Dijagnoza i liječenje dijabetesa u Izraelu

Liječenje dijabetesa u Izraelu sveobuhvatan je pristup koji započinje pristupačnom, ali preciznom dijagnozom. Specijalizirane klinike za liječenje ove bolesti dostupne su u svim javnim i mnogim privatnim medicinskim centrima.

I endokrinolozi i stručnjaci iz drugih oblasti uključeni su u liječenje dijabetesa: nutricionisti, hirurzi. Mnogo se pažnje posvećuje optimizaciji načina života i korekciji tjelesne težine.

Anketni program

Trošak dijagnoze iznosi otprilike 2.000-2.500 dolara. Za potpunu dijagnozu kao u liječenju autoimunog tiroiditisa, u Izraelu će trebati 2-3 dana. Svi postupci se izvode ambulantno, nakon dobivanja rezultata analiziraju se kako bi se izradio program liječenja.

Svaki pacijent dodjeljuje koordinatora, koji ga prati u dijagnostičkim postupcima, provodi medicinski prijevod.

Dijagnostičke mjere

  • Pregled lekara endokrinologa: konsultacije, pregledi, anamneza,
  • Određivanje nivoa glikozovanog hemoglobina,
  • Analiza mokraće za šećer i aceton,
  • Test šećera u krvi,
  • Određivanje tolerancije na glukozu

Glavna stvar u dijagnostici bilo koje vrste dijabetesa je krvni test, on je taj koji identificira patološke procese koji se javljaju u tijelu i njihov stupanj. Pored toga, potrebne su dodatne studije jer šećerna bolest dovodi do komplikacija koje također zahtijevaju liječenje iskusnih ljekara.

Obavezno provjerite vid i stanje fundusa, elektrokardiografiju, preglede oftalmologa, nefrologa i drugih specijalista ako je potrebno.

Na kraju dijagnoze endokrinolog sastavi individualni režim liječenja i za dijete i za odrasle, koji uključuje terapiju lijekovima, preporuke o prehrani, fizičkoj aktivnosti.

  1. Integrirani pristup liječenju uz sudjelovanje ljekara srodnih specijalnosti. Endokrinolozi provode liječenje zajedno s nutricionistima i hirurzima, što omogućava postizanje boljih rezultata.
  2. Jedinstvene hirurške operacije. Nepovratni i reverzibilni kirurški zahvati usmjereni na gubitak kilograma, koje izvode izraelski ljekari, pomažu u normalizaciji razine šećera u krvi kod 75-85% pacijenata.

Liječenje dječjeg i odraslog dijabetesa od strane iskusnih ljekara

Liječenje dijabetesa u Izraelu ovisi o njegovoj vrsti i usmjereno je na održavanje optimalne razine glukoze u krvi pacijenta.

Vraćanje ovih pokazatelja u normalu i održavanje njihove stabilnosti omogućava izbjegavanje razvoja daljnjih komplikacija i destruktivnih procesa u tijelu.

Dijabetes tipa 1

U liječenju dijabetesa tipa I inzulin je nezamjenjiv. Sa njim se popravlja nivo šećera. Ovisno o karakteristikama pacijenta, njegovom načinu života i ostvarenim ciljevima, inzulin je propisan kratkog ili produženog djelovanja.

Pripravci inzulina biraju se individualno, tako da omoguće što bolji život pacijenta. Ključ za osiguravanje adekvatne kvalitete života je kontrola glukoze.

Kontinuirani nadzor može se osigurati posebnim uređajima za kontinuirano nadgledanje. Pomoću njega možete pratiti nivo glukoze tokom dana. Mali uređaj implantira se ispod kože na stomaku.

Svakih nekoliko sekundi mjeri se vrijednost šećera, a podaci se šalju na monitor koji se može vezati remenom ili nositi u džepu. Za promjene koje zahtijevaju prilagođavanje daje se poseban signal.

Uređaji za ubrizgavanje inzulina

  • Obična špric
  • Olovka za inzulin
  • Inzulinska pumpa.

Najpovoljniji su moderni uređaji koji su apsolutno neophodni u liječenju šećerne bolesti tipa 1, iako se podjednako primjenjuju kod odraslih bolesnika.

Olovka za injekciju insulina sadrži patrone napunjene inzulinom, a okretanjem kotača postavlja se potrebna doza inzulina. U pravo vrijeme inzulin se ubrizgava pod kožu jednostavnim pokretom.

Inzulinska pumpa smatra se revolucionarnim izumom, koji može značajno poboljšati kvalitetu života pacijenata sa dijabetesom tipa 1, iako se može upotrijebiti u nekim slučajevima dijabetesa tipa 2. Ovaj je uređaj mali uređaj koji se pričvršćuje na tijelo.

Koristeći se elektronskim senzorima daju se signali i pumpa unosi pravu dozu inzulina u pravo vrijeme. Pomoću ovog uređaja možete organizovati kontrolu nivoa i primenu inzulina u automatskom režimu.

  • žeđ i suha usta
  • učestalo mokrenje
  • svrbež kože (često u predelu genitalija),
  • glavobolja i vrtoglavica,
  • peckanje, ukočenost i težina u nogama, grčevi teličnih mišića,
  • umor, poremećaj sna,
  • oštećenje vida ("beli veo"),
  • sporo zarastanje rana i dugotrajan tijek infekcija,
  • gubitak kilograma s dobrim apetitom,
  • kršenje potencije,
  • niska tjelesna temperatura (ispod 36 °).

Dijabetes tipa 2

Sa ovom vrstom dijabetesa moguće je održavati prihvatljivo stanje organizma putem prehrane i vježbanja.

Međutim, to nije dovoljno, a studije pokazuju da rano propisivanje posebnih lijekova pomaže poboljšanju kontrole šećera.

Obično se nivo glukoze podešava uzimanjem lijekova za snižavanje šećera u obliku tableta.

Mogućnosti za lijekove za snižavanje šećera

  • Sredstva za smanjenje proizvodnje glukoze u jetri,
  • Stimulatori pankreasa
  • Sredstva za povećanje osjetljivosti tkiva na inzulin.

Posljednjih godina u klinikama, kao i kod liječenja dermatomiozitisa u Izraelu, ljekari radije prepisuju najsavremenije lijekove koji imaju kompleksan učinak na organizam.

Lijekovi u obliku tableta djeluju prilično nježno i postepeno, imaju značajno manje nuspojava od pripravaka inzulina. Međutim, nisu uvijek kod dijabetesa tipa II dovoljni su lijekovi za snižavanje šećera, u nekim je slučajevima propisano liječenje inzulinom.

Kada liječite bilo koju vrstu dijabetesa, obavezno je slijediti dijetu koja isključuje hranu s visokim glikemijskim indeksom, poput meda, šećera i svega što ih sadrži. Značajno treba ograničiti životinjske masti.

U prehrani mora biti prisutna velika količina dijetalnih vlakana. Mahunarke, žitarice i neko voće pomoći će da se zadovolje ove potrebe. Nakon primanja rezultata analiza i razvoja režima liječenja lijekom, pacijentu daju posebne preporuke o dijeti.

Objašnjava kako odabrati hranu, kako jesti na način da podržite tijelo, osigurate mu sve što vam je potrebno i imate sigurnu razinu šećera.

Osim dijetalne terapije, propisani su dodaci prehrani, tako da tijelu nema nedostatak vitamina i minerala.

Hirurško liječenje dijabetesa i košta

U izraelskim klinikama se praktikuje takva metoda liječenja dijabetesa tipa 2 kao hirurške operacije za smanjenje tjelesne težine.

Propisuju se kada liječenje lijekovima ne donese željeni rezultat, a višak tjelesne težine iznosi više od 40 kilograma.

Kod 75-80% pacijenata nakon operacije nivo glukoze se vraća u normalu.

Operacije se obavljaju na tankom crijevu ili na stomaku kako bi se smanjila količina konzumirane hrane ili umanjila apsorpcija hranljivih sastojaka. Kao rezultat toga, pacijent gubi na težini, a sama normalizacija težine može dovesti do normalizacije nivoa šećera.

Prilikom izvođenja intervencije na tankom crijevu stvara se rješenje koje omogućava promociju hrane, isključujući dio tankog crijeva. Kao rezultat, hranjive tvari se apsorbiraju u manjoj količini, što dovodi do gubitka kilograma.

Trošak takve operacije iznosi 32.000-35.000 dolara, ovisno o konkretnoj situaciji.

Operacija radi smanjivanja volumena stomaka radi korekcije težine kod dijabetesa može imati i reverzibilne i nepovratne rezultate.

Nepovratna intervencija je bljesak želuca duž linije velike zakrivljenosti. U tom se slučaju stvara želudac u obliku cijevi, osobi treba manje hrane da bi ga napunila.

Pacijent se osjeća punim, dok je želudac pun, a psihološki stereotipi u pogledu količine hrane prilično se brzo savladavaju. Nepovratne operacije se izvode u slučajevima kada reverzibilne tehnike nisu dale rezultate ili ako lekar ne vidi mogućnost njihove primjene.

  1. Izrael liječi dijabetes tipa 1 i 2 kod ljudi bilo koje dobi i spola, uključujući i trudnice.
  2. Građani Rusije i Ukrajine ne moraju podnijeti zahtjev za vizu koja će biti poslana u Izrael ukoliko njihov boravak ne bude odgođen više od 90 dana.

Reverzibilna želučana hirurgija

  • Podeliti stomak na odeljenja pomoću podesivog prstena,
  • Ugradnja cilindra koji ispunjava zapreminu.

Prilikom postavljanja podesivog prstena, želudac je podijeljen u dva dijela, od kojih je jedan vrlo mali, 10-15 ml. Mali dio smješten je na vrhu, upravo njegovo punjenje signalizira mozak o zasićenosti.

Kao rezultat operacije, čovjek je jedeći samo žlicu hrane, osjeća se puno, jede znatno manje i gubi na težini. Takve operacije se izvode laparoskopskim pristupom i pacijenti prilično lako podnose. Međutim, nakon njihove primjene, potrebno je strogo pridržavati se prehrane koju je razvio liječnik.

Druga opcija za smanjenje volumena stomaka je ugradnja balona koji se naduvava. Taj balon zauzima značajan dio želuca, što dovodi do osjećaja punoće nakon konzumiranja male količine hrane. Nakon nekog vremena balon se samouništava i izlučuje iz tijela prirodnim putem.

Cijena operacije na stomaku iznosi otprilike 30 000-40 000 dolara.

Novi tretmani za dijabetes

Danas se tehnike matičnih ćelija sve više koriste u liječenju različitih bolesti u Izraelu. Uzorci uzeti iz koštane srži pacijenta podvrgnuti su posebnom tretmanu za izolaciju matičnih ćelija.

Nakon toga, rezultirajući lijek se daje intravenski. Efekat se javlja postepeno, nakon otprilike 2 mjeseca. Nakon ovog postupka smanjuje se potreba za inzulinom i lijekovima koji smanjuju šećer.

Izrael provodi istraživanja i klinička ispitivanja novih liječenja dijabetesa. Na primjer, u toku su eksperimenti na transplantaciji otočića Langerhansa - skupa endokrinih ćelija koje proizvode inzulin.

Do danas, pitanje imunološke kompatibilnosti ćelija donora sa organizmom primaoca ostaje neriješeno u tom smjeru.

U Izraelu ozbiljno pristupaju ne samo liječenju šećerne bolesti već i rehabilitaciji ove kategorije pacijenata, mnogo se pozornosti posvećuje obrazovnom radu koji pomaže pacijentima da razumiju procese koji se odvijaju u tijelu i da svjesno održavaju samodisciplinu, što vam omogućava da živite normalan život s ovom bolešću.

Razina medicinskih usluga iz oblasti endokrinologije u izraelskim klinikama je vrlo visoka, a troškovi dijagnoze i liječenja mnogo su niži nego u mnogim drugim zemljama.

Pogledajte odjeljak Endokrinologija za više informacija.

Kako su dijagnoza i liječenje bolesti u klinici Top Ihilov (Izrael)

Trošak dijagnoze i liječenja iznosi 2583 dolara.

1. dan - prijem dijagnostičara

Liječnik razgovara s pacijentom, ispituje medicinsku dokumentaciju koju je donio, postavlja pitanja o njegovoj bolesti, skuplja anamnezu i sastavlja povijest bolesti na hebrejskom u skladu sa zahtjevima izraelskog Ministarstva zdravlja.

Nakon toga liječnik-dijagnostičar propisuje upute pacijentu za analizu i istraživanje.

Zatražite ponudu za dijabetes tipa 2

2. dan - istraživanje

Ujutro pacijentu uzimaju krvne pretrage (šećer na testu, test tolerancije na glukozu, određivanje nivoa glikoziranog hemoglobina, kao i lipida, kreatinina, vitamina D itd.).

Može se dodijeliti i:

  • Ultrazvuk trbušne šupljine (trošak - $445),
  • Dopler ispitivanje žila bubrega (trošak - $544).

3. dan - savjetovanje i liječenje endokrinologa

Pacijenta uzima endokrinolog. Provodi pregled, govori o postojećim pritužbama, proučava rezultate studija i postavlja konačnu dijagnozu. Nakon toga, liječnik propisuje ili prilagođava liječenje u Izraelu.

Metode dijagnoze za dijabetes tipa 2 u Izraelu

Sledeći testovi i postupci koriste se za dijagnosticiranje šećerne bolesti tipa 2 na klinici Top Ichilov:

  • Post glukoze u krvi

U Izraelu se ovaj test koristi kao skrining za dijabetes. Vrijednosti ispod 110 mg / dl smatraju se normalnim. Razina glukoze viša od 126 mg / dl smatra se znakom dijabetesa i bolesniku su propisane daljnje studije.

Troškovi analize - $8.

  • Test tolerancije na glukozu

Test je vrlo osjetljiv i omogućava vam da potvrdite ili isključite prisutnost dijabetesa kod pacijenta. Mjerenja se obavljaju nekoliko puta - na početku studije i nakon što pacijent pije slatku tečnost. Normalna glukoza je 140 mg / dl ili manje.

Troškovi analize - $75.

Zatražite cijenu za liječenje dijabetesa u Izraelu

Analiza nam omogućava razlikovanje dijabetesa tipa 1 i tipa 2 i utvrđujemo najbolji način liječenja bolesti. C-peptid je stabilan fragment proinsulina - posebne supstance koja se proizvodi u našem tijelu. Njegova razina indirektno ukazuje na nivo inzulina koji proizvodi pankreas. Uzorkovanje krvi za analizu vrši se na prazan stomak iz vene.

Trošak istraživanja - $53.

Kako pratiti komplikacije dijabetesa tipa 2 u Izraelu, u klinici Top Ihilov

Za pravovremenu dijagnozu i lečenje komplikacija, lekari klinike su razvili poseban program pregleda. To uključuje:

  • Lipidni test krvi

Studija otkriva faktore koji povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Izraelsko udruženje za dijabetes preporučuje provođenje ove studije 2 puta godišnje.

Troškovi analize - $18.

  • Urin protein test

Svrha studije je identificirati dijabetičku nefropatiju. Preporučuje se održavanje svake godine.

Troškovi analize - $8.

  • Pregled oftalmologa

Provodi se radi prevencije i pravovremenog otkrivanja dijabetičke retinopatije. Uključuje pregled fundusa i pregled očiju.

Trošak - $657.

  • Konsultacija sa dermatologom ili hirurgom

Izvodi se za procjenu stanja pacijenta s dijabetičkim stopalom.

Izvodi se za dijagnosticiranje dijabetičke neuropatije - česte komplikacije dijabetesa.

Troškovi savjetovanja - $546.

Nabavite program liječenja i tačnu cijenu

Metode liječenja dijabetesa tipa 2 u Izraelu

Bolest se liječi uglavnom konzervativnim metodama. Tu spadaju:

  • dijetalna terapija
  • fizioterapija (uključujući fizioterapijske vežbe),
  • terapija lijekovima.

Ako je potrebno, pacijent se može podvrgnuti barijatrijskoj operaciji radi smanjenja težine (u gotovo 90% slučajeva to pomaže normalizaciji šećera u krvi).

Nutricionista izrađuje individualni program ishrane za pacijenta. Preporučuje se da svaki dan s hranom unesete istu količinu kalorija, jedete istovremeno, često u malim porcijama.

Trošak savjetovanja o nutricionisti je $510.

Obično se pacijentima propisuju fizičke vježbe u trajanju od 20-30 minuta 3 puta sedmično. Istovremeno, tokom treninga morate paziti da šećer u krvi ne padne prenisko.

Pacijentu se mogu dodeliti:

  1. Sulfonilurea preparati. Lijekovi potiču proizvodnju inzulina pomoću gušterače.
  2. Biguanides. Lijekovi koji snižavaju koncentraciju glukoze u krvi. Ova kategorija uključuje metformin, fenformin i druge lijekove.
  3. Inhibitori alfa glukozidaze. Lijekovi usporavaju apsorpciju složenih ugljikohidrata u tankom crijevu, utječući na šećer u krvi nakon jela.
  4. Pripravci tiazolidindiona. Najnovija generacija lijekova koji ne potiču proizvodnju inzulina, ali povećavaju osjetljivost perifernih tkiva na njega.
  5. Meglitinidi. Ovi savremeni lijekovi takođe podstiču proizvodnju inzulina. Njihova pogodnost leži u činjenici da ih uzimaju neposredno prije jela i ne zahtijevaju strogu dijetu.

U izuzetno rijetkim slučajevima, izraelski ljekari propisuju inzulin pacijentima koji imaju dijabetes tipa 2. Prilikom odabira vrste inzulina koristi se individualni pristup.

Zatražite cijenu za liječenje dijabetesa u Top Ichilov

Kako doći do liječenja dijabetesa u Top Ichilov:

1) Nazovite kliniku odmah na ruski broj +7-495-7773802 (vaš poziv će biti automatski i besplatno prebačen na konsultanta koji govori ruski jezik u Izraelu).

2) Ili ispunite ovaj obrazac. Naš ljekar će vas kontaktirati u roku od 2 sata.

4,15
13 recenzija

Pogledajte video: Lečenje jetre i pankreasa na prirodan način epizoda 6 - Nikola Marković (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar