4 vrste dijetalnih močvare bez šećera kod kuće - možete jesti koliko želite!

Od detinjstva, volim marshmallows, ali onaj koji se danas prodaje u supermarketima u velikoj je dvojbi. Naravno, ovu divnu deliciju možete pripremiti kod kuće po receptu GOST, koju ću svakako napraviti za novogodišnje praznike, ali zbog velike količine šećera nećete je praviti često, a u hladnoj mračnoj jeseni želite nešto ukusno, ali ne previše loše za svoje zdravlje i brojke.

Pronašao sam recept domaći marshmallows bez šećera i odlučili isprobati. Šećera uopće nema, ali postoji puno pektina, a agar-agar je veoma omiljen od korisnih bakterija koje nastanjuju u našim crijevima.

Moram reći da nisam uspio odmah postići željenu konzistenciju - predloženi recept pokazao se kao prekrasan, ukusan i nježan mousse, koji smo rado jeli kašikama. Da se smrzne do točke gdje se mogu pokupiti močvarni močvari, on kategorički nije želio. Stoga se recept mora izmijeniti povećanjem količine agar-agara.

- ohlađeni pire od jabuka - 125 g.,

- bjelanjak - 2 kom.,

- med - po ukusu (½ - 1 kašika žlice),

Dobijamo željenu konzistenciju zahvaljujući pektinu koji se nalazi u jabukama i gelirajućim svojstvima agar-agara. Većina pektina sadrži jabuke kiselih sorti, idealna opcija je Antonovka.

Da biste dobili potrebnu količinu umaka od jabuka, potrebno je uzeti oko 2 puta više po masi. Neolupljene jabuke treba prerezati na pola, jezgru i ispeći u rerni.

Nakon pečenja koža se lako odvaja, a meso mora biti pretvoreno u homogen pire. Ohlađenom pire dodajte med po ukusu.

Umutite bjelanjke u strmu pjenu i počnite dodavati pljeskavicu u kašiku, bez prestanka da tuku. U ovoj fazi, cijenio sam svoju nedavnu akviziciju - prerađivač hrane. Sve to možete učiniti pomoću potopnog miješalice, ali ruke su vam umorne, a istovremeno ne možete raditi ništa drugo.

Dok se masa stepa u kombajne, razrijedimo agar-agar prah u pola čaše vode, dovedemo do vrenja, neprestano miješajući i kuhamo 2 minute.

U vruću otopinu dodajte proteinsko-jabučnu masu i dalje aktivno umutite.

Sada trebate posaditi marshmallows kroz slastičarsku vrećicu na lim prekriven pergamentom.

Agar agar počinje stvrdnjavati na sobnoj temperaturi, ali može se podnijeti i na hladnoći. Marshmallow može dugo zamrzavati - do 12 sati.

Rezultat je tako ukusna i zdrava ljepotica.

Čak i za vrijeme dijeta, ponekad možete priuštiti sebi slatkiš, pod uslovom da ga kuhate vlastitim rukama, u skladu sa svim zahtjevima. O tome kako i kakvu močvarnu kremu prema Dukanu možete kuhati kod kuće, pročitajte u ovom članku.

Dukani skuta marshmallow - recept

  • skuti sir bez masnoće - 200 g,
  • obrano mlijeko - 1 šolja,
  • želatina - 1 kašika. l.,
  • tečni zaslađivač - 1 kašika. l.,
  • aroma (bilo koja) - 2 kapi.

  1. Razrijedite želatinu u maloj količini toplog mleka.
  2. Nakon što se otopi, ulijte preostalo mleko i stavite na vatru.
  3. Stalno miješajući, pričekajte da se želatina potpuno ne otopi, ali ne dopustite da mlijeko proključa.
  4. Dodajte aromu i zaslađivač.
  5. Dobivenu tečnost pomiješajte sa sirom i tucite mikserom ili mikserom.
  6. Gotovu masu rasporedite po kalupovima i hladite 30 minuta.

Ducane marshmallow - Agar Agar recept

  • voda - 200 ml
  • agar-agar - 1 kašika. l.,
  • sok pola limuna,
  • jaja od dva jaja
  • zaslađivač, aromatiziranje.

  1. Ostavite agar agar u hladnoj vodi 30 minuta.
  2. Bjelanjke istucite s limunovim sokom kako bi se masa pokazala gusta i stabilna.
  3. Ulijte otopinu agar-agarja u lončić, stavite da prokuha i držite na vatri oko dve minute. Sva zrna bi se trebala rastopiti.
  4. Dodajte aromu agar-agaru.
  5. U masu dodajte tanku struju tečnosti sa proteinima, uz neprestano miješanje 5 minuta. Istovremeno dodajte zaslađivač.
  6. Gotovu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i isjecite marshmallows na pergament papir, dajući mu željeni oblik.

Nakon što se močvarni aparat ohladi, bit će spreman za upotrebu.

Nježni marshmallows - recept

Marshmallow je mali brat marshmallow. Toliko je nježan, aromatičan i ukusan da će se svideti i najljepšem slatkom zubu.

  • obrano mlijeko - 220 ml,
  • želatina - 10 g
  • parada za zaslađivanje - 4 g,
  • vanilin na vrhu noža
  • ukus po ukusu.

  1. Na najvećoj brzini mikserom umutite želatinu sa mlijekom (150 ml). Nastavite šištati oko tri minute.
  2. Ostatak mleka (70 ml) prokuhajte i u njemu rastopite zaslađivač i vanilin.
  3. Sipajte mlijeko u tankom potoku ulijte u prokuhano mlijeko i nastavite da tuče još 10 minuta. Rezultat bi trebala biti gusta bujna masa koja podsjeća na tučene proteine.
  4. Gotovu masu stavite u prikladnu posudu i stavite u frižider na najmanje par sati. Može se ostaviti preko noći.
  5. Izrežite smrznutu masu kako najbolje želite.

Poslužite marshmallows na stolu pre nego što ih poškropite mlekom u prahu (osim faze "Attack").

Kuhanje marshmallowa prema Ducaneu, čiji recepti nisu tako mali, nije teško. Pa čak i bez šećera, ne prestaje da bude ukusno, naprotiv, u takvoj je izvedbi zdravo i!

Zagovornici pravilne ishrane, strogo računajući na kalorije, vrlo često se moraju uskratiti malim gastronomskim radostima u vidu slatkiša. Međutim, postoji mnogo recepata za slatka jela, modificirana od strane kuvara, uzimajući u obzir potrebu za znatnim smanjenjem kalorijskog sadržaja u hrani. Savršen je primjer takvog jela dijeta močvarni.

U pogledu ukusa, neće biti inferiorno pohranjivati ​​analoge, a kad ih jednom pripremite kod kuće, nećete moći prestati eksperimentirati.

Marshmallow kod kuće priprema se dovoljno brzo, ne zahtijeva posebne financijske troškove i posebnu radnu snagu. Karakteristika slatkiša koje ste pripremili bit će odsutnost kemijskih aroma, stabilizatora i boja nepoznatog porijekla.

Recept za domaće grah Takođe je predivno jer će se jelo svideti ne samo vama, već i deci. Možete kuhati marshmallows prema klasičnim receptima koristeći jabukov umak, ili isprobati nove varijacije i ubaciti u posao banane, ribizle, jagode i druge sezonske bobice. Upravo ćete naučiti kako napraviti marshmallows prema različitim receptima.

  • dvije ploče želatine (jedna ploča odgovara dva grama želatine u granulama)
  • tri žličice zaslađivača
  • četiri kapi esencije vanilije i bilo koje bojanje hrane
  • sto osamdeset mililitara vode

Ova dijeta marshmallow napravljena je s pripravkom od želatine. Ploče se napune hladnom vodom i ostave da nabreknu petnaestak minuta. Voda je podijeljena na osamdeset i sto mililitara. Manja količina ostaje u posudi, veća količina dovodi do vrenja, dodaje se sahsam, želatina, bojilo i esencija vanilije.

Razmišljam kako napraviti marshmallows veličanstven i nježan kao u trgovini, imajte na umu da rukama vjerojatno nećete uspjeti tako dobro pobijediti, pa u mikseru pomiješajte preostalu vodu i prokuhanu želatinoznu masu. Morat ćete provesti oko petnaestak minuta pijući dok ne dobijete „snijeg“.

Sada možete oblikovati male porcije slatkiša pomoću šprice za pecivo. Ne zaboravite da se marshmallows stave u hladnjak na dva do tri sata da se postave.

  • dvjesto pedeset grama pire od banane (oko dvije velike banane)
  • dvjesto pedeset + četiri stotine sedamdeset i pet grama fruktoze
  • malo vanilije
  • osam grama agarnog agara
  • sto pedeset mililitara vode
  • jedno jaje

Takve marshmallows kod kuće ispada da je vrlo nježan, a sigurno će vam se svidjeti neobičan ukus banane. Nadalje, recept za domaći marshmallow uključuje natapanje agar-agara vodom u trajanju od deset minuta.

U zdjeli za kuhanje, stavite vodu s agar-agarom do vrenja, dodajte tamo četiri stotine sedamdeset i pet grama fruktoze i kuhajte sedam do deset minuta, neprestano miješajući. Kada pripremate marshmallows kod kuće koristeći agar, pažljivo pratite sirup.

Ne bi trebao kristalizirati ili se ljuštiti, postati višeslojan. Pravilni sirup ima malo bijele pjene i teče tankom nitom iz kašike. Kad je sirup spreman, isključite ga i počnite raditi s pireom.

Od banana napravite smoothie bez grudica, dodajte preostalu fruktozu i procijedite. Sada stavite polovinu žumanca, proključajte velikom brzinom dok pire ne izbijeli. Nakon toga, sipajte preostali protein, ponovo umutite i unesite tanku struju agar-agar sirupa. Po želji, na kraju kuhanja možete dodati kap ukusa ruma, koji će se vrlo zanimljivo kombinirati sa aromom banane.

Značajka ove prehrane močvare je dugotrajno skrućivanje. Stoga, čim se masa malo ohladi, raširite je špricom od peciva na pergament i ostavite ga dvadeset i četiri sata. Izvadite marshmallows iz pergamenta, ljepite ih između njih, pospite sahzamom ili šećerom u prahu i stavite u hermetičku posudu za skladištenje.

  • šest stotina grama zelene jabuke
  • dva bjelanjka
  • tri žličice agar agarja
  • dvije žlice meda (ili nekoliko kašika stevije)
  • sto mililitara vode

Prema ovom receptu, domaći agar-agar od močvare mora se staviti u hladnu vodu trideset minuta. Za to vrijeme, jabuke ogulite od koštice i sjemenke, pecite ih u mikrotalasnoj pećnici pet minuta i tucite u blenderu dok ne postanu glatke. Sada dodajte natopljeni agar-agar i med u blender, umutite i sipajte masu u gulaš.

Dovedite pire krompir da prokuha na laganoj vatri. Ovaj recept se malo razlikuje od prethodnih, kako napraviti marshmallows. Bjelanjke tucite mikserom dok se ne pojave bijeli vrhovi. Sada lagano raširite pire u vjevericama, nastavljajući da blebeta.

Sada stavite buduće marshmallows na silikonsku prostirku ili pergament špricom (možete koristiti i prekrasne kalupe) i stavite ih preko noći u frižider.

Recept od graševine kod kuće pogledajte ovaj video:

Marshmallow je upravo takva poslastica, svjetlost kao povjetarac, u čiju čast je i dobila ime.

Postoje različiti načini izrade marshmallow-a, ali oni se temelje na općem principu. Marshmallow je mješavina voća umućenih bjelančevinama i šećerom (ili njegovim nadomjestkom), kojoj je dodat zgušnjivač (pektin, agar-agar ili želatina). Želeće tvari čine marshmallows korisnim. Oni čiste organizam od štetnih supstanci, snižavaju holesterol u krvi, jačaju kosti, nokte i kosu.

Možete napraviti marshmallows prema Ducanu kod kuće na više načina, s različitim zgušnjivačima.

Recept 1. Dukani marshmallow na bazi agar-agara

Pripremite proizvode:
- 200 ml vode,
- 1 kašika agar-agara,
- ½ čajne kašike limunske kiseline (ili sok pola limuna),
- 2 bjelanjka,
- nadomjestak šećera (po ukusu),
- aromatiziranje.

  1. Namočite agar-agar u hladnoj vodi pola sata.
  2. Umutite bjelanjke sa limunovim sokom (ili limunskom kiselinom) do stalnih vrhova.
  3. Lonac sa agar agarom stavimo na vatru, dovedemo do vrenja, ostavimo da se pirja oko 2 minute, dok se zrna potpuno ne otope, pa dodamo aromu.
  4. Sipajte topli agar-agar u proteine ​​tankim tokom, neprestano tukući masu.
  5. Bežite masu još 5 minuta, postepeno dodajući zamenu za šećer.
  6. Smjesu rasporedite kašikom (ili je iscijedite pomoću vrećice za pecivo) na pergament papir. Hlađenje. Naša snježno bijela, odmrzavajuća delicija u ustima je spremna!

do sadržaja ↑ Recept 2. Marshmallows na bazi želatine

  • 8 listova želatine
  • 6 bjelanjaka
  • 200 ml vode
  • 6 žlica nadomjestka šećera (prah),
  • Aroma crnog ribizla
  • aroma "Jagoda",
  • 1 prstohvat soli.
  1. Želatinu namočite u hladnoj vodi, kako je napisano na pakovanju.
  2. Žumance sa solju razmutite u stabilnu penu, masu podelite na dva dela.
  3. Otopite polovinu želatine u posudi sa čašom vode, dodajte 3 kašike zaslađivača i aromu „Crne ribizle“. Odlazimo.
  4. Isti postupak radimo s preostalim želatinom, ali dodamo aromu jagode.
  5. Svakoj smjesi lagano dodajte šlag, lagano promiješajte.
  6. Dobivenu smjesu raširimo u silikonske kalupe i ostavimo da se stvrdne u hladnjaku 1 sat.

Priuštimo si marshmallows s dva različita ukusa voća. Ovaj je recept malo složeniji od prethodnog, ali rezultat je vrijedan vremena utrošenog na pripremu mirisnog čuda.

do sadržaja ↑ Recept 3. Sirevi od sira na bazi želatine

  • 340 grama skute
  • 200 ml mleka
  • 20 grama želatine
  • nadomjestak šećera (po ukusu),
  • vanilin ili aroma (na ukus).
  1. Namočite želatinu u mlijeku, kako je napisano na pakovanju.
  2. Skuhajte sir u blenderu do glatka.
  3. Dodajte zaslađivač i aromu sira, a zatim želatinsku masu i sve premažite.
  4. Dobivenu smjesu raširimo u kalupe i ostavimo u hladnjaku 2 sata.

Ovo nije kanonski marshmallow, već originalni desert vrlo sličnog ukusa. Slatki čaj!

Možda će vas zanimati i:

  • pećnica, pečena kasa s piletinom i povrćem
  • kašika od patlidžana
  • Ducane krem

Za tijelo

Je li, dakle, močvarni jel dobar za naše tijelo? Naš položaj je poznat našim redovnim čitaocima: Nema kategorički štetnih ili korisnih proizvoda (osim ako su trans masti), mjera je u svemu važna. To što dijeta ne znači štetno. Malo je vjerovatno da se nerafinirano maslinovo ulje može nazvati niskokaloričnim, ali to to ne čini nezdravim ili štetnim.

I obrnuto: avokado hvaljen od strane svih ppscniksa svijeta ima visok udio kalorija, ali niko ga ne ometa.

S šećerom je stvar još gora: ponekad se naziva i lijekom, zatim se vuče kao gorivo za mozak, zatim su ugljikohidrati iz tenisica loši, a iz grube dobri. To, naravno, nije tako. Pročitajte Što je važnije: kvaliteta hrane ili kalorija? i zapamtite: svi ugljeni hidrati su šećer.

A ako ne patite od dijabetesa, gojaznosti i inzulinske rezistencije, tada šećer ulazi u krv brže ili duže (usput, razlika se pokaže kao minimalna - Fleksibilna IIFM dijeta: koji su ugljikohidrati najbolji za mršavljenje? to vam nije važno u kontekstu zdravlja, a posebno kod gubitka kilograma.

Smisao svega je pronaći sredinu. Ne narušavamo postulate činjenice da će povrća, minimalno prerađena, raznolika hrana biti „bolja“ prehrana za vas i vaše zdravlje od brze hrane i slastičarskih proizvoda.

Međutim, ljudima želimo reći da se ne treba bojati i demonizirati grupe proizvoda: „u kapljici je lijek, u kašičici je otrov“, zapamtite ovaj princip. Dakle, pitanje je za nas štetan ili koristan marshmallow uglavnom suvišan.

Za gubitak kilograma važno je samo ono što jedete: potrebna količina manja je nego što potrošite - više Metabolizam: svakodnevna prehrana za gubitak kilograma!

Pri gubitku kilograma

Sastav marshmallow je sljedeći: bobice i voćni pire, šećer, jajašca, zgušnjivač (želatina, pektin ili agar-agar). Šećer daje vašem mozgu prehranu i energiju, pire krompir - vitamini, jaje bjelanca - apriori koji najbolje apsorbira protein, a pektin - izuzetno korisna vrsta vlakana. Ipak, minus je što je s kalorijskim udjelom od 310 kcal, u močvarnom kupku 79 g. šećer, samo 1 gr. proteina i 0 gr. masnoća.

Jedna obična močvarna krema koja se sastoji od dvije polovice teška je od 35 do 50 grama. (Težinu možete izračunati lično na sljedeći način - podijelite težinu paketa na količinu safira). I Ovo je, uzgred, sasvim prihvatljivo čak i za mršavljenje, ali postoji jedna poanta: rijetko ko može pojesti samo jednu močvaru.

Na primjer, u šalici mini marshmallow-a kao desert ili na vrhu vruće čokolade sadrži čak 30 grama. ugljeni hidrati.To se pretvara u 120 "ekstra", često neračunatih kalorija!

Kupljeni marshmallows su vrlo slatki i prilično skupi. Dajte bolje marshmallow vlastitim rukama - bez dodavanja rafiniranog šećera. Vjerujte mi, ovo je stvarno ukusno!

Pp recept s niskom kalorijom

Ova prozračna i slatka močvarna kaša imaće isti ukus, ali neće imati glavnu stvar - čisti, rafinirani šećer. Savjetujemo vam da se ne stidite eksperimentirati i pokušati kreirati marshmallows od čokolade i kokosa - glavno je da uživate!

Sigurni smo da ćete nakon prvog testa razmisliti, no isplati li se nastaviti kupovati marshmallows u trgovinama?

Klasično

KBZhU: 60,3 kcal., 4 gr. protein, 0,3 gr. masnoća, 10 gr. ugljeni hidrati.

Sastojci

  • ½ čajne kašike ekstrakta vanilije
  • ohlađena pljeskavica - 125 gr.,
    Važno je: Jabuka bi trebala biti što gušća kako bi se desert pokazao pravilnim, dobro očvrsnutim. Najbolja opcija je Antonovka (one su umjereno slatke i dobro se peku),
  • jaja - 2 kom.
  • med - po ukusu (½ - 1 kašika žlice),
  • voda - ½ šalice,
  • agar-agar ili želatina - 10 g.

Važno je: različite kompanije proizvode različite agar-agar i morate se prilagoditi određenoj vrsti. Ponekad je agar-agar potrebno prethodno namočiti, ponekad odmah skuhati, vrijeme kuhanja je također različito - svaki proizvođač označava svoje.

Kako kuhati

Da biste dobili potrebnu količinu umaka od jabuka, potrebno je uzeti oko 2 puta više po masi. Neolupljene jabuke treba prerezati na pola, jezgru i ispeći u rerni. Nakon pečenja koža će se lako ostaviti, a pulpa će se lakše samljeti u smoothie. Posolite i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte med po ukusu u hladni pire krompir.

Lagano namažite posudu za pečenje uljem. Zatim prekrijte pergamentnim papirom (dovoljno da rubovi papira vise na jednoj strani) i podmažite uljem.

U malu posudu (ili u posudu sa šlagom) sipajte ¼ šalice vode i u vodu sipajte agar / želatinu. Sada ga ostavite na stranu dok se tvar ne rastopi.

U malu posudu stavite med i preostalu ¼ šolju vode. Sve kuhajte na srednje jakoj vatri.

Ručnim mikserom vrlo pažljivo sipajte i izmiješajte pire krumpir u želatinsku smjesu pri maloj brzini, sipajući vrući sirup na dno posude. Nakon što miješate smjesu dok ne postane glatko, dodajte vanilin i povećajte brzinu na visoku.

Savjet: Možete dodati malu količinu obojenja hrane kako bi marshmallow bio ugodna i neobična boja!

Sada tucite vjeverice u strmu pjenu i počnite dodavati pire od jabuka sa želatinom na kašiku, bez prestanka da kucnu. Dijetalni marshmallows kod kuće ispostavit će se nježnim ako je masa dobro umutljiva i prilično prozračna. Bežite 12-15 minuta, ili dok smjesa ne postane gusta i pahuljasta (izgledat će poput marshmallows).

Sada trebate posaditi marshmallows žlicom na lim prekriven pergamentom i ostaviti da se stvrdne. Bujne polovice možete oblikovati i pomoću šprice za tortu ili torbicu. Druga opcija: smjesu stavite u ravnomjerni sloj i uz pomoć različitih limenki "izrežete" hladne oblike močvarnih panja:

Važno je: agar-agar se počinje stvrdnjavati na sobnoj temperaturi, ali možete ga podnijeti na hladnoći, ali budite strpljivi: možete očvrsnuti močvarnu pitu duže - do 12 sati.

KBZhU: 167,4 kcal., 32,1 gr proteina, 1 gr. ugljikohidrati, 7,1 gr. ugljeni hidrati.

Prema našem mišljenju, teško je to nazvati izravno marshmallow: radije je skuta desert. Prema našem mišljenju, obavezno je dodati bilo koje bobice i voće (eventualno odmrznuto) kako biste poboljšali ukus. Ali ovaj je recept pogodan za vjerne zozhnike i neiskusne domaćice!

Sastojci

  • 2 pakovanja sira 200 g.,
  • 20 gr. želatina - 1 kašika,
  • 200 ml. mlijeko
  • zaslađivač (na ukus).

Kuvanje

Skušu izmućite dobro u blenderu - neka masa bude bujna, prozračna i ujednačena. Želatinu je potrebno sipati u mleko i ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim dodati već natečenu želatinu da proključa i ponovo je tukao.

Dodajte zaslađivač u smjesu skuta-želatina i ponovo dobro promiješajte u blenderu. Zatim ostaje samo sipati masu u kalupe i hladiti 2-4 sata.

Kokos i čokolada

Za kokosove mahunesamo trebate uzeti ½ šalice kokosovih pahuljica (bez šećera) i polovicu premazati dnom kalupa, a preostali kokos preliti na marshmallow.

Čokoladna verzija: nakon što narežete marshmallows, svaki komad umočite u kakao prah.

Sastojci

  • 2 mekane velike banane,
  • 2-3 kašike stevije,
  • 1 pileće jaje
  • ekstrakt vanilije - na ukus,
  • 8 gr. agar agar
  • voda - ½ šolje,
  • agar-agar ili želatina - 10 gr.

Kuvanje

Agar-agar se natapa u vodi 10 minuta, nakon čega se rezultirajuća masa do vrenja i miješa sa stevijom.

Smjesa se kuha 10 minuta, a jelo neprestano miješa.

Od banana pire dobijejte homogenu konzistenciju bez grudica.

Dalje se dodaje polovina žumanca i postupak bičenja se nastavlja dok bijelo. Tokom miješanja, u posudu se ulije protein i stavi se tanka struja agar agar sirupa. Dobivena smjesa se ohladi, stavi špricu za slastice na pergament i stavi u hladnjak na jedan dan.

Marshmallow PP bez šećera

Uvijek možete napraviti PP marshmallows bez šećera s dječjim pireom. U 100 grama takvog deserta, samo 58 kalorija. BZHU - 5 / 0,32 / 7

  • 150 grama bilo kojeg dječjeg pirea. Obavezno odaberite pire bez šećera. Po želji možete pomiješati nekoliko vrsta voćnog pirea.
  • 10-15 grama želatine. Ako volite gušće pp marshmallows, onda upotrijebite 15 grama.

Želatinu razrijedimo u 90 ml vode i stavimo na malu vatru dok se potpuno ne otopi. Kuhati želatin nije potreban! Zatim kombiniramo želatinu s pire krompirom i dobro promiješamo mikserom. Pripremite se za činjenicu da ćete trebati pobijediti dugo i teško. Gustu smjesu širimo na pergament i čekamo dok se marshmallows stvrdnu.

Recept za dijetalnu mrvicu

Od breskvi možete napraviti dijetalni marshmallows. Na 100 grama ove močvarne mešavine nalazi se samo 55 kalorija. BZHU 4 / 0,3 / 10.

  • 3 srednje breskve. Tajna ove dijetalne kaše je da nećemo kuhati pire od breskve. Breskvu izvadite i stavite u blender. Tako uštedite više vlakana u dijeti marshmallows. Dobijete oko 150 grama prirodnog pirea od breskve.
  • Želatina Koristićemo 15 grama.
  • Bilo koji zaslađivač po ukusu.

Želatinu rastopimo u vodi i stavimo na polaganu vatru dok se potpuno ne otopi. Zatim ga pomiješajte s pireom od breskve, dodajte zaslađivač ukusu. Pustite da se smesa malo ohladi, a zatim temeljno promešajte mikserom. Stavite na pergament papir i ostavite nekoliko sati.

PP marshmallows sa agar agarom kod kuće

  • U 100 grama takve dijetalne slastice samo 56 kalorija. BZHU - 5 / 0,1 / 7
  • Voćni pire. Koristit ćemo dvije vrste: jabuku i malinu. Možete koristiti gotov pire od krumpira, ali možete i sami. Glavno što biste trebali učiniti je skuhati voćni pire. Na izlazu bi trebalo dobiti 100 grama jabuka i 80 grama pire od maline.
  • 10 grama agarnog agara. Ovaj organski proizvod uopće ne sadrži kalorije, ali ga ima u izobilju vlaknima. Još jedan plus agar-agara je što ne zadržava tečnost u tijelu.
  • 100 grama eritritola. Prirodno je zaslađivač.
  • 60 ml vode
  • 1 protein

Prvo što treba učiniti je namočiti agar-agar u vodi.

Nakon što završite sa umakom od jabuka, ostavite ga da se malo ohladi. U međuvremenu, dodajte 70 grama zaslađivača u pire od malina i prokuhajte. Takođe ostavite da se ohladi. Umutite jedan protein sa ostacima eritrola i dodajte ohlađenom umaku od jabuka. I tucite još 2 minute. Zatim lagano izmešajte masu sa bobičastim pireom i ponovo umutite. Masu ostavimo tako da se malo ohladi, pa stavimo u kalupe.

PP jabukovača sljeza kod kuće

Od jabuka možete napraviti i PP marshmallows. Na 100 grama ove močvarne mešavine nalazi se samo 60 kalorija. BZHU - 4 / 0,3 / 10.

  • Jabuke Trebat će nam oko 1 kg zrelih i ukusnih jabuka. Najbolje je koristiti Antonove jabuke, jer imaju visok sadržaj pektina. Prvo ih treba oprati, oguliti i isjeći na tanke kriške. Stavite u rernu na 15 minuta. Zatim nasjeckajte jabuke u blenderu dok se ne izmori.
  • Protein Ovaj sastojak ćemo koristiti mnogo. Potrebno nam je čak 180 grama, zato za točnost koristite kuhinjsku vagu.
  • 20 grama želatine
  • Sladilo. U ovom ćemo receptu koristiti prirodni nadomjestak šećera - agave sirup.

Prvo pripremite želatinu, za to jednostavno slijedite upute na vrećici. U prosjeku, želatini će trebati oko 10 minuta da se dobro nabrekne. Dok želatina nabubri, tucite belanca do vrhova. Nježno dodajte želatinu u topli pire od jabuka, a zatim dodajte ovu masu proteinima. Samo to učinite u nekoliko koraka. Tamo stavimo sirup agave i sve dobro promiješamo. Ostaje da stavite PP marshmallows u kalupe i pošaljete ih u zamrzivač na 20 minuta.

Marshmallow sa želatinom

Možete pripremiti i dijetalne marshmallows na jednoj želatini. Ovaj niskokalorični recept posebno je tražen među svima koji mršave. Kalorični sadržaj ovog močvara je samo 35 kalorija na 100 grama. BZHU 7/0/4.

  • 250 ml vode. Podijelite u 100 i 150 ml u dvije odvojene posude.
  • 25 grama želatine. Budući da je ovo naš glavni sastojak, puno ćemo ga koristiti. Koristite instant želatinu.
  • 1 protein
  • Bilo koji zaslađivač po vašoj želji.
  • Stup limunske kiseline
  • Malo vanilije za aromu.

Natopite želatinu u 100 ml hladne vode i pričekajte da nabubri. U međuvremenu, stavite 150 ml vode na vatru, tamo stavite bilo koji zaslađivač. Čim voda počne ključati, dodajte joj želatinu i neprestano miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Umutite protein na bele vrhove i dodajte mu limunsku kiselinu i vanilin. Nježno izmiješajte dobivenu masu sa želatinom. Mljevene močvare širimo na lim za pečenje pomoću kašike ili šprice za pecivo.

Marshmallows na steviji

PP marshmallow možete napraviti i prirodnim zaslađivačem stevije. U 100 grama takvog deserta samo 50 kalorija. BZHU - 5 / 0,32 / 6

  • Bilo koje bobice. Koristit ćemo ribizlu. Trebat će nam 300 grama.
  • 15 grama želatine
  • Stevija na ukusu

Namočite želatinu u vodi. Sjeckajte bobice i protrljajte kroz sito. Stavite dobijeni borovni pire na vatru i dodajte steviju po ukusu, dovedite da prokuha. U pire dodajte natečenu želatinu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Ne zaboravite ohladiti masu. Sada treba temeljno pobijediti bobičastu masu mikserom. Potrebno vam je najmanje 10 minuta da dobijete gustu i bujnu masu. Prebacimo ga u kalupe i pošaljemo u frižider.

Marshmallows on fitparade

Fitaparad je još jedan popularni zaslađivač koji se praktično koristi u pripremi dijetalnih marshmallows. U 100 grama takvog deserta, samo 52 kalorije. BZHU - 5 / 0,32 / 7

  • 3 kruške. Operite, ogulite, pecite u rerni ili mikrovalnoj i miksajte mikserom dok ne dobijete voćni pire.
  • 3 bjelanjka.
  • 20 grama suve želatine.
  • Fitparad. 4 vrećice ili po ukusu

Želatinu prelijte toplom vodom i pustite da kuha. Zatim stavite na štednjak, dodajte fitaparad, vanilin i, miješajući, dovesti do ključanja. Umutite bjelanjke dok ne postignu vrhove i lagano dodajte pire od kruške, neprestano miješajući. Zatim ulijte želatinu u jabučnu masu, izmešajte i sipajte u silikonski oblik. Ostaviti da se ohladi i isjeći na kockice.

Dijeta Berry Marshmallow

Kalorični sadržaj ovog dijeta močvare je samo 57 kalorija. BZHU 5 / 0,32 / 7

  • 200 grama bobica. U ovom ćemo receptu koristiti jagode, ali možete ih zamijeniti s bilo kojim drugim bobicama koje volite. Nije potrebno koristiti svježe jagode, možete ga zamijeniti smrznutim.
  • 15 grama želatine
  • Bilo koji zaslađivač po ukusu.
  • Sok od limuna Koristite polovinu jednog limuna.

Samljeti bobice mikserom dok ne postanu glatke. Dodajte želatinu i ostavite nekoliko minuta da se nabubri. U bobice u pire stavljamo i zaslađivač i limunov sok. Stavite marshmallow na malu vatru i kuhajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sada trebate pobijediti našu PP marshmallow mikserom. To radite velikom brzinom kako bi smjesa brže rasla po količini. Stavite mahune u kalup i ostavite nekoliko sati.

Voćna salata s marshmallows

Idealan nemasni desert bit će voćna salata s marshmallows. Ovaj desert posebno je dobar ljeti, kada želite lagane i niskokalorične dobrote.

Dakle, trebat će vam:

  • PP marshmallows. Možete koristiti bilo koji marshmallows iz naših recepata.
  • Bilo voće. Dobro je koristiti zrele kruške i grožđe. Ali ovdje je izbor u potpunosti vaš!
  • Jogurt Koristite samo prirodni jogurt, bez dodanog šećera ili drugih aditiva.
  • Bilo koji dušo.

Prvo pripremite preljev za našu voćnu salatu s marshmallows. Samo pomiješajte jogurt sa medom i dobro promiješajte.

Mrkvice narežite na kriške. Na dno posude stavite sloj marshmallow-a, prelijte jogurtom i potom rasporedite sloj voća. Konstantno izmjenjujte slojeve močvare i voća, temeljno zalivajući svaki sloj jogurtom! Naša voćna salata s marshmallows je spremna! Kalorični sadržaj ovog deserta ovisit će o tome koje voće ste koristili i u kojoj količini. Ne zaboravite da vagati sve sastojke prije kuhanja!

Dijetalni marshmallows odlična su opcija ako slijedite dijetu ili pravilnu prehranu. Zbog niskog kaloričnog sadržaja, ovaj desert možete uključiti u svoj jelovnik barem svaki dan. Obavezno isprobajte naše recepte za PP marshmallows, uživajte u sebi i obradujte porodicu i prijatelje!

Ostavite Svoj Komentar