Bezbolni skarifikator za djecu

Služi se za probijanje kože prsta kako bi se dobili laboratorijski ili kućni uzorci uzorka kapilarne krvi.

Automatska lanceta - radni dio je tanak vrh s trostranim oštrim dijelom u obliku koplja, koji je prema zadanom skriven u futroli. Odmah nakon probijanja, vršak se uklanja unutar kućišta i eliminira mogućnost ponovne upotrebe skarifiratora ili posjekotine.

Proizvodi se automatska lanceta u tri veličine, što omogućava upotrebu uzoraka krvi različitog volumena, uzimajući u obzir vrstu i karakteristike pacijentove kože.

Jednostavnost upotrebe
Obezbeđivanje tačnog uboda u skladu sa veličinom igle
Sigurnost: isključena ponovna upotreba i slučajni rezovi
Sterilnost: igle sterilizirane gama zracima
Pogodnost: aktivira se taktilnim kontaktom
Brzo zarastanje punkcija
Smanjenje boli u postupku

Automatske dimenzije lanceta:

Ime boja dubina probijanja, mm
Lancet MR automat 21G / 2.2narandžasta2,2
Lancet MR automat 21G / 1.8roze1,8
Lancet MR automat 21G / 2,4malina2,4
MR Auto Lancet 26G / 1.8žuto1,8

Pakovanje: 100 kom u karticama. kutija, 2000 kom. u fabričkoj kutiji.
Sterilizirano: gama zračenje
Sterilnost: 5 godina

Kupite automatski scarifier, automatski lancet

Proizvođač: "NINGBO HI-TECH UNICMED IMP & EXP CO, LTD." , Kina

Automatski scarifier, cijena automatskog lanceta: 6,05 rub. (pakiranje 100 kom. - 605,00 rub.)

Automatski scarifier (lancet) MEDLANCE Plus®

Automatski skarifer za jednokratnu upotrebu sterilna se koristi za moderno, bezbolno hvatanje kapilarne krvi pacijenata u bolnicama, klinikama, veterinarskim klinikama i drugim medicinskim ustanovama. Ultra tanka automatska igla lanceta prodire kroz kožu lako i brzo, što smanjuje bol, sprečava oštećenja i ubrzava zarastanje rana. Uređaj je prikladno u kontaktu s mjestom uboda, a postupak je potpuno siguran, kako za medicinsko osoblje, tako i za pacijenta. U automatskom uređaju za skariranje iglica se nalazi unutar mašine, i prije i nakon upotrebe. Time se eliminira mogućnost povrede, slučajne uporabe i rizik od kontakta medicinskog osoblja s krvlju. Pored toga, sve moderne lance se sterilišu, što čini njihovu upotrebu sigurnom za pacijente i osoblje.

Ima ultra tanku iglu različitih veličina (G25, G21 i pero 0,8 mm.) Koji vrlo lako prodire u kožu i različite dubine probijanja pacijentove kože, jer se pritisak na mjestu uboda strogo izračunava. Zahvaljujući tome zagarantovana je potpuna i konačna kontrola dubine prodora i dostupnosti dovoljne količine uzorka krvi.
Poseban automatski dječji skarifer dizajniran je za rad s djecom. Automatski lancet je dizajniran uzimajući u obzir karakteristike bebine osjetljive kože. U ovom slučaju uređaj jamči dovoljan protok krvi, to će omogućiti liječniku da uzme upravo onu količinu materijala koja je potrebna za cjelovito istraživanje.
Automatski skarifikator Medlans je jednokratni, samodestruktivni alat koji se više ne može koristiti. Automatske lancete MEDLANCE PLUS sterilizirane su s 25 kilograma.
Tehnički podaci:
Medlans plus sterilni lanceti se proizvode u četiri različite verzije, s kodiranjem u boji. To se radi s ciljem korištenja uzoraka krvi različitih količina, kao i uzimajući u obzir vrstu i karakteristike kože

Medlans Plus Universal (MEDLANCE Plus Universal)

Igla: 21g
Dubina probijanja: 1,8 mm.
Preporuke za korisnike: Pogodno za one slučajeve kada vam je potreban veliki uzorak krvi za mjerenje nivoa glukoze, hemoglobina, holesterola, kao i za određivanje krvne grupe, koagulacije, gasova u krvi itd.
Protok krvi: Srednja

Medlans Plus Special (MEDLANCE Plus Special), oštrica

Igla: nož - 0,8 mm.
Dubina probijanja: 2,0 mm
Preporuke za korisnike: Pogodno za uzimanje krvi iz pete kod odojčadi i s prsta kod odraslih. Ultra tanko pero Special Scarifier-a omogućava vam prikupljanje potrebne količine krvi i doprinosi brzom zacjeljivanju mjesta uboda.
Protok krvi: Jak

Svaka osoba treba sistematski provjeravati svoje zdravlje prolazeći najjednostavnijim testovima, kao što je opća analiza kapilarne krvi, urina. Upute za ove studije propisuju lokalni terapeuti, a prikupljanje se vrši u državnim laboratorijama besplatno ili privatno uz naknadu. Bez obzira koliko je postupak ispitivanja test neugodan, mora se sjetiti da se pravovremena i ispravna dijagnoza bolesti može izvršiti samo laboratorijskim pregledom krvi. Prema organizacijama i stručnjacima iz oblasti zdravstvene zaštite, više od polovine dijagnostičkih informacija o pacijentu pružaju rezultate laboratorijskih ispitivanja.

Test krvi, koji ljekari savjetuju da uzimaju najmanje jednom godišnje ili šest mjeseci, pokazuje količinu hemoglobina u krvi za pravovremeno otkrivanje anemije, omogućava vam procjenu razine crvenih krvnih zrnaca, bijelih krvnih zrnaca i trombocita. Da biste smanjili bol tokom isporuke laboratorijske analize kapilarne krvi, bolje je koristiti scarifier.

Scarifier: šta je to? Za šta je to?

Strane reči se u naš govor ulivaju postepeno, a za upotrebu u govoru potrebno je tačno razumeti njihovo značenje. Rječnik stranih riječi pomoći će vam da shvatite značenje riječi "skarifikator" (šta je to i kako se primjenjuje). Prva i najčešća se koristi u medicinskom području i odnosi se na medicinski instrument kojim se na koži vrši zarez kako bi se uzeo kapilarni test krvi. Medicinski scarifier je ploča čija se završi sa zašiljenim kopljem. Neke od ovih vrsta uređaja izrađene su od drugih materijala i imaju moderniji izgled. Posebno se razlikuju dječje lancete.

Drugo značenje se primjenjuje u poljoprivrednoj oblasti - to je naziv poljoprivrednih sredstava. - šta je ovo sredstvo? To se može shvatiti iz općeg značenja pojma. Izraz "skarifikator" u doslovnom prijevodu sa latinskog znači "proizvoditi ureze". Kao poljoprivredno sredstvo, sredstvo za pročišćavanje stvara ureze u zemlji do dubine od 4 do 15 cm, tako da više zraka ulazi u tlo.

Vrste skarifikatora

Ali članak će se fokusirati na medicinsko značenje termina "skarifikator". Dakle, u medicini se ovaj uređaj zapravo koristi za iscjedak krvi. Za prikupljanje kapilarne krvi koriste se različite vrste ovog uređaja - dječja i standardna. Standardni se koriste za izradu ureza na koži odrasle osobe. Oni su raznih vrsta: sa kopljem u sredini ploče ili sa strane.

Postoje automatski uređaji koji umjesto male oštrice koriste malu iglu u kapsulu. Igla može biti različitih duljina, nije vidljiva kada se koristi, što je idealno za uzorkovanje krvi u djece.

Prednosti scarifier-a

Serifikator za jednokratnu upotrebu omogućava vam da uzmete krv za testove gotovo bezbolno. Osim toga, pacijent koji je došao da dariva krv, može biti siguran da je uređaj sterilan i da nije korišćen prije. Liječnik ili laboratorijski asistent pred pacijentom otvara zapečaćenu ambalažu preparata za skarifiranje i vrši rez na licu ili proboj na koži. Serifikator je uređaj koji minimizira kontakt sa okolinom i rukama medicinskog osoblja, tako da je rizik od zaraze infekcijom gotovo nula.

Moderni scarifiers

Dakle, scarifier - šta je ovaj uređaj? Svi laboratorijski pomoćnici i ljekari to znaju, ali izbor vrste ovog instrumenta za jednokratnu upotrebu leži na pacijentu. Često od proizvođača ovisi hoće li boljeti prilikom uzimanja krvi. Ljekarne sada prodaju moderne skarifere koji se izgledom i kvalitetom razlikuju od čelične ploče. To su šarene svijetle cijevi, na čijem se kraju nalaze igle u kapsulama. Ove igle dolaze u raznim duljinama, trebate odabrati pravu prema boji samog uređaja. Proizvođač ove vrste lanceta je MEDLANCE Plus. Izberete četiri boje scarifier-a: ljubičasta s duljinom igle od 1,5 mm (preporučuje se upotreba pacijentima s dijabetesom), plava, sposobna napraviti proboj od 1,8 mm, zelena s dužinom igle 2,4 mm i žuta s dubinom uboda 0 , 8 mm.

Violetni skarifikator ne preporučuje se za opće uzorkovanje krvi. Punkcija je plitka i brzo se učvršćuje, tako da je ova opcija idealna za pacijente sa dijabetesom. Plava lanceta najbolje se koristi za darivanje krvi šećerom, određivanje krvne grupe, određivanje koagulabilnosti i druge testove. Za muškarce i druge kategorije pacijenata s grubom kožom na vrhovima prstiju, bolje je koristiti zeleni skarifikator. Da je ovaj uređaj dužine igle od 2,4 mm, gore je navedeno.

Baby scarifiers

Scarifiers za djecu je najbolje odabrati moderne. Za male pacijente idealan je žuti lancet iz MEDLANCE Plus (dubina probijanja 0,8 mm) ili Acti-lance ljubičasta (1,5 mm dubina uboda). Moram imati na umu da ako odaberete skarifikator za uzimanje krvi djetetu u bolnici, tada ga trebate uzeti najvećom iglom, jer mu se takva analiza uzima iz pete. Pored toga, za to je pogodan sterilni skarifikator sa oštricom, koji će pružiti dobar protok krvi za analizu.

Zahtjevi za ocjenjivanje

Pa smo shvatili što je to skarifikator. Da je to visokotehnološki izum, za čiju su primenu izvedeni eksperimenti, odabrani su određeni materijali, shvatili smo. Svaka vrsta scarifier-a ima svoju duljinu, oblik i promjer šiljastog dijela. Svaka vrsta lanceta ima svoj oblik zaokruživanja, način izoštravanja. Osnovni zahtjev koji je zajednički svim scarifierima je sterilnost.

Automatska lanceta - uređaj za probijanje kože, koji se koristi za prikupljanje uzoraka krvi za analizu. Najčešće su sterilne sigurne automatske lancete, koje uključuju MEDLANCE plus automatske lancete (Medlans plus).

Lančevi za uzorkovanje krvi MEDLANCE plus (Medlans plus) izrađuju se u nekoliko verzija:

  • Lite (svetlo),
  • Univerzalno (univerzalno),
  • Extra (Extra),
  • Posebna (posebna).

Proizvođač: HTL-Strefa. Inc., Poljska.

Automatska lanceta Medlans plus Ima ultra tanku iglu koja vrlo lako prodire kroz kožu. Zahvaljujući linearnoj punkciji takvom iglom uklanjaju se vibracije, smanjuju se bolni osjećaji i sprečava se oštećenje tkiva.

Automatska lanceta Medlans Plus je jednokratni, samodestruktivni alat koji se ne može ponovo koristiti. Igla automatskog skarifikatora nalazi se unutar uređaja prije i nakon upotrebe, čime se sprječava nastajanje oštrih oštećenja.

Sterilni automatski lancet (scarifier) ​​Medlans plus garantuje tačan razmak između uređaja i prsta tokom prodora pod kožu, jer je pritisak na mjestu uboda već izračunat. Zahvaljujući tome zagarantovana je potpuna i konačna kontrola dubine prodora i dostupnosti dovoljne količine uzorka krvi. Kodiranje u svim modelima sterilnih lanceta Medlans plus pojednostavljuje rad laboratorijskog asistenta i usklađuje rad s automatskom lancetom. To se radi s ciljem korištenja uzoraka krvi različitih količina, kao i uzimajući u obzir vrstu i karakteristike kože. Pogodno za probijanje prsta, uha i pete.

Vrste automatskih scarifiers-a

ProizvodŠirina igle / olovkeDubina probijanjaKorisničke preporukeProtok krvi
Medlans Plus LightIgla 25G1,5 mmUzorkovanje krvi postalo je potpuno bezbolno. Medlans Plus Light idealan je za kontrolu šećera u krvi.Nizak
Medlans Plus karavanIgla 21G1,8 mmIdealno je u slučajevima kada vam je potreban veliki uzorak krvi za mjerenje glukoze, hemoglobina, holesterola, kao i za određivanje krvne grupe, koagulacije, gasova u krvi i još mnogo toga.Srednja
Medlans Plus ExtraIgla 21G2,4 mmKoristi se za previše grubu kožu pacijenta za prikupljanje velike količine krvi.Srednja do jaka
Medlans Plus SpecialPero 0,8 mm2,0 mmMedlans Plus Specijalist je idealan za uzimanje krvi iz pete kod novorođenčadi i s prsta kod odraslih. Ultra tanko pero Special Scarifier-a omogućava vam prikupljanje potrebne količine krvi i doprinosi brzom zacjeljivanju mjesta uboda.Jak

Veličina lancete lako se određuje kodiranjem u boji. Da biste odredili boju, pokažite proizvodu koji vas zanima. Kako biste naučili kako koristiti automatsko ispitivanje lanceta, možete pogledati video. Da biste to učinili, slijedite vezu

Automatske lance za uzorkovanje krvi MEDLANCE plus (Medlans plus) su upakovane 200 kom u malom pakovanju koje možete vidjeti na fotografiji. U transportnoj kutiji - 10 pakovanja.

U našoj kompaniji možete kupiti automatska lanceta (lancete za uzorkovanje krvi) po sljedećoj cijeni

Cijena 1.400,00 trljati / spakirati

Cijena 1.500,00 trljanje / pakovanje - Medlans Plus Special

Ostavite Svoj Komentar