Lijek Karinat: upute za upotrebu

  • Farmakološko djelovanje
  • Indikacije za upotrebu
  • Kontraindikacije
Farmakološka svojstva. Parafarmaceutski za prevenciju kardiovaskularnih, onkoloških i drugih bolesti. Karinat Super - blag oblik, ne nadražuje sluznicu, potiče zarastanje rana i čira na gastrointestinalnom traktu. Carinat CD - lijek karakterističan za stabilnost i visoku efikasnost, namijenjen je dugotrajnoj (kontinuiranoj) primjeni. Karinat Extra Nema ukusa ni mirisa.

Upotreba Karinat-a. Karinat se propisuje po 1 tabletu (kapsulu) 2 puta dnevno u razmaku između doza ne više od 12 sati, u idealnom slučaju tokom obroka. Tablete (kapsule) treba gutati bez žvakanja, pijući puno tečnosti.

Kontraindikacije kod uzimanja Karinat. Karinat je kontraindiciran kod žučnih kamenaca, preosjetljivosti na karotenoide, pojedinačne netolerancije na češnjak, patoloških stanja povezanih s krvarenjem.

Obrazac za puštanjeKarinat i Carinat CD dostupno u tabletama Karinat Super i Karinat Extra - u kapsulama. Jedna tableta ili kapsula sadrži 150 mg češnjaka u prahu, 2,5 mg beta-karotena, 1 mg vitamina E i 1 mg vitamina C.

Skladištenje. Karinat se čuva na temperaturi ne nižoj od -20 ° C i ne višoj od + 30 ° C na suhom mjestu. Zagarantovani rok trajanja od 60 meseci od datuma proizvodnje.

NAUČNO ISTRAŽIVAČKI INSTITUT ATEROZKLEROZE RUSKE AKADEMIJE PRIRODNIH NAUKA

Upotreba lijeka Karinat samo kako je propisao liječnik, upute su date za referencu!

Da li želite biti potpuno zdrav? Redovno vozite bicikl

Indikacije za uzimanje Karinata

Upotreba Karinat-a indicirana je u složenom liječenju i profilaksi hiperlipidemije, povećane koagulacije krvi, akutne tromboze, arterijske hipertenzije, imunodeficijencije, hipoksije, dijabetes melitusa, kožnih bolesti, intoksikacije. Također, Karinat se može koristiti u prevenciji ateroskleroze, moždanog udara, infarkta miokarda, postoperativnih komplikacija kod pacijenata s patološkim oštećenjima vaskularnog dna, sa akutnim respiratornim infekcijama, uključujući gripu. Recenzije o Karinat upućuju na to da je lijek efikasan u sprečavanju pojave različitih bolesti srca, vaskularnog kreveta.

Upotreba Karinat-a također je indicirana za poremećaje metabolizma lipida, uključujući različite metaboličke poremećaje kolesterola i lipoproteina, za pojačani umor, za stanja poslije moždanog udara, za endarteritis različitog porijekla i za mentalne i fizičke prekomjerne napore.

Kontraindikacije Karinata

Upotreba dodatka prehrani Karinat kontraindicirana je u slučaju alergijskih reakcija na komponente ovog lijeka, u toku trudnoće, teške bolesti bubrega, hipertenzije stadijuma III, dojenja, žučne bolesti, kod djece i adolescenata. Također, primjena Karinat je kontraindicirana u slučaju netolerancije na češnjak, preosjetljivosti na karotenoide, kod patoloških bolesti i stanja povezanih sa poremećajem krvarenja i krvarenja.

Oblik i sastav

1 kapsula od dražeje ili želatine Karinat sadrži češnjak u prahu 150 mg, beta karoten 2,5 mg, vitamin E 5 mg, vitamin C 30 mg, u plastičnim bocama od 60, 150, 240 kom. (dragee) ili 30 i 120 kom. (kapsule).

1 tableta Karinat Forte sadrži češnjak u prahu 75 mg, slatki korijen 100 mg, beta-karoten 1,25 mg, vitamin E 2,5 mg i vitamin C 15 mg, u plastičnim bocama od 60, 150, 240 kom.

Indikacije za upotrebu

Koristi se kao biološki aktivni dodatak hrani - izvor alicina, polifenola, katehina, dodatni izvor beta-karotena i vitamina E, C. Sastojci: obični konus hmelja, lisnat zeleni čaj, sušeni granulirani češnjak, aromatični dodatak "Ekstrakt sjemenki grožđa ", aditiv za hranu" Askorbinska kiselina E300 ", stearinska kiselina, polivinilpirolidon, sirovine za dodatak prehrani" Vitamin E 50% ", beta-karoten.

Farmakodinamika

Supstance sadržane u prahu belog luka smanjuju sadržaj ukupnog holesterola i triglicerida u krvi, snižavaju krvni pritisak, proširuju krvne sudove. Beta-karoten, vitamini E i C imaju bioantioksidantna svojstva.

Hiperlipidemija, povećana koagulabilnost krvi, akutna tromboza, hipertenzija, dijabetes melitus, impotencija, imunodeficijencija, trudnoća, hipoksija, kožne bolesti, intoksikacija, prevencija ateroskleroze, infarkt miokarda, moždani udar, postoperativne komplikacije kod pacijenata sa oštećenjima krvnih žila, akutnih respiratornih infekcija, uključujući respiratorne infekcije.

Pitanja, odgovori, recenzije o lijeku KARINAT


Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima. Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama koje je proizvođač priložio na ambalaži. Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

Oslobađanje oblika i sastava

Pilule i dražeje.

Sastav tablete sadrži takve supstance:

  • alicin
  • polifenoli
  • katehini
  • ekstrakt konusa hmelja
  • granule sušenog belog luka,
  • ekstrakt zelenog lisnatog čaja,
  • ekstrakt sjemenki grožđa,
  • ekstrakt korijena sladića,
  • stearinska kiselina
  • vitamin E.

Aditiv je dostupan u obliku dražeja.

Ukupan broj biološki aktivnih sastojaka je 462 g.

Sastav dražeja je sličan.

Lijek nije dostupan u obliku praška i u kapsulama.

Farmakološko djelovanje

Biološki aktivni sastojci djeluju na proces stvaranja kolesterola, postepeno smanjujući njegovu količinu u krvi. Povećavaju aktivnost enzima holesterola esteraze i smanjuju učinak AHAT-a. U kombinaciji, ovo djelovanje dovodi do smanjenja holesterola u krvi.

Paralelno, lijek smanjuje proliferativnu aktivnost stanica, smanjuje aktivnost LDL oksidacijskih procesa. Sprečava nakupljanje holesterola u krvnim ćelijama i sprječava stvaranje holesterola.

BAA stabilizira ćelijske membrane, aktivira vezu biokataliznih reakcija. Sprječava zloćudnu degeneraciju ćelija i pokazuje antikancerogenu aktivnost. Sudjeluje u metabolizmu masti i ugljikohidrata.

Alat ima izražen anti-aterosklerotski, trombolitički, hipotenzivni, antikancerogeni, antioksidativni i imunomodulatorni efekat.

Struktura molekularnog beta-karotena, koji je deo ovog leka, poboljšava rad imunološkog sistema. Ova supstanca sprječava nakupljanje i proizvodnju aktivnog kisika i antioksidans je. Beta-karoten povećava imunitet celog organizma.

Carinat recenzije

  • Karinat Forte (Aerosol)
  • Allicor (tablete)

Opis vitamina Karinat namijenjen je samo u informativne svrhe. Prije početka upotrebe bilo kojeg lijeka, preporučuje se konzultirati se s liječnikom i upoznati se s uputama za uporabu. Za više informacija pogledajte napomenu proizvođača.

Ne bavite se liječenjem, EUROLAB nije odgovoran za posljedice uzrokovane uporabom informacija objavljenih na portalu. Bilo koje informacije o projektu ne zamjenjuju savjet stručnjaka i ne mogu biti jamstvo pozitivnog učinka lijeka koji koristite.

Mišljenje korisnika portala EUROLAB ne može se podudarati sa mišljenjem Uprave za web mjesto.

Zanima vas Vitamin Carinat? Želite li znati detaljnije informacije ili trebate posjetiti liječnika? Ili ti treba inspekcija? Možete se zakazati kod ljekara - Eurolab Clinic vam je uvijek na raspolaganju! Najbolji liječnici će vas pregledati, savjetovati, pružiti potrebnu pomoć i postaviti dijagnozu. Možete nazvati i doktora kod kuće. Klinika Eurolab otvorena je za vas non-stop.

Pažnja! Podaci predstavljeni u odjeljku vitamina i dodataka prehrani namijenjeni su u obrazovne svrhe i ne bi trebali biti osnova za samo-lijek. Neki od lijekova imaju niz kontraindikacija. Pacijenti trebaju savjet stručnjaka!

Ako vas zanima još koji vitamin, vitaminsko-mineralni kompleks ili dodaci prehrani, njihovi opisi i upute za upotrebu, njihovi analozi, podaci o sastavu i obliku otpuštanja, indikacije za upotrebu i nuspojave, načini upotrebe, doziranje i kontraindikacije, napomene o propisivanju lijeka za djecu, novorođenčad i trudnice, cijenama i recenzijama potrošača ili imate bilo kakva druga pitanja i prijedloge - pišite nam, sigurno ćemo vam pokušati pomoći.

Naši partneri:

Liječenje Karinatom - upute za upotrebu, recenzije na portalu EUROLAB.

Zaštitni znak i zaštitni znak EUROLAB ™ su registrovani. Sva prava zadržana.

dobar dan i recite mi da proizvodite mangostin prah

Mi smo proizvođači ovog proizvoda, proizvodimo po receptu kupca, ali ne distribuiramo. Doplate su sigurne. Za sva pitanja obratite se programeru - naznačenom na pakovanju.

Menadžer razvoja

Pozdrav! Na Ozonu postoji dodatak prehrani "Ginkgo Biloba forte tablete 460 mg br. 30" - navedena je adresa proizvodnje. Je li ovo vaš lijek? Hvala vam.

Ovaj lijek je dizajniran i proizveden za kupca. Lijek je siguran i efikasan, poboljšava mikrocirkulaciju u žilama mozga i drugim tkivima i poboljšava elastičnost krvnih žila, ima izražen dekongestijski efekat na nivou mozga i u perifernim tkivima.

Oni su se oglašavali sa interneta i bila je akcija lijeka "ARTROTOK". Jedan paket koštao je 990 rubalja. Vaša adresa je navedena na pakovanju. Naručio sam putem interneta i sada sumnjam da li je ovaj lijek vaš

Mi smo proizvođači ovog proizvoda, proizvodimo po receptu kupca, ali ne distribuiramo. Doplate su sigurne. Za sva pitanja obratite se programeru - naznačenom na pakovanju.

Zdravo. Učini li Slim? Ako je tako, da li je ovaj lijek siguran? A zašto je proizvođač meda Sasher naveden na ambalaži? Hvala

Mi smo proizvođači ovog proizvoda, proizvodimo po receptu kupca, ali ne distribuiramo. Doplate su sigurne. Za sva pitanja obratite se programeru - naznačenom na pakovanju.

Zdravo Ponudili su mi da kupim drogu Crni

Rhino, nisam ga našao na vašoj web lokaciji, iako je specijalist naveo ime vaše kompanije i adresu: Aprelevka, Narofominsky okrug. Recite mi da li ste povezani sa ovim proizvodom i ovom adresom ili sam naletio na prevare? Evo telefona koji sam nazvao01

Ovo nije naš lijek.

Da li pravite Mangosteen sirup?

Mogu li ga kupiti od vas?

Mi smo proizvođači suvog instant pića „Mangosteen“. Mi nemamo nikakav odnos s njegovom distribucijom, stoga je nemoguće kupiti je kod nas.

Nedavno sam otkrio dijabetes tipa 2. Želim početi uzimati Betinate 120. Da li je to sigurno? Imam i kamenac u žuči, kakav dodatak prehrani biste mi preporučili? Hvala

Upalite i Betinati - dodaci prehrani za prevenciju ateroskleroze i dijabetesa tipa 2. Nemaju češnjaka, pa nemaju choleretic efekat.

Možete isprobati i carinate dragee, ima mnogo manje bijelog luka. Ako nemate netoleranciju na češnjak, onda će to najbolje funkcionirati.

Upala je indicirana za kroničnu upalu (artritis, varikozne vene, prostatitis). Betinat je indiciran za bolesti jetre.

Šta vaš odgovor znači: „da, proizvodimo, ali ne distribuiramo“? Znači li to da proizvod ne prolazi odgovarajuću certifikaciju i da li je siguran? A zašto je sami ne distribuirate?

Da, proizvodimo ovaj lijek. Cijena za njega je izuzetno visoka, a efikasnost je pretjerana.

Ne možemo je prodati, jer se isporučuje isključivo kupcu.

Apsolutno sam siguran u njegovu sigurnost.

Direktor INAT-Pharma LLC

Dobar dan Postoje informacije koje objavljujete "Onetwoslim". Želim se uvjeriti u pouzdanost. A koliko košta ako ga kupite od vas.

Čekam odgovor, hvala.

Mi proizvodimo ovaj lijek, ali ga ne distribuiramo, tako da ga ne možete kupiti od nas.

Dobar dan Zašto proizvođač dodataka prehrani Bacteforte označava vašu organizaciju, a ne potvrđuje ove podatke na vašoj web lokaciji?

To su prevaranti, nikad nismo napravili baktefor.

za kupovinu dodatka prehrani Karinat. I da li se uopće prodaje?

Tea Bianbitong (Kina).

Pimol Hu Gang (Kina).

A isto tako i irska medicina CALILLG (nije točno tačno ime).

Unaprijed hvala na pruženim informacijama.

Odgovor pošaljite poštom.

Pružene informacije namijenjene su medicinskim i farmaceutskim stručnjacima i ne bi se trebale koristiti za liječenje i ne mogu se smatrati službenim.

Najtačnije informacije o lijeku nalaze se u uputama koje je proizvođač priložio na ambalaži.

Nema informacija objavljenih na ovoj ili bilo kojoj drugoj stranici našeg web mjesta može poslužiti kao zamjena za lični zahtjev stručnjaku.

Obratite pažnju na naznačene datume unošenja podataka; podaci mogu biti zastarjeli.

Karinat je biološki aktivni dodatak s općim svojstvima jačanja koji se koriste za prevenciju bolesti srca i svih dijelova vaskularnog korita.

Uputa Karinatu svjedoči da je djelotvoran tonik, stimulans, koji se također koristi za sprečavanje fizičke i psihičke iscrpljenosti, općenito prekomjerno prekomjerno opterećenje i za povećanje tonusa tijela. Sastav ovog proizvoda uključuje češnjak u prahu, beta-karoten, vitamin E, vitamin C.

Zahvaljujući aktivnim supstancama koje se nalaze u prahu češnjaka, Karinat pomaže u smanjenju holesterola i triglicerida u krvi, indirektno smanjuje krvni pritisak, ima vazodilatativni učinak. Beta-karoten, kao i vitamina E i C, odlikuje se njihovom sposobnošću da imaju antioksidativni efekat.

Struktura molekulske razine beta-karotena može spriječiti nakupljanje i proizvodnju reaktivnih kisikovih vrsta i slobodnih radikala. Beta-karoten je prirodni imunostimulans koji je u stanju povećati imunološki potencijal cijelog organizma, bez obzira na vrste antigena, odnosno ima nespecifičan učinak.

Prema recenzijama o Karinat, ovaj proizvod poboljšava metaboličke procese u cijelom tijelu.

Posjetili su drogu

Informacije objavljene na web mjestu, koje slobodno možete koristiti za ličnu upotrebu. Možete je kopirati i na druge stranice, ali samo ako na našem portalu postavite aktivnu vezu do originalnog materijala.

Kopirajući materijal bez hiperveze do originala, spadate u članak br. 6 Zakona br. Građanskog zakonika Ruske Federacije (prema njemu predviđena je novčana kazna do 5 miliona rubalja zbog kršenja autorskih prava).

Prije nego što slijedite bilo koji savjet, obavezno se obratite liječniku!

Uputa za upotrebu dodatka prehrani "KARINAT"

INDIKACIJE PREPORUČENO ZA KORIŠTENJE: izvor vitamina - antioksidansi, profilaktičko i pomoćno sredstvo u kompleksnom liječenju ateroskleroze.

KONTRAINDIKACIJE ZA UPOTREBU (UPOZORITE SE): pojedinačna netolerancija na komponente proizvoda.

OBRAZAC IZDAVANJA (PAKOVANJE): tablete 0,32 g

PREPORUKE ZA UPOTREBU (DOZIRANJE): odrasli i djeca starija od 12 godina, 1 tableta 2 puta dnevno u razmaku ne većem od 12 sati. Rok trajanja je 2 godine. Čuvati na hladnom i suvom mestu. Implementacija kroz ljekarničku mrežu i specijalizirana odjeljenja distribucijske mreže.

Ikarin - efikasan prirodni lijek za muškarce

Seksualna sfera važna je komponenta života svakog čovjeka. Bilo koji kvar u potenciji može dovesti do smanjenog učinka, depresije, neuspjeha u sportu i poslu, porodičnih sukoba i drugih problema.

Na suvremenom farmakološkom tržištu postoji mnogo prirodnih proizvoda za poboljšanje erekcije i povećanje libida. Jedan od njih je Ikarin za potenciju, koji proizvodi ruska farmaceutska kompanija WhiteCraft.

Icarin je dostupan samo u obliku kapsula. Proizvod se prodaje u blisterima, koji su dodatno opremljeni s kartonskim paketom i detaljnim uputama za uporabu. Ukupno, u svakom pakovanju ima 90 kapsula - to je upravo količina koja je potrebna da se izvrši puni tok lijeka.

Sastav proizvoda, pored kapsule izrađene od celuloze i drugih pomoćnih sastojaka, sadrži čitav kompleks prirodnih aktivnih sastojaka:

  1. Ekstrakt korijena đumbira i celera. Ova komponenta ublažava nervnu napetost, poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže u normalizaciji metaboličkih procesa. Osim toga, đumbir dodaje snagu i energiju, pomaže ojačati imunitet.
  2. Lišće gorčine. Biljka se smatra najjačim afrodizijakom, pomaže poboljšati kvalitetu i povećati količinu sperme, normalizuje rad prostate i hormonalnu razinu. Uz to, goryanka povećava izdržljivost i omogućava muškarcu nekoliko seksualnih odnosa tokom noći.
  3. Ekstrakt iz kore primorskog bora. Ova komponenta tonizira, hrani korisnim tvarima, usporava starenje, uklanja zastoje u zdjeličnim organima i pomaže u ublažavanju upale. Uz to, primorski bor je izvrstan način za sprečavanje nervnih i kardiovaskularnih bolesti.
  4. Korijen eurycoma je dug. Biljka pomaže normalizaciji erekcije, povećava libido i plodnost. Euricoma također doprinosi normalizaciji cjelokupnog blagostanja.
  5. Ekstrakt crvenog vina Ova supstanca pomaže da se normalizuje cirkulacija krvi, poveća protok krvi u penisu što doprinosi stabilnijoj i dugotrajnijoj erekciji, povećava izdržljivost.
  6. Ekstrakt sjemenki grejpa. Ova supstanca pomaže pri izgradnji mišićne mase, pojačava osjetljivost i izdržljivost, pomaže u sagorjevanju viška masnoće i normalizira metaboličke procese.

Takođe, preparat sadrži kvercetin, cink, kalcijum, talk, L-itrulin malat. Sve su te tvari korisne za potenciju i libido, aktiviraju mušku moć.

Ne brkajte Icarin za potenciju s drugim prirodnim Icariin Amino Plus. Iako obojica imaju prirodan sastav, osmišljeni su za normalizaciju rada muškog reproduktivnog sistema i poboljšanje erekcije, kontraindikacije i druga svojstva koja se razlikuju.

NE PROPUSTITE NOVO! Efikasan način da povećate potencijale bilo koga! Isprobajte novi alat! Trebate samo ... Pročitajte više >>

Princip rada

Lijek se počinje apsorbirati već u prvom satu nakon uzimanja kapsule. Proizvođač tvrdi da Ikarin, bez obzira na razloge smanjenja potencije i općeg stanja zdravlja ljudi, doprinosi:

  • normalizacije erekcije i povećanog libida (posebno ako su problemi nastali zbog psihosomatskih uzroka),
  • poboljšati kvalitet sperme i povećati šanse za začeće bebe,
  • jačanje imuniteta i izdržljivosti nervnog sistema,
  • vraćanje sna i oslobađanje od nesanice,
  • normalizacija hormonske pozadine,
  • smanjenje anksioznosti i poboljšanje tolerancije prema stresu,
  • povećati fizičku i mentalnu aktivnost,
  • ubrzati oporavak od prekomjernog rada i stresa,
  • poboljšati osjetljivost muškaraca tokom seksa, što donosi svjetliji i jači osjećaj,
  • povećati vitalnost, riješiti se depresije i lošeg raspoloženja.

Osim toga, alat pomaže u suočavanju s nekim bolestima genitourinarne sfere kao dio sveobuhvatnog liječenja. Ikarin poboljšava metabolizam i potiče uklanjanje toksina i toksina, pokretanje procesa regeneracije tkiva i pauzira proces starenja.

Lijek možete uzimati i žene za poboljšanje općeg zdravlja, povećanje libida. Režim doziranja i doziranje isti je kao i za muškarce.

Prednosti

Među glavnim prednostima lijeka, valja napomenuti takve faktore:

  • prirodni sastav
  • mekan i složen učinak ne samo na urogenitalni sistem čovjeka, već i na cijelo njegovo tijelo,
  • minimalne kontraindikacije i moguće nuspojave,
  • pristupačan trošak
  • jednostavnost upotrebe.

Lijek ima i nedostatke. Oni se ne mogu zamijeniti liječenjem koje propiše liječnik (mada se često može koristiti u kombinaciji s njim). A isto tako ne možete ga kupiti u svim ljekarnama.

Nuspojave i kontraindikacije

Kao i bilo koji drugi lijek, Ikarin ima kontraindikacije:

  • djeca i adolescenti mlađi od 18 godina,
  • razdoblje trudnoće i dojenja (kada žene koriste lijek za povećanje libida),
  • pojedinačna netolerancija na bar jednu od komponenti proizvoda,
  • neke neuropsihijatrijske bolesti.

Prema proizvođaču, lijek obično ne izaziva nuspojave. Ali teoretski je moguće razviti takve negativne reakcije:

  • lokalne i opšte alergije,
  • mučnina i povraćanje, kao i drugi simptomi trovanja,
  • probavni problemi
  • povećana anksioznost.

Ako dođe do bilo kakve neželjene reakcije, trebali biste prestati uzimati lijek. U pravilu, nuspojava će nestati u roku od jednog dana bez poduzimanja dodatnih mjera. Ako se to ne dogodi, obratite se ljekaru.

Gdje kupiti Ikarin

Ovaj prirodni lijek možete kupiti čak i u običnoj ljekarni, ali, nažalost, ne u bilo kojoj. Na službenoj web stranici kupnja Ikarina je lakša i sigurnija. Činjenica da lijek nije dostupan u svim ljekarnama povezana je, prema riječima proizvođača, s njegovim sastavom, koji uključuje jedinstvene i vrijedne komponente.

Da, i sam WhiteCraft pojavio se na farmakološkom tržištu ne tako davno, iako je već vrlo popularan i ima dobru reputaciju među kupcima.

SAMO ZA MUŠKARCE! Ovaj lijek će otkriti sav vaš seksualni potencijal. NE MISLITE! Kompleks za unapređenje muške moći ... Pročitajte više >>

Koliko košta Ikarin ovisi o mjestu kupovine i nekim drugim faktorima. U prosjeku, cijena lijeka je 65-130 rubalja po 1 kapsuli. Ali prilikom narudžbe na službenoj web stranici možete značajno uštedjeti bez gubitka kvalitete.

Kao takav, lijek nema strukturne analoge. Icarin ima jedinstvenu formulu u kojoj se opaža jasan udio glavnih aktivnih sastojaka.

Unatoč tome, ako vam ovaj lijek ne odgovara, onda nakon savjetovanja s liječnikom možete kupiti drugi prirodni proizvod koji sadrži barem jedan isti sastojak, na primjer, đumbir ili korijen dugotrajne eureke.

Zaključak

Svakako je potrebno povećanju potencijala pristupiti sveobuhvatno. Pored uzimanja Ikarina, trebalo bi voditi računa i o svom zdravlju: više se kretati i opuštati, jesti uravnoteženo, odreći se loših navika. Potrebno je minimizirati stres i preopterećenje, redovno se seksati i pravovremeno liječiti nastale bolesti.

Savjeti i trikovi

Karinat - upute za uporabu, cijena, recenzije i analozi

Karinat je parafarmaceutski dodatak za prevenciju srčanih, vaskularnih, malignih i drugih patologija. Postoje sorte lijeka za prevenciju gastrointestinalnih patologija i produženu upotrebu. Svi ovi dodaci prehrani imaju blagi učinak na tijelo i, ako se pravilno koriste, ne uzrokuju nuspojave.

Međunarodno vlasničko ime

Karinat je parafarmaceutski dodatak za prevenciju srčanih, vaskularnih, malignih i drugih patologija.

Nema podataka.

Sastav tablete sadrži takve supstance:

  • alicin
  • polifenoli
  • katehini
  • ekstrakt konusa hmelja
  • granule sušenog belog luka,
  • ekstrakt zelenog lisnatog čaja,
  • ekstrakt sjemenki grožđa,
  • ekstrakt korijena sladića,
  • stearinska kiselina
  • vitamin E.

Aditiv je dostupan u obliku dražeja.

Ukupan broj biološki aktivnih sastojaka je 462 g.

Sastav dražeja je sličan.

Lijek nije dostupan u obliku praška i u kapsulama.

Kako uzimati Karinat?

Dodijelite tabletu dva puta dnevno u razmaku od 12 sati. Najbolje ga je uzimati s hranom. Tablete treba progutati, a ne žvakati, ispirati s mnogo vode.

Pazite na učestalost prilikom uzimanja lijeka. Ne preporučuje se dopuštati duge pauze u prijemu. Ako se dogodilo da je pacijent propustio sljedeću dozu, dodatak prehrani treba piti što je brže moguće. Ali za još jedan prijem, ne trebate dodati propuštenu tabletu (da biste izbjegli moguće predoziranje).

Sa dijabetesom

Lijek je indiciran za liječenje dijabetesa koji nije ovisan o insulinu (tip 2). Njegova doza je ista kao i u ostalim slučajevima.

Upotreba Karinat-a za dijabetes ne može se provesti kao monoterapija.

Kliničke studije pokazuju da upotreba ovog lijeka u kombinaciji s drugim lijekovima za snižavanje šećera pomaže u normalizaciji sadržaja lipoproteina visoke i niske gustoće u krvi.

Ovo ima pozitivan učinak na zdravstveno stanje pacijenata sa šećernom bolešću i sprečava razvoj opasnih komplikacija dijabetesa.

Zapaženo je da dodatak prehrani poboljšava stanje bubrega, jetre, krvnih sudova očiju i živaca - glavnih "meta" dijabetesa.

Upotreba Karinat-a za dijabetes ne može se provesti kao monoterapija. To znači da zanemarivanje propisanih lijekova za snižavanje šećera u korist Karinat dovodi do hronično povišene razine glukoze u krvi i povećava vjerojatnost pojave komplikacija dijabetesa kod pacijenata.

Lijek nije u stanju izazvati hipoglikemiju kod dijabetesa. U nekim je slučajevima moguće smanjiti potrebu za lijekovima koji smanjuju šećer. Za moguću korekciju doziranja takvih lijekova morate se obratiti endokrinologu. Prestati ih uzimati nije neophodno da bi se spriječio napad akutne hiperglikemije.

Nuspojave Karinat-a

Upotreba ovog lijeka može izazvati različite alergijske reakcije u obliku osipa na koži, crvenila i oteklina. Ove vrste alergijskih reakcija relativno su rijetke.

U razdoblju primjene aditiva, anafilaktoidne reakcije pojavljuju se izuzetno rijetko.

Ako crvenilo kože i pojava osipa treba prestati uzimati ovaj dodatak prehrani. Ako se ovi simptomi nastave, trebate konzultirati liječnika koji će vam propisati efikasan antihistamin.

Kad se pojave edemi, morate pažljivo pratiti reakciju tijela. Ako osoba ima oticanje grkljana, potrebna je hitna pomoć.

Anafilaktoidne reakcije pojavljuju se izuzetno rijetko. Olakšanje simptoma anafilaktičkog šoka događa se na odeljenju intenzivne nege.

Posebna uputstva

Jer lijek nije lijek, ali je biološki aktivni aditiv, ne koristi se u monoterapiji, već je propisan za složeno liječenje i prevenciju bolesti.

Potrebno je promatrati doziranje i učestalost primjene. Inače, dodatak prehrani može izazvati pojačane nuspojave.

Treba uzimati oprez kad uzimate Karinat osobama sa smanjenom koagulacijom krvi.

Sadržani skup vitamina ne izaziva predoziranje i razaranje unutrašnjih organa.

Ako osoba ima oticanje grkljana, potrebna je hitna pomoć.

Predoziranje Karinatom

Ako slučajno uzmete velike doze lijeka, nuspojave se mogu pojačati. Pojava intoksikacije tijekom liječenja malo je vjerojatna.

U slučaju oštrog pogoršanja dobrobiti zbog nepravilnog liječenja, pacijentu treba isprati stomak. Ne postoji specifičan protuotrov. Provođenje infuzijskog liječenja, prinudna diureza i hemodijaliza nije praktično.

Uz interakciju ekstrakata češnjaka s lijekovima koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu moguće je povećanje efekta protiv trombocita. To znači da se pacijentova koagulacija krvi znatno smanjuje. To posebno utiče na zdravlje žena tokom menstruacije. U tom slučaju morate prestati uzimati lijekove s Aspirinom.

Ostali slučajevi interakcije lijeka s Karinat nisu pronađeni.

Proizvođač

Lijek se proizvodi u kompaniji INAT-PHARMA LLC, 143362, Moskovska oblast, Naro-Fominski okrug, Aprelevka, ul. Aprelevskaya, d.16.

Polifenoli! Polifenoli! Omega 3

Zašto su potrebni biološki aktivni dodaci hrani - suplementi šteta ili korist (pregledi ljekara) - najbolji dodaci

Antioksidanti. Šta je to i sa čim je

Pogledajte video: Izvoz iranske nafte: Peking između Washingtona i Teherana (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar