Koliko košta mjerač glukoze u krvi?

Glukometar je jedan od glavnih pomoćnika za samokontrolu kod dijabetesa, koji vam omogućava da samostalno kontrolirate razinu šećera u krvi i dinamiku njegove promjene kod kuće, bez posjete laboratoriji. Pritom kupite glukometar gotovo svaki dijabetičar može sebi priuštiti - na tržištu ima dovoljno proračunskih, jeftinih, a ujedno i efikasnih modela za kućnu upotrebu.

Kako odabrati glukometar?

Ako ne znate koji metar kupiti, tada pri odabiru treba obratiti pažnju na njegove glavne parametre. Glavni pokazatelj, naravno, je točnost uređaja, ali najbolje je učiti o njemu ne prema službenim izjavama proizvođača, već prema rezultatima neovisnih ispitivanja i pregleda drugih potrošača.

Za starije ljude najbolje je kupiti najjednostavnije moguće modele, na primjer, trake s naljepnicama za koje nije potrebno ručno kodiranje, lišene velikog broja tipki i postavki. Najčešće takvi glukometri imaju veliki zaslon s velikim brojem, što pojednostavljuje kontrolu rezultata analize.

Također, pogledajte potrošeni materijal - neki proizvođači nude vrlo jeftine modele samih uređaja po visokoj cijeni testnih traka, tako da pored pronalaska informacija o koliko je glukometra, pokušajte saznati koliko će koštati potrošni potrošni materijal.

Kako provjeriti brojilo za tačnost

Da biste saznali tačnost vašeg brojila prilično je jednostavna - napravite tri mjerenja zaredom. Rezultati se ne bi trebali razlikovati za više od 5-10%. Još jedan način provjere: uzeti krvni test u laboratoriji, a onda kod kuće. Brojke se ne bi trebale razlikovati za više od 20%.

Među dodatnim funkcijama uređaja mogu se razlikovati sljedeće:

  1. Mogućnost sinhronizacije sa računarom
  2. Zvuk upozorenja sa visokom glukozom
  3. Ugrađena memorija
  4. Prisutnost glasovne poruke o rezultatima (za osobe sa oštećenjem vida)
  5. Mjerenje dodatnih pokazatelja, kao što je holesterol

Prednost glukometra je brz, lak postupak analize glukoze. Možete je pratiti svakodnevno bez pomoći liječnika i regulirati prehranu, kao i izračunati potrebnu dozu inzulina.

Menadžeri naše trgovine pomoći će vam da odaberete odgovarajući mjerač za pojedinačne parametre telefonom: 8 (800) 505-27-87, 8 (495) 988-27-71.

Pogledajte video: Aplikacija senzora za merenje nivoa secera u krvi. FreeStyle Libre (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar