Glucometer Contour TS - upute za upotrebu, princip rada, analozi i trošak

Prednosti:kompaktna futrola za nošenje

Nedostaci:tačnost je najvažnija stvar, ali sumnjam u njenu tačnost (ne patim od dijabetesa) očitavanja se razlikuju na prazan stomak od 5,3 do 6,2 za jedno mjerenje to se događa u trenutku 4 trake za koje ćete potrošiti rezultati su uvijek različiti

Komentar:velika greška u koje brojke vjerujem nije jasno da je glukometar koštao 550 rubalja ispostavilo se da u kompletu nema nijedne trake, morao sam kupiti trake odvojeno 770 rubalja 50 komada i samo 5 lanceta uključeno

Nedostaci: Nisu tačna merenja. Skupe test trake

Komentar:Izmjerio sam glukozu, uzimam 5,8 mmol sa jednog prsta, jer sam mislio da odmah uzimam puno, s drugog prsta uzimam 3,6 mmol.Takođe razumem trčanje na 0,5 mmol, ali ne 2,2.

Vrlo netačna kontura glukometra. Indikacije su znatno podcijenjene, a pokušao sam napraviti 7 testova iz jedne kapi krvi. Pokvario 7 test traka i kao rezultat toga rasipanje očitanja sa 7,3 na 9,7. Isprobala sam 3 ova glukometra, kao rezultat 2 vratila sam se nazad u ljekarnu, a treći je besplatno izdat u klinici, ali on takođe pobožno leži.

Pročitao sam ogromnu količinu informacija o svim glukometrima koji su u prodaji. Za brojne kritike kvalitete i jednostavnosti odabrao je Bayer Contour TS mjerač. U stvari: - stvarno jednostavan za upotrebu. Ali tu se završavaju njegove vrline!

Nedostaci:identificirao sam:

  1. Odstupanje rezultata ispitivanja nivoa glukoze u krvi od laboratorijskih rezultata veće je od pogreške koju je proizvođač najavio (greška veća od 50% umjesto 20% koju je utvrdio proizvođač),
  2. Pogreška između rezultata uzastopnih ispitivanja glukometra veća je od 20%.

Ispitivanje nivoa glukoze u krvi provedeno je u potpunosti u skladu s priloženim uputama na mjeraču pomoću test traka "Contour TS"!

Možda sam i dobio brak, ali činjenica ostaje! Komunikacija s Bayerovim savjetnikom na vrućoj liniji nije donijela nikakve rezultate. Komunikacija, blago rečeno, svedena je na dijalog gluvih i glupih. Može se vidjeti da ih bake uvijek samo zovu i „vješaju rezance na uši“ govoreći da i sami radite nešto pogrešno. U mom gradu ne postoji Bayer servisni centar i oni mi ne mogu pomoći. Dakle, imajte to na umu prilikom kupovine, ako ne, niste muskonac i živite izvan Urala. Pokušaću ga vratiti u ljekarnu u kojoj sam kupio ovaj metar. Ali mislim da dijalog neće biti lak

Kupio sam drugi uređaj, 4 paketa test traka (u različito vrijeme). Izvadim pažljivo, djelujem prema uputama. Dobro je ako možete dobiti očitanja glukoze 8,9 ili 10 puta. Na ekranu se stalno pojavljuje poruka E 11, E 2, E 3. Kapi krvi, čak ni kapi, ali već su rijeke sasvim dovoljne da odredimo rezultat. Promijenili su baterije. Ne znam više što da radim. Novac potrošen, živci takođe. ZAVRŠENO. VRLO BAD.

Dali su mi ga na odmoru u našoj klinici, a prije toga sam koristio naš ruski uređaj. Kontura je ugodnija. Potrebno je manje krvi. Meri brže. No prvi problem sa kojim sam se susreo bila je cijena test traka. Tada sam shvatio zašto to daju besplatno. To će se isplatiti testnim trakama. Koštaju gotovo 1000 rubalja. Pa, bilo bi tako ako to ispravno pokaže. Radi interesa sam uporedio njegov rezultat i rezultat klinike. Razlika je ogromna (na prethodnom Satelitu je razlika bila manja). Ne znam šta sada s tim. Ako još uvijek možete kupiti test trake, onda ne želite okušati sreću u točnosti, zdravlje je skuplje. Sada, barem jednom sedmično, dva puta provjeravam šećer na klinici, i pomoću mjerača koristim samo indikativne rezultate.

U početku to ne radi, ekran ne pokazuje šta je potrebno, mjerenja glukoze su gotovo nemoguća. Izričiti lažni. Ništa od toga ne proizvodi Njemačka ili Japan, već moskovski podrum s uzbekistanskim radnicima.

Ne funkcioniše. Na ekranu se prikazuje E2, E3 nakon merenja krvi. Žongliranjem-umetanjem i uklanjanjem test trake, pokušaji sa 15 pokazali su rezultat. Vrlo loš i nekvalitetan uređaj. Ako ne želite trošiti novac na vjetar, ne kupujte ovu jeftinu Kinu !! Izričiti lažni za Njemačku. Samo kineski novi uređaj nakon raspakiranja možda neće raditi odmah. Jako mi je žao zbog trošenog novca i živaca. Izričiti lažni. Ništa od toga ne proizvodi Njemačka ili Japan, već moskovski podrum s uzbekistanskim radnicima.

Neutralni pregledi

Kod dijabetesa je potrebno kontrolirati nivo šećera u krvi, tačnije glukoze.

U početku je klinika besplatno davala test trake. Mama je morala voziti se gradom i tražiti određenu marku glukometra prikladnu za ove trake. Nije bio jeftin. Kasnije su prestali davati trakice, kupili par puta, a kasnije se glukometri pokvarili.

Ovaj merač predstavljen je u klinici, ali test kit nije bilo u kompletu. Pouzdam se u Bayer proizvode i odlučio sam kupiti dodatne trake za uređaj. U trgovini je bila zaliha, pa sam kupio odjednom pet paketa. Nakon dva mjeseca korištenja, odlučio sam se prebaciti na

još metar iz dva razloga.

Prvo, kupovina test traka bez promocija i popusta je prilično skup užitak.

Drugo, brojilo nije tačno, iako je netočnost na mom uređaju bila stabilna 2 jedinice više (provjereno s drugom).

Zašto staviti tri zvijezde? Za jednostavnu upotrebu, bez kodiranja i, što je najvažnije, za najbolji i najpovoljniji uređaj za štipanje prstiju Microlet 2.

Kao rezultat toga kupio sam još jedan metar, i koristim ovo kao probijač!

Savjetujem vam da pročitate:

Izvrsno mjerilo glukoze u krvi ako imate priliku.

Epidemija 21. veka i moja borba sa njom! Detaljan pregled lijeka ultrakratkog djelovanja NovoRapid i savjeti za početnike dijabetičare.

Neka vam šećer bude normalan uz Lantus Solostar.

O web mjestu se također može pročitati s ogromnim prinosom na kamate za kupovine u mrežnim trgovinama.

jednostavan za upotrebu

niska tačnost očitanja, potrebno je kupiti test trake

Ovi se brojila često izdaju besplatno u medicinskim ustanovama. Postupak određivanja nivoa glukoze u krvi pomoću glukometra je prilično jednostavan, čitav postupak je vrlo dobar, detaljno je opisan u uputama.
Komplet instrumenata uključuje: glukometar, skarifikator (alat za probijanje), lancete (alati za probijanje), futrolu, upute. Komplet ne sadrži test trake, treba ih kupiti odvojeno.
Glukometar pohranjuje 250 rezultata ispitivanja. Da biste pregledali rezultate putem računara, morate instalirati softver Bayer; za prijenos podataka koristi se podatkovni kabel.
Dobra tehnička izvedba, vrlo je prikladno koristiti uređaj, ali upotreba elektroničke opreme ne jamči uvijek pouzdane rezultate ispitivanja.

Cijena, zalihe, mala kap krvi, velika količina memorije

Kukci, neugodan prekrivač

Dugo koristim ovaj mjerač iz dva poznata razloga, česte promocije prilikom kupovine test traka i gotovo uvijek mi ih daju prema receptima.
Ovaj metar nije pogodan za one koji su u posljednje vrijeme razvili dijabetes, jer se greši vrlo često, a samo zamislite 10-20 jedinica! Provjerio sam na 2 identična glukometra, često postoje pogreške, ali za ljude koji su duže vrijeme bolesni i znaju njihovo stanje, to neće biti veliki minus.
Poklopac meni osobno nije prikladan, pa se sve što trebate nalazi u džepu vaše torbe, čini se tako kompaktnije. Možete ga koristiti, ali ponekad još uvijek možete izmjeriti šećer kako biste provjerili i ne zaboravite na grešku.

Pozitivne povratne informacije

vrlo zgodna stvar. a krvi za analizu vam treba samo malo. u sovjetska vremena nismo imali takve uređaje. Koristim i radujem se.

Bilo je sumnji na dijabetes. Kupio sam glukometar. Pokazalo se da nisam izgubio, svidjelo mi se da mi se još više sviđa, da živim bez toga.

Praktično nema nikakvih promašaja

Stečena za mamu, nije znala koju bi odabrala, preporučuje se u ljekarni. Bila sam zadovoljna i majkom i meni.

Prednosti:

Nedostaci:

Točan rezultat, jednostavnost upotrebe, bez kodiranja, niska krvna slika, jeftin

Detalji:

Svekrvi smo kupili konturno vozilo. S godinama je počela da ima probleme sa šećerom i sada pokušavamo spriječiti dijabetes, kako savjetuje doktorica. Očito nije rijetkost mjeriti šećer, pa je odabir glukometra vrlo važan.
Za preporuke i recenzije odabrali smo Contour tc, zbog činjenice da ga nije teško koristiti, već je vrlo jednostavno. Ne zahtijeva kodiranje i reagira na vrlo malu količinu krvi.
Općenito, stres je svekrve dovoljan, važno je da je mjerač ugodan za upotrebu, krug ispunjava zahtjeve. Pored toga (zamalo sam zaboravio spomenuti), ne brinite o točnosti rezultata, pogreška se zapravo svodi na nulu. PR-a a istovremeno je cijena jako niska. Mislim da možemo reći da je Contour tc dobar glukometar pouzdanog proizvođača.

Jednostavan za upotrebu

Poštovani. Nekoliko lanceta

Detalji:

Mnoge porodice imaju mjerače glukoze u krvi za mjerenje glukoze u krvi. Nije potrebno imati nikakvu bolest da biste je kupili. Mislim da je važno pratiti nivo glukoze za sve ljude!

U našoj kući postoji takav glukometri - Bayer Contour TS sustav za nadzor glukoze u krvi.

Vrlo dobro uredno! Dugmad su velika, svijetli port za test traku - to će starijim ljudima omogućiti lako korištenje mjerača!

To je bez kodiranja, što olakšava upotrebu. Sve je vrlo jednostavno.

Prilično skupo. Naročito lancete. Vrlo ih je malo u kompletu. Morate ih kupiti još odvojeno, ali su vrlo skupe.

Uključen je korisnički priručnik na dva jezika, u kojem je sve vrlo, vrlo detaljno i jasno napisano.

Bayer Contour TS merač je vrlo jednostavan za upotrebu.

Skinuli su poklopac scarifira, umetnuli lancetu, skinuli poklopac lancete i zatvorili kapicu scarifier-a. To je to, igla je na vodu i spremna je da uvrijedi prst!))

Umetnite testnu traku u mjerni uređaj. Pričekajte da trepere indikatori trepću. Stisnuli su prst, na test traku kapnula je kap krvi. Dovoljna je vrlo mala kap krvi.

I to je to! Čekamo rezultat. Uređaj broji sekunde (vrijeme testiranja - 8 sekundi) obrnutim redoslijedom i prikazuje rezultat. Brzo određuje.

Moja razina glukoze je 5,4, kako se pokazalo upravo sada) Mislim da to nije mnogo. To je dio norme.

Ne zaboravite da liječite prst prije i nakon injekcije. Glukozu u krvi treba izmjeriti ujutro, na prazan stomak.

Sve zdravlje i sve najbolje!)

Jednostavan za upotrebu, nije skup

Detalji:

Naše dijete ima dijabetes ovisan o inzulinu. Contour metar kupili smo 2013. godine i koristimo ga već dvije godine. Zaista nam se sviđa što ne trebate unositi kod i vrlo je jednostavan, a greška je mala, ali za nas je to važno. Pohranjuje do 20 mjerenja u memoriji.

Praktično, bez kodiranja.

Detalji:

Nakon dvije godine korištenja Contour TS metra, mogu dati cjelovit pregled uređaja. Vrlo je zgodan za upotrebu. Sve je vrlo jasno i jasno vidljivo, čak i meni sa svojim minusom u oba oka. Ne treba se mučiti sa svim brojevima, brzo prikazuje sve brojeve. Naručio sam svoj metar na Internetu rublje za 500 s ili nešto slično, jer živim u malom gradu. Iako se u našoj pustinji mogu naći trake.

Dogodilo se nešto što nismo očekivali. Dijabetes je ušao u naš dom.

Ovaj metar besplatno nam je dodijeljen na odjelu endokrinologije bolnice.

Set je pojednostavljen, bez test traka. Kupujemo ih sami.

Set se sastoji od torbice, perilice, samog uređaja i još 10 lanceta. (igle za piercer.)

Stvar je udobna. Mislim da je pogodno i za odrasle i za decu. (Imamo bebu.)

Pirser je vrlo zgodan. Podesiva dužina igle Dijete je odmah naučilo da ga sam koristi.

Test trake nisu male, a ni ogromne. Oni se lako ubacuju. Merač je takođe srednje veličine. Lako se stavi u ruku.

Zaslon je jasno vidljiv, svi indikatori su također lako razlikovati i razumljivi. Postoje zvučna upozorenja koja se mogu isključiti. Ipak zadovoljan što je uređaj bez kodiranja. Na novom pakovanju traka nema potrebe vršiti kalibraciju. Baza podataka pohranjuje do 250 vaših mjerenja.

Što se tiče cijene, ona zaista ne gristi. U ljekarnama prosječna cijena ovog glukometra bez traka iznosi oko 1000 re. Sami test trake također se mogu isplativo kupiti na zalihama.

Što se tiče pogrešaka u mjerenju, kod laboratorija u bolnici imamo razliku od oko 1 mmol / l. Mislim da to nije toliko.

Odlučio sam se kupiti glukometrom za periodično samo nadgledanje nivoa glukoze. Budući da prije toga uopće nisam koristio glukometre, ne poznajem različite suptilnosti i karakteristike njihove upotrebe. O ovom modelu piše da ne zahtijeva kodiranje (vjerojatno je to plus), jednostavan je za upotrebu (nisam vidio značajniju razliku u odnosu na ostale modele), vrijeme mjerenja je 8 sekundi (ostali modeli imaju 5 sekundi, ali mislim da su za mene 3 dodatne sekunde samo nevidljiv). Bio sam prilično zadovoljan ovom opcijom. Kupljeno u internetskoj ljekarni.

  • Glucometer sam
  • Ručka - automatsko probijanje
  • 10 sterilnih lanceta
  • Slučaj
  • Upute na ruskom
  • Dnevnik beležnica

Jer u kompletu nema test traka, dodatno sam ih kupio (25 komada). U isto vrijeme, ukupna cijena je još uvijek bila niža nego za ostale modele sa test trakama u kompletu. Uređaj se može povezati s računalom za prijenos i obradu rezultata, kabl i softver za to se kupuju zasebno (uopće mi ne trebaju jer koristim Excel i izrađujem sve tablice, grafikone itd.). Posve sam zadovoljan uređajem, mjerenja su jednostavna i razumljiva. Ne mogu ništa da kažem o tačnosti, jer još nije upoređen sa laboratorijskim rezultatima. Ali na Internetu pišu da su svi glukometri u domaćinstvu približno iste preciznosti. Usput, sklop vozila se proizvodi u Japanu u tvornicama Panasonic, tako da ne sumnjam u kvalitetu.

Danas je cijena veze za test trake N25 (25 komada) = 65,3 rubalja., Lancets Microlight N200 (200 komada) = 354,2 rubalja. Ispada da se ovaj uređaj pokazao najjeftinijim za rad (cijena jedne analize ne prelazi 5 rubalja). I ne zaboravite da se oglašavanje Accu-Chek i One Touch glukometara uz sudjelovanje ekranskih zvijezda Krachkovskaya i Yakubovich također plaća iz džepa kupaca!

Kupio sam ovaj uređaj za baku svog muža za rođendan. Otvorili su ga u ljekarni, svi su mi pokazali kako da koristim. Testirano upravo na meni. Po mom mišljenju to je jednostavno korišćenje Komad za dijabetičare i za starije - pravi. Jednostavan je za upotrebu, nema čipova, ako ne zadržite dinamiku - ne možete uopće koristiti gumbe. Ubod na prst - osjeća se manje nego ako slučajno gurnete iglu u sebe dok šivate ili vezujete. U pakovanju je 10 iglica, ali ako ih koristi jedna osoba, onda ih treba promijeniti kada postanu dosadne. Kupio sam ga na zalihi - uređaj plus trake od 100 komada. sve zajedno za 600 rubalja. U usporedbi s ak checkom, trake su jeftinije i ništa nije potrebno za rezanje. Općenito, izbor je vaš, ali to je po mom mišljenju jedan od najlakših za korištenje. Proizvedeno u Japanu. Razumijem da, ako je gotovo uvijek zaliha, onda je bolje da je uzmete umjesto samo test trake.

kompaktan i udoban

Nisam primijetio nikakve mane

Kod jedne moje djevojke suprug koristi takav uređaj. On ima dijabetes i zato mu je za stalno praćenje nivoa krvi jednostavno potreban takav uređaj.I lako se može koristiti kod kuće, efikasan je, zgodan i kompaktan. Jednog dana moj suprug je došao da ih poseti, a prijatelj je počeo da hvali ovaj uređaj za merenje glukoze u krvi. Odlučili smo probati sve. Pokazalo se da je iznenađujuće jednostavan za upotrebu, probodite prstom iglom, a potom krvlju nanesete na testnu traku, a uređaj brzo pokazuje rezultat. Zato mislim da je ovo svima neophodna stvar. Kod kuće brzo možete saznati količinu šećera u krvi.

Praktičnost, jednostavnost, kompaktnost, bez kodiranja, povoljna cijena, brzi rezultati, mala kap krvi, visokokvalitetni mjerač glukoze u krvi

Sudeći prema posljednjim pretragama krvi, nivo šećera njenog supruga porastao je, ljekari upozoravaju da postoji rizik od razvoja dijabetesa, pa sada gotovo možemo govoriti o predijabetesu. Plus utječe na prekomjernu težinu i sjedeći način života. Naravno, jako me zabrinula ta informacija, počela sam čitati o dijabetesu. Iznenadila sam se koliko ima ljudi koji imaju sličnu dijagnozu. Odlučili smo poduzeti preventivne mjere kako bismo spriječili bolest. Suprug je počeo da slijedi dijetu sa ograničenjem ugljikohidrata i šećera, a kupio je i Bayer mjerač glukoze Contour TS, kako bi mogao samostalno i redovno pratiti nivo šećera.
Budući da prije toga nisu koristili takve uređaje i nisu to zaista razumjeli, odabrali smo izuzetno jednostavan i prikladan glukometr. Krug se savjetovao, jer nema kodiranja, nema dodatnih tipki itd. Upute su vrlo detaljne i jasne, odmah razumljive i ispravno odmjerene prvi put.
Kapljica krvi potrebna je vrlo mala, što takođe prija i naravno. Rezultat je tačan i brzo se pokazuje.
Usput, cijena brojila bila je jako zadovoljna, jer su vidjeli analoge koji koštaju 1,5-2 puta skuplje i po mom mišljenju je takva previsoka cijena neopravdana. Krug je upravo najbolja vrijednost za novac. Štoviše, firma je pouzdana i dokazana, Bayer, sam krug je napravljen u Japanu, što je vjerodostojno.
Općenito, na osnovu vlastitog iskustva, definitivno mogu preporučiti ovaj merač svima koji imaju dijabetes ili probleme / rizik da se razbole, a upravo za prevenciju i samokontrolu vrlo je korisna stvar u kući.

Ne moram to znati godinama, ali život me stvorio kad je mom ocu dijagnosticiran dijabetes. Prije toga, test na šećer bio je vrlo ozbiljan postupak. Nakon stvaranja takvih glukometra, ova je analiza postala dostupna kod kuće naporima samog pacijenta ili njegove bliže rodbine. Upotreba uređaja je prilično jednostavna i nema potrebe za posebnom medicinskom edukacijom, vještine su dostupne prosječnoj osobi. Potrošni materijali samo za W su prilično skupi i nisu uvijek lako dostupni. Točnost uređaja dokazana je ozbiljnim istraživanjima. Stalno praćenje šećera u krvi omogućava vam da oslabite ili pojačate prehranu, što je vrlo važno. Poštovanje kreativcima!

Što je krug TC mjerača glukoze

Uređaj je potreban pacijentima koji imaju dijabetes tipa 1 za dnevno mjerenje šećera u krvi. Ovi podaci ne samo da ukazuju na vrijeme sljedeće injekcije inzulina, već vam omogućavaju prilagođavanje doze inzulina. Većina glukometra na tržištu su složeni uređaji i zahtijevaju jasan algoritam djelovanja kako bi se pravilno utvrdila razina šećera kod dijabetičara.

Bayerter Bayer Contour TS dizajniran je krajnje jednostavno (kratica TS (TS - potpuna jednostavnost) u prijevodu znači ekstremnu jednostavnost). Bayer Contour TS mjeri razinu šećera u krvi bez greške na razini hematokrita od 0 do 70%, što je primijećeno i kod nekih drugih modela. Brojilo održava posljednjih 250 mjerenja, što pomaže u praćenju dinamike.

Ključne karakteristike

Brojilo je prvi put pušteno u japansku tvornicu 2007. godine na osnovu razvoja njemačke kompanije Bayer. Proizvodi ove kompanije se smatraju visokokvalitetnim, uprkos niskim troškovima.

Uređaj Contour TS prilično je čest među proizvodima koji široko koriste dijabetičari. Mjerač je vrlo zgodan, ima moderan izgled. Plastika koja se koristi u procesu proizvodnje svog tijela odlikuje se čvrstinom i stabilnošću u trenutku udara.

Glukometar se razlikuje od drugih uređaja dizajniranih za kontrolu glikemije u sljedećim parametrima:

  1. Sadrži ultra precizne brojile koje mogu u nekoliko sekundi otkriti nivo šećera.
  2. Uređaj omogućava analizu bez uzimanja u obzir prisutnosti maltoze i galaktoze u krvi. Koncentracija ovih supstanci, čak i u povećanoj količini, ne utiče na krajnji pokazatelj.
  3. Uređaj može odražavati u krvi vrijednost glikemije čak i s nivoom hematokrita do 70% (omjer trombocita, crvenih krvnih zrnaca i bijelih krvnih zrnaca).

Uređaj ispunjava sve uslove za mjerenje tačnosti. Svaki uređaj iz nove serije provjerava se u laboratorijima na pogreške rezultata, tako da korisnik brojila može biti siguran u pouzdanost istraživanja.

Opcije uređaja

Komplet instrumenata uključuje:

  • mjerač glukoze u krvi
  • Microlet2 uređaj dizajniran za izvođenje punkcije prsta,
  • futrola koja se koristi za transport uređaja,
  • Upute za upotrebu u punoj i kratkoj verziji,
  • potvrda o garancijskom servisu brojila,
  • lancete potrebne za probijanje prsta, u količini od 10 komada.

Preduvjet za korištenje garancije je upotreba posebnih test traka za mjerač Contour TS. Kompanija nije odgovorna za rezultate mjerenja izvršenih pomoću potrošnih materijala drugih proizvođača.

Rok trajanja otvorene ambalaže je oko šest mjeseci, što je vrlo zgodno za pacijente koji rijetko prate indikator. Korištenje traka kojima je istekao rok trajanja može dovesti do nepouzdanog rezultata glikemije.

Prednosti i nedostaci uređaja

  1. Jednostavan za upotrebu. Na kućištu se nalaze 2 velika tipka, a sam uređaj opremljen je narančastim priključkom za ugradnju traka, što znatno pojednostavljuje njegovo upravljanje mnogim starijim korisnicima, kao i osobama sa slabim vidom.
  2. Nedostaje kodiranje. Prije nego što počnete koristiti novu ambalažu traka, ne morate instalirati poseban čip s kodom.
  3. Minimalna količina krvi (0,6 μl) potrebna je zbog mogućnosti uzorkovanja kapilara. To vam omogućava da ručicu za probijanje postavite na minimalnu dubinu i da ne ozlijedite ozbiljno kožu. Ova prednost uređaja posebno je važna za male pacijente.
  4. Veličina traka za merač omogućuje da ih koriste osobe koje imaju oštećene fine motoričke sposobnosti.
  5. U sklopu državne kampanje podrške, pacijenti s dijabetesom mogu dobiti besplatne test trake za ovaj merač u klinici ako su prijavljeni kod endokrinologa.

Među nedostatcima uređaja postoje samo 2 negativne točke:

  1. Kalibracija plazme. Ovaj parametar utiče na rezultat mjerenja glukoze. Razina šećera u plazmi veća je od kapilarne krvi za gotovo 11%. Dakle, svi pokazatelji koje uređaj izdaje trebaju biti podijeljeni sa 1.12. Kao alternativna metoda, mogu se unaprijed postaviti ciljne vrijednosti glikemije. Na primjer, na prazan stomak njegova razina u plazmi iznosi 5,0-6,5 mmol / L, a za krv uzetu iz vene trebala bi se nalaziti u rasponu od 5,6-7,2 mmol / L. Nakon obroka glikemijski parametri ne bi trebali prelaziti 7,8 mmol / L, a ako se provjerava iz venske krvi, tada će maksimalni prag biti 8,96 mmol / L.
  2. Dugo čekati rezultat mjerenja. Informacije na zaslonu sa vrijednošću glikemije pojavljuju se nakon 8 sekundi. Ovo vrijeme nije najviše, ali u usporedbi s drugim uređajima koji daju rezultat za 5 sekundi, smatra se dugim.

Upute za upotrebu

Provođenje istraživanja na bilo kojem uređaju trebalo bi započeti provjerom datuma isteka, kao i integriteta zaliha. Ako se pronađu nedostaci, preporučuje se odustati od upotrebe komponenti kako bi se izbjeglo neispravno dobivanje rezultata.

Kako analizirati:

  1. Ruke trebaju biti suve i čiste.
  2. Mjesto uboda preporučuje se tretirati alkoholom.
  3. U uređaj Microlet2 umetnite novu lancetu i zatvorite je.
  4. Namjestite željenu dubinu u piercer, pričvrstite ga na prst, a zatim pritisnite odgovarajuću tipku tako da na površini kože formira kap krvi.
  5. Instalirajte novu test traku u polje brojila.
  6. Pričekajte odgovarajući zvučni signal koji pokazuje spremnost brojila za rad.
  7. Donesite kapljicu u traku i pričekajte da se upije odgovarajuća količina krvi.
  8. Pričekajte 8 sekundi da se rezultat glikemije obradi.
  9. Zapišite indikator prikazan na ekranu u dnevnik hrane i uklonite iskorišćenu traku. Uređaj će se isključiti sam.

Video upute za upotrebu brojila:

Mišljenja korisnika

Iz recenzija pacijenata o glukometru Contour TS možemo zaključiti da je uređaj prilično pouzdan i prikladan za upotrebu. Međutim, komponente za uređaj ne prodaju se svugdje, tako da prije kupnje uređaja trebate unaprijed otkriti postoji li potrošni materijal u najbližim ljekarnama.

Contour TS merač kupljen je po savetu prijatelja koji ga koristi već duže vreme. Već prvog dana upotrebe uspio sam osjetiti praktičnost i kvalitetu uređaja. Bio sam vrlo zadovoljan što je za mjerenje bila potrebna mala kap krvi. Nedostatak uređaja je nedostatak kontrolnog rješenja u kompletu kako bi bili sigurni da su izvedene studije ispravne.

Koristim Contour TS mjerač već šest mjeseci. Mogu reći da za uređaj treba malo krvi, brzo se dobije rezultat. Jedina loša stvar je što nemaju sve ljekarne cijevi na uređaju za probijanje kože. Moramo ih kupiti po narudžbi na drugom kraju grada.

Cijene za brojilo i potrošni materijal

Cijena brojila iznosi od 700 do 1100 rubalja, cijena u svakoj ljekarni može varirati. Za mjerenje glikemije stalno morate kupovati test trake, kao i lancete.

  • Test trake (50 komada po pakovanju) - oko 900 rubalja,
  • Test trake 125 komada (50x2 + 25) - oko 1800 rubalja,
  • 150 traka (50x3 promo) - oko 2000 rubalja, ukoliko akcija vrijedi,
  • 25 traka - oko 400 rubalja,
  • 200 lanceta - oko 550 rubalja.

Potrošni materijal se prodaje u ljekarnama i trgovinama s medicinskom opremom.

Krug vozila iz kompanije Bayer

U prijevodu s engleskog Total Simplicity (TS) znači "apsolutna jednostavnost". Koncept jednostavne i praktične uporabe implementiran je u uređaju do maksimuma i ostaje uvijek aktivan. Jasno sučelje, najmanje tipki i njihova maksimalna veličina neće dozvoliti da se stariji pacijenti zbune. Port za test test traku označen je jarko narančastom bojom i lako ga je pronaći za osobe sa slabim vidom.

  • glukometar sa futrolom
  • Olovka za mikro piercing,
  • lancete 10 kom
  • CR 2032 baterija
  • uputstva i garancijske kartice.

Prednosti ovog brojila

  • Nedostatak kodiranja! Rješenje drugog problema bila je upotreba mjerača Contour TS. Prije toga, korisnici su svaki put morali unositi kod test test trake, što se često zaboravljalo, a oni su uzalud nestajali.
  • Minimalno krvi! Samo je 0,6 μl krvi sada dovoljno za određivanje razine šećera. To znači da nema potrebe duboko probijati prst. Minimalna invazivnost omogućava upotrebu glukokomera Contour TS svakodnevno i djeci i odraslima.
  • Tačnost! Uređaj otkriva glukozu isključivo u krvi. Prisutnost ugljikohidrata poput maltoze i galaktoze ne dolazi u obzir.
  • Otporan na udarce! Moderan dizajn kombinira se s izdržljivošću uređaja, mjerač je izrađen od jake plastike, što ga čini otpornim na mehaničke napone.
  • Spremanje rezultata! Posljednja 250 mjerenja razine šećera pohranjena su u memoriji uređaja.
  • Kompletna oprema! Uređaj se ne prodaje odvojeno, već u kompletu sa skarifiračem za probijanje kože, 10 lanceta, prikladnim obimnim poklopcem i garancijskim kuponom.
  • Dodatna funkcija - hematokrit! Ovaj pokazatelj prikazuje omjer krvnih zrnaca (bijelih krvnih zrnaca, crvenih krvnih zrnaca, trombocita) i njegovog tekućeg dijela. Normalno, kod odrasle osobe hematokrit je u prosjeku 45 - 55%. Ako dođe do smanjenja ili povećanja, prosuđuje se promjena viskoznosti krvi.

Nedostaci Contour TS-a

Dvije nedostatke brojila su vrijeme kalibracije i analize. Rezultat mjerenja prikazuje se na ekranu nakon samo 8 sekundi. Ali ni ovaj put generalno nije loš. Iako postoje uređaji s intervalom od pet sekundi za određivanje razine glukoze. Ali kalibracija Contour TS glukometra provedena je u plazmi u kojoj je koncentracija šećera uvijek veća za 11% nego u cijeloj krvi. To samo znači da prilikom procjene rezultata morate mentalno smanjiti za 11% (podijeljeno sa 1,12).

Umjeravanje plazme ne može se nazvati posebnim nedostatkom, jer se proizvođač pobrinuo da se rezultati poklapaju s laboratorijskim podacima. Svi su novi glukometri kalibrirani plazmom, osim satelitskog uređaja. Novi Contour TS ne sadrži nedostatke, a rezultati se prikazuju u samo 5 sekundi.

Ispitne trake za merač glukoze

Jedina zamjenska komponenta uređaja su test trake, koje se moraju redovito kupovati. Za Contour TS razvijene su ne baš velike, ali ne baš male test trake kako bi se starijim osobama olakšalo njihovo korištenje.

Njihova važna osobina, koja će se svidjeti svima, bez izuzetka, je neovisno povlačenje krvi iz prsta nakon probijanja. Nema potrebe istiskivati ​​pravu količinu.

Obično se potrošni materijal čuva u otvorenoj ambalaži ne duže od 30 dana. To jest, mjesec dana je prikladno potrošiti sve test trake u slučaju drugih uređaja, ali ne s Contour TC metrom. Njegove trake u otvorenoj ambalaži čuvaju se 6 mjeseci bez pada kvalitete. Proizvođač daje garanciju za točnost svog rada, što je vrlo važno za one koji ne trebaju svakodnevno koristiti glukometar.

Uputstvo za upotrebu

  1. Izvadite test traku i umetnite je u narandžasti otvor dok se ne zaustavi. Nakon automatskog uključivanja uređaja, pričekajte "pad" na ekranu.
  2. Operite i osušite ruke.
  3. Učinite punkciju kože scariferom i očekujte pojavu kapi (ne morate je istisnuti).
  4. Nanesite oslobođenu kap krvi na sam rub test trake i pričekajte informacijski signal. Nakon 8 sekundi, rezultat će se pojaviti na ekranu.
  5. Uklonite i odbacite iskorišćenu test traku. Brojilo će se automatski isključiti.

Gdje kupiti Contour TC merač i koliko?

Glucometer Kontur TS možete kupiti u ljekarnama (ako nisu dostupne, a zatim po narudžbi) ili u internetskim trgovinama medicinskih proizvoda. Cijena se može malo razlikovati, ali uglavnom je jeftinija od ostalih proizvođača. U prosjeku, cijena uređaja s cijelim kitom iznosi 500 - 750 rubalja. Dodatne trake u iznosu od 50 komada mogu se kupiti za 600-700 rubalja.

Osobno nisam testirao ovaj uređaj, ali prema dijabetičarima, Contour TS je odličan glukometr. Sa normalnim šećerima praktično nema razlike u odnosu na laboratorijske. S povišenom razinom glukoze može se malo podcijeniti rezultati. Ispod su recenzije dijabetičara:

Princip rada

Contour TS merač je izuzetno jednostavan za upotrebu. Istovremeno, neće biti teško da oni koji već dugo boluju od dijabetesa savladaju novi uređaj. Algoritam za njegovu upotrebu sveden je na minimum. Na testnoj traci potrebna je kap krvi iz prsta, stavite je na kontrolnu ploču i nakon 5-8 sekundi uređaj će pokazati najtačniju koncentraciju šećera u krvi.

Olovka za brisanje olovke

Da biste napravili probijanje vrha prsta, potrebno je pravilno umetnuti lancete u Micro-scarifier i podesiti dubinu probijanja.

Da biste to učinili:

  • skinete zaštitnu kapu s ručke jednostavnim povlačenjem u suprotnom smjeru (ne treba je uvijati)

  • zgrabite iglu za zaštitnu kapu i lagano je okrenite na jednu stranu (ali ne uklanjajte!)

  • zatim umetnite aparat za skariranje do kraja do kraja

  • zatim možete ukloniti zaštitnu kapu s lancete i vratiti mlaznicu na dršku

Za analizu nije potrebna velika količina krvi, tako da možete postaviti nivo "2" ili "3" dubine probijanja (što je veći pad na sivoj kapici olovke, dublja će igla probiti prst).

Prednosti i nedostaci mjerača glukoze Contour TS

Contour TS merač stekao je popularnost zbog svoje jednostavnosti upotrebe, preciznosti podataka i pouzdanog dizajna. Jedini nedostatak uređaja, koji korisnici primjećuju, je potreba za kalibracijom plazmom (indeks podataka o krvi iz prsta bit će veći za oko 11%). Inače, uređaj karakterišu samo prednosti:

  • nije potrebno kod podešavanja kodiranja test trake za Contour TC glukometar,
  • minimalna zapremina uzorka krvi je 0,6 μl,
  • visoka tačnost merenja glukoze,
  • velika količina memorije za prethodne testove,
  • sposobnost generiranja izvještaja prilikom povezivanja uređaja s računalom i prikazivanja prosječnih pokazatelja,
  • jak slučaj
  • nezavisnost točnosti analize od sadržaja galaktoze i maltoze, koji uzrokuju grešku u drugim uređajima,
  • funkcija automatske korekcije očitanja uzimajući u obzir utjecaj kisika na analizirani materijal,
  • veliki ekran visokog kontrasta, pogodan za slabovidne korisnike,
  • osnovna priprema za rad i upotrebu,
  • brzi rezultati - do 8 sekundi,
  • Svijetla pokazivačka ploča koja se lako vidi.

Cijena kruga TC mjerača glukoze

Ovisno o konfiguraciji, krug vozila možete kupiti u Moskvi i Sankt Peterburgu u rasponu od 500 do 1800 rubalja. Minimalna prodajna cijena predstavljena je za komplet s uređajem, scarifier-om, baterijom 2032, poklopcem, lancetama i dokumentacijom. Vrhunski kompleti uključuju 50 konturnih test traka. Njihova cijena je od 500 rubalja, što određuje visoku cijenu kompletnog seta. Ujedno, ovo je praktično jedini glucometer koji je moguće naručiti u internetskim trgovinama uz dostavu pošte relativno jeftino.

Sergej, 43 godine. Odličan uređaj (uzeo je zalihe), nisu potrebne šifre. Glavna stvar je ne zaboraviti zatvoriti pakiranje test test traka (tako sam uništio dvije pune limenke, a to je minus 1200 rubalja). Smatram to ogromnim minusom - jako skupim testerima, koji koštaju 50 komada kao cijeli uređaj. Pored toga, kalibracija u plazmi je neugodna.

Vasily, 30 godina šećerna bolest tipa 1 naglo se pojavila i počela pokvariti život stalnim nadzorom šećera. Bolnica je odmah preporučila da kupi glukotar Contour TC kako bi se dobili bezbrižni podaci bez grešaka zbog prehrane. Kao što su objasnili lekari, Bayerova tehnika je jedina koja zanemaruje „gustu ili tečnu krv“ u analizi. Samo trake puta.

Nina, 25 godina Moja baka u osmoj deceniji otkrila je dijabetes. Postavljalo se pitanje o izboru uređaja. Trebao mi je jednostavan sa jasnim ekranom, koji se ne bi slomio ako padne. Odabrano u prodaji po konturi bajer-a sa popustom. Sam uređaj je odličan, relativno jeftin, ali cijena traka je nevjerojatna. Cijena staklenke od 50 komada ista je kao i glukometra.

Test trake Contour TS

Trake istog naziva mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni u gradu u kojem živite. U setu se prodaju ploče od 25 i 50 komada.

Prije analize potrebno je provjeriti rok trajanja ploča. Nakon isteka roka upotrebe ne mogu se koristiti.

Kako instalirati testnu traku u uređaj:

  • Izvadite 1 tanjir iz plastične posude i čvrsto zatvorite spremnik preostalim trakama
  • Sa sivim krajem, stavite ga u ulaz uređaja

Nakon toga, brojilo se automatski uključuje. Pričekajte dok se na ekranu ne upale simboli treptajućeg traka.

Ne dirajte ispitno polje ploče umetnute u uređaj dok se na ekranu brojila ne pojavi simbol treperenja kap.

  • Tada možete probiti svoj prst i iscijediti malu kap krvi

Da biste dobili najmanje boli, probodite bočnu stranu prsta.

  • Podignite prst kapljicom na traku i lagano je dodirnite (sama krv će se uvući duž vodilica u usisni dio test trake, dakle, ne morate kapnuti krv na traku, samo je dodirnite)
  • Držite prst u tom položaju dok ne čujete zvučni signal, nakon čega počinje odbrojavanje
  • Nakon 8 sekundi, na ekranu će se prikazati konačni rezultat.

Cijena mjerača glukoze Kontur TS kreće se od 650 rubalja u mrežnim trgovinama. U mreži maloprodajnih ljekarni možda je nešto veći. Najviša - 1010 rubalja za standardni set.

cijena još nije razjašnjena

Zaključci i povratne informacije

TC sklop jedan je od najtačnijih glukometra, ali kvaliteta mjerenja u velikoj mjeri ovisi o mnogim faktorima, od kojih je jedan provjeravanje analizatora pomoću kontrolnog rješenja.

Pronaći ga u prodaji je vrlo teško. U ljekarnama se dovodi po narudžbi i za silnu svotu novca, a bocu će morati zamijeniti šest mjeseci nakon otvaranja spremnika. A ovo je još jedna značajna stavka troškova.

Uostalom, proizvođač preporučuje kontrolno mjerenje:

  • kada prvi put koristite mjerač
  • svaki put kada se otvori nova test traka
  • nakon šest mjeseci neprekidnog rada uređaja
  • metar pada ili je ozbiljno oštećen
  • spremnik s test trakama ostao je otvoren dugo vremena
  • Bilo je sumnji u točnost uređaja (rezultat analize ne odgovara vašem zdravlju)

Nakon 6 mjeseci, kontrolno rješenje mora biti zamijenjeno novim.

Neke internetske trgovine provode potpuno besplatnu provjeru glukometra koje prodaju neposredno prije prodaje i kao dio daljnjeg besplatnog održavanja.

Unatoč deklariranoj kategoriji proračunskih glukometra (kao što nas Bayer uvjerava) i zbog visoke cijene svih potrošnog materijala za njega, ne možemo preporučiti glukometre Contour TS za kupovinu kako bismo uštedjeli novac.

Još jedna značajna minuta je nedostatak test traka u osnovnoj konfiguraciji. Ostale medicinske korporacije po pravilu nemaju takvu „pohlepu“.

Inače, ovaj uređaj ispunjava sve uslove:

  • pouzdan
  • tacno
  • lako se upravlja
  • intuitivni meni (lagana navigacija, omogućava čak i starijoj osobi da razume postavke)
  • nedostaje kodiranje
  • udoban olovka za olovke
  • brzo merenje
  • dovoljno dugačke baterije
  • kompaktan
  • lagana
  • zalihe koje se prodaju u bilo kojoj ljekarni
  • brzo se sinhronizuje sa računarom bez instaliranja dodatnog softvera
  • dovoljno velika memorija
  • organizirana dobra podrška kupcima

Na Internetu možete pronaći negativne kritike o ovom modelu. Mnogi se žale kako uređaj nije daleko od savršenog, jer se očitanja previše razlikuju od laboratorijskih ili drugih mjerača koji su tačniji.

Tačnost merenja u velikoj meri zavisi od toga kako i kada uzimate krv na analizu:

  • strogo na prazan stomak i 2 sata nakon jela (ili nakon vežbanja)

Fizička aktivnost, bilo da se radi u teretani ili kopanje krumpira u vrtu, povećava potrošnju glukoze u krvi, a mjerač će pokazati nisku glikemiju.

  • ne nerviraj se, kao stres utiče na zdravlje kao i na loše navike
  • ne pijte alkohol
  • na vrijeme provjerite uređaj vlastitim rješenjem za upravljanje
  • uvek uzimajte krv sa istog mesta

Ako ste navikli da u tu svrhu koristite srednji prst leve ruke, uvek uzimajte krv iz nje. Glikemija može biti previsoka ili vrlo niska ako uzimate krv s drugog prsta ili AMT.

Ne zaboravite na jednostavan kvar uređaja ili prvobitno neispravnu seriju analizatora.

Ako je uređaj neispravan, tada imate svako pravo da ga vratite u trgovinu, čak i ako niste spremili gotovinski račun.

Potrošači mogu iskoristiti besplatnu konzultaciju pozivom na broj telefona:

8 (800) 200-44-43

Prema našim opažanjima, očitanja Contour TS glukometra ne razlikuju se mnogo, krajnji rezultat je vrlo blizu referentnih vrijednosti glikemije. Moguća odstupanja od 0,2 do 0,4 mmol / L.

Mjerač je jednostavan za upotrebu čak i za starije osobe. Međutim, dijabetičari s oštećenjem vida ne mogu bez vanjske pomoći u prvim fazama rada s uređajem.

Apsolutno nije pogodan za slijepe osobe jer nije pružena funkcija glasovnog usmjeravanja. Ostali "glukometri koji govore" su pogodni za takve dijabetičare.

Jamstveni servis

Dok drugi proizvođači mogu dati neograničenu garanciju na svoje medicinske uređaje, Bayer vam daje samo 5 godina besplatnog jamstvenog servisa.

U tom periodu potrošači neispravno brojilo mogu zameniti novim potpuno istim modelom. Nakon ovog perioda takve mogućnosti više neće biti.

Evo nekoliko uvjeta koje morate imati na umu prilikom kupovine glukometra:

  • garancija se odnosi samo na sam mjerni uređaj, a ne i na njegov potrošni materijal
  • dodatna 90-dnevna garancija odnosi se isključivo na zalihe

Kompanija se odriče odgovornosti u slučajevima kada:

  • uređaj je korišten u druge svrhe
  • tijekom rada zanemarjene su preporuke proizvođača, koje su odražene u korisničkom priručniku koji se isporučuje s glavnim maloprodajnim kitom, a korišteni su treći reagensi (na primjer, probno je mjerenje s različitim upravljačkim rješenjem, a ne Contour TS Normal, ili test trake druge tvrtke ili od još metar)
  • Brojilo je namjerno oštećeno ili oštećeno kao rezultat neopreznog rukovanja
  • koristi ilegalnu izmjenu
  • obavljao održavanje od strane stručnjaka za dijabetes koji nije Bayer.
  • Ako se pokazalo da je mjerač neispravan, nazovite telefonski broj naveden na našoj web stranici ili ga potražite u uputstvu za uporabu.

Prije poziva, pripremite:

Prednosti glukotera

Kontur TS ima sledeće prednosti:

  • Glavna prednost je nedostatak kodiranja. Prije su korisnici morali svaki put unijeti striptiz kod koji su pacijenti često zaboravljali, a oni su jednostavno uzalud nestali.
  • Potrebno je najmanje krvi. Za određivanje razine šećera sada je dovoljno samo 0,6 mikrolitara u krvi. To znači da nema potrebe duboko probijati prst. Najmanje invazivnosti omogućuje korištenje ovog mjerača svakog dana, čak i za djecu.
  • Maksimalna tačnost. Uređaj otkriva samo glukozu u krvi. Prisutnost ugljikohidrata u obliku maltoze i galaktoze u uređaju se ne uzima u obzir.
  • Udarni efekat. Moderni dizajn kombinira snagu uređaja. Ovaj metar napravljen je od jake plastike, tako da je otporan na mehaničko dejstvo.
  • Očuvanje rezultata. Posljednjih dvjesto pedeset mjerenja šećera pohranjeno je u memoriji ovog uređaja.
  • Dostupnost kompletnog kompleta. Ovaj se uređaj uopće ne prodaje zasebno, nego je zajedno s aparatom za skariranje koji je predviđen za probijanje kože. Uz to, postoje i lancete u količini od deset komada, udobna sokna navlaka i garancijski kupon.
  • Dodatna funkcija je hematokrit. Ovaj indikator prikazuje omjer ujednačenih krvnih elemenata (crvenih krvnih zrnaca, bijelih krvnih zrnaca i trombocita), a osim toga njegov tečni dio. Normalno, kod odraslih je hematokrit u prosjeku četrdeset pet do pedeset posto. U slučaju da dođe do smanjenja ili povećanja, liječnici ocjenjuju promjene u viskoznosti krvi.

Bolje je da se unaprijed upoznate s recenzijama o Contour TS metru.

Pogreške i nedostaci uređaja

Dvije glavne mane ovog brojila su vrijeme kalibracije i analize. Rezultati mjerenja se obično prikazuju na ekranu nakon samo osam sekundi. Istina, čak ni takvo vrijeme nije loše. Ali već postoje uređaji s intervalom od pet sekundi za uspostavljanje nivoa glukoze.

Umjeravanje se provodi u plazmi u kojoj je koncentracija šećera uvijek veća za jedanaest posto nego u cijeloj krvi. Ta pogreška mjerača glukoze „Contour TS“ znači da biste ih prilikom procjene rezultata trebali smanjiti za jedanaest posto (to jest, podijeliti za 1,11).

Umjeravanje plazme ne smatra se posebnim nedostatkom, jer se proizvođač pobrinuo da se rezultati analize podudaraju s laboratorijskim podacima. Trenutno su svi novi glukometri kalibrirani plazmom, osim uređaja kompanije "Satelit".

Test trake za "Contour TS"

Jedina uklonjiva komponenta ovog uređaja su test trake za brojilo, koje je potrebno redovito kupovati. Važna osobina njih u kojoj će svi, bez izuzetka, uživati ​​je nezavisno odvlačenje krvi prstom neposredno nakon probijanja. Dakle, nema potrebe istiskivati ​​potrebnu količinu.

Gdje i kako čuvati zalihe?

Po pravilu se potrošni materijal čuva u otvorenoj ambalaži ne duže od trideset dana. To jest, za mjesec dana preporučuje se upotreba svih test traka u slučaju drugih uređaja, ali ne s predmetnim brojilom. Njegove trake mogu se čuvati u otvorenom pakovanju šest mjeseci bez gubitka kvalitete. Proizvođač daje garanciju za točnost svog rada, što je izuzetno važno za one kojima uređaj ne treba svakodnevno koristiti. Zatim ćemo razmotriti upute za Contour TS merač.

Gdje kupiti i kolika je cijena ovog uređaja?

Ovaj merač možete kupiti u ljekarni (u slučaju da nije dostupan, tada će biti moguće izvršiti narudžbu). Također vrijedi kontaktirati bilo koju mrežnu trgovinu medicinskih proizvoda. Trošak može donekle varirati, ali generalno će biti jeftiniji u odnosu na druge proizvodne kompanije. U prosjeku, cijena uređaja sa cijelim kitom obično je od petsto do sedamsto pedeset rubalja. Dodatne trake u iznosu od pedeset komada mogu se kupiti za šest stotina - sedam stotina rubalja.

Kontrolno rješenje za mjerač glukoze "Contour TS"

Rješenje za kontrolu glukometra uvijek se kupuje pojedinačno, ovisno o marki analizatora. Ne smije se koristiti smjesa za ostale glukometre. Činjenica je da se u protivnom rezultati studije mogu pokazati netačnim.

Ponekad je ta tečnost već uključena u paket uređaja, a priručnik za upotrebu kontrolnog rešenja za „krug TS“ nalazi se u priloženom uputstvu na ruskom jeziku. U slučaju da u setu nema bocu sa tekućinom, onda ga možete kupiti u bilo kojoj ljekarni ili u specijaliziranoj trgovini.

Takve otopine se koriste umjesto ljudske krvi za testiranje. Sadrže određenu razinu šećera, koji reagira s kemijskom komponentom nanesenom na test traku. Samo nekoliko kapi smjese pažljivo se nanese na površinu trake, a zatim se ugrađuje u utičnicu mjernog uređaja. Boca mora uvijek biti dobro zatvorena.

Nakon nekoliko sekundi, rezultati studije će se prikazati na ekranu Contour TS uređaja. Dobiveni brojevi moraju se ovjeriti podacima navedenim na pakiranju s test trakama. U slučaju da se indikatori poklapaju, to znači da je uređaj u potpunosti operativan. Odmah nakon mjerenja testne trake odbacuju se. Rezultati studije pohranjuju se u memoriji brojila ili brišu.

Koje su lancete pogodne za Contour TS glukometar? O tome dalje.

Koje lance za ovaj uređaj treba koristiti?

Koje su lancete pogodne za ovaj uređaj? Ovo su igle nazvane "Microlight". Prednost je njihova trajnost i potpuno poštivanje sigurnosnih pravila. Ove su igle napravljene od medicinskog specijalnog čelika, sterilne su i zaštićene posebnim poklopcem. Karakteristike Lancet “Microllet” su sljedeće:

  • Svaka igla izrađena je laserskim oštrilom, a na pozadini toga se dobije malo uboda s malo boli.
  • Debljina igle nije veća od 0,36 milimetara.

U kompletu dolazi dvjesto lanceta. Preporučuje se zamijeniti ove jednokratne igle za skariranje neposredno prije svakog mjerenja. Igle za ovaj merač ne smiju biti stare, nabavljene odavno i čuvane u neprikladnim uvjetima. Trošak lanceta ovog glukometra kreće se od šest stotina do devetsto rubalja za dvjesto komada.

Recenzije o brojilu "Contour TS"

U recenzijama često možete pročitati da je "Contour TS" izvrstan glukometar. Ljudi pišu da u prisustvu normalnog šećera praktično ne postoji razlika u odnosu na laboratorijske parametre. Ali u slučaju visokih razina glukoze, ovaj uređaj ponekad može malo podcijeniti rezultate.

Tako na mreži pišu o ovom uređaju da je univerzalan za mjerenje pokazatelja glukoze i da će biti od koristi svima koji imaju dijagnozu dijabetesa. Primjećuje se da ovaj uređaj omogućava pacijentima da provode testove kod kuće, izbjegavajući nagli ili pretjerani porast šećera u tijelu dijabetičara.

Ispitali smo kako se koristi Contour TS mjerač i recenzije o njemu.

Pogledajte video: MICROLET NEXT (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar

Glucometer "Contour TS"
  • od 650 rubalja
Test trake "Contour TS"
    • 25 kom od 450 rub.
  • 50 kom od 600 rub.
Olovka za scarifier "MICROLET"
  • od 440 rub.
Lančevi "MICROLET"
  • 200 kom od 450 rub.
USB kabl
  • 1500 rub.
Kontrolno rješenje "Contour TS Normal"