Miramistin kapi: uputstva za upotrebu

rješenje za lokalnu upotrebu.

aktivna supstanca: Benzil dimetil 3- (miristoilamino) propilamonijev hlorid monohidrat (u smislu bezvodne supstance) - 0,1 g
pomoćni sastojak: pročišćena voda - do 1 l

bezbojno, bistro tekuće pjenjenje pri mućkanju.

Farmakološka svojstva

Miramistin ima širok spektar antimikrobne aktivnosti, uključujući bolničke sojeve rezistentne na antibiotike.
Lijek ima izražen baktericidni učinak protiv gram-pozitivnih (Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Streptococcus pneumoniae i drugi), gram-negativno (Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella spp.) i druge), aerobne i anaerobne bakterije, definirane kao monokulture i mikrobne asocijacije, uključujući bolničke sojeve sa rezistencijom na antibiotike.
Ima antifungalno dejstvo na askomicete iz roda Aspergillus i kvasca roda Penicillium. (Rhodotorula rubra, Torulopsis gabrata) itd.) i gljive nalik kvascu (Candida albicans, Candida tropicalis, Candida krusei, Pityrosporum orbiculare (Malassezia furfur) itd.), dermatofiti (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum, Trichophyton scienleini, Trichophyton violacent, Epidermophyton Kaufman-Wolf Epidermophyton floccosum, Microsporum gypseum, Microsporum canis itd.), kao i druge patogene gljive, u obliku monokultura i mikrobnih asocijacija, uključujući gljivičnu mikrofloru otpornost na hemoterapeutske lijekove.
Ima antivirusno dejstvo, aktivna je protiv složenih virusa (herpes virusi, virus humane imunodeficijencije itd.).
Miramistin djeluje na patogene spolno prenosivih bolesti (Chlamydia spp., Treponema spp., Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae i drugi).
Efikasno sprečava infekciju rana i opekotina. Aktivira procese regeneracije. Stimulira zaštitne reakcije na mjestu primjene, aktiviranjem funkcija apsorbiranja i probave fagocita, te potencira aktivnost monocitno-makrofagnog sustava. Ima izraženu hiperosmolarnu aktivnost, uslijed čega zaustavlja ranu i perifokalnu upalu, apsorbira gnojni eksudat, doprinoseći stvaranju suvog kraste. Ne oštećuje granulaciju i održive ćelije kože, ne inhibira epitelizaciju ivica.
Nema lokalno nadražujuće dejstvo i alergena svojstva.
Farmakokinetika Kada se primjenjuje lokalno, miramistin nema sposobnost apsorpcije kroz kožu i sluznicu.

Indikacije za upotrebu

Otorinolaringologija: kompleksno liječenje akutnog i hroničnog otitnog medija, sinusitisa, tonzilitisa, laringitisa, faringitisa.
U djece stare 3 do 14 godina koristi se za složeno liječenje akutnog faringitisa i / ili pogoršanja hroničnog tonzilitisa.
Stomatologija: liječenje i sprečavanje zaraznih i upalnih bolesti usne šupljine: stomatitis, gingivitis, parodontitis, parodontitis. Higijenski tretman uklonjivih proteza.
Hirurgija, traumatologija: prevencija suppuration i liječenje gnojnih rana. Liječenje gnojno-upalnih procesa mišićno-koštanog sistema.
Akušerstvo i ginekologija: prevencija i liječenje suppuracije postporođajnih ozljeda, rana perineuma i vagine, postporođajnih infekcija, upalnih bolesti (vulvovaginitis, endometritis).
Combustiology: liječenje površinskih i dubokih opekotina II i IIIA stepena, priprema opekotina od dermatoplastike.
Dermatologija, venereologija: liječenje i prevencija pioderme i dermatomikoze, kandidijaza kože i sluznica, mikoza stopala.
Individualna prevencija spolno prenosivih bolesti (sifilis, gonoreja, klamidija, trihomonijaza, genitalni herpes, genitalna kandidijaza itd.).
Urologija: kompleksno liječenje akutnog i hroničnog uretritisa i uretroprostatitis specifične (klamidija, trihomonijaza, gonoreja) i nespecifične prirode.

Doziranje i primjena

Lijek je spreman za upotrebu.

Uputstva za upotrebu sa pakiranjem mlaznica za raspršivanje:

  1. Skinite poklopac iz bočice, izvadite urološki aplikator iz bočice od 50 ml.
  2. Izvadite isporučenu mlaznicu za prskanje iz zaštitne ambalaže.
  3. Pričvrstite mlaznicu za prskanje na bocu.
  4. Aktivirajte mlaznicu za prskanje ponovnim pritiskom.

Uputstvo za upotrebu pakovanja od 50 ml ili 100 ml sa ginekološkom mlaznicom:

  1. Skinite poklopac iz bočice.
  2. Uklonite isporučeni ginekološki dodatak iz zaštitne ambalaže.
  3. Pričvrstite ginekološku mlaznicu na bočicu bez uklanjanja urološkog aplikatora.

Otorinolaringologija.
S gnojnim sinusitisom - tijekom punkcije, maksilarni se sinus ispere dovoljnom količinom lijeka.
Tonsilitis, faringitis i laringitis tretiraju se grganjem i / ili navodnjavanjem mlaznicom za prskanje, 3-4 puta pritiskom, 3-4 puta dnevno.
Količina lijeka po ispiranju 10-15 ml.
Kod djece. U akutnom faringitisu i / ili pogoršanju hroničnog tonzila, faringing se navodnjava mlaznicom za prskanje. Djeca u dobi od 3-6 godina: pritiskom na mlaznicu jednom (3-5 ml po navodnjavanju), 3-4 puta dnevno, djeca od 7 do 14 godina dvaput (5-7 ml po navodnjavanju) 3-4 puta dnevno, za djecu stariju od 14 godina, 3-4 puta prešajući (10-15 ml po navodnjavanju), 3-4 puta dnevno. Trajanje terapije je od 4 do 10 dana, ovisno o vremenu početka remisije.

Stomatologija
Kod stomatitisa, gingivitisa, parodontitisa, preporučuje se ispiranje usne šupljine s 10-15 ml lijeka, 3-4 puta dnevno.

Hirurgija, traumatologija, komštiologija.
U preventivne i terapijske svrhe oni navodnjavaju površinu rana i opekotina, lagano rane od tampona i fistusnih prolazaka te fiksiraju tamne od gaze navlažene lijekom. Postupak liječenja ponavlja se 2-3 puta dnevno tokom 3-5 dana. Visoko efikasna metoda aktivnog drenaže rana i karijesa s dnevnom protokom do 1 litre lijeka.

Akušerstvo, ginekologija.
Kako bi se spriječila postporođajna infekcija, koristi se u obliku vaginalnog navodnjavanja prije porođaja (5-7 dana), u porođaju nakon svakog vaginalnog pregleda i u razdoblju nakon porođaja, 50 ml lijeka u obliku tampona, s izloženošću 2 sata tijekom 5 dana. Radi praktičnog navodnjavanja vagine preporučuje se upotreba ginekološke mlaznice. Pomoću ginekološke mlaznice umetnite sadržaj bočice u vaginu i namaknite je.
Tijekom porođaja žena carskim rezom vagina se tretira neposredno prije operacije, tijekom operacije rade se šupljina maternice i rez, a u postoperativnom razdoblju se tamponi namočeni lijekom ubrizgavaju u vaginu s izlaganjem 2 sata tijekom 7 dana. Liječenje upalnih bolesti izvodi se tečajem 2 tjedna intravaginalnom primjenom tampona s lijekom, kao i metodom elektroforeze lijeka.

Venereologija.
Za prevenciju spolno prenosivih bolesti lijek je efikasan ako se koristi najkasnije 2 sata nakon seksualnog odnosa. Pomoću urološkog aplikatora ubrizgavajte sadržaj bočice u uretru na 2-3 minuta: muškarci (2-3 ml), žene (1-2 ml) i vagine (5-10 ml). Radi praktičnosti preporučuje se upotreba ginekološke mlaznice. Za obradu kože unutrašnjih površina bedara, pubisa, genitalija. Nakon postupka, preporučuje se ne uriniranje 2 sata.

Urologija
U složenom liječenju uretritisa i uretroprostatitisa 2-3 ml lijeka ubrizgava se 1-2 puta dnevno u uretru, tečaj je 10 dana.

Obrazac za puštanje

Rješenje za lokalnu primjenu od 0,01%.
Polietilenske boce sa urološkim aplikatorom sa kapicom za zavrtnje od 50 ml, 100 ml.
Boce od polietilena od 50 ml sa urološkim aplikatorom sa vijčanim poklopcem u kompletu sa mlaznicom za prskanje.
Polietilenske boce od 50 ml, 100 ml sa urološkim aplikatorom sa vijčanim poklopcem u kompletu s ginekološkom mlaznicom.
Boce od polietilena 100 ml, 150 ml, 200 ml u kompletu sa mlaznicom za prskanje ili opremljene pumpom za prskanje i zaštitnom kapicom.
Boce od polietilena od 500 ml sa vijčanim poklopcem sa prvom kontrolom otvaranja.
Svaka bočica od 50 ml, 100 ml, 150 ml, 200 ml, 500 ml, zajedno s uputama za upotrebu, smještena je u kartonsku kutiju.
Za bolnice: 12 bočica od 500 ml bez pakiranja s jednakim brojem uputstava za upotrebu stavi se u kartonsku kutiju za potrošačko pakiranje.

Sastav i oblik oslobađanja

Miramistin - rastvor kapi za oči 0,01% bezbojne prozirne, sadrži u svakom mililitru:

  • Djelatna tvar: benzildimetil-miristoilamino-propilamonijev hlorid monohidrat - 0,1 mg
  • Dodatne komponente: pročišćena voda.

Pakovanje: bijele polietilenske boce od 50, 100, 200 ml u pakovanjima od kartona.

Posebna uputstva

Tijekom perioda liječenja otopinom Miramistina, bolje je suzdržati se od nošenja bilo koje vrste kontaktnih sočiva. Ako je to iz nekog razloga nemoguće, leće se moraju ukloniti prije upotrebe lijeka i staviti ih 15 minuta nakon ubrizgavanja.

Nakon što instalirate Miramistin rješenje, ne biste trebali voziti i baviti se potencijalno opasnim aktivnostima 30 minuta.

Čuvajte rastvor Miramistina na temperaturi, ne davati deci.

Rok trajanja je 3 godine.

Analozi Miramistina

Sulfacil natrijum

Oftadek

Okomistin

Klinika radi sedam dana u sedmici, sedam dana u sedmici, od 9 do 21 sat, zakažite sastanak i pitajte stručnjake sva vaša pitanja pozivom na višekanalni telefon. 8(800)777-38-81 (besplatno za mobilne uređaje i regije Ruske Federacije) ili putem interneta, koristeći odgovarajući obrazac na web mjestu.

Popunite obrazac i ostvarite popust od 15% na dijagnostiku!

Ljekovita svojstva

Lijek je klasifikovan kao antiseptik sa baktericidnim efektom. Najefikasnije kapi u odnosu na gram-pozitivne viruse i bakterije, koje se također nose s herpes virusima, imaju antigljivično dejstvo. Prevencijom infekcije Miramistin pomaže brzo zarastanje, uklanja upalni proces. On nema alergijski i iritirajući efekat, značajna poboljšanja su primijećena već od prvih dana liječenja. Upala očiju ne ulazi u krvotok.

Pravila i uslovi skladištenja

Prema uputama, kapi treba čuvati na sobnoj temperaturi, na zatvorenom tamnom mjestu. Rok trajanja je 3 godine, nakon otvaranja boce, sigurnost nije veća od 1 mjeseca.

Alcon, SAD

Cena od 180 do 220 rubalja

Tobrex je lokalno antimikrobno sredstvo širokog spektra dejstva. Uključuje antibiotik - tobramicin i neke pomoćne materije. Koriste se u oftalmologiji u liječenju zaraznih i upalnih patologija oka, poput konjuktivitisa, keratitisa itd. Mogu ga koristiti pacijenti različite dobi, uključujući novorođenčad.

Pros:

  • Može se koristiti u pedijatriji
  • Brzi efekat.

Protiv:

  • Postoje i neke nuspojave
  • Znatan trošak.

Dr. Gerhard Mann, Njemačka

Cena 160 - 190 rubalja.

Phloxal - efikasne kapi za oči s širokim rasponom učinaka. Imaju antibakterijsko i protuupalno delovanje. Koristi se u oftalmologiji u liječenju konjuktivitisa, keratitisa i drugih očnih bolesti. Može se koristiti ne samo u liječenju odraslih, već i djece, pa čak i novorođenčadi. Kapi phlox-a često se koriste djeci mlađoj od 1 godine prilikom ukapljivanja nosa, kod curenja iz nosa, sinusitisa itd. Lijek je dostupan u obliku otopine, koja se nalazi u prikladnoj boci. Aktivna komponenta lijeka je oflaxocin i određene dodatne tvari.

Pros:

  • Širok raspon djelovanja
  • Može se koristiti sa složenim tretmanom oka
  • Ne stisnite oči.

Protiv:

  • Prilikom otvaranja boce kratak rok trajanja
  • Prilično visoka cijena.

Pogledajte video: Hamza - HZA - Uputstvo za upotrebu (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar