Testirane trake jednim dodirom odaberite broj 100

Dugi niz godina neuspješno se bore sa DIJABETOM?

Voditeljica Instituta: „Bićete zapanjeni koliko je lako izliječiti dijabetes uzimajući ga svakodnevno.

Merač odabira jednim dodirom poznat je u Rusiji već duže vreme. Ovo je uređaj s optimalnim setom funkcija koji garantira 100% tačan rezultat prilikom mjerenja šećera u krvi. Recenzije o njemu su najpozitivnije, a cijena je više nego prihvatljiva. O tehničkim specifikacijama, štrcaljkama i nekim modelima u nastavku.

O značajkama uređaja

Uređaj poput, na primjer, jednog glukometra s jednim dodirom tvrtke Johnson & Johnson ili bilo kojeg drugog uređaja mali je uređaj koji je tijekom upotrebe što udobniji, poput humulina. Opremljen je izbornikom na ruskom jeziku, čije su upute napisane na najjednostavnijem mogućem jeziku. Moguće je i prebacivanje na 4 jezika, od kojih je jedan ruski. Web stranica kompanije pruža najpotpunije informacije o tome.

Izbornik bilo kojeg uređaja, kao i odabir jednog glukometra jednim dodirom, bez sumnje se može smatrati jednostavnim i prikladnim u okviru rada, posebno nakon upotrebe Novorapid inzulina. Točni rezultati analize mogu se dobiti za samo 5 sekundi (gotovo svi modeli, uključujući Ultra, Simple i Easy).

Dizajn uređaja i kućišta, moderniziran i idealan s aspekta funkcionalnosti, omogućuju analizu, o čemu svjedoče pregledi, u bilo koje doba dana i bilo gdje.

Međutim, određenije se zadržava na određenim modifikacijama onetoucha i njihovim osobinama (posebno, koje su cijene i kombinacija sa lantusom).

Mjerač glukoze Van Touch Select ima kalibraciju u plazmi. Istovremeno se pridržava najnovijih i najnovijih preporuka međunarodnih organizacija protiv dijabetesa i vodećih ruskih stručnjaka. Rezultati analiza provedeni primjenom glukometra Van Tach Select razlikuju se po filigranskoj preciznosti i mogu se uporediti samo s laboratorijskim testovima nakon primjene levemira flekspena. I oni se, kao što znate, i kao što kažu pregledi, izvode uz upotrebu najmodernije i najpreciznije opreme.

Neophodno je napomenuti i sljedeće značajke Van Touch Select:

  • poboljšana je metoda uzorkovanja krvi pomoću onetoucha, kao i cjelokupnog aparata. Sada nema potrebe nanositi krv na samu test traku. Potrebno je samo unijeti Van Touch Touch Select na potrebnu količinu krvi, a traka će automatski uvući željeni broj da analizira omjer glukoze. Preporučuje se i da svaki od dijabetičara prvo prouči upute,
  • da otkrijete koliko je krvi potrebno da se postigne što tačniji rezultat, uvijek se može utvrditi promijenjena nijansa test trake, kao u Ultra modelu,
  • onetouch treba samo 5 sekundi da demonstrira rezultat analize - stranica pruža najcjelovitije informacije o ovom i drugim detaljima predstavljenog postupka. Konkretno, tamo je navedena tačna cijena svakog uređaja.

Testne trake modela Simple i Easy One izuzetno su povoljne jer su srednje veličine. Isto se odnosi na modifikaciju Ultra. Pored toga, sve test trake opisanog uređaja napravljene su u jednoj šifri. To postupak ispitivanja čini što jednostavnijim i praktičnijim za bilo kojeg dijabetičara. Priručnik je dostupan online u PDF formatu.

Sjećanje na, primjerice, onetouch easy daje 350 rezultata kad se napravi analiza omjera glukoze u krvi (stranica nudi ostale modele s velikim brojem zapamćenih izračuna).

Postoji funkcija automatiziranog gašenja koje se događa 2 minute nakon provedbe posljednje akcije.

Parametri su 90 od 55,54 i 21,7 mm - Ultra modifikacija je malo veća, ali nema sumnje u njenu praktičnost. Težina je 52 g. Istovremeno dolazi u jednom kompletu sa punjačem, na primjer, model Easy.

Raspon radne temperature je dovoljno širok: od 10 do 44 stepena. Visina nadmorske visine je i do 3048 metara - ta brojka je kod nižeg modela nešto niža. Omjer relativne vlage je također impresivan, sa širinom od 10 do 90%. Cijena uređaja, bilo koje izmjene, svima je prihvatljiva i pristupačna.

Tako su Van Touch glukometri, generalno, savršeni uređaji koji karakterišu pouzdan rad i precizna mjerenja. Najprikladniji su za osobe ispod 65 godina, posebno lako. Oni stariji trebaju koristiti posebne modifikacije koje će pomoći u održavanju 100% vitalne aktivnosti.

Test trake za odabir jednim dodirom - preporučena upotreba

Kvaliteta života dijabetičara ne ovisi samo o pouzdanim lijekovima - u određenoj mjeri promjena načina života utječe na ishod liječenja. Prehrana sa niskim udjelom ugljikohidrata, kontrola tjelesnog i emocionalnog stresa, redovno praćenje nivoa šećera u krvi pomažu lijekovima da produže aktivni život pacijenta.

Danas možete kontrolisati glikemiju kod kuće. OneTouch Select glucometer i istoimene test trake, koje mogu tačno i brzo napraviti analizu u bilo kojim uvjetima - kod kuće, na poslu, na putu, suočavaju se s ovim važnim problemom.

Značajke testnog materijala Van Touch Select

OneTouch Select test trake kompatibilne su s programima OneTouch Select i OneTouch Select Simple. Oba modela proizvodi farmaceutska kompanija Lifescan, divizija Johnson & Johnson.

U pakovanju One Touch Select No. 50 test traka možete videti 2 epruvete od po 25 traka. Prema tome, u kutiji od 100 ili 150 komada olovki biće 2-3 puta više. To vam omogućava produljenje roka trajanja paketa ako se mjerenja ne obavljaju svaki dan.

Važno je da se sve trake koje se isporučuju u Rusiju kodiraju s jednim zajedničkim kodom - 25, što znači da prilikom zamjene paketa nije potrebno umetanje čipa u uređaj za promjenu koda: kad se mjerač uključi, to se automatski događa. Slažem se, važna prednost za raširene korisnike u odrasloj dobi.

Ako su uvjeti skladištenja prekršeni (kad se cijev ostavi u ledenom vremenu ili na suncu), uređaj može prikazati poruku Er 9, što ukazuje da je senzor otkrio neusklađenost između raspona radne temperature uređaja i okoline.

Budući da je jamstvo na bioanalizatore kompatibilne s Van Toytch Select test trakama doživotno, maksimum koji se može dogoditi tijekom mjerenja je kvar baterije (dizajniran je za 1000-1500 mjerenja, ovisno o modelu).

Uređaj sam podseća na problem: slika baterije prikazana je na displeju u uglu. Važno je odabrati zamjensku bateriju istog modela.

Prilikom zamjene ispražnjene baterije ili ponovne kupovine novog uređaja ili ponovnog pakiranja test traka, uređaj se mora provjeriti ispravnosti pomoću posebnih OneTouch Verio kontrolnih tekućina, koje se mogu kupiti zasebno. Slično testiranje je također potrebno ako je uređaj pao s visine ili je bio skladišten u nepravilnim uvjetima.

Uz automatsko kodiranje, prednosti OneTouch Select traka uključuju i automatsko uvlačenje kapljice tekućine, višeslojnu strukturu ploče, osiguravajući kvalitetu i pouzdanost materijala, te brzu (ne više od 5 sekundi) obradu podataka.

U Rusiji je proizvod certificiran (certifikat o registraciji FSZ-a br. 2008/00034 od 23.09.2015.), Može se slobodno kupiti u mreži ljekarni. Na test trakama One Touch Select br. 50 prosječna cijena je 760 rubalja.

Preporuke za testne trake

Bez obzira da li ste prvi put koristili bioanalizatore ili uzeli mjerač, pažljivo pročitajte upute za potrošni materijal i uređaj prije nego što otvorite epruvetu s OneTouch Select test trakama. O tome će ovisiti ne samo operativni proračun uređaja (uostalom, trake oštećene nepravilnim rukovanjem ne mogu se obnoviti), već i točnost mjerenja, a samim tim i kvaliteta života dijabetičara.

Kalibracija sistema Van Touch Select izvršena je plazmom. Ovo je najsavremenija metoda ispitivanja krvi, što znači da će očitanja glukometra u potpunosti odgovarati rezultatima ispitivanja krvi na šećer izrađenih u laboratoriji.

Pogodno je čuvati ambalažu traka u spavaćoj sobi, na primjer, u zatamnjenom ormaru, nedostupnom dječjoj pažnji. Hladnjak s visokom vlagom, prozorska daska s agresivnom ultraljubičastom ili noćni ormarić u blizini grijaće baterije definitivno nisu prikladni za tu svrhu.

Ako su kutija ili traka oštećeni (prljavi, deformirani) ili je posuda dulje vrijeme otvorena u slobodnom kontaktu sa zrakom, čak i sa normalnim vijekom trajanja, takvi potrošni materijali se ne mogu koristiti.

Pri prvom otvaranju epruvete na ambalaži mora se označiti datum, jer se sada rok trajanja materijala (6 mjeseci) mora računati od dana curenja.

Traka ima zaštitni premaz, tako da je možete dodirnuti bilo gdje.

Ali ruke trebaju biti čiste, jer krv ili druga prljavština na gornjem bijelom dijelu ploče nije dopuštena.

Ne gurajte traku u konektor silom tako da se deformiše, ne rezajte nijedan njen deo - takve manipulacije će dovesti do izobličenja rezultata.

Potrošni materijal - materijal za jednokratnu upotrebu. Čak i ako isperete tragove krvi ili kontrolne otopine, reagensi naneseni na radni dio već su reagirali, a kvalitativna analiza neće uspjeti.

Prije mjerenja provjerite datum isteka i temperaturu traka i brojila. Oni bi trebali biti približno isti ako se čuvaju na sobnoj temperaturi.

Upute za upotrebu

Da biste brzo i bez bolova obavili mjerenja, važno je slijediti sve faze algoritma postupka. Detaljna uputstva u kompletu su takođe na ruskom jeziku.

  1. Provjerite nalaze li se svi alati i materijali potrebni za mjerenje. Komplet sistema sprema se u poseban kofer - na ovaj način se bolje čuva, pogodno ga je ponijeti na put. Svi potrebni dodaci su fiksni, to vam omogućava da izvršite mjerenja bez uklanjanja uređaja ili cijevi iz kućišta. Tu je i nosač za olovku za probijanje, kao i džep za odlaganje lanceta za jednokratnu upotrebu. Za postupak će vam trebati i alkohol i pamučna vuna za dezinfekciju rane. Ako vam trebaju naočale ili dodatna rasvjeta, pobrinite se za to unaprijed. Uprkos kompaktnim dimenzijama uređaja, njegov je ekran velik, a font je velik, ali nema pozadinskog osvjetljenja.
  2. Kapi krvi može se dobiti pomoću olovke Van Touch, koju prvo treba pripremiti. Odvojite sterilnu lancetu iz ambalaže, otvorite poklopac probila i umetnite iglu u gnijezdo. Vrlo je tanka i oštra, tako da nećete osjetiti bol tokom punkcije. Izvadite zaštitnu glavu iz lancete i zatvorite poklopac. Okrećite dno kućišta da biste postavili dubinu probijanja u skladu sa vašim tipom kože. Što je veći broj u kutiji, dublje je probijanje. Olovka je spremna.
  3. Sada morate pripremiti ruke. Ako su bili na hladnom, to pogoršava protok krvi, iskrivljuje rezultate. Operite ih toplom vodom sa sapunom i temeljito osušite. Umjesto nasumičnog ručnika, bolje je uzeti sušilo za kosu.
  4. Izvadite testnu traku iz epruvete i odmah je čvrsto zatvorite. Prekriven je zaštitnim slojem, tako da se može držati po indikatorskoj zoni (naravno, čistim i suhim rukama). Umetnite traku u metar tako da crno-beli kontakti budu okrenuti prema gore. Uređaj se odmah automatski uključuje i pokazuje kod test test traka - 25. Nakon 5 sekundi slika trake se pojavljuje sa treperavim kapom i pratećim natpisom "nanesite krv". Uređaj je spreman za postupak.
  5. Pripremite mjesto za probijanje nježnim masiranjem prsta da poboljšate cirkulaciju krvi. Pritisnete li piercer čvrsto uz jastučić, pritisnite gumb okidača. Pažljivo formirajte kap bez velikog pritiska (međućelijska tečnost izobličava rezultate), pazite da se ne razmazuje i ne širi.
  6. Ne morate stavljati prst na traku - to može pokvariti test. Stavite kraj trake sa žlijebom na kap, zadržite nekoliko sekundi i on će automatski uvući potrebnu količinu krvi u uređaj. Držite kontrolno područje potpuno napunjeno krvlju.
  7. Sada na ekranu možete videti odbrojavanje: 5,4,3,2,1. U petoj sekundi na ekranu se prikazuje rezultat mjerenja.
  8. Tretirajte mesto uboda alkoholom.
  9. Skinite poklopac ručke i uklonite iskorištenu lancetu. Da biste to učinili, zatvorite iglu zaštitnom kapicom i pritisnite dugme koje otpušta preglednik. Mora se odložiti sa trakom. Ostaje da umetnete poklopac ručke na svoje mjesto i stavite sav pribor u kutiju za odlaganje.
  10. Ne oslanjajte se na memoriju instrumenta (štedi do 350 mjerenja) i, osim toga, na vlastite mogućnosti. Zabilježite rezultate mjerenja u osobni dnevnik samokontrole ili u računar. Uređaj pruža i takvu priliku.

Kada izmjeriti šećer u krvi

Koje situacije zahtevaju dodatna merenja šećera u krvi?

  • Pozadina visokog stresa, bolesti,
  • Pogoršanje blagostanja,
  • Podešavanje doze
  • Vožnja vozilima
  • Sumnja na noćnu hipoglikemiju,
  • Sport
  • Dodavanje novih proizvoda u meni,
  • Promjena načina rada i odmora.

Samo će razumijevanje svih procesa koji se događaju u tijelu dijabetičara pomoći da se ovom pitanju pristupi odgovorno. Kada je potrebno izvršiti ekspresnu analizu, na šta treba obratiti posebnu pažnju?

Kada treba izvršiti mjerenjaU koje svrhe
Ujutru na prazan stomak nakon buđenjaKako su lijekovi i tijelo noću regulirali glukozu?
Prije svakog obrokaKako izbor posuđa i veličina porcija utječu na očitanje brojila, postoji li potreba za ispravkom? Za dijabetičare ovisne o inzulinu važno je procijeniti adekvatnost prethodne doze kratkog inzulina radi nadoknade opterećenja ugljikohidrata u prethodnom obroku. Je li se šećer vratio u normalu nekoliko sati nakon jela?
Nakon obroka (nakon 2 sata)Kako je izbor hrane, količina posluživanja i doza inzulina utjecao na nadoknadu glikemije?
Prije vježbanjaTrebam li dodatnu užinu, mogu li se sada baviti sportom ili napornim radom ili je bolje odgoditi?
Tokom rada i nakon opterećenja mišićaKako je opterećenje uticalo na šećer u krvi? Da li odgađa efekat na ovaj pokazatelj? Postoji li hipoglikemija?
Stres, mučninaUtječu li ti faktori na šećer u krvi?
Prije odlaska u krevetDa li je potrebna dodatna užina?
U 15:00 satiPostoji li noćna hipoglikemija?
Bilo kada (po savetu lekara)Kako odabrana terapija utiče na šećer?
Prije vožnjeJesu li očitanja glukometra sigurna za vozača?

Naravno, prilikom sastavljanja režima liječenja endokrinolog se prvenstveno fokusira na pokazatelje HbA1c. Ali broj glikoziranog hemoglobina ne odražava stalne promjene koje se događaju u tijelu nakon ugljikohidrata, mišića ili emocionalnog stresa. Stoga je glukomer sa test trakama najbolji način za kontrolu glikemije danas. Rezultati brzog testa omogućuju vam da odmah poduzmete mjere za ispravljanje prehrane i doze lijekova. Vaš dnevnik samokontrole pomoći će ljekaru da procijeni djelotvornost odabranog terapijskog režima.

Test trake jedno uputstvo

Test trake Izbor jednim dodirom za kućno testiranje glukoze u krvi Test trake za Van Tach Select glucometer (OneTouch Select) 100 komada.

Testne trake za Van Tach glucometer Select kapilarni tip, one same apsorbiraju potrebnu i vrlo beznačajnu količinu krvi.

Probušite prst lancetom, nanesite kap krvi na test traku, stavite u uređaj.


Indikacije za upotrebuIzbor jednim dodirom
Određivanje glukoze u krvi.

Test trake jedna je dobar izbor. Kvaliteta proizvoda, uključujući jednu test traku, prolazi kontrolu kvaliteta od strane naših dobavljača. Možete kupiti jednu test traku na našoj web stranici klikom na gumb "Dodaj u košaricu". Rado ćemo vam dostaviti jednu test traku na bilo koju adresu unutar našeg područja isporuke koja je navedena u odjeljku Dostava, ili možete naručiti jednu test traku na svoj trošak.

Uputstva Van Touch Select

Čitanjem ovih uputstava za upotrebu test traka za glukometre Van Touch Select pacijent ne oslobađa studiranje "Uputstvo za upotrebu traka za određivanje glukoze u krvi Van Tach Select", koja se nalazi u kartonskom pakovanju kompanije proizvođača Lifsken (Johnson & Johnson).

Cene pruga Van Touch Select

U cijenu test traka Van Touch Select ne uključuju se troškovi dostave ako se trakice nabave putem internetske ljekarne. Cijene se mogu značajno razlikovati ovisno o mjestu kupovine.

Procijenjeni trošak Van Touch Select:

  • Rusija (Moskva, Sankt Peterburg) od 990 do 1010 ruskih rubalja.

Gore navedene cijene test traka Van Touch Select prikazane su od maja 2017. godine.

Kupite test trake Van Touch Select

Elektrokemijske test trake Van Tach Select možete kupiti u ljekarni, koristeći uslugu rezervacije lijekova. Prije nego što kupite test trake Van Touch Select, trebate navesti datum isteka. Trake Van Touch Select možete naručiti u bilo kojoj dostupnoj online ljekarni, prodaja se vrši kućnom dostavom, bez recepta ljekara.

Upotreba opisa trake Van Touch Select

Opis test traka za krvni test glukoze "Van Touch Select" medicinskog portala "Moje pilule" predstavlja kompilaciju materijala dobivenih od autoritativnih izvora, čiji je popis dostupan u odeljku "Napomene" i "Upute za medicinsku upotrebu elektrohemijskih traka Van Tach Select".

Napomene

Napomene i objašnjenja uz članak "Test trake za Van Tach Select glukometrom." Da biste se vratili na izraz u tekstu, pritisnite odgovarajući broj.

Prilikom pisanja članka o test trakama za Van Touch Select mjerač glukoze u krvi, kao „izvori korišteni su“ upute za korištenje Van Touch Touch Select Select polukvalitetnih traka glukoze u krvi ”..

Pogledajte video: Calling All Cars: A Child Shall Lead Them Weather Clear Track Fast Day Stakeout (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar