Lančevi za glukometrske dijakone

Diacont glucometer je sustav za nadgledanje glukoze koji je vrlo prikladan za upotrebu, posebno za starije osobe jer nema potrebe za unosom posebnih koda tijekom mjerenja. Osim toga, ovaj proizvod ima prilično velik prikaz s jasno vidljivim simbolima, čija se veličina može povećati ili smanjiti ovisno o vašim potrebama.

Izgled i oprema

Glukometar "Diacon" određuje šećer u krvi. Ima prilično atraktivan dizajn. Futrola je izrađena od visokokvalitetne plastike, a za vrijeme rada ništa ne pukne i ne odlazi.

  • mjerač glukoze u krvi
  • test trake
  • lancete
  • baterija
  • uređaj za probijanje kože,
  • test trake za provođenje kontrolnih mjerenja,
  • uputstva za upotrebu
  • kutija za odlaganje.

Analizator je jednostavan za rukovanje, tako da je pogodan za bilo koju dob, uključujući djecu.

Funkcionalne karakteristike

Glucometer "Diacon" recenzije je zaradio najbolje, jer ima funkcije svojstvene skupim modelima. Među glavnim karakteristikama možemo izdvojiti:

  • mogućnost upotrebe elektrohemijske metode mjerenja,
  • dugo trajanje baterije
  • Funkcija automatskog isključivanja
  • mali uzorak krvi potreban za mjerenja.

Uređaj se uključuje strogo automatski kada se testna traka umetne u poseban otvor. Uključen je poseban kabl, zbog čega se rezultati studije jednostavno mogu prenijeti na računar. To vam omogućava da vrlo jasno pratite učinak određenih proizvoda na šećer u krvi, kao i da kontrolirate prirodu bolesti.

Upute za upotrebu

Prije kupnje mjerača glukoze u krvi Diacon prvo se moraju proučiti pregledi i tehničke specifikacije. Važno je strogo pridržavati se uputa za upotrebu. Prije provođenja analize potrebno je temeljito oprati ruke sapunom i osušiti ih ručnikom. Da biste normalizirali cirkulaciju krvi, morate malo podgrijati ruke pod mlazom tople vode, a također malo masirati prst iz koga će se crpiti krv.

Određivanje glukoze u krvi kod kuće provodi se posebnim olovkom-piercerom. Uređaj lanceta treba čvrsto dodirnuti kožu, a pacijent tada mora pritisnuti gumb proizvoda. Umesto prsta uzorkovanje krvi može se izvršiti iz:

Ako se mjerač koristi prvi put nakon njegove kupnje, tada morate proučiti postojeće upute za uporabu i djelovati strogo u skladu s priručnikom. Takođe sadrži informacije o akcijama za uzimanje krvi iz drugih dijelova tijela.

Da biste dobili potrebnu količinu krvi, morate malo masirati područje uzimanja krvi. Prvi kap treba obrisati čistom pamučnom vunom, a drugi dio treba nanijeti na površinu trake za ispitivanje. Da bi rezultati bili najprecizniji, potrebna je dovoljna količina krvi.

Probijeni prst treba izvesti na površinu test trake, a kapilarna krv treba ispuniti čitavo potrebno područje za analizu. Nakon što uređaj primi potrebnu količinu krvi, odbrojavanje će se odmah pojaviti na ekranu, a uređaj će započeti testiranje.

Nakon otprilike 6 sekundi, na ekranu će se prikazati rezultati merenja. Na kraju studije testna traka uklanja se iz gnijezda i odbacuje. Primljeni podaci se automatski pohranjuju u memoriju uređaja.

Zdravstveni pregled

Nakon pregleda recenzije i odabira mišljenja o mjeraču Diacont, možete biti sigurni da je to visokokvalitetni proizvod koji je idealan za kućnu upotrebu. Ako ga osoba nabavi prvi put, tada osoblje ljekarne mora provjeriti njezinu izvedbu. Ubuduće možete da provjerite sami koristeći posebno rješenje koje je uključeno u komplet.

Provjera se mora izvršiti prilikom kupnje uređaja, kao i svaki put kada se koristi novi set test traka. Osim toga, potrebno je testirati u slučaju pada metra ili direktne sunčeve svjetlosti.

Prednosti proizvoda

Glukometar "Diacon" je veoma popularan. Zaradio je najpozitivnije kritike, jer ima mnogo prednosti. Među glavnim prednostima ovog uređaja mogu se izdvojiti:

  • pristupačan trošak
  • jasna očitanja na displeju,
  • memorija koja pohranjuje do 250 mjerenja i sortira ih po sedmicama,
  • malo uzorkovanja krvi potrebno za pregled.

Uz to, vrijedi primijetiti da se očitanja ovog uređaja praktično ne razlikuju od laboratorijskih ispitivanja. Monitor prikazuje nedostatak ili višak glukoze u obliku emotikona.

Dodatne informacije

Ovaj uređaj je prilično ekonomičan, jer recenzije o cijeni brojila „Diacon“ takođe odgovaraju pozitivno. Cijena uređaja je približno 890 rubalja, što ga čini pristupačnim za širok krug kupaca.

Osim toga, radi praktičnosti korisnika, moguće je slanje primljenih podataka putem e-maila. S obzirom na prisutnost ove funkcije, dijabetolozi preporučuju da pacijenti koji imaju odstupanja glukoze od norme koriste ovaj glukometar. To će vam omogućiti da stalno pratite svoje zdravstveno stanje.

Tehničke karakteristike i pravila za upotrebu glukotara Diacont (Diacont)

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Kontrola glukoze u krvi vrlo je važna za ljude koji imaju dijabetes. Da biste to učinili, morate kupiti glukometr. Različite kompanije proizvode različite vrste takvih uređaja, a jedan od njih je i Diacont glukometr.

Ovaj uređaj je zbog svojih tehničkih karakteristika vrlo praktičan za upotrebu. Zbog toga se široko koristi i kod kuće i u specijalizovanim uvjetima.

Opcije i specifikacije

Glavne karakteristike brojila:

  • elektrohemijska mjerenja,
  • odsutnost potrebe za velikom količinom biomaterijala za istraživanje (dovoljna je kap krvi - 0,7 ml),
  • velika količina memorije (štedeći rezultate 250 mjerenja),
  • mogućnost dobivanja statističkih podataka u roku od 7 dana,
  • granični pokazatelji mjerenja - od 0,6 do 33,3 mmol / l,
  • male veličine
  • mala težina (nešto više od 50 g),
  • uređaj se napaja iz CR-2032 baterija,
  • mogućnost komunikacije s računarom pomoću posebno kupljenog kabla,
  • Rok besplatnog garancijskog servisa je 2 godine.

Sve to omogućava pacijentima da ovaj uređaj sami koriste.

Pored samog sebe, komplet glukometra Diaconte sadrži sledeće komponente:

  1. Uređaj za piercing.
  2. Test trake (10 kom.).
  3. Lančeve (10 kom).
  4. Baterija
  5. Upute za korisnike.
  6. Kontrolna test traka.

Morate znati da su test trake za bilo koji metar jednokratne, pa ih morate kupiti. Nisu univerzalni, za svaki uređaj ima svoje. Koje su ove ili one trake pogodne, možete pitati u ljekarni. I još bolje, samo navedite vrstu brojila.

Mišljenja pacijenata

Recenzije o mjeraču Diaconte uglavnom su pozitivne. Mnogi primjećuju jednostavnost korištenja uređaja i nisku cijenu testnih traka, u usporedbi s drugim modelima.

Dugo sam počeo da koristim glukometre. Svako može pronaći neke nedostatke. Đakon je stekao prije otprilike godinu dana, a on me sredio. Nije potrebno puno krvi, rezultat se može naći za 6 sekundi. Prednost je niska cijena traka do njega - niža od ostalih. Također je ugodna i dostupnost certifikata i garancija. Stoga je neću još mijenjati na drugi model.

Bolestan sam od dijabetesa već 5 godina. Budući da se šprice šećera često događaju, visokokvalitetni mjerač glukoze u krvi način je da mi produžim život. Nedavno sam kupio đakona, ali vrlo mi je zgodno da ga koristim. Zbog problema sa vidom potreban mi je uređaj koji bi pokazao velike rezultate, a ovaj uređaj je upravo to. Uz to su test trake za njega mnogo niže u odnosu na one koje sam kupio koristeći Satelit.

Ovaj je metar vrlo dobar, ni u kom slučaju nije inferiorni u odnosu na druge moderne uređaje. Ima sve najnovije funkcije, tako da možete pratiti promjene u stanju tijela. Jednostavan je za upotrebu, a rezultat je spreman brzo. Postoji samo jedan nedostatak - s visokim udjelom šećera, vjerojatnost grešaka raste. Zato je za one čiji šećer često prelazi 18-20, bolje odabrati precizniji uređaj. Potpuno sam zadovoljan đakonom.

Video s uporednim testom kvaliteta mjerenja uređaja:

Ova vrsta uređaja nije jako skupa, što privlači mnoge korisnike. Sa svim potrebnim funkcijama koje su karakteristične za ostale mjerače glukoze u krvi, Diaconte je jeftiniji. Njegov prosječni trošak je oko 800 rubalja.

Za upotrebu uređaja morat ćete kupiti test trake dizajnirane posebno za njega. Cijena za njih je takođe niska. Za komplet u kojem se nalazi 50 traka, trebate dati 350 rubalja. U nekim gradovima i regijama cijena može biti i malo viša. Ipak, ovaj uređaj za praćenje nivoa glukoze jedan je od najjeftinijih, što ne utiče na njegove karakteristike kvaliteta.

Glucometer ruske proizvodnje: cijena i recenzije

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Ako osoba traži najjeftiniji, ali prilično učinkovit uređaj za mjerenje šećera u krvi, vrijedi obratiti posebnu pozornost na glukometre proizvedene u Rusiji. Cijena domaćeg uređaja ovisi o broju funkcija, istraživačkih metoda i dostupnosti dodatnih materijala koji su uključeni u komplet.

Glukometar proizveden u Rusiji ima isti princip rada kao i uređaji proizvedeni u inostranstvu i po tačnosti nije niži od očitanih. Da bi se dobili rezultati studije, na prstu se pravi mali proboj iz kojeg se vadi potrebna količina krvi. Obično se isporučuje poseban uređaj za probijanje olovke.

Izvađena kap krvi nanosi se na test traku koja je impregnirana posebnom supstancom za brzu apsorpciju biološkog materijala. U prodaji je i neinvazivni domaći mjerač glukoze Omelon, koji provodi istraživanje na temelju pokazatelja krvnog tlaka i ne zahtijeva probijanje na koži.

Ruski glukometri i njihove vrste

Uređaji za mjerenje šećera u krvi mogu se načelno razlikovati, fotometrijski su i elektrohemijski. U prvom utjelovljenju krv je izložena određenom sloju hemijske tvari koji poprima plavkastu nijansu. Nivo šećera u krvi određuje se bogatstvom boje. Analiza se vrši optičkim sistemom brojila.

Uređaji elektrokemijskom metodom istraživanja određuju električne struje koje nastaju u trenutku dodira kemijskog premaza test traka i glukoze. Ovo je najpopularnija i najpoznatija metoda za proučavanje pokazatelja šećera u krvi, a koristi se u većini ruskih modela.

Sljedeći metri proizvodnje u Rusiji smatraju se najtraženijim i najčešće korištenim:

  • Elta Satellite,
  • Satelit ekspres,
  • Satellite Plus,
  • Deacon
  • Clover Check

Svi gore navedeni modeli rade po istom principu istraživanja pokazatelja glukoze u krvi. Prije provođenja analize potrebno je voditi računa o čišćenju ruku, nakon što ste ih temeljito osušili peškirom. Da bi se poboljšala cirkulacija krvi, prst na kojem se vrši punkcija prethodno se zagreva.

Nakon otvaranja i uklanjanja test trake, važno je provjeriti datum isteka i provjeriti da ambalaža nije oštećena. Ispitna traka se postavlja u utičnicu analizatora sa stranom označenom na dijagramu. Nakon toga na displeju s instrumentima prikazuje se brojčana oznaka koja bi trebala biti slična oznaci naznačenoj na pakiranju test traka. Tek tada mogu započeti testiranja.

Mali proboj se napravi lancetom olovkom na prstu ruke, kap krvi koja se pojavi nanosi se na površinu test trake.

Nakon nekoliko sekundi rezultati ispitivanja mogu se vidjeti na zaslonu uređaja.

Korištenje Elta Satellite Meter-a

Ovo je najjeftiniji analogni model uvezenih proizvoda, koji kod kuće ima visoku kvalitetu i tačnost mjerenja. Uprkos velikoj popularnosti, takvi glukometri imaju nedostatke koje vrijedi razmotriti posebno.

Da bi se dobili tačni pokazatelji, potreban je značajan volumen kapilarne krvi u količini od 15 μl. Također, uređaj prikazuje primljene podatke na zaslonu nakon 45 sekundi, što je prilično dugo vremena u usporedbi s drugim modelima. Uređaj ima malu funkcionalnost, iz tog razloga je u stanju zapamtiti samo činjenicu mjerenja i pokazatelje, bez navođenja tačnog datuma i vremena mjerenja.

U međuvremenu se sledećim karakteristikama mogu pripisati plusevi:

  1. Raspon mjerenja je od 1,8 do 35 mmol / litra.
  2. Glukometar može pohraniti zadnjih 40 analiza u memoriju, a postoji i mogućnost dobivanja statističkih podataka u posljednjih nekoliko dana ili sedmica.
  3. Ovo je prilično jednostavan i praktičan uređaj koji ima širok ekran i jasne znakove.
  4. Kao baterija koristi se baterija tipa CR2032, što je dovoljno za provođenje 2 tisuće studija.
  5. Uređaj proizveden u Rusiji ima malu veličinu i malu težinu.

Funkcije mjerača Diacon

Diaconte uređaj dizajniran je i napravljen tako da zadovoljava moderne potrebe i ni na koji način nije inferiorniji u odnosu na strane glukometre:

  • dostavu informacija u najkraćem mogućem roku (6-10 sekundi),
  • Ovaj uređaj ima funkciju automatskog isključivanja u praznom hodu 3 minute,
  • trajanje baterije, računato za više od 1000 merenja,
  • postoji funkcija automatskog uključivanja - da biste to učinili, samo umetnite test traku,
  • greška mjerenja minimizirana je zahvaljujući elektrohemijskoj metodi mjerenja razine šećera u krvi,
  • nakon mjerenja uređaj obavještava o mogućim odstupanjima od norme.

Specifikacije proizvoda

Također su prilično moderne tehničke karakteristike uređaja. Ima elektrohemijsku metodu mjerenja, plazma se koristi za kalibraciju. Za merenje je potreban mali deo uzorka - oko 0,7 μl krvi (1-2 kapi). Raspon mjerenja prilično je širok - od 0,6 do 33,0 mmol / L. U memoriju se može pohraniti do 250 rezultata. On također prikazuje prosječni rezultat za posljednjih 7 dana. Ima male dimenzije - oko 60 g, dimenzije - 10 * 6 cm. Pomoću kabla koji se nalazi u kompletu, može se povezati sa ličnim računarom. Pored toga, kompanija daje svoju garanciju - 2 godine od datuma kupovine.

Kako izgleda glukotar s diakontom

Ispitne trake i lancete za glucometer Diacon

Uz ovaj instrument nalazi se i set test traka. Pošto su jednokratni za upotrebu, u jednom je trenutku potrebno nabaviti novo pakovanje traka.Treba napomenuti da se trebaju koristiti samo trake namijenjene metodi elektrohemijskog određivanja. Ove trake djeluju zbog ispravnog uzastopnog rasporeda slojeva na koje su nanesene enzimske komponente.

Testne trake apsorbiraju primijenjeni uzorak krvi. To je zbog velike hidrofilnosti. Zbog toga se moraju čuvati u ambalaži i ne smije dopustiti česti kontakt s vanjskom okolinom.

Korištenje Satellite Express-a

Ovaj model također ima niske troškove, ali to je naprednija opcija koja može izmjeriti šećer u krvi unutar sedam sekundi.

Cijena uređaja je 1300 rubalja. Komplet uključuje sam uređaj, test trake u količini od 25 komada, set lanceta - 25 komada, olovku za probijanje. Uz to, analizator ima prikladan i izdržljiv kofer za nošenje i skladištenje.

Značajne prednosti uključuju sljedeće značajke:

  • Brojilo može sigurno funkcionirati na temperaturama između 15 i 35 stepeni,
  • Opseg merenja je 0,6-35 mmol / l,
  • Uređaj može pohraniti u memoriju do 60 zadnjih mjerenja.

Korištenje Satelita Plus

Ovo je najpopularniji i najčešće kupljeni model koji ljudi koji imaju dijagnozu dijabetesa više vole. Takav glukometar košta oko 1100 rubalja. Uređaj uključuje olovku za probijanje, lancete, test trake i izdržljiv kofer za skladištenje i nošenje.

Prednosti upotrebe uređaja uključuju:

  1. Rezultati ispitivanja mogu se dobiti 20 sekundi nakon pokretanja analizatora,
  2. Da biste dobili tačan rezultat prilikom mjerenja glukoze u krvi, potrebna vam je mala količina krvi u zapremini 4 μl,
  3. Raspon mjerenja je od 0,6 do 35 mmol / l.

Koristeći Diaconte mjerač

Ovaj drugi najpopularniji uređaj nakon satelita prepoznatljiv je svojim niskim troškovima. Set test traka za ovaj analizator u medicinskim prodavaonicama ne košta više od 350 rubalja, što je vrlo korisno za dijabetičare.

  • Brojilo ima visoku razinu tačnosti mjerenja. Tačnost brojila je minimalna,
  • Mnogi ljekari ga uspoređuju po kvalitetu sa uvezenim poznatim modelima,
  • Uređaj je modernog dizajna,
  • Analizator ima širok ekran. Na kojima su prikazani jasni i veliki znakovi,
  • Nije potrebno kodiranje
  • U memoriju je moguće pohraniti 650 nedavnih mjerenja,
  • Rezultati mjerenja mogu se vidjeti na zaslonu nakon 6 sekundi nakon pokretanja uređaja,
  • Za dobivanje pouzdanih podataka potrebno je dobiti malu kap krvi s volumenom od 0,7 μl,
  • Cijena uređaja je samo 700 rubalja.

Korištenje analizatora provjere djeteline

Takav je model moderan i funkcionalan. Brojilo ima prikladan sistem za vađenje test traka i ketonski indikator. Uz to, pacijent može koristiti ugrađeni budilnik, oznake prije i nakon jela.

  1. Uređaj pohranjuje do 450 nedavnih mjerenja,
  2. Rezultat analize može se dobiti na ekranu nakon 5 sekundi,
  3. Kodiranje brojila nije potrebno,
  4. Tokom testiranja potrebna je mala količina krvi s volumenom 0,5 μl,
  5. Cijena analizatora je približno 1.500 rubalja.

Neinvazivni glukometar Omelon A-1

Takav model ne može samo da mjeri mjerenje šećera u krvi, već i kontrolira krvni pritisak i mjeri puls. Da bi se dobili potrebni podaci, dijabetić izmjenjuje pritisak u obje ruke. Analiza se temelji na stanju krvnih žila.

Mistletoe A-1 ima poseban senzor koji mjeri krvni pritisak. Za dobijanje tačnih rezultata koristi se procesor. Za razliku od standardnih glukometra, takav uređaj ne preporučuje se dijabetičarima ovisnim o insulinu.

Da bi rezultati studije bili pouzdani, važno je slijediti određena pravila. Test glukoze vrši se isključivo ujutro na prazan stomak ili 2,5 sata nakon obroka.

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Prije nego što počnete koristiti uređaj, morate proučiti upute i djelovati na navedene preporuke. Mjerna skala mora biti pravilno postavljena. Prije analize, potrebno je da pacijent bude u mirovanju najmanje pet minuta, što više se opusti i smiri.

Da bi se provjerila točnost uređaja, u klinici se vrši analiza glukoze u krvi nakon čega se provjeravaju dobijeni podaci.

Cijena uređaja je visoka i iznosi oko 6500 rubalja.

Pregledi pacijenata

Mnogi dijabetičari odabiru glukometre domaćeg porijekla zbog niske cijene. Posebna prednost je niska cijena test traka i lanceta.

Satelitski glukometri posebno su popularni kod starijih ljudi jer imaju širok ekran i jasne simbole.

U međuvremenu, mnogi pacijenti koji su kupili Elta Satelit žale se na činjenicu da su lancete za ovaj uređaj neudobne, da rade loše i da prouzrokuju bol. Videozapis u ovom članku pokazaće kako se mjeri šećer.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Kako provjeriti ispravnost uređaja?

Da biste provjerili ispravnost uređaja, koristite posebno kontrolno rješenje. To se mora raditi povremeno.

Kemijski sastav otopine sličan je sastavu ljudske krvi s određenom razinom glukoze, koja je navedena na pakovanju. Koristite ga prilikom prvog korištenja uređaja ili prilikom zamjene baterije. Moguće je koristiti i kada koristite novu seriju test traka ili za prikazivanje pogrešaka na ekranu (pogrešni rezultati).

Ovim rješenjem omogućuje se provjera pouzdanosti prikazanih rezultata i normalnog rada uređaja ili traka. Također je vrijedno izvršiti kontrolna mjerenja kada uređaj padne ili je izložen zračenju.

Kontrolno mjerenje

Za provođenje kontrolnog mjerenja potrebno je poduzeti sljedeće korake:

  1. Umetnite test traku u metar.
  2. Sačekajte da počne sa radom.
  3. Stavite kontrolno rješenje na ispitnu zonu trake.
  4. Pričekajte rezultat mjerenja koji bi trebao odgovarati parametrima navedenim na ambalaži otopine.
  5. Ako se rezultati mjerenja značajno razlikuju od naznačenih očitanja, tada uređaj treba prilagoditi, što se može izvesti u servisnom centru.

Specifikacije instrumenta

Mnogi dijabetičari koji koriste ovaj model glukometra govore o praktičnosti i pouzdanosti uređaja. Glukometar Diaconte prvenstveno privlači pažnju s prilično niskom cijenom. Test trake koje su potrebne za rad uređaja također su jeftine. Uključeno 50 test traka.

Između ostalog, ovom je jedinicom tako jednostavno upravljati da bi je čak moglo koristiti i dijete. Kada ga koristite, nije potreban unos koda. Brojilo označava svoju spremnost treptavim simbolom - "kapljicom krvi" na displeju. Uređaj je opremljen ekranom sa tečnim kristalima, na kojem su sve informacije prikazane u obliku znakova velike veličine. Zbog toga je mjerač Diacont prikladan i za pacijente sa slabim vidom.

Posljednja 250 mjerenja šećera u krvi pohranjena su u memoriji uređaja. Na osnovu statističkih podataka uređaj može izračunati prosječnu glukozu u krvi u posljednjih nekoliko tjedana.

Da biste napravili analizu, morate da dobijete samo 0,7 μl krvi, što odgovara jednoj velikoj kapi krvi. Treba napomenuti da takav model glukometra ima visoku mjernu preciznost. Rezultati ispitivanja pomoću uređaja praktično odgovaraju pokazateljima dobivenim u laboratorijskim istraživanjima (s greškom od samo tri posto). Kritično povećanje ili smanjenje nivoa glukoze u krvi pacijenta označava uređaj, koji signalizira pomoću posebnog simbola na displeju.

Uz uređaj dolazi USB kabel s kojim možete prenositi istraživačke podatke na osobni računar.

Težina brojila je 56 grama. Ima kompaktne dimenzije - 99x62x20 milimetara.

Prednosti glukotera

Prednosti Diacont glukometra uključuju:

  • veliki displej sa velikim brojevima i simbolima
  • prisutnost pokazatelja koji signalizira kritično povećanje ili smanjenje šećera u krvi,
  • princip kapilarnog punjenja test traka,
  • sposobnost čišćenja memorije
  • niska cijena samog uređaja i test traka do njega.

Uputstvo za upotrebu

Prije početka postupka, operite ruke sapunom i osušite ih ručnikom. Da biste poboljšali cirkulaciju krvi na mjestu uzimanja krvi za analizu, zagrijte ruke ili trljajte prst u kojem će se izvršiti punkcija.

Nakon toga morate izvaditi test traku iz boce, umetnuti je u uređaj i pričekati da se automatski uključi. Kad se na zaslonu pojavi poseban simbol, može se provesti postupak ispitivanja.

Koristeći scarifier na koži, potrebno je izvršiti proboj: pritisnite prst blizu vrha i pritisnite gumb uređaja. Potom treba područje oko punkcije nježno masirati da dobijete potrebnu količinu krvi. Probijanje se može raditi ne samo na prstu - za to su prikladni dlan, podlaktica, rame, bedra i potkoljenica.

Kap krvi koja je izašla mora se obrisati pamučnim brisom, a na test traku nanijeti samo drugu kap krvi. Da biste to učinili, podignite prst na bazu test trake i ispunite potrebni dio papirne trake krvlju. Kad instrument primi dovoljno materijala za analizu, odbrojavanje će započeti na zaslonu. Nakon pet do šest sekundi na ekranu će se pojaviti rezultati analize.

Nakon što ste dobili potrebne informacije, potrebno je ukloniti testnu traku s uređaja. Treba imati na umu da se rezultati analize automatski spremaju u memoriju uređaja, međutim, za svaki slučaj, bolje je zapisati rezultate u bilježnicu ili ih duplicirati na osobnom računalu pomoću USB kabla.

Treba napomenuti da Diacont glukometrom nije potrebna posebna usluga. Dovoljno je samo da ga povremeno obrišete od prašine vlažnom krpom ili krpom navlaženom sapunom i vodom, nakon čega je uređaj potrebno obrisati na suho. Ne koristite otapala za čišćenje uređaja ili pranje u vodi. Brojilo je tačan uređaj koji zahtijeva pažljivo rukovanje.

Značajke njege brojila

Iako uređaj ne zahtijeva posebnu njegu, ipak, postoje određena pravila koja se moraju pridržavati u vezi s njim.

  1. Da biste očistili uređaj, morate ga obrisati krpom namočenom u toplu sapunicu ili posebnim sredstvom za čišćenje. Za daljnje sušenje koristite suhu krpu.
  2. Prilikom čišćenja vrijedi zapamtiti da uređaj ne smije biti izložen direktnom izlaganju vodi ili organskim otapalima. Glukometar je precizan uređaj koji ima elemente snage. Pod utjecajem gore navedenih sredstava može doći do kratkog spoja ili počne nepravilno raditi.
  3. Također, na uređaju se ne smije dopustiti da elektromagnetsko ili solarno zračenje djeluje. To može uzrokovati neispravnost ili neispravnost.
Trebate očistiti glucometer Diacon krpom

Cijena brojila u ljekarnama i prodavaonicama medicinskih proizvoda

Uzimajući u obzir cijenu glukometra, vrijedi napomenuti da bi s toliko funkcija trebao biti prilično skup. Ali istovremeno, njegova cijena je relativno demokratska i kreće se od 850 do 1200 rubalja. Isto se odnosi na cjenovnu kategoriju lanceta i test traka ove kompanije - skup potrošnog materijala u prosjeku košta oko 500 rubalja, što nije najviši trošak. Ova činjenica se sviđa mnogim pacijentima i zato prilikom odabira ove vrste uređaja.

Mjerač je važan dio života osobe koja ima dijabetes. Naši proizvođači nude vrijednu opciju - glukometra Diacon. Njegova funkcionalnost i niska cijena čine je konkurentnom reklamiranim kompanijama.

Ostavite Svoj Komentar