Zamjena za šećer Fitparad br. 1, 7, 10 i 14: blagodati i štete, fotografije i recenzije

Čuvši o opasnosti šećera, mnogi vjeruju da su proizvodi na bazi bilo kojeg zaslađivača dobri. I greše. Samo mali dio nadomjestaka šećera je bezopasan. Ostali (sulamata, saharin, aspartam, fruktoza, ksilitol, sorbitol) jednostavno su opasni po zdravlje čak i više od šećera. Najgore je to što se ovi posljednji nalaze u većini dijetalnih proizvoda, čiji su kupci često dijabetičari i dijetetičari.

Ne rizikujte još više! Nabavite zdrave zamjenske šećere FitParad. Možete ih kupiti na našoj web stranici ili u trgovinama u vašem gradu.

FitParad prirodni zaslađivači inovativni su proizvodi stvoreni posebno za terapijsku i dijetalnu prehranu. Ovi korisni nadomjesci šećera idealni su za dijabetičare, prekomjerne tjelesne težine, sportaše, zagovornike zdrave prehrane, kao i ljude koji žive u užurbanom životnom ritmu te slatkiše, koji žele jesti slatkiše, a da pritom ne oštete oblik i zdravlje zuba.

FitParad zaslađivači

Ovo je uravnotežen patentirani sastav posebno odabranih komponenti:

  • Eritritol - prirodni zaslađivač dijeta. Pogodno za ljude koji imaju program mršavljenja. Idealno za pečenje i deserte. Ne uzrokuje propadanje zuba. Ne povećava glukozu u krvi.
  • Stevia - Najkorisnija prirodna zamjena za šećer. Pravi se od lišća suptropske biljke Stevia. Snižava šećer u krvi, jača imunološki sistem, poboljšava metabolizam, snižava holesterol i usporava proces starenja. Sadrži kalorični sadržaj od 0 kcal, što ga čini pogodnim za Ducan dijetu.
  • Sukraloza - siguran prirodni zaslađivač. Indicirano za dijabetičare. Brojna ispitivanja uspješno su završena zajedno s ostalim FitParadovim zaslađivačima.

Nakon što ste kupili FitParad br. 1, kao dio mješavine, pronaći ćete i ekstrakt jeruzalenskog artičoka sa inulinom, koji pomaže u liječenju gastrointestinalnih bolesti. Ostale formulacije TM FitParad, pored korisnih zamena za šećer, sadrže i prirodne sastojke - na primjer, ekstrakt šipak.

Zamjena za dijabetes

FitParad zamjena za šećer indicirana je za dijabetes tipa 2 kao kompleksna dijetalna terapija. Njihovu potpunu sigurnost i nesumnjive koristi za tijelo potvrđuju endokrinolozi i brojna istraživanja.

U proizvodnji proizvoda koristimo inovativne tehnologije, prirodne sirovine i vlastitu patentiranu formulu smjesa. Zamjenici šećera za dijabetes u skladu su s GOST R 52349-2005 i naznačeni su za uporabu u svrhu prevencije bolesti povezanih s prehranom.

Prirodni zaslađivači za vitkost i energiju

Kupnjom prirodnog zaslađivača dobit ćete proizvod visoke prirodne biološke vrijednosti, koji će vam pomoći u održavanju dobre fizičke forme bez iscrpljujuće prehrane. Proizvodi napravljeni na njegovoj osnovi doprinose zasićenju tijela esencijalnim hranjivim sastojcima i mogu poslužiti kao efikasna zamjena za visokokaloričnu hranu.

Otvoreni smo i za maloprodajne i za veletrgovine.

Sastav zaslađivača (fit parada) Fit Parad

Otkrit ćemo koje sastojke ovog zaslađivača čine kako bismo shvatili koliko je prirodan i zdrav. Ovdje općenito opisujem koji zaslađivač tvrtka obično koristi. A onda ćemo razmotriti različite kombinacije (smjese) i šta tamo ide.

Ili, kako ga još nazivaju eritritol, je poliol. Ono, poput sorbitola ili ksilitola, spada u skupinu šećernih alkohola.

Eritritol se nalazi u velikim količinama u raznim namirnicama - voću, mahunarkama, sojinom sosu. U industriji se dobija od kukuruza i drugog škrobastog voća.

Minusom ove supstance može se smatrati da je 30% manje slatka, dakle, da biste postigli uobičajeni ukus čaja, morat ćete staviti puno takvog zaslađivača u šolju.

Plus tvari je naravno njegova potpuna probavljivost tijela, to jest, bez obzira koliko kalorija eritritol ne sadrži u ekvivalentu od 1 žličice. šećer, to se ni na koji način ne odražava na slici.

Dakle, slatkoća zaslađivača nije ugljikohidrat, dakle, nema glikemijski indeks. Eritritol se besplatno koristi dijabetičarima.

Ali na drugom mjestu „prirodne“ parade za zaslađivanje je hemijski sintetizirana sukraloza, koja je derivat šećera.

Sukraloza se ne pojavljuje u divljini, nego se sintetiše na više faza, uslijed čega se molekul šećera mijenja: vodikovi atomi u njemu zamjenjuju se hlorom. Zbog toga je tvar 600 puta slađa, ali istovremeno manje „živa“. Sukraloza, u principu, ne apsorbuje tijelo i izlučuje se bubrezima nepromijenjeno.

Njegova šteta nije dokazana, pa je sukraloza dozvoljena u mnogim zemljama, uključujući Rusiju. Čitajući potrošačke recenzije, možete pronaći puno pritužbi, pa biste trebali biti oprezni kada koristite ovaj zaslađivač.

Zašto to na kraju ne pijem. Vjerujte, ali provjerite. Nije sve sigurno, što je prirodno.

Trenutno postoji ogroman broj zaslađivača. Umjesto sintetičkih - stigli prirodni - sigurni, prema proizvođaču, zaslađivači.

Stoga stalno gubim na težini, nakon što sam čitao od omiljenih autora ove stranice o prirodni zaslađivač i peciva od nje, zapalila se da bi ih kupila Fitparad, kako bih smanjila kalorijski sadržaj u ishrani i jela slatkiše, koje sam čvrsto sjedio za vrijeme GV-a. Pored toga, za mene se zapelo nekoliko kilograma kojih se ni na koji način ne mogu riješiti.

Kada sam imao oko 18-25 godina uopće nisam razmišljao je li zaslađivač štetan ili siguran, bilo mi je važno da po svaku cijenu smršavim. I nekoliko godina zaredom pio sam zaslađivač (ne sjećam se firme - bijelu plastičnu kutiju sa zelenim slovima), pa čak sam i na poslu imao paket sa zaslađivačem i pomislio sam da dobro radim svoje tijelo bez konzumiranja šećera.

Sada imam 30 godina s konjskim repa, a više nemam želju eksperimentirati na svom zdravlju.

Ali nakon što sam pročitao o prirodnosti na pakiranju, odlučio sam kupiti podmetač FitParad pod svaku cijenu. U početku sam želio naručiti u internetskoj trgovini od proizvođača, ali kasnije sam pročitao šta možete kupiti na Traci. Tamo sam ga kupio - bez popusta, veliko pakovanje od 400 gr. za 419 rubalja.

Dakle, od čega se sastoji i od čega se sastoji prirodni zaslađivač nove generacije?

Zaslađivač Fitparad - Ovo je inovativni zaslađivač dijetalne i terapijske ishrane. Ima odličan ukus i poboljšana potrošačka svojstva zahvaljujući uravnoteženom sastavu posebno odabranih komponenti.

eritritol je zaslađivač šećerni alkohol, sukraloza je nehranjivi zaslađivač, steviozid je nehranjivi zaslađivač.

Energetska vrednost po 100 g: 0 kcal / 0 J

Hranjiva vrijednost: proteini - 0 g, masti - 0 g, ugljeni hidrati - 0. g

Ima ukus savršenog zaslađivača, bez suvišnih mirisa, izraženog slatkog ukusa. Mala mjerna kašika, koja se nalazi u pakovanju, dovoljna je za ogromnu šolju čaja i kafe.

Potrošnja je vrlo ekonomična, pakovanje 400 grama trajat će vrlo dugo.

I sve bi bilo savršeno, ali mene je mučio osjećaj zašto onda svi ne konzumiraju ovaj zaslađivač umjesto šećera, pošto je tako divan, a šećer je štetan? Štaviše, još uvijek dojim dijete i ne mogu posebno eksperimentirati sa sahamama. Zbog toga sam počeo da čitam o opasnostima komponenti FitParade nakon njegove kupovine.

Dakle, prijeđimo na glavne komponente.

Šteta eritritola:

* Uz duže korištenje, povećava se rizik od pretilosti i dijabetesa

* To otežava odbijanje slatkiša.

* Ukoliko eritritis unese u organizam puno i uđe redovno, može štetno uticati na rad probavnog trakta. Posebno, kao i kod drugih sličnih alkoholnih zamjena za šećer, može doći do nadimanja, nadimanja i neprestanog tutnjava.

Šteta od šećeraze:

*za vrijeme toplotne obrade sukraloze formiraju se kloropropanoli - otrovne materijevezan za klasu dioksina. Formiranje toksina počinje već na 119 stepeni Celzijusa. Glavne posljedice ljudske konzumacije dioksidnih spojeva su eidokrini poremećaji i rak.

*Posebno je opasno grijati sukralozu u posudama od nehrđajućeg čelika. Budući da se u tom slučaju ne formiraju samo dioksini, već i poliklorirani dibenzofurani, toksična jedinjenja.

*Sukraloza ubija zdravu crevnu mikrofloru.

* U brojnim eksperimentima koji su uključivali ljude i dobrovoljce i životinje, dokazano je da je sukraloza neophodna utiče na nivo glukoze u krvi, inzulina i peptid-1 sličan glukagonu (GLP-1). A utječe daleko od najboljeg.

Unatoč činjenici da je sukraloza popularni zaslađivač, nema dokaza o koristi ili barem bezopasnosti ovog hemijskog spoja za zdravlje ljudi.

Ali postoje podaci brojnih studija koje dokazuju oštećenje zdravlja ovog zaslađivača.

Šteta od STEVIOZIDE:

  1. Negativni učinak na zdravlje može biti povezan sa uzimanjem ekstrakta u velikim količinama kada za to nema medicinske svrhe. Uz to, postoji hipoteza da ova ljekovita biljka može negativno uticati na plodnost, jer je struktura njenog ekstrakta hormonski nalik. Trenutno nema dokaza da zaslađivač negativno utječe na plodnost ljudi. Ali postoje i rezultati eksperimenata provedenih na laboratorijskim životinjama u kojima je dokazan sličan negativan učinak.
  2. Još jedan negativan uticaj na zdravlje ljudi povezan je sa slatkim ukusom.

Kao i sve druge slatke tvari na svijetu (bilo prirodne ili umjetne), stevija koja se koristi kao zamjena za šećer može izazvati "metaboličku konfuziju", pojačati apetit i pojačati žudnju za slatkišima.

Općenito, ne želim nikoga preplašiti, daleko od toga da su sve stranice pisale o opasnostima od ovih prirodnih komponenti, naravno da ih mnogi hvale i u blizini je reklama za ovaj ili onaj sahzam. Možda sve nije tako zastrašujuće, a u malim količinama sve će biti u redu sa zdravljem. Ali iz nekog razloga ne želim eksperimentirati na sebi.

Najsigurniji zaslađivač o kojem sam čitao je stevija, ali ima specifičan ukus.

Teško mi je reći da li preporučujem ovaj zaslađivač ili ne, na vama je. Proizvođač ispunjava sva svoja obećanja - odličan ukus i nula kalorija. Izbor je vaš!

U međuvremenu, bolje sam, trenutno ću pokušati da smanjim žudnju za slatkišima, što je vrlo teško.

Ekstrakt šipka

O ovom prirodnom proizvodu možete puno napisati. Samo treba napomenuti da ima hiljadugodišnju istoriju i koristi se u kozmetici, prehrambenoj industriji, ali i kao lijek.

Šipurica sadrži vrlo veliku količinu vitamina C - 1.500 mg u 100 grama sirovina. Dok je u limunu, na primjer, sadržaj ovog vitamina je samo 53 mg na 100 grama.

Važno je zapamtiti da će neki ljudi imati alergije na ovaj sastav proizvoda, kao i žgaravicu.

Ovo je posljednja komponenta koja je dio parade za zaslađivač Fit. Sukraloza je mnogima poznata i kao dodatak hrani E955. Na ambalaži proizvođač navodi da je ovaj spoj „napravljen od šećera“, ali istovremeno, naravno, nigdje nije napisano kako se to događa.

Tehnologija proizvodnje sukraloze prilično je složena i uključuje nekoliko faza u kojima dolazi do promjene u molekularnoj strukturi šećera. Pored toga, ovaj spoj se ne nalazi u prirodi, jer ga, prema tome, ne može nazvati potpuno prirodnim.

1991. godine sastav sukraloze odobren je za upotrebu u hrani u Kanadi, a 1998. u Americi. Do tog vremena provedeno je više od stotinu različitih studija o toksičnosti i vjerojatnosti za razvoj tumora, a u sukrozu nije pronađeno ništa opasno. Ali u jednom trenutku ista priča bila je i sa aspartamom.

Ovaj zaslađivač sintetizovan je 1965. godine, a odobrio ga je i odobrio za upotrebu u hrani 1981. godine, ali tek nedavno je otkriveno da je od njegove upotrebe moguć kancerogeni učinak.

Do danas ne postoje pouzdani naučni dokazi da je sukraloza štetna u paradi fit. Ali s obzirom da ovaj zaslađivač nema prirodno porijeklo, mora se koristiti vrlo pažljivo.

Kod nekih ljudi se pod utjecajem sukraloze pogoršava migrena, javlja se osip na koži, možda:

  • proliv
  • bolovi u mišićima
  • crevni grčevi
  • oticanje
  • glavobolje i bolovi u trbuhu,
  • kršenje mokrenja.

Prema tome, sumirajući možemo reći da je nadomjestak šećera Fit Parad općenito siguran i da sadrži sastojke izolirane od prirodnih sirovina. Osim sukuloze, svi se javljaju u prirodi i prošli su test vremena. Energetska vrijednost lijeka je 3 kcal na 100 grama proizvoda, što je mnogo puta manje od šećera.

Prednosti zaslađivača za ljude

Najkorisnije može odgovarati onima koji se pokušavaju riješiti "ovisnosti o šećeru". Svaka osoba koja brine o svom zdravlju, prije ili kasnije dođe do zaključka da treba da odustane od upotrebe šećera, a za to mogu biti zamjene šećera jedan od prijedloga.

Ovaj će proizvod nesumnjivo pomoći takvim ljudima da promijene način prehrane, eliminirati šećer i potpuno eliminirati žudnju za slatkišima. Važno je samo odlučiti u kom vremenskom periodu je potrebno da to učinite.

Nutricionisti vjeruju da što brži proces ide, to je bolje, a stručnjaci za ovisnost kažu da je bolje produžiti proces kako bi se izbjegao rizik od raspada.

Sastav i kalorični sadržaj zaslađivača Fit Parade

Ne uključuje mnoge komponente: to je eritritol, sukraloza, steviozid i ekstrakt širokoura. Svaki od njih bit će opisan u nastavku.

Ovo je potpuno prirodan element, koristan je i dio je mnogih povrća, voća i drugih uobičajenih prehrambenih proizvoda. Njegovo glavno svojstvo u sastavu proizvoda je stabilizacija. Karakterizira ga izuzetno niska razina hranjivih vrijednosti, čak i u usporedbi s drugim niskokaloričnim zaslađivačima. Široko se koristi u prehrambenoj industriji, gdje se dobiva uglavnom iz mahunarki.

Za razliku od eritritisa, riječ je o isključivo umjetnom proizvodu koji se sintetizira iz jestivog šećera. Na pakovanju je obično označeno kao E955. Jedno od svojstava sukraloze je da je nekoliko stotina puta slađi od šećera, pa u velikim količinama može prouzrokovati štetu. Prije se tvar smatrala nesigurnom, ali nedavna klinička ispitivanja pokazuju da nema značajnih nuspojava i štete. Zbog svojih svojstava široko se koristi u proizvodnji konditorskih proizvoda.

Vrste zamjena za šećer Fit Parade i njihove razlike

Proizvod ima više vrsta, od kojih se svaka odlikuje specifičnim varijacijama ukusa i sastava. Glavne vrste aditiva:

  1. Fit Parad # 1 - pored glavnih komponenti, prisutan je i jeruzalemski artičoka koji zamjenjuje ekstrakt ružine šipke.
  2. Fit Parad # 7 - samo steviozid, šipak, sukraloza i eritritol.
  3. Fit Parad # 9 - sadrži puno drugih aditiva. Među njima su soda bikarbona i vinska kiselina.
  4. Fit Parad # 10 - sastav je identičan br. 1, ali dvostruko slađi od # 1 i 7
  5. Fit Parad # 11 - uključuje ekstrakt ananasa, papain i inulin.
  6. Fit Parad # 14 - priprema se samo od eritritola i stevije.

Koji je zaslađivač najbolji za dijabetes

Za dijabetes se može odabrati bilo koji oblik Fit Parade-a, budući da su svi bezopasni zbog činjenice da sastojci proizvoda ne utječu na razinu glukoze u krvi. Međutim, preporučuje se upotreba onih imena koja uključuju inulin. Njegove prednosti kod dijabetesa tipa 2 i tipa 3 dokazane su kliničkim istraživanjima.

U čemu se koristi nadomjestak šećera Fit Parade

Aditiv ima brojne naglašene prednosti. Prednosti se manifestuju u sledećim karakteristikama:

  1. Brzo uklanjanje iz organizma. Komponente proizvoda ne ostaju u tijelu, ne formiraju potkožne i visceralne masnoće, ne uzrokuju štetu.
  2. Blagotvorno deluje na metabolizam i metabolizam ugljenih hidrata.
  3. Sigurnost Fit Parade je bezopasan za dijabetičare. Proizvod ne utječe na glukozu u krvi, ne izaziva dijabetičke komplikacije.
  4. U usporedbi s drugim zaslađivačima ima malo kontraindikacija i nuspojava, mnogo korisnih svojstava.

Međutim, glavna prednost suplementacije je ta što pomaže brzo i udobno odustati od slatkiša tijekom prehrane, što ga čini nezamjenjivom i korisnom komponentom svakodnevne prehrane.

Norme i karakteristike upotrebe zaslađivača Fit Parade

Aditiv ima mnogo sorti i za svaku od njih su relevantne vlastite norme korisne potrošnje. Međutim, u prosjeku jedan gram zaslađivača jednak je jednom gramu šećera. Ne treba ga konzumirati u količinama većim od četrdeset i pet grama dnevno, jer to može biti štetno. Prihvatljiva doza je navedena na pakiranju svake određene vrste proizvoda.

Može fit parada za djecu i trudnice

Proizvod je štetan za trudnice. To je zbog činjenice da se tijekom trudnoće preporučuje odbiti bilo koju slatku. Dodatak, uprkos činjenici da je mnogo sigurniji od šećera, može izazvati gojaznost. Žensko tijelo za vrijeme trudnoće karakterizira velika osjetljivost. Međutim, mišljenja o dobrobiti i opasnosti zaslađivača Fit Parade razlikuju se među stručnjacima, stoga se može konzumirati mala količina dodatka ako to dozvoli liječnik koji ima buduću majku.

Za djecu i adolescente do uključivo šesnaest godina, dodatak je dozvoljen, ali treba ga koristiti s velikom pažnjom. Sintetičke komponente, uprkos prednostima, mogu negativno utjecati na dječje tijelo tokom perioda rasta, kao i izazivati ​​alergijske reakcije i uzrokovati druge štete.

Fit Parada za dojenje

Upotreba nadomjestka kontraindicirana je kod dojenja. Činjenica je da neke komponente suplementacije mogu preći u majčino mlijeko, što može naštetiti zdravlju djeteta. Njegove nuspojave odrasla osoba može tolerirati, ali za bebu to je mnogo štetnije. Pored toga, može se pojaviti alergija, što u ranoj dobi može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Nuspojave i kontraindikacije

Unatoč korisnim svojstvima i činjenici da se mješavina smatra prilično sigurnom, još uvijek postoje neke kontraindikacije i dokazi da može izazvati nuspojave. Tu spadaju:

  1. Nadimanje, proliv i drugi znakovi neispravnog rada gastrointestinalnog trakta.
  2. Alergijske reakcije na komponente suplementacije.

Dodatak može biti štetan za:

  1. Ljudi umirovljeničke dobi, kao i svi drugi zaslađivači.
  2. Djeca i adolescenti mlađi od šesnaest godina.
  3. Trudnice dojilje.

Popis kontraindikacija nije tako velik, ali treba ga pažljivo razmotriti. Pored gore navedenih kategorija, dodatak će štetiti onima koji su alergični na jedan ili drugi sastojak u smjesi. Pri prvim znakovima alergijske reakcije preporučuje se konzultacija liječnika. Takođe, pojedine komponente suplementacije nisu kompatibilne s nizom lijekova.

Mišljenje ljekara o sladiću Fit Parade

Dijetičari se slažu da je Fit Parade u stanju da potpuno zamijeni šećer i koristan je za gubitak kilograma. Nema značajne kontraindikacije, u njegov sastav spadaju samo prirodni zdravi sastojci. Većina ograničenja odnosi se samo na starosnu dob. Za dijabetičare, preporučuje se posavjetovati se s liječnikom prije nego što uključite zaslađivač u svoju prehranu. Stepen koristi ovisi o pojedinačnim svojstvima tijela i povijesti pacijenta (osobnim i porodičnim).

Zaključak

Prednosti i štete nadomjestaka šećera Fit Parade ovise o metodi upotrebe. To će biti dobar izbor za one koji prate figuru ili kojima je kontraindicirana primjena glukoze iz medicinskih razloga. Smjesa je napravljena od prirodnih sirovina, po svojim je svojstvima znatno zdravija i sigurnija od šećera. U nedostatku kontraindikacija Fit Parade će postati punopravni element svakodnevne prehrane.

Stevioside (stevija)

Ova supstanca je ekstrakt listova stevije, biljka koja je zamijenila šećer mnogim generacijama Aboridžina koji su stotinama godina živjeli u Južnoj i Srednjoj Americi.

Slatki ukus lišća daju posebni spojevi, glikozidi sadržani u biljci.

Naučili su ih da ih ekstrahiraju relativno nedavno, a upravo su pročišćeni glikozidi rebaudiozid i steviozid odobreni za upotrebu u prehrambenoj industriji.

Odavno je dokazano da je stevija nehranjivi zaslađivač, koja, osim toga, nema glikemijski indeks, pa shodno tome, ne utiče na šećer u krvi. Ovo je posebno važno kod osoba s dijabetesom.

Stoga se steviozid s pravom može smatrati prirodnim zaslađivačem, pogodnim za dijabetičare kao i za ljude koji žele smanjiti količinu unesene kalorije hranom, odbijajući šećer.

Treba ga ograničiti ili isključiti samo trudnicama i dojiljama, jer može negativno uticati na razvoj djeteta.

Zamjenik šećera fitparad: koristi i štete tvari

Kao što vidimo iz formule zaslađivača, parada nije tako „prirodna“ kako navode proizvođači i potrošači.

Sve komponente sastava su odobrena zaslađivača od kojih se većina prirodno pojavljuje ili se nalazi u prirodi.

Prednosti fit parade neosporne su za osobe s dijabetesom jer bez podizanja razine inzulina u krvi omogućava vam da se ne odričete slatkiša u potpunosti.

Kontraindikacije odgovaraju paradi

Ali onima koji će se prebaciti na zdravu prehranu, bolje je u principu smanjiti količinu slatke hrane u ishrani i s vremenom ih potpuno napustiti, ostavljajući u prehrani samo voće, a ne pokušavati zamijeniti šećer njegovim analogima.

  • U slučaju predoziranja, parada prikladna za zaslađivač može izazvati laksativni učinak.
  • Trudnice i žene koje doje također trebaju odustati od korištenja zaslađivača.
  • Oprez kod umjetnih zaslađivača je za ljude koji su prešli 60-godišnju granicu, kao i skloni alergijskim reakcijama.
na sadržaj

Moja recenzija Fitparadea kao ljekara i potrošača

Tokom svoje prakse već sam isprobao puno svih vrsta zamjena za šećer, a od onoga što se prodaje u offline supermarketima, preporučujem FIT paradu br. 8.

Zašto baš on?

  1. potpuno je prirodan
  2. bez sukraloze
  3. pristojan ukus
  4. realna cijena

Ako odvojeno uzimate nadomjestak šećera steviozid ili eritritol iste tvrtke, onda vam se okus možda neće svidjeti. A u broju 14, okus se praktično ne razlikuje od običnog šećera. U ostatku je uvijek neprirodan sukraloza.

Preporučeni zaslađivač ne povećava šećer u krvi i ne utječe na razinu inzulina, a također nema kalorijski sadržaj. Stoga se može bezbjedno koristiti kod osoba s prekomjernom težinom i dijabetesa.

Dakle, prijatelji, prije nego što kupite bilo koji zaslađivač, bilo da se radi o paradi ili bilo kojoj drugoj, pažljivo pročitajte etiketu, kao i recenzije kupaca na Internetu i proučite sastav ovog proizvoda.

I zapamtite da je briga o vlastitom zdravlju naš zadatak, a ne proizvođač.

S toplinom i pažnjom endokrinolog Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Prednosti i štete nadomjestka šećera Fit Parad br. 1

Eritritol (eritritol) koji je uključen u proizvod ima ukus najbliži uobičajenom šećeru, ali ima veliku prednost, jer ne uzrokuje karijes i ne mijenja nivo pH u ustima. Stevija, koja je također sastojak ovog zaslađivača, pomaže snižavanju šećera u krvi, ima antimikrobni učinak i ubrzava metaboličke procese (kalorizaciju). Vitamini A, C, E i vitamini grupe B koji se nalaze u proizvodu inhibiraju proces starenja i jačaju imunološki sistem. Osim toga, inulin, koji je dio jeruzalemske artičoke, štiti tijelo od bakterija koje uđu u hranu.

Ali stručnjaci savjetuju upotrebu nadomjestaka šećera umjereno, ne više od 45 grama dnevno. Ako prečesto koristite nadomjestak šećera Fit Parad br. 1, može doći do slabljenja probave. Osim toga, proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama, kao i osobama sklonim alergijskim reakcijama.

Zamjena za šećer Fit Parad br. 1 u kuvanju

Zamjena za šećer FitParad br. 1 koristi se kao alternativa jednostavnom šećeru. Dodaje se čaju, kafi, kakau i drugim napicima. Eritritol ne gubi svoja svojstva pod utjecajem visokih temperatura, pa je stoga pogodan ne samo za pravljenje hladnih deserta, već i za pečenje. Mogu ga konzumirati osobe sa šećernom bolešću. Osim toga, u modernom svijetu, nadomjesci šećera naširoko se koriste u proizvodnji slatkih pića.

Zaslađivač Fit Parad br. 1 u mršavljenju

Mnogi nutricionisti smatraju sukralozu najsigurnijom zamjenom šećera za zdravlje. Ali uprkos tome, stručnjaci tvrde da gubitak kilograma koristeći takav nadomjestak šećera neće uspjeti. U mnogim slučajevima to može čak izazvati i debljanje. Stvar je u tome što ljudsko tijelo nakon konzumiranja takve slatkoće uzima za pravu (kalorizaciju). Ali istovremeno, nivo glukoze u krvi ne raste i ne postoji osjećaj punoće, pa samim tim čovjek može jesti mnogo više.

O prednostima i nedostacima raznih sladila možete saznati iz video zapisa o najvažnijem videu.

Pogledajte video: Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary 2008 (Mart 2024).

Ostavite Svoj Komentar