Recepti naših čitalaca

Ako pročitate ove redove, možete zaključiti da ste vi ili vaši najmiliji bolesni od dijabetesa.

Proveli smo istragu, proučavali gomilu materijala i najvažnije provjerili većinu metoda i lijekova za dijabetes. Presuda je sljedeća:

Da su dobili sve lijekove, to je bio samo privremeni rezultat, čim je prestao unos, bolest se naglo pojačala.

Jedini lijek koji je dao značajan rezultat je Difort.

Trenutno je to jedini lek koji može potpuno izlečiti dijabetes. Naročito snažno djelovanje Difort pokazalo se u ranim fazama dijabetesa.

Zatražili smo od Ministarstva zdravlja:

A za čitatelje naše stranice sada postoji prilika
dobiti nelagodu BESPLATNO!

Pažnja! Slučajevi prodaje lažne droge Difort postali su sve učestaliji.
Ako narudžbu koristite na gore navedenim vezama, zajamčeno vam je da ćete dobiti zvanični proizvod od službenog proizvođača. Osim toga, prilikom narudžbe na službenoj web stranici, dobivate jamstvo povrata novca (uključujući troškove prijevoza) u slučaju da lijek nema terapeutski učinak.

Paradajz čorba sa vermicellijem, bosiljkom, paprikom, začinskim biljem i sojinim sosom na holandskom „Amsterdam Lanternu“

Juha od paradajza s vermicellijem, bosiljkom, paprikom, začinskim biljem i sojinim sosom na holandskom "Amsterdam Lanternu"? 7-8 paradajza? 2 žlice. kašike vermicellija? 3 grančice bosiljka? 2 kašike šećera? 1 kocka povrća? 2 kašike mljevene paprike? 3 žlice. kašike biljnog ulja? 1 / 4h

Brusketa sa bosiljkom Šta će mi trebati: 1 štruca, 3-4 paradajza, 2 režnja češnjaka,? šolja nasjeckanog zelenog bosiljka, 3 kašike. l maslinovo ulje, 1 kašika. l vinsko sirće, mljeveni crni biber, sol i započnite s kuvanjem: kruh narežite na kriške, osušite

Pasulj od graha sa bosiljkom Trebat će vam: 1,2–1,5 l vode ili povrća, 200 g sitnog bijelog pasulja, 3 velike čvrste rajčice, 1 veliki luk, 1-2 režnja češnjaka, 1 kašika luka. sitno sjeckani zelje bosiljka, 2 kašike. l maslinovo ulje, prstohvat sušenog kiselog umaka,? tsp osušene

Sastojci
Tjestenina - 1/2 šolje
Konzervirani ili kuvani pasulj - 1 šolja
6-8 šampinjona
Mala hrpa bosiljka
3-4 češnja belog luka
1 kašika maslinovo ulje
Sol, biber - po ukusu

Recept za grahovu supu sa gljivama i bosiljkom:
Grah prvo namočite preko noći, a zatim dodajte vodu i kuhajte dok ne omekša. Zatim u šerpu sipajte 3 šolje vode. Kad voda proključa, dodajte tjesteninu, tjestenine treba kuhati dok se pola ne skuha, pa dodajte grah (ostavite četvrtinu graha za kasniju upotrebu), sol po ukusu. Simmer. Kad prokuha dodajte nasjeckane gljive, mješavinu bosiljka i sjeckani bijeli luk. Preostali grah pretvorite u kašu i dodajte čorbi sa maslacem. Promiješajte i kuhajte otprilike 2-3 minute.

Pasulj od graha - srdačan, hranljiv prvi kurs. Recept za juhu od pasulja možete naći na jelovniku gotovo bilo kojeg svijeta na svijetu. Juhe s pasuljem ugodno će vas iznenaditi raznovrsnim opcijama! Više o juha od graha .

Bogata topla juha sa grahom savršeno će poduprijeti i vratiti snagu. Jednostavan recept za juhu od graha na mesnom juhu pomoći će vam da se brzo nosite s njegovom pripremom.

Ako imate domaću piletinu, onda je uspjeh vaše supe namijenjen i prije nego što je počnete kuhati. Predlažemo da kuhate za juhu od graha u pilećem juhu.

Samo napravite srdačnu i mršavu supu za ručak. Napravite pasulj od graha sa krompirom.

Domaća, srdačna juha od pasulja i riže tako je ukusna. Za ručak preporučujem zdravu supu, jer grah je dobar za srce.

Ukusna i začinjena supa s piletinom, povrćem, pasuljem i začinima! Brzi korak po korak recept. Ova zagrijavajuća zimska supa rastopit će vam srce!

Danas ćemo kuhati jednostavnu, ali vrlo ukusnu i hranljivu supu od graha. Grah u Rusiji pojavio se u sedamnaestom veku, a Azteci ga još spominju. Zrno sadrži proteine ​​koji su po svojstvima uporedivi sa proteinima životinjskog porijekla, a prepuni su aminokiselina i minerala. Jednom riječju, skladište :)

Ova brza juha od graha kuhana je ne više od 15 minuta, dovoljno je na zalihama povrtni goveđi juh, kao i sir, konzervirano povrće i začini.

Savršena kombinacija graha i goveđeg bujona brzo će vratiti snagu.

Srčana, ukusna i mirisna grčka supa „Fasolada“ nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uživaju ga svi rođaci i prijatelji, posebno uz svježu kiselu pavlaku ili gusti jogurt.

Juha od povrća od graha pomaže tokom posta. Zašto je dobar? Ukusno je i zadovoljavajuće. Šta još trebate?

Za ručak je dobra juha od svinjetine i graha. A kuhati je lako.

Brza i lagana juha od graha spravlja se od konzerviranog pasulja, mljevenog mesa i riže.

Češka juha od graha s dimljenim kobasicama - ukusna, srdačna i začinjena.

Ukusna, srdačna i mirisna gljiva supa sa grahom. Šampinjoni odlično idu uz grah, supa je srdačna i hranljiva.

Pasulj od graha recept je za srdačan i ukusan prvi obrok. Zdrava juha od pasulja priprema se bez mesa. Na isti način kao i grah, od graha može se napraviti i supa.

Juha se pravi od pilećih nogu i pasulja, a u supu se dodaje pečeni čili papar, koji jelu daje posebnu pikantnost.

Predstavljam vam pažnju mađarske supe od pasulja. Može se kuhati u postnim danima.

Pasulj, tjestenina i zelje glavni su sastojci ove lagane juhe od graha, koja se priprema za nekoliko minuta.

Jednostavna pasuljna juha od dimljenog mesa kada nema vremena ništa izmisliti. Po ovom receptu prvo se jelo brzo ispostavlja i uz to je zadovoljavajuće - provjereno!

Juha s knedlama od pasulja privući će pažnju ljubitelja mahunarki.

Recept za ukusnu pasulj od graha sa pavlakom. Pravo ime ove prekarpatske supe je Pidbyvana Pasul. Ako na Transcarpathia kažu "pidbyvani juha" - to znači supa kuhana u kiseloj pavlaci s dodatkom brašna.

Čorba od cvekle zdrav je prvi obrok za ručak. Juha je prema ovom receptu jako zadovoljna zbog govedine i crvenog pasulja, koji su dio sastava. Ova će se juha svidjeti ne samo odraslima, već i djeci! Takođe je niskokalorična, nema uobičajeno povrinsko prženje.

Ovo nije supa - ovo je najčišće energetsko piće! Čak i potpuno mudar čovjek nakon posla, pojevši „Chili con carne“ supu za večeru, nalazi snagu u mnogim stvarima :))

Armenska supa od pasulja „Lobahashu“ veoma je ukusna i zadovoljavajuća. Tradicionalno se pravi od sorti crvenog pasulja, ali mislim da možete kuhati iz gotovo bilo kojeg dostupnog, ili od sortimenta.

Minestrone supa pravi se od povrća, tjestenine i pasulja. Svi su proizvodi jednostavni i pristupačni u bilo koje doba godine. A na večeri se možete pohvaliti jelom italijanske kuhinje.

Juha od piletine i pasulja originalno je ukusno i nezapleteno jelo.

Ovaj recept ubrzava da se supa priprema s konzerviranim grahom i povrćem za koje nije potrebna dugačka termička obrada - mrkva, luk i stabljika celer.

U dane korizme razvedrujemo obrok prvim jelima. Danas vam predlažem omiljeno jelo mog domaćinstva - mršava supa od paradajza s pasuljem i gljivama.

Šarena, ukusna, supa rajčica sa grahom, tjesteninom i mljevenim mesom.

Za italijansku mineštru od supe pogodno je bilo koje povrće. Za ovu minestrone, čiji je recept opisan u nastavku, vrlo dobro odabran skup proizvoda. Minestrone postaje zasićena i sjajna.

Ukusna i zadovoljavajuća juha od gljiva uljepšat će dan posta.

Ukusna salata od svinjetine iznutrice (bubrega i srca), s grahom i malim dodatkom rajčice, kao i dresing od masti s češnjakom.

Uvijek pomozite kod supa od povrća. Jednostavno, ukusno i zdravo. I takođe s povrćem. Ujedinjenje. Nema svježeg povrća? Pogodno i smrznuto.

Po meni je kombinacija proizvoda u čorbi vrlo uspješna. Ukusna i zadovoljavajuća supa.

Koristeći samo mikrovalnu možete kuhati tako mirisnu i srdačnu juhu s grahom.

Ukusna, zdrava i lagana povrtna supa sa šampinjonima možete pripremiti iz gotovo bilo kojeg seta povrća koji imate. Povrće može biti i svježe i smrznuto. Gljive pržene soja sosom - glavni "vrhunac" ovog jela.

Pasulja od graha kuhana u sporom šporetu ima jedno svojstvo - pasulj u juhi je mekan, ali nije ni jedan kuhan!

Za ovu brzu supu trebat će vam gotova piletina, konzervirana rajčica i pasulj, smrznuti kukuruz i začini. Takođe je preporučljivo imati gotovu pileću juhu.

Za italijansku mineštru od supe pogodno je bilo koje povrće. Za ovu minestrone, čiji je recept opisan u nastavku, vrlo dobro odabran skup proizvoda. Minestrone postaje zasićena i sjajna.

Takva grahova supa ispada da je bogata i zadovoljavajuća, jer se polovina graha pire i stavlja u juhu, a pasulj od pasulja kuha se u rerni.

Čorba sa slanutkom, grahom i lećom jedna je od sorti indijske dhale. Ukusno, zadovoljavajuće, zdravo, a ako maslac zamijenite biljnim, možete dobiti izvrsno prazno jelo.

Eintopfov recept je recept za gustu supu koja u jednom "loncu" (na njemačkom - Eintopf) kombinira prvo i drugo jelo, uvijek jednostavna i hranjiva.

Da biste napravili ovu supu, potrebni su vam samo rajčica, pasulj i savojski kupus.

Ovaj recept za juhu od povrća s mesnim okruglicama ima par značajki u sastavu sastojaka, a što se razlikuje od ostalih supa.

Seljački supovi istočne Francuske. Vrlo ukusno, veoma bogato, jer je ostajalo 2 sata da odstoji u rerni.

Spojimo grah i leću u jednu juhu, sve najzdravije i najukusnije za vas.

Tanjur vruće mirisne juhe - kao atribut kućne udobnosti, mira i topline - ugrijat će, zadovoljiti vašu glad i poboljšati vam raspoloženje. U ovom receptu za goveđu supu, jednostavno i zdravo povrće: krompir, šargarepa, luk, celer, pasulj, paradajz. Mljeveno meso se brzo kuha i čini goveđu i povrtnu supu ukusnom i zadovoljavajućom.

"Pidbyvani" su, kao što rekoh, sve supe na kiseloj pavlaci, a "rame" je struna pasulja. Predlažem da kuhate mirisnu prekarpatsku supu od zelenog graha, sa pavlakom. Ova se supa može jesti i vruća zimi i hladna za vrućih dana.

Ukusna i zadovoljavajuća supa. Čvrsti vitamini! Probajte!

Ukusna i zadovoljavajuća juha od gljiva uljepšat će dan posta.

Čorba od cvekle zdrav je prvi obrok za ručak. Juha je prema ovom receptu jako zadovoljna zbog govedine i crvenog pasulja, koji su dio sastava. Ova će se juha svidjeti ne samo odraslima, već i djeci! Takođe je niskokalorična, nema uobičajeno povrinsko prženje.

Unatoč činjenici da je ova supa od gljiva mršava, ispada da je vrlo gusta, bogata, srdačna i mirisna.

Ljudi su poznavali i koristili recepte za grah i supe jako dugo. Čorba ili grahova juha zasiti se brzo i dugo vremena, recept za juhu od graha je jednostavan i, u tradicionalnoj verziji, uključuje samo dostupne proizvode. Pasulj od graha, čiji recept ćete pronaći na našoj web stranici, može biti mesna ili slana. Pasulj od graha s mesom - na primjer, supa s dimljenim mesom i grahom, šurpa ili chobra s grahom, pileća supa s pasuljem - bilo koji recept na našoj web stranici. A recept za mineralnu supu od Minestrone, čorbe od graha sa gljivama, juhu od graha i kupusa, supa od paradajza i graha je mršava.

Za recept za supu trebat će vam:

  • rajčica (konzervirana) - 1 limenka
  • beli pasulj (konzerviran) - 1 limenka
  • luk - 1 kom.
  • beli luk - 2 režnja
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • povrtni juha - 500 ml
  • tjestenina (kovrčava) - 200g
  • bosiljak - 1 hrpa bosiljka - rod grmlja ili grmlja porodice Labiaceae. Začinjena biljka, može se koristiti kao u. "href =" / rječnik / 193 / bazilik.shtml ">
  • biber, sol po ukusu.

Recept za supu:

Za kuhanje paradajz čorbe s bosiljkom i tjesteninom potrebno je.

Ogulite i sitno naseckajte luk i beli luk. Paradajz nasjeckajte, izvadite vodu iz pasulja, bacajte ih u drugar.

U zagrijanu tavu s maslinovim uljem stavite luk i češnjak, pržite dok ne postane prozirno. Dodajte nasjeckani paradajz, sok od paradajza, pasulj i povrće. Dođite do vrenja, smanjite vatru i pirjajte 15 minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući.

Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi. Odbacite je u fil, stavite vodu u paradajz čorbu.

Operite, osušite i osipajte listove bosiljka. Nasjeckajte glavni dio, ostavite nekoliko komada za ukras. Dodajte u supu, sol i papar po ukusu, kuhajte još 1 minutu.

prosječna ocjena: 0.00
glasova: 0

Pasulj sa grahom - opći principi i metode pripreme

Pasulj od graha nije samo bogat i hranjiv, već ima i poprilična korisna svojstva. Grah sadrži cijele naslage proteina koji se bolje apsorbiraju od životinja, mnogo vitamina, elemenata u tragovima, posebno sumpora, aminokiselina.

Juha se kuha od zelenog pasulja, ali najčešće od sušenog pasulja raznih sorti i boja. Štaviše, tokom termičke obrade graha, u njemu se skladište sve korisne tvari. Jela s ovog graha voljeli su mnogi ljudi iz cijelog svijeta - juhe od pasulja nalaze se u svim nacionalnim kuhinjama - od ruske i talijanske do francuske i meksičke.

Posebno je ovakvu juhu korisno jesti zimi - jer ne samo da će zagrijati iznutra, već će vas i razveseliti, jer grah sadrži mnogo vitamina B skupine koji se aktivno bore protiv depresije.

Grah ima brojne prednosti, ali postoji jedna mana - kuha se dugo. Stoga, da biste smanjili vrijeme kuhanja supe, treba ga namakati nekoliko sati, a najbolje cijelu noć. Za to vrijeme imat će vremena da se natapa vlaga, nabubri i tokom kuhanja juha će brzo postati meka. Ako je soba topla, bolje je staviti grah za namakanje u frižider da ne postane kiseo. Stručnjaci kažu da će grah biti ukusniji ako ga ne namočite tekućom, već ključalom hladnom vodom. Tijekom namakanja grah ne samo da omekšava, već ostavlja i oligosaharide - tvari koje se praktično ne probavljaju, usložnjavaju proces probave i doprinose povećanom stvaranju plinova. Zbog toga vodu u kojoj je bio namočen grah mora biti drenaža, a grah treba dobro oprati.

Pasulj od graha - najbolji recepti

Što može biti ukusnije od zdjele ljute juhe od graha? Samo grahova supa sa mesom. Ovdje ćemo ga kuhati, pogotovo jer se brzo kuha. Bilo koje meso je pogodno za supu - svinjetina, govedina, teletina i piletina takođe će biti ukusni. Grah je prethodno namočen.

Sastojci: 0,5 kg mesa (može na kosti), 2 šargarepe, 250 g belog pasulja, 1 luk, 4 srednja krompira, biljno ulje, stabljika celera, prema ukusu začina.

Izlijte meso i pasulj i kuhajte. U ovo vrijeme ogulite i isjecite preostalo povrće - krompir na kockice i 1 šargarepu s kolutima. Pripremite nadjev od druge šargarepe i luka - isjeckajte nasjeckano povrće u ulju.

U pripremljeni čorb s mesom i pasuljem stavite krumpir i kriške mrkve. Kad se meso skuva, može ga se ostaviti u tavi kakvo je ili se može izvaditi, odvojiti od kosti, izrezati na kriške i vratiti u juhu. Deset minuta nakon polaganja krumpira, dodajte pečenku i stabljiku celera. Nakon 20 minuta, dodajte sol u supu, dodajte željene začine - mljevenu papriku ili grašak, sol, lovorov list. Nakon pet minuta, isključite vatru i ostavite supu da vari. Na tanjir možete dodati zelje i krišku limuna.

Jednostavna, ali vrlo ukusna supa. Dimljeno meso može biti bilo koje dimljeno meso - rebarca, jela, rebarca, čak i dimljena pileća krila. Ako ne pronađete papriku, kuhajte bez nje.Juha će biti ukusnija ako prilikom prženja stavite jednu ili dvije nasjeckanih svježih ili konzerviranih rajčica zajedno s paradajz pastom. Redovni pasulj se može zamijeniti konzerviranim, a onda se dodaje na kraju kuhanja.

Sastojci: 0,5 kg dimljenog mesa, 300 g graha (prethodno natopljenog), 1 komad šargarepe, paprike i luk, 100 g paradajz paste, po ukusu: sol, začini, bilje.

Pasulj kuhajte 20 minuta, a zatim dodajte dimljeno meso. Kad postane mekan, dodajte krompir, isečen na kockice ili slamke i kuhajte 15 minuta. U ovo vrijeme na ulju popržite sitno sjeckanu papriku, luk i grubo naribanu mrkvu. Kad je prženje spremno, dodajte mu paradajz pastu, pržite je minutu-dvije i prebacite cijelu povrtnu masu u juhu. Na samom kraju dodajte sol, začine i zelje.

Gljive se kombiniraju s gotovo svim proizvodima, posebno se grah dobije s njima. Daju jelu poseban, jedinstven ukus. Umjesto pilećih, možete uzeti pileća krilca, sitnice od četiri do pet, ovisno o veličini. Prethodno namočite grah.

Sastojci: 1,5 l vode ili juha, piletina - 400 g, 200 g crvenog graha i svježih gljiva, jedna stola / kašika maslaca i biljnog ulja, pileća mast, jedan luk i mrkva, 2 srednje krumpira, po ukusu sol, biber i zelje .

Pasulj kuhajte dok se ne skuva, dodajte piletinu. Dok se sve kuha, gljive narežite i pržite na maslacu na pola s povrćem. Ako će biti puno vode iz njih, ona se može odliti (ne uliti), a samih gljiva se porumeni. U zasebnoj tavi ispeći pileću masnoću od rendanog mrkve i sjeckani luk.

U juhu stavite na kockice narezani krompir, a nakon 15 minuta propržite povrće i gljive. Dodajte so i biber. Pet minuta prije kraja kuhanja, ulijte tečnost iz gljiva i dodajte peršin.

Možemo reći da se kuha ekspres juha. Priprema se stvarno brzo, jer koristi se gotovi konzervirani grah. Kobasice (ili kobasice) je bolje uzimati dimljene, ispada da su ukusnije.

Sastojci: 0,5 kg kobasica (kobasice), 2 luka i šargarepe, 2 staklenke konzerviranog crvenog pasulja, 2 velika krumpira, po ukusu, sol, papar i začinsko bilje, za prženje - mast ili biljno ulje.

Bačeni krompir bacite u kipuću vodu (čorbu). Dok se kuha, zagrijte ulje ili otopite mast i pržite naribanu mrkvu i nasjeckani luk. U šerpu dodati tavu, u teglu staviti grah, lovorov list, dodati sol, dodati biber i ostaviti da malo prokuha. Deset minuta prije kraja kuhanja dodajte proizvoljno nasjeckane kobasice (kobasice). Isključite juhu da se malo prokuha i sipajte na tanjire, dodajući zelje.

četiri polovine pilećih prsa,

45 g nasjeckanog peršuna,

Pileći juha od 750 ml,

400 g konzerviranog belog pasulja

4 uši kukuruza

1. Procijedite pileći fond u velikoj posudi, umočite opranu pileću prsa u nju i kuhajte na umjerenoj vatri 15 minuta.

2. U tavi sa debelim dnom otopite maslac. U tavu stavite nasjeckani luk na sitne komade i pržite dok ne postane proziran.

3. U luk dodajte nasjeckanu slaninu i pržite, miješajući pet minuta. Začinite brašno brašnom i pržite još minutu, bez prestanka miješanja.

4. Ulijte juhu u tepsiju, promiješajte i kuhajte oko minut.

5. Uklonite kukuruz iz ušiju kukuruza, isperite i stavite u supu. Zatim ulijte pola mlijeka i kuhajte čorbu dok kukuruz nije gotov.

6. Pileća prsa narežite na kriške i stavite u supu. Zatim stavite konzervirani pasulj, dodajte preostalo mlijeko, prokuhajte i kuhajte pet minuta. Posolite, popaprite, začinite peršunom i isključite toplotu.

150 g belog, zelenog i crvenog pasulja,

dvije litre juhe,

svježi paradajz - 200 g,

pola gomile kopra i peršuna,

sušeno italijansko bilje, sol i crni biber,

4 režnja češnjaka

50 ml maslinovog ulja,

dimljena briket - 300 g,

gomila svježeg bosiljka,

100 g finih vermikela.

1. Narežite rajčice, potopite ih minutu u kipuću vodu, a zatim u hladnu vodu i ogulite. Rajčicu prerežite na pola i uklonite sjemenke. Luk narežite na komade.

2. Na grah narežite repove i isjeckajte ih na sitne komade.

3. Nasjeckajte koricu. Oguliti i nasjeckati.

4. Na dno tave s debelim zidom stavite kriške brasna, pržite ih s obje strane, stavite im sjeckani luk i pržite.

5. Grah bijeli i crveni kuhajte dok ne skuha. Stavite u tavu sa lukom, dodajte čili, dodajte malo čorbe i pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta, a zatim prelijte ostatak juhe. Imajte na umu da je minestrone dosta gusta supa, pa sami podesite količinu juhe.

6. U juhu sipajte vermicelli, posolite, popaprite papar i kuhajte čorbu desetak minuta.

7. Mljeveni bosiljak sa belim lukom pomiješajte u mort. Na kraju kuhanja u supu dodajte začinjenu smjesu.

pola litre limenke konzerviranog pasulja

100 ml suncokretovog ulja,

pola glave kupusa,

15 g mljevene paprike

30 g paste od paradajza.

1. Oljuštite oguljeni luk. Širimo je u kotliću s vrućim uljem i pomiješamo sitno sjeckani kupus i luk. Pržite neko vrijeme.

2. Ulijte litru juhe, dodajte paradajz pastu i kuhajte dok kupus nije gotov.

3. Šalju šaljemo u grah, posolimo i dovedemo do vrenja.

4. U tavi zagrejte ulje i pržite brašno oko minut. Začinite paprikom i izmiješajte. Stavite umak u juhu, prokuhajte ponovo i isključite šporet.

35 g biljnog ulja,

sol, bilje i biber,

četvrtina šalice riže

1. Uveče operite grah i posolite. Sledećeg dana kuhajte otprilike sat vremena. Povrće čistimo i peremo. Krompir i luk narežite na kockice. Mrkvu naribajte grubo. Rižu operemo.

2. U loncu ukuhajte vodu, posipajte grah, stavite da prokuha, dodajte rižu, krompir i pola luka i šargarepe. Kuvajte oko 20 minuta.

3. U prethodno zagrijanu tavu sipajte ulje, rasporedite preostalo povrće i pržite, miješajući, dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Sipajte brašno, promešajte i pirjajte još minut.

4. Stavite prženje u supu. Posolite, popaprite, pa nastavite kuhati još desetak minuta. Isperite bilje, isperite i sitno nasjeckajte. Dodajte ga u supu, pirjajte na laganoj vatri još nekoliko minuta.

150 g belog i žutog pasulja

230 g zelenog pasulja

230 g krompira

1200 ml povrća

230 g savojskog kupusa,

kuhinjska sol i mlevena paprika,

4 režnja češnjaka

nekoliko grančica svježeg bosiljka,

90 ml maslinovog ulja.

1. Namočite žuti i beli grah preko noći. Zatim odvodimo vodu, isperemo i stavimo u liveno gvožđe. Napunite je vodom, poklopite poklopcem i pošaljite u pećnicu. Postavili smo temperaturu na 200 C i pasulj kuhali sat i pol.

2. Grah bacite u fil, sačekajte da se sva tekućina isprazni, i pola stavite u liveno gvožđe. Ispecite drugu polovinu mikserom i prebacite u čitav grah. Napunite biljnim čorbom, izmiješajte.

3. Utrljamo oguljenu i opranu mrkvu. Krompir izrežite na komade, nakon što ga ogulite i oprate Kupus iseckajte na tanke trakice. Svo povrće prebacujemo u liveno gvožđe, ovde stavljamo kašikice. Posolite, poklopite i pošaljite u rernu. Smanjite temperaturu na 180 C i supu kuhajte još sat vremena.

4. Sameljite bosiljak sa belim lukom u mort, postepeno sipajući maslinovo ulje. Dodajte naribani parmezan i izmešajte. U supu stavimo pola sosa, promiješamo i isključimo toplotu. Juhu servirajte u tanjirima dodajući jušnu ​​kašiku sosa neposredno prije posluživanja.

Ako želite skuhati juhu od pasulja, a nema vremena za namakanje pasulja, možete koristiti konzervirani grah u konzervi. Ubacite ga u supu desetak minuta prije kraja kuhanja.

Da bi grah brže ključao, supujte juhu 35-40 minuta nakon stavljanja pasulja.


  1. Borisova, O.A. Mikoza stopala kod pacijenata sa šećernom bolešću tipa 2 / O.A. Borisov. - M .: Tome, 2016. - 832 str.

  2. Dolores, Schobeck Basic i klinička endokrinologija. Knjiga 2 / Schobeck Dolores. - M .: Binom. Laboratorija znanja, 2017. - 256 c.

  3. Krashenitsa G.M. Spa lječenje dijabetesa. Stavropol, Izdavačka kuća Stavropol, 1986, 109 stranica, tiraž 100 000 primjeraka.
  4. Izbornik dijabetesa. - M .: Eksmo, 2008. - 256 str.

Dozvolite da se predstavim. Moje ime je Elena. Radim kao endokrinolog više od 10 godina. Vjerujem da sam trenutno profesionalac u svojoj oblasti i želim pomoći svim posjetiteljima stranice da riješe složene i ne baš tako zadatke. Svi materijali za stranicu prikupljaju se i pažljivo obrađuju kako bi se što više prenijeli svi potrebni podaci. Prije primjene onoga što je opisano na web mjestu, uvijek je potrebno obavezno savjetovanje sa stručnjacima.

Pogledajte video: Recept za kiš sa prazilukom i slaninom Quiche lorraine (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar