Kako se vanilija može zamijeniti u pečenju

Savršeno zamjenjuje vanilin šećer i aromu naribanu suhu ili osušenu koru limuna, limete ili naranče.

Na votki pravim i prirodni šafran (štapići od stabljike), uskršnjim kolačima dodajem uskršnje kolače, aroma i nijansa tijesta su neopisivo lijepi.

Imam i bocu prirodnog ulja ruže za kuhanje, možete dodati nekoliko kapi u tijesto, umak je slatkast.

Ako su pita ili muffini s jabukama, onda ništa bolji od cimeta nije smislio.

Đumbirski kolači se peku sa kardamomom, đumbirom, muškatnim oraščićem itd.

Za pizzu možete sipati mješavinu provansalskih biljaka ili pojedinačno bosiljak, timijan, mažuran i pehtragon.

Ako pečete kruh, u tijesto dodajte kopar, sjemenke kumine, naribani češnjak ili luk i zelje, dok mijesite.

Bolje je ne koristiti vanilin šećer za pečenje. Vanilin šećer dobar je za tekuća jela (žele, milkshakes, kreme, deserti, skuta) - pri pečenju će se jedva primijetiti jedna, dvije ili tri vrećice vanilin šećera, ako uopće netko nauči miris vanilije u pečenju.

Za pečenje je bolje koristiti vanilin: umjereno, naravno. Sam vanilin je jeftin, a šećer bez vanilina mnogo je jeftiniji nego kod vanilije.

Ima ih još prirodna vanilijaali mi to ne smatramo :) - to je previše. nije budžet :)

Ali zapravo miris vanilije ništa osim vanilije ili esencije vanilije neće zamijeniti. Dodatak cimeta, mrvice ili esencija (osim vanilije, prirodno) će dati potpuno drugačiji miris, a ne vaniliju.

Vanillin: kako zamijeniti dodatak?

Dajući svakom jelu svoj rok ukusa i mirisa, primarni je zadatak svih koji žele pripremiti nešto jedinstveno i ugodno. Naravno, vanilin često postaje jedan od najvažnijih sastojaka. Široko se koristi u kuvanju kao dio proizvodnje različitih pekarskih, slastičarskih, mliječnih i drugih proizvoda.

Uz to, njegova upotreba poznata je kao dio aromatizacije čaja i raznih koktela, pa čak i alkoholnih pića. Nježna, lagana aroma koja daje ovaj začin svakom proizvodu visoko je cijenjena u cijelom svijetu.

Naravno, domaćice koje oduševljavaju svoje domaćinstvo ukusnim domaće pečenjetakođe često koriste ovaj određeni proizvod. Međutim, u praksi postoje situacije kada vanilin iz nekog razloga nije dostupan ili ga određeni ljudi ne mogu koristiti. Šta to može zamijeniti?

Vrijedi napomenuti da postoji veliki broj zamjena koje mogu biti slične ovom začinu i značajno se razlikuju po podrijetlu. Radi praktičnosti, sve raspoložive karakteristike dijelimo u dvije kategorije.

Dakle, suplementi koji imaju zajedničko sa vanilijom osnova. Svojstvena prednost upotrebe takvih proizvoda je ta što vam u potpunosti omogućuju očuvanje i prenošenje izvornog ukusa i mirisa što je mnogim potrošačima prilično poznato. Prirodna vanilija, koja je trenutno dostupna na tržištu, nudi se u obliku mahuna.

Neobičnu, bogatu, stabilnu aromu, kojoj duguje obilje primjerenog esencijalna uljaSkoro svi se vole. Vrijedi napomenuti da su nedostatak prilično visoki troškovi, kao i potreba za preliminarnom složenom obradom. Da biste dobili sjemenke vanilije, prvo morate namočiti osušene mahune, a zatim ih izrezati i ukloniti sadržaj.

Ekstrakt vanilije

Vanilija ekstrakt je mnogo zgodniji i efikasniji alat kad ga trebate koristiti u svakodnevnom životu. Supstituirana u obliku ekstrakta i praha, može se vrlo dobro koristiti za dodavanje bilo kojim hladnim jelima. Ekstrakt je alkoholna tinktura samog vanilijevog mahuna. Najbolje ga je koristiti tamo gdje nakon toga nema potrebe za dodatnom toplinskom obradom.

To je zbog činjenice da ekstrakt, kada je izložen visokoj temperaturi, isparava i gubi svoja svojstva. Ako uzmete prašak za pečenje, onda je on mnogo prikladniji za termičku obradu, može se koristiti u kolačima i raznim slatkim tepsijama. Prah nastaje mljevenjem cijelih mahuna vanilije.

Vanilin šećer

Vanilin šećer prilično je efikasna alternativa čistom vanilinu. Vrijedno je napomenuti da je koncentracija vanilina u ovom proizvodu samo 4%. Stoga se takav proizvod mora staviti više. Obično se par vanilina izjednačava sa parom žlice šećera.

Naravno, osim upotrebe čistog vanilina, sasvim je moguće koristiti gotove specijalizirane aditive s aromom vanilije. Obično su to složene smjese, koje uključuju mnogo drugih sastojaka osim samog vanilina. U mogućnosti su donijeti mnoge dodatne okuse vašim proizvodima.

Ostale vrste začina

Vrijedi napomenuti da se vanilin može u potpunosti zamijeniti druge vrste začina. Fino naribana limunova korica može pružiti izuzetno rafiniranu aromu jelu. Često je potražena u proizvodnji keksa i kolača, torti i ostalih proizvoda. Okus citrusa izuzetno je lagan, odličan za gotovo sve vrste slatkiša. Ako volite eksperimentirati, možete i to koristiti narandža, koji će dodati dodatnu svježinu i krišku praznika svakom komadu pečenja.

Cimet se koristi od davnina. U velikom broju slučajeva može se koristiti i kao alternativa vaniliji. Slatkog okusa, uz ugodnu aromu, izvrstan je za maslac i bilo koje drugo pecivo. Najčešće se koristi za pite od jabuka, jer ovdje savršeno nadopunjuje aromu jabuke i stvara neopisiv spoj sofisticiranosti.

Sjeme anisa

Tradicionalni vanilin možete zamijeniti starijim lijekom u obliku sjemenke anisa. Imaju svježu, atraktivnu aromu, a karakteriše ih i slatkast ukus. Đumbir i klinčići, iako imaju izrazito posebna aromatična svojstva, prilično su sposobni obogatiti svako pečenje ukoliko ih uzmete u pravim omjerima. Vrijedi napomenuti da je potonji karakterističan po pomalo otočkom ukusu, no, u kombinaciji s voćem već su se odlično pokazali.

Vanilin šećer: Svojstva

Kalorije: 411 kcal.

Energetska vrijednost proizvoda Vanilin šećer:
Proteini: 0,007 g.
Masti: 0,007 g.
Ugljikohidrati: 95.799 g.

Vanilin šećerkoji se najčešće nalazi na policama naših trgovina, je mirisni prah bijele boje koji se sastoji od kristalnog vanilina i granuliranog šećera pomiješanih u određenim omjerima. Omjer komponenata određuje GOST i ostaje dugo vremena nepromijenjen. Skuplje verzije ovog aditiva koriste prašak dobiven iz mahuna vanilije. Boja takvog proizvoda treba biti bijela s crnim mrljama.

Jedna od najmanjih vrećica vanilin šećera, čija je težina četiri grama, što je jednaka žličica bez brda, dovoljna je da aromatizira jedan kilogram gotovog proizvoda, iako neke domaćice radije dodaju dvostruku količinu kako bi poboljšale aromu. Trenutno se na policama mogu vidjeti vanilin šećer u raznim pakiranjima. Pakovanja imaju težinu od četiri grama do kilograma. Cijena malog aromatičnog dodatka je niska kesa.

Vanilija miriše na domaću pečenje. Nemoguće je zamisliti miris njenog ili drugog peciva, kao i razna slatka jela bez ove arome.

Sama vanilija raste vrlo kapriciozno u uzgoju, jer biljkama su potrebni posebni uslovi i umjetno oprašivanje. Zbog toga su kuhari bili prisiljeni tražiti zamjenu za ovu mirisnu supstancu. Postao je kristalni prah željene arome. Ova umjetna zamjena stekla je široku primjenu među stanovništvom, posebno u kuhanju kod kuće zbog visokih troškova prirodne vanilije.

Hemijski proizveden proizvod je vrlo gorak i visoko koncentriran, pa se zbog praktičnosti domaćica miješa sa šećerom.

Primjena

Upotreba vanilin šećera je vrlo široka. Najčešće se koristi u kuvanju kao sredstvo za aromatiziranje raznih jela. Nevjerojatan i jedinstven ukus i miris dodavanjem ovog proizvoda stječu:

  • mlečna kaša
  • Charlotte
  • kakao i topla čokolada,
  • mousses i ostali delikatni deserti,
  • domaći sladoled
  • milkshakes,
  • cupcakes
  • keksi
  • kolači i kolači od medenjaka,
  • pečenje maslaca.

Ovom proizvodu dodaju se i aromatizirajuće glazure, kreme i impregnacije, koje naknadno prekrivaju ili prekrivaju domaće poslastice.

Kulinarski stručnjaci smatraju da je kombinacija ovog mirisnog granuliranog šećera sa vrhnjem najbolja kompozicija: maslačka i krema od maslačka toliko su ukusni da ih je očigledno nemoguće odvojiti od slastičarne koja je ukrašena. Čak i uobičajena krema tučenog maslaca sa kondenzovanim mlijekom i dodatkom kesice drugog vanilin šećera u nju ispasti će besprijekorno. Teško će se razlikovati ovaj domaći proizvod od kreme koja se koristi za slaganje tvorničkih kolača.

Miješajući aromatizirani šećer s sirom, možete dobiti ne samo omiljenu svačiju masu sa vanilijom, već i napraviti ukusnu tepsiju, kolač od sira, palačinke od sira, kolačiće ili lijeni knedle. Također, ovu smrdljivu masu možete zamotati u palačinke ili koristiti kao punilo za torte od peciva, sira. I možete, bez oklijevanja, ispeći obične krafne u dubokoj masnoći. Miris koji će dodati vanilin šećer skuti dugo će vam visjeti po kući i pobuditi radosno raspoloženje u svim domaćinstvima.

I mingevi, sufle sa želatinom, te peciva i keksi s dodatkom vanilin šećera u njima su jednostavno nevjerojatni.

A ako osušenu koru limuna ili naranče pomiješate sa dodatkom za aromu, pa je dodate muffinima, onda nema većeg uživanja.

Kada dodati?

Kada dodati vanilin šećer? Ovo pitanje uzbuđuje sve mlade specijaliste kulinarstva.

Najčešće se ova aromatična komponenta stavlja u tijesto s praškom za pecivo. Kada se vanilin šećer doda u mliječnu mliječ, pomiješa se sa škrobom, a potom, nakon što se smjesa otopi u maloj količini prokuhanog mlijeka ili vode, masa se izlije u glavni volumen proizvoda.

Prilikom pripreme muffina u obliku patke, iskusni slastičari preporučuju da ovu komponentu ne dodaju u samo tijesto, već u masu brašna, strahujući da se tijesto ne bi moglo pojaviti predugo i iz toga bi se stvorio peroksid.

U proizvodnji slatkih omleta ili keksa vanilin šećer miješa se sa solju, a potom i većim dijelom šećera. Nakon toga masa umutiti zajedno sa proteinima.

Kako biste dobili lijepu koru na maslacu za pečenje, preporučuje se izmiješati malu količinu šećera i kašiku masnog masti s žumanjcima, a zatim ovu masu aromatizirati prstohvatom aromatičnog šećera ili ekstrakta vanilije. Vjerujte, ljepota pečenja premašit će sva vaša očekivanja, a ukusan miris čut će čak i susjedi!

Šta se može zamijeniti?

Kako zamijeniti gotov vanilin šećer? Odgovor na ovo pitanje je jednostavan. Ekstrakt vanilije ili vanilije ili u ekstremnim slučajevima aroma vanilije. Potonje se, usput, najbolje očituje u tekućim formulacijama, ali u pečenju nikako ne odgovara očekivanjima domaćica, jer ne podnosi visoke temperature. No, da ne rizikujete, najbolje je napraviti vanilin šećer vlastitim rukama.

Domaći vanilin šećer

Kuhanje vanilijevog šećera kod kuće neće vam oduzeti puno vremena, ali definitivno će riješiti problem jer ga nemate u svojoj kuhinji. Sastav proizvoda je vrlo jednostavan. Uz to, tako dobiven vanilin šećer bit će jeftiniji od proizvoda koji je pakiran u industrijskim uvjetima. Da biste napravili visokokvalitetni vanilin šećer kod kuće, potrebne su vam vage, granulirani šećer i vanilija ili mahuna vanilije. Odaberite posljednje dovoljno duljine, jer se duge mahune smatraju najuzvišenijim.

Dakle, izmjerite kilogram granuliranog šećera i izlijte ga u duboku, suhu posudu. Dodajte mu strok vanilije, zgnječen u žaru do praškastog stanja. U slučaju korištenja prirodne komponente, možete bez oklijevanja i udvostručiti normu: proizvod iz ovoga bit će samo aromatičniji.

Ako vam prirodna vanilija nije dostupna, možete je zamijeniti kristalnom vanilijom. Njegov udio u kilogramu šećera iznosi 1:10, odnosno 100 grama. Kao rezultat toga, dobit ćete oko 275 doza aromatičnog šećera. Ne zaboravite da, kao i svaki proizvod koji se može otopiti u tekućini, vanilin šećer mora biti zaštićen od vlage. Čuvajte ga u dobro zatvorenoj staklenoj posudi i uvijek napunite čistom i suhom kašikom.

Odgovor na pitanje - dobro je znati

Kako ukloniti travu?

Kako uzgajati đumbir?

Kako napraviti čaj?

Kako se zauvijek riješiti žohara?

Kako oprati kaputić u pisaćem stroju?

Kako oprati patike u veš mašini?

Kako očistiti odjeću sa žvakaćim gumama?

Kako sušiti cipele?

Kako napraviti sir?

Kako naoštriti noževe?

Kako oprati vunene stvari?

Kako očistiti posudu vani?

Ljepota i zdravlje

Ljepota i zdravlje - trebali bi postati ne samo cilj svake žene, već i prava životna filozofija. Međutim, to uopće ne znači da je potrebno ići liječnicima i kozmetičarima, trošeći nevjerojatan novac u klinike i kozmetičke centre. Moderna žena ima pristup veoma važnom resursu - znanju. Stoga svoje zdravlje i ljepotu možete održavati kod kuće putem narodnih lijekova koje je već testiralo na desetine, pa čak i stotine tisuća ljudi.

Tajne ljepote i zdravlja odavno su otkrile naše bake i prabake, jer nisu imale tako bogat izbor kozmetike, sredstava za uljepšavanje, dodataka prehrani i lijekova. Koristili su se isključivo darovima prirode i, naravno, izgledali lijepo. No, ne zahtijevamo da se odreknemo dostignuća moderne znanosti, već ih trebamo koristiti umjereno. Najvažnije je ne naštetiti!

Pokušaćemo da vam kažemo o tome kako održavati kondiciju dok ostanete zdravi i lijepi, koristeći za to i moderne metode i narodne recepte. Poboljšajte se kod nas!

Maske za masnu kosu kod kuće

Vitamini za zube

Liječenje tonzilitisa narodnim lijekovima

Želatina za kosu

Narodni lijekovi za liječenje artritisa

Akne i mrlje nakon akni

Otitis - liječenje narodnim lijekovima

Luk maska ​​za kosu

Inhalacije s Miramistinom

Mikro komponente

Mikrokomponente poput vitamina, elemenata u tragovima i makroćelija - Ovo su integralne komponente ljudskog tijela, koje u njemu igraju vrlo važne uloge, podržavajući i pružajući funkcije važne za život. Tako, na primjer, gvožđe omogućava prijenos kisika do organa i tkiva. Takav primjer može se dati za svaki mikrokomponent. Treba razumjeti da višak nije manje opasan od deficita.Mikrokomponente trebaju biti u uravnoteženom stanju u tijelu, pa samim tim i prehrana treba biti prilično raznolika. Istražujući na ovom mjestu zašto je potreban ovaj ili onaj mikrokomponent, koliko ga dnevno trebamo, kao i u kojim proizvodima i u kojim količinama sadrži, možete sami napraviti pravi i koristan meni.

Pored toga, željeli bismo vam skrenuti pažnju na činjenicu da, često, ne jedemo samo zdravu hranu koja sadrži samo toliko potrebne vitamine i minerale. Hrana zasićena bojama, aromama, konzervansima, pojačivačima ukusa, stabilizatorima, emulgatorima, antioksidansima ulazi u našu prehranu. Sve su to poznati E-shki, koji nas stalno plaše. Naravno, od male su koristi, ali nisu svi toliko štetni koliko izgledaju. Treba samo proučiti pitanje dodataka prehrani, a vi možete odabrati onu hranu koja definitivno nije štetna za vaše tijelo. Kako kažu, upozoreni - znači naoružani!

Vrste vanilina

Često domaćice pokušavaju zamijeniti vanilin šećer vanilinom. Međutim, u prehrambenoj industriji, kako bi se uštedjeli, začinjeni proizvod često se zamjenjuje jeftinijim kolegom. Zove se vanilin. U pogledu aromatičnih svojstava, ona se praktično ne razlikuje od vanilije. Ali ukus pečenja u koji se dodaju pravi štapići vanilije puno je veći od ukusa u pecivu s dodatkom vanilin. Osim prehrambene industrije, vanilija se široko koristi u proizvodnji parfema, kozmetike i mnogih lijekova. Vanillin se koristi precizno u kuvanju. Dešava se u 3 vrste: praškasti, tečni, kristalni. Prva vrsta - vanilin prah - koristi se za pravljenje vanilin šećera, koristi se i u proizvodnji čokolade. Tečni vanilin široko se koristi u konditorskoj industriji: dodaje se slatkišima. Treća vrsta začinjenog proizvoda koristi se u pečenju.

Kuhanje vanilin

Za pripremu pekarskih proizvoda najčešće se koristi vanilin ili šećer na njenoj osnovi. Vrećica vanilin šećera obično sadrži 2 g proizvoda. Treba imati na umu da u velikim količinama začinjena tvar daje jelu gorčinu. 4-9 grama vanilina obično se dodaje u 1 kg tijesta. U mliječne proizvode, za poboljšanje ukusa, dodajte 0,5–2 grama vanilin šećera. Začini se dodaju jelima i kolačima na samom kraju njihove pripreme kako aroma ne bi ishlapila prebrzo. Prašak od vanilije koristi se ne samo za pojačavanje arome, već i za omekšavanje neželjenog ukusa u jelima. Vanillin je visoko topiv u vrućoj vodi, eteru, alkoholu i pićima daje blag okus i neuporedivu aromu.

Recept za vanilin šećer: Metoda br. 2

Ako kod kuće nema vrećice vanilin šećera, a nema vremena za pripremu, možete upotrijebiti njegove nadomjestke. Dakle, kako zameniti vanilin šećer? Za ove svrhe obično se koristi obični vanilin. Stup vanilin može zamijeniti 2 male kašike vanilin šećera. No, kako ne biste uvijek tražili odgovor na pitanje što može zamijeniti vanilin šećer, bolje je ga sami skuhati i ubuduće ga koristiti prema potrebi. U prvom receptu treba insistirati na šećeru i vaniliji 3-4 tjedna. Sledeća metoda ne zahteva takvo mnogo vremena.

Kako se može zamijeniti vanilin šećer?

Pečenje s vanilijom uvijek je mirisno. Ali često nema začinjene tvari pri ruci. Kako zamijeniti vanilin šećer? U ove svrhe možete koristiti esenciju vanilije: 12,5 grama zamjenjuje 20 grama vanilin šećera. Jedinstvena aroma pečenja može se dodati dodavanjem 1 male kašike ekstrakta vanilije u tijesto. Ali češće domaćice za kuhanje koriste obični vanilin. Umjesto vanilijevog šećera, neki dodaju cimet ili kardamom. Ali u ovom slučaju, rezultiralo jelo neće ugoditi vlasnicima kuće neusporedivom aromom vanilije.

Za šta je vanilin šećer dobar?

Mnogi kažu da je vanilin šećer vanilin. Ali ovo je pogrešno. Vanilija čini samo osnovu šećera i zbog toga ima mnoštvo korisnih svojstava. Prije svega, aroma vanilije ima umirujući učinak na ljudsko tijelo. Začinjen miris može pomoći da se riješite mnogih bolesti. Vanilin pomaže kod nesanice, konvulzija, alergija, artritisa, groznice, histerije. Aroma vanilije ukroti ljutnju, smanjuje osjećaj anksioznosti, iritacije, pomaže opuštanju. Vanilija stimulira organizam i poboljšava raspoloženje. To je i antioksidans, antidepresiv, pomaže u aktiviranju moždane aktivnosti i normalizaciji probave. Malo ljudi zna da je vanilija afrodizijak. Iz svega navedenog jasno je kako ona ne samo da daje neusporedivu aromu jelima, već i koristi čovjeku. No, tako da je okus pripremljene hrane na visokom nivou, bolje je koristiti prirodnu vaniliju i šećer na njenoj osnovi.

"Vanili kolači"

  • 125 gr. puter
  • 3 jaja
  • 300 gr brašno
  • 1,5 kašika praška za pecivo,
  • kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 75 ml mlijeka.

Prvo morate pomiješati šećer i puter. Ulje mora biti na sobnoj temperaturi. Dalje, dodajte tamo jaja i dobro izmešajte. Zatim u smjesu ulijemo brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, sol i sve promiješamo. Na kraju, sipajte mleko. To bi trebalo biti gusto, ljepljivo tijesto. Pripremamo posude za pečenje i tamo stavljamo papirnate košare. Pola napunite svaku korpu. Dalje, stavite bilo koji nadjev (čokoladu, komadiće voća ili bobica) i napunite ga tijestom. Pecite vanilijene muffine na 175 ° C. Kada pečenje porumeni, možete ga izvaditi iz rerne. „Vanilin muffini“ su elastični, a nadjev dobro ide uz tijesto. Peciva su zaista aromatična i vrlo ukusna. A ako "Vaniffine muffine" stavite u hermetičku posudu i ostavite ih preko noći, onda će sljedećeg dana biti još ukusniji. Desert od vanilije izvrstan je za obiteljski odmor ili dječju zabavu.

Ostavite Svoj Komentar