Izraz ultra touch ultra test traka

Pojava pristupačnih mjerača glukoze u krvi u ljekarničkoj mreži izazvala je pomutnju među dijabetičarima, što se može uporediti samo s izumom inzulina ili metformina. Uređaj vam omogućuje brzo i jednostavno određivanje šećera u krvi u bilo koje prikladno vrijeme, čuva u sjećanju nekoliko stotina najnovijih rezultata koji se mogu upotrijebiti za usporednu analizu. Jedna od poznatih kompanija na ruskom tržištu, LifeScan, divizija korporacije Johnson & Johnson, nudi liniju glukometra i potrošnog materijala One Touch za ove analizatore.

One Touch Ultra test trake kompatibilne su s modelima OneTouch UltraEasy i OneTouch Ultra koji se ne lože po preciznosti u odnosu na laboratorijske testove u medicinskoj ustanovi. Prije nego što kupite ovaj proizvod, vrijedan u svakom smislu (za test test traku One Touch Ultra, cijena za 100 komada doseže 2000 rubalja), što dijabetičarima jamči kvalitetnu kontrolu glikemije uz pravilnu upotrebu, morate se upoznati s njegovim značajkama i pravilima primjene.

Značajke ultra dodira s jednim dodirom

Ispitne trake ove serije namijenjene su kvantitativnom određivanju koncentracije glukoze u svježoj kapilarnoj krvi in ​​vitro dijagnostičkom metodom (van ljudskog tijela). Na traku se nanosi svježa kap cjelovite krvi, a uređaj određuje nivo glukoze u plazmi. Sistem je namijenjen i samokontroliranju glikemije dijabetičarima, kao i brzoj dijagnozi pacijentovog stanja od strane medicinskih stručnjaka. Za uspostavljanje ili povlačenje dijagnoze njegove sposobnosti nisu dovoljne. Sigurnost i pouzdanost ispitnog materijala osigurava se promišljenim dizajnom i sastavom reagensa.

Između ostalih karakteristika:

  • Minimalno vrijeme obrade za rezultat je 5 sekundi,
  • Funkcija kapilarnog punjenja trake - crta se kapljicom,
  • Minimalna zapremina biomaterijala je 1 μl,
  • Pokazatelj za određivanje količine krvi na test traci - kontrola dovoljne zapremine,
  • Točnost mjerenja - osigurajte 2 elektrode,
  • Zaštitni premaz trake - možete sigurno dodirnuti bilo koji njen dio,
  • Zajednički identifikacijski kod Rusije je 25.

OneTouch UltraEasy je moderan i kompaktan mjerač glukoze u krvi koji vam omogućuje da organizirate mini laboratoriju u bilo kojim uvjetima: kod kuće, na putu, na poslu. Sav pribor je u prikladnom slučaju čvrsto fiksiran, možete izvršiti ekspresnu analizu bez uklanjanja uređaja iz paketa.

Intuitivni algoritam postupka i prikladan prikaz omogućuju potrošačima bilo koje dobi da koriste uređaj.

Uređaj koristi najsavremeniju metodu analize - elektrohemijsku, što garantuje brze i tačne rezultate. Ispitno polje na traci sa promenom boje potvrdit će da ste dobili dovoljno krvi za analizu. OneTouch Ultra - u Europi i SAD-u smatra se test test trakom broj 1. Njegova točnost potvrđena je osmogodišnjim istraživanjima: 99,99% rezultata koji padaju u zone A i B (metoda procjene Parks odstupanja). Enzim glukoza-oksidaza koji se koristi za obradu potrošnog materijala ima visoku specifičnost glukoze i omogućava dvostruku kontrolu preciznosti.

Skladištenje i radni uvjeti za Van Tach Ultra test trake

Uprkos visokom stupnju zaštite potrošnog materijala, ne preporučuje se čuvanje cijevi s prugama u kupaonici s visokom vlagom, na prozorskom prozoru grijanom agresivnom ultraljubičastom svjetlošću ili u kuhinji, u blizini baterije za grijanje. Štampano pakiranje nije zaštićeno od vlage, pregrijavanja, sunčevih aktivnosti, čak i ako je cijev s prugama čvrsto zatvorena.

Ispitne trake uklonite neposredno prije analize suhim, čistim rukama i odmah čvrsto zatvorite epruvetu.

Optimalna temperatura za skladištenje i rad potrošnog materijala je od 4 do 30 stepeni topline, ali analiza se može obaviti na temperaturi 8–42 stupnjeva topline.

Test trake Van Touch Ultra broj 50 su upakovane u 2 epruvete od 25 komada. Takvo pakiranje pomaže produžiti njihov rok trajanja, jer se otvorena tegla mora koristiti u roku od 3 mjeseca. To se posebno odnosi na one dijabetičare koji sistem koriste rjeđe. Pri svakom mjerenju provjerite datum isteka potrošnog materijala, za to je, ako je narušena njegova nepropusnost, potrebno na cijevi označiti datum početka rada.

Korišteni potrošni materijal treba odmah odložiti, jer je krv na iglama i trakama idealno okruženje za razvoj mikroorganizama. Dozvoljeno je odlagati materijal zajedno s kućnim otpadom u skladu s postojećim zakonima.

Da biste procijenili ispravnost brojila, trebate periodično provjeravati uređaj pomoću kontrolnih rješenja OneTouch Verio dizajniranih za ovaj sustav.

Mogu se kupiti zasebno. Preporučljivo je provesti takvu dijagnostiku prilikom kupovine uređaja, prilikom zamjene pakiranja test traka ili baterija, a također i ako je sustav bio pohranjen u nepravilnim uvjetima ili je analizator pao s visine, a rezultati su u pitanju.

Preporuke za upotrebu

Nepismeno skladištenje ili upotreba One Touch Ultra test traka opasna je zbog netačnih rezultata mjerenja. Pogreške mogu ozbiljno naštetiti zdravlju ako upotrebite ove informacije za ispravljanje prehrane, kao i titriranje doze inzulina i hipoglikemijskih lijekova.

Ako slijedite sve preporuke (postoji i priručnik na ruskom), postupak će biti brz, precizan i bezbolan.

  1. Provjerite potrebne dodatke: Olovke za piercing Van Tach, jednokratne lancete, OneTouch Ultra ili OneTouch Ultra Easy glukometar, cjevčica s test trakama, alkohol, pamučna vuna. Svijetlo sunce je loša pomoć za ekspresne analize, bolje je voditi računa o dodatnom osvjetljenju ili naočalama, iako su font na ekranu i veličina ekrana prilično veliki.
  2. Pripremite olovku za pročišćavanje. Da biste to učinili, uklonite kapicu za probijanje i umetnite cijev za jednokratnu upotrebu do kraja. Nakon klika možete ukloniti zaštitnu glavu (ona je i dalje korisna za odlaganje) i zatvoriti poklopac. Okrećite donji dio da biste postavili željeni nivo dubine probijanja koji odgovara vašem tipu kože (za odrasle je 7-8).
  3. Ruke treba oprati sapunom u toploj vodi i temeljito osušiti. Umjesto nasumičnog ručnika, bolje je koristiti sušilo za kosu.
  4. Traka cijevi čistim, suhim rukama može se sigurno ukloniti: sva ranjiva područja dobro su zaštićena. Zatvorite cijev i umetnite traku u metar sa prednjom stranom (kontakti) prema gore. Uređaj se automatski uključuje. Nakon 5 sekundi, sliku koda zamijenit će treptavim kapom. To znači da je vrijeme za primjenu krvi.
  5. Stavite olovku čvrsto na prst (najbolje na bočnoj strani jastučića) i pritisnite gumb okidača. Tanka igla učinit će probadanje bezbolnim. Da biste dobili kapi, možete lagano masirati prst, bez pritiska, čak i izvanstanične tekućine koja iskrivljuje rezultate.
  6. Donesite kap do kraja trake, a uređaj će ga povući na nekoliko sekundi za analizu utorom. Promjenom boje trake potvrdit ćete dovoljnu količinu krvi, ali ako je potrebno, uređaj vam omogućava da na istu traku nanesete dodatnu dozu. Nakon 5 sekundi, rezultat mjerenja se pojavljuje na zaslonu, ali zasad mjesto probijanja možete tretirati alkoholom.
  7. Važna stvar je zbrinjavanje. Skinite poklopac s ručke, iglu pokrijte zaštitnom glavom. Izvadite lancetu i odložite je upotrebljenom test trakom u smeće.

Memorija brojila pohranjuje podatke o posljednjih 150 mjerenja, prosječno izračunavanje može se obaviti za 2-4 tjedna, ali rezultati brzog testa trebaju se unijeti u dnevnik samonadzora ili u posebnu tablicu računala.

Uređaj pruža mogućnost povezivanja s računarom.

Pogreške koje uzrokuju netačne mjere

Uz intravenske injekcije askorbinske kiseline, rezultat analize može se precijeniti, posebno ako njegova koncentracija u krvotoku premaši 0,45 mmol / L.

Glukometar također precjenjuje parenteralnu primjenu galaktoze, posebno ako njegov sadržaj premašuje razinu od 0,83 mmol / L. Ako novorođenče ima simptome galaktosemije, rezultati brzog testa moraju biti potvrđeni laboratorijskim testom krvi.

Ceftriakson podcjenjuje podatke brzog testa, nemoguće je koristiti kućne metode za procjenu glikemije tokom liječenja ovim lijekom.

Sa slabom perifernom cirkulacijom, kapilarna krv može proizvesti i netačne rezultate. Konkretno, ovo je moguće kod dijabetičke ketoacidoze, hiperglikemije, arterijske hipotenzije, stanja šoka, raznih lezija perifernih žila.

Norma hematokritskih pokazatelja (broj krvnih zrnaca) za brzu analizu je 20-55%.

Samokontroliranje glikemijskog profila pomoću Van Tach Ultra sistema ne zamjenjuje savjet liječnika koji pojašnjava pojedine granice norme glukoze i prilagođava režim liječenja i prehranu.

Linija glukometra One Touch

Velika dostupnost uređaja i potrošnih materijala i njihova niska cijena objašnjavaju zašto dijabetičari najčešće biraju upravo takav merač. Glucometer van touch ultra ili drugi modeli uređaja ove marke široko su rasprostranjeni i popularni. Ovi uređaji imaju brojne neosporne prednosti: njihova kompaktna veličina i mala težina olakšavaju transport uređaja, mala greška u očitanjima koja mjerač glukoze u dodiru odabire jednostavne i druge modele linije, dug životni vijek i nisku potrošnju baterije, potrošni materijal za odabir jednim dodirom i drugi su rašireni, pošto su brojila ove marke vodeća na tržištu, zajedno s Accu Chekom, brojila ne trebaju kodiranje, zbog čega je njihova upotreba brža i lakša, pa su zbog toga idealni za odyat djece i starijih osoba, većim ekranima s visokim kontrastom i prikaz jasnoću očitavanja omogućava korištenje uređaja slabovidih ​​osoba, jednostavan meni na ruskom jeziku i minimalni broj tipke (za jednostavne modele), čvrst plastično kućište ONET touch ultra smanjuje mogućnost pucanja.

Dragi dijabetičari

Morate pročitati šta Elena kaže.

Imamo sve napisano, kakav inzulin i koliko mu treba mjesec dana i kakve test trake i koliko.

Čim dodate ekstrakt u mjestu prebivališta, trebali biste napraviti novu narudžbu u trakicama, pa se slobodno žalite. Pumpu također stavljamo u enz)

JEDNA TOUCH test traka

Izbjegavajte direktnu sunčevu svjetlost i toplinu.

Ne čuvati u hladnjaku. Spremite testne trake isključivo u originalnom kućištu, ne prebacujte ih u drugo kućište ili spremnik. Kada uklonite jednu traku OneTouch Ultra iz kućišta, odmah zatvorite poklopac.

Koristite traku odmah nakon što je izvadite iz kućišta. Nakon što otvorite paket, označite datum isteka na etiketi.

Šest mjeseci nakon otvaranja kućišta, odbacite neiskorištene test trake.

Glucometer test trake

Sve trake za brojilo mogu se podijeliti u 2 vrste:

  • kompatibilan s fotometrijskim glukometrima,
  • za upotrebu sa elektrohemijskim glukometrima.

Stanje u kojima merač i trake moraju biti dodatno provjereni radi ispravnosti analize:

  • nakon kupovine prije prve upotrebe,
  • nakon pada uređaja, kada na njega utiče previsoka ili niska temperatura, kada se zagreva od direktne sunčeve svetlosti,
  • ako sumnjate na pogreške i kvarove.

Svi proizvođači glukometra proizvode test trake koje su dizajnirane za dijeljenje.

U distributivnoj mreži postoji puno naziva ove vrste proizvoda, koji se svi razlikuju ne samo u cijeni, već i u funkcionalnim karakteristikama.

Test trake VanTouch Ultra (OneTouch Ultra) N50

Proizvođač: Johnson i Johnson LifeScan (SAD) OneTouch Ultra kit: Dvije plastične epruvete sa 25 test traka Namijenjene su za upotrebu s uređajem „One Touch Ultra“ (kvantitativno mjerenje razine glukoze).

Brzi rezultati - samo 5 sekundi Mali kapi krvi - 1 µl Kapilarna testna traka One Touch Ultra sama izvlači potrebnu količinu krvi Promjena boje kontrolnog polja potvrđuje da postoji dovoljno krvi Jednom dodirnom Ultra test trakom može se dodirnuti svuda - svi osjetljivi elementi zaštićeni su višeslojni jedinstvena struktura OneTouch® Ultra ™ test trake pruža izuzetnu tačnost dobivenih rezultata. VanTouch Ultra test trake vrše analizu izvan ljudskog tijela (za in vitro dijagnostiku). Instrumenti VanTouch Ultra plazmi su kalibrirani, što olakšava usporedbu rezultata s laboratorijskim rezultatima.

Za više informacija o testnim trakama OneTouch Ultra VanTouch Ultra pogledajte upute za korištenje One Touch Ultra test traka.

Skladištenje plus upotreba: Pakiranje OneTouch Ultra test traka čuvajte na hladnom i suvom mestu pri temperaturi koja ne prelazi 30 ° C, daleko od vrućine ili direktne sunčeve svetlosti.

Izbjegavajte prljavštinu ili hranu u području test traka. Ne upotrebljavajte test trake nakon isteka roka upotrebe ispisanog na bočici.

Ne koristite testne trake OneTouch Ultra kojima je istekao rok trajanja, jer rezultati možda nisu tačni. Nemojte savijati, rezati ili lepiti testne trake OneTouch Ultra.

Prije upotrebe potrebno je pročitati upute za uporabu i potražiti savjet stručnjaka

Glucometer One Touch Ultra

Osnovna oprema:

  • uređaj i punjač,
  • izrazite trake
  • set lanceta,
  • ručka za probijanje
  • set kapa za dodatno prikupljanje krvi iz podlaktice i dlana,
  • radno rešenje
  • kompaktna futrola za glukometar,
  • garancija
  • Upute za upotrebu i rukovanje na ruskom jeziku.

Natrag na sadržaj Uređaj ne treba posebno programiranje za različite vrste test traka.

Automatski se parametri unose u uređaj unaprijed.

  • Prethodno konfigurirajte uređaj prije nego što započnete uzimanje uzorka krvi.
  • Unaprijed pripremite sav potreban medicinski komplet za postupak: pamučna vuna, alkohol, olovka za probijanje kože i test trake. Prethodno se traka ne sme otvarati.
  • Ako se operacija izvodi kod odrasle osobe, potrebno je pričvrstiti oprugu ručke za probijanje na 7-8 odjeljenja.
  • Namočite vatu u alkoholnoj otopini i tretirajte kožu.
  • Prije stvaranja kapi krvi napravite punkciju.
  • Potpuno prekrijte radnu površinu test trake uređaja krvlju stavljajući prst na mesto.
  • Nakon postupka zaustavite krv nanošenjem pamučnog jastučića natopljenog u alkoholnoj otopini na probušeno područje.
  • Gotovi rezultati šećera u krvi prikazani su na ekranu.

Vratite se na sadržaj

Test trake jednim dodirom ultra n100

Test trake samo u jednom kodu 25. Specifikacije OneTouch Ultra® test trake: Test trake čuvajte isključivo u originalnom kućištu, ne prebacujte ih u drugi kofer ili spremnik.

OneTouch Ultra® test trake koriste se pomoću mjerača glukoze OneTouch UltraEasy® i OneTouch Ultra® za mjerenje količine glukoze u cjelovitoj krvi.

  • Možete kupiti / 2x50 / u Moskvi u ljekarni prikladnoj za vas, tako što ćete naručiti na Apteka.RU.
  • Cijena / 2x50 / u Moskvi je 2123,00 rubalja.
  • Uputa za upotrebu za / 2x50 /.

Ovdje možete pogledati najbliže točke isporuke u Moskvi.

Oksana Bogdashevskaya o planiranim i dodatnim analizama dodeljenim pre dvadesete nedelje

Koja analiza će najbolje pokazati razvoj fetusa i koja je opasnost od ultrazvuka u prvom tromjesečju

Kako prepoznati patološki nedostatak glukoze i pružiti prvu pomoć žrtvi

Koje vrste stručnjaka žena treba posjetiti unaprijed da bi rodila zdravu bebu

Sedam jednostavnih preporuka ginekologa

Da li je moguće položiti testove „za sve“ i treba li težiti tome

Ultra dodirne trake jednog dodira

Ultra dodirne trake jednog dodira - Poseban potrošni materijal za glukometre One Touch Ultra i One Touch UltraEasy. Posebna struktura test trake omogućava vam nezavisno i trenutno određivanje nivoa glukoze u kapilarnoj krvi pomoću glukometra. Točnost analize nije inferiorna u odnosu na istraživanja obavljena u profesionalnoj laboratoriji.

Princip rada glukometra s jednim dodirom je elektrohemijski. Odnosno, razina glukoze otkriva se određivanjem intenziteta električne struje koja nastaje kao rezultat interakcije reagensa koji je dio test trake i glukoze otopljene u krvnoj plazmi. Jačina takve električne struje je izuzetno mala, ali vrlo osjetljiv uređaj to određuje i izračunavanjem prema programiranoj formuli prikazuje brojeve koji ukazuju na razinu glukoze u krvi. S tim u vezi, tačnost mjerenja u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti test traka, od reagensa koji se na njih primjenjuje. Uređaj test trake prilično je jednostavan: u njegovom središnjem dijelu nalazi se mehanički kapilar, u lumen kojem se tokom analize skuplja krv. Na vrhu radnog dijela test trake prekriven je posebnim zaštitnim premazom koji izbjegava kontaminaciju test trake, bakterija, vode i ultraljubičastih zraka na njenoj površini. Time se sprječava utjecaj bilo kojeg faktora koji mogu izazvati izobličenje konačnog rezultata na test traci. Traka je također opremljena čipom preko kojeg mjerač određuje jačinu struje koja nastaje iz reakcije na traci za kasnije izračunavanje i analizu.

Tehnički parametri za Ultra Touch jednom trakom

  • analiza zahtijeva minimalnu količinu krvi: dovoljno je 0,4 μl,
  • krv se može nanijeti na obje strane test trake,
  • trake rade na 25 kodova,
  • tačnost merenja je izuzetno visoka, nije niža od laboratorijskih istraživanja pomoću moderne opreme,
  • studija se može izvesti čak i s izuzetno niskim nivoom glukoze u krvi - nižim od 1 mmol / l,
  • jedan paket sadrži 50 test traka, rok trajanja od trenutka otvaranja paketa je 6 mjeseci, nakon čega je njihova upotreba neprihvatljiva.

Analogne test trake Van Touch Ultra: da li je prihvatljivo koristiti ih?

Neki proizvođači proizvode generičke test trake koje su kompatibilne s jednom ili drugom vrstom glukometara, ali su jeftinije od originalnih traka od proizvođača glukometra. One Touch trake imaju takvu općenitu stavku: trake Poništi uklanjanje, koji su, prema njihovom proizvođaču, u potpunosti kompatibilni s One Touch glukometrima. Je li tako?

Ako se prisjetimo principa djelovanja glukometra, postaje jasno da i najmanje odstupanje u sastavu reagensa, njegova količina, raspored trake može utjecati na tačnost studije. Uređaj uočava najmanja odstupanja u jačini struje koja je posljedica elektrohemijske reakcije i preračunava ga u pokazatelje razine šećera u krvi, a takvo je mjerenje izuzetno osjetljivo na najznačajnije faktore. U vezi s ovom okolnošću trake koje nisu korištene u roku od šest mjeseci od trenutka otvaranja ambalaže moraju se odbaciti: rezultat studije je iskrivljen, što u nekim slučajevima može dovesti do smrtnih posljedica. Za Unistrip trake rok trajanja je još kraći: 3 mjeseca, nakon čega se stabilnost i tačnost studije ne mogu garantovati.

Tehnički parametri UniStrip traka

  • za analizu je potrebno najmanje 0,7 ml krvi,
  • ispitivanje je moguće s rasponom fluktuacija glukoze od 1,1 do 33,3 mmol / l,
  • trake rade na 49 kodu,
  • Rok trajanja - 3 mjeseca od datuma otvaranja paketa.

Zaista se rezultati testiranja Unistrip trakama čitaju i tumače Van Touch senzorima, ali točnost ove interpretacije je manja, što može uzrokovati da pacijent pogrešno protumači rezultat i razvije ozbiljne posljedice. Uz to, među minusima UniStrip traka treba istaći manji raspon nivoa glukoze u kojima se provodi istraživanje. Trake reagensa nisu u stanju odrediti nivo glukoze pri izuzetno niskom ili visokom sadržaju u krvi. Studija zahtijeva gotovo dva puta više nego kada koristite originalne trakice, količinu krvi, što zahtijeva dublje i bolnije probijanje kože.

Glukometar i test trake One Touch razvijeni su kao jedan sistem - njihova kombinacija je optimalna za najtačniji rezultat ispitivanja. Ako želite zamijeniti one Touch trake s Unistrip trakama, morate zapamtiti da se mjerač mora reprogramirati bez greške, postavljajući kôd 49. U isto vrijeme, brojilo ne bi trebalo biti „starije“ od oktobra 2012. godine.

Proizvođač glukometra za One Touch iz više razloga ne može garantovati tačnost merenja izvršenih Unistrip trakama. Konkretno, rješenja za kontrolu Unistrip ne prodaju se na teritoriju Rusije, zbog čega nije moguće provjeriti ispravnost uređaja s ovim test trakama kod kuće. Ne postoji mogućnost pružanja servisne garancije merača One Touch pri korištenju Unistrip traka.

U proizvodnji generičkih proizvoda njihovo smanjenje troškova obično se primjenjuje korištenjem jeftinijih kemijskih komponenti ili pojednostavljenja sastava. Dijabetes melitus je bolest koja obiluje opasnim posljedicama za zdravlje i život pacijenta, pa je vrlo važna velika preciznost rutinskih testova šećera u krvi, a štedi se upotrebom generičkih test traka bez pretjerivanja. Kupnjom Unistrip test traka, pacijent preuzima odgovornost za vjerovatno netočne rezultate mjerenja i vjerojatne komplikacije bolesti koja je nastala zbog njih.

Pogledajte video: The Vietnam War: Reasons for Failure - Why the . Lost (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar