Lipoična kiselina Vitamir 30 tableta, 30 mg

* Ovaj proizvod ne podliježe razmjeni i vraćanju na temelju Uredbe Vlade Ruske Federacije br. 55 od 19.01.1998. Cijene u ljekarnama mogu se razlikovati od cijena navedenih na web stranici. Kad primate lijekove na recept, morate predočiti recept od doktora.
** Zbog završetka promocije od 31. oktobra 2017. godine, dodatni popust na diskontne kartice ne odnosi se na internetske narudžbe. Podsjećamo da cijena svih proizvoda internetske ljekarne već uključuje popust od 11%!

Lipoična kiselina za mršavljenje. Vitamin N antioksidans koji se bori protiv tih slobodnih radikala.

Zdravo

Čuo sam za lipoičnu kiselinu, ali nekako tome nisam pridavao posebnu važnost. Preciznije, nisam mogao ni pomisliti da mogu samo otići i kupiti je u ljekarni, pa čak i za mali novčić. A onda sam upoznao recenziju na aireku i bilo je slobodnog vremena za google i razumijevanje da li mi treba ili ne. Da, i zvezde su se konvergirale pravilno. U tom trenutku kada sam se nakon trovanja sumporom, užasno tromo, tijelo samo umiralo. A lipoična kiselina je u stanju, grubo rečeno, pomoći tijelu da se riješi štetnih tvari, a lukavi prodavači su obećali čak i gubitak kilograma lipoičnom kiselinom.

Lipoična kiselina Vitamir 30 tableta, 30 mg

Vitamin N odjednom ima nekoliko naziva - to je lipoinska kiselina, i lipamid, i tioktična kiselina.

  • Možete kupiti u bilo kojoj ljekarni, to je točno u bilo kojoj.
  • Cijena - 56 rubalja 50 kope po paketu od 30 komada.
  • Potrebna su dva paketa po kursu, tj. 120 rubalja mesečno. To je normalno. Kupio sam jedan, a zatim otišao na drugi, kad se prvi završio. Činjenica je da postoje pojedinačne reakcije na lipoičnu kiselinu. Nisam uzeo dva i odjednom bi nešto pošlo po zlu i šta dalje s drugim paketom.

U ljekarni ima jeftinu lipoičnu kiselinu, a postoji i alfa lipoična kiselina, koja košta 250 rubalja. Mislio sam da je to neka vrsta marketinškog poteza, ali alfa lipoinska kiselina je moćniji lijek. Neću ovdje opisivati ​​što je bolje, ali je bolje. Ove informacije bi trebao biti samo google. Sledeći put ću probati onaj koji je skuplji.

Recimo da je lipoična kiselina prisutna i u turboslimu. Postoji čak i neka posebna kod koje lipoična kiselina i l karnitin idu zajedno. Ne znam kakav je to efekt, ali neko tako gubi na težini.

Nema lipoične kiseline od vitamina. To je poput dodataka prehrani, ali svejedno volim čitati informacije i evo, njena mačka je plakala. Jedino ono što je otisnuto na pakovanju.

Uputstvo o lipoičnoj kiselini

Morate piti dva puta dnevno nakon obroka. Negdje mi je to uspjelo. Preskakao sam nekoliko puta mesečno i tada nadoknadio to. Sutradan sam popio tri, ali u velikim intervalima. Mamin dan je takav Može započeti u 5 ujutro, a završiti u jedan ujutro.

Tablete su malene. Pijan bez problema. Čuvaju se u blisteru sa folijom.

U jednom pakovanju 30 tableta. Dovoljno za 15 dana.

Primjena lipoinske kiseline

Videla sam tačno mesec dana. Tokom primjene nisam imao nuspojave lipoične kiseline. Prve dve nedelje pio sam samo lipoičnu kiselinu i jodomarin u različito vreme, ali uvek ga pijem. Dvije nedelje kasnije, takođe je povezala folnu kiselinu. Pijem ga povremeno, jer je potreban i za zdravlje žena za srce.

Učinak upotrebe lipoične kiseline

Počeo sam ga piti kada mi se na usni pojavila hladna grlobolja. Vjerujem da se pojavio zbog slabljenja imuniteta, nakon trovanja sumporom. Tijelo je pozdravilo. Nagon za prijemom i dalje je bio strašna slabost, mada je tada hemoglobin bio nekako normalan. Lipoična kiselina čini sve otrovne tvari sigurnima nakon biokemijskih transformacija.

Na Internetu se učinak čišćenja organizma od slobodnih radikala obećava tek nakon 2 tjedna prijema. Podizanje vitalnosti tek osmi dan prijema. I kažu o gubljenju kilograma lipoičnom kiselinom gotovo od prvog dana.

Razočarat ću te. Nisam smršala, iako sam držala dijetu. Dobila sam čak i 1 kg, što je za mene bio direktan poremećaj. Ograničavam kalorije, pratim sve i svašta, ali očito je da to negdje nisam vidio. Uz to, lipoična kiselina povećava metabolizam i vrstu koju želite pojesti više. Ne znam, nisam primjetio mnogo gladi, jer jedem do sata. Griješim na edemu i prije tih dana, jer mi je lice nekako zaobljeno.

Ali lipoinska kiselina se ipak uspjela izboriti sa letargijom. Tri nedelje kasnije nekako sam se bolje osjećao. Čak i sa nedostatkom sna, osjećao sam se sjajno. Daje nešto.

obnavlja imune funkcije organizma,

uklanja znakove hroničnog umora,

To je, u najmanju ruku, ovo loše ispunilo svoje odgovornosti. Prema mojim osjećajima, nije mi to bilo potpuno beskorisno.

Ne mogu reći da je koža počela izgledati bolje. Jednako je tako i herpes prošao koliko sam ga imao prije dvije godine.

Namirnice koje sadrže lipoinsku kiselinu

pirinač, špinat, kupus, zeleni grašak, pileća jaja.

Imam dozu od 30 mg. U bolesnika sa šećernom bolešću potreba se povećava.

Zdrava osoba ne treba više od 50 mg vitamina N dnevno

Bila sam zadovoljna unosom lipoične kiseline. Za mene još uvek ima efekta, šteta je što nisam smršala))). Mislim da ću ponoviti kurs, ali već alfa lipoičnu kiselinu. Prekinut ću s drogom u većoj dozi i navodno boljoj probavljivosti. Planiram ne ranije od zime. Pošto je često nemoguće primijeniti ovo loše. Tijelo će prestati da ga izvlači iz hrane i proizvodi.

Dobra kupovina i dobro raspoloženje.

Upute za upotrebu

Lipoična kiselina (tioktična kiselina ili Alpha Lipoična kiselina) je endogeni antioksidans koji može vezati slobodne radikale u tijelu. Djelujući slično vitaminu skupine B, potiče metabolizam kolesterola, poboljšava trofične neurone, pomaže u snižavanju koncentracije glukoze u krvi, prevladava otpornost na inzulin i povećava glikogen u jetri.

Alfa lipoinska kiselina ima hipolipidemični, hepatoprotektivni, hipoglikemijski i hipoholesterolemični efekat, poboljšava rad jetre, smanjuje uticaj različitih toksina na nju, uključujući alkohol. Upotreba Alpha Lipoic Acid u otopinama za intravensku primjenu smanjuje mogućnost nuspojava.
Uticaj na tijeloOvaj vitamin djeluje kao enzim u mnogim reakcijama koje se događaju u ljudskom tijelu. Glavni su proces apsorpcije glukoze u stanice, kao i reakcija pretvaranja šećera u energiju. Lipoična kiselina ubrzava ove procese, pokazujući tako insulinsku funkciju. Kao i inzulin, vitamin N podržava aktivnost mitohondrija, koji se nalaze u svakoj stanici u tijelu. Oni su odgovorni za proizvodnju energije iz proizvoda metabolizma glukoze i masti. Ako je njihov rad ubrzan djelovanjem aktivnih tvari, poput inzulina, vitamina N, adrenalina, tada cijelo tijelo počinje stvarati energiju mnogo više od normalnog, nesimuliranog stanja. Pokazujući svoje antioksidativno djelovanje, vitamin N štiti zidove krvnih žila od oštećenja i stvaranja krvnih ugrušaka na mjestu ovog oštećenja. Zaštita krvnih žila od štetnih supstanci, lipoična kiselina je odličan alat za prevenciju i liječenje vaskularnih bolesti poput varikoznih vena, tromboflebita.

Osim što utječe na energetski metabolizam, lipoična kiselina je važan sastojak u regulaciji metabolizma proteina, masti i ugljikohidrata:

  • smanjuje nivo ukupnog holesterola i njegovih derivata u krvi,
  • povećava potrošnju kisika od strane moždanih stanica, što stimulira mentalnu aktivnost, povećava sposobnost koncentracije,
  • pospešuje oslobađanje “viška” holesterola sa žuči, pomaže u ubrzavanju njegovog odvajanja, što sprečava stvaranje kamenja u žuči
  • mokraćnog mjehura i dobra je prevencija žučnih kamenaca,
  • smanjuje šećer u krvi, koji se koristi za sprečavanje i liječenje komplikacija dijabetesa,
  • rizik od razvoja ateroskleroze smanjuje se zbog uklanjanja "lošeg" holesterola iz vaskularnog kreveta.

Vitamin N igra ogromnu ulogu za jetru. Imajući lipotropno svojstvo štiti stanice jetre od oštećenja raznim otrovima koji cirkuliraju u krvi, i kao rezultat sprečava degeneraciju jetre u masno tkivo, tj. sprečava masnu hepatozu. Kod mnogih bolesti jetre vitamin N dodaje se glavnim lijekovima za liječenje. Lipoična kiselina u stanju je da se veže za soli teških metala (živa, olovo, arsen) i uklanja ih iz tijela, stvarajući detoksikacijski učinak. Ovaj vitamin je aktivan u odnosu na prijenos nervnog impulsa, posredno ubrzava provođenje živčanih ekscitacija, što je dobro za bolesti poput Alzheimerove bolesti i polineuropatije različitog porijekla. Zbog svoje sposobnosti da povoljno djeluje na ishranu očnih tkiva, vitamin N koristi se za oštećenje vida. Postoje dokazi o dobrom učinku lipoične kiseline u liječenju pacijenata s aknama. Međutim, terapiju treba dopuniti drugim lijekovima. Vitamin N pomaže jačanju zaštitnih svojstava tijela i dobar je alat u prevenciji prehlade i zaraznih bolesti.
Snažni antioksidans Lipoična kiselina ima jedinstven i snažan antioksidativni učinak. To znači da njegov prijem eliminira otpad iz svih sistema ljudskog tijela. U hrani, ali samo u poprilično kratkom popisu, ova vrsta kiseline je prisutna u svom prirodnom obliku. Na primjer - u goveđoj jetri (prilično svinjetina), u mahunarkama, zelenom povrću i kvascu. Sam minimum lipoične kiseline nalazi se u voću.

Usput, lipoična kiselina otkrivena je tek 1937. godine. Tada su naučnici pronašli bakterije koje su sadržavale ovu hemikaliju. Činjenica da je ova vrsta kiseline čudesan antioksidans saznala je tek 1939. godine. Od tada se provode aktivna istraživanja na ovu temu.

Lipoična kiselina pronađena je u ekstraktu kvasca tek 1957. godine. Jedno vreme je tvar smatrana vitaminom koji organizam ne može proizvesti sam. Tek nedavno su naučnici dokazali da lipoičnu kiselinu u tijelu proizvodi do određene dobi.
Lipoična kiselina za mršavljenje Ako proučavate opću sliku utjecaja različitih modernih sredstava radi gubitka kilograma na ljudski organizam, većina njih usmjerena je na sagorijevanje masti. To dovodi do poremećaja metabolizma, što je vrlo štetno za zdravlje osobe koja gubi na težini. Prednosti lipoične kiseline nad njima su što se njen mehanizam djelovanja značajno razlikuje od njih.
Poboljšava i aktivira metaboličke procese, ali ih ne uznemiruje.
Prirodna je, a ne sintetička supstanca. Ljudsko tijelo proizvodi kiselinu (iako u premalim količinama).
Postoji vrlo malo kontraindikacija i nuspojava.
Lijek vam omogućuje da izbjegnete oslabiti dijetu i štrajk glađu, štetne za organizam.
Lipoična kiselina ne sagorijeva masti, ali ih prirodno pretvara u energiju.
U usporedbi s drugim lijekovima za mršavljenje, ALA je jako jeftin.
Za razliku od drugih proizvoda, kiselina će spasiti vašu kožu od strija nakon gubitka kilograma i održati vaše tijelo mladalačkim i lijepim.
Ako su gotovo svi lijekovi za mršavljenje kontraindicirani za upotrebu dijabetičarima, tada je lipoična kiselina jedan od rijetkih lijekova koji nisu samo zabranjeni, već se preporučuju i osobama s ovom bolešću.

Još jedna važna prednost lipoične kiseline u odnosu na druga sredstva za mršavljenje je njen multilateralni učinak na organizam. Zajedno s gubitkom kilograma možete primijetiti kako se poboljšava opće zdravstveno stanje, želudac prestaje smetati, poboljšava se vid, smanjuje se šećer u krvi, otkucaji srca se vraćaju u normalu. S obzirom na tako bogat i raznovrstan spektar učinaka ALA na zdravlje, postaje jasno zašto se danas mnogi ljudi koji žele smršavjeti obraćaju lipoičnoj kiselini u pomoć.

Učinkovitost lipoične kiseline za zdravlje je razumljiva, ali gdje nestaju kilogrami kada koristite ovaj jedinstveni pol-vitamin?

Mehanizam njegovog delovanja je vrlo jednostavan i sastoji se u sledećem:

  • inaktivira štetne materije (teški metali, toksini, radionuklidi i drugo organsko "smeće"),
  • služi kao katalizator procesa sagorevanja šećera u krvi,
  • pomaže pretvoriti hranjive tvari koje dolaze s hranom u energiju,
  • obnavlja krvne žile i male nervne završetke,
  • suzbija apetit
  • pomaže jetri da se nosi s pretjeranim opterećenjima, ako težina pređe sve zamislive i nezamislive granice.

Kao rezultat toga, metabolički procesi u tkivima i ćelijama nisu poremećeni, već se ubrzavaju i značajno poboljšavaju rad mnogih organa. Ne ostaju štetne tvari, ćelije dobivaju potrebnu prehranu, masti se prirodno pretvaraju u korisnu i potrebnu energiju.
Način upotrebe: Odrasli uzimaju 1 tabletu 2 puta dnevno nakon obroka. Trajanje prijema je 1 mjesec. Ako je potrebno, metoda se može ponoviti Kontraindikacije: pojedinačna netolerancija na komponente proizvoda, trudnoća, dojenje.

Prije upotrebe preporučuje se konzultirati ljekara.

Podaci o biološki aktivnoj tvari i njezinim svojstvima

Lipoična kiselina je moćan antioksidans koji može vezati slobodne radikale u tijelu i zaštititi ga od soli žive i drugih teških metala.

Po prirodi biokemijskog djelovanja lipoična kiselina je slična vitaminima skupine B - ima blagotvoran učinak na izlučivanje soli teških metala iz tijela, efikasno podržava funkcioniranje jetre i pomaže obnavljanje živčanog sustava i imuniteta. Lipoična kiselina zadržava ostale antioksidante u tijelu - poput vitamina C, E, kao i glutation - i povećava njihovu efikasnost. Otapa se i u masti i u vodi, prateći enzimske reakcije u mitohondrijima, pomaže da proces dobivanja energije ćelijama bude što efikasniji.
Lipoična kiselina je sposobna ublažiti kronični umor, povećati aktivnost, pa se njezin unos preporučuje onima koji vode aktivan način života i bave se sportom.
Dokazano je da lipoična kiselina može čak i usporiti proces starenja. Zbog toga liječnici preporučuju upotrebu kao sredstva za produženje mladosti.
Uz sudjelovanje lipoične kiseline normalizira se metabolizam energije u ćelijama. Svojstva kiseline slična insulinu pomažu mišićima da apsorbiraju glukozu. Za pravilan rad štitne žlijezde vrlo je važan sadržaj lipoinske kiseline u tijelu. Upotrebljava se za određene bolesti jetre, aterosklerozu i druge složene bolesti, različite intoksikacije, uključujući alkohol.

Lipoična kiselina se preporučuje za:
gojaznost, hronični umor, oslabljen vid, patologija kardiovaskularnog sistema, ateroskleroza, alkoholizam, makularna degeneracija mrežnice, Alzheimerova bolest.

Dnevna doza (2 tablete) sadrži:

KomponentaAdekvatna potrošnja *Gornji dozvoljeni unos *Količina mg% adekvatne potrošnje
LIPOJNA KISELINA, mg30 mg100 mg60±10%200**

* - prema: „Jedinstveni sanitarni i epidemiološki i higijenski zahtjevi za robu koja podliježe sanitarnom i epidemiološkom nadzoru (kontroli)“ (Poglavlje II, odjeljak 1, Dodatak 5).
** - ne prelazi gornji dozvoljeni nivo potrošnje

Farmakološko djelovanje

Alfa-lipoinska kiselina je jak antioksidans, ona veže slobodne radikale u tijelu. Osim toga, pojačava antioksidacijske kvalitete drugih lijekova.

Smatra se da su farmakološka svojstva tvari bliska vitaminima grupe B. Ima blagotvoran učinak na stanice tijela - uklanja ih iz soli teških metala, potiče aktivnost jetre i ima imunomodulirajuća svojstva. Manjak lipoinske kiseline negativno utiče na aktivnost štitne žlezde i celokupnog endokrinog sistema.

Aktivna supstanca lijeka nakon primjene započinje snažan proces sagorijevanja masti koji se može ojačati ako redovno vježbate i pravilno jedete.

Aktivna supstanca lijeka nakon primjene započinje snažan proces sagorijevanja masti.

Djelujući na neke dijelove moždane kore, lipoična kiselina smanjuje žudnju za hranom, smanjuje apetit, ubrzava apsorpciju glukoze ćelijama, dok normalizira razinu u krvi, stimulira tijelo da poveća potrošnju energije. Zahvaljujući ovom lijeku, jetra prestaje akumulirati masti u svojim tkivima, a nivo kolesterola se smanjuje. Metabolički procesi se aktiviraju. Dakle, zahvaljujući činjenici da se masti pretvaraju u energiju, moguće je učinkovito smršavjeti bez iscrpljujuće gladi i dijete koje nisu korisne za tijelo.

Indikacije za upotrebu

Vitamir lipoična kiselina preporučuje se kao biološki aktivni dodatak hrani za nadoknadu rezervi ove supstance u tijelu. Pored toga, lek se može koristiti:

  • za lečenje i sprečavanje hroničnog umora,
  • usporiti proces starenja,
  • sa bolestima srca raznih etiologija,
  • sa aterosklerozom,
  • za gubitak kilograma
  • sa dijabetesom
  • za prevenciju i lečenje ovisnosti o alkoholu,
  • sa bolestima gušterače,
  • sa hroničnim hepatitisom i masnom hepatozom,
  • s Alzheimerovom bolešću.

Alat je efikasan za razne vrste intoksikacija, uključujući i kod trovanja alkoholom.

Kontraindikacije

Smatra se da ovaj lijek praktično nema kontraindikacije za upotrebu, jer se aktivna supstanca u malim količinama samostalno proizvodi u ljudskom tijelu.

Kontraindikacija za liječenje lipoičnom kiselinom je uporaba alkohola.

Oprez uzimanja dodataka prehrani potreban je osobama sklonim alergijskim reakcijama, s patologijama gastrointestinalnog trakta (gastritis s visokom kiselošću, čir na želucu i 12 čira na dvanaesniku).

Kako uzimati Vitamir lipoičnu kiselinu

Da bi se normalizirala razina ove materije u organizmu, dovoljno je da odrasla osoba uzima 1 tabletu u dozi od 30 mg 2 puta dnevno nakon obroka, sa malom količinom vode. Kurs liječenja je najmanje 1 mjesec. Ako je potrebno, lijek se može ponoviti nakon kraćeg odmora.

Za pacijente sa dijabetesom doziranje se može povećati, ali odluku o tome treba donijeti lekar.

Lijek je jedan od lijekova koji se preporučuju za upotrebu kod šećerne bolesti tipa 1 i 2. Alat pomaže u normalizaciji razine glukoze u krvi, obnavlja metabolizam u tijelu, dovodi do gubitka kilograma. Time se poboljšava opće dobro i kvaliteta života dijabetičara. Prilikom upotrebe lijeka potrebno je stalno nadzirati razinu šećera u krvi, kako bi se izbjegla hipoglikemija.

Lijek se uzima nakon obroka sa malo vode.

Nuspojave vitamina lipoične kiseline

Nuspojave pri upotrebi lijeka su rijetke. To mogu biti dispeptični poremećaji u gastrointestinalnom traktu, alergijske reakcije, glavobolja. U rijetkim slučajevima može se javiti hipoglikemija (nagli pad šećera u krvi).

U tom slučaju trebate prestati uzimati tablete i potražiti ljekarski savjet.

Smatra se da droga ne utiče na upravljanje složenim mehanizmima i vozilima.

Posebna uputstva

Unatoč činjenici da proizvod najčešće dobro apsorbira tijelo, u nekim slučajevima kada ga koristite, morate slijediti mjere opreza.

Stariji ljudi trebali bi uzimati lipoičnu kiselinu pod nadzorom liječnika koji mora odrediti dozu u skladu s individualnim karakteristikama pacijenta.

Lijek je propisan djeci starijoj od 6 godina u dozi od 0,012-0,025 g 3 puta dnevno.

Većina stručnjaka smatra da nije preporučljivo uzimati lijek tokom trudnoće i dojenja.

Predoziranje vitamina lipoičnom kiselinom

Budući da se dodaci prehrani dobro rastvaraju i u mastima i u vodi i brzo se izlučuju iz tijela, predoziranje se događa prilično rijetko - samo u slučajevima kada osoba dugo uzima ovaj lijek.

Ako se, međutim, nakon uzimanja velike količine lijeka, pojave mučnina, povraćanje, proljev, trebate isprati stomak i obratiti se medicinskoj ustanovi.

Interakcija s drugim lijekovima

Ne preporučuje se uzimanje lijeka zajedno s glukokortikoidima, jer pojačavaju njihove protuupalne kvalitete.

Lijek je propisan djeci starijoj od 6 godina.

Katalizira delovanje inzulina i oralnih hipoglikemijskih sredstava.

Tokom unosa lipoične kiseline upotreba alkoholnih pića je kontraindicirana.

Lijekovi slični farmakološkim svojstvima su poput Thiogamma, Thioctacid, Expa-Lipon. Međutim, imaju neke razlike, pa se ne preporučuje zamjenu jednog lijeka drugim bez konsultacije s liječnikom.

Proizvođač

Proizvodnjom biološki aktivnih aditiva u hrani bavi se ruska farmaceutska kompanija Vitamir.

Najčešće, ovaj lijek izaziva pozitivan odgovor i u medicinskom okruženju i među običnim potrošačima.

Natalija, lekar opšte prakse: „Primetila sam da se nakon vitamina vitamina lipoične kiseline opšte fizičko stanje pacijenata poboljšalo, njihova težina se smanjila, nivo glukoze u krvi neznatno opao. Stoga ovaj lijek često preporučujem pacijentima sa sindromom hroničnog umora, prekomjernom težinom i dijabetes melitusom. "

Victor, 65 godina: „Dugo sam bolovao od dijabetesa i, uprkos dijeti, počeo sam dobijati na težini. Osećao se gore, otišao je lekaru. Savjetovao je da kupi dodatke prehrani Vitamir lipoična kiselina, počeo je uzimati, ali bez većeg entuzijazma. No, suprotno očekivanjima, počeo sam primjećivati ​​da težina postepeno gubi, nivo šećera opada, apetit se smanjuje, počeo sam dobro spavati i pojavilo se puno energije, uključujući i za fizički napor. "

Tatyana, 44 godine: „Imam ten s tendencijom prekomjerne težine, tako da borba za lijepu figuru ne prestaje godinama. Nakon brojnih dijeta, prvo su počeli problemi sa stomakom, a potom i sa psihom. Prijatelj, ljekar, vidjevši takvu patnju, savjetovao me da isprobam ovaj lijek. Dogodilo se nevjerovatno - težina je počela opadati, nestala je patološka žudnja za hranom, smanjila se prehrana bez štetnog zdravlja, a općenito se poboljšalo zdravlje, što je utjecalo na raspoloženje. "

Ostavite Svoj Komentar