Opis Goldline Plus, indikacije i kontraindikacije

Goldline je efikasan lijek za mršavljenje. To nije dodatak prehrani. Ovo je moćan kombinirani sagorjevač masti koji se može uzimati samo nakon savjetovanja sa stručnjakom.

Ovaj lijek propisan je samo za liječenje teške gojaznosti ili prisustva opasnih posljedica viška kilograma, na primjer, dijabetesa tipa 2 ili hipertenzije. Nekontrolirani unos lijeka može dovesti do ozbiljnih posljedica za tijelo.

Stoga je prije njegove uporabe potrebno znati sastav, svojstva, osnovne indikacije i kontraindikacije.

Opis i sastav leka

Goldline Plus je kombinirani lijek koji se koristi za liječenje umjerene do teške gojaznosti. Njegov učinak je posljedica primarnih i sekundarnih metabolita koji inhibiraju reakciju 5HT receptora.

Zbog toga upotreba lijeka pojačava osjećaj punoće, što smanjuje apetit. Najveća efikasnost može se postići kombiniranjem Goldline Plus sa intenzivnim vježbanjem.

To vam omogućava da aktivno koristite masne kiseline za energiju. Stoga tijelo brže troši energiju i sagorijeva višak masnoća.

Glavni aktivni sastojci lijeka:

  1. Sibutramin. Jedna od najefikasnijih komponenti za uklanjanje suvišne težine. Pokazalo se da je ovaj sastojak vrlo učinkovit u poštovanju sigurnosnih mjera.
  2. Mikrokristalna celuloza. Ima potpuno prirodno poreklo. Kada uđe u gastrointestinalni trakt, komponenta nabubri, što dovodi do osjećaja punoće. Zbog prisustva ove komponente, moguće je smanjiti ne samo količinu hrane, već i količinu porcija.

Goldline Plus osigurava pravilno sagorijevanje masti tako da se primljena energija koristi za povećanje fizičkih i mentalnih performansi.

Sibutramin djeluje na receptore na način da pojačava osjećaj punoće. Ako jedete puno, javlja se žgaravica, natečenost u stomaku i drugi simptomi prejedanja, pa se postepeno čovjek navikne na mali dio hrane.

Vrijedno je napomenuti da je ova komponenta snažna, pa je zabranjena za upotrebu u nekim zemljama. U zemljama ZND-a njegova se upotreba strogo kontrolira. Stoga lijek možete kupiti samo na recept.

Mikrokristalna celuloza je sigurna za tijelo, ali ako premašite dozu lijeka, dolazi do bolova u stomaku, a može se razviti i crijevna opstrukcija.

Indikacije za upotrebu

Postoji puno dijetalnih tableta koje mogu koristiti gotovo svi. Doprinose malom i sigurnom mršavljenju, pročišćavaju organizam toksina i toksina.

Goldline Plus se ne odnosi na takve lijekove. Njegova se upotreba preporučuje ne u svrhu beznačajne korekcije figure, već u borbi protiv ozbiljnih viška kilograma.

Glavne indikacije za upotrebu uključuju:

  1. Izražena gojaznost. Propisuje ga ljekar ako indeks tjelesne mase prelazi 30.
  2. Prekomjerna tjelesna težina u kombinaciji sa dijabetesom tipa 2. Prekomjerna težina u ovom slučaju uzrokuje dijabetes ili povećava rizik od komplikacija.
  3. Prekomjerna težina u kombinaciji s urođenom ili stečenom dislipoproteinemijom.
  4. Jaka gojaznost u kombinaciji sa visokim krvnim pritiskom. Sa kroničnom sklonošću hipertenziji, osoba treba pratiti težinu. Višak kilograma ne samo da povećava rizik od povećanog pritiska, već može dovesti i do moždanog udara, srčanog udara i drugih opasnih komplikacija.

Lijek nije propisan ako je potrebno smanjenje tjelesne težine manje od 30 kg. A njegova samostalna upotreba bez savjetovanja s liječnikom može dovesti do opasnih posljedica po zdravlje. Stoga se prodaje samo na recept.

Uzimanje droge

Goldline Plus treba započeti s minimalnom dozom od 10 mg. Da biste u velikoj mjeri uklonili višak kilograma, lijek u ovom doziranju propisuje se mjesec dana, nakon čega se procjenjuju rezultati. Ako je tijekom jednog mjeseca bilo moguće izgubiti više od 2 kg, tada ova doza ostaje još mjesec dana.

Ali ako je tijekom tog razdoblja gubitak težine bio manji od 2 kg, doziranje treba povećati jedan i pol puta. Međutim, ako nije došlo do gubitka kilograma ili je povećano naprotiv, dodatno biste trebali konzultirati liječnika.

Preporučenu dozu treba uzimati odjednom. Nakon toga morate popiti barem jednu čašu vode. Lijek se mora uzimati ujutro. Najbolje je da to uradite u isto vrijeme. Najbolje vrijeme je za vrijeme doručka.

Glavni plus je nedostatak ovisnosti. Tečaj lečenja od gojaznosti visokog stepena je od nekoliko meseci do dve godine. Čak i nakon završetka tečaja liječenja, žudnja za lijekom će izostati, ali navika jesti manje hrane ostati će.

Kontraindikacije

Goldline Plus je moćan lijek, stoga ima niz kontraindikacija. Ako ih zanemarite, možete dobiti opasne posljedice za tijelo. Glavne kontraindikacije uključuju:

  • mlađi od 18 godina
  • alergijska reakcija na komponente lijeka,
  • zloupotreba alkohola ili droga,
  • hipotireoza
  • psiholoških problema koji izazivaju poremećaj prehrane, koji uključuju anoreksiju ili bulimiju,
  • trudnoća u bilo koje vrijeme
  • dojenje
  • akutne ili hronične bolesti bubrega i jetre,
  • vaskularne i srčane bolesti, koje uključuju koronarnu srčanu bolest, hronični srčani zastoj, moždani udar, tahikardiju, aritmiju, anginu pektoris,
  • visok krvni pritisak koji se može pogoršati uzimanjem leka,
  • glaukom
  • upotreba tableta za spavanje, antidepresiva ili drugih moćnih lekova,
  • prisutnost generalizovanih krpelja,
  • istodobna upotreba inhibitora MAO,
  • hiperplazija prostate
  • feokromocitom,
  • stariji od 65 godina.

Pored niza kontraindikacija, postoje i stanja u kojima je potrebno uzimati lijek s oprezom. Ograničenja upotrebe lijeka:

  • mali oblik aritmije,
  • zastoj cirkulacije
  • kolelitijaza,
  • koronarna arterijska bolest
  • arterijska hipertenzija koja se kontroliše lijekovima,
  • epilepsija
  • poremećaji krvarenja i sklonost krvarenju,
  • oštećenje bubrega i jetre blage do umerene težine,
  • lijekovi koji utječu na funkciju trombocita i hemostazu,
  • osobe starije od 55-60 godina koje izvode teške fizičke radove, što povećava rizik od laktične acidoze.

Zbog velikog broja kontraindikacija, zabranjeno je samostalno započeti tečaj liječenja. Specijalist će propisati testove, ispitati anamnezu i obaviti pregled pacijenta.

Samo na osnovu ovih podataka može se dodijeliti Goldline Plus. Prednost takvog načina liječenja s velikim stupnjem viška kilograma trebala bi premašiti moguću štetu.

Nuspojave

Pojava nuspojava najčešće se primjećuje u prvom mjesecu primjene lijeka. Njihova ozbiljnost postepeno slabi. Međutim, sve nuspojave moraju se prijaviti lekaru.

Ovo će umanjiti rizik od nepovratnih efekata. Kad prestanete uzimati Goldline Plus, većina nuspojava nestaje.

Neželjeni efekti iz različitih sistema i organa:

  1. Centralni nervni sistem. Često dolazi do poremećaja u snu i suvih usta. Takođe se mogu pojaviti vrtoglavica, glavobolja, anksioznost i promjena ukusa.
  2. Kardiovaskularni sistem. Goldline Plus može uzrokovati tahikardiju, povišen krvni pritisak i osjećaj palpitacije. U prvim tjednima uzimanja lijeka primjećuje se porast otkucaja srca i pritiska.
  3. Gastrointestinalni trakt. Lijek često uzrokuje smanjenje ili potpuni gubitak apetita i ograde. U nekim slučajevima se javljaju i mučnina i pogoršanje hemoroida. Zato je sa sklonošću zatvoru i hemoroidima potrebno kombinirati lijek Goldline Plus s primjenom laksativa.
  4. Koža. U rijetkim slučajevima primjećuje se pojačano znojenje.

Pojavu bilo kakvih simptoma treba prijaviti svom zdravstvenom radniku. Ako je potrebno, specijalista promijeni dozu lijeka ili otkaže njegov prijem.

Simptomi predoziranja

Neophodno je da se pridržavate preporučene doze. U suprotnom, postoji velika vjerovatnost izraženijih nuspojava.

Glavni simptomi predoziranja uključuju tahikardiju, povišen krvni pritisak, vrtoglavicu i glavobolju.

Ne postoje specifični antidoti koji mogu pomoći neutralizirati učinke sibutramina. Stoga je s pojavom simptoma predoziranja potrebno eliminirati njene znakove.

Ako pijete aktivni ugljen odmah nakon uzimanja velike doze Goldline Plus-a, možete smanjiti njegovu apsorpciju u crijevima. Uz ozbiljno predoziranje, ispiranje želuca može pomoći.

Ako je došlo do predoziranja kod pacijenta s visokim pritiskom, tada su propisani beta blokatori da spriječe tahikardiju. Primena hemodijalize nije pokazala svoju efikasnost.

Interakcija s drugim lijekovima

Kada koristite Goldline Plus, zajedno sa inhibitorima mikrosomske oksidacije u plazmi, povećava se koncentracija sibutraminskih metabolita, što povećava brzinu pulsa i povećava interval QT.

Metabolizam sibutramina može se ubrzati i antibioticima iz grupe karbamazepina, deksametazona, makrolida, fenitoina. Lijek ne utječe na učinak oralnih kontraceptiva, stoga nije potrebno mijenjanje doze ili povlačenje.

Ako uzimate više lijekova istovremeno, postoji velika vjerovatnoća za porast sadržaja serotonina u krvi. Ovo može dovesti do opasnih nuspojava. Serotonin sindrom može se razviti kada uzimamo Goldline Plus sa selektivnim inhibitorima. U njih se ubrajaju različiti antidepresivi.

Također, uzimanje lijeka zajedno s lijekovima za liječenje migrene, na primjer, dihidroergotaminom ili sumatriptanom. Negativne reakcije nastaju i kada se lijek kombinira sa opioidnim analgeticima, koji uključuju fentanil i pentazocin.

U rijetkim slučajevima, znakovi interakcije lijekova pojavljuju se tijekom uzimanja dekstrometorfana za liječenje kašlja i Goldline Plus.

Alate koji povećavaju krvni pritisak ili broj otkucaja srca preporučuje se vrlo pažljivo kombinirati sa Goldline Plus. To je zbog činjenice da kombinacija ovih lijekova može dovesti do značajnog povećanja pokazatelja.

Zbog toga treba biti oprezan s uzimanjem lijekova protiv prehlade, koji sadrže kofein i druge komponente koje povećavaju krvni tlak.

Kombinacija Goldline Plus i alkohola nije pokazala porast negativnih efekata alkohola na organizam. Međutim, tokom borbe protiv visoke pretilosti, ne preporučuje se konzumacija alkohola kako bi se smanjio unos kalorija.

Značajke recepcije

Goldline Plus stručnjaci preporučuju kao terapiju za visoko gojaznu gojaznost samo ako dijeta, vežbe i ostali nemedikameri nisu efikasni.

Ako se pacijent pridržava dijeta i drugih preporuka nutricioniste, ali istodobno gubitak težine u tri mjeseca manji je od 5 kg, Goldline Plus može ubrzati proces rješavanja čak i prekomjerne težine.

Tijek liječenja Goldline Plus ne smije se provoditi zasebno, već kao dio složene terapije za smanjenje tjelesne težine. Doziranje, trajanje primjene i druge karakteristike liječenja mora propisati samo iskusni ljekar. Nezavisni kurs liječenja može dovesti do opasnih nuspojava ili neefikasnosti.

Preporučuje se kombinirati tijek liječenja s promjenama načina života, povećanom fizičkom aktivnošću i smanjenim unosom kalorija. Važno je da pacijent želi promijeniti svoj način života, odustati od loših navika.

Za konsolidaciju rezultata treba se pridržavati ustaljenog ritma prehrane i života općenito te nakon završetka kursa liječenja. Pacijent mora razumjeti da će se, ako ne poštujete preporučene smjernice, izgubiti tjelesna težina.

Pacijenti koji uzimaju Goldline Plus trebali bi redovno mjeriti krvni pritisak i rad srca. Prvih 60 dana tijeka liječenja ove parametre trebalo bi mjeriti svake sedmice, a nakon dva mjeseca - dva puta mjesečno.

Ako pacijent ima povijest visokog krvnog pritiska, ovu kontrolu se mora provesti posebno pažljivo. Ako su prilikom mjerenja ovi pokazatelji bili visoki, tijek liječenja teškom pretilošću treba prekinuti.

Ako je propuštena doza, ne uzimajte dvostruku dozu. Propuštenu pilulu morate preskočiti. Lijek ne utječe na sposobnost upravljanja automobilom i složene mehanizme.

Ostavite Svoj Komentar