Da li mama pomaže kod dijabetesa?

  • 1 Sastav i dobrobiti za tijelo
  • 2 Mame za prevenciju dijabetesa
  • 3 Uputstva o tome kako uzeti mamicu
    • 3.1 Za dijabetičare tipa 1 i 2
  • 4 Kontraindikacije za dijabetes

Dugi niz godina neuspješno se bore sa DIJABETOM?

Voditeljica Instituta: „Bićete zapanjeni koliko je lako izliječiti dijabetes uzimajući ga svakodnevno.

Mumiye je lijek 21. stoljeća u liječenju šećerne bolesti tipa 1 i 2. Takođe, mama s dijabetesom poboljšava rad crevne pokretljivosti, što je važno za normalizaciju probave. Proizvod prirodnog porijekla bogat je mineralima, aminokiselinama i elementima u tragovima. Redovnom upotrebom mumije težina će se smanjivati, rad endokrine žlijezde, koji je odgovoran za proizvodnju hormona, poboljšat će se.

Sastav i blagodati za tijelo

Mumiye je organski proizvod, ima karakterističnu crnu boju boje smeđe boje, a dostupan je u prodaji u obliku suvog praha i tableta. Supstanca izvađena iz stijena ima nesporne koristi za cijelo ljudsko tijelo. Prije svega, sastav mumije je raznolik u makronutrijentima, kiselinama i elementima u tragovima, koje je iz hrane teško dobiti u pravoj količini. Treba obratiti pažnju na esencijalna ulja, pčelinji otrov, takođe olovo, kobalt, mangan i gvožđe. Kod dijabetesa tipa 1, nedostatak vitamina može pogoršati tok bolesti.

U početnim fazama liječenja dijabetesa važno je razumjeti da se mumija koristi u kombinaciji i ne može u potpunosti izliječiti dijabetes. Uz složen tijek dijabetesa često se primjećuje oštro pogoršanje vida - glaukom, katarakta. Redovna upotreba mumije može pomoći. Hemijski sastav leka ima sledeće dejstvo:

  • obnavlja krv
  • poboljšava cirkulaciju
  • jača imuni sistem
  • sprečava infekciju.

Liječnici propisuju lijek onim pacijentima koji se suočavaju s pretilošću zbog dijabetesa. Mamica koja boluje od dijabetesa ubrzava metabolizam i doprinosi gubljenju kilograma, ima i povoljan utjecaj na crijevnu mikrofloru. Vrijedi napomenuti da je tako bogat lijek dizajniran da se uzima u tečajevima kako bi se spriječile alergijske reakcije. Dijelovi, naime metali, akumuliraju se u tijelu i imaju dug period eliminacije.

Vratite se na sadržaj

Mama za prevenciju dijabetesa

Mamica koja boluje od dijabetesa uglavnom ima pozitivan učinak na stanje endokrinih stanica pankreasa.

Endokrinolog će reći o dijabetesu i njegovom liječenju. Za prevenciju dijabetesa ili u njegovim početnim fazama, vrijedi se ograničiti na samo 0,5 grama tvari. Zbog visoke koncentracije aktivnih sastojaka, velike doze lijeka mogu dovesti do opekotina mukoze, oteklina i čira. Suhi prah se razrjeđuje u čaši tople vode i uzima se na prazan stomak, jedna čajna kašika. Ovaj postupak treba obaviti u roku od 30 dana, a ponoviti ga nakon 3 mjeseca.

Važno je znati da se tijekom liječenja vrijedi odreći čaja, kafe, žestokih alkoholnih pića i duhanskih proizvoda. Sve gore navedeno može reagirati i dovesti do neželjenih nuspojava na tijelo. Preporučuje se piti mlijeko i destilirana voda.

Vratite se na sadržaj

Upute o tome kako uzeti mamicu

Postoji nekoliko recepata za mulzijske mulzije. Svi oni ovise o dobrobiti i tijeku bolesti. Lijek se mora uzimati u vrlo malim dozama, ako komplikacije utječu na vid, tada se mogu napraviti losioni. Potrebno je 0,2 grama praha razrijeđenog toplom vodom. To treba ostaviti 10-15 minuta i ponavljati 10 dana.

Vratite se na sadržaj

Za dijabetičare tipa 1 i 2

Liječenje pankreatitisa s mumiom može se provesti samo kao dodatna metoda utjecaja.

Algoritam liječenja uključuje sljedeće korake:

  1. Otopite 3,5 grama mumije u 500 grama vode.
  2. Pijte jednu kašiku svakog dana na prazan stomak.
  3. Zatim 5 dana, po 1,5 kašika svake, pauza od 10 dana.
  4. Ponovite ciklus.

Ako se stanje pogorša i traži se hitna pomoć, koncentraciju možete povećati na 4 grama. Takvu otopinu treba uzimati 2 žličice 3 puta dnevno nakon jela nakon 3 sata. Tretman će trajati 1,5 sedmica, nakon čega slijedi pauza od 10 dana i može se ponoviti. Nakon mjesec dana osjetit će se primjetno poboljšanje općeg stanja. Praćenje šećera na dijabetesu treba obaviti svaka 2 sata.

Vratite se na sadržaj

Kontraindikacije za dijabetes

Nažalost, mumija nije uvijek indicirana za dijabetes. Pod zabranom su djeci mlađoj od 1 godine droga zabranjena za oboljele od raka. Ako je dijabetes započet i ima živopisne manifestacije, tada je bolje suzdržati se od konzumiranja mumija. Dojećim majkama strogo je zabranjeno koristiti lijek, također osobama sa Addisonovom bolešću. Pravim doziranjem postići će se pozitivan učinak, inače tijelo neće uspjeti ili prestati reagirati na lijek.

Kako uzeti mamu za dijabetes?

  • Ljekovita svojstva i sastav mumije
  • Kako uzeti lijek za dijabetes?
  • Mamini recepti
  • Kontraindikacije

Jedan od alternativnih tretmana dijabetesa je mumija. Korištenje ovog alata omogućava vam postizanje impresivnih rezultata. No, da bi mumija kod dijabetesa bila što efikasnija, potrebno je prvo to uskladiti sa stručnjakom. To je ljekar koji će reći sve o ljekovitosti, svojstvima upotrebe i drugim karakteristikama mumije.

Ljekovita svojstva i sastav mumije

Predstavljeni proizvod sadrži biljne komponente. Govoreći o hemijskom sastavu, oni obraćaju pažnju na prisustvo minerala, elemenata u tragovima (olovo, željezo, kobalt, mangan), kao i pčelinjeg otrova. Osim toga, mama ima vitamine i esencijalna ulja.

Upotreba proizvoda omogućava vam snižavanje šećera u krvi. Uz to, liječenje dijabetesne mumije omogućava vam:

  • utažiti žeđ
  • smanjiti izlaz urina i eliminirati poliuriju,
  • ukloniti umor,
  • rješavajte migrene i glavobolje.

Osim toga, upotreba mumija omogućava isključenje natečenosti, stabilizira krvni pritisak i smanjuje znojenje.

Pretežno predstavljeni proizvod za dijabetes uzima se za mršavljenje i za naknadnu kontrolu težine.

Nikome nije tajna da je gojaznost jedan od vodećih uzroka dijabetesa. Da bi mumija bila što efikasnija potrebno je slijediti pravila vezana uz njezinu upotrebu.

Kako uzeti lijek za dijabetes?

Mamica sa dijabetesom tipa 2 koristi se samo prema određenim pravilima. Prije svega, radi se o prvom savjetovanju sa stručnjakom. Upravo on može navesti vjerojatnu djelotvornost lijeka, ovisno o dijagnostičkim podacima pacijenta, njegovoj dobi i drugim karakteristikama patologije.

Mumiye se preporučuje koristiti u malim količinama. Na primjer, koristi se 18 grama na 500 ml vode. supstance i rastvaraju ga. Predstavljeni napitak pije se 30 minuta prije obroka tri puta dnevno, jedna kašika. Tečaj oporavka trebao bi trajati 10 dana. Ako se pacijent u vrijeme primjene pripravka žali na mučninu, tada se lijek može isprati s malom količinom mineralne vode bez plina. Takođe je mlijeko pogodno za predstavljenu svrhu.

Vitamini za dijabetes bolesnike

Dijabetes melitus je patološko stanje koje je praćeno poremećajima u svim metaboličkim procesima zbog visoke razine glukoze u tijelu i relativne ili apsolutne insuficijencije inzulina. Bolest je praćena čestim mokrenjem, jer tijelo pokušava uravnotežiti kvantitativne pokazatelje glukoze svojim pojačanim izlučivanjem. Zajedno s urinom uklanjaju se vitamini, minerali, vitalni mikro i makro elementi.

Lista važnih vitamina

Postoje određene metode istraživanja kojima se određuje nivo vitamina i minerala u ljudskom telu. Na osnovu rezultata liječnik određuje lijekove koji su potrebni kao dio složene terapije za dijabetes. U većini slučajeva koriste se multivitamini koji podržavaju obrambenu sposobnost organizma, obnavljaju poremećaje u metaboličkim procesima i radu unutrašnjih organa i sistema.

Razmislite koji se vitamini mogu uzimati kao monoterapija ili politerapija za dijabetes tipa 1 i 2.

Vitamin A je organska tvar topiva u mastima koja se smatra neophodnom za normalno funkcionisanje oka i održavanje visoke oštrine vida. Uzimanje lijekova na bazi retinola može spriječiti razvoj retinopatije, hronične komplikacije šećerne bolesti, što se očituje kršenjem trofične mrežnice vizualnog analizatora.

Prirodni izvori vitamina A su:

  • suhe marelice
  • tikvice
  • jetra bakalara
  • peršun, kopar, zelena salata,
  • persimmon
  • paradajz
  • mrkva
  • morska heljda.

Vitamini serije B

Predstavnici organskih tvari iz grupe B su vitamini topljivi u vodi koji se nalaze u gotovo svim proizvodima. Najviše konzumirani i najznačajniji predstavnici za pacijente sa dijabetesom navedeni su u tablici.

Vitamini serije BUloga u ljudskom teluProizvodi koji sadrže
B1Sudjelovanje u metaboličkim procesima, obnavlja cirkulaciju krvi, potiče procese formiranja ATP-a i pripremu genetskog materijala za diobuKvasac, orasi, pistacije, svinjetina, leća, soja, pasulj, pileće jaje
B2Smanjuje nivo šećera, učestvuje u energetskim procesima. Utječe na rad endokrinog sustava, vizualni analizator, centralni živčani sustavKvasac, mlijeko, govedina, svinjetina, kakao, pšenično brašno, špinat, krompir
B3Ona je stabilizator nervnog sistema, čisti krvne sudove, smanjuje nivo holesterolaRiba, gljive, kikiriki, katranca, meso, heljda, sjemenke suncokreta
B5Sudjeluje u svim metaboličkim procesima, regulira nadbubrežne žlijezde i živčani sustav, potiče sintezu masnih kiselina i normalizira kolesterolPileće jaje, organi, orasi, sjemenke suncokreta, riba, mliječni proizvodi
B6Normalizira rad bubrega, neuspjeh dovodi do smanjenja osjetljivosti ćelija i tkiva na inzulinOrašasti plodovi, heljda, hren, lješnjaci, riba, morski plodovi, češnjak, šipak, slatka paprika
B7Snižava glukozu u krvi, kontroliše holesterolNusproizvodi, mliječni proizvodi, cvjetača, bademi, sardine, pšenično brašno
B9Učestvuje u stvaranju nukleinskih kiselina, metabolizmu proteinaZelenje, kupus, špinat, kvas, soja, suncokretovo sjeme
B12Normalizacija centralnog nervnog sistema, sprečavanje anemijeTanjuri, pileći žumance, špinat, zelje, plodovi mora, mliječni proizvodi

Askorbinska kiselina

U vodi topiva organska tvar koja se smatra važnom karikom u osiguravanju normalnog funkcioniranja imunološkog sustava tijela. Osim toga, vitamin C sudjeluje u jačanju zidova krvnih žila, što je važno za dijabetes melitus, smanjuje njihovu propusnost i obnavlja prehrambene procese tkiva i stanica.

Kalciferol

Vitamin D sudjeluje u apsorpciji kalcijuma i fosfora u ljudskom tijelu. Pacijenti sa dijabetikom imaju tendenciju razvoja osteoporoze, a dovoljan unos kalciferola je preventivna mjera. Tvar je uključena u razvoj mišićno-koštanog sistema, osigurava normalan rast tijela. Sadrži ga u dovoljnim količinama u mliječnim proizvodima, ribi, pilećim jajima, kao i plodovima mora.

Smatra se "vitaminom ljepote i mladosti". Omogućuje dobro stanje kože, vraća elastičnost, podržava rad kardiovaskularnog sistema. Sprečava razvoj retinopatije kod osoba koje imaju "slatku bolest". Izvori su mliječni proizvodi, peršin, špinat, kopar, zelena salata, mahunarke, svinjsko i goveđe meso.

Makro i mikroelementi

Zajedno s vitaminima, značajna količina minerala i elemenata u tragovima se izlučuje iz tijela kod dijabetesa. Oni su vitalne tvari, iako se zahtijevaju u dozi od nekoliko stotina miligrama dnevno. Sljedeći elementi u tragovima smatraju se najvažnijim za dijabetičare:

  • magnezijum - povećava osetljivost ćelija na delovanje inzulina, normalizuje rad srca i krvnih sudova,
  • selen - antioksidans koji veže slobodne radikale,
  • cink - sudjeluje u normalizaciji endokrinih organa, potiče procese obnove i regeneracije ćelija,
  • Mangan - u svom prisustvu vitamini serije B u potpunosti ispunjavaju svoje funkcije,
  • hrom - ima sposobnost smanjenja razine glukoze u krvi, potiče sintezu inzulina.

Odgovara za dijabetes

Vitamini za pacijente s dijabetesom ruske proizvodnje. Svaka tableta sadrži potrebnu dnevnu dozu vitamina A, serije B, askorbinske kiseline, E, selen, magnezijum, cink, hrom, biotin i flavonoide. Dostupno u obliku tableta sa zelenom školjkom.

Lijek se preporučuje kao dodatak prehrani, a indiciran je odraslima i djeci starijoj od 14 godina. Tok primjene osmišljen je na 30 dana.

Kontraindikacije za upotrebu Complivita:

  • individualna preosjetljivost na komponente,
  • period trudnoće i dojenja,
  • infarkt miokarda
  • akutna cerebrovaskularna nesreća,
  • čir na želucu, enterokolitis,
  • pacijenti čija starost nije dostigla 14 godina.

Vitamini za pacijente sa dijabetesom koji uključuju i niz elemenata u tragovima, organske kiseline i biljne ekstrakte. Lijek je dizajniran posebno da osigura pacijentima potrebe za tim supstancama. AlfaVit pomaže da stanice i tkiva budu osjetljiviji na hormonski aktivnu supstancu gušterače. Unos kompleksa je preventivna mjera u razvoju polineuropatije, retinopatije i patologije bubrega.

Tablete u pakovanju su podijeljene u 3 dijela, ovisno o prevladavanju određenih tvari:

  • „Energija plus“ - poboljšati procese pretvaranja i potrošnje energije, zaštititi od razvoja anemije,
  • „Antioksidanti plus“ - ojačavaju zaštitne snage organizma, podržavaju štitnjaču,
  • "Chrome-plus" - doprinose normalnoj proizvodnji inzulina, podrška su za rad mišićno-koštanog sustava.

Tioktične i jantarne kiseline koje su dio kompleksa obnavljaju metaboličke procese, povećavaju osjetljivost stanica na inzulin, sprečavaju razvoj komplikacija i povećavaju otpornost na nedostatak kisika. Ekstrakt borovnice smanjuje šećer u krvi, jača zidove arterija, podržava rad vizuelnog analizatora. Ekstrakti maslačka i repinca pomažu u obnovi gušterače.

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Tablete se uzimaju tri puta dnevno (po 1 iz svakog bloka). Redoslijed nije važan. Kurs uzimanja kompleksa je 30 dana. U liječenju djece mlađe od 14 godina se ne koristi.

Doppelherz Asset

Vitamini za pacijente s dijabetesom iz ove serije nisu lijek, ali se smatraju biološki aktivnim dodatkom hrani. Sastav uključuje:

  • askorbinska kiselina
  • B vitamini,
  • pantotenat
  • magnezijum
  • hrom
  • selen
  • cink.

Doppelherz Asset nije propisan u trudnoći i dojenju, pojedinačnoj preosjetljivosti na komponente, djeci mlađoj od 12 godina.

Oligim Evalar

Alat se koristi u kombinaciji sa dijetom bez ugljikohidrata. Sastav Oligim-a uključuje pročišćeni inulin, kao i gimnema (biljka koja ima hipoglikemijski učinak). U lijek spadaju i prirodne kiseline koje usporavaju apsorpciju glukoze iz crijevnog trakta u krv.

Oligim Evalar je sposoban za:

  • ubrzati procese zasićenja,
  • smanjiti glad
  • smanjite potrebu organizma za slatkišima,
  • štiti stanice gušterače od oštećenja od infektivnih i drugih uzročnika.

Lijek se uzima 25 dana. Sljedeći kurs započinje nakon petodnevne pauze. Lijek je bolje uzimati nakon savjetovanja s endokrinologom, određivanjem individualne osjetljivosti na aktivne komponente.

Pregledi pacijenata

Tatyana, 54 godina:
"Zdravo! Prije 5 godina dijagnosticiran mi je dijabetes. Ljekar je odavno propisao vitaminske komplekse, ali iz nekog razloga nisu im došli do ruke. Prije šest mjeseci kupio sam Vervag Pharm vitamine za dijabetičare. Pio sam kurs. Sada prolazim kroz drugi. Ne primjećuju se nuspojave, tolerancija na lijekove je na dobrom nivou. Odlično se osjećam! ”

Oleg, 39 godina:
„Imam 10 godina dijabetes tipa 1. Zadnje 2 godine sjedim na vitaminima Abecede. Drago mi je da su proizvođači razvili sastav koji je prikladan ne samo za zdrave ljude, već također u potpunosti nadoknađuje nedostatak vitamina kod pacijenata. Jedini negativan je potreba da uzimate tablete 3 puta dnevno. Prije toga, često srušen način prijema. Sada sam navikla. Recenzije o kompleksu izuzetno su pozitivne ”

Marina, 45 godina:
„Imam dijabetes tipa 2, povezan sa prekomernom proizvodnjom insulina i oslabljenom apsorpcijom leka zbog pozadine gojaznosti. Uzimam vitamine 2 puta godišnje. Vitamini za dijabetičare koje nude farmaceutske kompanije formuliraju se uzimajući u obzir razvoj mogućih komplikacija. Oni štite slabosti, ali ne liječe samu bolest. AlfaVit, Doppelherz - vrijedni kompleksi u pogledu kvaliteta i sastava. “

Šta je mama?

To je smolasta supstanca koja se minira u pećinama i u pukotinama stijena. Sastoji se od esencijalnih ulja, fosfolipida, masnih kiselina i elemenata u tragovima: gvožđa, kobalta, olova, mangana itd. Mumija se prodaje u obliku plastične mase ili tableta. Na prodajnim mjestima piše da se upotrebom mumije rane brzo zarastaju, obnavlja se endokrina funkcija gušterače, smanjuje se šećer.

Mamica za dijabetes: recenzije

U narodnoj medicini, gorska smolna supstanca koristi se za razne bolesti. U SSSR-u je provedena studija o koristima mumija u lomovima. Dokazano je da ova supstanca nema terapeutski efekat.

Što se tiče dijabetesa, ovo je još jedan beskorisni lijek. Ovo je crpljenje novca od dijabetičara. Takvih lijekova za lutku je puno, na primjer, Golubitoks, Diabetnorm itd. Ako imate dodatni novac, možete kupiti mumiju i uvjeriti se da smolasta supstanca ne utječe na razinu glukoze u krvi. Takođe, ne zaboravite da se prilikom upotrebe mumije može razviti alergijska reakcija.

Sastav i princip djelovanja

Sastav mumije uključuje isključivo biljne elemente. Supstanca slična katranu dobija se u pukotinama stijena, kao i u dubokim pećinama. Što se tiče biohemijskog sastava, on izgleda prilično impresivno.

Sastav sadrži ogroman broj mineralnih sastojaka, elemente u tragovima neophodnim za potpuno funkcionisanje čovjeka, malu količinu pčelinjeg otrova, ogroman spisak vitamina, niz esencijalnih ulja.

Sastav proizvoda uključuje puno mineralnih elemenata, ali olovo, mangan, kobalt i željezo donose maksimalnu korist ljudskom tijelu. Kao što pokazuju gornje informacije, sastav je zaista prirodan, ima nesumnjive koristi za ljude. Glavna stvar je ne zloupotrebljavati drogu.

Mumiye ima sledeće efekte:

  • Smanjuje koncentraciju glukoze u tijelu pacijenata.
  • Nakon uzimanja mumije, pacijenti nisu toliko žedni kao što su htjeli prije.
  • Dnevna količina urina je smanjena.
  • Hronični umor i slabost prolaze.
  • Oticanje odlazi, pokazatelji krvnog pritiska se vraćaju u normalu.
  • Znojenje se smanjuje.

Mamica sa dijabetesom tipa 2, kao i prva, može se uzimati kako bi se izborila s viškom kilograma.

Alat omogućava prethodnom prehranom, da biste se riješili suvišne težine i normalizirali dobrobit.

Upute za upotrebu

Ako pacijent ima dijabetes tipa 2, ili 1, tada se kao preventivna mjera za komplikacije uzima mumija za dijabetes na sljedeći način: 18 grama lijeka treba otopiti u pola litre obične tekućine.

Nakon dijabetičara lijek treba uzimati 30 minuta prije jela. Doziranje je 2 kafene kašike, uzima se tri puta dnevno. Trajanje terapijskog kursa je 10 dana.

Zatim, kada prođe glavno jelo, trebate povećati dozu na tri kašičice i uzeti isto vrijeme. U brojnim situacijama pregledi pacijenata ukazuju na razvoj mučnine. U tom se slučaju preporučuje piti otopinu lijeka sa hladnom mineralnom vodom.

Dijabetes tipa 1 mora se liječiti na sljedeći način:

  1. Uzmite 20 kašika tople vode, u njima rastopite 4 g lijeka.
  2. Uzimajte dva puta dnevno, najbolje na prazan stomak.
  3. Prvi put uzimani ujutro, a drugi put uveče, tri sata nakon poslednjeg obroka.
  4. Trajanje terapije je 10 dana, a zatim morate napraviti interval ekvivalentan terapijskom toku i nastaviti liječenje.

Recenzije govore da takav recept djeluje efikasno, ali ne prebrzo. Stanje se poboljšava nakon otprilike mjesec dana takve šeme.

U velikom broju slučajeva pacijenti imaju pogoršanje bolesti, ali ne brinite, negativni simptomi će uskoro nestati.

Da bi se postigao željeni terapeutski učinak, preporučuje se strogo pridržavanje doze. Uz ovo, ne treba zaboraviti da je liječenje kompleksna terapija, stoga dijeta s dijabetesom s niskim udjelom ugljikohidrata, fizičkom aktivnošću i lijekovima trebaju djelovati zajedno.

Još jedan režim i kontraindikacije

Kako biste smanjili koncentraciju glukoze u tijelu, riješili se stalne želje da pijete vodu, primjena mumije je sljedeća: uzeti 0,2 grama lijeka i rastopiti u običnoj tekućini. Takvu dozu morate uzimati ujutro, a potom uveče. Tijek terapije je pet dana, potom isti prekid, ponovite tretman ponovo.

Kod dijabetesa tipa 2 terapija koja se zasniva na posebnoj šemi pomaže: otopiti 3,5 grama lijeka u 0,5 vode. Upotreba je dozvoljena samo jednu žličicu jednom dnevno. Nakon toga, na isto vrijeme se uzima jedna i pol kašika. Lijek treba piti prije jela u roku od 30 minuta.

Unatoč svojoj učinkovitosti, biljni lijek mumija ima svoje kontraindikacije. Ne preporučuje se uzimati ga sa preosjetljivošću na lijek, maloj djeci koja nemaju godinu dana, s onkološkim patologijama, dok nose dijete, dojilje.

Ako pacijent ima kontraindikacije za mumiju, tada će mu pomoći sjemenke lana za dijabetes. Imaju sličan učinak, pomažući stabilizaciju šećera u krvi na potrebnom nivou i poboljšava dobrobit pacijenta.

Dijabetes je podmukla bolest koja ima mnogo komplikacija. U situaciji kada je patologija započela, simptomi su karakterizirani ozbiljnošću, tada se mumija mora koristiti kao pomoćna metoda liječenja. Osnovno pravilo je promatrati doziranje i učestalost upotrebe.

Šta mislite o ovome? Mumiju ste uzeli kao tretman dijabetesa i šta možete reći o lijeku?

Za dijabetes tipa 1:

Potrebno je otopiti 10 grama Altai mumiyo u 0,5 litre vode za piće. Uzimajte po 1 kašiku 3 puta dnevno pola sata prije jela. Kurs je 10 dana, a zatim pauza od 5 dana. Narednih 10 dana trebate uzimati 2 kašike 3 puta dnevno. Zatim ponovo pauza od 5 dana. I opet ponovite kurs 10 dana, ali trebalo bi već uzeti 1 kašiku.

Sa dijabetesom tipa 2:

Potrebno je otopiti 10 grama Altai mumiyo u 0,5 litre vode za piće. Uzimajte 2 kašike 3 puta dnevno pola sata prije jela. Kurs je 10 dana, a zatim pauza od 5 dana. Narednih 10 dana trebate uzimati 3-4 kašike 3 puta dnevno. Zatim ponovo pauza od 5 dana. I još jednom ponovite kurs od 10 dana, ali već trebate uzimati 2 kašike kašike.

Pogledajte video: POSLE RUCKA - Tuzna ispovest majke i deteta koji vode bitku sa dijabetesom - TV Happy (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar