititi tijelo i održati kosti zdravim i jakim. Uzimanje suplemenata štiti od raznih lomova.
  • "Hitozan" sprečava kretanje ćelija raka kroz krv, pa stoga blokira širenje bolesti.
  • Redovan unos lijeka održava normalnu razinu glukoze u krvi; malo je vjerojatno da se može javiti dijabetes.
  • Djelujući na uzroke i simptome, „Chitosan“ normalizuje krvni pritisak: visok ili nizak.
  • U stanju je obnoviti stanice jetre čak i u najsavremenijim slučajevima. Na primjer, sa cirozom.

Ako se odlučite smršaviti koristeći Chitosan, upute za uporabu objasnit će kakav složen učinak lijek ima na tijelo. Zahvaljujući tome dolazi do gubitka kilograma. Kada uzimate "Chitosan" imate:

  • Povreda crijeva se poboljšava.
  • Mikroflora u crevima se vraća u normalu.
  • Bez asimilacije, masti se odmah izlučuju iz organizma.
  • Tijelo se očisti od toksina i toksina.
  • Osjetite suzbijanje apetita.
  • Osjećaj sitosti dolazi vrlo brzo.

"Hitosan" je droga, uzimanje koje čovjek konzumira mnogo manje hrane nego inače. Masnoće se eliminišu odmah, mršavi se. Istovremeno se blagotvorno dejstvo citina vrši na sve organe, organizam zaraste, poboljšava se stanje. Regulirana je razina kolesterola, obnavlja se krvni tlak, mikrocirkulacija krvi se vraća u normalu, spriječava se ateroskleroza i bolesti srca. Općenito - podmlađivanje organizma.

Indikacije za upotrebu

Svojstva Chitosan-a imaju nesporni ljekoviti učinak na tijelo, tako da lijek može uzimati gotovo svi, ako nema alergijskih reakcija na komponente. Indikacije za upotrebu mogu biti sljedeće:

  • Da biste povećali imunitet, normalizirajte pH nivo u tijelu.
  • Za suzbijanje rasta metastaza, raka, intoksikacija.
  • Za uklanjanje toksina iz tijela nakon hemoterapije, terapije lijekovima, terapijom zračenjem. Nakon trovanja lijekovima, otrovnim tvarima.
  • Kada radite u opasnim industrijama, kada živite u ekološki nepovoljnim regijama.
  • Za neutralizaciju elektromagnetskog zračenja. Kada radite s računarom, gledate televiziju, koristite mikrovalnu.
  • Prevencija moždanog udara, srčanog udara. Liječenje hipertenzije, ishemije, snižavanje kolesterola.
  • Prevencija i liječenje jetre.
  • Sa dijabetesom.
  • Sa bolestima gastrointestinalnog trakta.
  • Uz razne alergije, bronhijalnu astmu, reumatoidni artritis.
  • Kod rana, opekotine ima učinak "tečne kože".
  • U plastičnoj kozmetologiji.
  • U hirurgiji liječenje šavova.

"Hitozan" ("Tiens"). Upute za upotrebu

"Tiens" proizvodi "Chitosan" u obliku kapsula. Preporučuje ih se uzimati ujutro na prazan stomak prije doručka u oko 2 sata, a uveče dva sata nakon jela. Pod operite čašom vode. Količina tekućine treba biti dovoljna, jer ako se slabo razrijedi, može uzrokovati zatvor. Morate započeti s uzimanjem lijeka s jednom kapsulom, povećajte dozu na tri. Kurs bi trebao biti od jednog do tri mjeseca.

Ako imate nisku kiselost, trebali biste popiti čašu vode s limunovim sokom nakon kapsule. Preporučuje se upotreba „Chitosan-a“ za gastrointestinalne bolesti i onkologiju, oslobađajući ga od membrane i otapajući ga u toploj vodi.

Ako se lijek koristi kao hondroprotektor za obnavljanje funkcija zglobova, tada ga trebate koristiti dugo i u velikim dozama.

U slučajevima jake intoksikacije, svaka 2 sata, po 2 kapsule.

U programu mršavljenja uzmite 2 kapsule pola sata prije jela sa čašom vode i održavate vodenu ravnotežu tokom dana, pijte najmanje 1,5-2 litre dnevno.

Mogu li ga koristiti za trudnice?

Ako se odlučite za uzimanje Chitosana, upute za upotrebu upoznat će vas sa sljedećim kontraindikacijama:

  • Trudnoća i period dojenja.
  • Alergijske reakcije i preosjetljivost na sastavne sastojke.

Zašto se Chitosan ne preporučuje trudnicama? Sam hitin može lako probiti kroz placentu, što fetusu uopće ne treba. Također, prilikom hranjenja zajedno s majčinim mlijekom ova supstanca može ući u tijelo novorođenčeta koje još nije u stanju upiti tako složenu komponentu.

"Chitosan" se ne preporučuje kombinirati sa vitaminima i uljnim lijekovima, oni značajno smanjuju učinkovitost dodataka prehrani.

Primjena u hirurgiji i kozmetologiji

Chitin se široko koristi u kozmetologiji i hirurgiji, zbog svojstava kao što su antifungalna, antibakterijska, antivirusna. To omogućava upotrebu lijekova sa hitinom u biomedicinske svrhe u previjanju rana, hirurškom šavu, u liječenju parodontalnih bolesti, kao dodatak u operaciji katarakte. Studije su pokazale da "Chitosan" ne izaziva alergije, ljekari kažu da tvar nijedna od upotreba nije odbačena. Snažan pozitivan naboj lako se povezuje s "negativnim" površinama, mogu biti koža i kosa. Stoga je ovaj lijek tako cijenjen među kozmetologima. Često ga koriste plastični hirurzi. Ne uzrokuje odbacivanje tkiva, omogućava vam brzo zarastanje ožiljaka na koži.

Recenzije ljekara i kupaca

Kao i svaki dodatak prehrani, Chitosan izaziva puno diskusija. Recenzije ljekara kažu, međutim, da je lijek idealno sredstvo koje ne šteti organizmu. Ima puno korisnih svojstava. Upotreba lijeka, njegov pozitivni učinak već su dokazane u mnogim pričama. Zahvaljujući hitinu smanjuje se holesterol, masnoća se ne apsorbuje, a toksini se uklanjaju iz tijela. Značajno poboljšava stanje čak i kod težih bolesnika, vraća se snaga, smanjuje se težina. Sastavni dijelovi su potpuno prirodni, ekološki prihvatljivi. Naravno, negativne kritike ostavljaju oni koji su, koristeći "Chitosan" za mršavljenje, nisu slijedili pravila uzimanja lijeka, nisu se pridržavali prehrane ili nisu održavali fizičku kondiciju sportom. Ako nepravilno i nepravilno uzimate lijek, malo je vjerojatno da će itko uspjeti postići željeni rezultat.

Cijena lijeka

U ljekarnama za kupce "Chitosan" je dostupan samo u ruskoj proizvodnji, koju predstavlja kompanija "Evalar", cijena za njega se kreće od 250 do 300 rubalja, ovisno o regiji. 100 kapsula po pakovanju. Čak i uzimajući povećane doze, na kurs nećete potrošiti više od hiljadu rubalja.

Ako želite koristiti proizvode korporacije Tiens, u ovom slučaju cijena će biti mnogo viša za Chitosan, a nećete ga kupiti u običnoj ljekarni. Tiens je velika mrežna kompanija koja svoje prehrambene dodatke distribuira putem predstavnika koje je lako pronaći na Internetu. Cijena lijeka se kreće od 2200 do 2500 rubalja za 100 kapsula.Opisali smo prednosti kineskog lijeka, koga koristiti, za koji se svako odluči.

Pogledajte video: Tiens Hitozan - Mršavite Zdravo (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar