Riblje torte s gravidnim

Prije nego što započnete s kuvanjem, provjerite je li filet spreman. Stoga, ako ste kupili smrznuti file, odmrznite ga unaprijed.

Mrkvu operite, ogulite i narežite na male kockice. Ako želite, možete koristiti procesor za hranu.

Luk i češnjak takođe treba sitno nasjeckati. Za mljeveno meso koriste se dva režnja češnjaka i jedan luk, još dva češnja i drugi luk za sos.

Sada uzmite malu lončicu, zagrijte je s malo kokosovog ulja na srednje jakoj vatri i sitno nasjeckajte luk, češnjak i mrkvu. Prvo ispržite mrkvu, a zatim dodajte luk i češnjak (razlika u vremenu kuhanja). Stavite prženo povrće na tanjir i ostavite po strani.

Riblji file narežite na manje komade, a potom iseckajte u kombajn.

Ako želite da se povrće reže još manje, dodajte ih mlevenom mesu i ponovo ga nasjeckajte.

U masu s ribom dodajte jaja, kašiku ljuske psylliuma i italijansko bilje i izmiješajte.

Mljeveno meso treba stajati neko vrijeme, tako da psyllium školjka izvršava svoju funkciju. Preporučujemo da pričekate oko 10 minuta.

Kada prođe 10 minuta, možete dodati kokosovo brašno i laneno brašno. Punjenje će postati gušće. Začinite mesne okruglice kajenskom paprikom, solju i crnim biberom.

Gotovo testo od kotleta

Dok psillijunska ljuska bubri, možete napraviti umak. Ovo je prilično brzo. Uzmite malu posudu, dodajte jogurt, dvije kašike senfa i isto toliko hrena.

Obavezno dodajte preostali beli luk i luk. Po želji dodajte zaslađivač po izboru. Ako je potrebno, biber i sol po ukusu.

Nakon što je sos spreman, vratite se na mljeveno meso. Zagrejati tavu na srednje jakoj vatri i premazati s malo kokosovog ulja.

Napravite 5-6 ribljih kolača i pirjajte do zlatno smeđe boje s obje strane. Poslužite riblje mesne okruglice sa umakom. Uživajte u obroku!

SASTAVI

  • Mljevena riba 600 grama
  • Luk 1 kom
  • 2 režnja belog luka
  • Hleb 1 kriška
    natopljenom vodom
  • Biljno ulje 4 kašike. kašike
  • So ukus
  • Paprika po ukusu
  • Paradajz paste 3 žlice. kašike
  • Riblje zalihe 2 čaše
  • Šećer 1 prstohvat
  • Lovorov list 1 kom

Luk i češnjak prođite kroz mlin za meso, dodajte mljevenu ribu, sol, papar i natopljeni hljeb. Ručno nasjeckajte mljeveno meso.

Vlažne kotlete mokrim rukama pržite na biljnom ulju do zlatno smeđe boje.

Prebacite riblje kolače u kotlu.

Napravimo sos od paradajza. U kipuću juhu stavite paradajz pastu, sol, biber i lovorov list. Pour patties s paradajz sosom.

Pirjajte pecivo na laganoj vatri 15-20 minuta, ispod poklopca.

Sa ukusom ljeta: najsvjetliji okusi sezone

Michel Lombardi imao je čast kuhati za Demi Moore, Brucea Willisa, Sylvestera Stallonea i ostale zvijezde odmah na setu, a prije toga uspio je napraviti impresivnu karijeru u vodećim institucijama u Londonu, Milanu i Torontu. Otkrio je tajne domaćeg kuhanja zahvaljujući svojoj majci Ceciliji, a kulinarstvo je počeo proučavati sa 12 godina. Michel Lombardi od 2012. godine vodi kuhinju moskovskog restorana "River": od tada je uspio razviti puno novih recepata i svojim jelima obradovati najzahtjevniju gradsku publiku. Zamolili smo ga da podijeli poseban recept za vruće, pa smo u rukama imali detaljna uputstva za kuhanje mesnih okruglica sa senfom. Zapiši to uskoro!

Sastojci

Umak od senfa

  • majonez - 125 g,
  • kaparice - 30 g
  • rotkvica - 30 g
  • Dijon senf - 30 g,
  • peršun - 20 gr,
  • luk - 1 kom.
  • morska sol (na ukus).

Kotlete

  • file bakalara - 450 g,
  • krompir - 350 g,
  • mlijeko - 150 ml
  • biljno ulje - 100 ml,
  • mrvice od bijelog hljeba - 85 g,
  • 1 jaje
  • peršun - 10 g
  • zeleni luk - 10 g,
  • limunska korica - 3 g,
  • 2 lovora,
  • Morska sol i papar (po ukusu)
  • Brašno (za formiranje kotleta)

Za recept s mesnom okruglicom trebat će vam:

  • losos (file) - 200g
  • kuskus - 100g
  • timijan par grančica timijana - višegodišnji grmlje grmlja. Široko se koristi u prehrambenoj industriji, posebno sa izg. "href =" / rječnik / 210 / timyyan.shtml ">
  • prirodni jogurt - 3-4 kašike.
  • Dijon senf - 1 kašika senf - Godišnja zeljasta biljka porodice križara. Poznato je da je pre nekoliko milenijuma h. "Href =" / rječnik / 195 / gorchica.shtml ">
  • senf (zrnat) - 1 kašika. senf - Godišnja zeljasta biljka porodice križara. Poznato je da je pre nekoliko milenijuma h. "Href =" / rječnik / 195 / gorchica.shtml ">

Recept za mesne okruglice:

Za kuhanje lososa i kus-kusa od mesa s umakom od senfa od jogurta je potrebno.

Filet lososa i timijana prokuvati kroz mljevenje mesa sa srednjim roštiljem.U mleveno meso dodajte kuskus i izmešajte. Zdjelu mljevenog mesa stavite u frižider na 30 minuta.

Mljevene mesne okruglice veličine oraha iz mljevenog mesa i kuhajte par sve dok ne omekša (10 minuta).

Dok pripremate mesne okruglice, napravite umak: pomiješajte 2 vrste senfa i jogurt.

Gotove kuhane riblje mesne okruglice poslužene s umakom, salatom ili povrtnim prilogom.

prosječna ocjena: 0.00
glasova: 0

Podijelite sa prijateljima

- 125 gr. majonez
- 30 gr. kapari
- 30 gr. rotkvica
- 30 gr. Dijon senf
- 20 gr. peršun
- 1 šalotka
- Morska sol po ukusu

- 450 gr. file bakalara
- 350 gr. krompira
- 150 ml. mlijeko
- 100 ml. biljno ulje
- 85 gr. mrvice od bijelog hljeba
- 1 jaje
- 10 gr. peršun
- 10 gr. zeleni luk
- 3 gr. limunova korica
- 2 lovorova lista
- Morska sol i papar po ukusu
- brašno (za formiranje kotleta)

Luk, kapre i peršun sitno naseckajte. Pomiješajte sve sastojke za umak i izdvojite.

U duboku tavu stavite riblji file i lovorove listove. Ulijte mlijeko i 150 ml vode. Pokrijte i dovedite do vrenja. Smanjite toplotu i kuhajte 4 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da stoji ispod poklopca 10 minuta.

U ovo vrijeme ogulite i nasjeckajte krompir, stavite ih u lončić i prelijte kipućom vodom tako da ga jedva pokriva. Dodajte prstohvat soli, stavite da prokuha, pa pirjajte 10 minuta.

Žlicom izvadite ribu iz mleka i stavite da se ohladi na tanjiru.

Ocijedite krompir i ostavite nekoliko minuta. Zatim je vratite u lonac i posušite na laganoj vatri, mešajući vilicom i pire. Trebali biste imati laganu pahuljastu teksturu. Uklonite sa vatre i dodajte 2 kašike. l sos, zatim limunova kockica, nasjeckani peršun i luk. Solite i popaprite, te dobro izmešajte.

Uklonite višak tekućine iz ribe, pospite paprikom po vrhu. Rukama pažljivo podijelite ribu na dijelove i dodajte krumpiru pa sjedinimo. Nema potrebe za napornim naporima - važno je održavati teksturu ribe.

U jednoj posudi lagano umutite jaje, a u drugoj mrvice kruha. Oblikovati kotlete širine oko 3 cm. Koprive umočite prvo u jaje, a zatim uvaljajte u mrvice i nakon toga. Rasporedite mesne kuglice pripremljene za prženje na površini prethodno namočenoj brašnom. Poklopite i ostavite da vari 30 minuta.

U velikoj tavi zagrijte ulje. Pržite mesne okruglice na srednje jakoj vatri - oko 5 minuta sa svake strane. Poslužite uz sos i kriške limuna.

Michel Lombardi rođen je na jugu Francuske u talijanskoj porodici. Tajne kućnog kuhanja otkrila mu je njegova majka Cecilija, na kojoj je još uvijek zahvalan. Nakon toga uslijedila je karijera u vodećim restoranima u Londonu, Milanu i Torontu i najvišim ocjenama izvrsnosti, uključujući i nagradu “Najbolji restoran u Torontu”. Michel Lombardi posjedovala je i restoran ugostiteljskog objekta na licu mjesta, a s njom je bila čast pripremati jela za svjetske zvijezde kina i pozornice: Demi Moore, Bruce Willis, Sylvester Stalonne i druge.

Pročitajte još više recepata od kuhara Michela OVDJE.

Uputstvo za upotrebu

Luk sitno nasjeckajte, kaper i peršun. Kombinirajte sve sastojke za umak u jednoj posudi i ostavite ga na neko vrijeme.

U duboku tavu stavite riblji file i lovorove listove. Zalijte je mlijekom i 150 ml vode. Pokrijte i dovedite sadržaj da prokuha. Smanjite toplinu i kuhajte ribu 4 minute. Skinite sa vatre i ostavite da stoji ispod poklopca 10 minuta.

U ovo vrijeme trebate oguliti i nasjeckati krompir. Potom ga stavite u lončić i prelijte kipućom vodom tako da ga jedva pokrije. Dodajte prstohvat soli, stavite da prokuha, pa pirjajte 10 minuta.

Žlicom izvadite ribu iz mleka i stavite je na tanjir da se ohladi.

Ocijedite krompir i ostavite ih nekoliko minuta da se malo osuši. Zatim je ponovo stavite u lončić i posušite na laganoj vatri, mešajući vilicom i pire. Trebali biste dobiti masu lagane, „lepršave“ teksture. Uklonite je s vatre i dodajte 2 kašike sosa u pire, zatim limunovu koru, nasjeckani peršun i luk. Pire izrezujte, popaprite, pa sve dobro izmiješajte.

Izvadite višak tečnosti iz ribe i pospite je paprom. Rukama pažljivo podijelite ribu na komade, dodajte je krumpiru i izmiješamo ih u jednu, ali heterogenu masu. Ne trudite se mnogo - važno nam je da održavamo teksturu ribe.

U jednoj posudi lagano umutite jaje, a u drugu stavite krušne mrvice. Oblikovati kotlete širine oko 3 cm. Kockice umočiti u jaje, pa ih uvaljati u mrvice, pa ih položiti na površinu prethodno obloženu brašnom. Pokrijte mesne okruglice spremne za prženje i ostavite ih da odmaraju 30 minuta.

U velikoj tavi zagrijte ulje. Pržite mesne okruglice na srednje jakoj vatri - oko 5 minuta sa svake strane. Poslužite ih uz sos i kriške limuna. Dobar apetit!

Pogledajte video: POSNA BELA TORTA (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar