Dopuna koencim Q10 Forte primjenjuje se:
- kao unutarnja kozmetika za obnovu i regeneraciju ćelija kože, kako bi se spriječilo stvaranje bora, opuštenost kože, spriječilo prerano starenje (Q10 poboljšava stanično disanje, tj. ubrzava metaboličke procese u stanici. Što je aktivniji metabolizam, sporije starimo),
- u lečenju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti,
- u periodu rehabilitacije nakon operacije,
- povećati efikasnost programa mršavljenja,
- za smanjenje umora tokom visokog fizičkog napora,
- u lečenju i prevenciji alergijskih stanja, respiratornih bolesti, bronhijalne astme.

Način upotrebe:
Dopuna koencim Q10 Forte preporučuje se kao biološki aktivni dodatak hrani - izvor koenzima Q10, dodatnog izvora vitamina E.
Odrasli uzimaju 1-2 kapsule dnevno uz obroke. Trajanje prijema je 1 mjesec. Ako je potrebno, prijem se može ponoviti, uz pauzu od 1-2 tjedna.
Prije upotrebe preporučuje se konzultirati ljekara.

Uslovi skladištenja

Čuvati na suhom i tamnom mjestu pri temperaturi ne većoj od 25 ° C.

Obrazac za puštanje:
Dopuna koencim Q10 Forte - meke želatinske kapsule od 700 mg, 15 kapsula po blisteru od PVC i aluminijske folije. 2 blistera zajedno s uputama za upotrebu stavljaju se u kartonsku kutiju.

Farmakološko djelovanje

Koenzim Q10 supstanca je slična vitaminu koja potiče metabolizam u ćelijama i njihov oporavak, ima antioksidativni učinak - štiti stanice od negativnog djelovanja slobodnih radikala.

Glavna prednost koenzima je opskrba energijom ćelijama, a ova supstanca posebno je važna za srčani mišić. Postoje pregledi o koenzimu Q10 od pacijenata koji su bili u riziku od transplantacije srca: nakon prođenog liječenja stanje se poboljšalo i operacija se mogla odgoditi.

Utvrđeno je da osoba kojoj nedostaje koenzim osjeća letargičnost, apatiju i depresija. Učinak lijeka razvija se postepeno, ali nakon prolaska profilaktičkog tečaja pacijenti primjećuju da se vitalnost vraća, raspoloženje se poboljšava.

Doziranje i primjena

Prema uputama za koenzim Q10, dodaci prehrani za odrasle trebaju se uzimati oralno tokom obroka, ispirati vodom, u profilaktičke svrhe, 1 kapsulu 1-2 puta dnevno. Trajanje tečaja je 1 mjesec, a prema odluci dežurnog ljekara i ljekarskim indikacijama, sastanak se može ponovo imenovati. Terapeutske doze lijeka i trajanje tečaja sa složenim tretmanom propisuju se pojedinačno i ovise o stanju pacijenta i kliničkoj slici bolesti.

Posebna uputstva

Koenzim Q10 nije lijek, prije upotrebe trebate posavjetovati se s liječnikom. Istodobna upotreba dodataka prehrani, ako je potrebno, s drugim lijekovima je također poželjna nakon savjetovanja sa specijalistima.

Sljedeći lijekovi odnose se na dodatke prehrani analogni mehanizmu djelovanja: tablete Kudesan Forte, oralna otopina Kudesan Forte, kapsule Lipovitam Beta, Terra-biljka. Alfalfa pilule, terasa. Eleutherococcus tablete, Strix forte tablete, Promodulin cordinorm kapi za oralno davanje, ActiVin Life kapsule formula, Antioksid tablete, kapsule Long Life, Promodulin hepatonorm kapi, Alina oralna tečnost, Antip tablete, Ateroclefit kapsule, Bonisan kapsule, Aronodilvertin tablete, Ves , Kapsule Brain Complex i druge.

Svojstva lijekova

Pedesetih godina prošlog vijeka prepoznato je da se ubikinon nalazi u svim ljudskim ćelijama, što mu je omogućilo izoliranje i upotrebu u liječenju srčanih patologija. U ljudskom tijelu se koenzim sintetiše iz spoja mevalonskog oksida u prisustvu elemenata tirozina i fenilalanina. Istaknuti element je svijetlo narandžasta kristalna frakcija koja nema ukusa ni mirisa. Topiva je u etilnim esterima, manje je osjetljiva na etanol, uopće ne reagira s vodom. Kada se ultraljubičasto raspada i promijeni boju.

Tvar je uključena u proces metaboličke obrade, u kojem se energija koja nastaje oksidativnom reakcijom akumulira u mitohondrijama sastavnih ćelija u obliku nukleozid trifosfata.

Koenzim djeluje kao antioksidans koji proizvodi tijelo, za razliku od drugih sličnih elemenata. Najveći postotak je u miokardu. Ubikinon prenosi informacije između ćelija, aktivirajući procese biološke regulacije.

S godinama se proizvodnja koenzima znatno smanjuje, nemoguće je popuniti njegov deficit uz pomoć proizvoda. Stoga su ljekarnici stvorili sintetski analog koji ne samo da pokriva nedostatak, već i uzrokuje da stanice proizvode svoj vlastiti koenzim. Uz to, poremećaj metabolizma, niz patologija i uzimanje lijekova statinske grupe mogu biti uzrok nedostatka. To je zbog činjenice da ubikinon i holesterol imaju isti mehanizam hemijske reakcije tokom sinteze. Također, koncentracija opada s jakim fizičkim i emocionalnim preopterećenjem.

Spojevi topivi u mastima tokoferola predstavljeni u suplementu u ideji vitamina E neki su od najboljih branitelja imunološkog sistema i antioksidanata koji inhibiraju proces starenja. Ne dozvoljavaju oksidativne naprezanja staničnih membrana, zauzimajući mjesto u staničnoj strukturi gdje blokira kontakt molekula kisika s lipidima.

U kombinaciji s koenzimom, vitamin E efikasno pomaže u stvaranju elastina i kolagena, aktivirajući funkcije regeneracije epitela. Upravo ta svojstva sprečavaju da koža postane previše suva, kontrolirajući ravnotežu elektrolita i nivo vlage. Uljna otopina dvije komponente omogućuje bolju apsorpciju, za razliku od suvih oblika s niskom bioraspoloživošću. Vitamin E drži hemijske lance ubikinona koji sprečavaju njihovo uništavanje.

Dnevna norma za osobu je 30-90 mg koenzima. Preparat sadrži 33 mg, što ne prelazi dozvoljenu granicu konzumacije. Očekivani učinak primjene primjetan je mjesec dana nakon početka liječenja, a maksimalni rezultat postiže se nakon šest mjeseci. Poboljšava se stanje nokatnih ploča - prestaju se lomiti, postaju gušći i fleksibilniji.

Kosa stječe zdrav sjaj i elastičnost, povećava se dužina, obnavlja se struktura, razdijeljeni krajevi nestaju. Koža je zategnuta, bore, vranasta stopala, nasolabijalni nabori su izglađeni, druga brada je izglađena.

Nakon 30 dana, osoba se osjeća energičnije, manje je umorna. U stanju je da izdrži stres i emocionalno preopterećenje. Proces starenja usporava, vanjske manifestacije su manje izražene. Zahvaljujući podršci srca i krvnih žila, pacijente čak i u starosti odlikuju visoka izvedba i izdržljivost.

Nakon ulaska u želudac, obe materije se oslobađaju pod uticajem reakcije hidrolize. Tada se apsorbira u krvotok i ulazi u limfni sustav kao dio hilomikrona. U jetri se vežu za proteine, produkti metabolizma se izlučuju putem urina.

Obrasci za izdavanje

Prosječna cijena: 330 rub

Alat je predstavljen u obliku kapsula u mekoj prozirnoj ljusci želatine crveno-narančaste boje. Kartonsko pakovanje sa slikom lijeka uključuje dvije blistere od 15 komada i upute. Proizvod nema mirisa i ukusa.

Predoziranje

Treba imati na umu da ne samo da nedostatak koenzima dovodi do negativnih posljedica. Višak tvari u tijelu i njegova dugotrajna upotreba mogu pridonijeti promjenama u mišićnom tkivu zbog oksidativnih procesa. Propisano je simptomatsko liječenje, koje se sastoji u podešavanju ravnoteže ubikinona u tijelu.

Pravila skladištenja

Kapsule treba držati na tamnom mjestu, dalje od ultraljubičastoga zračenja. Dodatak je pogodan za upotrebu 3 godine. Ograničite pristup djeci i izlaganje hladnoći i vrućini. Čuvati na temperaturi od 20 ° C.

Mnogi proizvođači isporučuju sredstva ljekarnama na temelju jedinstvenih svojstava koenzima. Lijekovi su identični jedni drugima, razlike su u dodatnim komponentama:

Vremenski stručnjak

Evalar, RF

Trošak: karticu. 520 g br. 20 - 200-240 rubalja., Krema 50 mg - 200-250 rubalja.

Kompanija proizvodi tablete na bazi ubikinona i vitamina E i identične kreme s pantenolom i lipodermom. Alat smanjuje vanjske manifestacije starenja, nadoknađuje nedostatak koenzima i aktivira proizvodnju vlastitog elementa u tijelu. Poboljšava elastičnost kože, popunjava bore, zateže bore, eliminira oticanje. Takođe utiče na strukturu kose i noktiju. Jača lukovice, obnavlja matricu, što ploče čini jačim, a kosa gustom i zaštićenom. Osim toga, lijek pomaže u rješavanju stresa i umora, lakše je nositi teret. Koristi se u sveobuhvatnoj tehnici u liječenju srčanih i vaskularnih patologija.

Tablete se piju 1 komad jednom dnevno u toku mjeseca. Krema se može nanositi ujutro i uveče, pa je poželjno dodatno obraditi kožu prije izlaska vani. To će pomoći zaštiti epiderme od negativnih utjecaja vanjske okoline: vjetra, hladnoće, ultraljubičastog zračenja, kiše, snijega. Dostupno u dva oblika - tablete blijedo žute nijanse, konveksne, okrugle, bez ljuske. Nemaju ukus i miris. Krem mliječni ton, homogen, mastan, brzo se upija. Zahvaljujući aditivima ima ugodnu aromu. Pakovanje sadrži dvije blistere od 10 jedinica ili epruvetu i upute.

Prednosti:

  • Pristupačna cijena
  • Lijek je dostupan u obliku tableta i efikasne kreme za kožu.

Nedostaci:

  • Ne mogu ih koristiti trudnice
  • Može izazvati alergijsku reakciju.

Naches bogat koenzim

Niches Bounty, SAD

Trošak: kape. 100 mg br. 60 - 1700-2000 rub.

Kapsule ubikinon američkog proizvođača. Takođe sadrži ulje rižinih mekinja i L-karnitin. Lijek djeluje kao antioksidans i sredstvo za proizvodnju energije. Koenzim pomaže inhibirati proces starenja, aktivira proizvodnju elastina i kolagena, jača imunološki sistem. Karnitin utiče na metabolizam masti kontrolirajući metabolizam, što je važno za gubitak kilograma. Oba elementa u spoju pružaju povećanu efikasnost pod opterećenjima, štite od stresa, daju tijelu priliku da skladišti količinu energije. Ulje od sjemenki pospješuje bolju apsorpciju komponenata, povećava bioraspoloživost.

Kapsule se uzimaju jedan ili dva komada tokom obroka jednom dnevno. Možete ga piti s vodom, ali ne s toplim napicima. Žvakanje i grickanje se ne preporučuje. Tijek liječenja je 30 dana, možete ga nastaviti nakon dvotjedne pauze, ali samo uz prethodnu konzultaciju s liječnikom i procjenu pacijentovog stanja. Kontraindikacije: osjetljivost na komponente, trudnoća, dojenje.

Sastav ide u prodaju u obliku kapsula u jarko zelenoj ljusci. Pakirano u zamrznute plastične ili staklene zatamnjene boce od 60 komada. Konzerve su prekrivene tankom membranom s logotipom kompanije i poklopcem. Paket sadrži jednu bočicu i upute.

Prednosti:

  • Dodatak je efikasan u gubitku kilograma i bavljenju sportom.
  • Pomaže u održavanju zdravlja srca.

Nedostaci:

  • Visoka cijena
  • Pilule se ne preporučuju tokom trudnoće.

Koenzim Q10 Uputstvo: Kako se koristi

Kapsule se uzimaju tokom obroka, 1 komad dva puta dnevno u toku meseca. Preporučena doza koenzima za nadoknadu njegovog nedostatka je 10-90 mg dnevno. Najbolje je uzimati lijek koji se pušta u ulju rastvorljivom u ulju.

Na preporuku doktora i medicinske indikacije, kurs se može ponoviti.

Koenzim Q10: cijene u internetskim ljekarnama

KOINLIGHT koenzim za podizanje maski Q10 19ml

Vremenski stručnjak koencim q10. 520mg n20

TIME EXPERT Koenzim Q10 tablete + Vitamin E 20 kom.

TIME EXPERT krema Koenzim Q10 50ml

COENZYME Q10 CARDIO 500 mg kapsula 30 kom.

OMEGA-3 AND COENZYME Q10 kapsule 60 kom.

Coenzyme Q10 kapsule za ljepotu i mlade 30 kom.

Koenzim Q10 Cardio 500 mg kapsula 30 kom.

COENZYME Q10 FORTE SA VITAMIN E tabletama 20 kom.

COENZYME Q10 FORTE kapsule 700mg 30 kom.

Koenzim q10 kap. n30

Koenzim q10 forte 30 kaps

COENZYME Q10 kapsule 30 kom.

COENZYME Q10 kapsule 0,5 g Energija ćelije 40 kom.

Koenzim Q10 Cell Energy 500 mg kapsula 40 kom.

Poklopac energetskih ćelija koenzima q10. 500mg n40

TIME EXPERT Koenzim Q10 tablete + Vitamin E 60 kom.

Omega-3 i koenzim q10 jedinstvene kape. 700mg br. 60 (loše)

DOPPELGERZ ASSET COENZYME Q10 kapsule 30 kom.

Doppelherz koenzim imovine q10 kap. n30

Koenzim Q10 kapsule 30 kom.

Poklopac energetskih ćelija koenzima Q10. Broj 40

DOPPELGERZ ACTIVE COENZYME Q10 + MAGNESIUM / POTASSIUM tablete 30 kom.

Koenzim q10 ćelijske energije 40 kaps

Micelizirani koenzim q10 kapsule 800mg br. 30

Koenzim Q10 100 mg. Evalar ANTI-AGE kape. 30 kom 0,65 g svaki

Doppelherz koenzim imovine q10 30 kap

Doppelherz Asset Coenzyme Q10 kape br. 30

Anti-age koencim q10 100 mg 30 kaps

Micelizirani koenzim q10 kapsule 800mg br. 60

Micelizirani koenzim Q10 kapsula od 800 mg 60 kom.

SOLGAR COENZYME Q10 kapsule 30mg 30 kom.

Solgar koenzim q10 kap. 30mg n30

Solgar koenzim q10 30 mg 30 kaps

SOLGAR COENZYME Q10 kapsule 60mg 30 kom.

Solgar koenzim q10 kap. 60mg n30

Solgar koenzim q10 60 mg 30 kaps

COENZYME Q10 SA GINKGO kapsulama 500mg 100 kom.

Prirodni koencim q10 kapsule 100mg n60

Koenzim q10 sa kapicama ginka. 500mg n100

Naturni koencim q10 i l karnitinski čepovi 1580mg n60

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

U 5% bolesnika, antidepresiv klomipramin izaziva orgazam.

Mnogi lijekovi su u početku plasirani kao droga. Heroin je, na primjer, u početku plasiran kao lijek protiv kašlja. A kokain su ljekari preporučivali kao anesteziju i kao sredstvo za povećanje izdržljivosti.

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Naši bubrezi mogu očistiti tri litre krvi u jednoj minuti.

Četiri kriške tamne čokolade sadrže oko dvjesto kalorija. Dakle, ako se ne želite poboljšati, bolje je da ne jedete više od dvije lobule dnevno.

Najrjeđa bolest je Kuru. Samo su predstavnici plemena Fore u Novoj Gvineji bolesni od nje. Pacijent umire od smijeha. Vjeruje se da je uzrok bolesti jedenje ljudskog mozga.

Da bismo izgovorili i najkraće i najjednostavnije riječi, koristimo 72 mišića.

Kada se ljubavnici poljube, svaki od njih izgubi 6,4 kcal u minuti, ali istovremeno razmjenjuju gotovo 300 vrsta različitih bakterija.

Ljudska krv "teče" kroz žile pod ogromnim pritiskom, a ako joj se naruši integritet može pucati i do 10 metara.

U Velikoj Britaniji postoji zakon prema kojem kirurg može odbiti da izvede operaciju na pacijentu ukoliko puši ili ima prekomjernu težinu. Osoba bi se trebala odreći loših navika i tada mu, možda, neće biti potrebna hirurška intervencija.

Ljudi koji su navikli redovito doručkovati, mnogo je manje vjerojatno da će biti pretili.

Ako se smiješite samo dva puta dnevno, možete sniziti krvni tlak i smanjiti rizik od srčanih i moždanih udara.

Osoba koja uzima antidepresive u većini slučajeva opet će patiti od depresije.Ako se osoba sama snalazi s depresijom, ima sve šanse da zauvijek zaboravi na ovo stanje.

Redovnim posjetom solariju šansa da se dobije karcinom kože povećava se za 60%.

Riblje ulje je poznato već decenijama, a za to vrijeme je dokazano da pomaže ublažavanju upala, ublažava bolove u zglobovima, poboljšava sos.

Pitanja, odgovori, recenzije o lijeku Coenzyme Q10 Forte


Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima. Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama koje je proizvođač priložio na ambalaži. Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

Pogledajte video: Apoteka Viva: Koenzim Q10 (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar