OneTouch Verio IQ Glucometer

Glucometer OneTouch Verio IQ - Najnovija razvojna kompanija LifeScan. OneTouch Verio IQ glukotar (VanTouch Verio IQ) je potpuno novi kućni mjerač glukoze u krvi visoke preciznosti mjerenja i vrlo malog pada krvi. Veliki i kolor ekran sa pozadinskim osvetljenjem, meni na ruskom jeziku sa prijatnim fontom, intuitivnim sučeljem. Jedini uređaj sa ugrađenom baterijom, koja svakodnevno traje 2 mjeseca mjerenja. Puni se putem USB priključka iz obično zidne utičnice ili računara.
Jedna od najvažnijih funkcija glukometra je predviđanje hipo / hiperglikemije zasnovana na trendovima - niz glikemijskih pokazatelja koji se promatraju istovremeno i nadilaze pojedinačne ciljne pokazatelje osobe. Ova je funkcija korisna za trudnice s dijabetesom, pacijente s visokim rizikom od hipoglikemije, kao i one koji žele izbjeći komplikacije. Pored toga, omogućuje vam pravljenje oznaka prije / nakon jela i prikaz očitanja putem Glukoprint sistema.
VanTouch Verio IQ set uključuje novi VanTouch Delica auto-pirser, igle za koje su znatno tanje od svojih kolega, što vam omogućava probijanje prsta bez ikakvih bolova. Takođe, nove VanTouch Verio test trake (OneTouch Verio) stvorene su koristeći paladij i zlato. Enzimske trake ne reagiraju na maltozu, galaktozu, kisik i niz drugih tvari koje mogu biti u krvi ili zraku, a to vam omogućava da dobijete tačne rezultate. Za krv je potrebno 0,4 mikrolitara, što je vrlo malo i omogućava mjerenje razine šećera čak i maloj djeci.
OneTouch Verio IQ mjerač glukoze u krvi pomoći će vam da prepoznate trend (sklonost visokoj ili niskoj glukozi u krvi) i analizira vaše rezultate dobivene u jednom vremenskom intervalu u posljednjih 5 dana.
Ako je tijekom tog razdoblja u bilo koja 2 dana, razina glukoze u krvi bila je manja od donje granice ciljanog raspona

Indikacije za upotrebu:
Sistem za nadgledanje glukoze u krvi OneTouch Verio IQ Namijenjen je kvantitativnom određivanju razine glukoze (šećera) u cijeloj svježi kapilarnoj krvi uzetom iz vrha prsta.

Zdravstveni radnici mogu koristiti uzorke venske krvi. OneTouch Verio IQ sistem praćenja glukoze u krvi dizajniran je za neovisnu upotrebu izvan tijela (za in vitro dijagnostiku) i pomaže u kontroli učinkovitosti liječenja dijabetesa.
Sustav mogu koristiti osobe koje imaju dijabetes kod kuće radi samokontrole i medicinski stručnjaci u kliničkim okruženjima.

Način upotrebe:
Izvođenje testa
Umetnite sterilni lancet u ručku za probijanje.
Poravnajte lancetu kako je prikazano kako bi odgovarao držaču lancete. Umetnite lancetu u držač dok ne sjedne na svoje mjesto i potpuno uđe u držač.
Skinite poklopac sa drške za probijanje. Uklonite poklopac okretanjem u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.
Stavite poklopac na dršku za probijanje.
Stavite poklopac na uređaj, okrenite ga u smjeru kazaljke na satu da biste fiksirali poklopac.
Ne preuveličavajte.
Zakrenite zaštitni poklopac jednim obrtajem tako da se odvaja od lancete. Spremite zaštitni poklopac za kasnije odlaganje lancete.
Podesite dubinu probijanja. Olovka za probijanje ima sedam nivoa dubine probijanja, numerisanih od 1 do 7. Što je manji broj, to je dubina probijanja i veći je broj, dublje je probijanje. Za djecu i većinu odraslih osoba treba uspostaviti malu dubinu probijanja. Duboki proboji pogodni su za ljude s gustom ili hrapavom kožom. Zakrenite dugme za dubinu probijanja da biste odabrali željenu vrijednost.
Manje duboka punkcija može biti i manje bolna. Prvo pokušajte napraviti plitku punkciju, a zatim povećajte dubinu punkcije, sve dok ne odredite dubinu koja vam omogućava da dobijete uzorak krvi odgovarajućeg volumena.
Kurac povucite za probijanje. Povucite polugu za spajanje natrag sve dok ne klikne. Ako nema klika, ručka se može zaključati kad je umetnuta lanceta.
Unesite test traku da biste uključili mjerač. Umetnite traku u uređaj tako da se zlatna strana trake i dva srebrna zuba okreću u vašem smjeru.
Odvojeni korak za unošenje bilo kojeg koda u brojilo NIJE potreban.
Kada obavljate test u uvjetima slabog ili tamnog svjetla, za uključivanje pozadinskog osvjetljenja zaslona i osvjetljenja priključka za ulazak u testnu traku pritisnite i držite tipku prije stavljanja test trake. Ova dodatna rasvjeta može vam pomoći da umetnete test traku i izvedete test.
Kad se pojavi ekran, nanesite krv, možete naneti uzorak krvi na kapilar koji se nalazi na obe strane test trake.
Probijte vrh prsta. Čvrsto pritisnite ručicu za probijanje na bok vrha prsta. Pritisnite gumb okidača. Zatim povucite ručicu za probijanje dalje od prsta.
Dobijte okruglu kap krvi, nježno je stisnite i (ili) masirajte prst sve dok se na vrhu prsta ne pojavi okrugla kap krvi. Ako se krv razmazuje ili širi, nemojte koristiti ovaj uzorak. Obrišite mesto uboda i lagano iscijedite još jednu kap krvi ili napravite ubod na drugom mjestu.
Približna veličina
Nanošenje krvi na test traku i čitanje rezultata. Nanesite uzorak na test traku. Krv možete nanijeti na bilo koju stranu test trake. Stavite uzorak krvi sa strane kapilarne rupe. Obavezno nanesite uzorak krvi odmah nakon primanja kapi krvi.
Dok držite mjerač pod malim uglom, usmjerite otvor kapilare na kap krvi.
Kad kapilara dotakne vaš uzorak krvi, test test traka povući će krv u kapilar.
Pričekajte dok se cijeli kapilar ne napuni. Kap krvi povući će se u uski kapilar. U ovom slučaju bi trebao biti pun. Kapilara će postati crvena i mjerač će početi odbrojavati od 5 do 1. Krv se ne smije nanositi na vrh ili vrh test trake. Ne razmažite uzorak krvi i ne istresite ga test trakom. Ne pritiskajte testnu traku prema mestu probijanja prejako, jer se u protivnom kapilara može blokirati i neće se pravilno ispuniti. Ponovo ne nanesite krv na test traku nakon što ste uklonili test traku iz kapljice. Ne pomerajte ispitnu traku u mjeraču tokom ispitivanja, u suprotnom možete primiti poruku o pogrešci ili se mjerač može isključiti. Ne uklanjajte ispitnu traku dok se ne prikaže rezultat, jer se u suprotnom mjerač isključi. Ne testirajte dok punite bateriju. Pročitajte rezultat na mjeraču. Na ekranu će se videti rezultat merenja nivoa glukoze u krvi, merne jedinice, datum i vreme završetka testa.
Ako se, tijekom provjere razine glukoze u krvi, na ekranu pojavi tekstualna otopina Control, a zatim ponovite test s novom test trakom.
Nakon primanja rezultata mjerenja nivoa glukoze u krvi Nakon što ste dobili rezultat mjerenja nivoa glukoze u krvi, možete učiniti sljedeće:
• Ako je omogućena funkcija za dodavanje oznaka, na ovaj rezultat stavite oznaku (vidi stranice 55–59). Ili
• Pritisnite i držite tipku za povratak na glavni meni. Ili
• Pritisnite i držite tipku nekoliko sekundi dok se mjerač ne isključi. Takođe, mjerač će se automatski isključiti nakon dvije minute neaktivnosti. Uklanjanje rabljene lancete. Ova ručica za probijanje ima mogućnost izbacivanja, tako da ne trebate izvlačiti korišćenu lancetu.
1. Uklonite poklopac s drške za probijanje. Uklonite poklopac okretanjem u smjeru suprotnom od kazaljke na satu.
2. Izvucite lancetu. Pomaknite polugu za izbacivanje prema naprijed sve dok lanceta ne izađe iz ručke za probijanje. Vratite ručicu za izbacivanje u prethodni položaj. Ako se lanceta ne ispruži pravilno, ponovo povucite ručicu, a zatim gurnite ručicu za izbacivanje prema naprijed dok lanceta ne izađe.
3. Zatvorite vrh korištene lancete. Prije uklanjanja lanceta zatvorite njegov vrh zaštitnim poklopcem. Umetnite vrh lancete u šalicu u obliku čaše i pritisnite prema dolje.
4. Vratite poklopac na dršku za probijanje. Stavite poklopac na uređaj, okrenite ga u smjeru kazaljke na satu da biste fiksirali poklopac. Važno je koristiti novu lancetu svaki put kada dobijete uzorak krvi. To će pomoći u sprečavanju infekcije i bola na vrhovima prstiju nakon punkcija. Ne preuveličavajte.

Kontraindikacije:
Sistem za nadgledanje glukoze u krvi OneTouch Verio IQ ne treba koristiti za pacijente koji su testirani na apsorpciju D-ksiloze u posljednja 24 sata, jer to može dovesti do lažno precijenjenih rezultata.
Ne koristite OneTouch Verio IQ sistem ako je poznato ili opravdano sumnjate da pacijentov uzorak cele krvi sadrži ksilozu ili pralidoksim (PAM).
Ne koristite test trake ako je boca oštećena ili ostaje na otvorenom. To može rezultirati porukama o pogrešci ili pogrešnim rezultatima.

Opcije:
- glukometrom
- Olovka za probijanje Delice i 10 lanceta
- test trake: 10 kom.
- mini USB kabl i punjač
- kofer za skladištenje i nošenje
- dokumenta i uputstva

Pogledajte video: OneTouch Verio Flextm meter - Testing Process (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar