Takmičenje - moj recept za dobro raspoloženje

26. oktobra u hostelu koledža održano je kulinarsko takmičenje „Recept za dobro raspoloženje“. Dva tima su se prijavila za učešće na takmičenju: „Najbolji“: Tabanakov N. (grupa PKD-11), Aleksej E. (grupa PKD-12), Yatsilenko D. (grupa PK-12), Troshchilo A. (grupa PK-11) i „Kuharice“: Vavilova E. (grč. PK-11), Dvoeglazova T. (gr. PK-12), Evstratijev M. (gr. PK-12), Meščerov E. (gr. PK -12). Takmičenje je ocjenjivao žiri u sastavu D. Hasanova (grupa PE-32), Uljašova S. (grupa T-41), Lazarevič V. (grupa PK-22).

Takmičarski program vrednovao je smisao za tim, snalažljivost, smisao za humor, brzinu i što je najvažnije, znanje sekcije „Kuhanje“ i sposobnost da je kreativno primijene u praksi. Momci su učestvovali u kulinarskom kvizu, takmičenjima "Crna kutija", "Pogodi", "Majstor kulinar", "Kulinarski užici". Takmičari su osmislili jedinstvena imena svojih jela, rekli tehnologiju njihove pripreme. Svi učesnici pokazali su kvalitetne vještine u pripremi sendviča, učeničkih jela. Navijači su aktivno učestvovali u takmičenjima „Kulinarske zagonetke“, „Vareniki“.
Pobjednik kulinarskog takmičenja bila je ekipa "Kukovi". Obje ekipe su nagrađene diplomama i slatkim nagradama.

Pripremljene informacije i fotografije
Kholkina L.A., odgajatelj.

Situacija jedna

Slobodan dan. Na ulici pada sneg, mačke se grebe po srcu i nemam nikoga da posluži kavu u svom krevetu ... Nešto poput te misli skače, guta se, eskalira već loše raspoloženje. Uvek mi takav dan dopuštam da se dugo krećem u krevet. Kad glava uskoro eksplodira, hitan uspon!

U posljednje vrijeme vrlo često sam postala depresivna i mlađa sestra me počela učiti životu. Ispada da trebate voljeti sebe. Da, da, devojke! Prvo sebe. Sada sam vrlo dobro naučio ovaj moto od svog učitelja.

Tog sivog jutra počinjem da volim sebe. Šalica aromatične kafe i obavezni sladoled ... Uz šalicu kave u fotelji i par serija Maša i medvjeda. Ne znam za vas, ali za mene je to najjača doza pozitiva. Tuširanje i obavezna šetnja.

Vrlo rijetko idem u šetnju upravo tako, pokušavam sve kompaktno raditi, vremena jedva nedostaje. Zato dok šetam razmišljam kroz jelovnik za ručak i večeru, jer će kod kuće moja majka imati dvoje djece od po 1, 85 m. Glavno je zaokupiti glavu nečim drugim, a ne mojim životnim uvredama.

Jelovnik je izmišljen i zajedno sa šetnjom naletio na par prodavnica. Svakako ćemo skuhati kod kuće za vikend, nešto ukusno.

Situacija druga

Problemi na poslu, nevolje kod kuće, ali stresa u našem životu nikada ne znate.

Onda odmah do rijeke, livade ili šume. Ponekad ispada da nekoga dogovorimo, a nekad bicikl i jednog. Da, kamera s tobom. I da ćuti oko sebe.

A kad započnu gljive, prijatelji me na putu za posao dovode u šumu i lutam tamo po cijeli dan. Drveće se nad glavom truli, miriše na bor kao u djetinjstvu. Naslonite se na deblo drveta, a ono pukne i uliva svoju vjekovnu snagu u moje tijelo. Snaga života, ljubavi, energije ...

Ukratko, narodni recepti.

Uostalom, u stara vremena ljudi su znali koje drvo je uzelo koliko negativne energije u čovjeka. Evo što sam pronašao kod jednog od ljekovitih biljaka: „Jela emitira tokove energije, što pomaže u uređivanju misli, ima blagotvoran učinak na psihu. Štiti od suvišne negativne energije. Takođe, smreka će vam pomoći ukloniti umor, depresiju, anksioznost i strah, osjećaj da sve ide po zlu "...

Sjedete u veliki manastir mrava i možete barem satima promatrati njihovu mukotrpnu vožnju.

A tamo je pogledao grm jagoda. A tu je i obračun s borovnicama. Sakupljam grančice borovnica, jagoda, kupina - i ljetne uspomene, u obliku čaja od suhih grmlja, zimi su mi na raspolaganju.

Možda će vas zanimati.

    Scenariji za majčin dan prema scenariju praznika za 3. razred „Majčin dan“ Scenariji za praznike Sceniji za 1. septembar prema scenariju praznika za 1. razred „1. septembra - Dan znanja“ Scenariji za praznike Novogodišnji praznici prema scenariju praznika za predškolce Scenariji praznika Ostali scenariji praznika prema scenariju praznika za događaj "Proljetno raspoloženje" »Scenariji praznika Scenariji Popunjenje prema scenariju praznika za četvrti razred„ Zbogom zabava u osnovnoj školi “Scenariji praznika

Pretplata na bilten

Potvrda o registraciji masovnih medija: EL br. FS 77 - 59675. Ponovno tiskanje materijala i njihova upotreba u bilo kojem obliku, uključujući elektroničke medije, mogući su samo uz pismeno odobrenje uprave stranice. Istovremeno je potrebna veza do web stranice www.art-talant.org. Ako utvrdite da se materijali na nezakonit način koriste na našoj web stranici, obavijestite administratora - materijali će biti izbrisani. Mišljenje uredništva možda se ne poklapa sa stajalištem autora. Osnivač - Kovalev Denis Sergejevič, glavni urednik - Kovalev D.S. Telefon 8 (812) 318-72-63 Adresa e-pošte [email protected]

Pogledajte video: Fisijada BLINKER 2018 - video prilog TSC Kraševo Tešanj (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar