CardioActive Taurine

CardioActive Taurin je metabolički pripravak koji sadrži komponentu taurina. Upotreba lijeka može poboljšati zdravlje bilo koje vrste dijabetes melitusa, ublažiti stanje pacijenata sa zatajenjem srca i smanjiti negativne efekte određenih lijekova.

ATX kôd: C01EB (Ostali lijekovi za liječenje srčanih bolesti).

CardioActive Taurin je metabolički pripravak koji sadrži komponentu taurina.

Oslobađanje oblika i sastava

Lijek ZAO Evalar (Rusija) dostupan je u obliku tableta. 1 tableta sadrži 500 mg aktivne tvari - taurina, kao i pomoćne tvari. U 1 ćelijskom pakovanju nalazi se 20 okruglih bijelih tableta. 3 blistera i upute za upotrebu nalaze se u 1 kartonskom pakovanju.

Farmakološko djelovanje

Aktivna supstanca je taurin - aminokiselina koja se sintetiše iz cisteina i metionina i spada u skupinu sulfonske. Izvor taurina za ljudsko tijelo su životinjski proizvodi i dodaci prehrani.

Izvor taurina za ljudsko tijelo su životinjski proizvodi.

Aktivna supstanca ima sljedeća svojstva:

  • normalizuje fosfolipidni sastav ćelijskih membrana,
  • stimulira metaboličke procese u srčanom mišiću, bubrezima, jetri,
  • normalizuje izmenu kalijuma i kalcijum-magnezijuma na ćelijskom nivou,
  • poboljšava mikrocirkulacijski protok organa vida,
  • povećava kontraktilnu aktivnost miokarda,
  • smanjuje dijastolički pritisak,
  • pokazuje antioksidativno delovanje,
  • Ima antistres efekat, jer oslobađa prolaktin, adrenalin i gama-aminobuternu kiselinu, koji učestvuje u metaboličkim i neurotransmiterskim procesima mozga.

Pomaže normalizaciji ravnoteže vode. Inhibira razvoj dijabetičke retinopatije. Dodatak je indiciran za sportaše, jer povećava izdržljivost tokom fizičkog napora.

Farmakokinetika

Farmakokinetika lijeka karakterizira visok stupanj apsorpcije taurina. Najveća koncentracija neke tvari u krvi prilikom uzimanja 0,5 g postiže se u 1,5 sati. 24 sata nakon primjene, potpuno se izlučuje iz tijela.

Narine - kako koristiti, dozirati i kontraindikacije.

Kako koristiti lijek Ciprofloxacin 500 - pročitajte u ovom članku.

Indikacije za upotrebu

Farmaceutsko sredstvo je propisano kao dio složene terapije:

  • kardiovaskularni zatajenje različitog porijekla,
  • arterijska hipertenzija
  • dijabetes tipa 1 i 2, uključujući umerenu hiperholesterolemiju,
  • zaštititi stanice jetre produženom upotrebom antigljivičnih sredstava,
  • intoksikacija srčanim glikozidom

Kako uzimati CardioActive Taurine

Lijek se uzima oralno 25 minuta prije jela. Operite vodom ili nezaslađenim čajem na sobnoj temperaturi. Režim doziranja određuje lekar specijalista uzimajući u obzir dijagnozu i individualne karakteristike pacijenta.

Pacijentima sa srčanom insuficijencijom propisuje se 0,5 ili 1 tableta 2 puta dnevno. Maksimalna doza je 6 tableta dnevno. Kurs terapije traje 30 dana.

Lijek se uzima oralno 25 minuta prije jela.

U slučaju trovanja glikozidom propisuje se 1,5 tableta dnevno.

Za zaštitu stanica jetre propisuju se 2 tablete dnevno, podeljene u 2 doze. Trajanje liječenja ovisi o trajanju tijeka terapije antifungalnim agensima.

Uzimanje lijeka za dijabetes

Taurin nema utjecaj na snižavanje šećera u krvi, ali povećava osjetljivost stanica na inzulin. Zbog antioksidativnog djelovanja, supstanca inhibira razvoj vaskularnih lezija.

  1. U slučaju dijabetesa melitusa ovisnog o inzulinu u kombinaciji sa terapijom inzulinom, propisuje se 1 tableta 2 puta dnevno. Tijek liječenja je 90-180 dana.
  2. U slučaju dijabetes melitusa koji nije ovisan o insulinu u kombinaciji s uzimanjem drugih hipoglikemijskih sredstava ili dijetom, propisuje se 1 tableta 2 puta dnevno.
  3. Uz dijabetes melitus koji nije ovisan o insulinu, uključujući prisustvo umjerenog povećanja kolesterola, propisuju se 2 tablete dnevno, podjeljeno u 2 doze.

Taurin ne smanjuje nivo šećera u krvi.

Nuspojave

Moguće su pojedinačne alergijske reakcije na komponente lijeka. Aktivna supstanca pojačava proizvodnju klorovodične kiseline u stomaku. Uz dužu upotrebu moguće je pogoršanje gastritisa ili peptičkog čira.

Lijek može povećati osjetljivost na inzulin i izazvati hipoglikemiju kod pacijenata s dijabetesom.

Upotreba u starosti

U starijih ljudi promjene razine taurina nepovoljno utječu na metabolizam. Manjak aminokiselina u velikim količinama koje se nalaze u mrežnici izaziva razvoj hroničnih očnih bolesti, smanjuje radnu sposobnost.

Koncentracija tvari u krvnoj plazmi starijih osoba iznosi u prosjeku 49 μmol / L, a kod mladih - 86 μmol / L. Nakon povrede nivo taurina u starijih bolesnika opada.

Stoga možemo govoriti o prikladnosti dodatnog konzumiranja taurina u starosti, posebno nakon ozljede ili operacije.

Uticaj na sposobnost upravljanja mehanizmima

Ne utječe na sposobnost kontrole mehanizama i uključenja u aktivnosti koje zahtijevaju povećanu koncentraciju pažnje.

Lijek nema direktnu interakciju s alkoholom.

Interakcija s drugim lijekovima

Interakcija lijekova sa litijumskim lijekovima inhibira uklanjanje taurina iz tijela, doprinoseći njegovom nakupljanju u krvi. Smanjuje toksične efekte na jetru zbog upotrebe antigljivičnih sredstava. Istodobna upotreba diuretika nije preporučljiva, jer lijek ima diuretski učinak.

CardioActiva Taurina Analogs

Izravni analozi lijeka, odabrani za djelatnu tvar:

  • Dibicor je pripravak u obliku tableta koji poboljšava stanje kardiovaskularnog sistema i metabolizam u slučaju poremećaja unosa glukoze,
  • Taurin - lijek proizveden u obliku kapi za oči koji se koriste u liječenju različitih očnih bolesti, te tableta koje se koriste u složenom liječenju zatajenja srca i endokrinih bolesti povezanih s oštećenim unosom glukoze,
  • Igrel - kapi za oči koje se koriste u lečenju različitih vrsta katarakte i kod povreda rožnice,
  • Taufon je oftalmološko sredstvo koje se koristi za liječenje distrofičnih lezija oka.

Slično u pogledu indikacija za uporabu i njezino djelovanje: Pumpan, Lisinopril, Libicor, Trifas 10, Bisoprol, itd. Prije upotrebe bilo kojeg analognog lijeka, potrebno je pažljivo proučiti svojstva aktivne tvari i indikacije.

Recenzije o CardioActive Taurine

Prije upotrebe, preporučuje se pročitati recenzije.

Ivan Ulyanov (terapeut), 44, Perm

Taurin je esencijalna aminokiselina za ljudsko tijelo. Kao dio složene terapije, svojim pacijentima propisujem suplement s taurinom. Supstanca pomaže poboljšanju vida, snižavanju holesterola u krvi, normalizaciji metabolizma vode i soli. Snižava krvni pritisak kod hipertenzije od 1 stepena. Alat se može koristiti za sprečavanje različitih patologija srca i krvnih sudova, ali pod nadzorom stručnjaka.

Vasily Sazonov (endokrinolog), 40 godina, Samara

Propisujem pacijentima s kompleksnim liječenjem kardiovaskularnih i endokrinih bolesti povezanih s oštećenim unosom glukoze. Lijek ima širok spektar djelovanja, lako se dozira, praktično ne izaziva alergijske reakcije. Već nakon 12-15 dana od početka upotrebe, koncentracija šećera i holesterola u krvi počinje opadati.

Valentina, 51, Vladivostok

Za prevenciju i jačanje zdravlja srca već nekoliko godina uzimam vitamine i dodatke ishrani. Nakon jedne doze ovog sredstva, zdravlje se poboljšava. Nakon tečaja nivo kolesterola u krvi opada, poboljšava se cirkulacija krvi, pa se stoga može koristiti za sprečavanje ateroskleroze. Uz ovaj alat, CardioActive Evalar pohađao je i poseban kurs. Takođe efikasan i jeftin alat.

Peter, 38, Kostroma

Preporučuje se kao efikasan lijek za snižavanje nivoa šećera. Uzimam ga 10 dana, ali još nisam uzeo. Nakon uzimanja tableta, javlja se snažna energija, povećana efikasnost. Nadam se da će se alat nositi s njegovom glavnom svrhom.

Oblik i sastav

CardioActive Taurine dostupan je u obliku tableta: plosnato-cilindrična, bijela ili gotovo bijela, s prekrivačem i rizikom (20 kom. U blister pakiranju, u kartonskoj kutiji za 2 ili 3 pakiranja).

Sastav 1 tableta:

  • aktivna supstanca: taurin - 500 mg,
  • pomoćne komponente: povidon, mikrokristalna celuloza, natrijum karmeloza, kalcijum stearat, koloidni silicijum dioksid.

Farmakodinamika

Taurin normalizuje razmjenu jona kalcijuma i kalija u ćelijama, ima pozitivan učinak na fosfolipidni sastav ćelijskih membrana, te ima osmoregulacijski i zaštitni učinak na membranu. Sposobni su da regulišu oslobađanje gama-aminobuterne kiseline, adrenalina, prolaktina i drugih hormona, kao i reakcije na njih. Pokazuje svojstva inhibicijskog neurotransmitera. Taurin ima antioksidativno djelovanje, regulira oksidativne procese, sudjelujući u sintezi proteina respiratornog lanca u mitohondrijama. Uz to, utječe na citohrome koji sudjeluju u metabolizmu različitih ksenobiotika. Zahvaljujući taurinu poboljšavaju se metabolički procesi u jetri, srcu i drugim tkivima i organima, povećava se protok krvi i smanjuje ozbiljnost citolize u bolestima jetre.

U bolesnika s kardiovaskularnom insuficijencijom taurin smanjuje intraardijalni dijastolički tlak, povećava kontraktilnost miokarda. Kod arterijske hipertenzije uzimanje taurina umjereno snižava krvni tlak (BP), a s hipotenzijom on praktički nema utjecaja na krvni tlak.

Lijek smanjuje hepatotoksičnost antifungalnih agenasa, neželjene efekte koji se javljaju kod predoziranja srčanih glikozida i sporih blokatora kalcijevih kanala. Kod pacijenata koji su podvrgnuti jakim fizičkim naporima, CardioActive Taurin povećava izdržljivost.

U bolesnika sa šećernom bolešću, smanjenje koncentracije glukoze u krvi događa se unutar 14 dana nakon početka terapije lijekovima.

Prilikom uzimanja taurina tokom 6 mjeseci, primjećuje se poboljšanje mikrocirkulacijskog protoka krvi oka.

Kontraindikacije

  • teška dekompenzirana srčana insuficijencija,
  • starost do 18 godina
  • trudnoća i dojenje,
  • povećana osjetljivost na komponente lijeka.

Oprez treba biti oprezan pacijentima s teško oštećenom funkcijom bubrega.

Uputa za upotrebu CardioActiva Taurine: metoda i doziranje

CardioActive Taurine se uzima oralno, 20 minuta prije obroka.

  • zatajenje srca: 250-500 mg 2 puta dnevno, trajanje lijeka - 1 mjesec. Ako je potrebno, doza se može povećati na 2000-3000 mg,
  • intoksikacija srčanim glikozidom: najmanje 750 mg dnevno,
  • šećerna bolest tipa 1: 500 mg 2 puta dnevno u kombinaciji sa terapijom inzulinom, trajanje lijeka - 3-6 mjeseci,
  • šećerna bolest tipa 2: 500 mg 2 puta dnevno u kombinaciji sa dijetnom terapijom ili drugim oralnim hipoglikemijskim lijekovima,
  • šećerna bolest tipa 2 (uključujući umjerenu hiperholesterolemiju): 500 mg 2 puta dnevno.

CardioActive Taurine: cijene u internetskim ljekarnama

KARDIOAKTIVNI TAURINE 500mg 60 kom. tablete

CardioActive Taurine tablete 500 mg 60 kom.

Kardioaktivni Taurin 60 tableta

Kardioaktivni taurin tbl 500mg br. 60

Obrazovanje: Državni medicinski univerzitet Rostov, specijalnost "Opća medicina".

Podaci o lijeku su generalizirani, daju se u informativne svrhe i ne zamjenjuju službena uputstva. Samo-lijek je opasan za zdravlje!

Ako je vaša jetra prestala raditi, smrt bi nastupila u toku jednog dana.

Prema istraživanju WHO-a, svakodnevni polusatni razgovor na mobitelu povećava vjerovatnost za razvoj tumora na mozgu za 40%.

Američki naučnici sproveli su eksperimente na miševima i zaključili da sok od lubenice sprečava razvoj ateroskleroze krvnih sudova. Jedna grupa miševa pila je običnu vodu, a druga sok od lubenice. Kao rezultat toga, posude druge grupe bile su bez holesterola.

Postoje vrlo zanimljivi medicinski sindromi, poput opsesivnog gutanja predmeta. U stomaku jednog pacijenta koji boluje od ove manije otkriveno je 2500 stranih predmeta.

Prema statističkim podacima, u ponedjeljak se rizik od ozljeda leđa povećava za 25%, a rizik od srčanog udara - za 33%. Budite oprezni.

Prema mnogim naučnicima, vitaminski kompleksi su praktički beskorisni za ljude.

Naučnici sa Univerziteta Oxford proveli su niz studija tokom kojih su došli do zaključka da vegetarijanstvo može biti štetno za ljudski mozak, jer dovodi do smanjenja njegove mase. Zbog toga, naučnici preporučuju ne isključivanje ribe i mesa iz njihove prehrane.

Najrjeđa bolest je Kuru. Samo su predstavnici plemena Fore u Novoj Gvineji bolesni od nje. Pacijent umire od smijeha. Vjeruje se da je uzrok bolesti jedenje ljudskog mozga.

Više od 500 miliona dolara godišnje se troši samo na lijekove protiv alergija u Sjedinjenim Državama. Da li još uvijek vjerujete da će se pronaći način kako konačno pobijediti alergije?

Tokom života prosječna osoba proizvodi ne manje od dva velika bazena pljuvačke.

Osoba koja uzima antidepresive u većini slučajeva opet će patiti od depresije. Ako se osoba sama snalazi s depresijom, ima sve šanse da zauvijek zaboravi na ovo stanje.

Redovnim posjetom solariju šansa da se dobije karcinom kože povećava se za 60%.

74-godišnji australijski stanovnik James Harrison postao je darivatelj krvi oko 1.000 puta. Ima rijetku krvnu grupu, čija antitijela pomažu novorođenčadi koja boluje od teške anemije u preživljavanju. Tako je Australijanac spasio oko dva miliona djece.

Težina ljudskog mozga je oko 2% ukupne tjelesne težine, ali on troši oko 20% kisika koji ulazi u krv. Ta činjenica čini ljudski mozak izuzetno osjetljivim na oštećenja uzrokovana nedostatkom kisika.

Posao koji osoba ne voli mnogo je štetniji za njegovu psihu nego nedostatak posla uopće.

Znatno je porastao broj zaposlenih koji se bave uredskim poslovima. Ovaj trend je naročito karakterističan za velike gradove. Kancelarijski posao privlači muškarce i žene.

Način primjene

  • zatajenje srca: 250-500 mg 2 puta dnevno, trajanje lijeka - 1 mjesec. Ako je potrebno, doza se može povećati na 2000-3000 mg,
  • intoksikacija srčanim glikozidom: najmanje 750 mg dnevno,
  • šećerna bolest tipa 1: 500 mg 2 puta dnevno u kombinaciji sa terapijom inzulinom, trajanje lijeka - 3-6 mjeseci,
  • šećerna bolest tipa 2: 500 mg 2 puta dnevno u kombinaciji sa dijetnom terapijom ili drugim oralnim hipoglikemijskim lijekovima,
  • šećerna bolest tipa 2 (uključujući umjerenu hiperholesterolemiju): 500 mg 2 puta dnevno.

Predoziranje

Nema dokaza o predoziranju lijekom.

Potrebno je kontrolirati doktora prilikom uzimanja lijeka kao dijela složene terapije za liječenje intoksikacije srčanim glikozidima, dijabetes melitusom, zatajenjem srca.

Prema uputstvu CardioActive Taurine ne utječe na sposobnost upravljanja vozilima i druge složene mehanizme koji zahtijevaju brzinu psihomotornih reakcija.

CARDIOACTIVE TAURINE recenzije

  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled

  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled

  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled
  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled

  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled

  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled
  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled

  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled
  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled
  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled
  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled
  • Prijavite zloupotrebu
  • Podijelite recenziju
  • Stranica za pregled

Kardioaktivno koristim redovno nakon što sam zbog bolesti stekao 30-ak dodatnih kilograma. Doktor mi je propisao lijek jer je rekao da je s mojom težinom opterećenje na srcu jako veliko i rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti raste, dao je i preporuke za mršavljenje, ali ja imam problema s tim .. to se ne radi. Redovito koristim i kardioaktivan nakon što sam zbog bolesti stekao 30-ak dodatnih kilograma. Doktor mi je propisao lijek, jer je rekao da je s mojom težinom opterećenje na srcu jako veliko i rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti raste, dao je i preporuke za mršavljenje, ali ja imam problema s tim .. to ne funkcionira, tako da mogu samo bolje tablete.

Ono što mi se svidjelo kod ovog preparata je njegov bogat i, što je najvažnije, prirodni „srčani“ sastav, koji sadrži mnogo taurina (usput, to je dobro za dijabetičare, jer ova komponenta snižava šećer), omega 3, koenzim Q10 i glog. Nastojim izmjenjivati ​​različite vrste ovog lijeka tako da tijelo prima različite vitamine, a posljednji put ga uzimam s taurinom.Za pretile ljude i za dijabetičare, prema meni je najpotrebniji i najkorisniji lijek.

Nakon tečaja taurina, uvijek osjećam kako je srce počelo lakše i lakše raditi, osjeća se kratkoća daha, izdržljivost srca postepeno raste i ne kuca tako snažno nakon aktivnosti. Tokom čitavog perioda upotrebe ovog lijeka, nikad nije bilo bolova, štucanja u srcu, mislim da je to pokazatelj jer su mnogi, čak i među mojim prijateljima, počeli s velikim težinama.

Planiram smršavjeti, ali u međuvremenu dolazi do velikog opterećenja na srčanom mišiću, i dalje ću piti ovaj lijek, 300 rubalja je pravi novčić, ali s druge strane, lijek daje snažnu prevenciju srčanih bolesti, pa je za mene kada ga odbijem u svojoj težinskoj kategoriji ekvivalent za sporo samoubistvo.

Izgled

Okrugle cilindrične tablete su mliječno ili bijele boje. Rizici i prepadi uzrokovani proizvodnjom omogućavaju jednostavno dobivanje potrebne doze lijeka frakcijskom primjenom. Lako je podijeliti na dva jednaka dijela i uzeti 0,5 do 1,5 tableta prema receptu doktora.

Obrazac za puštanje - 20 komada u fleksibilnom aluminijskom pakovanju, koji se stavljaju u kartonsku kutiju s priloženim uputama.

Unutrašnje punjenje

Tablete sadrže:

  • Taurine. Poboljšava rad srca, ubrzava metaboličke procese u ćelijama, mrežnici i normalizuje fosfolipidnu ravnotežu. Smanjuje zastoj u krvožilnom sistemu, što utiče na glatko smanjenje visokog krvnog pritiska. Djeluje kao diuretik, ne zaostajući za "kemijskim" analogima. Sposobna je da smanji povišen holesterol, glukozu u krvi, toksičnost biljnih lekova. Povećava efikasnost.
  • Povidone je enterosorbent. Lakše - sakuplja toksine koji nastaju u tijelu, veže ih i uklanja kroz crijeva.
  • Mikrokristalna celuloza je izvor dijetalnih vlakana. Pročišćava organizam od toksina, toksina, holesterola, radionuklida. Dobiva se od pamuka. Bezopasan, netoksičan, apsorbuje štetne materije.
  • Kroskarmeloza natrijum je praškasta supstanca. Dodaju se tokom oslobađanja tableta za brzu rastvorljivost lijeka u želucu.
  • Kalcijum stearat je sol koja se koristi u tabletama za tablete.
  • Koloidni silicijev dioksid je bijela tvar (prah) bez mirisa. Uklanja štetne mikroorganizme, otrove, alergene.

Prodaje se u ljekarnama bez recepta, ali ne zaboravite da se odnosi na lijekove. Pripisujući sebi ćud i bez savjetovanja s liječnikom, potvrđujete neodgovoran odnos prema vlastitom tijelu.

Pravilna upotreba i određivanje dnevne doze

Učinkovitost bilo kojeg terapijskog sredstva ovisi o pacijentovoj disciplini, načinu primjene i tačnoj dozi. Činilo bi se - što je teško? Uzeo je tabletu, oprao - misija je završena, čekamo učinak. Do toga će doći nakon što se poštuju sva pravila detaljno opisana u općim uputama o lijeku, koje mi kao pacijenti često zanemarujemo, ne želeći pročitati do kraja.

Kardioaktivni taurin propisan je za složeno liječenje srčanog zatajenja, intoksikacije povezane s prekoračenjem doze srčanih i antifungalnih lijekova na bazi biljnih proizvoda, šećerne bolesti tipa 1 i 2.

Glavna supstanca lijeka je aminokiselina. Treba ga uzimati pola sata prije jela, kao alternativu - 3 sata nakon obroka. Tableta koja uđe u stomak tokom obroka neće se u potpunosti apsorbirati. Većina će jednostavno izaći iz tijela. Prijem neće dati željeni efekat.

Doktor uvijek izračunava dozu na temelju primljenih testova, općeg pregleda, uzimajući u obzir pacijentovo stanje, njegove pritužbe i pridružene bolesti. Kod zatajenja srca ovo je od vitalnog značaja. Ako imate problema sa srcem, nikada ne uzimajte lekove bez recepta lekara.

Kod zatajenja srca tablete taurina uzimaju se dva puta dnevno, 0,5 do 1 tableta. Kurs traje mjesec dana. Povećanje doze može propisati samo ljekar.

Za otklanjanje intoksikacije izazvane srčanim preparatima biljnog porijekla, dnevna doza je 1,5 tableta.

Taurin je poznati lijek za pacijente sa dijabetesom sa oštećenjem vida. Kod dijabetesa tipa 1, dnevna doza je 2 tablete dnevno tokom 6 mjeseci. Podijeljeni su u dvije doze: ujutro i veče. Dijabetes tipa 2 i visok holesterol "zahtijevaju" 1-2 tablete dnevno.

Ne zaboravite da se ovaj lijek koristi kao dodatak esencijalnim lijekovima. Ne može zamijeniti lijekove koje je prethodno propisao ljekar.

Sastav i oblik oslobađanja

Taurin poboljšava metaboličke procese u srcu, jetri i drugim organima i tkivima. Kod hroničnih difuznih bolesti jetre, taurin povećava protok krvi i smanjuje ozbiljnost citolize.

KardioAktivni tretman taurina za kardiovaskularnu insuficijenciju (CCH) dovodi do smanjenja zagušenja u malim i velikim krugovima krvotoka: smanjuje se intrakardijalni dijastolički tlak, povećava se kontraktilnost miokarda (maksimalna stopa kontrakcije i opuštanja, indeksi kontraktilnosti i opuštanja). Lijek umjereno snižava krvni tlak (BP) u bolesnika s arterijskom hipertenzijom i praktički nema utjecaja na krvni tlak kod bolesnika s kardiovaskularnom insuficijencijom s niskim krvnim tlakom.

CardioActive Taurin smanjuje nuspojave koje se javljaju kod predoziranja srčanih glikozida i „sporih“ blokatora kalcijevih kanala i smanjuje hepatotoksičnost antifungalnih lijekova. Povećava performanse tokom teških fizičkih napora.

Kod šećerne bolesti, otprilike 2 tjedna nakon početka uzimanja CardioActive Tuarin, koncentracija glukoze u krvi smanjuje se. Primjećeno je i značajno smanjenje koncentracije triglicerida, u manjoj mjeri - koncentracija kolesterola, smanjenje aterogenosti plazmskih lipida. Dužom upotrebom lijeka (oko 6 mjeseci) primijećeno je poboljšanje mikrocirkulacijskog protoka krvi oka.

Nakon jednokratne oralne primjene 500 mg CardioActive Taurina, aktivna tvar taurin se određuje u krvi nakon 15-20 minuta, te dostiže maksimum nakon 1,5-2 sata. Lijek se u potpunosti izluči za jedan dan.

Doziranje kardioaktivni taurin

Kod zatajenja srca, CardioActive Taurin se uzima oralno u 250-500 mg (1/2 - 1 tableta) 2 puta dnevno 20 minuta prije jela, tijek liječenja je 30 dana. Doza se može povećati na 2-3 g (4-6 tableta) dnevno.

U slučaju intoksikacije srčanim glikozidima - najmanje 750 mg (1,5 tableta) dnevno.

Kod šećerne bolesti tipa 1 - 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno u kombinaciji sa terapijom inzulinom u trajanju od 3-6 mjeseci.

Kod šećerne bolesti tipa 2 - 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno u kombinaciji sa dijetnom terapijom ili drugim hipoglikemijskim sredstvima za oralnu primjenu.

Kod dijabetesa tipa 2, uključujući umjerenu hiperholesterolemiju - 500 mg (1 tableta) 2 puta dnevno.

Pogledajte video: Modicare well cardio active benifit and details (April 2024).

Ostavite Svoj Komentar