Najlakša tilapija

Tilapia recepti za pečenje od pećnice. Ne vole svi ribu. Ali postoji riba koja mnogi vole: tilapia. Sviđa mi se jer tilapia nema ukus tako jak kao ukus drugih riba. Nudimo jedan od recepata. pečena tilapija sa umakomkuhani s dva sastojka koji su uvijek u kuhinji: kečapom i senfom.

Kombinacija ove dvije začine daje pečenoj tilapiji slatko-kiseli ukus koji djeca jako vole. Probajte da kuhate i uvjerite se sami!

Pećnica tilapia sa pestom, rukula i pekan

Takav jedinstveni pesto daje tilapiji sjajan ukus. Nadamo se da ćete uživati!
Sastojci

  • 3 šolje svježeg lista rukole,
  • 2 režnja belog luka, sjeckani
  • 1/2 šalice pekana, (može se zamijeniti grecimijem),
  • 1/4 šolje nerafiniranog maslinovog ulja,
  • 1/4 šolje naribanog parmezana
  • 1/2 kašike crnog papra,
  • Sok 1 svježeg limuna
  • Morska sol
  • 1/2 šalice listova rukole,
  • 4 trake fileta tilapije,
  • 1 šaka naribanog parmezana.

Kuvanje

Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Lagano namažite posudu za pečenje.
U blender stavite 3 šolje rukola, beli luk, pekan, maslinovo ulje, 1/4 šolje parmezana, mleveni crni biber, sok od limuna i pirjajte i miksajte dok ne dobijete konzistenciju pesto sosa.
Dno kalupa prekrijte rukolom (1/2 šolje), stavite filete tilapije na listove rukola, pospite ribljim filom umakom od pesto i pospite naribanim parmezanom.
Pecite ribu u zagrejanoj rerni dok ne omekša, (meso pečene tilapije lako se deli vilicom vilicom), oko 20 minuta.

SASTAVI

  • Tilapia filet 4 komada
  • puter 2 kašike
  • začinjena začina 1/4 kašike
  • 1/2 kašike luka soli
  • limun 1 kom
  • mješavina cvjetače, brokule i crvene paprike 500 grama

1. Pećnicu zagrijte na 190 stepeni Celzijusa, kuhajte i namažite lim za pečenje veličine 25 do 35 cm.

2. File stavite na lim za pečenje, namažite svaki komad omekšanim maslacem.

3. U file dodajte sve potrebne začine - začinjenu začin, češnjak sol po ukusu.

4. Na svaki file stavite 1 ili 2 tanke kriške limuna, oko ribe stavite smrznuto ili svježe nasjeckano povrće. Začinite solju i biberom po ukusu.

5. Pokrijte lim za pečenje i pecite 25-30 minuta, dok povrće ne omekša i filete ribe lako odvojite vilicom.

Ljeto na tanjiru: najbolji recepti za hladne supe za praznik

Unatoč činjenici da supe nisu osobito popularne kod većine ljudi, ipak se ta jela smatraju veoma zdravim i zadovoljavajućim. Ako uoči praznika posebno nema ideja, onda možete koristiti ove recepte originalnih hladnih supa. Svijetle, neobične i vrlo ukusne, s njima će svaki odmor biti nezaboravan.

Hladna hrana: Recepti za juhu od graška

Početkom ljeta na policama trgovina uvijek se može naći zeleni grašak. Ovaj se proizvod može koristiti za pravljenje ukusnih i dijetalnih hladnih supa. O tome koje ćete recepte hladnih grahovih juha ovog ljeta detaljnije dodati svom meniju opisat ćete u ovom materijalu.

Hitno na stolu: hladne juhe od kislica

Sezona berbe zdravih kistova je u punom jeku. A to znači da je došlo vrijeme za kuhanje hladnih supa koje su ukusne i obogaćene vitaminima iz ovog prekrasnog proizvoda. U ovom članku vam opisujemo nekoliko zanimljivih recepata za supe od hladnih kislica, koje svakako morate pripremiti za svoju obitelj.

Juha s povrćem

Juha s povrćem Meso peradi prelije se hladnom vodom i dovede do ključanja, ukloni pjena. Korijene se iseckaju na trakice i prže u masnoći. Rutabaga, kupus, krompir se režu. Povrće, korijen i začini stavljaju se u supu kada se meso kuhalo do polovine (oko pola sata)

Ide s povrćem

Ide ide sa povrćem Sastojci: 1 kilogram ide, 200 ml povrtnog bujona, 2 gomolja krumpira, 2 šargarepe, 2 rajčice, 2 mahune paprike, 2 luka, 1 grozd koprive i celera, zelje, lovorov list, biber, sol Način pripreme: Pripremljeno isjeckajte ribu na sitne komade.

Pala Tilapia sa povrćem

Parna tilapija sa povrćem - fileti od tilapije 2 kom - patlidžan 200 g - paprika 1 kom - bundeva 200 g - rajčica 2 kom - sol, papar - bilje za ribu - voda 0,5 multi šalica Povrće se iseče na kockice i stavi u zdjelu. Ja patlidžan Nikad se ne namačem i ne ljuštim - meni to više prija. Malo

Juha s povrćem

Juha s povrćem Sastojci: 400 g mesa s kostima, 75 g mrkve, 75 g luka, 50 g peršuna i celera, 30 g suhih gljiva, 1,75 l vode, 15 g peršuna, soli, bibera Način pripreme: Gljive operite, namočite u hladnoj vodi 1-2 sata, potom isperite i kuhajte s lukom. Operite meso

Pirinač s povrćem

Pirinač s povrćem Ono što vam treba: 200 g riže, 2 patlidžana, 2 šargarepe, 2 paprike, začinsko bilje, 3 žlice. l biljno ulje, sol I počinjemo kuhati: Rižu kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša, ohladite. Povrće narežite na manje jednake veličine

288. Tilapija sa dagnjama

288. Tilapia sa proizvodima školjki 2 fileta tilapije, 100 g kuhanih smrznutih dagnji, sol, začini, sušeno bilje, 350 ml vode, 1 kriška limuna Vrijeme kuhanja - 15 min. U posudu nalijte vodu, stavite krišku limuna.Operite riblji file, stavite u pločicu na pari.

Pogledajte video: lov sa strelom na divlje kokosi (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar