Prednosti upotrebe glukometra Bionime gm 300

Bionime 300 (Bionime Rightest GM 300) je model nove generacije glukometra za određivanje nivoa šećera u krvi. Kombinuje preciznost, pouzdanost i jednostavnost upotrebe.

Gionometar Bionheim 300 stvoren je uzimajući u obzir iskustvo endokrinologa. Njegova cijena je 2000-2500 rubalja.

Švajcarska kompanija BioNime proizvodi neke od najtačnijih uređaja. Od 2003. proizvodi visokokvalitetne proizvode priznate u cijelom svijetu.

Kontakti traka za testiranje izvedeni su legurom zlata. To osigurava velika preciznost dijagnoza koja je kod tradicionalnih mjerača glukoze u krvi nedostižna.

Da biste konfigurirali korisnika nije potreban kôd, što eliminira pogrešne performanse zbog korisničkih grešaka. Bionheim 300 opremljen je prijenosnim priključkom, koji se kodira pomoću traka za testiranje.

Sama ispitna vrpca izrađena je na takav način da čestice bilo koje strane tvari ne padnu na radnu površinu. Kad korisnik uzme svojim rukama, ostaje iskorištena zona sterilan.

Karakteristike modela

  • Vrijeme mjerenja 8 sec.
  • Za istraživanje vam je potrebno 1,4 μl krvi.
  • Raspon očitanja je od 0,6 do 33,3 mmol / L.
  • Uvjeti skladištenja: od -10 do +60 stepeni, vlažnost zraka do 90%.
  • Memorija za rezultate 300 mjerenja.
  • Izvođenje prosečnih rezultata za 7, 14 ili 30 dana.
  • Metoda elektrohemijskog istraživanja.
  • Baterija je dizajnirana za 1000 analiza.
  • Automatsko isključivanje nakon 3 minute.

Paket paketa

U kompletu sa brojilom Bionime Rightest GM-300 uključuje:

  • Analizator.
  • Baterija
  • 10 test traka.
  • 10 sterilnih lanceta.
  • Piercer.
  • Ključ za potvrdu.
  • Port za kodiranje.
  • Knjigovodstveni dnevnik.
  • Vizitka za pomoć pacijentu u hitnim slučajevima.
  • Jamstvo, upute za uporabu i poklopac.

Postavljanje porta za kodiranje

  1. Provjerite kod na pakiranju test traka i brojeve na kodnom priključku. Ako se ne podudaraju, obratite se proizvođaču.
  2. Uklonite stari kodni port iz Bionime 300 metara, ako je instaliran. Uređaj mora biti isključen.
  3. Umetnite novu rupu u mjerač dok ne klikne. Treba ga umetnuti za svako novo pakiranje test traka.

Opis glukometra Bionime gm 300

Bionheim uređaji su veliki broj modela. Konkretno, uređaji Bionime 100, Bionheim 300 i Bionheim 500 su najpoznatiji. Mnogi potencijalni kupci su zainteresirani za kupovinu glukometra Bionime gm 300. Model je opremljen prijenosnim kodirajućim priključkom i omogućava da uređaj bude precizan i pouzdan.

Kontakti traka za testiranje izvedeni su legurom zlata.

Ova činjenica također utječe na tačnost reakcija i dug radni vijek opreme. Još jedan nedvosmisleni plus ovog gadgeta je što nema potrebe za unosom koda, a to zauzvrat, značajno smanjuje rizik od prikazivanja pogrešnih pokazatelja.

Još jedna očigledna pogodnost Bionheima je njegova brzina. Možete saznati koliki je sadržaj glukoze u krvi za 8 sekundi. Točno toliko vremena je potrebno da uređaj dobije pouzdan odgovor.

Obratite pažnju na sljedeće karakteristike analizatora:

  • Raspon izmjerenih vrijednosti je velik - od najmanje do 33,3 mmol / l,
  • Uređaj ima značajnu količinu memorije - možete sigurno pohraniti najmanje 300 rezultata u unutarnju memoriju gadgeta,
  • Uređaj podržava funkciju izračunavanja prosječnih rezultata - za 7, 14 i 30 dana,
  • Uređaj se ne boji visoke vlažnosti, pa čak ni pokazatelj 90% vlažnosti zraka neće negativno utjecati na njegov učinak.

Ovaj gadget radi na metodi elektrohemijskog istraživanja. Baterija u uređaju dizajnirana je za najmanje hiljadu analiza. Vrijedi napomenuti da se uređaj može automatski isključiti 3 minute nakon što je uređaj prestao koristiti.

Zašto pacijenti vjeruju Bionime gm 300

Uprkos velikoj konkurenciji, Bionheim proizvodi i dan danas savršeno pronalaze svoje kupce. 2003. godine ova je kompanija započela s proizvodnjom medicinske prijenosne opreme; u proizvodnji uređaja tvorci se oslanjaju na preporuke endokrinologa.

Uzgred, švicarski proizvodi nisu prikladni samo za kućnu upotrebu. Često se ti glukometri kupuju na endokrinološkim odjelima bolnice, gdje dijabetičari moraju vrlo često provjeravati razinu glukoze.

Zašto inače ljudi odaberu ovaj proizvod? Dostupna je po cijeni. Jeftiniji je od mnogih analoga i, kao što napominju neki korisnici uređaja, s njim je lakše raditi. Postavlja se logično pitanje, zašto je ovaj gadget relativno jeftin? Ovo je monoanalizator: on samo otkriva nivo glukoze u krvi, ne mjeri, na primjer, isti holesterol. Zbog toga cijena ne uključuje dodatne opcije.

Trošak brojila

Ovo je pristupačan uređaj, može se naći u prodaji u rasponu cijena od 1500-2000 rubalja. Moderni, ergonomski, precizan i brz uređaj dobro je kupljen jer je takva cijena pristupačna za penzionere i ljude s niskim plaćama.

Mnogi kupci su zabrinuti zbog pitanja: Bionime 300 test trake - koja je najniža cijena? Trošak potrebne opreme ovisi o broju traka u paketu.

Ako kupite 100 komada, tada će vas u prosjeku koštati 1.500 rubalja. Za 500 komada dat ćete 700-800 rubalja, a za 25 - 500 rubalja.

Pet godina uređaj će biti pod garancijom. Naravno, preporučuje se kupovina opreme u trgovinama čiji profil predstavljaju medicinski proizvodi. Najave možete kupiti jeftinije glukometrom, ali nećete dobiti nikakvu garanciju, kao ni jamstvo da vas je uređaj doveo u ispravno stanje.

Zašto su nam potrebne test trake

Bionime, kao i mnogi drugi prenosivi bioanalizatori, pokazuje rezultat upotrebom takozvanih test traka. Oni se čuvaju u osobnim epruvetama, njihovo korištenje je vrlo jednostavno. Pozlaćene elektrode se talože na površinu ovih traka, zbog čega je moguće postići veću osjetljivost na glukozu. To zauzvrat osigurava tačnost mjerenja.

Zašto se za raspršivanje zlata koriste proizvođači ovog modela brojila? Smatra se da plemeniti metal omogućava postizanje elektrohemijske stabilnosti tokom biohemijske reakcije. Ova stabilnost utiče na pouzdanost rezultata. Probne trake također možete pronaći u prodavaonici profila ili u drogeriji.

Kako napraviti analizu pomoću glukometra

U skoro svim gadgetima ovog profila način upotrebe je identičan. Prvo treba dobro oprati ruke sapunom, a zatim ih obrisati papirnatim ručnikom. Klizave, vlažne, ljepljive ruke ne smiju se koristiti.

Glucometer Biomine gm 300 upute za uporabu:

  1. Ugradite lancetu u posebnu olovku za probijanje. Odaberite nivo dubine probijanja. Razmislite o ovoj točki: za dovoljno tanku kožu dovoljna je minimalna dubina, za debelu je potreban samo maksimum. Za prvi pokušaj preporučuje se prosječna dubina probijanja.
  2. Instalirajte testnu traku u uređaj nakon čega će se uređaj sam uključiti.
  3. Na ekranu biste trebali vidjeti treptavi kap.
  4. Probijte prst. Svaku kap s mjesta uboda uklonite pamučnim tamponom (bez alkohola!), A sljedeću kap pažljivo donesite na test traku.
  5. Nakon 8 sekundi, odgovor ćete vidjeti na ekranu.
  6. Uklonite testnu traku s uređaja i tada će se uređaj automatski isključiti.

Zašto endokrinolozi preporučuju upravo ovaj model?

Ljekari primjećuju intelektualnu tačnost testiranja uređaja. Uređaj za kodiranje brojila ima potrebne tehničke i intelektualne karakteristike, tako da se uređaj može automatski kalibrirati. Ovo je značajna prednost tehnike, jer ručno umjeravanje često stvara poteškoće.

Uređaj je opremljen i velikim LCD zaslonom - to znači da će i pacijent s oštećenjem vida precizno vidjeti rezultat mjerenja.

Sam mjerač uključuje se čim testna traka uđe u njega, a traka je opremljena automatskom apsorpcijom uzorka krvi.

Korisniku je zgodno da može umetnuti / ukloniti traku s uređaja, ne brinući da će prstima dodirnuti uzorak krvi i to će nekako negativno utjecati na mjerenje.

Memorija uređaja pohranjuje do 300 rezultata, označenih datumom mjerenja i vremenom. Pregledavanje njih je jednostavno: samo trebate koristiti navigaciju "gore i dolje".

Takođe je prikladno da dijabetičar može uzimati krv ne samo iz vrha prsta, već i, na primjer, s dlana ili čak i podlaktice. Sva uzeta očitanja ispravljaju se pomoću uzorka venske krvi.

Korisničke recenzije

Budući da je ovaj model, bez pretjerivanja, jedan od najpopularnijih, internetski prostor prepun je korisničkih recenzija. Za mnoge potencijalne kupce one su najbolje smjernice za odabir savršenog brojila. Evo nekih recenzija.

Danas nije tako lako kupiti ovaj uređaj: mnoge prodavaonice koje prodaju prijenosnu medicinsku opremu obaviještavaju da je roba ukinut. Ako ne možete pronaći ovaj poseban model, pogledajte druge Bionheim proizvode.

Alecu Cumoff napisao 06. april 2015: 19

Bit ću vam zahvalna na poklon-glukometru

Danas je mami dijagnosticiran dijabetes tipa 2, što znači da joj treba dobar mjerač glukoze u krvi i, shodno tome, liječenje.
Oleg, ja sam tvoj zemljak - nalazim se u gradu Kišinjevu - Vaša ljubazna ponuda i dalje vrijedi?

Svetlana Sinkevich napisala 09. januara 2016.: 320

Gotovo ista mutna zvijer. Kina, Tajvan U septembru sam u klinici primio besplatno. Moja djevojka, farmaceut, tvrdi da su glukometri ove kompanije vrlo tačni. Ja sam lično jako zadovoljan s njim. Umetnete testnu traku, pričekajte dok se na tablici ne pojavi kapljica i kaplje u utor test trake. Djeluje, čini se, na plazmi.

Registracija na portalu

Daje vam prednosti u odnosu na redovne posjetioce:

  • Takmičenja i vrijedne nagrade
  • Komunikacija sa članovima kluba, konsultacije
  • Vijesti o dijabetesu svake sedmice
  • Forum i prilika za diskusiju
  • Tekst i video chat

Registracija je veoma brza, traje manje od jednog minuta, ali koliko je sve korisno!

Informacije o kolačićima Ako nastavite koristiti ovu web stranicu, pretpostavljamo da prihvatate upotrebu kolačića.
U suprotnom, napustite stranicu.

Glucometer Bionime Rightest GM300

mama Nikita »18. decembar 2007. 13:21

Kakvo je mišljenje o Bionime Rightest GM300 metru?

Sada koristimo OneTouch Ultra, isplati li se prebaciti na Bionime?

djho »18. dec 2007. 14:56

Byelkina »18. dec 2007. 23:23

I nemamo sreće sa ovim glukometrom! Već su se dva razmijenila! Prilagođeno potonjem, jer u našem gradu samo Bionheim ima službene predstavnike, tako da se test trake mogu kupiti jeftinije, ali ipak ovaj posljednji laže!
I Bionheim mjeri punu krv, a Ultra plazmu.
I ako je moguće, bolje je imati nekoliko glukometra različitih kompanija, ali to je moje mišljenje!

djho »19. dec 2007. 9:01

katucha »19. dec 2007. 14:33

Imam bionime, samo što nisam baš zadovoljan s njim. Često su trake bugozne, izdvajajte Lo (a prilikom ponovnog mjerenja pokazuje 13,8). Nedavno je bila konja, u plazmi je iznosila 2,0 (= 1,8 u krvi) nakon što je pojela slatko nakon 10 minuta. 2,3 u još 10 - 24,0! Odmah sam to izmerio - 5,0. Šta je ovo ako nije problem? Općenito, trake jednostavno nestaju ludom brzinom. Možda je uopšte neispravan? Plus, ovaj metar, po mom mišljenju, u pogodnoj tablici, velikim brojevima, praktičnom dizajnu s gumiranim stranama, dobro, odgovara mi debljina traka. Da sam to točno pokazao prvi put bilo bi sjajno.

Možda neko zna gdje je jeftinije kupiti trake za ovaj metar.

Byelkina "19. dec 2007. 15:24

djho
Razmenjivali smo prvi Bionheim nakon što smo ga testirali (i naša 3 glukometra) u laboratoriji pod nadzorom predstavnika Bionheima. U isto vrijeme uzeta je i krv. Laboratorija i drugi glukometri pokazali su šećer 9-11, a Bionheim 18
Sljedeću smo testirali pravo u uredu Bionheimu s ostalim glukometrima. Izaberite, ali ne iz prvog pokušaja
Kada sam počeo postavljati pitanja predstavnicima kompanija o tačnosti našeg prvog uređaja, jer 2,5 šećera prema Bionheimu pokazalo se 3,6 prema drugim podacima, tada mi je predstavnik tvrtke rekao da Bionheim mjeri cijelu kapilarnu krv (vidi Upute, odjeljke Ograničenja i specifikacije), ali kad sam se požalio na visoki udio šećera, drugi predstavnik je rekao da nismo uzeli u obzir da Bionheim plazma djeluje. "To je rečeno u Predgovoru Uputstva!"
A sam glukometar je vrlo zgodan, brz, potreban je mali kap krvi, a ekran je velik a test trake su najjeftinije, pa pokušajte! Nadam se da smo tako nesretni, i savršeno će vam funkcionirati!

Ostavite Svoj Komentar