Recept za pecivo od bademovog brašna

Pristup ovoj stranici odbijen je jer vjerujemo da za pregled web mjesta koristite alate za automatizaciju.

To se može dogoditi kao rezultat:

  • Javascript je onemogućen ili blokiran nastavkom (npr. Blokeri oglasa)
  • Vaš pretraživač ne podržava kolačiće

Provjerite da li su u vašem pretraživaču omogućeni Javascript i kolačići i da ne blokirate njihovo preuzimanje.

Referenčni ID: # c7d908a0-a6e2-11e9-b489-1bc2ce348594

Pite od dijabetesa bez šećera

  • Smjernice za kuhanje dijabetesa
  • Recepti za kolače od dijabetesa
    • Pita bez šećera i brašna
    • Torta od mrkve
    • Čokoladna torta
    • Mannick

Dugi niz godina neuspješno se bore sa DIJABETOM?

Voditeljica Instituta: „Bićete zapanjeni koliko je lako izliječiti dijabetes uzimajući ga svakodnevno.

Dobro je poznata činjenica da je kod šećerne bolesti osnova uspješne borbe protiv bolesti stroga dijetalna terapija čiji je jedan od koncepta odbacivanje proizvoda od brašna i pečenje. Međutim, ovaj zahtjev nije tako jednostavan kao što se čini. Postoji mnoštvo konvencija i dodataka među kojima možete pronaći i puškarnicu za pečenje, na primjer, pite za dijabetičare s receptom.

Lagana spužvasta torta sa džemom

Ova peciva je najlakši i najbrži način kuhanja rolne. Početnici u kuvanju mogu s njim obaviti svoju vežbu. Sve što treba je posuda s gustim džemom i sastojcima koji se uvijek nalaze u kući: brašno, jaja, a u slučaju dijabetičara, zaslađivač.

Da biste napravili roladu od keksa, morate uzeti:

  • četiri jaja
  • šećer u prahu četvrtina šalice,
  • pola čaše brašna ili nešto manje
  • 250 ml bilo guste marmelade,
  • puter.

Pećnicu trebate zagrijati na 170 stepeni. Uzmite posudu za šlag i osigurajte da je suva. Vjeverice odvojite od žumanaca, ali potonji nije daleko od toga. Umutite bjelanjke sa šećerom u prahu do tvrde konzistencije.

Žumance je potrebno uvaljati u testo jedno po jedno, a da se ne zaustavi šlag. Zatim sve dobro izmešajte. Ulijte brašno u testo i ponovo izmešajte. Dobiveno tijesto izlijte na vruću lim za pečenje, glatkom površinom izgladite i pecite 12 minuta.

Spremnost keksa da se vizuelno odredi, tijesto će biti malo glađe i ružičnije. Vruću gotovu tortu treba okrenuti na čisti ubrus, namazan pekmezom i uvijen. Rolo pažljivo prebacite u tanjur za posluživanje, poravnajte ivice i pospite ih nekim prahom za prah.

Namotajte rolat i izvadite salvetu. Poslužiti nakon hlađenja.

Spužvasta rola sa jabukom

Ova dijabetička peciva je vrlo jednostavna za pripremu, jer se peče sa nadjevom.

Može se napraviti po sličnom receptu sa sirom.

Za test će vam trebati:

  • četiri jaja
  • četiri velike kašike brašna
  • 0,5 kašika praška za pecivo
  • četiri žlice zaslađivača.

Za punjenje morate uzeti:

  1. dvije velike kašike zaslađivača,
  2. šest do sedam jabuka
  3. malo vanilije.

Jabuke je potrebno očistiti od sjemenki i oguliti, naribati, ocijediti dobiveni sok i dodati vanilin sa zaslađivačem. Naribane jabuke stavite na lim za pečenje, koji ste obložili papirom za pečenje i napravite od njih ravnomerni sloj.

Potrebno je odvojiti proteine ​​od žumanaca. Žumanjke tucite nekoliko minuta, zatim dodajte zaslađivač i tucite oko tri minute. Dodajte brašno i prašak za pecivo, sve dobro izmešajte. Umutite belanca i lagano dodajte testo.

Stavite testo na lim za pečenje i stavite na pleh jabuke i glatko. Pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kalup za pečenje s gotovim jelom prekrijte ručnikom, okrenite ga nadev prema gore, izvadite papir i odmah, ručnikom, omotajte valjkom tako da jabuke budu unutra. Zatim se biskvit ohladi i ukrasi po želji.

Ako ne pričekate da se jelo ohladi i odmah počnete da ga narežete, biskvit neće izgledati previše uredno. Za razliku od skute od sira, ovo jelo je bujnije i nježnije. Rola se reže vrlo oštrim nožem i potpuno ohladi.

Mikrotalasni biskvit

U svojoj jednostavnosti i brzini kuhanja, mikrotalasni keks zauzima zasluženo prvo mjesto među sličnim jelima. Za dijabetičare ovo je idealna opcija za zdrav desert.

Za ovaj jednostavan biskvit trebat će vam set najjednostavnijih namirnica.

Da biste napravili keks u mikrotalasnoj pećnici, trebat će vam:

  • jedno jaje
  • 4 kašike mleka
  • biljno ulje 3 litre,
  • dvije žlice kakao praha
  • dvije žlice zaslađivača,
  • 4 kašike brašna
  • malo praška za pecivo.

Morate uzeti šolju koja se koristi za mikrovalnu. Prvo, jedno jaje se razbije u njega. Za ovaj recept bolje je uzeti malo jaje. Zatim dodajte dvije velike kašike zaslađivača i tucite ih jajetom vilicom. Potom se ulije četiri kašike mlijeka. Ponovo promiješajte pažljivo.

Zatim ulijte 3 velike kašike biljnog ulja i stavite 2 velike kašike kakao praha. Puno kakaa ne može biti gorčina. Potom se četiri žlice brašna i prašak za pecivo izlivaju u urednu tikvicu. Potrebna je samo četvrtina žličice.

Šalica se stavlja u mikrovalnu i uključuje se na najvećoj snazi. Nakon nekoliko minuta, poslastica se može izvaditi.

Greška je razmišljanja da ukusna jela zahtijevaju složene sastojke i treba im jako dugo vremena za pripremu. Takva rola neće zahtijevati mnogo napora.

Recept za biskvit sa medom

Torta od spužva sa medom bez šećera je božica ljudima koji imaju dijabetes tipa 2. Jelo je meko, sočno, mekano, sa aromom prirodnog meda, a ne može se mešati ni sa čim drugim.

Da biste pripremili biskvit sa medom, trebat će vam četiri jaja koja razbijete u tavu. Mikserom morate dobro umutiti jaja, postepeno dodajući 100 g zaslađivača.

Potom se dodaju dve kašike meda, bez prestanka da se dobije masa. Tijesto se miješa do pjene, a zatim se brašna dodaje žličica sode. Potom se dodaje 0,5 kašika limunske kiseline.

U masu treba pažljivo dodati 150 g brašna i pomešati kašikom. Tijesto treba biti gusto poput kisele pavlake. Obrazac je obložen papirom za pečenje. Tijesto se sipa i stavlja u rernu na pola sata na temperaturi od 180 stepeni.

Spremnost se provjerava drvenim štapom. Ako stavite mali prst na biskvit i ne ostane udubljenje, onda je spreman. Mora se ostaviti da se ohladi u formi.

Kolači se mažu omiljenom kremom, na primjer:

  1. masna
  2. choux
  3. pavlaka
  4. protein
  5. kuvano kondenzirano mlijeko.

Možete jelo ukrasiti grančicom metvice ili čipsom od orašastih plodova.

Kondenzovani valjak

Ova rola bez šećera priprema se sa kondenzovanim mlijekom za pacijente sa šećernom bolešću.

Može se kupiti u specijalnim trgovinama ili supermarketima zdrave hrane. U punjenje možete dodati malo orašastih plodova ili čokolade, što će dati slatkiše bez šećerne teksture.

Da biste stvorili ukusan desert sa kondenzovanim mlekom, potrebno je da uzmete:

  1. 5 jaja
  2. zaslađivač 250 g,
  3. brašno - 160 g
  4. malo kondenzovanog mleka
  5. jedno pakovanje putera,
  6. orašasti plodovi nekoliko komada.

Prvo biste trebali tući jaja zaslađivačem, pažljivo sipati brašno u masu, ne prestajući ga tući. Ulijte tijesto u pripremljeni lim za pečenje, razmažite tankim slojem po cijeloj površini kalupa. Stavite u rernu, koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Vruću tortu prebacite u drugu posudu, oslobodite pergamenta i ostavite da se ohladi. Kondenzirano mlijeko se pomiješa sa vrućim maslacem u jednakim količinama i nanosi na kolač. Zatim kremu posipajte nasjeckanim orasima ili ribanom čokoladom.

Zarolati rolat, čvrsto stežući ivice. Mora se paziti da krema ne procuri. Rolat se hladi u frižideru. Služi se nasjeckano na porcije. Jelo se može kombinirati s čajem ili kafom.

Rolatu sa makovim semenkama

Rolada sa punjenjem makovog semena veoma je popularna. Mnogo je recepata za ove dobrote koje su kroz stoljeća stizale do nas. Desert je savršen čak i s visokom glukozom u krvi.

Ovakve peciva su posebno prikladna za uskršnji blagdanski stol. Međutim, dijabetičari bi trebali biti oprezni s ovim jelom jer može imati previše bogato i slatko tijesto.

U ovom receptu sjemenke maka se uzgajaju sa kašom i mlijekom.

Za jelo morate uzeti:

  • pet jaja
  • dvije žlice zaslađivača,
  • 160 g brašna
  • 100 g maka
  • tri velike kašike kaše,
  • dvije velike kašike mlijeka
  • vanilin.

Torta od sunđera mora se kuhati korak po korak. Prvo se jaja odvoje proteinima i žumancem. Kombiniraju se proteini i zaslađivač, a dobiva se veličanstvena gusta masa. Pet žumanca dodaje se jedno po jedno. Masa se meša sa brašnom, testo žlicom mešate lagano kako prozračnost ne bi pala.

Lim za pečenje obložen je nauljenim pergamentom i tijesto se rasporedi po njemu, sprječavajući nakupine. Praznina za pecivo pečemo 15 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni. U ovom trenutku samljeti kašu i mak u mlincu za kafu, sipati ih u šerpu, sipati naznačenu količinu mleka i kuhati oko 7 minuta dok ne prokuha.

Izvadite papir iz torte i okrenite je naopako svojom lijepom stranom. Rasporedite makov nadev po površini torte i uvaljajte ga u kolut. Rubove narežite i stavite na hladno mesto nekoliko sati. Servirajte i poslužite.

Kako napraviti dijetni biskvit opisano je u videu u ovom članku.

Smjernice za kuhanje dijabetesa

O tome kako, koliko i šta treba jesti, pacijentu koji boluje od dijabetesa objašnjava njegov dežurni lekar odmah nakon postavljanja dijagnoze pacijentu i procene njegovog trenutnog stanja. Kako ne bi zbunili i napastovali dijabetičare, stručnjaci radije postavljaju opća ograničenja zabranom čitavim grupama proizvoda, poput peciva, slatkiša ili kobasica. Međutim, detaljnijom analizom ovih zabrana može se utvrditi niz uvjeta, čije poštivanje će djelomično ukloniti ograničenja koja su nametnuta u ishrani i ugoditi pacijentu raznovrsniju ili, obrnuto, njegovu uobičajenu hranu.

Prvi neophodni uvjet je procjena fizičke forme i zdravstvenog stanja pacijenta. Osobe s ozbiljnom prekomjernom težinom, jakim dijabetesom ili gastrointestinalnim patologijama morat će potpuno odustati od proizvoda od brašna, tu se ništa ne smije učiniti. Ali ako se glavna endokrina bolest može kontrolirati, a ostatak pacijentovog zdravlja i fizičkog stanja može se nazvati zadovoljavajućim, postoji razlog za razmišljanje o nekim izuzecima na meniju. Naravno, broj sastojaka i komponenti svojstvenih pečenju i dalje će ostati zabranjen - šećer i slatkiši koji ga sadrže, kao i masne pavlake i kreme, puter, pšenično brašno za kolače i tako dalje. Sve se odlučuje ispravnim odabirom proizvoda i sastojaka, zahvaljujući kojem se pite bez dijabetesa mogu pokazati kako su ne samo ukusne, nego i bezopasne (u cijelosti ili djelomično) - ovo je drugi uvjet.

Važno je u svemu pridržavati se mjere: čak se i peče maksimalno dopušteni proizvod i dalje peče i ne može se zloupotrijebiti u slučaju šećerne bolesti, ograničavajući se na malu porciju koju pojedete tijekom dana.

Što se tiče konkretnih preporuka, prema kojima trebate odabrati recepte, proizvode i metode za pravljenje pita, sve ih je moguće sažeti:

  • pšenično brašno je strogo zabranjeno, uključujući ono od brašna od duruma, umjesto kojeg bi se trebalo koristiti heljdino, raženo ili zobeno brašno,
  • šećer je također isključen iz prihvatljivih sastojaka i ako nije moguće koristiti prirodne zaslađivače, poput meda ili fruktoze, možete se okrenuti umjetnim onima koji pri pečenju ne izgube svoja svojstva,
  • puter kao izvor životinjskih masti i holesterola treba zamijeniti niskokaloričnim margarinom,
  • za cijeli kolač poželjno je koristiti ne više od dva pileća jaja, čija je ograničenje prvenstveno povezana s žumancevima,
  • Kao punjenje morate odabrati ili svježe povrće ili svježe voće s važećim glikemijskim indeksom, odbijajući džem, sir, meso, krompir i drugu zabranjenu hranu.

Pita bez šećera i brašna

Uprkos neverovatnom, prema mnogim kulinarskim stručnjacima, ime, pita za dijabetičare tipa 2 bez šećera i brašna zaista nema, a po ukusu im ni na koji način nisu inferiorni u odnosu na tradicionalne kolege, već ih i pretjeraju u pogledu koristi.

Puna torta bez brašna i šećera može se pripremiti po sljedećem receptu:

  • 100 gr. orasi
  • 100 gr. suve šljive
  • 400 gr. ovsene mekinje
  • 100 gr. grožđice
  • 400 gr. pavlaka
  • tri jaja
  • jedna kašika kašike prašak za pecivo
  • dve mandarine
  • smrznute bobice.

Ukusna i zdrava peciva za pacijente sa dijabetesom

Nije tajna da tako ozbiljna bolest, kao što je dijabetes, zahtijeva strogu dijetu. Postoji popis namirnica koje su strogo zabranjene dijabetičarima. Ne posljednje mjesto na ovoj listi zauzimaju proizvodi od brašna, pogotovo oni proizvedeni od vrhunskog brašna i koji imaju visok glikemijski indeks. Međutim, i dalje možete izaći iz situacije, pečenje za dijabetičare nije mit! Postoje posebni recepti pomoću kojih možete kuhati ukusne pečene dobrote koje nisu u stanju naštetiti zdravlju pacijenta.

Pravila za pravljenje brašna za dijabetičare

Prije nego što nastavite s pripremom pečenja za bolesnike s dijabetesom, potrebno je uzeti u obzir neka pravila:

  1. Koristite samo raženo brašno. A bolje je ako je najnižeg stupnja i grubog.
  2. Pokušajte da ne mijesite tijesto s jajima, ali kao nadjev možete koristiti kuhana jaja.
  3. Umjesto maslaca, koristite margarin s minimalnim udjelom masti.
  4. Zamijenite šećer sladilom. Što se tiče zaslađivača, bolje je da je prirodan, a ne sintetički. Samo prirodni proizvod može održavati svoj sastav nepromijenjen tijekom toplinske obrade.
  5. Kao nadjev odaberite samo ono povrće i voće koje je dijabetičari dopušteno konzumirati.
  6. Upotrebom bilo kojeg od recepata u nastavku potrebno je razmotriti kalorijski sadržaj proizvoda.
  7. Nemojte peći kolač ili pitu velikih veličina. Bolje je ako je mali proizvod koji odgovara 1 jedinici kruha.

Pridržavajući se ovih jednostavnih pravila, lako i jednostavno možete pripremiti ukusnu i kontraindiciranu poslasticu, što će dijabetičar sigurno cijeniti. Najbolja opcija je peći kolače od raženog brašna punjene jajima i zelenim lukom, pržene gljive, sir tofu itd.

Recepti za pravljenje tijesta, kolača i pita

Ovo je osnovni recept, na osnovu kojeg možete ispeći razne perece, peciva, peciva s bilo kojim nadjevom za dijabetičare itd. Za pripremu tijesta potrebno vam je 0,5 kg raženog brašna, 30 g kvasca, 400 ml vode, prstohvat soli i dvije kašike suncokretovog ulja. Sve promiješajte, dodajte još 0,5 kg brašna i zamijesite elastično tijesto. Stavite posuđe s tijestom na toplu pećnicu i počnite kuhati nadjev. Pecite kolače u rerni.

Osim pita za dijabetičare, možete skuhati ukusan i mirisni kolač. Da biste to učinili, potrebno vam je 1 jaje, margarin s niskim udjelom masti u količini od 55 g, raženo brašno u količini od 4 kašike, limunova korica, grožđice i nadomjestak šećera. Mikserom izmiksajte jaje sa margarinom, dodajte zaslađivač i dodajte limunovu koricu. Nakon toga u smjesu se doda brašno i grožđice. Stavite tijesto u unaprijed pripremljen oblik i pecite u rerni na temperaturi od 200 ° C oko 30 minuta.

Da biste pripremili ukusnu i atraktivnu pita za dijabetičare, trebat će vam 90 g raženog brašna, 2 jaja, 90 g zaslađivača, 400 g skute i šaka zdrobljenih orašastih plodova. Sve promiješajte, tijesto stavite na lim za pečenje, a odozgo ukrasite voćem - nezaslađenim jabukama i bobicama. Pecite u rerni na temperaturi 180-200 ° C.

Opcije tijesta mogu biti vrlo različite, tijesto možete mijesiti na pivo, sir, kiselo vrhnje ili jogurt, a koristite svježe i konzervirano voće i bobice kao nadjev za tortu ili kolač. Začinite s malom količinom žele, koja se priprema na bazi pektina i prirodnih voćnih sokova.

Recepti za pravljenje peciva i kolača

  1. Da biste pripremili voćnu rolu, trebat će vam raženo brašno u količini od 3 žlice. Kefir u količini od 200 ml, margarin - 200 g, sol na vrhu noža i 0,5 kašika žlice. soda otkupljena 1 kašika. l sirće. Zamijesite tijesto, zamotajte u obložen film i stavite u frižider na 1 sat. Dok je tijesto u hladnjaku, pripremite nadjev: pomoću uređaja za obradu hrane, samljeti 5-6 kiselih jabuka, istu količinu šljiva, dodajte limunov sok i cimet, kao i zaslađivač po želji. sukarazit. Tijesto razvaljajte u tankom sloju, rasporedite voćni nadjev i razvaljajte u koluti. Pecite oko 50 minuta na temperaturi 170-180 ° C.
  2. Torta od badema-narandže. Prije nego što pripremite ovaj ukusni kolač, trebate uzeti jednu naranču, prokuhati je u šerpici sat vremena i nakon što uklonite sjemenke izmrvite je blenderom ili preradnikom hrane. Pomiješajte tri jaja, ½ kašike. zaslađivač, dodajte nasjeckani badem, pire od naranče i 0,5 kašike kašike. prašak za pecivo. Stavite smjesu u kalup i pecite oko 40-50 minuta na temperaturi 180 ° C. Kolač se ne preporučuje da izlazi iz kalupa dok se ne ohladi. Nakon što ga možete namočiti nemasnim prirodnim jogurtom ili jesti uz zalogaj.

Recepti za kolačiće

Kolačići nisu manje popularni među dijabetičarima. Evo nekoliko recepata:

  1. Da biste napravili kolače od zobene kaše, potrebno vam je 2 kašike žlice. zobena kaša, 1 kašika. raženo brašno, prašak za pecivo u količini od 2 kašike kašike, 1 jaje, margarin u količini od 100 g, nadomjestak šećera, orasi, grožđice i mlijeko ili voda u količini od 2 žlice. l Izmiješajte sve sastojke, podijelite gotovo tijesto na komade, dajte im obliku keksa i stavite na lim za pečenje. Pećnicu na temperaturi od 180 ° C dok ne bude spremna.
  2. Za pripremu herkulejskih kolačića trebat će vam fruktoza, 2 jaja, vanilin, herkulova pahuljica - 0,5 tbsp. i 0,5 tbsp. heljdino, ječmeno, proso ili zobeno brašno. Vjeverice se odvoje od žumanaca i usitne. Žumance se mleve s fruktozom uz dodatak vanilin. Dodajte pahuljice, 2/3 celog brašna i izmešajte. Dodajte umućeni belanca, preostalo brašno i vrlo lagano izmešajte. Lim za pečenje namažite uljem, a bolje je da ga pokrijete nelepivim listom i kašikom stavite keks na njega. Pecite na 200 ° C do zlatno smeđe boje. U receptu su izvorno korištene grožđice, ali za dijabetičare je bolje zamijeniti ih sa suhim bobicama ili sitno sjeckanom gorkom čokoladom na fruktozi.
  3. Da biste napravili kolačiće s jabukama za dijabetičare, potrebno vam je 0,5 kašika žlice. raženog brašna i toliko zobene kaše, 4 jaja, ¾ kašike. ksilitol, 200 g margarina, 0,5 kašike kašike. soda, 1 kašika. l sirćeta i vanilina. Odvojite žumance od proteina i gnetite testo, dodajući u njega sve sastojke, osim ksilitola, a sodu ugasite sirćetom. Razvaljajte testo sa valjakom i isecite na jednake kvadrate. Uzmite 1 kg kiselih jabuka, operite, naribajte i koristite kao nadjev za svaku jetru. Svaki kvadrat napunite jabučnim nadjevom s proteinima tučenim s ksilitolom. Pecite u rerni na 180 ° C.
  4. Možete pripremiti ukusnu poslasticu za dijabetičare zvane Tiramisu kod kuće. Kao kolače možete koristiti bilo koji nezaslađeni suhi kolačići i razmazati ga punjenjem od mješavine sira Mascarpone (možete koristiti Philadelphia), vrhnja, mekog sira bez masnoće i fruktoze. Amaretto i vanilin mogu se dodati po ukusu. Slojevite kolačiće u hladnjaku preko noći.

Torta od spužva od meda bez šećera za dijabetičare: recepti

Unatoč činjenici da je dijabetes bolest koja zahtijeva određenu dijetu, nema ograničenja u pripremi raznih jela, glavna stvar je kontrolirati količinu ugljikohidrata. Torta od spužva sa medom bez šećera popularna je poslastica za dijabetičare.

Postoje razni recepti za dijetalne kekse. Ovo jelo je lako pripremiti, a dopunjuje ga raznim punjenjem. Često koristite džem i svježe voće.

Glavno je da je biskvit napravljen od prirodnih sastojaka i da ne sadrži veliku količinu ugljikohidrata koje organizam brzo apsorbira što povećava koncentraciju šećera u krvi.

Kupujte kolače

Konditorski proizvod raznih oblika i sastava naziva se torta. Među prodajnim proizvodima postoji nekoliko vrsta koje su navedene u tabeli.

Kategorija proizvodaKvalitetni sastav
PraviCijelo fino pečeno
Italijanskog tipaTorte se pune voćnim ili krem ​​punjenjem.
Nacionalni timoviSastoje se od raznovrsnog kvalitetnog tijesta. Ova vrsta poslastice je čokoladno obložena.
FrancuskiZa ovo jelo koristi se lisnato tijesto ili biskvit. Punjenje - kafa ili čokolada.
BečNapravljeni su u kombinaciji kvasnog tijesta i vrhnja za šlag.
VafeljGlavni sastojak su kolači od vafla.

Torte za trgovce sa šećernom bolešću moraju ispunjavati određena ograničenja:

  • ne sadrže šećer
  • u mlijeku je upotreba mliječnih proizvoda s malo masti potrebna,
  • zaslađivači su glavni zaslađivači,
  • Poželjni sastojci su sufle ili žele.

Tvornički proizvedene poslastice rijetko ispunjavaju dijabetičke standarde.

Neke slastičarnice prave kolače za dijabetičare, koje možete kupiti u trgovinama kompanija ili naručiti poslasticu.

Proizvodi za pečenje kolača od dijabetesa

Proizvodi koji se koriste u proizvodnji domaćih peciva za osobe sa patologijom šećera ne bi smjeli prelaziti glikemijski indeks od 50 jedinica. Kao zaslađivači u receptu za kolače za dijabetičare su:

Kategorija proizvodaKvalitetni sastav PraviCijelo fino pečeno Italijanskog tipaTorte se pune voćnim ili krem ​​punjenjem. Nacionalni timoviSastoje se od raznovrsnog kvalitetnog tijesta. Ova vrsta poslastice je čokoladno obložena. FrancuskiZa ovo jelo koristi se lisnato tijesto ili biskvit. Punjenje - kafa ili čokolada. BečNapravljeni su u kombinaciji kvasnog tijesta i vrhnja za šlag. WaffleGlavni sastojak su kolači od vafla.

Torte za trgovce sa šećernom bolešću moraju ispunjavati određena ograničenja:

  • ne sadrže šećer
  • u mlijeku je upotreba mliječnih proizvoda s malo masti potrebna,
  • zaslađivači su glavni zaslađivači,
  • Poželjni sastojci su sufle ili žele.

Tvornički proizvedene poslastice rijetko ispunjavaju dijabetičke standarde.

Neke slastičarnice prave kolače za dijabetičare, koje možete kupiti u trgovinama kompanija ili naručiti poslasticu.

Torta od mrkve

Da biste pripremili kolač od mrkve, trebat će vam:

  • 1 šargarepa
  • 6 kašika zobenih kaša
  • 4 datuma
  • 1 protein
  • 6 kašika jogurta,
  • sok od pola limuna,
  • 150 grama skute,
  • oko 100 g malina,
  • 1 jabuka
  • so.

Mikserom umutite protein i jogurt, nakon čega te sastojke izmiješamo sa zobenom kašom, dodamo sol. Jabuku i mrkvu treba naribati i pomiješati sa limunovim sokom i prethodnom smjesom.

Kalup namažite uljem, sipajte u njega i pecite na 180 stepeni. Možete skuhati 3 kolača ili ih podijeliti na toliko dijelova. Za podmazivanje trebate mikserom umutiti jogurt, sir, maline. Dobivenom smjesom se mazaju kolači i poslastica je spremna.

Francuski kolač na bazi jabuka

Ovaj tretman je fruktozni dijabetični proizvod. Za pripremu kolača od torte trebat će vam:

  • 250 g brašna
  • 100 g ulja
  • 1 kašika kašike fruktoza
  • jaje.

Za punjenje torte s fruktozom, prema receptu, potrebni su sljedeći sastojci:

  • 3 velike jabuke
  • sok od pola limuna,
  • cimet.

Jabuke narežite na rernu, prelijte limunovim sokom i pospite cimetom.Da biste pripremili kremu za tortu od fruktoze, potrebni su vam sljedeći proizvodi:

Čitateljima naše stranice nudimo popust!

  • 100 g ulja
  • 80 g fruktoze
  • 2 žlice. kašike limunovog soka
  • 1 kašika. kašika škroba
  • 150 g badema
  • 1 kašika. kašika škroba
  • 100 ml kreme
  • 1 jaje

Samljeti bademe na blenderu. Umešajte ulje sa fruktozom i dodajte jaje. U smjesu se dodaju bademi, limunov sok, vrhnje i škrob. Nakon što peče tijesto 15 minuta, prelije se vrhnjem i ukrasi jabukama. Zatim pecite dodatnih 40 minuta.

Skutinski kolači sa višnjama

Da biste pripremili poslasticu sa sirom, trebat će vam:

  • 50 g trešanja
  • 4 kašike zobene kaše
  • 1 jaje
  • 0,5 kašika praška za pecivo
  • 1 kašika fruktoze
  • 1 kašika cimeta
  • biljno ulje
  • 100 g skute.

Višnje odvojite od kamena i kaše, koje stavite u cjedilo i ostavite da se ocijede. Skutni sir pomešan sa proteinom. U smjesu dodajte zobene pahuljice, vanilin i prašak za pecivo.

Nakon toga sastojcima dodajte trešnje s fruktozom, a možete dodati i sol. Formirajte kolače od skute promjera oko 4 cm i pospite cimetom i fruktozom. Pecite poslasticu 40 minuta.

Dijabetički recept za brzo kolače

Recept za tortu, koji će vam trebati oko pola sata, vrlo je jednostavan.

Sljedeći sastojci su potrebni:

  • 150 g skučenog sira,
  • 200 ml niskokaloričnog mlijeka
  • 1 paket kolačića za dijabetičare,
  • zaslađivač
  • limunova korica.

Prethodno namočite kekse u mlijeku. Pomiješajte sir i zaslađivač i podijelite na 2 jednaka dijela. U jedan od njih dodajte vanilin, a drugi izmiješajte sa limunovom korom. Podmažite kolače natopljene u jednom sloju u tanjur, a na vrh stavite skuto.

Pokrijte dodatnim slojem kolačića. Takvu tortu možete kuhati u nekoliko slojeva dok se ne završi. Premažite kremom od šlaga i pospite korom. Za bolju impregnaciju odredite delikatnost u hladnjaku 2 ili 4 sata.

Spužvasti kolač za dijabetičare

Prilično jednostavna izrada spužvastih kolača bez šećera za dijabetičare. Može se praviti na fruktozi. Za delikates će vam trebati sastojci:

  • bilo koja voćna mješavina
  • 0,75 šolje brašna
  • 6 jaja
  • 60 g putera,
  • 1 šolja fruktoze
  • 6 kašika vode
  • 1 kašika limunovog soka
  • 0,25 šalice krumpirovog škroba,
  • 100 g indijskih orah
  • soli
  • soda.

Da biste spremili biskvit za dijabetičare, žumance pomešajte sa vrućom vodom. Smjesi dodajte fruktozu i sipajte rastopljeni maslac, nakon čega sve temeljito promiješajte dok se ne formira bijela pjena. U mešavinu dodajte škrob, sodu, gazirano sirće i orahe. Da biste dobili tijesto, dodajte sastojcima brašno i sve dobro promiješajte.

Bjelanjke istucite sa sokom i solju, postepeno uvodeći fruktozu. U početku se 1/3 proteinske smeše mora dodati u tijesto, a zatim temeljito promiješati i uvesti ostatak. Izlijte rezultirajući sadržaj u spor štednjak i pospite voćem.

Za pečenje je potreban režim „Pečenje“ 65 minuta. Nakon prekida programa, biskvit ostavite još 10 minuta u laganoj šporet.

Koliko možeš pojesti

Proizvodi iz brašna proizvedeni od punog ugljikohidrata, koji se trenutno apsorbiraju i ulaze u krvotok. Upotreba ove kategorije proizvoda je nepoželjna osobama obolelim od dijabetesa, jer to može naštetiti njihovom zdravlju.

Kuvane kolače za dijabetičare tipa 2 moraju se konzumirati u malim obrocima, a potom izmjeriti nivo glukoze u krvotoku.

Zloupotreba dobrote prijeti razvojem različitih patoloških stanja:

  • nervnog sistema
  • srca
  • krvne žile
  • vizuelni sistem.

Prekomjerna konzumacija slatkih proizvoda kod dijabetičke patologije može dovesti do progresije hiperglikemije.

Kontraindikacije

Torte za dijabetičare trebate napraviti bez šećera. Postoji lista ograničenja za određenu hranu u ishrani ljudi koji imaju ovu patologiju.

Prisustvo barem jednog od ovih sastojaka kao dijela poslastice je kontraindikacija za njegov unos:

Torte za dijabetes možete jesti, ali samo ako sadrže isključivo ovlaštene proizvode. Ponekad se poslastica bolje priprema kod kuće nego kupljena u trgovini. Budući da je kućno pečenje ne samo ukusno, nego i zdravo.

Dijabetes uvijek dovodi do fatalnih komplikacija. Prekomjerni šećer u krvi je izuzetno opasan.

Aronova S.M. dao objašnjenja o liječenju dijabetesa. Pročitajte u cijelosti

Pogledajte video: Zdravi hljebići od bademovog brašna odlični za mršanje (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar