Kako koristiti lijek Fitomucil?

Struktura Phytomucila uključuje ljuske sjemenki plantaže i plodove domaće šljive. Ovi sastojci omogućavaju lijeku da riješi nekoliko problema. Prvo, ima terapijski učinak na zatvor. Fitoucil mehanički povećava volumen crevnog sadržaja, menja svoju konzistenciju prema omekšavanju. To dovodi do povećane peristaltike zbog stimulacije motoričkih i evakuacijskih funkcija debelog crijeva. Biljne komponente potiču izlučivanje žuči, što takođe doprinosi svakodnevnoj stolici. Drugo, za mršavljenje možete koristiti Fitomucil. Gubitak kilograma nije samo zbog čišćenja crijeva. Glavni učinak lijeka u borbi protiv viška kilograma je smanjenje apetita. Osjećaj sitosti nastaje zbog činjenice da biljno tkivo Fitomucila aktivno apsorbira tekućinu, povećava se u volumenu i ispunjava volumen želuca. To pomaže u smanjenju gladi i smanjuje prejedanje. Vlakna sprečava da se i ugljeni hidrati i masti ne unose kroz crevnu stijenku. Kao rezultat toga, sve kalorije se ne apsorbiraju, šećer i holesterol u krvi se normaliziraju. Fitoucil se može koristiti kao dodatak drugim lekovima u lečenju dijabetesa, ateroskleroze i gojaznosti.

Oblik oslobađanja Phytomucila je prah. Biljni sastojci se preradjuju na poseban način i pažljivo seckaju. Pakovanje može sadržavati 4 ili 30 vrećica s 6 g praška, a proizvod se može kupiti i u limenkama od 360 g.

Indikacije za upotrebu Fitomucila su i bolesti i korekcija ishrane. Bolesti kod kojih se primjena Phytomucila preporučuje u praksi: zatvor, crijevna disbioza, divertikuloza, hemoroidi, fisure u anusu, metabolički poremećaji. Korekcija prehrane uz pomoć Phytomucila provodi se kod ljudi s prekomjernom težinom koji nisu u mogućnosti pridržavati se redovne, uravnotežene prehrane. Zaista, suvremeni životni ritam ponekad nije u skladu s frakcijskom prehranom. Zdrava hrana nije široko dostupna kada radite u uredu, metodom smjene i smjene.

Način primjene i doza Fitomucila bira liječnik. Obično se propisuje jedna vrećica 1-4 puta dnevno. Doza ovisi o bolesti i karakteristikama režima pacijenta. Prah se razrjeđuje u čistoj vodi, pijan, ne čekajući potpuno otapanje. U recenzijama Phytomucila mnogi primjećuju njegov neutralan ukus. Ako vam se lijek ne čini previše ugodan, tada ga možete pokušati uzgajati u soku ili fermentiranom mliječnom proizvodu. U roku od 10-15 minuta nakon uzimanja lijeka, preporučuje se piti još 250-300 ml vode za piće ili slabog čaja. Prema uputama, Fitomucil se mora koristiti odvojeno od ostalih lijekova. Prah može smanjiti efikasnost drugih lijekova jer smanjuje njihovu bioraspoloživost.

Nisu utvrđene nuspojave primjene Phytomucila. To se dešava njegovim dejstvom samo u lumenu creva bez uticaja na celo telo. Zbog toga se Fitomucil može koristiti tijekom trudnoće i dojilja.

Kontraindikacija za upotrebu Phytomucila je alergija na bilo koju komponentu praha. Također, Phytomucil se ne smije koristiti za opstrukciju gastrointestinalnog trakta i za akutnu upalu sluzokože. Prije upotrebe proizvoda obratite se stručnjaku.

Ljekari i pacijenti ostavljaju uglavnom pozitivne kritike o fitomcilu. Visoka sigurnost lijeka i njegov biljni sastav vrlo su atraktivni u većini slučajeva. Fitoucil za mršavljenje naziva se samo pomoćnim sredstvima. Lijek smanjuje apetit, ali gubitak težine posmatra se samo dijetom i povećanom fizičkom aktivnošću.

Ostavite Svoj Komentar