Miramistin® (Miramistin®)

Aktuelno rešenje
aktivna supstanca:
benzildimetil 3- (miristoilamino) propilamonijev hlorid monohidrat (u smislu bezvodne supstance)0,1 g
pomoćni sastojak: pročišćena voda - do 1 l

Farmakodinamika

Miramistin ® ima širok spektar antimikrobne aktivnosti, uključujući bolničke sojeve rezistentne na antibiotike.

Lijek ima izražen baktericidni učinak protiv gram-pozitivnih (uključujući Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Streptococcus pneumoniae), gram-negativan (uključujući Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella spp.), aerobne i anaerobne bakterije, definirane kao monokulture i mikrobne asocijacije, uključujući bolničke sojeve sa rezistencijom na antibiotike.

Ima antifungalno dejstvo na rodu askomiceta Aspergillus i ljubazan Penicillium kvas (uključujući Rhodotorula rubra, Torulopsis glabrata) i gljive poput kvasca (uključujući Cand> uključujući Trichophyton rubrum, Trichophyton mentagrophytes, Trichophyton verrucosum, Trichophyton scienleini, Trichophyton violacent, Epidermophyton Kaufman-Wolf, Epidermophyton floccosum, Microsporum gypseum, Microsporum canis), kao i druge patogene gljivice u obliku monokultura i mikrobnih asocijacija, uključujući gljivičnu mikrofloru otpornost na hemoterapijske lijekove.

Ima antivirusno dejstvo, aktivan je protiv složenih virusa (uključujući herpes viruse, HIV).

Miramistin ® djeluje na patogene spolno prenosivih bolesti (uključujući Chlamydia spp., Treponema spp., Trichomonas vaginalis, Neisseria gonorrhoeae).

Efikasno sprečava infekciju rana i opekotina. Aktivira procese regeneracije. Stimulira zaštitne reakcije na mjestu primjene aktiviranjem funkcija apsorbiranja i varenja fagocita i potencira aktivnost monocitno-makrofagnog sustava. Ima izraženu hiperosmolarnu aktivnost, uslijed čega zaustavlja ranu i perifokalnu upalu, apsorbira gnojni eksudat, doprinoseći stvaranju suvog kraste. Ne oštećuje granulaciju i održive ćelije kože, ne inhibira epitelizaciju ivica.

Nema lokalno nadražujuće dejstvo i alergena svojstva.

Indikacije Miramistin ®

Otorinolaringologija: kompleksno liječenje akutnog i hroničnog otitisa, sinusitisa, tonzilitisa, laringitisa, faringitisa. U djece od 3 do 14 godina složeno liječenje akutnog faringitisa i / ili pogoršanja kroničnog tonzilitisa.

Stomatologija: liječenje i sprečavanje zaraznih i upalnih bolesti usne šupljine: stomatitis, gingivitis, parodontitis, parodontitis. Higijenski tretman uklonjivih proteza.

Hirurgija, traumatologija: profilaksa suppuracije i liječenje gnojnih rana. Liječenje gnojno-upalnih procesa mišićno-koštanog sistema.

Akušerstvo, ginekologija: prevencija i liječenje suppuracije postporođajnih ozljeda, perinealnih i vaginalnih rana, postporođajnih infekcija, upalnih bolesti (vulvovaginitis, endometritis).

Combustiology: tretman površinskih i dubokih opekotina II i IIIA stepena, priprema opekotina od dermatoplastike.

Dermatologija, venereologija: liječenje i prevencija pioderme i dermatomikoze, kandidijaze kože i sluzokože, mikoze stopala.

Individualna prevencija spolno prenosivih bolesti (uključujući sifilis, gonoreju, klamidiju, trihomonijazu, genitalni herpes, genitalnu kandidijazu).

Urologija: složeno liječenje akutnog i hroničnog uretritisa i uretroprostatitis specifične (klamidija, trihomonijaza, gonoreja) i nespecifične prirode.

Doziranje i primjena

Lokalno. Lijek je spreman za upotrebu.

Upute za upotrebu s pakiranjem mlaznica za raspršivanje.

1. Uklonite čep iz bočice; iz urolorirane bočice uklonite urološki aplikator.

2. Uklonite isporučenu mlaznicu za prskanje iz zaštitne ambalaže.

3. Pričvrstite mlaznicu za prskanje na bocu.

4. Aktivirajte mlaznicu za raspršivanje ponovo pritiskom.

Uputstvo za upotrebu ambalaže od 50 ili 100 ml sa ginekološkom mlaznicom.

1. Skinite poklopac iz bočice.

2. Uklonite isporučeni ginekološki dodatak iz zaštitne ambalaže.

3. Pričvrstite ginekološku mlaznicu na bočicu bez uklanjanja urološkog aplikatora.

Otorinolaringologija. S gnojnim sinusitisom - tijekom punkcije, maksilarni se sinus ispere dovoljnom količinom lijeka.

Tonsilitis, faringitis i laringitis tretiraju se grganjem i / ili navodnjavanjem mlaznicom za prskanje 3-4 puta pritiskom 3-4 puta dnevno. Količina lijeka za 1 ispiranje je 10-15 ml.

Deca. U akutnom faringitisu i / ili pogoršanju hroničnog tonzila, faringing se navodnjava mlaznicom za prskanje. U dobi od 3–6 godina - 3–5 ml po navodnjavanju (jedno pritiskanje na glavi mlaznice) 3-4 puta dnevno, 7–14 godina - 5–7 ml po navodnjavanju (dvostruka preša) 3-4 puta dnevno, starije od 14 godina - 10-15 ml po navodnjavanju (3-4 puta prešavajuće) 3-4 puta dnevno. Trajanje terapije je od 4 do 10 dana, ovisno o vremenu početka remisije.

Stomatologija Uz stomatitis, gingivitis, parodontitis, preporučuje se ispiranje usne šupljine s 10-15 ml lijeka 3-4 puta dnevno.

Hirurgija, traumatologija, komštiologija. U preventivne i terapijske svrhe oni navodnjavaju površinu rana i opekotina, lagano rane od tampona i fistusnih prolazaka te fiksiraju tamne od gaze navlažene lijekom. Postupak liječenja ponavlja se 2-3 puta dnevno tokom 3-5 dana. Visoko efikasna metoda aktivnog drenaže rana i karijesa s dnevnom protokom do 1 litre lijeka.

Akušerstvo, ginekologija. Da bi se spriječila infekcija nakon porođaja, koristi se u obliku vaginalnog navodnjavanja prije porođaja (5-7 dana), u porođaju nakon svakog vaginalnog pregleda i u razdoblju nakon porođaja, 50 ml lijeka u obliku tampona, s izlaganjem 2 sata tijekom 5 dana. Radi praktičnosti vaginalnog navodnjavanja preporučuje se upotreba ginekološke mlaznice koja se nalazi u kompletu. Tijekom porođaja žena se vagina tretira carskim rezom neposredno prije operacije, tijekom operacije rade se šupljina maternice i incizija, a u postoperativnom razdoblju tamponi namočeni lijekom uvode se u vaginu s izlaganjem 2 sata tijekom 7 dana. Liječenje upalnih bolesti izvodi se tečajem u trajanju od 2 tjedna intravaginalnom primjenom tampona s lijekom, kao i metodom elektroforeze lijeka.

Venereologija. Za prevenciju spolno prenosivih bolesti lijek je efikasan ako se koristi najkasnije 2 sata nakon seksualnog odnosa. Pomoću urološkog aplikatora ubrizgavajte sadržaj bočice u uretru na 2-3 minuta: za muškarce - 2-3 ml, za žene - 1-2 ml, a u vaginu - 5-10 ml. Radi praktičnosti preporučuje se upotreba ginekološke mlaznice. Za obradu kože unutrašnjih površina bedara, pubisa, genitalija. Nakon postupka, preporučuje se ne uriniranje 2 sata.

Urologija U složenom liječenju uretritisa i uretroprostatitisa 2-3 ml lijeka ubrizgava se 1-2 puta dnevno u uretru, tečaj je 10 dana.

Obrazac za puštanje

Rješenje za lokalnu primjenu od 0,01%. U PE bocama sa urološkim aplikatorom, sa vijčanom kapicom, 50, 100 ml. U PE bocama sa urološkim aplikatorom, sa vijčanim poklopcem u kompletu sa mlaznicom za prskanje, 50 ml. U PE bočicama s urološkim aplikatorom sa vijčanim poklopcem u kompletu s ginekološkom mlaznicom, 50, 100 ml. U PE bocama opremljenim pumpama za raspršivanje i zaštitnom kapicom ili u kompletu sa mlaznicom za prskanje, 100, 150, 200 ml. U PE bočicama s vijčanim zatvaračem s kontrolom prvog otvora, 500 ml.

Svaka boca od 50, 100, 150, 200, 500 ml smještena je u kartonsku kutiju.

Za bolnice: u PE bočicama s vijčanim zatvaračem s kontrolom prvog otvora, 500 ml. 12 sp. bez pakovanja u kartonskoj kutiji za ambalažu potrošača.

Proizvođač

LLC "INFAMED K". 238420, Rusija, Kalinjingradska oblast, Bagrationovski okrug, Bagrationovsk, ul. Opštinska, 12.

Tel .: (4012) 31-03-66.

Organizacija ovlaštena za prihvatanje zahtjeva: INFAMED LLC, Rusija. 142700, Rusija, Moskovska oblast, Lenjinski okrug, grad Vidnoe, ter. Industrijska zona JSC VZ GIAP, str. 473, II sprat, soba 9.

Tel .: (495) 775-83-20.

Ostavite Svoj Komentar