One Touch Select: upute za Van Touch mjerač

Johnson & Johnson One Touch Select kompaktan je i svestran mjerač glukoze u krvi za dijabetes. Ima meni koji je na ruskom jeziku prikladan i razumljiv za sve uzraste, a postoji i dodatna funkcija za promjenu jezika ako je potrebno.

Mnogi dijabetičari biraju mjerač Onetouch Select za brz rad i jednostavnu upotrebu. Rezultati krvne pretrage pokazatelja glukoze pojavljuju se na ekranu mjerača nakon pet sekundi. Uređaj ima prikladnu izdržljivu futrolu koja vam omogućava da nosite uređaj sa sobom ako ga trebate koristiti u bilo koje doba dana ili noći.

Glucometer i njegove karakteristike

Uređaj mjeri glukozu koristeći novi, poboljšani sistem. Van Tach Select smatra se prilično preciznim i visokokvalitetnim uređajem europskog standarda, čiji su podaci gotovo identični onima za analizu krvi u laboratorijskim uvjetima.

Za analizu nije potrebno nanositi krv na poseban test trak. Uređaj Van Tach Select dizajniran je na takav način da test trake ugrađene u mjerač automatski apsorbiraju kap krvi koja se podigla nakon proboja prsta. Izmijenjena boja trake značit će da je stiglo dovoljno krvi. Da bi se dobio tačan rezultat testa, nakon pet sekundi, rezultati studije će se prikazati na ekranu brojila.

Glukometar One Touch Select ima prikladne i funkcionalno dizajnirane test trake srednje veličine za koje je svaki put potreban novi kod za pretragu krvi. Ima malu veličinu 90x55,54x21,7 mm i zgodan je za nošenje u torbici.

Tako se mogu razlikovati glavne prednosti uređaja:

  • Pogodan meni na ruskom,
  • Širok ekran sa jasnim i velikim slovima,
  • Mala veličina
  • Kompaktne veličine test traka,
  • Postoji funkcija za pohranjivanje rezultata ispitivanja prije i nakon jela.

Brojilo vam omogućuje izračun prosjeka za sedmicu, dvije sedmice ili mjesec. Za prijenos rezultata ispitivanja povezuje se s računarom. Raspon mjerenja je 1,1-33,3 mmol / L. Uređaj može pohraniti poslednjih 350 merenja sa datumom i vremenom. Za studiju je potrebno svega 1,4 μl krvi. U vezi s tim, tačnost i kvaliteta mogu se navesti kao primjer bajer glukometra.

Baterija je dovoljna da provede oko 1000 ispitivanja pomoću glukometra. Ovo se postiže zbog činjenice da je uređaj u mogućnosti uštedjeti. Automatski se isključuje dvije minute nakon završetka studije. Uređaj ima ugrađeno uputstvo koje opisuje korake potrebne za ispitivanje šećera u krvi. One Touch Touch glucometer ima doživotnu garanciju, a možete je kupiti tako što ćete otići na stranicu.

Komplet glukometra uključuje:

  1. Sam uređaj,
  2. 10 test traka,
  3. 10 lanceta
  4. Futrola za glukometar,
  5. Upute za upotrebu.

Upute za upotrebu

Glucometer Van Touch omogućava vam svakodnevno mjerenje nivoa šećera u krvi kod kuće. Prije upotrebe uređaja morate se upoznati s detaljnim uputama koje se nalaze u kompletu.

  • Prije nego što započnete studiju, morate oprati ruke sapunom i zagrijati prst kako biste poboljšali cirkulaciju krvi.
  • Testna traka umetnuta je u utičnicu uređaja.
  • Pomoću posebnog uređaja s lancetom napravljen je mali proboj na prstu.
  • Prst treba dovesti do test trake, nakon čega mjerač One Touch Select automatski apsorbira potrebnu količinu kapilarne krvi za ispitivanje.
  • Morate pričekati nekoliko sekundi, nakon čega se rezultat analize pojavljuje na ekranu uređaja.
  • Nakon završetka studije morate ukloniti testnu traku s uređaja, nakon čega će se mjerač automatski isključiti.

Glucometer Recenzije

Korisnici koji su već kupili ovaj uređaj ostavljaju prilično pozitivne kritike nakon korištenja. Cijena uređaja smatra se prilično pristupačnim za sve korisnike, usput rečeno, moguće je u tom smislu cijene i kvalitete, savjetovati da obratite pažnju na glukometar ruske proizvodnje.

Bilo koja web lokacija smatra velikim plusom mogućnost spremanja koda uređaja u memoriju, za koji nije potrebno unijeti ga svaki put kada provedete studiju. Pri korištenju novog pakiranja test traka potrebno je ponovno unijeti kod, no to je mnogo prikladnije od sustava uobičajenog u mnogim glukometrima, kada je potrebno svaki put naznačiti novi kôd. Također, mnogi korisnici pišu recenzije o prikladnom sustavu samo-apsorpcije krvi i brzom zaključivanju rezultata ispitivanja.

Što se tiče minusa, postoje recenzije o činjenici da je cijena test traka za brojilo prilično visoka. U međuvremenu, ove trake imaju značajne prednosti zbog svoje prikladne veličine i jasnih znakova.

Pogledajte video: MMT Advanced radio navigation device (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar