Glucometer Van Touch (jednim dodirom)

Svaka osoba s dijabetesom zna što je glukometar. Ovo je tako mali uređaj koji pruža nezamjenjivu pomoć osobi koja ima metaboličku patologiju. Glucometer je poseban kontrolirani mehanizam, jednostavan za upotrebu, pokazuje tačne rezultate.

Glavna prednost glukometra je ta što se oni ne razlikuju od rezultata koji se mogu dobiti laboratorijskim testom krvi. Dakle, osoba s takvim uređajem ne treba redovito posjećivati ​​medicinsku ustanovu, ako postoji sumnja na porast glukoze u tijelu.

S vremenom se pojavljuju nova kretanja, zahvaljujući kojima su se već pojavili prikladni glukometri, koji se prodaju u obliku flastera ili kopče. Međutim, cijena takve opreme nije najniža, osim toga potrebno je redovito mijenjati senzor i senzor. Ali, ipak, glukometri pojednostavljuju život dijabetičarima, omogućavajući vam stalno praćenje šećera u krvi.

Najpristupačniji i najprecizniji je metar sa jednim dodirom. Serija glukometra ove tvrtke ima nekoliko podvrsta uređaja koji su jednostavni za upotrebu, komercijalno dostupni i omogućuju vam brzo određivanje razine glukoze.

Poražen dijabetes kod kuće. Prošlo je već mjesec dana od kada sam zaboravio na skokove šećera i uzimanje inzulina. Oh, kako sam patila, neprestana nesvestica, hitni pozivi. Koliko puta sam išao kod endokrinologa, ali tamo kažu samo jedno - "Uzmi inzulin". I sada je prošlo 5 tjedana kako je razina šećera u krvi normalna, nijedna jedina injekcija inzulina i sve zahvaljujući ovom članku. Svi koji imaju dijabetes moraju čitati!

Glucometer One Touch Select

Najpoznatiji uređaj za ekspresnu dijagnostiku je glucometer van touch select. Ovaj uređaj pomaže da se utvrdi nivo glukoze u organizmu. Važno je zapamtiti da bi norma njegove koncentracije na prazan stomak trebala biti 3,3 - 5,5 mmol / l. Naravno, mogu postojati mala odstupanja, ali samo na osnovu individualnih karakteristika tijela svake osobe.

One Touch Select djeluje s test trakama. Moraju se instalirati u analizator. Uređaj sam apsorbuje krv iz prsta. Kad dovoljno krvi uđe u indikatorsku zonu, mjerač će promijeniti boju trake. Uređaj je vrlo zgodan i praktičan, dakle, popularan je među dijabetičarima, koji apsolutno trebaju kontrolirati regulaciju šećera u tijelu.

Prednosti upotrebe merača za odabir jednog dodira:

  • opremljen širokim ekranom koji prikazuje jasne i velike znakove,
  • uređaj pamti dobivene pokazatelje prije i nakon jela,
  • test trake za kompresor glukometra kompaktne su veličine,
  • raspon mjerenja je 1,1 - 33,3 mmol / l,
  • uređaj ima ugrađenu memoriju za 350 rezultata,
  • Za dobivanje rezultata dovoljno je 1,4 ml krvi.

Životni vek uređaja dizajniran je za 1000 merenja krvi. Zato se ova vrsta opreme smatra ekonomičnom. Pri prodaji uređaj mora biti popraćen detaljnim uputama, tako da svako brzo može shvatiti njegov sistem. U kompletu se prodaju test trake, lancete za kombi glukometra (10 kom.), Posebna futrola.

Glucometer One Touch Ultra

Pomoću VanTouch Ultra glukometra možete kontrolirati nivo glukoze bilo gdje. Zbog svoje lakoće i jednostavnosti upotrebe, uređaj se može nositi u vrećici kako bi se u pravom trenutku moglo izmjeriti količina šećera u tijelu.

Kada se prodaje u paketu One Touch Ultra, tu su punjač, ​​trake, lancete, ručica za probijanje, kapice za prikupljanje krvi s dlana ili podlaktice, prekrivač, radno rješenje i upute.

Među glavnim prednostima ovog uređaja vrijedi spomenuti sljedeće karakteristike:

  • Prisutnost zvučnog signala.
  • Visoka tačnost rezultata.
  • Za analizu je dovoljno 1 μl krvi.
  • Ručica za probijanje uključena u komplet omogućava vam bezbolno provođenje testa kod kuće.
  • Trake koje se koriste za testiranje imaju poseban zaštitni sloj.

Glukometar je treća generacija uređaja koja može odrediti količinu glukoze u tijelu. Uređaj pruža tačne podatke, bilježe slabu električnu struju, prikazujući koncentraciju glukoze.

Prilikom prodaje kupcu bit će izdane jasne upute prema kojima osoba može konfigurirati potrebne parametre tako da postupak kontrole glukoze ne oduzima puno vremena. Analizu treba uraditi ujutro na prazan stomak. Ako postoji hitna potreba, može se ponovo.

Glucometer Van Touch Verio

Ovaj merač radi s najnovijom tehnologijom koja omogućava provjeru šećera u 5 sekundi (u ovom trenutku vrši se više od 1000 mjerenja). Kao rezultat tolikih studija prikazuju se tačni rezultati. Korištene test trake se prodaju u kompletu. Takođe u uređaju se nalazi:

  • pozadinsko osvjetljenje
  • oznaka glukoze prije i nakon jela,
  • baterija
  • Olovka za piercing (specijalne igle za kombi glukometre na dodir).

Posebnosti ovog uređaja su sljedeći parametri:

  • tačan izlaz
  • nedostatak baterija (baterija može raditi bez prekida 2 ili više mjeseci),
  • održavanje najnovijih analiza za predviđanje hiper i hipoglikemije,
  • prisutnost tragova prije i nakon jela,
  • radni opseg 1,1 - 33,3 mmol / l.

U vanjskim parametrima uređaj je uporediv sa iPodom. Uređaj je prilično prikladan, može se koristiti izvan kuće. Zahvaljujući takvim modernim dostignućima, dijabetičari imaju mogućnost praćenja razine šećera u krvi bilo gdje i biti na sigurnom.

Upute za upotrebu

Prije nego što počnete mjeriti glukozu u krvi, morate pažljivo proučiti kako koristiti uređaj!

Proizvođači u svaki uređaj stavljaju upute prema kojima se istraživanje treba izvesti u skladu sa sljedećim algoritmom djelovanja:

  • Operite ruke toplom vodom i sapunom, dobro obrišite.
  • Prsti se zagreju, probušite jastučić prstenastog prsta.
  • Testna traka umetnuta je u merač.
  • U piercer se ubacuje lanceta koja pravi proboj.
  • Prva kap krvi briše se pamučnim brisom, a druga se stavi u testnu traku.
  • Indikator neovisno upija krv, nakon čega se, nakon 5 sekundi, rezultat pojavljuje na ekranu uređaja.

Točnost VanTouch glukometra je 10%. Stoga se analiza mora ponoviti (tri puta) sa razlikom 2-3 minute. Nemojte shvatiti rezultat glukometra kao grešku koja je upoređena sa mjerenjima na drugom uređaju. Svaka od njih ima kalibraciju koja ne odgovara određenom uzorku krvi.

Rok trajanja mjerača glukoze Van Touch

Glukometar se prodaje s garancijom. Sami uređaji nemaju tačan datum isteka. Više pažnje treba posvetiti lancima i test trakama. Drugi se može čuvati nakon otvaranja 6 mjeseci. Nakon odgađanja, zabranjeno ih je koristiti.

Važno je pridržavati se uputa i preporuka proizvođača i skladištiti brojilo i potrošni materijal na mjestima sa niskom vlagom i u dobro zatvorenom kućištu.

U 47. godini dijagnosticiran mi je dijabetes tipa 2. Za nekoliko tjedana stekao sam gotovo 15 kg. Stalni umor, pospanost, osjećaj slabosti, vid su počeli sjediti.

Kada sam navršio 55 godina, već sam se ubodao insulinom, sve je bilo jako loše. Bolest se nastavila razvijati, počeli su periodični napadaji, kola hitne pomoći doslovno su me vratila iz sljedećeg svijeta. Sve vrijeme sam mislila da će ovaj put biti posljednji.

Sve se promijenilo kada mi je kćer dozvolila da pročitam jedan članak na internetu. Ne možete zamisliti koliko sam joj zahvalan. Ovaj mi je članak pomogao da se potpuno riješim dijabetesa, navodno neizlječive bolesti. Posljednje 2 godine počeo sam se više seliti, u proljeće i ljeto svaki dan odlazim u zemlju, uzgajam rajčice i prodajem ih na tržištu. Moje tetke su iznenađene kako pratim sve, odakle dolazi toliko snage i energije, još uvijek neće vjerovati da imam 66 godina.

Ko želi živjeti dug, energičan život i zaboraviti zauvijek ovu strašnu bolest, uzmi pet minuta i pročita ovaj članak.

Ostavite Svoj Komentar