Lijek Neovitel: upute za upotrebu

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Biološki aktivni aditivi za hranu (BAA)

Suplementi - makro- i mikroelementi

Suplementi - polifenolna jedinjenja

Suplementi - prirodni metaboliti

Nozološka klasifikacija (ICD-10)

I20 Angina pektoris angina pektoris

I25 Hronična koronarna bolest srca

I50 Zatajenje srca

Sastav i oblik oslobađanja

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Kapsule1 čep.
prah gloga200 mg
Prah rogova roga „Cigapan-S“150 mg
prah od cvekle50 mg
u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“320 mg
prah za brašno od mlijeka čička50 mg
prašak korijena sladića30 mg
u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“260 mg
Prah gomolja gomolja artičoka100 mg
prah listova stevije40 mg
u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“300 mg
borovnica u voću u prahu60 mg
Vitamin Premix H3305340 mg
uključujući: vitamin A0,18 mg
vitamin D30,44 mg
vitamin e1,44 mg
vitamin b10,25 mg
vitamin b20,28 mg
vitamin b60,34 mg
vitamin b120,57 mcg
vitamin c13 mg
vitamin PP2,81 mg
folna kiselina48 mcg
u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“250 mg
Ehinacea purpurea biljni prah100 mg
ekstrakt konjskog repa50 mg
u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Biološki aktivni aditivi za hranu.

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Glog je izvor flavonoida, a sadrži i organske kiseline, karotenoide, masna ulja, pektine, triterpenske i flavonoidne glikozide. Jača srčani mišić, doprinosi normalizaciji srčanog ritma. Snižava krvni pritisak, a takođe poboljšava cirkulaciju krvi u žilama srca i mozga. Normalizuje holesterol u krvi. Ima blago sedativno dejstvo. Zbog svojih svojstava glog se tradicionalno koristi kod hipertenzije, vegetativno-vaskularne distonije, metaboličkog sindroma, koronarne srčane bolesti i kardiopatije različite prirode.

Prah rogova roga je kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elementa (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum i fosfor), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati nukleinske kiseline, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Njegovi fosfolipidi tvore strukturu i regulišu funkcije ćelijskih membrana, učestvuju u transportu holesterola. Normalizacijom spektra lipida u krvi, fosfolipidi inhibiraju razvoj ateroskleroze. Proteoglikani i silicij prisutan u prahu sa rodova jelena igraju važnu ulogu u stvaranju vezivnog tkiva, potrebni su za održavanje snage i elastičnosti stijenki žila, normalne srčane aktivnosti i sprečavaju razvoj moždanog udara.

Obična repa Prisutnost joda i magnezijuma čini repe neophodnim ljudima koji pate od ateroskleroze. Antocijanini sadržani u njemu su u stanju da zaustave razvoj ćelija raka. Koristi se za prevenciju ateroskleroze, kardiovaskularnih i onkoloških bolesti.

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Mliječni čičak je izvor flavolignana (silimarin, silidin, silidianin, silihristin) i flavonoida (taksfolin, kvercetin, kempferol), a sadrži i masna i esencijalna ulja, kompletan set esencijalnih aminokiselina i drugih bioaktivnih supstanci. Ima izražen zaštitni učinak na ćelije jetre, jača stanične membrane, normalizuje žučni mehur. Takođe ima detoksikacijska svojstva. Primenjuje se kod akutnog i hroničnog hepatitisa, ciroze, holecistitisa, diskinezije žučnog peska. To je sredstvo za sprečavanje oštećenja jetre otrovnim supstancama i alkoholom.

Prah rogova roga je kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elementa (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum i fosfor), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati nukleinske kiseline, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Njegova upotreba kod virusnog hepatitisa promiče brže uklanjanje virusa iz tijela, sprječava razvoj hroničnih oblika hepatitisa, smanjuje toksično djelovanje antivirusnih lijekova i ubrzava oporavak.

Sladkorije služi kao izvor glicirizina, flavonskih glikozida (likvikiritin, likviritigenin i likviiritozid), vitamina, esencijalnih ulja, gorčine. Aktivne komponente sadržane u slatkom slatkišu normaliziraju probavu, imaju antispazmodični i izraženi protuupalni učinak. Licorice se tradicionalno koristi za liječenje hroničnih upalnih bolesti jetre i gastrointestinalnog trakta.

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Jeruzalemska artičoka izvor je flavonoida, a sadrži i prirodni polimer fruktoze - inulin i druge bioaktivne tvari (hemiceluloza, proteini, ugljikohidrati, minerali, vitamini, karoten). Kompleks aktivnih tvari jeruzalemske artičoke ima regulatorni učinak na metabolizam ugljikohidrata i lipida, pomaže u normalizaciji crijevne flore i procesima probave. Dokazano je da obogaćivanje jeruzalemske artičoke prehranom bolesnika sa šećernom bolešću pomaže u smanjenju glukoze u krvi. Jeruzalem artičoka i pripravci na temelju njega koriste se za prevenciju i u složenom liječenju šećerne bolesti tipa 1 i 2, ateroskleroze, kao i kod patologije gastrointestinalnog trakta.

Prah rogova jelena je kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elemenata (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum, fosfor i silicijum), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Upotreba praha roga od jelena kod dijabetes melitusa pomaže normalizaciji šećera u krvi, smanjuje vjerovatnoću za razvoj kasnih komplikacija dijabetesa i smanjuje dozu esencijalnih hipoglikemijskih sredstava.

Stevia je izvor steviozida - prirodnog zaslađivača bez ugljikohidrata koji može biti uključen u metabolizam bez sudjelovanja inzulina. Steviozid i ostale komponente stevije blagotvorno djeluju na metabolizam, prije svega na metabolizam ugljikohidrata, doprinose gubljenju kilograma, uspješno zamjenjuju šećer u prehrani bolesnika sa šećernom bolešću, aterosklerozom i gojaznošću. Nedavna istraživanja dokazala su izvedivost široke upotrebe stevije kod dijabetesa melitusa i ateroskleroze.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Borovnice su izvor antocijana, a sadrže i flavonoide, pektinske spojeve, tanine, organske kiseline (jantarna, limunska, jabučna, mliječna i druge). Obogaćivanje prehrane borovnicama znatno povećava oštrinu vida i povećava vidno polje, usporava proces zamračenja leće, vraća rodni pigment rodopsin, poboljšava cirkulaciju krvi u fundusu i smanjuje štetne učinke na mrežnicu sunca i druge vrste zračenja (TV, računalo). Ubrzavanjem obnavljanja mrežnice pomaže da se bolje vidi u sumraku i tami. Borovnice se uspješno koriste za jačanje vida i ublažavanje umora očiju tijekom dužeg vizualnog rada. Osim toga, aktivne tvari borovnice blagotvorno djeluju na metabolizam, jačaju zidove krvnih žila, sprečavaju stvaranje ugrušaka u krvi, usporavaju proces starenja, imaju antioksidacijska, protuupalna i adstrigentna svojstva, što mu omogućava da se koristi kod dijabetesa, ateroskleroze, anemije i gastrointestinalnih bolesti.

Prah rogova jelena je kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elementa (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum i fosfor), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinske kiseline, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Njegovi glikozaminoglikani ubrzavaju regenerativne procese kod bolesti i povreda staklastog tela, rožnice i sočiva.

Vitamin A dio je vizualnog pigmenta mrežnice, poboljšava percepciju boje i tamnu prilagodbu (sprječava razvoj „noćnog sljepila“). Takođe, poboljšava stanje kože, igra značajnu ulogu u prevenciji raka i regulaciji imuniteta.

Vitamin E se koristi kod bolesti praćenih patologijom mrežnice (ubrzava njen oporavak). Efikasan u prevenciji katarakte. Utvrđeno je da vitamin E ima antioksidativna svojstva, štiti organizam od izloženosti zračenju, otrovnim tvarima i usporava proces starenja.

Vitamin D poboljšava apsorpciju vitamina A i koristi se za sprečavanje miopije.

Vitamin C (askorbinska kiselina) poboljšava stanje krvnih žila i sprečava razvoj ozbiljnih komplikacija u oftalmologiji, poput krvarenja mrežnice i stakla. Osim toga, vitamin C ima izražena antioksidacijska svojstva, posebno u kombinaciji s vitaminima A i E. Koristi se za povećanje otpornosti tijela na virusne i bakterijske infekcije, stres te za prevenciju karcinoma i kardiovaskularnih bolesti.

Vitamin B2 pomaže poboljšati percepciju boja, poboljšava noćni vid.

Vitamini B1, In6, In12 i folna kiselina (Bc) dio su različitih enzima i tako regulira većinu metaboličkih procesa. Koriste se za patologiju optičkog nerva i druge bolesti vidnog aparata.

Vitamin PP dio je redox enzima, sudjeluje u regulaciji ćelijskog disanja.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Ehinacea je prirodni imunostimulans. Izvor je hidroksicinaminskih kiselina, a sadrži i polisaharide, derivate kofeinske kiseline (uključujući ehinozide), poliacetilene, alkilamide, esencijalna ulja sa seskviterpenima, masne kiseline, fitosterole. Ima antivirusno, kao i anti-upalno, protiv-tumorsko i zaceljivanje rana. Ehinacea se tradicionalno koristi za jačanje imuniteta, prevenciju akutnih respiratornih virusnih infekcija i gripa. Dokazana je efikasnost ehinaceje u sekundarnim imunodeficijencijskim stanjima uzrokovanim hroničnim upalnim bolestima, izloženosti jonizujućem zračenju i UV zracima, hemoterapijskim lijekovima i dugotrajnoj terapiji antibioticima.

Prah rogova jelena je kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elemenata (uključujući visok bioraspoloživi kalcijum, fosfor i silicijum), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Uticaj na imuni sistem praha sa rogova jelena očituje se u stimulaciji lokalnog antibakterijskog obrambenog sistema, aktiviranju makrofagnog sistema, stimulaciji leukopoeze, normalizaciji nivoa imunoglobulina (Ig) A, G, M. Koristi se za sprečavanje prehlade i drugih infekcija. Ublažava simptome tekućih zaraznih bolesti. Mobilizira obrambene snage tijela, povećava učinkovitost glavnog tretmana i ubrzava oporavak.

Horsetail ima dezinficirajući i detoksikacijski učinak. 5-glikozid-luteolin izoliran iz konjskog repa ima antimikrobna svojstva. Uz to, bioaktivne tvari koje čine konjski rep igraju važnu ulogu u metaboličkim procesima, inhibiraju stvaranje mokraćnih kamenaca i imaju blagi diuretski učinak. Ova svojstva konjskog bilja tradicionalno se koriste u složenom liječenju upalnih bolesti, prije svega mokraćnog sistema.

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, flavonoida.

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, flavonoida i flavolignana.

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, silicijuma, flavonoida.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, vitamina (A, D3, E, B1, In2, In6, In12, C, PP, folna kiselina) i antocijanini.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, silicijuma, hidroksicinaminskih kiselina.

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Pojedinačna netolerancija na komponente dodatka prehrani. Prije upotrebe preporučuje se konzultirati ljekara.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Pojedinačna netolerancija na komponente dijetetskih dodataka, trudnoće, dojenja, progresivne sistemske bolesti. Prije upotrebe preporučuje se konzultirati ljekara.

Trudnoća i dojenje

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Kontraindicirano tokom trudnoće i tokom dojenja.

Doziranje i primjena

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Iznutra, s hranom, opranu vodom. Odrasli - 2 kape. (400 mg) 2 puta dnevno. Kurs za upis: 1-2 meseca.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Iznutra, s hranom, opranu vodom. Odrasli - 1-2 kape. (400 mg) dnevno. Kurs za upis: 1-2 meseca.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Iznutra, s hranom, opranu vodom. Odrasli - 2 kape. (400 mg) dnevno. Tečaj prijema: 3 sedmice.

Na suhom, tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi.

Opis farmakološkog djelovanja

Jeruzalemska artičoka izvor je flavonoida, a sadrži i prirodni polimer fruktoze - inulin i druge bioaktivne tvari (hemiceluloza, proteini, ugljikohidrati, minerali, vitamini, karoten). Kompleks aktivnih tvari jeruzalemske artičoke ima regulatorni učinak na metabolizam ugljikohidrata i lipida, pomaže u normalizaciji crijevne flore i procesima probave. Dokazano je da obogaćivanje jeruzalemske artičoke prehranom bolesnika sa šećernom bolešću pomaže u smanjenju glukoze u krvi. Jeruzalem artičoka i pripravci na temelju njega koriste se za prevenciju i u složenom liječenju šećerne bolesti tipa 1 i 2, ateroskleroze, kao i kod patologije gastrointestinalnog trakta.

Prah rogova jelena je kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elemenata (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum, fosfor i silicijum), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Upotreba praha roga od jelena kod dijabetes melitusa pomaže normalizaciji šećera u krvi, smanjuje vjerovatnoću za razvoj kasnih komplikacija dijabetesa i smanjuje dozu esencijalnih hipoglikemijskih sredstava.

Stevia je izvor steviozida - prirodnog zaslađivača bez ugljikohidrata koji može biti uključen u metabolizam bez sudjelovanja inzulina. Steviozid i ostale komponente stevije blagotvorno djeluju na metabolizam, prije svega na metabolizam ugljikohidrata, doprinose gubljenju kilograma, uspješno zamjenjuju šećer u prehrani bolesnika sa šećernom bolešću, aterosklerozom i gojaznošću. Nedavna istraživanja dokazala su izvedivost široke upotrebe stevije kod dijabetesa melitusa i ateroskleroze.

Pitanja, odgovori, recenzije o lijeku Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom


Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima. Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama koje je proizvođač priložio na ambalaži. Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za upotrebu lijeka Neovitam jesu: preosjetljivost na komponente lijeka, djeca mlađa od 12 godina, trudna i tijekom dojenja, zbog nedostatka pouzdanih kliničkih podataka koji bi potvrdili sigurnost njegove uporabe u ove kategorije bolesnika.
Ne preporučuje se upotreba Neovituma u visokim dozama duže od 4 tjedna.
Tijekom terapije, lijek se treba suzdržavati od istodobne primjene multivitaminskih kompleksa koji sadrže vitamine skupine B, zbog rizika od predoziranja.
Primjena lijekova s ​​vitaminom B12 kod pacijenata s psorijazom može dovesti do pogoršanja tijeka bolesti.

Interakcija s drugim lijekovima

Uz istovremeno korištenje lijeka Neovitam kod levodope uočeno je smanjenje antiparkinsonske efikasnosti levodope.
Kombinovanom upotrebom leka i etanola smanjuje se apsorpcija tiamina, koji je deo Neovitama.
Dugotrajno liječenje antikonvulzivima (fenobarbital, fenitoin, karbamazepin) uz uporabu Neovitam može dovesti do nedostatka tiamina.
Istodobnom primjenom kolhicina ili biguanida primjećuje se smanjenje apsorpcije cijanokobalamina.
Upotreba lijeka s izoniazidom, penicilinom ili oralnim kontraceptivima smanjuje učinkovitost vitamina B6.

Sastav i oblik oslobađanja

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Kapsule1 čep.
prah gloga200 mg
Prah rogova roga „Cigapan-S“150 mg
prah od cvekle50 mg

u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“320 mg
prah za brašno od mlijeka čička50 mg
prašak korijena sladića30 mg

u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“260 mg
Prah gomolja gomolja artičoka100 mg
prah listova stevije40 mg

u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“300 mg
borovnica u voću u prahu60 mg
Vitamin Premix H3305340 mg
uključujući : vitamin A0,18 mg
vitamin D30,44 mg
vitamin e1,44 mg
vitamin b10,25 mg
vitamin b20,28 mg
vitamin b60,34 mg
vitamin b120,57 mcg
vitamin c13 mg
vitamin PP2,81 mg
folna kiselina48 mcg

u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Kapsule1 čep.
Prah rogova roga „Cigapan-S“250 mg
Ehinacea purpurea biljni prah100 mg
ekstrakt konjskog repa50 mg

u banci 90 kom., u kutiji 1 limenka.

Svojstva komponenata

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Glog Izvor je flavonoida, a sadrži i organske kiseline, karotenoide, masna ulja, pektine, triterpenske i flavonoidne glikozide. Jača srčani mišić, doprinosi normalizaciji srčanog ritma. Snižava krvni pritisak, a takođe poboljšava cirkulaciju krvi u žilama srca i mozga. Normalizuje holesterol u krvi. Ima blago sedativno dejstvo. Zbog svojih svojstava glog se tradicionalno koristi kod hipertenzije, vegetovaskularne distonije, metaboličkog sindroma, koronarne bolesti srca i kardiopatije različite prirode.

Prah od gmazova - kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elementa (uključujući visoko bioraspoloživ kalcijum i fosfor), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Uključen u njegov sastav fosfolipidi formiraju strukturu i regulišu funkcije ćelijskih membrana, učestvuju u transportu holesterola. Normalizacijom spektra lipida u krvi, fosfolipidi inhibiraju razvoj ateroskleroze. Proteoglikani i silicijumprisutni u prahu sa roga jelena, igraju važnu ulogu u stvaranju vezivnog tkiva, neophodni su za održavanje snage i elastičnosti stijenki posuda, normalne srčane aktivnosti i sprečavaju razvoj moždanog udara.

Obična repa Prisutnost joda i magnezijuma čini repe neophodnim ljudima koji pate od ateroskleroze. Antocijanini sadržani u njemu su u stanju da zaustave razvoj ćelija raka. Koristi se za sprečavanje ateroskleroze, kardiovaskularnih i onkoloških bolesti.

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Mlijeko čička - izvor flavolignana (silimarin, silibin, silidianin, silikristin) i flavonoida (taksfolin, kvercetin, kempferol), a sadrži i masna i esencijalna ulja, kompletan set esencijalnih aminokiselina i drugih bioaktivnih supstanci. Ima izražen zaštitni učinak na ćelije jetre, jača stanične membrane, normalizuje žučni mehur. Takođe ima detoksikacijska svojstva. Primenjuje se kod akutnog i hroničnog hepatitisa, ciroze, holecistitisa, diskinezije žučnog peska. To je sredstvo za sprečavanje oštećenja jetre otrovnim supstancama i alkoholom.

Prah od gmazova - kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elemenata (uključujući visoko bioraspoloživ kalcijum i fosfor), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Njegova upotreba kod virusnog hepatitisa promiče brže uklanjanje virusa iz tijela, sprječava razvoj hroničnih oblika hepatitisa, smanjuje toksično djelovanje antivirusnih lijekova i ubrzava oporavak.

Slatki slatkiš Služi kao izvor glicirizina, flavonskih glikozida (likviquiritin, liquidiquirithigenin i liquidiquiritoside), vitamina, esencijalnih ulja i gorčine. Aktivne komponente sadržane u slatkom slatkišu normaliziraju probavu, imaju antispazmodični i izraženi protuupalni učinak. Licorice se tradicionalno koristi za liječenje hroničnih upalnih bolesti jetre i gastrointestinalnog trakta.

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Jeruzalemska artičoka Izvor je flavonoida, a sadrži i prirodni polimer fruktoze - inulin i druge bioaktivne tvari (hemiceluloza, proteini, ugljikohidrati, minerali, vitamini, karoten). Kompleks aktivnih tvari jeruzalemske artičoke ima regulatorni učinak na metabolizam ugljikohidrata i lipida, pomaže u normalizaciji crijevne flore i procesima probave. Dokazano je da obogaćivanje jeruzalemske artičoke prehranom bolesnika sa šećernom bolešću pomaže u smanjenju glukoze u krvi. Jeruzalemska artičoka i pripravci na temelju nje koriste se za prevenciju i u složenom liječenju šećerne bolesti tipa 1 i 2, ateroskleroze, kao i u patologiji gastrointestinalnog trakta.

Prah od gmazova - kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro- i makroelemenata (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum, fosfor i silicijum), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinske kiseline, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Upotreba praha roga od jelena kod dijabetes melitusa pomaže normalizaciji šećera u krvi, smanjuje vjerovatnoću za razvoj kasnih komplikacija dijabetesa i smanjuje dozu esencijalnih hipoglikemijskih sredstava.

Stevia - izvor steviozida - prirodni zaslađivač bez ugljikohidrata koji može biti uključen u metabolizam bez sudjelovanja inzulina. Steviozid i ostale komponente stevije blagotvorno djeluju na metabolizam, prije svega na metabolizam ugljikohidrata, doprinose gubljenju kilograma, uspješno zamjenjuju šećer u prehrani bolesnika sa šećernom bolešću, aterosklerozom i gojaznošću. Nedavna istraživanja dokazala su izvedivost široke upotrebe stevije kod dijabetesa melitusa i ateroskleroze.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Borovnice - izvor antocijanina, a sadrže i flavonoide, pektinske spojeve, tanine, organske kiseline (jantarna, limunska, jabučna, mliječna itd.). Obogaćivanje prehrane borovnicama znatno povećava oštrinu vida i povećava vidno polje, usporava proces zamračenja leće, vraća rodni pigment rodopsin, poboljšava cirkulaciju krvi u fundusu i smanjuje štetne učinke na mrežnicu sunca i druge vrste zračenja (TV, računalo). Ubrzavanjem obnavljanja mrežnice pomaže da se bolje vidi u sumraku i tami. Borovnice se uspješno koriste za jačanje vida i ublažavanje umora očiju tijekom dužeg vizualnog rada. Osim toga, aktivne tvari borovnice blagotvorno djeluju na metabolizam, jačaju zidove krvnih žila, sprečavaju stvaranje ugrušaka u krvi, usporavaju proces starenja, imaju antioksidacijska, protuupalna i adstrigentna svojstva, što mu omogućava da se koristi kod dijabetesa, ateroskleroze, anemije i gastrointestinalnih bolesti.

Prah od gmazova - kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elementa (uključujući visoko bioraspoloživi kalcijum i fosfor), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne tvari (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi, masne kiseline ) Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Njegovi glikozaminoglikani ubrzavaju regenerativne procese kod bolesti i povreda staklastog tela, rožnice i sočiva.

Vitamin A Dio je vizualnog pigmenta mrežnice, poboljšava percepciju boje i tamnu prilagodbu (sprječava razvoj "noćnog sljepila"). Takođe, poboljšava stanje kože, igra značajnu ulogu u prevenciji raka i regulaciji imuniteta.

Vitamin E koristi se za bolesti koje prate patologija mrežnice (ubrzava njen oporavak). Efikasan u prevenciji katarakte. Utvrđeno je da vitamin E ima antioksidativna svojstva, štiti organizam od izloženosti zračenju, otrovnim tvarima i usporava proces starenja.

Vitamin D poboljšava apsorpciju vitamina A, koristi se za sprečavanje miopije

Vitamin C (askorbinska kiselina) poboljšava stanje žila fundusa oka, sprječava razvoj ozbiljnih komplikacija u oftalmologiji poput krvarenja u tijelu mrežnice i staklastog tkiva. Osim toga, vitamin C ima izražena antioksidacijska svojstva, posebno u kombinaciji s vitaminima A i E. Koristi se za povećanje otpornosti tijela na virusne i bakterijske infekcije, stres te za prevenciju karcinoma i kardiovaskularnih bolesti.

Vitamin B2 pomaže poboljšati percepciju boja, poboljšava noćni vid.

Vitamini B1, In6, In12 i folna kiselina (Bc) dio su različitih enzima, čime se regulira većina metaboličkih procesa. Koriste se za patologiju optičkog nerva i druge bolesti vidnog aparata.

Vitamin PP Dio je redoks enzima, sudjeluje u regulaciji staničnog disanja.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Ehinacea - prirodni imunostimulans. Izvor je hidroksicinaminskih kiselina, a sadrži i polisaharide, derivate kofeinske kiseline (uključujući ehinozide), poliacetilene, alkilamide, esencijalna ulja sa seskviterpenima, masne kiseline, fitosterole. Ima antivirusno, kao i anti-upalno, protiv-tumorsko i zaceljivanje rana. Ehinacea se tradicionalno koristi za jačanje imuniteta, prevenciju akutnih respiratornih virusnih infekcija i gripa. Dokazana je efikasnost ehinaceje u sekundarnim imunodeficijencijskim stanjima uzrokovanim hroničnim upalnim bolestima, izloženosti jonizujućem zračenju i UV zracima, hemoterapijskim lijekovima i dugotrajnoj terapiji antibioticima.

Prah od gmazova - kompleks bioaktivnih supstanci: 63 mikro i makro elementa (uključujući- visoko dostupne kalcijum, fosfor i silicijum), 20 aminokiselina, 12 vitamina, proteina kolagena i ne kolagena, kao i druge biološki aktivne materije (proteoglikani, glikozaminoglikani, derivati ​​nukleinskih kiselina, fosfolipidi, masne kiseline). Ima opšti efekat jačanja. Doprinosi normalizaciji metabolizma ugljikohidrata, lipida i minerala. Jača imunološki i antioksidativni odbrambeni sistem. Omogućuje normalno funkcioniranje svih organa i sistema tijela. Uticaj na imuni sistem praha sa rogova jelena očituje se u stimulaciji lokalnog antibakterijskog obrambenog sistema, aktiviranju makrofagnog sistema, stimulaciji leukopoeze, normalizaciji nivoa imunoglobulina (Ig) A, G, M. Koristi se za sprečavanje prehlade i drugih infekcija. Ublažava simptome tekućih zaraznih bolesti. Mobilizira obrambene snage tijela, povećava učinkovitost glavnog tretmana i ubrzava oporavak.

Horsetail Ima dezinficirajući i detoksikativni učinak. 5-glikozid-luteolin izoliran iz konjskog repa ima antimikrobna svojstva. Uz to, bioaktivne tvari koje čine konjski rep igraju važnu ulogu u metaboličkim procesima, inhibiraju stvaranje mokraćnih kamenaca i imaju blagi diuretski učinak. Ova svojstva konjskog bilja tradicionalno se koriste u složenom liječenju upalnih bolesti, prije svega mokraćnog sistema.

Preporučuje se

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, flavonoida.

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, flavonoida i flavolignana.

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, silicijuma, flavonoida.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, vitamina (A, D3, E, B1, In2, In6, In12, C, PP, folna kiselina) i antocijanini.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Kao dodatni izvor kalcijuma, fosfora, silicijuma, hidroksicinaminskih kiselina.

Doziranje i primjena

Neovitel - bioaktivni kompleks s glogom

Neovitel - bioaktivni kompleks s mlijekom čička

Neovitel - bioaktivni kompleks s jeruzalemskom artičokom

Unutra dok jedete vodom. Odrasli - 2 kape. (400 mg) 2 puta dnevno. Kurs za upis: 1-2 meseca.

Neovitel - bioaktivni kompleks s borovnicama

Unutra dok jedete vodom. Odrasli - 1-2 kape. (400 mg) dnevno. Kurs za upis: 1-2 meseca.

Neovitel - bioaktivni kompleks sa ehinaceom

Unutra dok jedete vodom. Odrasli - 2 kape. (400 mg) dnevno. Tečaj prijema: 3 sedmice.

Pogledajte video: Hamza - HZA - Uputstvo za upotrebu (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar