Šipk protiv dijabetesa tipa 2 - je li moguće ili ne

Dobar dan dana! Moje ime je Halisat Suleymanova - fitoterapeutkinja sam. S 28 godina izliječila se od raka materice biljem (više o mom iskustvu oporavka i zašto sam postala travarica pročitajte ovdje: Moja priča). Prije liječenja prema narodnim metodama opisanim na Internetu, posavjetujte se sa stručnjakom i liječnikom! Tako ćete uštedjeti vaše vrijeme i novac, jer su bolesti različite, bilje i načini liječenja su različiti, ali postoje i popratne bolesti, kontraindikacije, komplikacije i tako dalje. Za sada nema šta dodati, ali ako vam je potrebna pomoć u odabiru biljaka i metoda liječenja, možete me naći ovdje na kontaktima:

Prednosti šipka kod dijabetesa

Postoji puno informacija o prednostima i štetama šipak od dijabetesa. U nju se može vjerovati ili ne može vjerovati. Svaki pacijent samostalno odlučuje koliko je ona istinito za njega. Međutim, treba napomenuti da i medicinsko osoblje govori o korisnim svojstvima proizvoda za pacijente koji pate od kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije.

Sastav ploda uključuje saharozu, koja doprinosi ubrzavanju mnogih procesa u organizmu. Zbog toga je vrijedna kod dijabetesa tipa 1 i 2. Uostalom, upravo se s ovom bolešću proces mnogih metabolizama znatno usporava, što provocira pojavu patologije uništavanja vaskularnih zidova.

Dakle, korisna svojstva ploda šipak kod dijabetesa su sljedeća:

  • pomaže ojačati krvne žile,
  • poboljšava nivo hemoglobina,
  • pomaže u normalizaciji procesa obnove ćelija,
  • normalizuje metabolizam,
  • doprinosi značajnom smanjenju holesterola,
  • pomaže normalizaciji probavnog procesa u tijelu.

Kao što vidite, šipak je kod ove bolesti veoma koristan i jednostavno neophodan u pacijentovoj prehrani.

Šipka od nara od nara

Da biste pripremili ovaj recept, morate pripremiti sljedeće sastojke unaprijed:

Priprema: uzmite 45 grama voćnih kore, stavite ih u šerpu i prelijte kipućom vodom. Stavite smjesu na manju vatru. Nakon što juha prokuha, treba je isključiti i ostaviti vremena da se ohladi. Gotov lijek se filtrira i uzima 75 ml tri puta dnevno. Kurs liječenja je 15 dana.

Pogledajte video: Emisija Hvala 14 - Zdrava hrana, caj za dijabetes, disanje, muzika, voda. . (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar