Voćna sufl dijeta

Dijetalni sufle od sira je recept za pp desert koji je adaptacija nove, dobro poznate poslastice kasike. Klasično sufle od skute pripremljeno je od nježne skute, u koju su umućeni šećer u prahu, kisela pavlaka, jaja umutna do bijele pjene. Bujna masa pečena je u pećnici i bila je odličan lagani desert.

Postepeno se recept promijenio. Dodana mu je kaša i brašno koje je trebalo izvući tečnost i učiniti jelo manje vlažnim. U isto vrijeme, sufle-suseta postala je vrlo kalorična. Nezaslađene opcije su, na primjer, sufle od sira i jetre.

Recepti za sufle od sira za biranje

Kako kuhati sufle od dijetalnog sira, osobno sam saznao na nekom kulinarskom mjestu. Od tada, ovaj obrok bez brašna i šećera postao je jedna od mojih omiljenih opcija za doručak. A u trenucima kada želite slatkiše, on je uglavnom nezamenljiv! Usput, jako podsjeća na gelirani desert od sira u sastavu i KBZhU, ali ima ukus i tehnološki je potpuno drugačiji pp-yummy.

Posljednjih godina u redovnu verziju dodano je još nekoliko. Želim sada podijeliti one najuspješnije.

Skuta od sira u pećnici

Recept za sufle od sira u pećnici sa sušenim voćem je jednostavan i jeftin.

Za njega uzimamo sve sezonske proizvode, a koje bilo koji kupac može sebi priuštiti.

Dijetalni sufle od sira u pećnici peče se vrlo brzo.

  • sir - 200 g
  • jaje - 1 kom.
  • zobena kaša - 2 žlice. l
  • suhe brusnice (ili grožđice, suhe marelice, suhe jabuke) - 40 g.
  • med - žličica.

Recept od parne kase

Dijetalno i bobičasto sufle od sira (recept na pari) općenito je apoteža apoteze niskokaloričnih slastica.

Ukusno do ludila, nježnosti, minimalno ugljikohidrata, maksimalnih vitamina, tehnologije kuhanja - ovdje je sve savršeno!

  • sir - 200 g
  • bjelanjka - 2 kom.
  • banane - 1 kom.
  • svježe trešnje - 5 kom.
  • svježe marelice - 5 kom.
  • ekstrakt vanilije - par kapi
  • med - po volji.

Voćna sufl dijeta. Skuva - voćni sufle.

* Po 100 gr 104 kcal *.

Ovo je vrlo lagano i ukusno jelo (u njemu nema kaše i škroba) kuha se odmah, što je važno za doručak.

Dakle, trebamo:
1 pakovanje skute s malo masti. (250 gr
1 jaje 1 protein.
1 kašika. l šećer.
1 kruška i 1 banana (možete dodati bilo koje voće po vašem ukusu).

Umutite jaja sa sirom, dodajte šećer i kockice voća i 3 minute. U mikrovalnu (oko 750 vati. Tko ima moćniju pećnicu, skratite vrijeme kuhanja. Odaberite oblik s visokim bočnim stranama. Suffle se puno diže tijekom kuhanja, kad je gornji šešir postao tijesan - urađeno! Vrlo je ukusno!

Kuhanje:

  1. Samljeti zobene kaše u blenderu.
  2. Umutite jaje sa sirom i medom u blenderu.
  3. Umiješajte žitarice, pahuljice, suho voće i promiješajte kašikom usmeravajući ga u jednom smjeru.
  4. Pecite u silikonskom obliku oko pola sata (stavite u toplu rernu).

Recept od parne kase

Dijetalno i bobičasto sufle od sira (recept na pari) općenito je apoteža apoteze niskokaloričnih slastica.

Ukusno do ludila, nježnosti, minimalno ugljikohidrata, maksimalnih vitamina, tehnologije kuhanja - ovdje je sve savršeno!

  • sir - 200 g
  • bjelanjka - 2 kom.
  • banane - 1 kom.
  • svježe trešnje - 5 kom.
  • svježe marelice - 5 kom.
  • ekstrakt vanilije - par kapi
  • med - po volji.

Kuhanje:

  1. Unaprijed podesite način rada "parna" u kuhinjskom uređaju - dvostruki bojler ili spor štednjak.
  2. Ogulite i sitno nasjeckajte trešnje i marelice.
  3. Umutite bjelanjke dok ne dobijete stabilnu pjenu.
  4. U blenderu izmiksajte skuta, bananu, ekstrakt vanilije i med.
  5. Sjedinite proteine ​​i kašu, žličicom lagano gnječeći odozdo prema gore.
  6. Stavite narezane plodove u silikonski kalup, a najbolje u sitne limenke, povrće rasporedite skuta, ispunite ne više od 2/3 kalupa.
  7. Stavite u zdjelu za kuhanje i kuhajte 15 minuta, ako je potrebno, produžite vrijeme kuhanja na 20 minuta.

Dijetalna sufle - opći principi pripreme

• Dijetalna prehrana temelji se na lako probavljivoj niskokaloričnoj hrani s visokim udjelom proteina. Sufle od govedine, piletine ili skute savršeno je pogodan za ove svrhe. Takvo dijetalno jelo može se pripremiti na dva načina: parno ili pečeno u pećnici. U svakom slučaju, potrebni su obrasci. Za dijetalno sufle, bolje je uzeti posude od silikona. Ne treba ih podmazivati ​​uljem, što pozitivno utječe na kalorijski sadržaj pripremljenog jela. Veličina kalupa zapravo nije bitna, ali ipak je bolje pripremiti sufle u porcijama.

• Za dijetalni goveđi sufle valja odabrati mršave komade pulpe. Preporučljivo je uzeti mladu teletinu. Za dijetalno pileće jelo, bolje je koristiti nježnu bijelu perad - prsa. Sirovo ili kuhano meso se melje u mljeveno meso bilo kojom pogodnom metodom, što je najvažnije, radi postizanja najvećeg mljevenja.

• Prehrambeni sir od sira priprema se od sira s malo masti ili potpuno bez masti. Proizvod ne smije biti zrnat i suv. Da bi se postigla maksimalna prozračnost i delikatnija struktura, skuta se prethodno melje kroz sito ili prekida mešalicom do pastojnog stanja.

• Jaja se uvek dodaju u sufle prema bilo kojem od predstavljenih recepata. Proteini se obično daju odvojeno od žumanaca. Biče se dok se ne dobije bujna pjena i izmiješa u žeravicu na samom kraju, nastojeći da ne naruši prozračnost proteinske pjene.

• Rižom ili povrćem često se dodaje mesni sufle, a dijetalno jelo od sira se priprema s mekinjama ili tonirano kakaom u prahu.

Suđe za mikrovalnu pećnicu

Sufle od sira, dijetalne i nježne, može se kuhati čak i u mikrovalnoj.

Bolje je raspodijeliti u nekoliko malih kalupa nego u jednom velikom, za ravnomjerno pečenje.

Ova opcija me štedi ako sada želim nešto slatko - sprema se za samo nekoliko minuta.

3 recepta za dijetalni voćni sufle

Ako nakon novogodišnjih praznika želite pojesti nešto slatko, ali dijetalno, izdanje NEWS.am Medicine nudi vam 3 recepta za voćni sufle. Ovo sufle je lako pripremiti, ukusno je, zdravo i ne sadrži puno kalorija.

1. Sufle od jabuka

Jabuke - 1 kg
Voda - 100 gr.
Bijelo vino - 100 gr.
Šećer - 100 gr.
Maslac - 70 gr.
Količina jednog limuna
Vjeverice - 8 kom.

Kako kuhati: jabuke oguliti od kore i semenki izrezati na tanke kriške.

Pomiješajte vodu, bijelo vino, šećer, maslac i limunovu koricu. U dobijenu tečnost sipajte voće, pirjajte ih dok ne omekšaju i prođite kroz sito da dobijete gusti pire od jabuka. Dok se hladi, tucite 8 proteina u strmu penu i dodajte im ohlađeni pire od krumpira. Dobivenu smjesu stavite u vatrostalnu posudu, stavite u rernu i pecite dok sufle ne porumeni.

2. Sufle od mrkve i jabuke

Jabuka - 1 kom.
Mrkva - 1 kom.
Jaje - 1 kom.
Šećer - 1 kašika. kašika
Cimet - 0,5 tbsp. kašike
Breskve - 1 kašika. kašika
Mljevena zobena kaša - 1 kašika. kašika
Kukuruzno brašno - 1 kašika. kašika

Kako kuhati: Jabuku i mrkvu ogulite, šargarepu naribajte na sitnoj rerni, jabuku narežite na četiri dela i uklonite sjemenke. U posudu s hranom sipajte malo vode, a zatim pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

Umutite jaje sa secerom. Kuhanu jabuku i mrkvu umutite mikserom, dodajte jaje razmućeno sa šećerom i sve ostale sastojke (cimet, mekinje, zobene pahuljice, kukuruzna brašna), dobro promiješajte.

Dobivenu smjesu kuhajte u dvostrukom kotlu oko 15 minuta, a kad je jelo spremno, pospite ga kriškama voća.

3. Sufle od sira

Skuta - 250 gr.
Jaje - 1 kom. plus 1 protein
Šećer - 2 žlice. kašike
Kruška - 1 kom.
Banana - 1 kom.

Kako kuhati: tući jaja sa sirom, dodati šećer i voće narezano na male kocke. Dobivenu masu prebacite u kalup s visokim stranama i stavite u rernu na nekoliko minuta, dok gornja "kapa" jela ne postane gusta.

Kako napraviti dijetalnu sufle od piletine

Vrlo zadovoljavajuće i izuzetno dijetalno jelo pomoći će vam da održavate normalnu razinu šećera čak i uz naporan dan. Dijetalni sufle od piletine bogat je proteinima i praktično ne sadrži ugljikohidrate. Može se pripremiti unaprijed, a postoji čitav tjedan.

Dijeta za dijabetes preporučuje konzumiranje hrane sa niskim glikemijskim indeksom. Ali meso ga uopće nema, poput ribe. Možete to potvrditi pomoću. Ali jaja, začudo, imaju GI, iako ne visoka.

Dijeta sufle od parnog skuta. Sufle od sira dijetalne.

Sastojci
* jaje - 3 komada.
* posni sir - 300 grama (nemasni).
* kukuruzni škrob - 2 kašike. l
* med - 1 kašika. l
* limun - 1 komad.

Kuhanje:
1. Ohlađena jaja razbijte u različite zdjele, odvajajući bjelanca od žumanca.
2. Bjelanjke istucite mikserom u gustu masu.

Dijetalni deserti s medom. Kako kuhati dijetalne deserte za mršavljenje

Najveći problem s kojim će se vjerovatno suočiti svi koji gube kilograme žudi za slatkišima. Teško se ograničiti na masnu, prženu hranu, a potpuno je nezamislivo odbiti slastičarnu, komad torte, ukusnu tortu. U stvari, postoje odlični dijetalni deserti za mršavljenje. Ako naučite kako ih kuhati, možete ostati vitki poput trske, a istovremeno uživati ​​u slatkišima.

Značajke pripreme dijetalnih deserta

Teško je razumjeti koje slatkiše možete pojesti na dijeti. Za navigaciju među brojnim receptima koristite sljedeće preporuke:

  1. Idite na slatkiše bez ugljikohidrata. Izbacite „kratke“ ugljene hidrate ili ih smanjite na minimum. Šećer i rafinirana fruktoza nisu pogodni za dijetalne deserte.
  2. Izbegavajte hranu koja sadrži masti, osim „kratkih“ ugljenih hidrata. Njihov kalorijski sadržaj može biti mali, ali takvi deserti neće donijeti korist tijelu.
  3. Preporučljivo je koristiti ne cijela jaja, već samo proteine. Međutim, to se ne uzima u obzir u mnogim receptima za dijetu.
  4. Ako pripremate niskokalorične slastice, uzmite voće i mliječne proizvode kao osnovu. Nije neophodno da sadržaj masti u kremi, pavlaci, jogurtu, mlijeku, skuti bude minimalan. Okus dijetalnih deserta za mršavljenje od toga nema koristi. Pogodna je hrana sa srednje masnom masom.
  5. Činjenica da dijetalni deserti uopće ne znači da je njihovo jedenje dopušteno u ogromnim količinama u bilo koje doba dana. Jedite ne više od 150 grama slatkog jela. Preporučljivo je da se to radi ujutro.
  6. Dijetalni slatkiši neće vam pomoći mršavljenju ako se ne pridržavate principa pravilne prehrane.

Dijetalno desertno ptičje mlijeko. Dijetalna torta od ptica mlijeka

Ptičje mlijeko je najukusniji i prozračniji desert koji možete zamisliti. No, klasični desert je vrlo ugljikohidratni. Zbog toga sam odlučio pomoći svim dijabetičarima slatkih zuba i naučiti vas kako praviti dijetalnu tortu od ptičjeg mlijeka koja će biti odličan dodatak zdravoj prehrani.

U središtu čitavog deserta nalaze se jaja koja daju prozračnost i zadržavaju oblik. A ne mrze ugljene hidrate.

Kako kuhati dijetalnu tortu od ptičjeg mlijeka:

  1. Prvo pripremite biskvit koji će postati osnova torte. Uzmemo 3 jaja, pa ih razdelimo na proteine ​​i žumance. Umutite bjelanjke dok se ne formiraju vrhovi, pa žumance pomiješajte sa nadomjestkom šećera. Dalje ih pažljivo povežite tako da se proteini ne slegnu. U smjesu dodajte 2 kašike mlijeka u prahu, prašak za pecivo i pola vanilije. Stavili smo ga u oblik s visokim stranama (kolač ne smije biti veći od ¼ visine) i pecite na 180 stepeni oko 10 minuta, dok ne skuha.
  2. Sada pripremite glazuru. Pomiješajte kakao u prahu, 100 ml mlijeka, 1 kašiku mlijeka u prahu, jedan žumanjak, preostalu vaniliju i zaslađivač. Stavljamo smjesu na malu vatru i, neprestano miješajući, kuvamo dok se sastojci potpuno ne otope. Ne dovodite do vrenja!
  3. Izvadimo kuvani biskvit i na vrhu ga namažemo s par kašika glazure (preostalo će biti da prekrije kolač).
  4. Dolazak do sufle. Agar se otopi u 300 ml mlijeka, dovede do vrenja i kuha 2 minute. Postavite da se ohladi. Premažite 4 proteina limunskom kiselinom i zaslađivačem dok se ne formiraju vrhovi. Ohlađeno mleko sipajte u proteine. Nastavljamo mazanje.
  5. Brasno razvaljajte u obrazac, a na vrhu raširite sufle. Dijetalno ptičje mlijeko prelijemo glazurom i stavimo u frižider na 2-3 sata.

Dijetalni desert od mlijeka. Ducane desertni mliječni desert

Dobar dan prijatelji! Ako ste dugo na dijeti, vjerovatno znate ovaj dijetalni desert prema Ducanu. A ako ste se tek pridružili našim redovima ili namjeravate - toplo preporučujem kuhanje! Štaviše, potrebni su najjednostavniji proizvodi. I, naravno, mikser.

Bez kakaa, ovo je odličan desert za Attack, s kakaom za Cruise. Uzmi kvalitetnu želatinu - poput Dr. Oetker, Haas. Pogodan je i „Prypravych“. I nije neophodno poput mene pripremiti desert od 0,5 litara mlijeka))) Glavna stvar je pridržavati se proporcija navedenih u uputama za želatinu.

  • zaslađivač ("Fitparad") - 6 mjernih kašika (fokus na vaš ukus)
  • želatina (imam Haas) - 1 vrećica 10 g
  • vanilin - na vrhu noža (ili druge arome)
  • kakao (na krstarenju) - 1 kašika

Dijetalne grickalice. Kako jesti slatkiše prilikom gubitka kilograma

Svi mogu napraviti dijetalne slatkiše za mršavljenje. Recepti su raznoliki i ukusni.

Tokom dijeta, mnogi prije svega odbijaju slatkiše. Ali ovo je pogrešno, jer dugo ograničenje neminovno dovodi do poremećaja.

Potrebno je osluškivati ​​svoje želje i naučiti ih kako ih zadovoljiti na način koji je siguran za lik.

Prema riječima nutricionista, ljudi se oporavljaju ne od samih slatkih namirnica, već od njihove količine. Također, na povećanje kilograma utječe vrijeme koje konzumirate deserte i uvjeti pod kojima ih osoba jede.

Ugljikohidrati u slatkoj hrani nakon konzumacije ulaze u krvotok. Tada se povećava razina šećera u krvi.

Hormon inzulin distribuira ugljikohidrate u tijelu. Dio glukoze ostaje u krvi, dio se šalje u glikogen, a dio se skladišti kao masti. Ako naučite pravilno jesti slatkiše, tada možete izbjeći tjelesnu masnoću.

Što trebate učiniti da biste pojeli deserte i smršali:

  • Jedite deserte u malim dozama kako biste spriječili debljanje. Dakle, po 1 obrok treba pojesti ne više od 70 g jednostavnih ugljikohidrata. Takvu količinu tijelo lako apsorbira bez posljedica za figuru.
  • Znati preduvjete za pravilnu apsorpciju ugljikohidrata. Da bi ugljikohidrate pretvorio u glikogen, tijelo treba imati tu potrebu.
  • Rezerve glikogena moraju se potrošiti. U krvi bi trebalo biti malo šećera. Smanjuje se ako se dugo ne nadopunjuje. To se događa nakon spavanja, fizičke aktivnosti i na kraju radnog dana.

Odabir dijetalnih slatkiša za sebe kod gubitka kilograma, recepti u ovom članku mogu vam pomoći.

Budite oprezni! U trgovinama se prodaje puno desertnih proizvoda, koji uključuju masti (margarin, trans masti, palmino ulje). Vrlo se slabo apsorbiraju i imaju visok udio kalorija.

Bolje je sami sebi pripremiti dijetalne slatkiše za mršavljenje. Domaći recepti danas su dostupni u velikim količinama.

Pročitajte popularni članak na web mjestu: Datumi - blagodati, hranjiva vrijednost, sadržaj kalorija.

Recept za dijetu sa voćnim sufleima. Dijetalni sufle od sira: PP recept

Skuta je jedan od glavnih proizvoda pravilnog mršavljenja. Može se jesti ne samo za doručak, već i za ručak, pa čak i za večeru.Skuta je dobra jer uz njegovu pomoć možete skuhati puno zdravih i dijetalnih slastica, koje možete uvrstiti u dijetu za mršavljenje.

Kalorični udio sira s niskim udjelom masti iznosi samo 70–80 kalorija, ali proteina sadrži puno! Samo oko 100 grama sira iznosi oko 17-20 grama proteina!

Dijetalni sufle od sira idealno je jelo za pravilnu prehranu. Prehrambeni sufle sadrži vrlo malo kalorija, pa ga možete jesti čak i na dijeti. Ako ne možete dobiti dnevni protein, tada će vam pomoći pp suffle. Ovaj desert možete jesti ne samo ujutro, već i uveče. Neće naštetiti figuri. Pripremili smo najbolje recepte za dijetalno sufle, koje možete uključiti u svoju prehranu za mršavljenje!

Souffle skuta dijeta na pari - kako kuhati

Za pripremu ovog pp suflea trebat će vam:

  • 250 grama skute. Koristimo nemasni sir.
  • 1 jaje Služit će kao vezivni sastojak naše zračne mase.
  • 50 mililitara kefira. Ovaj proizvod koristit ćemo samo ako je skuta presuha.
  • 100 grama bilo koje bobice. Ovo će souffleu od sira pružiti ugodan ukus.
  • Bilo koji zaslađivač po vašoj želji.

Samo kuhanje je krajnje jednostavno. Prvo trebate osigurati da u sira nema velikih kvržica. Pomiješajte ga vilicom, ako ima previše vremena, možete ga obrisati kroz sito. Dodajte jaje u sir i promiješajte. Ako je skuta presuha, ne zaboravite dodati kefir. Stavite zaslađivač po ukusu i tucite mikserom dok se ne dobije homogena masa.

Isto radimo i s bobicama, pobijte ih u blenderu sve dok se ne dobije kaše.

Sada jedan dio skute mase stavite u posudu za pečenje, a zatim voćnu masu i ponovo izlijte sir. Skuhajte juhu od pari oko 15 minuta.

Možete kuhati sufle od sira u multikućarnici prema istom receptu, ako nemate dvostruki bojler: ulijte vodu u multioker, stavite rešetku i na njega stavite obrazac sa sufleom.

Od ovih sastojaka dobit ćete 4 obroka dijetalne skute sa suflom. Jedna porcija sadrži otprilike 90 kalorija!

Dijetalna sira za sufle: recept sa želatinom

Nema vremena za pečenje, ali želite uživati ​​u svom omiljenom PP desertu? Uvijek možete napraviti pp soufflé od želatine!

  • 300 grama nemasnog sira
  • 1 kašika želatine.
  • 30 grama vode.
  • 1 sirovi protein. Ako se bojite dodati sirovi protein u pp suffleu, uvijek ga možete zamijeniti s 2 žlice mlijeka.
  • Zaslađivač po ukusu.

Prvo, želatinu napunite vodom i ostavite da nabubri. Kad želatina nabrekne, rastopite je na laganoj vatri. Glavno je ne pustiti da prokuha! Ako imate veliku siru, pomiješajte je vilicom ili je obrišite do kraja. Vašoj sira dodamo želatinu i vaš omiljeni zaslađivač po ukusu. Bjelanca tucite mikserom dok se ne pojave bijeli vrhovi i lagano unesite u kašu masu. Stavili smo ga u obrazac i poslali u hladnjak na 2 sata! Dijetalna korna za sufle je spremna!

Recept za dijetu sa suflom od parnog skuta. Sufle od sira

Soufflé od svježeg skutog sira s niskim udjelom masnoća savršen je i za dječju i dijetsku hranu. Sufle od skute jednostavne su za pripremu, vrlo su ukusne i zdrave. „Souffle“ znači vazduh (u prevodu sa francuskog). Sirevi od sira će biti prozračni samo ako bijeli bjelanjce možemo istući u jaku pjenu. Evo nekoliko tajni kako pobijediti bijelce:

Skut s umakom

  • Vjeverice umutite u čašu, porculansku, emajliranu posudu. Aluminijska posuđa se ne preporučuje, daje sivu boju proteinima. Posude od plastike imaju pore koje nisu pravilno očišćene od masnoće i na taj način sprečava se stvaranje bjelančevina.
  • Posuđe je uvijek čisto, bez tragova masnoće i savršeno suho. Kap vode ili loše oprane masnoće iz posuđa ugasit će pjenu, protein će se jače stisnuti, a rezultirajuća pjena bit će nestabilna, nestabilna.
  • Proteini se bolje tuku ako im dodate prstohvat soli.
  • Svježi bjelanjci tuku lošije; koristite bjelanjke tjedno

U ovom postu nalaze se recepti za sufle od sira koji ispunjavaju dijetu br. 5p za pankreatitis. Jela koja se pripremaju prema ovim receptima su s malo masnih sastojaka i s velikim sadržajem proteinskih sastojaka, dakle, uvrštena su u jelovnik proteinskih dijeta za mršavljenje.

    • mlijeko 3,2 - 100 g (0,5 šalice)
    • kašica - 20 g (1 kašika)
    • jaja - 40 g ili (1 kom)
    • pavlaka 20% - 40 g (4 kašike kašike)
    • puter - 10 g (1 kašika)
    • granulirani šećer - 30 g (3 kašike)

    Način kuhanja:

    Skuta mora biti elastična, u obliku paste. Da biste to učinili, odaberite prikladnu metodu: obrišite kroz sito, prođite kroz mlin za meso ili izmrvite mikserom. I ja ovo radim:

    1. Odvojim bjelanjke od žumanaca i u jaku pjenu umutim bjelanjke.
    2. Kombinujem proizvode: skuta, kiselo vrhnje, mlijeko, šećer, zdrob i žumanjke. Pomiješajte, samljejte i umutite mikserom.
    3. U dobivenu skutenu masu unosimo umućene proteine. Nježno izmiješajte.
    4. Obrazac namažem maslacem, u njega stavim sirnu masu.
    5. Pripremam sufle od skute u uskoj šporetu. U posudu sa napitkom ulijem dvije čaše vruće vode. Postavila sam režim:
    • „Parenje“
    • Vreme je 40 minuta.

    Parno sufle od skute u receptu za sporo kuhanje. Kuhanje sufle od skute u sirovoj šporet

    Skuta je proizvod koji mora biti uključen u ishranu bilo kojeg djeteta. Sadrži kalcijum. Ovaj mineral je neophodan za mlado rastuće tijelo. Uz to, u skuti se nalaze proteini koji su dobro probavljivi. Sufle od sira u multicooker-u je vrlo ukusno, a što je najvažnije zdravo jelo, odgovara svim članovima porodice, pa i maloj djeci, naučite dalje njegov recept.

    Često, kapriciozna djeca ne žele koristiti toliko koristan i potreban proizvod za svoje zdravlje. Na tom pitanju pomoći će sufle od sira koji se lako može kuhati u sporom šporetu.

    Ovo jelo će se svidjeti ne samo djeci, već i odraslim članovima vaše porodice. To mogu potvrditi iz ličnog iskustva. Kad su ovo jelo stavili na stol, jelo ga je odjednom!

    Sufle od sira skuhanog u laganoj šporetu ispada da je vrlo ukusan. Mirisno je, veličanstveno i izuzetno nježno! Ako je poslužite sa pavlakom, kondenzovanim mlekom, džemom ili marmeladom, onda će biti nemoguće odvojiti decu iz jela!

    Receptura za sufle od sira u multikuharu

    Da bismo pripremili sufle od sira u laganoj šporet, moramo imati na raspolaganju sljedeće proizvode:

    • Jaja - 5 komada
    • 400-500 g sira,
    • 200 g kefira,
    • 1 šalica kaše
    • 1 šolja granuliranog šećera
    • vanilin šećer - 1 paket,
    • prašak za pecivo - 1 kašika.

    Kuhanje u sporem sufleu od skute:

    1. Kefir treba sipati u kašu, ostaviti ga 10 minuta da se kaša nabubri.
    2. Odvojite bjelanjke i žumance. Dodajte šećer proteinima, tucite dok ne postane pjenast.
    3. Zatim pomoću miksera preostale komponente trebate pomiješati s natečenom kašom. Takođe trebate dodati i tučene veverice. Žlicom pažljivo izmešajte sve sastojke.
    4. Zatim treba izliti masu u posudu koja je prethodno podmazana maslacem.
    5. Podesite spor štednjak u režimu „Pečenje“, vrijeme kuhanja je 50 minuta. Nakon što prođe vrijeme, ne otvarajte poklopac uređaja, ostavite jelo da se ohladi 20 minuta, u protivnom može doći do pada sufle.
    6. Izvadite sufle iz sira iz posude. Da bismo to učinili, potreban nam je spremnik za suđe na paru.
    7. Sufle izrezati na porcije.
    8. U posudu sipajte kiselo vrhnje, kondenzovano mleko, džem ili džem.

    Sada možete pokušati. Uživajte u obroku!

    U početku je jelo trebalo da bude skuvano od sira, a izašlo je vrlo ukusno sufle od sira. Sva moja domaćinstva trebala su dodatak, tako da je hrana nestala pred našim očima!

    Djeca koja ne vole koristiti sir, jedu ovo jelo s velikim zadovoljstvom, tražit će i dodatak. Skuhajte sufle od sira u laganoj šporet i budite zdravi!

    Recept za sufle od sirove pare u pećnici. Sufle od sira u pećnici

    Ako je svrha prehrane gubitak težine, onda je u receptu za sufle od sira glavno - smanjiti broj kalorija po obroku. Tada recept može izgledati ovako:

    • 300g sira (malo masti ili malo masti)
    • 2 jaja
    • 1 kašika šećera (može se koristiti med ili zamjena za šećer)
    • 1 kašika mekinja
    • 1-2 kašike mleka

    Skuti se mora samljeti do homogenosti, dodati šećer ili zamenu. To je najpovoljnije u blenderu: što glađe teksture skute, to će jelo bolje ispasti.

    Pomiješajte mekinje sa mlijekom i ostavite da odstoje nekoliko minuta tako da proključu, a zatim pomešajte sa sirom.

    Odvojite bjelanjke od žumanaca kako biste smanjili kalorije. Vjeverice treba tući do jake pjene i pažljivo izmiješati u smrvljenu koricu. Bolje je masu mešati žlicom, pokretima odozdo prema gore, pokušavajući da ne razbijete strukturu vazduha tučenih proteina.

    Gotovu smjesu izlijte u oblik podmazan biljnim uljem bez mirisa. Najbolje je distribuirati dobiveno "tijesto" u porcioniranim limenkama, pa je tijesto bolje ispeći u rerni, a posluživanje je mnogo praktičnije. Povrh svakog serviranja, prije nego što ga pošaljete u pećnicu, u sufle od sira možete dodati prstohvat smeđeg šećera ili cimeta, žlicu mlijeka ili nemasne kisele pavlake. Tako će niskokalorično sufle od sira biti ugodnije i po izgledu i po ukusu.

    Najbolji način za pečenje sufle od sira je staviti tiganj u duboku tepsiju, uliti vodu u nju do polovine visine oblika, a pećnicu ugrijati na 170 stepeni. Vrijeme pečenja - 20 minuta. Gotovo jelo najbolje je jesti vruće, poslužiti s mlijekom, jelo je posebno dobro za doručak.

    Parno skuta sa čirom. Skuta sa gastritisom visoke i niske kiselosti

    Skutni sir protiv gastritisa visoke kiseline

    Uz povećanu kiselost, svako kiselo mlijeko treba isključiti iz ishrane. Dozvoljena lista je dovoljno mala:

    1. Suha kaša od pare.
    2. Mleko
    3. Mala količina kreme.

    Ako vam je dugo razdoblje remisije, osjećate se dobro, tada možete postepeno dodati palačinke i posipke od sira u svoju prehranu. U malim količinama dozvoljena je upotreba knedla. Možete piti bezkiselinski kefir. Za gastritis sa niskom kiselošću, meni može postati opsežniji, jer tokom remisije dopuštena lista značajno raste. Možete konzumirati bilo koje mliječne proizvode, ali pridržavajte se razumne količine. Ako ste započeli razdoblje pogoršanja bolesti - često pada u jesen i proljeće, tada biste trebali jesti prema pravilima prehrane sa visokom kiselošću.

    Za one čija dijagnoza zvuči kao kronični gastritis, o mogućnosti konzumiranja skute treba razgovarati sa svojim liječnikom. Budući da hronični gastritis može stvoriti veliku ili, obrnuto, premalu količinu klorovodične kiseline, samo će vam gastroenterolog savjetovati koliko sira može biti na vašem stolu.

    Važno! Za ljubitelje kisele pavlake postoji određeno ograničenje. Tijekom razdoblja blagostanja, njoj će se omogućiti dodavanje jelima u količini od 13 grama po obroku.

    Parno sufle u laganoj šporet. Porcija sufle u kalupima

    Skut je izvor zdravih vitamina i kalcijuma. Ovo jelo se posebno preporučuje djeci i onima koji slijede dijetu. Parni sufle u laganoj šporet, na pari - idealna delicija svijetleg ukusa, istovremeno lagana i vrlo korisna.

    Za promjenu, preporučujemo dodavanje raznog voća, žitarica, kolačića. Svidjet će vam se parno sufle ne samo zbog njegova izlijevanja usta, već i zbog svog nevjerojatnog ukusa. Isprobavši jedanput takav desert, nikada nećete zaboraviti njegov ukus - nježan, prozračan, sa blagom kiselošću, koju daju bobice. A za kuhanje vam treba samo oko 50 minuta slobodnog vremena i spor štednjak.

    Nudimo nekoliko jednostavnih recepata za sufle od sira. Slastice pripremljene prema ovim receptima niskokalorične su i sadrže povećan dio proteinske komponente. Zato su ova jela efikasan pomoćnik za one koji žele smršavjeti.

    Skuva sa suflom od pare

    • Skuta - 150 g
    • Mleko - 70 g
    • Kašica - 1 kašika kašike,
    • Jaja - 1 kom.,
    • Pavlaka - 2 kašike kašike,
    • Šećer - 2 žličice

    1. Odvojite proteine ​​i tukli mikserom dok ne postane penast.
    2. Odvojeno kombinirati ribani sir, žitarice, kiselo vrhnje i žumanjke, pomiješati.
    3. Sipajte proteinsku penu u posudu sa sirom.
    4. Kalup podmažite uljem, a potom stavite sufle od sira u kalup.
    5. Sipajte 400 g tople vode u posudu za kuhanje u više kuhala i podesite režim na "Parno", vreme - 40 minuta.
    6. Desert je spreman, poslužite, prethodno zalijevanje bobičastim sirupom ili kiselim vrhnjem.

    Sufle od sira s bobicama

    • Skuta - 460 g,
    • Svježe ili smrznute bobice - 170 g,
    • Jaja - 2 kom.,
    • Skrob - 120 g
    • Jogurt bez dodataka - 200 ml,
    • Šećer - 80 g

    1. Skušajte sir, tako da nema zrna.
    2. Sipajte mekani skuti u posudu za obradu hrane, dodajte šećer, jaje, kiselo vrhnje, 60 g škroba, jogurt. Uz mlaznicu metalnog noža brusite.
    3. U preostalom škrobu uvaljajte bobice. To se mora učiniti tako da se u procesu kuhanja bobice ne slegnu na dno.
    4. Prebacite bobice u kockice i izmešajte.
    5. Rasporedite masu u silikonske kalupe, prethodno ih podmažite uljem. Stavite kalupe u tepsiju i u posudu dodajte 400 g vode.
    6. Kuhajte desert u režimu „parenja“ 30 minuta
    7. Desert izvadite iz kalupa i stavite na jelo a la carte. Ukrasite sa grančicama mente.

    Sufle od sira od gastritisa. Souffle

    Skuta od sira s gastritisom može djelovati kao desert ili cjelovit obrok. Souffle je dobar za svaki obrok: i za doručak i za ručak ili večeru.

    • Želatina: Želatina (1,5 kašika) prethodno se napuni vodom da nabubri prema uputama. 300 grama skute pire do homogenosti, pomiješano sa 0-1,5% masti, pomiješano s jogurtom bez dodataka. Tamo ćemo poslati 0,5-1 kašiku šećera. Zatim se mješavina mora kombinirati sa želatinom i ohladiti dok se ne očvrsne. Bolje je koristiti porcionirane kalupe. Obično je dovoljno 5-8 sati, ali preporučljivo je kuhati sufle za noć.
    • Sufa za dijetu od banane: Pomiješajte 300 grama sira, pire s 50 grama šećera (bolje je koristiti mikserom i izmiješati sve odjednom), dvije očišćene banane, 0,5-1 kašika luge i par jaja. Dijelove obloga treba namastiti uljem i posipati brašnom prije stavljanja smjese za sufle. Stavite obrasce u vruću rernu (180 stepeni) na 30 minuta. Radi sočnosti, možete je uliti prije posluživanja kiselog vrhnja s malo masnoće, pomiješano sa 1 kašičicom šećera u prahu.
    • Mesni sufle sa sirom: Odabrano je samo dijetalno meso. Možete ostati kod kunića, piletine, puretine ili teletine. Prokuhajte 150 grama odabranog mesa dok se ne skuva, pa procijedite kroz mljevenje mesa ili samljeti u blenderu. Zatim samljemo skut bez masnoće, težine 300 grama i pomiješamo s mesom, dodamo malo soli, 2 jaja, 100 grama naribanog sira. Po želji ili za promjenu možete dodati malo tikvica, šargarepe ili bundeve (obavezno prokuhajte i pirjajte povrće prije dodavanja). Princip pečenja je isti - u rerni 30 minuta, na 180 stepeni.

    Meso za sufle

    Preporučuje se odabir mesa - nemasna, nemasna govedina, zec, ćuretina, piletina (skinuta koža) Izuzete: masne sorte, janjetina, svinjetina, guska, patka, divljač.

    Pravilna prehrana kod hroničnog pankreatitisa ozdravlja. Liječi se jer slijedeći dijetu stvarate uslove za zaustavljanje upalnog procesa u gušterači. Upala prestaje i gušterača počinje djelovati približavajući se normi.

    I drugo, obećao sam vam da dijetalna hrana može biti ne samo zdrava, već i ukusna. Tema današnjeg posta je sufle.

    Recepti za sufle od mesa za sufle

    Meso može biti - govedina, piletina, ćuretina, riba.Sufle se pripremaju od svih vrsta. Odabiremo meso ne slinavo, nije masno, prevashodno je kuhano. Za mesne sufle za mljeveno meso ne kuha se mljeveno meso.

    U dijetnoj hrani suffle se kuha na pari - sufle od mesa na pari. Da biste to učinili, posuda s montažnim sufleom postavljena je u vodenu kupelj. Zadatak sušenja mesa sufflé - "parenje" savršeno rješava spor štednjak.

    Recept broj 1. Mesni sufle

    1. Goveđe meso s malo masnoće i nemasno (kuhano) - 200-250 gr
    2. Skuta - 50 gr (1/4 pakovanja)
    3. Jaje - 1 kom.
    4. Maslac - 1 kašika
    5. Duga kruh (bijeli kruh) - malo, ako kruh, onda isječeni komad, debljine 1 cm: 4
    6. Mlijeko - 1 kašika
    7. Sir s malo masnoće - 15-20 gr.
    8. Zeleni
    9. So ukus
    10. Paprika - nije poželjna, jer papar ima svojstva koja povećavaju sekretornu aktivnost.

    Koraci za kuhanje

    Pomiješajte skuti, pospite kašu, vaniliju i šećer.

    Dodajte sirova jaja i prašak za pecivo.

    Umutite mikserom dok ne postane glatko. Masa će biti tečna - i potrebno je.

    Ja sam puding ispekla u malim kalupima, možete koristiti jedan oblik. Kalupi dobro namastite maslacem i sipu prelijte sa 2/3 volumena.

    Skuhajte puding od sira u prethodno zagrijanoj rerni na 160-170 stepeni 25-30 minuta (nemojte otvarati pećnicu prilikom pečenja). Iz pećnice pripremite puding, malo će se slegnuti.

    Ostavite da se neobično ukusni skuti puding skuhan u pećnici ohladi i poslužite za doručak s džemom ili marmeladom. Po malo se može posipati šećerom u prahu.

    Dobar apetit!

    Sufle iz sira i čokolada dijeta na fruktozi

    Voliš čokoladu? Tada svakako isprobajte pp soufflé s kakaom! Umjesto šećera u ovom receptu koristićemo fruktozu! Savršena je za bilo kakve slastice i deserte!

    Za pripremu ovog deserta trebat će vam:

    • 200 grama skute. Tradicionalno dajte prednost sirom s niskim udjelom masti
    • 50 grama skuta krem ​​sira. Možete koristiti ricottu.
    • 10 grama kakaa. Koristite samo prirodni kakao bez dodatnog šećera.
    • 50 ml mlijeka. Ako želite smanjiti sadržaj kalorija u receptu, onda možete koristiti vodu. U našem slučaju koristimo obrano mlijeko 1% masti.
    • 10 grama želatine
    • Fruktoza po ukusu. Važno! Fruktoza je gotovo 2 puta slađa od šećera, pa je dodajte u malim porcijama kako ne bi preplanula!

    Želatinu prelijte vrućim mlijekom i ostavite da nabubri. Pomiješamo skut s sirom, dodamo fruktozu po ukusu i kakao. U masu skute ubacimo želatinu i tukli mikserom. Stavili smo ga u obrazac i poslali u frižider na nekoliko sati!

    PP žele od voća

    Koji je skutni sir najbolji za puding

    Skuta je prikladan proizvod tokom posnih dana, međutim, treba ga konzumirati samo u obliku malo masti. Preporučljivo je da nije previše kiseo. Ako je kiseliji nego što je potrebno, onda ga treba sipati sa istom količinom mlijeka, ostaviti da odstoji 1-2 sata, potom odbaciti u drugar, pustiti da se mlijeko ocijedi i ponovo procijediti. Takođe se preporučuje jesti domaći sir, jer sadrži više hranljivih sastojaka:

    • aminokiseline koje sprečavaju gojaznost jetre,
    • protein
    • kalcijuma
    • fosfor

    Ovaj mliječni proizvod može se pripremiti samostalno.

    U prokuhano mlijeko s niskim udjelom masti dodajte 1 kašiku. 10% -tna otopina kalcijevog klorida (iz ljekarne), mlijeko stavite u kipuću vodenu kupelj 20-30 minuta dok se ne stvori ugrušak. Ubacite ugrušak u fil za gađenje ili u kesu gaze, ocijedite surutku, obrišite, ohladite.

    U tu svrhu možete koristiti posebne starter kulture.

    Ukusni i zdravi recepti za deserte

    Kao što znate, glavni sastojci pudinga su skuta, šećer i jaja. Međutim, postoje recepti za prehranu ovog jela, u kojima je šećer obično zamijenjen fruktozom, a žumanjak se obično izuzima dodavanjem samo proteina.

    Evo najjednostavnijeg recepta koji će zahtijevati minimum sastojaka.

    U pirjani obrani sir (500 g) stavite 1 protein, promućen sa 2-3 kašike. l šećer ili zaslađivač, 2 žlice. l kašica, ¼ vrećica vanilin, ½ žličice. soli. Sve temeljito promiješajte, dodajte 100 g oprane i osušene grožđice. Masu skute stavite na lim za pečenje, pecite u rerni 20-30 minuta. Može se poslužiti sa 10% kiselom pavlakom.

    Dijetalni puding od skute pokazaće se da nije manje ukusan ako umjesto grožđica dodate suhe marelice, koje su bogate vitaminom C koji pomaže jačanju imuniteta, vitaminu A, zvanom i vitamin mladosti. U tepsiju možete dodati mrkvu prethodno kuhanu i mlevenu kroz mlin za meso.

    Možete improvizirati i dodati suhe šljive, suhe brusnice, kruške, pasji drvo ili bilo koje drugo sušeno voće.

    Dijetalni puding od skute bit će koristan ako se kuha s jabukom. Da biste to učinili, dodajte oguljenu, narezanu ili mljevenu jabuku u masu skute. Ovo voće stavlja se u ovaj omjer: za 500 g skute - 250 g jabuka. Jabuke su niskokalorične, pa ih uključuju u različite dijete. Pored toga, neuobičajeno su bogati vitaminima A, C, PP, K, E, P, folnom kiselinom.

    Kašanu možete kuhati ne samo u pećnici, već i u mikrovalnoj i rerni. Kuhanje u mikrotalasnoj pećnici oduzet će znatno manje vremena nego prilikom pečenja.

    1 jaje bjelanca se pomiješa sa 1 kašikom. l šećera, dodajte vanilin i sol po ukusu, a zatim - 100 g skute i 1 kašika. l kaša. Sve dobro izmiješajte i stavite u oblik za mikrovalnu. Kuvajte oko 5-7 minuta.

    Puding pripremljen u laganoj ploči za kuhanje smatra se najviše dijetalnom. Takvo jelo bit će hranjivije ako se kuha s rižom.

    Prokuhajte 1 kašiku. pirinča, ohladite, pomešajte sa 1-2 bjelanjka i 300 g sira, dodajte 2 kašike. l šećer i kiselo vrhnje s malo masnoće, 1/3 kašike. grožđice. Dobro izmešajte. Podmažite posudu sa multikućnjaka maslinovim uljem, stavite u nju gotovu masu i izravnajte je. Podesite način "Pečenje", pećnicu na 60 minuta. Nakon hlađenja izrezati na komade. Lagano je možete mazati medom.

    Recepti za dijetu od pudinga su jednostavni, ali ne treba zaboraviti da i dalje sadrže dovoljno velike kalorije, pa dijetalcima savjetuje da u svoj jelovnik dodaju dijetalne pudinge ne više od 1-2 puta tjedno.

    Prehrambeni sir od sira u mikrovalnoj pećnici. Skuhani sir i sufle od jabuka

    Dijetalni sufle od sira recept je za ljubitelje pečenja sira, posebno tjestenina. Brz i ukusan desert u mikrovalnoj.

    Ako vam je malo domaćeg sira, kuhanje skute i sufle od jabuka u mikrovalnoj najbrža je opcija za desert od sira. Nakon kuhanja u pećnici, dobivate nešto poput, ali sufle je nježnije, poroznije i prozračnije jelo. Sufle od sira s jabukama dizajniran je za 1-2 obroka. Kako biste smanjili kalorije, isključite sušeno voće i dodajte zaslađivač.

    Recept za sufle od mikrovalne pećnice

    1. Pomiješajte sir i jaje.

    2. Otopite suhe marelice ili grožđice u toploj vodi 5-10 minuta. Po potrebi samljejte i dodajte u korom.

    3. Jabuku naribajte i umiješajte u smjesu sa sirom.

    4. Rasporedite u limenci (ili u jednom obliku) za pečenje u mikrotalasnoj. Sufle od sira se ne diže, tako da se ne možete bojati da će se masa popeti na vrh.

    5. Pecite 5 minuta u mikrovalnoj, ako je vrh skute vlažan, stavite još par minuta.

    Sućut-ohlađeni sir od jabuke, poslužen s voćem, posut cimetom.

    Skuhajte žele. Čokolada - Slatka sira

    Ova sira s mlijekom može se napraviti u jednoj boji, ako pomiješate sve sastojke, ili je napunite bijelo-smeđim slojevima. U drugom slučaju desert će izgledati mnogo zanimljivije i još ukusnije.

    • 25 grama želatine
    • 100 grama kreme sa niskom masnoćom (preporučujemo uzimanje 10%)
    • 400 grama dijetalne skute
    • jednaka količina kisele pavlake
    • šest kašika šećera
    • kakao u prahu - četiri kašike

    Obično se želatina za med namaže u hladnoj vodi, ali u skladu s ovim receptom to morate učiniti u kremi. Usput, ako nemate ovaj proizvod, koristite pasterizovano mlijeko. Kad se želatina poveća u veličini (nakon otprilike pola sata), smjesu stavite na parnu kupelj i neprestano miješajte dok se ovaj sastojak potpuno ne otopi. Međutim, dovoditi do vrenja nije vrijedno - samo napravite vrlo nisku toplinu za to. Nakon rastvaranja ostavite da se smesa ohladi.

    U međuvremenu, viljuškom razmutite šećer sa korom. Posljednji je najbolje proći kroz sito unaprijed, tada nećete imati grudice i desert će ispasti vrlo nježan. Zatim dodajte količinu kisele pavlake koja je navedena u receptu, prelijte smjesu sa želatinom i nekoliko puta promiješajte.

    Ako ćete kuhati običnu žele, onda je vrijeme za dodavanje kakaa i zatim gotovu masu rasporedite u kalupe. Međutim, ako se odlučite za crtasti desert, onda morate djelovati malo drugačije. Dobivenu smjesu podijelite na dva jednaka dijela (za to se mora sipati u različite zdjele). U jednu unesite kakao prah i dobro izmešajte. Sada stavite prvi sloj bijele skute, zatim čokolade i slično u istom slijedu. Potom sve stavite u hladnjak, a nakon dva-tri sata već možete uživati ​​u ukusnom desertu. Ako se spremate za prijem gostiju, možete ga ukrasiti čokoladnim umakom, posipati kokosovim pahuljicama ili mljevenim orasima, bademima ili drugim orasima.

    Skuvano PP sufle sa crnom ribizlom

    Voliš li bobice? Obavezno ih dodajte u pp sufle. Idealna opcija je crna ribizla. Suhomesnati dijetalni sufle dobit će ne samo odličan ukus bobica, već i prekrasnu ljubičastu boju.

    Dakle, trebat će vam:

    • 200 grama skučenog sira. Izaberite nemasni sir.
    • 100 ml obranog mlijeka
    • 50 grama crne ribizle
    • 2,5 kašike želatine
    • 50 ml vode
    • Bilo koji zaslađivač po vašoj želji.

    Želatinu prelijte vodom i ostavite da nabubri. Pomiješajte mlijeko, sir, ribizlu i zaslađivač pa tucite mikserom. Tamo dodamo natečenu želatinu i opet sve pobedimo. Poslano u frižider dok se potpuno ne smrzne. 100 grama takvog dijetetskog sufle sadrži svega 108 kalorija!

    Kako napraviti PP pastu od kikirikija

    Sufle od mrkve sa sirom

    Uzmite sljedeće sastojke:

    • 200 grama mrkve. Operite, narežite na tanke krugove
    • 20 grama putera. Odaberite ulje sa najviše masti.
    • 300 grama nemasnog sira.
    • 3 jaja
    • 80 ml vode. Koristićemo ga za pirjanje mrkve.
    • Bilo koji zaslađivač po ukusu.

    Dakle, u prethodno zagrijanu tavu stavite puter, pa razvucite krugove mrkve. Napunite vodom i pirjajte na laganoj vatri dok mrkva ne postane mekana. Za dovršenje ovog postupka trebaće vam oko 15-20 minuta. Mrkvu ohladite i tucite u blenderu do glatkog oblika.

    Sada ćemo se pozabaviti sirom: pobijte ga u blenderu ili obrišite kroz sito. Ne bi trebalo biti grudica. Skuhanom siru dodamo pire od mrkve, žumanjke i zaslađivača. Sve dobro promiješajte mikserom. Odvojeno umutite bjelanjke do bijelih vrhova i pažljivo ubacite u masu skute, miješajući špatulom. Stavili smo u kalupe i poslali u rernu, prethodno zagrijanu na 180 stepeni, na 20-25 minuta.

    Volite li recepte? Svakako uvrstite sufle iz sira u svoj jelovnik i uživajte u ukusnom i zdravom desertu! Ne zaboravite da podelite svoje utiske!

    Opis tehnološkog procesa.

    Priprema sirovina za proizvodnju treba obaviti u skladu s odgovarajućim odjeljkom zbirke "Tehnološka uputstva za proizvodnju brašnaste konditorije" (AgroNIITEIPP, M., 1992), SP 2.3.6.1079-01 "Sanitarno-epidemiološki zahtjevi za ugostiteljstvo, proizvodnju i promet u prehrambenih proizvoda i prehrambenih sirovina "i trenutnih" Uputa za sprečavanje prodiranja stranih predmeta u proizvode na preduzećima konditorske industrije i u zadrugama ".

    Šećer i voda u omjeru 4: 1 prokuhaju se na temperaturu od 120 ℃, doda se agar, prethodno namočen u tekućoj vodi 3-4 sata, zagrijava na laganoj vatri uz miješanje dok se agar potpuno ne otopi i doda se melasa, nakon čega se sirup zagrijava na 118 ℃

    Pakiranje, označavanje, skladištenje i transport treba obaviti u skladu sa zahtjevima TU-a.

    Pogledajte video: Praktična žena - Čokoladni sufle (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar