CardioActive: upute za upotrebu, indikacije, cijena

KardioAktivni vitamini za srce: upute za upotrebu i pregledi

Latinski naziv: KardioAktiv Vitamini za srce

Aktivni sastojak: koenzim Q10 (Koenzime Q10) + vitamini B6, B9, B12 (vitamin B6, B9, B12)

Producent: Evalar (Rusija)

Ažuriranje opisa i fotografije: 24.10.2018

Cijene u ljekarnama: od 363 rubalja.

KardioAktivni vitamini za srce - dodatak prehrani (dodatak prehrani) hrani, koristi se kao dodatni izvor koenzima Q10, folne kiseline, vitamina B6 i B12igrajući ključnu ulogu u održavanju zdravlja srca. Naučno razvijena formula lijeka usporava proces starenja, pomaže u jačanju srca i krvnih sudova.

Oblik i sastav izdavanja

KardioAktivni vitamini za srce proizvode se u obliku želatinskih kapsula težine 0,25 g (15 kom. U blisterima, u kartonskoj kutiji 2 blistera).

1 kapsula sadrži:

  • aktivni sastojci: koenzim Q10 ≥ 60 mg, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) ≥ 2 mg, vitamin B9 (folna kiselina) ≥ 0,2 mg, vitamin B12 (cijanokobalamin) ≥ 0,001 mg,
  • pomoćne tvari: mikrokristalna celuloza (nosač), rižni škrob (nosač),
  • kapsula: želatina.

Farmakološka svojstva

Koenzim Q10 potiče proizvodnju energije potrebne za rad srca. Pomaže u održavanju mladolikosti tijela obnavljanjem staničnog disanja, jača srce i krvne žile, povećava trajanje aktivnog života.

Folna kiselina sudjeluje u procesu stvaranja krvi, podupire zdravlje srca i krvnih žila, potiče normalno stvaranje crvenih krvnih zrnaca, podržava normalan metabolizam aminokiselina i ima pozitivan utjecaj na metabolizam niza vitamina i kolesterola.

Vitamin B6 učestvuje u razmeni holesterola, proteina i masti, u apsorpciji aminokiselina i esencijalnih masnih kiselina. Potiče normalno stvaranje crvenih krvnih zrnaca, učestvuje u stvaranju hemoglobina, kao i u regulaciji metabolizma masti u jetri. Kombinacija vitamina B6 i B12 sprječava opstrukciju arterija.

Vitamin B12 uključeni u metabolizam aminokiselina. Sprječava djelomični i sekundarni nedostatak folne kiseline.

Farmakološko djelovanje lijeka, farmakokinetika

Komponente lijeka poboljšavaju rad srca i krvotoka u žilama. Ekstrakt gloga zajedno sa B vitaminima može ojačati zidove miokarda, normalizovati rad srca. Kardioaktivni lijek mogu kardiolozi propisati kao profilaksu infarkta miokarda i kao terapiju održavanja nakon njega.

Glavne indikacije za uporabu CardioActive-a

Iako je Cardioactive dodatak prehrani, on se često koristi u kardiologiji. Kao glavni dokazi navedeni su:

  • Normalizacija cirkulacije krvi.
  • Jačanje srčanog mišića nakon srčanog i moždanog udara.
  • Koronarna bolest srca.
  • Poremećaj srčanog ritma.
  • Angina pektoris u anamnezi.
  • Povećana fizička aktivnost.

Farmakologija

Kardioaktivni lijek sadrži Q10, folnu kiselinu i grupu vitamina B. Zahvaljujući ovom kompleksu aktivnih tvari lijek normalizira ritam srca, jača zidove krvnih žila i srčanog mišića, ubrzava protok krvi, zasitiva srce potrebnim vitaminima i mineralima.

Koenzim Q10 - Glavni srčani vitamin.Tokom godina, njegova proizvodnja u ljudskom tijelu se smanjuje. Postepeno, to dovodi do brzog umora, pada imunološke funkcije, ubrzavanja procesa starenja tijela i pogoršanja funkcioniranja CVS (kardiovaskularnog sistema). Možete nadopuniti razinu koenzima ako ima puno govedine i kikirikija ili uzimate lijekove s njegovim visokim sadržajem.
Folna kiselina (B9)nbsp, vitamin je koji se ne sintetiše u tijelu.Folna kiselina potrebna je za rast novih ćelija, prevenciju tumora i problema mozga povezanih sa starenjem, normalizaciju holesterola i poboljšanje protoka krvi. B9 pomaže kod ateroskleroze, raka dojke i debelog creva, bolesti desni, osteoparoze i migrene.
Vitamin B6 (piridoksin)pomaže tijelu da se nosi sa stresom, jača nervni sistem, potiče bolju apsorpciju masnih kiselina, poboljšava rad srca.
Vitamin B12 (cijanokobalamin)Odgovorna je za koagulaciju krvi i pojavu novih ćelija, pozitivno djeluje na metabolizam i probavne organe, jetru i živčani sistem, pospješuje apsorpciju proteina, masti i ugljikohidrata, sprječava razvoj anemije i ublažava prekomjernu razdražljivost. Kod djece povećava apetit i jača imunološki sistem.

Indikacije za upotrebu

Lijek je propisan za:

  1. Ateroskleroza
  2. Poremećaji srčanog ritma.
  3. Period rehabilitacije nakon infarkta miokarda.
  4. Starosni poremećaji moždane aktivnosti.
  5. Starost preko 40 godina.

Način primjene

Doziranje lijeka ovisi o zdravstvenom stanju i starosti pacijenta. U većini slučajeva Cardioactive se uzima 1 kapsulu jednom dnevno uz obroke ili odmah nakon njih. Preporučljivo je uzimati lijek ujutro. Terapijski kurs - 1 mesec.

Ako je potrebno, 10 dana nakon završetka kursa, kurs se može ponoviti.

Prije uzimanja lijeka i prije ponavljanja kursa, uvijek se morate konzultirati s liječnikom.

Analozi lijeka, cjenovna kategorija

Biološki dodatak nema analoga. Može se razlikovati neke lijekove koji su po učinku slični CardioActive-u. Tu spadaju:

  • CardioActive glog.
  • "Panangin".
  • "Panangin Forte."
  • "Panangin sa B vitaminima."
  • Proizvodnja Doppelherza „Kompleksa magnezijuma i B vitamina“.
  • Magnerot

CardioActive je prilično popularan među kupcima. Lijek se može kupiti u gotovo svakoj ljekarni u državi. Cijena mu je 230 rubalja i može se razlikovati ovisno o regiji. Uprkos činjenici da se lijek izdaje bez liječničkog recepta, prije upotrebe mora se posavjetovati s kardiologom.

Tokom trudnoće

Povećanje količine vitamina tokom trudnoće može negativno utjecati na plod, pa Cardioactive nije propisan u trudnoći.

Uzimanje lijeka tijekom dojenja može dovesti do smanjenja količine majčinog mlijeka, pa se ne preporučuje uzimanje Cardioactive tijekom laktacije.

Pravila i uslovi skladištenja

Lijek se mora čuvati u originalnom pakovanju, na suhom mjestu, zaštićenom od direktne sunčeve svjetlosti i izvan dohvata djece.

Temperatura skladištenja ne sme preći 25 C.

Kardioaktiv se čuva dvije godine nakon datuma proizvodnje navedenog na pakiranju.

Prosječna cijena lijeka u Ruskoj Federaciji je 450 rubalja.

Prosječna cijena Cardioactive u Ukrajini je 200 grivna.

  • Glog Forte.
  • Atheroclefit Forte.
  • Doppelherz imovina.
  • Vasapmin.
  • Cardial.
  • Kardiogen.

Lijek sa sličnim učinkom može propisati samo liječnik.

Dodatne informacije

  1. Izrađuje se u Rusiji.
  2. Daje se iz ljekarni bez recepta.
  3. Nije ovisnost.
  4. Nije droga.
  5. Dozvoljeno je primanje djece od 14 godina.

Analiza pregleda lijekova s ​​kardioaktivnim lijekom na internetu dala je sljedeće rezultate: većina mišljenja je pozitivna, njihovi autori govore o sigurnosti i učinkovitosti lijeka, kao i dodatnim učincima njegove upotrebe, koji nisu navedeni u uputama (poboljšanje sna, normalizacija kolesterola i dr. povećana vitalnost).

Mišljenje kardiologa o ovom lijeku također je pozitivno: odobrava se i često se propisuje u medicinskoj praksi i u složenoj terapiji i kao neovisno medicinsko sredstvo.

  • Marina, 31 godina: "Imam lošu nasljednost s majčinske strane, srce mi često kuca, ponekad jako boli, ponekad ritam skače. Bio sam u ordinaciji, sve je u redu, ali bilo mi je loše. Završio sam s pićem tečaja. Zaista, vidim poboljšanja, srce mi ne smeta, postajem smireniji i san je postao mnogo bolji. Generalno, moje zdravlje se poboljšalo, osjećam nalet snage. "
  • Svetlana: "U ljekarni su me savjetovali sa srčanom bojom. Imam povišen holesterol i pritisak se ponekad podiže, kad brzo hodam, boli me u području srca. Sada pijem drugi obrok ovih kapsula. Testirano je na sebi - učinak se javlja nedelju dana kasnije. Srce funkcionira kao Na sat sam potpuno zaboravila. I to je kao da se pojačava. Jako mi se sviđa efekat, lijek je za mene bio savršen. Nema nuspojava. "

Zaključak

BAA Cardioactive suvremen je alat za održavanje zdravlja srca. Lijek ne sadrži štetne hemikalije, organizam ga dobro podnosi i kombinovan je sa svim poznatim lijekovima za liječenje srčanih i krvožilnih bolesti.

Zbog kombinacije vitamina neophodnih za srce i visokog sadržaja koenzima Q10, lijek djeluje nježno, ali efikasno u tijelu. Kardioaktizacija normalizira rad CVS-a, jača srce i krvne žile te sprečava razvoj srčanih i moždanih poremećaja kod ljudi starijih od 40 godina.

Prosječna cijena ovog lijeka u Rusiji iznosi 450 rubalja, što je prilično visoko za biološki aktivni dodatak. No, veliki broj pozitivnih recenzija ukazuje na popularnost lijeka i njegovu visoku djelotvornost.

Kardioaktivni dodatak prehrani može se kupiti u bilo kojoj ljekarni bez recepta liječnika, ali bolje je ne uzimati medikamenat i konzultirati se s liječnikom o uzimanju ovih lijekova.

Pogledajte video: Modicare well cardio active benifit and details (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar