Rinsulin nph - pravila upotrebe

Suspenzija za potkožno davanje1 ml
aktivna supstanca:
humani inzulin100 IU
pomoćni sastojci: protamin sulfat - 0,34 mg, glicerol (glicerin) - 16 mg, kristalni fenol - 0,65 mg, metakrezol - 1,6 mg, natrijum hidrogen fosfat dihidrat - 2,25 mg, voda za injekcije - do 1 ml

Doziranje i primjena

Intravenska primjena lijeka Rinsulin ® NPH je kontraindicirana.

Dozu lijeka liječnik određuje pojedinačno, u svakom pojedinom slučaju, na osnovu koncentracije glukoze u krvi. U prosjeku se dnevna doza lijeka kreće od 0,5 do 1 IU / kg (ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta i koncentraciji glukoze u krvi).

Stariji pacijenti koji koriste bilo koji inzulin, uključujući Rinsulin ® NPH, izloženi su povećanom riziku od hipoglikemije zbog prisutnosti istodobne patologije i istodobnog primanja nekoliko lijekova. Ovo može učiniti neophodnim da se prilagodi doza inzulina.

Pacijenti s oštećenom funkcijom bubrega i jetre imaju povećan rizik od hipoglikemije i možda će im trebati češća prilagođavanja doze inzulina te učestalo praćenje glukoze u krvi.

Temperatura primenjenog insulina treba da bude sobna temperatura. Lijek se obično ubrizgava u bedro. Injekcije se mogu raditi u prednji trbušni zid, zadnjicu ili ramena u projekciji deltoidnog mišića. Potrebno je promijeniti mjesto ubrizgavanja unutar anatomske regije kako bi se spriječio razvoj lipodistrofije.

Uz s / c davanje inzulina, mora se paziti da ne uđe u krvne žile tokom injekcije. Nakon ubrizgavanja, mjesto ubrizgavanja ne smije se masirati. Pacijente treba obučiti o pravilnoj upotrebi uređaja za davanje inzulina.

Prije upotrebe, Rinsulin ® NPH uložak treba 10 puta razmotati između dlanova u vodoravnom položaju i protresti da se inzulin resuspendira dok ne postane jednolična mutna tekućina ili mlijeko. Ne smije se dopustiti da se pojavi pjena što može utjecati na pravilnu dozu.

Spremnike treba pažljivo proveriti. Nemojte koristiti inzulin ako sadrži mjehuriće nakon miješanja, čvrste bijele čestice se lijepe na dno ili zidove uloška, ​​što mu daje izgled smrznutog.

Uređaj patrona ne dopušta miješanje njihovog sadržaja s drugim insulinama direktno u samoj patroni. Ketridže nije moguće napuniti.

Kada koristite patrone s olovkom štrcaljke za ponovno punjenje, treba se pridržavati uputa proizvođača za ponovno punjenje uloška u olovku štrcaljke i pričvršćivanje igle. Lijek treba davati u skladu s uputama proizvođača olovke za špric.

Nakon umetanja, potrebno je odvojiti iglu pomoću vanjske kapice igle i odmah je sigurno uništiti. Uklanjanje igle odmah nakon ubrizgavanja osigurava sterilnost, sprečava curenje, prodiranje zraka i moguće začepljenje igle. Zatim stavite kapu na dršku.

Kada koristite olovke za jednokratnu upotrebu u višestrukim dozama, potrebno je miješati suspenziju Rinsulina NPH u olovci štrcaljke neposredno prije upotrebe. Ispravno miješana suspenzija treba da bude ravnomjerno bijela i zamagljena.

Rinsulin ® NPH u olovci se ne može koristiti ako je bio smrznut. Kada koristite napunjene olovke za jednokratnu upotrebu u višestrukim dozama za ponovljene injekcije, potrebno je prije prve upotrebe izvaditi olovku za šprice iz hladnjaka i pustiti lijek da dostigne sobnu temperaturu. Morate se pridržavati točnih uputstava za upotrebu olovke za šprice isporučene s lijekom.

Rinsulin ® NPH u olovci štrcaljke i iglama namenjen je samo za pojedinačnu upotrebu. Nemojte ponovo puniti uložak olovke za špriceve.

Igle se ne smiju ponovo koristiti.

Da biste je zaštitili od svetlosti, olovku za štrcaljku treba zatvoriti poklopcem.

Ne čuvajte rabljenu olovku za špriceve u hladnjaku.

Rinsulin ® NPH može se davati pojedinačno ili u kombinaciji sa inzulinom kratkog delovanja (Rinsulin ® P).

Čuvajte lijek u upotrebi na sobnoj temperaturi (od 15 do 25 ° C) najviše 28 dana.

Upotreba uložaka pomoću olovki za višekratnu upotrebu

Uložak sa Rinsulin ® NPH može se koristiti sa špricama za višekratnu upotrebu:

- olovka za špric Avtopen Classic (Autopen Classic 3 ml 1 jedinica (1–21 jedinica) AN3810, Autopen classic 3 ml 2 jedinica (2–42 jedinica) AN3800) proizvođača Owen Mumford Ltd, Ujedinjeno Kraljevstvo,

- olovke za ubrizgavanje injekcije HumaPen ® Ergo II, HumaPen ® Luxura i HumaPen ® Savvio proizvedeni od "Eli Lilly and Company / Eli Lilly i Comranu", SAD,

- injekcijska olovka za injekciju OptiPen ® Pro 1 proizvođača Aventis Pharma Deutschland GmbH / Aventis Pharma Deutschland GmbH, Njemačka,

- olovka za špricu BiomaticPen ® proizvođača Ipsomed AG / Ypsomed AG, Švajcarska,

- olovka-injektor za uvođenje inzulina pojedinačne proizvodnje RinsaPen I "Ipsomed AG / Ypsomed AG", Švajcarska.

Pažljivo pratite upute za upotrebu olovaka za štrcaljke koje su dali njihovi proizvođači.

Obrazac za puštanje

Suspenzija za potkožno davanje, 100 IU / ml.

3 ml lijeka u staklenom ulošku s gumenim klipom napravljenim od gume, valjano u kombiniranom poklopcu od aluminija s gumenim diskom.

Staklena kugla sa poliranom površinom ugrađena je u svaki uložak.

1. Pet patrona se stavi u pakovanje u blister traku od PVC folije i lakirane aluminijske folije. 1 pakovanje blistera nalazi se u pakovanju od kartona.

2. Uložak postavljen u plastičnu olovku za jednokratnu upotrebu u višestrukim dozama za ponovljene injekcije Rinastra® ili Rinastra ® II. 5 napunjenih olovki za špriceve sa uputama za upotrebu olovke za šprice postavljeno je u pakovanje kartona.

10 ml lijeka u bočici bezbojnog stakla, hermetički zatvorenog poklopcem kombiniranim od aluminija i plastike gumenim diskom ili zamašen gumenim čepom s tekućom kapom kombiniranom od aluminija i plastike s plastičnim poklopcem koji se otkida. Samoljepljiva etiketa nanosi se na svaku bocu i stavi u pakovanje kartona.

Proizvođač

GEROPHARM-Bio OJSC, Rusija. 142279, Moskovska oblast, Serpukhov okrug, r.p. Obolensk, zgrada 82, str.

Adrese mjesta proizvodnje:

1. 142279, Moskovska oblast, Serpukhov okrug, r.p. Obolensk, zgrada 82, str.

2.1422279, Moskovska oblast, Serpukhov okrug, pos. Obolensk, zgrada 83, lit. AAN.

Organizacija koja prima zahtjeve: GEROPHARM LLC. 191144, Rusija, Sankt Peterburg, Degtyarny per., 11, lit. B.

Telefon: (812) 703-79-75 (višekanalni), faks: (812) 703-79-76.

Tel dežurna linija: 8-800-333-4376 (poziv u Rusiji je besplatan).

Informacije o neželjenim reakcijama pošaljite na e-adresu [email protected] ili navedenim kontaktima GEROFARM LLC.

Cijene u ljekarnama u Moskvi

Navedene informacije o cijenama lijekova nisu ponuda za prodaju ili kupovinu robe.
Podaci su namijenjeni isključivo za usporedbu cijena u stacionarnim ljekarnama koje posluju u skladu s člankom 55. Federalnog zakona o prometu lijekova od 12.04.2010. N 61-FZ.

Farmakološka svojstva

Vrijedi odmah spomenuti da je rinsulin NPH humani inzulin, koji su naučnici dobili pomoću modernih tehnologija povezanih sa rekombinantnom DNK. Ovaj inzulin se obično naziva sredstvom za koje je karakteristično prosječno trajanje djelovanja.

Nakon gutanja, aktivne tvari počinju komunicirati s receptorima koji se nalaze na vanjskoj membrani ćelija. Tako dolazi do stvaranja kompleksa receptora za inzulin koji vam omogućava da stimulirate različite procese unutar stanica.

Učinak rinsulina NPH povezan je s povećanjem unutarćelijskog transporta glukoze, kao i sa poboljšanjem asimilacije njegovih tkiva. Supstanca vam takođe omogućava da stimuliše glikogenogenezu i lipogenezu. Što se tiče proizvodnje glukoze u jetri, njena brzina se smanjuje.

Prethodno spomenuto trajanje djelovanja rinsulina NPH je takvo zbog ovisnosti brzine apsorpcije na mjestu ubrizgavanja i preporučenih doza.

Stručnjaci napominju da se efekat ovog lijeka počinje pojavljivati ​​za otprilike 1,5-2 sata nakon što se unese pod kožu. Što se tiče maksimalnog učinka, on će biti postignut za oko 4 sata, a efekat će početi slabiti za 0,5 dana nakon primjene. Deklarirano trajanje efekta je do 24 sata.

Učinak i potpunost apsorpcije u potpunosti ovise o mjestu uvođenja rinsulina NPH, kao i o dozi i koncentraciji u samom lijeku. Sve ove pokazatelje trebao bi utvrditi vaš liječnik, ni u kojem slučaju se ne smijete liječiti ovom dijagnozom, a to može dovesti do smrti.

Ova supstanca ne raspoređuje se ravnomerno po tkivima, a kroz placentarnu barijeru kao i u majčino mleko uopšte ne ulazi. Razaranje tvari događa se u bubrezima i jetri, ali najveći dio izlučivanje preuzimaju sami bubrezi.

Ovo su glavne indikacije za upotrebu rinsulina NPH, koje je naveo proizvođač:

  1. Prva vrsta dijabetesa
  2. Druga vrsta dijabetesa koja je u fazi kada se primijeti otpornost na oralne lijekove i djelomična rezistencija čak i na takve lijekove je moguće provesti ako se provodi složena terapija,
  3. Druga vrsta dijabetesa koja se razvija kod trudnica.

A evo glavnih kontraindikacija:

  • Prisutnost hipoglikemije,
  • Prekomjerna individualna osjetljivost na bilo koju od komponenti predmetnog lijeka ili čak na inzulin.

Obratite pažnju! Ni u kojem slučaju ne smijete započeti s uzimanjem ovog moćnog lijeka bez savjetovanja sa stručnjakom, jer rinsulin NPH može vrlo ozbiljno štetiti vašem zdravlju ako se koristi u situacijama kada to nije potrebno. I doista, sve se bolesti moraju liječiti s najvećom ozbiljnošću, posebno dijabetes melitus!

Da li je moguće koristiti tijekom trudnoće ili dojenja?

Razmatranje mogućnosti upotrebe ovog ili onog lijeka tokom trudnoće vrlo je važno.

Samo imajte na umu da je tijekom ovog perioda dozvoljeno uzimanje rinsulina NPH, jer, kao što je već spomenuto, aktivne komponente tvari ne mogu proći kroz placentarnu barijeru. Stručnjaci napominju da ako planirate zatrudnjeti u slučaju dijabetes melitusa, važno je učiniti tretman najintenzivnijim za ovo razdoblje (to odredite kod stručnjaka).

Važno je znati da se tijekom prvog tromjesečja trudnoće ženina potreba za inzulinom znatno smanjuje, a tijekom ostalog vremena vraća se na svoje prethodne razine.

Što se tiče samog porođaja i prvog vremena nakon njega, tada je u ovom trenutku smanjena i potreba za primjenom inzulina, ali povratak uobičajenim dozama je prilično brz. Ograničenja povezana sa postupkom lečenja tokom dojenja takođe nisu prisutna jer aktivne komponente rinsulina NPH ne mogu ući u majčino mleko.

Pravila aplikacije

Ovaj lijek može se davati samo supkutano, a doza se mora odabrati pojedinačno nakon što pacijent prođe niz studija koje je odredio specijalista.

Što se tiče faktora koji mogu utjecati na određivanje veličine doze, to je prije svega koncentracija glukoze. u lišću stanja pacijent se svakodnevno primjenjuje u količini od 0,5-1 IU po kilogramu tjelesne težine. Doze ovise i o mnogim pojedinačnim faktorima, tako da ih ni u kojem slučaju ne biste trebali pokušavati odabrati sami.

Što se tiče upotrebe rinsulina NPH kod starijih osoba, ova akcija je apsolutno uvijek praćena određenim rizikom, jer postoji velika šansa za razvoj hipoglikemije. Da bi se to izbjeglo, važno je pravilno odabrati dozu, prilagođavajući je specifičnoj situaciji.

Pacijenti suočeni sa oštećenom funkcijom jetre i bubrega trebaju biti spremni na činjenicu da će i rizik od hipoglikemije u ovom slučaju biti značajan. Da biste izbjegli ozbiljne posljedice, važno je mnogo češće nadzirati glukozu u krvi, kao i stalno prilagođavati dozu u skladu s preporukama liječnika.

  1. Temperatura rinsulina NPH uvijek bi trebala točno odgovarati indikatoru u sobi,
  2. U većini situacija lijek se ubrizgava potkožno u bedro, osim ako vam liječnik ne savjetuje drugačije (alternative su uvod u stražnjicu, trbušni zid i područje ramena),
  3. Važno je biti maksimalno oprezan, jer ako upadnete u relativno veliki krvni sud, mogu se razviti nepredviđene posljedice,
  4. Nakon ubrizgavanja injekcije ni u kojem slučaju ne smijete masirati mjesto na kojem je unesena,
  5. Trebali biste podučiti pravilima o načinu na koji treba davati rinsulin NPH.

Stručnjaci napominju da se ulošci koji sadrže rinsulin NPH moraju valjati između dlanova prije upotrebe, sve dok ne promijene boju (tvar treba postati mutna i jednolika, ali ne pjenasta).

Obavezno proverite kertridže pre upotrebe! Prvi znak pokvarene tvari jesu određene pahuljice koje se pojavljuju nakon miješanja, prisutnost bijelih i čvrstih čestica u rinsulinu NPH također znači i nepodobnost za upotrebu.

Važno je razumjeti da spremnici imaju poseban uređaj koji ne dopušta mogućnost miješanja njihovog sadržaja s bilo kojim drugim inzulinom, a sam spremnik može se napuniti samo jednom.

Ako se odlučite za upotrebu patrone s olovkom za špriceve i imate mogućnost ponovne uporabe, pažljivo pročitajte upute proizvođača proizvođača i ne odstupite od njih.

Nakon dovršetka samog uvoda, važno je odvrnuti iglu vanjskim poklopcem, tako da je uništite i osigurate maksimalnu sterilnost (činjenica je da možete spriječiti curenje, začepljenje ili prodor zraka). Sada ostaje samo da sami poklopac postavite na dršku.

Ni u kojem slučaju ne upotrebljavajte inzulin u olovci štrcaljke, ako je prethodno bio smrznut, ne možete ga pohraniti ni u hladnjak. Što se tiče lijeka, koji je u upotrebi, može se čuvati samo 4 sedmice, i to na sobnoj temperaturi.

Izvodljiva nuspojava

Evo glavnih nuspojava koje se najčešće javljaju:

  • Posljedice povezane s problemima vezanim za metabolizam ugljikohidrata (govorimo o hipoglikemijskim stanjima koja, ako se ne daju odgovarajuća pažnja i liječenje, mogu završiti čak i hipoglikemijskom komom):
    pretjerano znojenje
  • Slabost
  • Stalna vrtoglavica,
  • Značajno smanjenje oštrine vida.

  1. Quinckeov edem,
  2. Osip lokaliziran na koži
  3. Anafilaktički šok.

Razne lokalne reakcije:

  • Svrab na mestu gde ubrizgavate
  • Hiperemija,
  • Natečenost na mjestu na kojem ste je ubrizgali
  • Lipodistrofija (ako zanemarite savjet povezan s nekim promjenama na mjestu ubrizgavanja).

Ostale nuspojave:

  • Edemi raznih vrsta,
  • Smanjena oštrina vida od droga,
  • Hipoglikemija koja je rezultat predoziranja.

Obratite pažnju! U slučaju nuspojava, važno je što prije se posavjetovati sa stručnjakom, jer čak i mala kašnjenja mogu značajno povećati šansu da nećete moći uspješno riješiti problem!

Evo osnovnih smjernica kojih se morate pridržavati:

  1. Nemojte davati lijek ako na kraju miješanja, ova suspenzija ne postane jednolično mutna i bijela, što ukazuje na spremnost za upotrebu.
  2. Jedna terapija za doze koje odredi specijalista nije dovoljna, jer se one moraju neprestano prilagođavati ovisno o očitanjima koncentracije glukoze, a za to je potrebno provoditi kontinuirana mjerenja.
  3. Postoji ogroman broj uzroka hipoglikemije, to se može izbjeći samo ako slijedite sve preporuke stručnjaka, ne odstupajući od njih ni malo.
  4. Ako je doza pogrešno odabrana ili dođe do prekida u primjeni lijeka (što je posebno važno za osobe koje pate od dijabetesa tipa 1), povećava se i rizik od razvoja hiperglikemije. Vrijedi napomenuti da se prvi simptomi ove bolesti mogu pojaviti za samo nekoliko sati, ali ponekad se taj period povećava na nekoliko dana. Najčešće je za hiperglikemiju karakteristična jaka žeđ, kao i pojačano mokrenje, mučnina i povraćanje, stalna vrtoglavica, kao i lokalne manifestacije na koži, prvenstveno crvenilo i suhoća. Stručnjaci takođe ističu da se gubi apetit pacijenta i ima miris acetona, koji se može osjetiti na izdisaju. Sve se može završiti dijabetičkom ketoacidozom ukoliko se ne poduzmu potrebne mjere.
  5. Ako imate poremećaje povezane sa štitnom žlijezdom, kao i bubrezima i jetrom, tada je potrebno dozu inzulina značajno prilagoditi.
  6. Postoje grupe ljudi koje bi trebale pristupiti uporabi ovog lijeka s oprezom, pitajte svog ljekara za detalje.
  7. Neke popratne tegobe mogu značajno povećati potrebu za insulinom, a posebno one koje mogu biti praćene groznicom.
  8. Ako planirate prijeći na drugu vrstu inzulina ili lijek koji ga sadrži, to bi svakako trebali učiniti pod pažljivim i stalnim nadzorom stručnjaka! Najbolje ako odete u bolnicu na kratak vremenski period.

Olovka za brizgalicu Rinsulin NPH

Postoje mnogi lijekovi za dijabetes, pogodni za različite faze razvoja bolesti. Rinsulin NPH jedan je od najčešćih. To je ljudski inzulin u obliku suspenzije, koji se mora davati subkutano. Najpopularniji i najpovoljniji oblik ispuštanja je olovka za špriceve za rinsulin npx, koja je vodeća na tržištu od 1983. godine. Glavne prednosti su izuzetna jednostavnost neovisne uporabe lijeka.

Prednosti olovke za špriceve su neprocenjive. Ova metoda primjene inzulina pomaže precizno izračunati dozu ubrizgavanja, potrebnu koncentraciju glukoze, čini injekcije manje bolnim i lijek uvodi vrlo glatko i brzo. Čak i deca mogu da koriste olovku. Uređaj je za višekratnu upotrebu, što ima ogromne prednosti u odnosu na prošle mogućnosti primjene rinsulina.

Sastav i oblik oslobađanja

Sam lijek izgleda poput bijele suspenzije. Uz mućkanje, talog se pomiješa sa tečnošću, a suspenzija odmah postaje spremna za potkožnu primjenu. Prije upotrebe trebate provjeriti temperaturu proizvoda - ne smije biti ni previše vruće, niti previše hladno. Sastav rinsulina u 1 mililitru:

Aktivna supstanca: humani inzulin

Pomoćne tvari: Protamin sulfat

Natrijum-dihidrogen fosfat

Voda za injekcije

Farmakodinamika i farmakokinetika

Rinsulin NPH je humani inzulin srednjeg trajanja, koji je dobiven u laboratoriji pomoću rekombinantne DNK tehnologije. U interakciji s posebnim receptorom citoplazmatske membrane ćelija, lijek potiče unutarćelijske procese, zbog čega nivo glukoze u krvi raste. Primijenjeni lijek ne djeluje na pacijente na isti način, što je povezano sa brzinom apsorpcije i doziranjem. U prosjeku, nakon davanja, lijek djeluje nakon pola do dva sata.

Ovisno o mjestu primjene lijeka i o dozi, potpunost apsorpcije varira, početak djelovanja rinsulina. Raspodjela tkiva događa se neravnomjerno, gotovo se potpuno izlučuju bubrezima. Lijek ne prolazi kroz placentnu barijeru i u majčino mlijeko pa ga mogu koristiti trudnice ili dojilje.

Indikacije za upotrebu

Upotreba rinsulina indicirana je za prvu i drugu vrstu dijabetesa. U slučaju početnog stadija, ovaj lijek doprinosi sporom razvoju bolesti i kasnom nastanku teških posljedica. U drugom stupnju lijek se propisuje ako pacijent ima rezistenciju na oralne lijekove i provodi se kompleksna terapija. Pored toga, upotreba rinsulina moguća je u drugoj fazi kod trudnica.

Rinsulin NPH - upute za upotrebu

Da bi se utvrdila ispravna doza inzulina, potrebna je individualna konsultacija liječnika, ubrizgavanje se određuje ovisno o ukupnoj razini glukoze u krvi. Prosječna dnevna doza je obično od 0,5 do 1 IU / kg. Pažljivu pažnju treba posvetiti starijim pacijentima. To je zbog činjenice da za osobu u starosnoj dobi postoji visoki rizik od hipoglikemije, prema tome, količina primenjenog lijeka izračunava se uzimajući u obzir ovu osobinu starijeg organizma. Isto vrijedi i za pacijente s problemima jetre i bubrega.

Ni u kojem slučaju se inzulin ne smije smrzavati, preparat sobne temperature mora se davati supkutano u butini, prednjem trbušnom zidu, ramenu ili zadnjici. Mjesto ubrizgavanja nakon injekcije se ne može masirati. Prije upotrebe lijeka, rinsulinske patrone je potrebno valjati u dlanovima kako bi se suspenzija rinsulina ravnomjerno rasporedila i izbjegao talog. Suspenziju na ovaj način izmešajte najmanje 10 puta.

Posebna uputstva

Prije upotrebe proizvoda, provjerite cjelovitost i cjelovitost kertridža. Suspenzija treba da curi duž zidova uloška. Kad izravno koristite spremnik s olovkom, prvo morate pročitati upute proizvođača za uređaj. Na kraju davanja lijeka odvijte iglu sa poklopcem i na taj način osigurajte maksimalnu sterilnost olovke, stavite poklopac olovke na špricu na učvršćivač.

Lijek se ne smije davati ako nakon potresanja suspenzija ostane slojevita, ne postane bijela i zamućena. Mora se ispravno poštivati ​​doziranje i vrijeme uzimanja lijeka - prekidi u primjeni inzulina često dovode do hiperglikemije. Pažljivo pratite sadržaj ugljenih hidrata u hrani, redovno prilagođavajte dozu kod lekara, ako promijenite količinu i kvalitet tjelesne aktivnosti, uočite nuspojave.

Interakcija lijekova

Primjena s jednom špricom ne samo rinsulina, već i drugih lijekova je neprihvatljiva. Neki lijekovi pojačavaju hipoglikemijski učinak: bromokriptin, oktreotid, ketokanazol, teofilin, drugi, naprotiv, slabe: glukagon, danazol, fenitoin, epinefrin. Inzulin povećava otpornost na pića koja sadrže alkohol.

Nuspojave i predoziranje

Simptomi svojstveni hipoglikemiji - blijedica, znojenje, drhtavica, uznemirenost, glad, kožni osip, anafilaktički šok - često su nuspojave lijeka. U nekim slučajevima postoji oteklina i svrab na mestu ubrizgavanja ili razvoj lipodistrofije. Na početku primjene primijećuju se oštećenja vida. Ako dođe do hipoglikemije, pacijent mora o tome obavijestiti liječnika.

Kontraindikacije

Teška hipoglikemija i individualna netolerancija na pojedine komponente lijeka ili sam inzulin glavne su kontraindikacije za uzimanje lijeka. Tokom trudnoće i dojenja, lek nema kontraindikacije - lek ne utiče ni na bebu ni na majčino mleko. U svim ostalim slučajevima upotreba lijeka neće unositi katastrofalne posljedice.

Analozi Rinsulin NPH

Rinsulin ima mnogo analoga na farmaceutskom tržištu. Svi oni, na prvi pogled međusobno zamjenjivi, imaju niz osobina upotrebe, nuspojave, kontraindikacije za upotrebu, što bi trebalo uzeti u obzir pri odabiru lijeka. Kao alternativa lijeku, liječnik može pacijentu propisati sljedeće lijekove:

  • Biosulin N,
  • Vozulim-N,
  • Gensulin-N,
  • insulin izofan
  • Insulin Bazal GT,
  • Humulin NPH,
  • Rosinsulin S.

Rinsulin NPH Cijena

Raspon cijena lijekova u ljekarnama u Moskvi je mali i obično se određuje veličinom trgovačke marže u određenoj ljekarni.

"Dežurne apoteke na aveniji Ryazan"

Victor, 56 Uvođenje inzulina - sastavni dio mog života dugi niz godina. Jednostavne i razumljive upute, jednostavna upotreba - izvrsna opcija liječenja, pogodna za mnoge. Nuspojave su se pojavile samo jednom - vrtoglavica. Odmah su obavijestili liječnika da se više nisu pojavljivali simptomi.

Anna, 36 Tokom trudnoće prešla je na olovku za injekcije - ubrizgavanje je pojednostavljeno. Mnogo je jednostavnije i praktičnije raditi s takvim patronama - pitanje sterilnosti rješava se samo od sebe. Beba se rodila zdrava, kako je i obećao lekar. Nastavio sam koristiti drogu, za čim ne žalim.

Svetlana, 44 Kad mi je kćerka dijagnosticirala dijabetes, dogodio se šok. Pokazalo se da je u prvoj fazi sve lako riješiti rinsulinom i redovitim injekcijama. U početku su se plašili uložaka sa olovkom špriceva, a zatim su se navikli. Lijek ne uzrokuje poteškoće u upotrebi, dijete bi se moglo samostalno nositi čak i u školi.

Ekaterina, 32 godine, pročitala sam recenzije, pitala prijatelje, otišla sam liječniku - svi oni jednim glasom govore o rinsulinu kao najboljem sredstvu na tržištu za prvu fazu dijabetesa. Pokazalo se da lijek zaista djeluje, mjesecima upotrebe nisam osjećao neprijatnosti pri upotrebi.

Ostavite Svoj Komentar

Goden serijaCijena, rub.Ljekarne