Recepti hladnih i toplih kefirovih juha za mršavljenje i srdačan ručak

Recepti za prvi tečaj → Supe

Kefir jela

U vrućim ljetnim danima, hladna kefir supa upravo je ono što vam treba!

Popularnost hladnih prvih tečajeva ljeti je nesporna! Napravite lagani pire od krastavaca sa velikom ponudom začinskog bilja, đumbira i belog luka! Vrlo ukusno i osvježavajuće jelo!

Osvježavajuća cikla u ljetnim vrućinama biće najviše dobrodošla. Ova lagana ukusna supa s repe i krastavcima pripada litvanskoj kuhinji, gdje je nazivaju zanimljivim imenom Shaltibarschay. Takva repa se kuha na kefiru, dodaju se kockice leda i poslužuju odmah hladne, ukrašavajući kuhanim jajetom. Topli pečeni krompir se poslužuje odvojeno. Na primjer, volim ovu hladnu supu više od okroshke.

Nije slučajno što Dovgu nazivaju biserom azerbejdžanske kuhinje. Činilo bi se da se dowg priprema već 20 minuta, ali jedinstveni ukus ove čuvene juhe ne ostavlja ravnodušnim ni najzahtjevnije gurmane. Svaka regija ima svoje nijanse u izradi dovgija. Ali katyk ili jogurt, puno svježeg bilja i riže ostaju nepromijenjeni.

Biser dagestanske kuhinje je recept za kinkal sa janjetinom, bijelim i crvenim sosom.

Ova hladna supa sa dimljenom haringom pogodnija je za vruću sezonu, kad prije svega želite da vam ne bude dovoljno, već da se ohladite. Izvorna riblja supa ima ukus okroške, lagane i dijetalne. U juhi se nalazi puno svježeg bilja, u osnovi je kefir s pjenušava vodom. Ali dimljena riba čini posebnost i u ukusu jela i u njegovoj aromi!

U ovu okrošku dodaje se konzervirana tuna umjesto uobičajenog mesa ili kobasice. Okus je malo drugačiji, ali prilično zanimljiv, a okroshka ispada da nije manje ukusna nego u klasičnoj verziji.

Litvanski hladni borsch (supa od cikle ili hladna) nezaobilazno je jelo za vruće dane.

Za ručak ću ponuditi okrošku s kobasicom i krompirom. Kuhamo okrošku s kefirom i mineralnom vodom. Brzo, ukusno, lako. Šta još treba u ljetnim vrućinama?

Na vrućem azerbejdžanskom ljetu zrak (okroshka) je posebno dobar. Ovo je osvježavajuća, ali zadovoljavajuća hladna kefir supa. Ovaj okroshka recept je sa kuhanom govedinom.

Tarator je recept za hladnu supu, bugarska okroška, ​​jedno od najpopularnijih jela bugarske kuhinje.

Ashgabat meso okroshka kuha se na chaleu - mješavini kefira i vode.

← Prethodna | Sledeće →
← Prethodna | Sledeće →

Sva prava na materijale koji se nalaze na web stranici www.RussianFood.com zaštićena su u skladu s važećim zakonom. Za bilo kakvu upotrebu materijala sa stranice, potrebna je hiperveza na www.RussianFood.com.

Uprava web mjesta nije odgovorna za rezultat primjene kulinarskih recepata, načina njihove pripreme, kulinarskih i drugih preporuka, zdravlja resursa na koje se postavljaju hiperveze i za sadržaj reklama. Administracija web lokacije možda ne dijeli stavove autora članaka objavljenih na web stranici www.RussianFood.com



Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje najbolje moguće usluge. Boravkom na web lokaciji prihvaćate pravila web lokacije za obradu ličnih podataka. SAglasan sam

Opća pravila kuhanja

Nije potrebno kuhati strogo po receptima. Ne bojte se dodati svoju zelju hladnim kefirnim juhama i uklonite one sastojke koji ne vole ili ne izazivaju alergije. Ali postoje opšta pravila koja su stvorena da se pridržavaju:

  1. Za mršavljenje odaberite kefir s minimalnim udjelom masti ili s malo masti. Za obilan obrok pogodno je fermentirano pečeno mlijeko ili masni jogurt.
  2. Da bi se dobila tečna konzistencija, kefirova supa razblažena je mineralnom ili prokuhanom (hladnom) vodom. Neki koriste tečna fermentirana mliječna pića, na primjer, soljena i gazirana.
  3. Bolje je ne kuhati repe i krumpir, nego peći u rerni. Tako ćete sačuvati više vitamina i korisnih elemenata, a okus će biti zasićeniji i prirodniji. Možete je ispeći u posebnoj kesi ili foliji.
  4. Svi proizvodi trebaju biti u hladnjaku - toplo i toplo povrće ne smije se napuniti kefirom.
  5. Postoji dvije metode kuhanja - Odmah u loncu razrijedite punilo s bazom ili sastojke izmiješajte u salatu, pa ih rasporedite na tanjire i sipajte kefir. Druga metoda je praktičnija, jer omogućava podešavanje gustoće svakog dijela zasebno.
  6. Kuhajte juhe od kiselog mlijeka odjednom. Sutradan nisu tako ukusni i mogu postati kiseli.

Popularna supa za mršavljenje

Najjednostavnija kefir juha za mršavljenje priprema se s naribanim krastavcem. Samo naribajte mali svježi krastavac, nasjeckajte zelje i sipajte kefir bez masti da dobijete željenu konzistenciju. Papriku po ukusu dodajte svoje omiljene začine. Bolje je ne soliti, ali ako stvarno želite, malo posolite morska sol.

Kad nema vremena za rezanje, samljeti sve u blenderu. Ako nema krastavca, može se koristiti samo zelje. Ali uzmite je krupniji i u širokom asortimanu - luk, peršun, kopar, bosiljak, cilantro.

Na laganoj juhi preporučuje se jedan dan u sedmici post. U preostalim danima morate se pridržavati pravilne prehrane i ne opterećivati ​​tijelo masnim i visokokaloričnim jelima. U ovom načinu rada stvarno možete smršavjeti.

Za one koji izdrže postne dane, u juhu od kiselog mlijeka možete dodati laneno brašno ili sjeckane mekinje. Dosta nepotpuna žličica po čaši pića. Pažljivo stavite i ostavite da malo odstoji, a zatim dodajte krastavac i začinsko bilje. Zasićenost će se dodati, ali efekat se neće smanjiti.

Tarator - bugarski recept

Zove se tradicionalna bugarska kefir supa sa krastavcem tarator. Kod kuće u receptu se koristi lokalni jogurt, nije tako oštar i nježniji. Glavna stvar je dodati orahe, oni daju jelu prepoznatljivu pikantnu notu. Osnovni recept:

  1. Narezati dva velika ili tri mala krastavca na krupnoj rerni. Može se sitno nasjeckati.
  2. Izgnječite tri režnja češnjaka u štampi.
  3. U mortu naribajte pola čaše oguljenih i pečenih oraha.
  4. Začinite sastojke kefirom ili bugarskim jogurtom. Prvo sipajte malo pića i promiješajte, dodajte sol i papar po ukusu. Možete sipati žlicu biljnog ulja. Prelijte ostatak jogurta. Dodajte vodu ako je potrebno.
  5. Za posluživanje pospite sitno sjeckanim začinskim biljem.

Vrući mladi krompir dobro se slaže s taratorom.

Ukusna piletina Okroshka

Srčana kefir supa s piletinom zamijenit će punu večeru u tri obroka u ljetnom danu. Recept okroshka osmišljen je za porodicu, tako da možete smanjiti proporcije. Točnost je ovdje nevažna, približno se vodite.

  1. Izrežite na trakice ili kocke tri mlada krastavca, tri mala kuhana krumpira, šest rotkvica, dva strma jaja.
  2. Samljeti gomilu kopra, peršuna, zeleni luk.
  3. Prokuhajte jednu malu dojku (približno 500 g), ohladite i isecite na kockice.
  4. Litra kefira pomiješajte sa dvije kašike kisele pavlake (ako ste na dijeti, onda nemojte).
  5. Stavite sastojke u tepsiju.
  6. Sipati u kiselo-mlečnu bazu. Po potrebi razblažite mineralna voda s plinom. U prosjeku, pola litre boca ode, ali usredotočite se na svoje sklonosti gustoći.
  7. Solite, popaprite, iscijedite limunov sok (usredsredite se na ukus fermentiranog mliječnog proizvoda, možete ga izostaviti).

Preporučuje se držati okroshku u frižideru pola sata. Ne vrijedi ga dugo čuvati. Ako se planira skladištenje, bolje je napuniti prije jela. Umjesto piletine kuvana govedina, jezik, kobasica, šunka, štapići od rakova mogu se dodati ovoj hladnoj juhi.

Kefir riba okroška

Recept za riblje čorbe s kefirom ili jogurtom svidjet će se onima koji su odbili meso i kobasice.

  1. Prokuhajte ili ispecite 400 g lososa u foliji (pogodna je i druga riba, ali ne baš masna, bez sitnih kostiju i dobrog držanja oblika). Uzmite komad po porciji. Ribu možete zamijeniti škampima ili dagnjama.
  2. U blenderu preskočite 400 g svježih mladih krastavaca (bolje ih je oguliti). Sipajte 300 ml bilo kojeg napitka od kiselog mlijeka, posolite, popaprite, pa ponovo prođite kroz blender. Ako je dovoljno kiselo, dodajte limunov sok ili limunsku kiselinu.
  3. Sipajte u tanjire, u svaki servirajte komad ribe.
  4. Pospite sitno sjeckanim koprom.

Ako volite začinjeno, začinite paprom u fazi miješanja. Ovdje nisu potrebni začini kako bi se očuvao prirodan ukus i nježnost ribe.

Cvekla sa kefirom - svijetao i svjež ručak

Kombinacija repe s kefirom u ljetnim juhama klasična je opcija za ljetni ručak u gradskom stanu i na otvorenom u zemlji. Kefir cikle je niskokaloričan, pomaže čišćenju organizma i ima blagi laksativni učinak, pa su omiljeni kod onih koji žele smršavjeti.

Najbrži način kuhanja hladna litvanska supa na kefiru:

  1. Ispecite jednu veliku salatu od repe (prokuhajte) i naribajte na krupnoj rerni.
  2. Ogulite tri mala krastavca ako je kora tvrda, sitno je nasjeckajte ili trljajte.
  3. Samljeti dvije groznice kopra.
  4. Izmiješajte sastojke, posolite.
  5. Sipajte litar kefira. Ostavite da se ohladi u frižideru.

Litvanska supa je prekrasne boje i ukusna. Može se nadopuniti drugim svježim povrćem i kiselim vrhnjem za veću prehranu.

Ako imate još malo vremena, pripremite hladnu kefir supu s repe i zelena salata. Recept za dvije porcije:

  1. Pecite u foliji ili kuhajte u vodi jednu srednju repu. Prerežite na pola i ohladite. Možete uzeti dvije male repe.
  2. Tvrdo prokuhajte i ohladite jedno jaje.
  3. Pripremite biljno punilo za cveklu: lijepo narežite polovicu repe (ili jednu malu), jedan veliki krastavac, pet rotkvica.
  4. U blenderu nasjeckajte jednu cveklu, gomilu ledene salate, pola hrpe svježeg kopra, 500 ml kefira, sol, papar po želji.
  5. Rasporedite povrće u porcionirane tanjire, prelijte podlogu od kefir-cvekle. U svaki tanjir stavite polovinu jaja, ukrasite zelenilom.

Za ljubitelje ozbiljnijih jela, postoji recept za supu od cikle na kefiru sa povrćem.

  1. Pecite ili skuhajte jednu veliku repu. Rešetka.
  2. Kuhajte 2 krompira u kožici, ogulite. Kockice.
  3. Tvrdo skuhajte tri jaja.
  4. Izrežite, kao i za olivier, dva sveža krastavca, 7 rotkvica.
  5. Pripremite zelje - isjeckajte gomilu zelenog luka, gustin kopra, malo peršuna.
  6. Pomiješajte povrće i bilje.
  7. Ulijte kefir, promiješajte, ostavite da stoji 20 minuta u frižideru.
  8. Prilikom posluživanja, stavite u svaku porciju pola jajeta i žličicu kisele pavlake.

Juhe od povrća za ljeto

Ukusna ljetna kefir supa svježe povrće:

  1. Pet malih rotkvica izrezanih na kockice.
  2. Nasjeckajte dva zelena luka.
  3. Luk paprike lijepo nasjeckajte (po mogućnosti žute ili crvene).
  4. Dva sitna jaja sitno nasjeckajte.
  5. Pomiješajte u salatu i sipajte čašu kefira i 150 ml pjenušave vode (možete odmah uzimati preplanuli ten).
  6. Začinite po ukusu uz svoje omiljene začine i začinsko bilje.

Za promjenu napravite kefir čorbu sa paradajzom:

  1. Paradajz ogulite (to je lakše ako se potopi kipućom vodom, a potom i hladnom vodom).
  2. Rajčicu samljeti u blenderu ili u mlincu za meso.
  3. Dobiveni sok razrijedite kefirom ili nekim drugim kiselo-mliječnim napitkom, ali tako da u juhi ima više sastojaka rajčice.
  4. Po ukusu dodajte sol, šećer, omiljene začine - biber, suvu adjiku, mikseve začina.

U osnovnu supu mogu se dodati sve vrste punila: naribani slani krastavac, svježi krastavac, masline, kapar, kuhano jaje, štapići od rakova, škampi. Za veću sitost poslužite s krutonima ili krutonima. Ne zaboravite da pospite svježe bilje.

Pire od krastavca s procijeđenim ili jogurtom

Pire od krumpira možete kuhati i bez ključanja, ako su krastavci osnova. U ovom receptu uzima se kisela pavlaka ili gusti jogurt.

  1. Pet krastavaca izrezanih na proizvoljne komade.
  2. Grubo nasjeckajte zelje i dva češnja češnjaka.
  3. Sve stavite u posudu za blender, dodajte 250 mg kisele pavlake, malo limunovog soka, kašiku biljnog ulja (fakultativno). Sol.
  4. Uključite blender i proizvode pretvorite u smoothie. Hladnoća.
  5. Dva krastavca narežite na lepe kockice, dodajte masi kisele pavlake i krastavca.

Prilikom posluživanja posipajte sitno sjeckani luk.

Originalna supa sa sirom i kefirom

Ako volite guste kefir supe, probajte opciju recepta za sir. Kuvanje ne traje mnogo vremena:

  1. Naribajte jedan krupni krastavac i nekoliko rotkvica na krupnoj rerni.
  2. Sitno nasjeckajte gomilu peršuna, svjež kopar i perje zelenog luka.
  3. Izgnječite dva češnja mladog češnjaka (ili jednog starog). U postepeno sipajte 100 ml kefira i promiješajte da se beli luk ravnomerno rasporedi u supi.
  4. U 150 g zrnatog sira postepeno dodajte pola litre kefira, neprestano miješajući da se dobije homogena masa.
  5. Povrće prelijte smjesom kefir-kaše i češnjakom. Sol. Paprika po želji.
  6. Hladiti i potopiti.

Servirajte u bistroj tureni.

Mogućnosti za srdačne kefir supe

Ako vam treba ljetniji ručak, pripremite hladnu kefir čorbu s krumpirom i kobasicom:

  1. Narezati tri krompira.
  2. S istim kockama - 150 g dobre kuhane kobasice ili šunke.
  3. Tri strma jaja u urednim komadima.
  4. Pola gomile rotkvice - slamke.
  5. Samljeti pola gomile luka i sveži kopar.
  6. Izmiješati sastojke, biber i sipati kefir do željene gustoće. Ako je sadržaj masti visok, ulijte mineralnu vodu.

Umjesto kobasice, možete uzeti kuhano meso ili piletinu s niskim udjelom masnoće. Po želji dodajte svježi ili lagano soljeni krastavac.

Ako ste kuhali klasični gazpacho po našem receptu, probajte srdačnu kefir verziju ove popularne španske supe:

  1. Ogulite i nasjeckajte 200 g svježih krastavaca u proizvoljnim komadima.
  2. Izrežite tri male ili dvije velike sočne zelene paprike, izvadite sjemenke i pecite u rerni (oguljenu), prethodno podmazanu uljem. Čim koža počne potamniti, uklonite je i prekrijte. Nakon 15 minuta, koža se lako uklanja.
  3. Samljejte krastavce, papriku i četvrtinu glavice luka mikserom.
  4. Pomiješajte 50 g pšenične bijele mrvice (malo osušene u rerni ili tosteru, ali ohlađene), pomiješajte mikserom u drugoj posudi, zajedno s 1,5 kašike oguljenog (po mogućnosti maslinovog) ulja, češnjom češnjaka, četvrtinom šalice kefira i prstohvatom soli.
  5. Obje mase kombinirajte u jednoj posudi.
  6. Ulijte kefir do željene gustoće.
  7. Prilikom posluživanja stavite na tanjir 50 g gotovih rakijskih krekera (možete i sami kuhati), prelijte gaftama od kefira i pospite nasjeckanim peršinom.

Nastavite temu hladnih juha u ovom članku, a zatim pređite na topla jela i deserte.

Dovga - azerbejdžanska kuhinja

Najlakši način kuhanja dovgu - azerbejdžanska vruća kefir supa sa rižom:

  1. U tavi sa debljim dnom ili kotlićom pomiješajte 200 g oprane riže, jedno sirovo jaje i kašiku brašna.
  2. Konstantno miješajući, polako sipajte litru kefira tako da ne bude grudica, i pola litra pročišćene vode.
  3. Dođite do vrenja, često miješajući da se supa ne zgruša i ne izgori.
  4. Kuhajte oko 15 minuta - dok se riža ne skuva.
  5. Na kraju kuhanja dodajte začine i začine kojima ćete naglasiti istočno porijeklo jela.
    Pri serviranju ih začinite biljem.

Za pojednostavljenje kuhanja, riža se može kuhati zasebno. Zatim umiješajte jaje s brašnom, sipajte kefir, dovedite da prokuha, ulijte rižu, ostavite da malo prokuha i isključite šporet.
U ljetnim uvjetima, samo zagrijte fermentirani mliječni proizvod i sipajte rižu s biljem i začinima. Ne možete dodati jaje.

Uobičajeno je slanje droga i u vrućem i u hladnom obliku.

Spas - armenski recept za juhu od fermentiranog mleka

Nisu koristili kefir za armensku čorbu, ali matsun - nacionalno fermentirano mliječno piće, ili preplanulišto je lakše kupiti u bilo kojoj trgovini. Zrno pšeničnih žitarica je još jedan važan sastojak zavara, ali u ekstremnim slučajevima to će učiniti velika pšenična žitarica.

  1. Kuhajte pola šalice zavara prema receptu na ambalaži dok ne skuhate.
  2. Sitno nasjeckajte krupni luk i pirjajte na maslacu.
  3. Izmešajte sveže jaje u loncu sa kašikom brašna, dodajte dve kašike kisele pavlake i dobro izmešajte. Možete maziti.
  4. Nastavljajući da se miješate, izlijte pola litre Matsun-a, pazite da nema grudica, izlijte u malim porcijama. Dodajte pola litra vode.
    U posudu sipajte kuhanu žitaricu i stavite na štednjak. Ne zaboravite na začine.
  5. Miješajući (dovoljno intenzivno da se masa ne zgnječi), dovesti do ključanja. Čim počne ključati, smanjite zagrijavanje na minimum, dodajte prženje iz luka. Prokuhajte par minuta, ulijte nasjeckano zelje i isključite šporet.

Armen je spasio posluženo toplo ili hladno - isprobajte različite opcije. Na bazi kefirne baze možete kuhati bilo koju srdačnu supu, na primjer, s knedlama, krompirom, brokolijem, briselskim keljkama.

Uzgred, ukusne tople juhe dobivaju se u mlijeku. Pogledajte naš izbor recepata.

Desertne supe s kefirom za raspoloženje

Slatke kefir supe idealna su alternativa visokokaloričnim desertima. Može se jesti umjesto večere ili poslužiti uz popodnevni čaj, kao i ukusne hladne čajeve iz našeg izbora.

Za kuhanje kefir bobica supa pomiješajte u blenderu pola litre napitka fermentiranog mlijeka, dvije kašike meda i skute. U dobijenu masu sipajte svježe bobice - borovnice, jagode, jagode ili maline. Pospite mlevenim orasima.

Ako nema svježih bobica, uzmite ovaj recept:

  1. Skuhajte 50 g suhih šljiva u pola litre vode i ostavite u juhi dok se potpuno ne ohladi. Procijedite, ne sipajte juhu! Šunke narežite na kriške.
  2. 300 g svježih jabuka isečenih na lijepe kockice ili slamke.
  3. Nasjedite 100 g mekog sira sa litrom kefira da biste dobili homogenu smjesu.
  4. Pomiješajte jabuke i suve šljive, sipajte smjesu s kefir-sirom, dodajte juhu do željene gustoće.

Hladnoća. Poslužite u prekrasnom prozirnom jelu. Ukrasite sa mentom.

Slatka supa od rabarbara na kefir je pogodan za one koji žele prekinuti dijetu, ali ne uznemiravati se štetnim slatkišima.

  1. Operite 100 g stabljika rabarbara, isjecite na kriške 2 cm i prokuhajte u šećernom sirupu od pola litre vode i 10 g šećera. Ne probavljajte! Ohladite u frižideru.
  2. Izmiješajte hladni sirup sa pola litre kefira (hladnog).
  3. Za ukus dodajte 10 g limunove korice.
  4. Sipajte ohlađenu rabarbara.
  5. Pospite mlevenim cimetom.

Nadamo se da će vam ovaj izbor pomoći u sastavljanju laganog jelovnika za proleće i leto. A ako želite smršaviti, zimi se ne odričite jela od kefira. Zadržite vezu do članka tako da vam bude uvijek pri ruci.

Ako imate svoj vlastiti recept za desert, toplu ili hladnu kefir supu, podijelite je u komentarima. Bićete zahvalni ostalim čitateljima internetskog časopisa "Ženski hobiji".

Trebat će vam:

  • 1 litra kefira
  • 1 litra prirodnog jogurta
  • 1 gomila zelenog luka
  • 2 krastavca
  • peršun, kopar
  • preljev za salatu
  • 2 žlice. kašike maslinovog ulja
  • prstohvat biber čilija
  • 2 režnja belog luka
  • 50 g oraha
  • sol po ukusu
  • mljeveni crni biber

Kuhanje:

1. Sjedinite u velikoj posudi jogurt, kefir i začin, pomiješajte.

2. Luk, bilje i krastavce operite, osušite i osušite. Sitno nasjeckajte luk, nasjeckajte bilje.

3. Luk usitnite sa soli da se dobije sok. Samljeti orahe i oguljeni češnjak.

4. Narežite krastavce. U smjesu fermentiranog mlijeka dodajte pripremljeni luk, krastavce, češnjak, čili papriku, sjeckano zelje, maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte.

5. Ohladite juhu u frižideru 30 minuta. Gotovu juhu sipajte u tanjire, dodajte nekoliko kockica leda u svaku. Pospite nasjeckanim orasima.

Borovnica-kefir supa sa sirom, orasima i šećerom "Ljubičasti oblak"

Borovnica-kefir supa sa sirom, orasima i šećerom "Ljubičasti oblak" Na 500 ml kefira:? 2 žlice. kašike meda? 1 šolja borovnica? 2 žlice. žlice skute? 1 kašika. kašika bilo kojeg mljevenog oraha? 1 kašika. kašika šećera Kefir mikserom miksati sa medom, sirom i šećerom. Borovnice

Juha od mrkve i grožđica s kefirom i medom „Veličanstveni šlag“

Juha od mrkve i grožđica, kefir s medom „Veličanstvena šlag“? 4 šolje kefira? 2 kom mrkva? 5 žlica. kašike grožđica? 1 kašika. kašika meda? 1 čaša vode Oprane grožđice prelijte vrućom vodom, stavite da prokuha i ohladite. Dodajte kefir, rendanu mrkvu, med i umutite

Kefirova juha od jabuka sa suvim šljivama, sirom, medom i Okulovskom vanilijom

Kefirova juha od jabuka sa suvim šljivama, sirom, medom i Okulovskom vanilijom Na 1 litru kefira:? 300 g jabuka? 150 g šljiva? 100 g skute? 1 kašika. kašika meda? vanilin - na vrhu noža? sol - po ukusu Operite suhe šljive i prelijte sa 500 ml vruće kuhane vode i prokuhajte. Onda

„Portionny“ kefir juha od jabuka sa medom i bijelim krekerima

Kefirova juha od jabuka sa medom i bijelim keksima „Porcija“? 1 velika jabuka? 1 šolja kefira? med i bijeli krekeri - po ukusu Jabuku narežite na plastičnu rernu, napunite kefirom i dodajte med. Poslužiti posuto bijelom bojom

Čudovska kefir supa sa rezancima od bundeve, šargarepe, cilantro, vanilije i meda

Kefir supa sa rezancima s bundevom, šargarepom, cilantrom, vanilijom i medom „Chudovsky“? 200 g bundeve? 1/5 šolje rezanci? 1 kom mrkva? 1 kašika. kašika meda? 500 ml kefira? 500 ml vode? 1 šolja nasjeckanog zelenog cilantroa? vanilin - na vrhu noža? sol - po ukusu Rezanci kuhajte u slanoj vodi,

Kefir supa od krastavca sa orasima, češnjakom, jogurtom, zelenim lukom, koprom i peršunom u bugarskom „Tarnovskom“

Kefirova supa od krastavca sa orasima, češnjakom, jogurtom, zelenim lukom, koprom i peršunom na bugarskom „Tarnovskom“? 500 g krastavaca? 1 / 4kom. slatka crvena paprika? 8 oraha? 2 češnja belog luka? 700 g prirodnog jogurta? 1 litra kefira ili tane? 1 gomila zelenog luka?

Juha od bundeve i bundeve sa sirom, mlekom, medom i klinčićima "Pohvalno"

Juha od bundeve i bundeve sa sirom, mlekom, medom i klinčićima „Pohvalno“? 150 g jabuka? 100 g pire bundeve? 200 g skute? 700 ml mleka? 1 kašika. kašika meda? 2 pupoljka klinčića Izlijte češnjove sa 100 ml kipuće vode, ostavite da se kuha 20 minuta, a zatim napunite infuziju. Jabuke i bundeva

Ružičasti oblak

Prosijte ružičasto oblak 400 g svježe ribizle kroz sito, stavite najmanje 200 g šećera, jer je sok ribizle vrlo kiseo. Kad se smesa dobro izmiješa, izlijte određenu količinu na pleh i nakon što sipate malo desertne kašike krumpirovog brašna,

Kefir supa sa krastavcima i orasima

  • kefir - 1 l,
  • krastavac - 2 kom.
  • češnjak -3 češnja,
  • oguljeni orasi - 0,5 šoljica,
  • biber, sol, bilje, biljno ulje.

Kuhanje: Svježe krastavce operite, ogulite i narežite na male kockice. Samo ne režite, naime isjeckajte.
Preklopite ih u posudu, dodajte soli i stavite u frižider, sol će upiti i ohladit će se.
Orahe zajedno s oguljenim češnjakom stavimo u zdjelu blendera i usitnimo. Dodajte ohlađeni kefir i sipajte kašiku suncokretovog ulja. Sve tucite mikserom dok se ne dobije homogena masa. Potom dodajte krastavce iz frižidera.
Sitno nasjeckajte kopar, dodajte crni biber i izlijte na ploške.
U frižideru imam uvijek kockice leda od soka od povrća, ljetim ih.
U svaki tanjir dodamo kocku leda s sokom od krastavca i odmah poslužimo na stolu.

Kefir supa, kuhajte danas, sutra će vam sigurno trebati srdačna salata od papra sa kukuruzom.
Dobar apetit!
Srdačan pozdrav, Irina i ukusno i lako!

Ostavite Svoj Komentar