CardioChek - PA (CardioChek PiEi) - prijenosni biohemijski analizator krvi

CardioChek je prijenosni uređaj koji vam omogućava da dobijete trenutni rezultat ispitivanja krvi. Ovaj medicinski uređaj namenjen je biohemijskoj analizi pune krvi, koja se koristi u malim količinama.

CardioChekTM PA dijagnostički sistem je potreban za nadgledanje stanja organizma kod ljudi koji pate od sljedećih bolesti:

  • dijabetes melitus
  • ateroskleroza
  • metabolički sindrom.

Koristi se za otkrivanje šta su holesterol, glukoza i lipidi u krvi. Uređaj za biokemijski pregled krvi pomaže u dijagnostici uobičajenih bolesti i može se koristiti u laboratorijskim uvjetima, u liječničkoj ordinaciji ili u timu hitne pomoći na mjestu njege.

Proizvođač ovaj uređaj proizvodi za zemlje Evrope. Ruski jezik u njemu izostaje jer proizvođač nije fokusiran na rusko tržište, a uređaj se uvozi u tu zemlju u malim količinama. Ovaj moderni uređaj omogućava vam kontrolu nekoliko pokazatelja koje drugi prenosivi uređaji ove marke koji imaju programe na ruskom jeziku ne mogu. Prodavač mora priložiti upute za uređaj na ruskom jeziku, koje se prije upotrebe uređaja i test traka moraju pažljivo proučiti.

Kako uređaj radi

Uređaj se sastoji od analizatora koji očitava podatke iz test trake sa kapljicom krvi s prsta. Sustav dobiva refraktometrijske karakteristike koristeći fotometrijsko određivanje koeficijenta refleksije.

Za analizator su dostupne različite test trake. Jedno pakovanje može sadržavati CardioCheck test trake za određivanje ukupnog holesterola ili glukoze, 25 kom. Trake se mogu kupiti za analizu radi utvrđivanja triglicerida ili holesterola visoke gustoće.

CardioChek kolesterolske trake koriste se sa uređajima:

Jedan od njih prvo se instalira u dijagnostički sistem, a potom se nanosi kap krvi.

Za analizu holesterola i drugih pokazatelja bit će potrebno 15 μl krvi. Rezultat će biti spreman za 2 minute. Merenje se vrši na prazan stomak. Da bi rezultat bio točan, morate se upoznati sa zahtjevima proizvođača. Najmanje 12 sati treba proći od jela. U ovom trenutku treba konzumirati samo vodu.

Jednokratne test trake. Nakon primanja rezultata, uklanjaju se i zbrinjavaju, poštujući pravila septičke jame i antiseptika. Ako ih ostavite u dijagnostičkom sustavu, funkcija automatskog isključivanja neće raditi, a to će smanjiti vijek trajanja baterije.

U pakovanje sa test trakama, proizvođač stavlja mali plastični čip kod obojen u istu boju kao i trake. Sadrži postavke za analizu. Na vrhu je udubljenje za prst, a na dnu je naljepnica sa brojem lota. Nakon ugradnje u uređaj, on šalje signal analizatoru s vrstom izvršene analize. Tijekom postupka kontrolira redoslijed svih potrebnih operacija, postavljajući raspon vrijednosti za mjerenje, a također bilježi i vrijeme.

Kodni čip može se koristiti s ispitnim trakama koje se ispuštaju u istoj seriji. Tada proizvođač jamči točnost rezultata. Ako se dostigne datum isteka, uređaj će to prijaviti. Čip koda može se ostaviti u uređaju ako se stalno trebaju podaci jedne vrste analiza.

CardheChekov biohemijski analizator napajaju dvije AA baterije od 1.5 V. Kada oni postanu neupotrebljivi, sistem to izvještava, prikazujući upozorenje na ekranu.

CardioChek ima mogućnost pohranjivanja do 30 rezultata ispitivanja krvi. Rezultate možete pregledati s vremenom i datumom silaznim redoslijedom.

Kako konfigurirati analizator

CardioChek ručni biohemijski analizator krvi instaliran je u američkim jedinicama. Njih treba promijeniti u međunarodni sustav SI jedinica koje se koriste u našoj zemlji, tako da je lakše procijeniti prikazane rezultate. To možete učiniti slijedeći upute. Ukazuje kako pripremiti uređaj za rad pomoću tipki ● i ►, ako je nov:

  1. Pri postavljanju instrumenta za analizu postavljaju se jezik, datum i vrijeme.
  2. Možete odabrati engleski, njemački, italijanski, francuski, španski ili portugalski.
  3. Detaljna uputa proizvođača isporučuje se slikovnim slikama koje olakšavaju pripremu uređaja za rad.

Za ovaj dijagnostički sustav s firmwareom verzije 2.20 i novije moguće je štampanje u dva formata: na naljepnicama ili papiru pomoću termičkog uređaja za ispis ili prijenosnog pisača. Konfigurira se zasebno, u skladu sa značajkama pisača.

Njega uređaja

CardioChek vodi računa o sebi. Ovo je osjetljiv elektronički uređaj koji može promijeniti fabričke postavke nakon pada. Na njega loše utiču prirodni i umjetni izvori direktne svjetlosti. Proizvođač ne preporučuje da uređaj držite na visokoj vlažnosti, podvrgavajući ga pregrijavanju ili pregrijavanju. Da bi sistem dugo radio, sprema se u kutiju na sobnoj temperaturi 20-30 ° C, na tamnom i suhom mjestu, gdje nema prašine.

Ako je površina uređaja zagađena, uklanjaju se lagano vlažnom krpom tako da vlaga ne dospije u područje gdje su postavljene ispitne trake. Za čišćenje nemojte koristiti sredstva za izbjeljivanje, hidrogen peroksid ili sredstvo za čišćenje stakla.

Unutar analizatora nema dijelova koji zahtijevaju čišćenje. Ne otvarajte zadnji poklopac na čijim se vijcima nalaze brtve. Njihova odsutnost lišava korisnika svih garancija koja proizvođač daje.

Značajke CardioChek PA

  • Visoka preciznost
    Cardiochek PA dizajniran je za upotrebu u ekspresnim laboratorijama i ima mjernu grešku od ± 4% u odnosu na laboratorijske metode.
  • Širok raspon analiza u širokom rasponu
    Ovaj analizator omogućava vam određivanje 7 parametara: glukoze, ukupnog holesterola, HDL holesterola, LDL kolesterola, triglicerida, ketona i kreatinina. Raspon mjerenja za svaki parametar dat je u tablici "Tehničke karakteristike".
  • Radi s ispitnim trakama s više parametara (paneli)
    Još jedna važna prednost Cardiochek PA-a je mogućnost upotrebe panela (višeparametralnih test traka) koji omogućuju određivanje do 4 parametra iz jednog uzorka krvi.
    Konkretno, dostupni su sljedeći paneli:
    Ukupni holesterol + glukoza,
    Lipidni panel (ukupni holesterol, trigliceridi, HDL holesterol, LDL holesterol - proračun),
    Metabolički sindrom (glukoza, trigliceridi, HDL holesterol).
  • Ima naprednu komunikaciju
    Pored toga, može se naručiti termički štampač za prikaz rezultata, kao i kabel za povezivanje s računarom (USB).
  • Preporučuje Ministarstvo zdravlja
    Prijenosni biohemijski analizator krvi CardioChek PA preporučuje se za upotrebu u ruskim zdravstvenim centrima (dopis Ministarstva zdravlja od 5. maja 2012. godine, N 14-3 / 10 / 1-2819).

Specifikacije CardioChek PA

  • Tip uređaja
    Prijenosni biohemijski analizator krvi
  • Imenovanje
    Za profesionalnu (laboratorijsku) upotrebu i samokontrolu
  • Metoda mjerenja
    Fotometrijska
  • Tip kalibracije
    Polna krv
  • Vrsta uzorka
    Svježa cijela kapilara ili venska krv
  • Izmjerene karakteristike / mjerni rasponi
    - glukoza - da (1,1-33,3 mmol / L)
    - Ukupni holesterol - Da (2,59-10,36 mmol / L)
    - HDL holesterol (lipoprotein visoke gustine) - Da (0,65-2,2 mmol / L)
    - LDL holesterol (lipoprotein niske gustine) - Da (1,29-5,18 mmol / L)
    - Trigliceridi - Da (0,56-5,65 mmol / L)
    - Kreatinin - Da (0,018-0,884 mmol / L)
    - Ketoni - Da (0,19-6,72 mmol / L)
  • Jedinice
    mmol / l, mg / dl
  • Maksimalna greška u merenju
    ± 4 %
  • Zapremina kapi krvi
    - 15 μl za test trake
    - do 40 μl za ploče
  • Trajanje merenja
    do 60 sek. ovisno o izmjerenom parametru
  • Prikaz
    Tečni kristal
  • Kapacitet memorije
    - 30 rezultata za svaki parametar
    - 10 rezultata kontrolne studije
  • Baterije
    1.5 V alkalne baterije (AAA) - 2 kom.
  • Automatsko isključivanje
    Postoji
  • PC port
    USB (prodaje se zasebno)
  • Kodiranje testnih traka
    Automatski
  • Težina 130 g.
  • Dimenzije 139 x 76 x 25 mm
  • Dodatne funkcije
    - mogućnost spajanja termičkog štampača
    - mogućnost povezivanja sa računarom

Obratite pažnju!

Opcije, izgled i specifikacije podložne su promjenama bez prethodne najave! Stoga se u trenutku kupnje ovog proizvoda mogu razlikovati od onih koje je prethodno odredio proizvođač i postavljenih na našoj web stranici. Provjerite karakteristike koje su vam bitne u trenutku naručivanja robe!

Ako ste zainteresirani za kupovinu proizvoda ili želite postaviti pitanje, učinite to odmah ovdje:

Pogledajte video: Performing a Cholesterol Test Using The Cardiochek PA Meter - A Miller Medical Supplies Guide (Mart 2024).

Ostavite Svoj Komentar