Tačnost merenja tačnosti merača glukoze u krvi

Glucometer Accu-Chek Performa Nano (+10 bara)

Zinaida (22.02.2018 20:12:59)

Ne kupujte. Obavila je 9 mjerenja zaredom. SVI su drugačiji! od 5,4 do 6,6. Iznervirana!

Serge (12.06.2017. 08:16:44)

Ura! Pronašli smo rješenje!
Dobio sam grešku e-6 prilikom nanošenja kapi na vrh trake. Samo sam pokušao dodirnuti kap krvi s ivicom trake žutim razmakom, upija se odmah, test traka ostaje čista, odmah pokazuje rezultat, potrebno je manje krvi. Zadovoljna.

Zamka (24.11.2017 18:55:54)

Razočarana sam i prilikom kupovine, on me je najviše izigrao. Htio sam najbolje, ali pokazalo se F ... Potpuno se slažem sa mušicama dok sam kupio "Accu-Chek Performa". Novac niko neće vratiti, skupe plastike su svih vrsta E-6, E-1. užas ... .. Vratite novac proizvođačima.

Sasha (30.07.2017 19:13:21)

glukometri su precijenjeni, provjereni glukometri, akku-chek performa 9.3, akku-chek performa nano 8.1. i dva glukometra icheck 7.1 i 6.6, pokazatelj u laboratoriji u plazmi je 5,7

Valya (26.05.2016. 11:02:52)

Pogreške nastaju različite, nećete se sjetiti svih. Napravite kopiju uputa i ponesite u futroli. Ispod je kratka greška glukometra. Tačno performanse nano: E-1 Testna traka je oštećena. Uklonite testnu traku i ponovo je umetnite, ili neispravnu test traku zamenite novom. Možda je umetnuta neispravna pločica sa kodom. Isključite uređaj i umetnite novu pločicu s kodovima.

E-2 Pogrešna pločica sa kodom. Isključite uređaj i umetnite novu pločicu s kodovima. E-3 Razina glukoze u krvi je izuzetno visoka ili je došlo do pogreške uređaja ili test trake. Ako je to pogodno za vaše dobrobit, odmah se obratite ljekaru.

Ako vam to ne odgovara, ponovite mjerenje i pročitajte Poglavlje 2, “Neobični rezultati mjerenja”. E-4 Na test traku naneta je nedovoljna količina krvi ili kontrolne otopine da bi se izvršio merenje, ili je krv ili kontrolna otopina naneta nakon početka merenja. Uklonite test traku i ponovite mjerenje.

E-5 Datum isteka ambalaže s test trakama, kojoj pripada kodna pločica, istekao je. Provjerite odgovara li kodni broj pločice s kodom na epruveti. Uklonite pločicu s kodom, uđite u režim postavljanja i provjerite jesu li vrijeme i datum pravilno postavljeni.

E-6 Krvna ili kontrolna otopina nanesena je na test traku prije nego što se na ekranu pojavio simbol treptajuće kapljice. Uklonite test traku i ponovite mjerenje. E-7 Došlo je do elektroničke sistemske greške ili je, u rijetkim slučajevima, već korištena test traka uklonjena i ponovo postavljena.

Ugasite i ponovo uključite uređaj ili izvadite baterije na 20 sekundi, a zatim ih ponovo umetnite. Uzmi glukozu u krvi ili kontrolnu otopinu. E-8 Temperatura je izvan prihvatljivog raspona sustava.

Idite tamo gdje je temperatura unutar raspona navedenog u uputama - uložak za test trake, pričekajte pet minuta i ponovite mjerenje. Uređaj ne izlažite prisilnom zagrevanju ili hlađenju. E-9 Baterije su gotovo u potpunosti ispražnjene. Odmah zamijenite baterije.

E-10 Vrijeme i datum mogu biti pogrešno postavljeni. Proverite da li su postavke vremena i datuma tačne.

lyudmila (05.05.2016. 12:08:35)

Savjetujte stotinu za napraviti. Kupio sam testnu traku na bateriji koju već duže vrijeme ne koristim. Promijenili su baterije. A on pokazuje e 5. Je li pločica sa šifrom zastarjela ili nešto slično? Šta da radim

mila (17.12.2015 14:50:46)

Loš uređaj, u jednom sjedenju tri puta zaredom, iz različitih prstiju daju različite pokazatelje, a uz to i na povećanju. Trake su vrlo skupe, u Sankt Peterburgu postoje ambalaže (tegle) u ljekarnama 890 rubalja.

U okružnoj klinici postoje neke koristi, ali trudim se da ih ne dam na svaki način, iako mi je doktor dao upute, mogu vidjeti kako ih koristiti, a prednosti su mali popust za dijabetes tipa 2 samo na test trakama i u određenim ljekarnama, a moguće je da je Accu Chek za ovo smeće. uopće se ne prodaju u tim ljekarnama. To je sve. Potpuno sisa (((

toffee (17.03.2015. 12:32:07)

Elvira (24.01.2015 12:44:17)

Uređaj koristim već nekoliko mjeseci. Sasvim zadovoljan.nekoliko puta je pogriješilo, ali to je moja greška, nakon što sam pročitao upute razumio sam to. Kapljica krvi trebala bi biti "pokrovica", a ne pasti na površinu test trake.

Samo trebate da dodirnete kap vrhom trake i to se brzo pokaže. Što se tiče - "tri puta izmjerite od jednog uboda" - danas sam samo pročitao Staro. Uvijek će to biti različita čitanja, jer

treba snažnije iscijediti kap, i ta krv se nalazi dublje i ima druge pokazatelje.

Anna (20.01.2015 23:23:10)

NIKADA NIKADA NE KUPUJETE Glucometer. Izgleda da je naš lijek u dosluhu s proizvođačem! Izmijenjene su marginalne norme za trudnice, sada imamo histon šećernu bolest s vrijednošću 5,2 za jednu analizu, mada je to ranije bilo normalno, a sada je to normalno za sve ljude. Endokrinolog je savjetovao da kupite ovaj uređaj.

Tri mjeseca borio sam se sa šećerom, dok sam ga mjerio sa datim glukometrom. A šećer uopće nije pao. Tri mjeseca sam gladovao dijete u maternici.

Prvu sumnju da glukometar laže, imao sam kada sam mjerio šećer iz jedne kapi krvi s potpuno istim aparatom moje majke, razlika je 0,4. Kao rezultat toga, kada sam napokon dobio uputnicu za krvni test, ispostavilo se ovako: prije testa glukometri su pokazali 5,2, a test krvi iz vene - 2,96. Ispada da sam po krivici proizvođača upao u gladan glupi lijes svog nerođenog djeteta čiji je razvoj počeo zaostajati u veličini. Nikada ne kupujte ovaj metar! Za taj novac je bolje uzeti krvni test - dvaput provjeriti i kupiti voće!

Accu Chek Performa Nano: upute, recenzije, recenzija

Roche Diagnostics Accu Chek Performa Nano glukometar smatra se neprikosnovenim liderom među sličnim uređajima za svakodnevno testiranje razine šećera u krvi. Ovaj uređaj je vrlo precizan i elegantan u dizajnu, malih dimenzija, tako da je pogodno nositi ga u torbici, posebno za djecu, kako biste u bilo kojem trenutku mogli kontrolirati očitanja glukoze.

Karakteristike instrumenta

Za dobivanje rezultata ispitivanja s ovim glukometrom potrebno je samo 0,6 μl krvi, što je jedna kap. Nano glukometar opremljen je visokokvalitetnim zaslonom sa velikim simbolima i prikladnim pozadinskim osvjetljenjem, tako da ga mogu koristiti ljudi sa slabim vidom, posebno što je ovaj uređaj prikladan za starije ljude.

Performance-nano izvedba nano ima dimenzije 43x69x20 mm, njegova težina je 40 grama. Uređaj omogućava spremanje 500 rezultata studije s datumom i vremenom analize.

Tu je i funkcija za izračunavanje prosječne vrijednosti mjerenja za nedjelju, dvije sedmice ili tri mjeseca.

To vam omogućava da pratite dinamiku promjena i analizirate pokazatelje tokom dugog perioda.

Accu-check izvedba nano opremljena je posebnim infracrvenim priključkom koji je isporučen uz uređaj, koji vam omogućuje sinkronizaciju svih primljenih podataka s računarom ili prijenosnim računarom. Tako da pacijent ne zaboravi na provođenje potrebnih studija, mjerač ima prikladan budilnik koji ima funkciju podsjetnika.

Kao litijske baterije koriste se dvije litijumske baterije CR2032, koje su dovoljne za 1000 mjerenja.

Uređaj se može sam uključiti prilikom instaliranja test trake i automatski se isključiti nakon upotrebe. Brojilo se isključuje dvije minute nakon analize.

Kada test traka istekne, uređaj vas mora o tome obavijestiti alarmom.

Da bi Accu provjera performansi nano trajala dulje vrijeme, potrebno je pridržavati se pravila korištenja i skladištenja uređaja. Dozvoljena temperatura skladištenja je od 6 do 44 stepena. Vlažnost zraka treba biti 10-90 posto. Uređaj se može koristiti na radnoj visini do 4000 metara nadmorske visine.

Prednosti

Mnogi korisnici, odabirom Accu check nano performansi, ostavljaju pozitivne povratne informacije o njegovoj funkcionalnosti i visokoj kvaliteti. Konkretno, dijabetičari razlikuju između pozitivnih kvaliteta sljedećih karakteristika uređaja:

  • Pomoću glukometra, rezultati mjerenja šećera u krvi mogu se dobiti za pola minute.
  • Za ispitivanje je potrebno svega 0,6 μl krvi.
  • Uređaj može pohraniti u memoriju posljednjih 500 mjerenja sa datumom i vremenom analize.
  • Kodiranje se događa automatski.
  • Brojač ima infracrveni priključak za sinkronizaciju podataka s vanjskim medijima.
  • Mjerač vam omogućuje mjerenje u rasponu od 0,6 do 33,3 mmol / L.
  • Za proučavanje nivoa glukoze u krvi pacijenta koristi se elektrohemijska metoda.

Komplet uređaja uključuje:

  1. Uređaj sam za mjerenje šećera u krvi
  2. Deset test traka,
  3. Olovka za probijanje Accu-Chek Softclix,
  4. Deset lanceta Accu Check Softclix,
  5. Mlaznica na dršci za vađenje krvi sa ramena ili podlaktice,
  6. Praktična meka futrola za uređaj,
  7. Korisnički priručnik na ruskom.

Uputstvo za upotrebu

Da bi uređaj mogao raditi, potrebno je u njega umetnuti testnu traku. Zatim trebate provjeriti brojčani kod. Nakon prikazivanja koda, ikona bi se trebala pojaviti u obliku treptave kapi krvi, to ukazuje da je mjerač spreman za upotrebu.

Prije upotrebe Accu Chek Perform Nano, temeljno operite ruke sapunom i gumenim rukavicama.

Srednji prst mora se temeljito protrljati da se poboljša cirkulacija krvi, nakon čega se obriše otopinom koja sadrži alkohol i vrši se probijanje pomoću perilice za olovku.

Bolje je probiti kožu sa strane prsta da ne bi naštetila. Da bi istakli kap krvi, prst je potrebno lagano masirati, a ne pritiskati.

Vrh test trake, obojen žutom bojom, mora se navesti na akumuliranu kap krvi. Testni trak automatski apsorbira potrebnu količinu krvi i obavještava ako postoji nedostatak krvi, te u tom slučaju korisnik može dodati potrebnu dozu krvi.

Nakon što se krv u potpunosti apsorbira u test traku, simbol sata će se pojaviti na zaslonu uređaja, što znači da je Accu check perf nano pokrenuo postupak ispitivanja krvi na glukozu u njoj. Rezultat testa će se pojaviti na ekranu nakon pet sekundi, a mnogi ruski glukometri rade na ovaj način.

Svi rezultati ispitivanja automatski se pohranjuju u memoriju uređaja, a datum i vrijeme testa bilježe se. Prije isključivanja brojila, moguće je prilagoditi rezultate analize i bilježiti kada je izvršen test krvi - prije ili nakon obroka.

Recenzije o Accu Check Perform Nano

Accu-performance nano prilično je popularan među ljudima koji imaju problema sa visokom glukozom u krvi. Prije svega, korisnici primjećuju upotrebljivost i jednostavan meni uređaja. Performance check nano može se koristiti i za djecu i za odrasle.

Zbog male veličine, može se nositi sa sobom i po potrebi izvršiti krvni test u bilo kojem trenutku. U tu svrhu, uređaj ima prikladan okvir za torbe s odjeljcima, gdje su svi uređaji za provođenje testa prikladno smješteni.

Uređaj je modernog dizajna, pa ga čak možete koristiti i kao poklon. Mnogi korisnici se ne ustručavaju demonstrirati brojilo svojim prijateljima, jer izgledom podsjeća na inovativni uređaj i time pokazuje zanimanje drugih.

Mnogi tvrde da je vrlo sličan modernom mobilnom telefonu, koji privlači pažnju.

Recenzije o mjeraču također imaju negativne kritike, koje se uglavnom svode na poteškoće u pribavljanju test traka za provođenje ispitivanja krvi. Također, neki se žale kako su upute za uređaj napisane na previše kompliciranom jeziku i sitnim ispisom.

Stoga, prije nego što uređaj prebacite na upotrebu starijim osobama, prikladno je da ga prvo shvatite, nakon čega će već objasniti kako treba koristiti mjerilo primjerom.

Accu-Chek® Performanse NANO

  • 1. Ekran
  • 2. Vodič za test traku
  • 3. Taster za uključivanje / isključivanje / postavljanje
  • 4. Utičnica za aktivacijski čip
  • 5. Uvlačivi pretinac za baterije
  • 6. Infracrveni (IR) priključak
  • 7. Dugmad strelice desno i lijevo
  • 8. Test traka
  • 9. Epruveta sa test trakama
  • 10. Flaša sa kontrolnim rastvorom
  • 11. Crni aktivacijski čip
  • 12. Baterije
Princip definicijeGlukoza dehidrogenaza, elektrohemijska
KalibracijaPlazma
Raspon pokazatelja0,6 do 33,3 mmol / L
Zapremina uzorka0,6 μl
Vrijeme određivanja5 sekundi
Izvor napajanja3V litijumska baterija (tip CR2032), 2 kom.
Trajanje baterijeOtprilike 1000 kontrola ili 1 godinu
Automatski isključiteNakon 2 minute
Memorija500 rezultata, uključujući vrijeme i datum, kao i prosjek tokom 7, 14, 30 i 90 dana
TemperaturaKod skladištenja test traka: od 2 do 32 ° C Pri skladištenju brojila: od -25 do 70 ° C Tijekom samokontrole: od 6 do 44 ° C
VlažnostTokom samokontrole: od 10% do 90%
Visina3094 metara nadmorske visine
Veličina43 x 69 x 20 mm
TežinaPribližno 40 g (sa baterijama)
Prikaz96-segmentni zaslon sa tečnim kristalima sa osvetljenjem (LCD)
FormatRučni mjerač glukoze
PC kompatibilanAccu-Chek® Smart Peaks putem infracrvene veze
Stepen zaštiteIII
Tačnost rezultataSistem Accu-Chek® Performa Nano u potpunosti je u skladu s EN ISO 15197: 20131

1 „Istraživanje i procjena tačnosti 43 glukometra za usklađenost sa EN ISO 15197“, časopis za dijabetičku nauku i tehnologiju za septembar 2012.

Rezultati se spremaju u memoriju brojila.
Baterije su gotovo prazne. Uskoro zamijenite baterije.
Brojilo je u režimu podešavanja.
Kad je prikazana prosječna vrijednost (pohranjena): simbolu prethodi broj dana uzetih u obzir u proračunu.
Zvučni signal je uključen.
Treperi - u tijeku je samo praćenje ili izračunavanje prosječne vrijednosti.
Brojilo je spremno za uvođenje test trake.
Brojilo je spremno za nanošenje kap krvi ili kontrolnog rješenja.
Označavanje rezultata dobivenih "prije jela".
Označavanje rezultata dobivenih "nakon jela".
Označavanje - „Općenito“.
Obilježavanje podsjetnika o potrebi provođenja samokontrole nakon obroka.
Obilježavanje podsjetnika o potrebi samokontrole.
Glukoza u krvi može biti iznad raspona.
Glukoza u krvi može biti ispod raspona.
Glukoza u krvi je niža od datog nivoa hipoglikemije (niske glukoze u krvi).
Poruka o grešciRazlog
Probna traka je možda neispravna ili nije ispravno umetnuta.
Neispravan aktivacijski čip.
Vaša razina glukoze u krvi može biti izuzetno visoka ili je došlo do pogreške glukometra ili test trake.
Na test traku nanesena je nedovoljna količina krvi ili kontrolne otopine za obavljanje samokontrole, ili je otopljena krv ili kontrolna otopina naneta nakon početka samo-nadzora.
Ova se poruka može pojaviti na ekranu ako je u mjeraču postavljena bijela pločica sa kodom. To znači da je istekao rok trajanja test traka i pločice s oznakama.
Poruka o grešciRazlog
Na test traku nanesena je krv ili kontrolna otopina prije nego što se na pokazivaču pojavio simbol treptave kapi.
Došlo je do elektroničke greške u sustavu ili je, u rijetkim slučajevima, već korištena test traka uklonjena i ponovo postavljena.
Temperatura je izvan radnog opsega sistema.
Baterije su gotovo prazne.
Vrijeme i datum možda nisu pravilno postavljeni.
Rezultati dobiveni tijekom kontrolne provjere označeni su simbolom.
  1. 1. Accu-Chek® Performa Nano Glucometer
  2. 2. Test trake Accu-Chek® Performa br. 10
  3. 3. Accu-Chek® Softclix lancing uređaj
  4. 4. Lančeve Accu-Chek® Softclix br. 10
  • • Test trake Accu-Chek® Performa br. 10
  • • Test-trake Accu-Chek® Performa br. 50
  • • Kontrolna rešenja Accu-Chek® Performa
  • • Lančeve Accu-Chek® Softclix br. 25
  • • Lančeve Accu-Chek® Softclix br. 200
  • HOT LINE 0 800 300 540
  • OBRAZOVNI VIDEOaccu-chek.com.ua

Osim kako je navedeno u Korisničkom priručniku. Prije upotrebe posavjetujte se sa ljekarom.

Podaci su namijenjeni medicinskim i farmaceutskim radnicima. Izvještaj o ocjeni performansi nano-sistema Accu-Chek®. Podaci koje je pružio Roche.

Pročitajte korisnički priručnik prije upotrebe.

Roche Diabetes Care GmbH Sandhofer Strasse 116 68305 Mannheim, Njemačka www.accu-chek.com.ua Accu-Chek® i Accu-Chek® Performa Nano su zaštitni znaci

Roche Diabetes Care GmbH.

Ovlašteni predstavnik u Ukrajini: Dialog Diagnostics LLC, Ukrajina, 04205, Kijev, Obolonsky Prospekt 32. Telefonska telefonska linija 0 800 300 540.

Uvjerenje o državnoj registraciji Ministarstva zdravlja Ukrajine br. 12910/2013, 12948/2013, 12950/2013 od 08.08.2013. Podaci su namijenjeni medicinskim i farmaceutskim radnicima.

Izvještaj o ocjeni performansi nano-sistema Accu-Chek®. Podaci koje je pružio Roche.

Prije upotrebe, pročitajte Korisnički vodič.

Accu-Chek Performa Nano! Recenzija, cijena, recenzija! Kupiti Accu-Chek Performa Nano glukometar je profitabilan u Bodree.ru!

Accu-Chek Performa Nano glukometar moderan je i precizan uređaj za svakodnevno praćenje nivoa glukoze u krvi.

Glukometar je vrlo jednostavan za korištenje, djeluje brzo, potreban je neznatan volumen krvi za analizu (svega 0,6 mikrolitara).

Točnost rezultata osigurana je posebnim test trakama, koji se sastoje od 6 zlatnih kontakata (trake za jednokratnu upotrebu i mogu se čuvati otvorene do roka trajanja).

Prepoznatljiva karakteristika glukometra Accu-Chek Perform Nano je veliki, crno-kontrastni crni ekran s velikim bijelim brojevima i svijetlim pozadinskim osvjetljenjem, pogodan za čitanje rezultata testova, kao i moderan sjajni dizajn kućišta.

Veliki zaslon omogućuje slabovidnim osobama korištenje uređaja. Uređaj se automatski isključuje 2 minute nakon završetka upotrebe. Accu-Chek Performa glucometer ima infracrveni port, što olakšava razmjenu informacija sa osobnim računarom.

Opremljen je memorijom za 500 mjerenja i izračunava prosječni rezultat za 7, 14 i 30 dana. To će vam omogućiti da spremite podatke mjerenja, vodite lični dnevnik mjerenja i pomažete kada idete liječniku.

Mjerač možete koristiti kao bilježnicu u kojoj ćete jasno vidjeti promjenu sadržaja glukoze u krvi.

Mogućnosti Accu-Chek Performa omogućavaju vam da napravite punkcije u prstu, podlaktici, ramenu, dlanu u palcu, bedru ili teleu. Najsigurnije i najbezbolnije mesto možete sami birati.

Dodatna i važna za osobe s oštećenjem vida je isključena funkcija akustičkih signala o rezultatima mjerenja.

To znači da će vas na kraju mjerenja zvučni signal obavijestiti o rezultatima mjerenja.

U kompletu s Accu-Chek Perform Nano glukometerom nalaze se 10 specijalnih test traka, 10 sterilnih lanceta i automatska olovka za probijanje Accu-Chek Softclix-a. Uređaj je spreman za upotrebu i možete odmah započeti postupak. U kompletu je i torba za čuvanje i nošenje svih pribora.

Veoma je važno redovno mjeriti glukozu u krvi. Rezultati ispitivanja pružit će vam informacije o svim promjenama u tijelu i kako različiti faktori utječu na tijek vašeg dijabetesa.

Merač koristi Accu-Chek Performa test trake.

Moguća odstupanja

Kada proučavate kako provjeriti ispravnost brojila, najbolje je započeti s kućnim dijagnostičkim metodama. Ali prvo, morate razjasniti upotrebljavate li potrošni materijal ispravno. Uređaj može pogriješiti ako:

  • Držite olovku sa potrošnim materijalom na prozoru ili na grejnoj bateriji
  • Poklopac na tvorničkoj ambalaži s prugama nije dobro zatvoren,
  • Potrošni materijal sa istekom garantnog roka,
  • Uređaj je prljav: kontaktne rupe za umetanje potrošnog materijala, leće fotoćelija su prašne,
  • Kodovi navedeni na kućici olovke s prugama i na uređaju ne odgovaraju,
  • Dijagnostika se vrši u uvjetima koji nisu u skladu s uputama (dozvoljeni raspon temperature od 10 do 45 ° C),
  • Ruke su zamrznute ili oprane hladnom vodom (doći će do povećane koncentracije glukoze u kapilarnoj krvi),
  • Ruke i uređaj zagađeni su slatkom hranom,
  • Dubina uboda ne odgovara debljini kože, krv ne dolazi spontano, a dodatni napori dovode do oslobađanja međućelijske tečnosti, što iskrivljuje iskaz.

Prije provjere ispravnosti mjerača glukoze u krvi, morate provjeriti jesu li ispunjeni svi uvjeti skladištenja potrošnog materijala i uzorkovanja krvi.

Ako zdravstveno stanje očigledno ne odgovara očitavanjima brojila, morate hitno ponovo izvršiti testove u laboratoriji

Glucometer Accu-Chek Performa - kupiti u Murmansk, cijena

Glucometer Accu-Chek Performa Nano

Poznato je da bi ljudi s dijabetesom (i nekim drugim bolestima) trebali redovno provjeravati razinu šećera u krvi. Prijenosni uređaji - glukometri su namijenjeni za to. Jedna od najtraženijih na tržištu je Accu-Chek Performa Nano.

Riječ je o uređaju koji teži samo 40 grama i po izgledu podsjeća na mali mobilni telefon. Ova sličnost je zbog velikog LCD ekrana. Na tamnoj pozadini prikazuju se veliki bijeli brojevi - očitanja uređaja - čak i osoba sa slabim vidom može lako pročitati ono što se prikazuje na zaslonu.

Koncentracija šećera u krvi mjeri se posebnim test trakama. Uz uređaj dolazi i set od 10 takvih traka. Ovaj uređaj može prepoznati i obavijestiti sebe ako je istekao rok trajanja ovih izmjenjivih traka.

Takođe, na Accu-Chek Performa Nano je pričvršćen poseban uređaj - olovka za probijanje kože i uzimanje krvi. Možete prilagoditi dubinu probijanja, jer je krv pogodna za mjerenja ne samo od vrhova prstiju, već i s dlana, podlaktice i drugih mjesta (upute sadrže detaljan opis postupka).

Bit će tu i paket lanceta (10 komada), na kojima se vrši probijanje. Svaka lanceta dizajnirana je za 20-30 korištenja. ALI! samo za jednu osobu! - ako želite izmjeriti razinu šećera za nekog drugog - promijenite skarifikator!

Memorija, obrada i prijenos informacija

Accu-Chek Performa Nano je vrlo zgodan upravo zbog toga što može pohraniti i prenijeti velike količine informacija. Ovaj uređaj pohranjuje do 500 mjerenja i pohranjuje ih uz datum i vrijeme analize.

Ti podaci pomoću infracrvenog porta mogu se prenijeti na lični računar - pacijenta ili ljekara. Informacije o promjenama nivoa šećera u krvi suštinski su temelj za pravilno provođenje i prilagođavanje liječenja te postavljanje pravih doza lijeka.

Tačno u uređaju možete vidjeti podatke o prosječnoj razini šećera u trajanju od tjedan, dva, mjesec ili tri mjeseca. U tom slučaju rezultate mjerenja možete označiti simbolima „prije jela” i „nakon jela” kako biste pratili učinak svoje prehrane.

Podsjetnici, alarmi, alarmi

Accu-Chek Performa Nano omogućava čovjeku da se mirno bavi svojim poslom, ne brinući da može preskočiti vrijeme za užinu, uzimajući lijekove, mjeriti koncentraciju glukoze u krvi.

Možete postaviti četiri alarma u uređaju za važan trenutak za vas.

Možete postaviti i podsjetnik za uzimanje krvi nakon obroka - nakon jednog ili dva sata.

U parametrima Accu-Chek Performance Nano možete postaviti one razine šećera koje su opasne za ovog pacijenta. To se naziva indikacija hipoglikemije.

Takva će funkcija biti važna, na primjer, za djecu i starije osobe, kojima je teško stalno imati na umu raspon glukoze u krvi, pri čemu njihovo zdravlje nije ugroženo.

Ako kao rezultat mjerenja uređaj otkrije preniske pokazatelje, signalizirat će o hipoglikemiji i da je potrebno „ugristi“.

Da bi uređaj ispravno radio, morate slijediti pravila za rukovanje s njim i pravovremenu kalibraciju:

  1. Podesite tačan datum i vreme,
  2. Otvaranje novog paketa test traka, morate da umetnete pločicu s njih u Accu-Chek Performa Nano,
  3. Za kalibraciju uređaja koristite samo posebna rješenja navedena u uputama,

Savremeni model uređaja omogućava vam da otkrijete koja je koncentracija glukoze u krvi, i to za samo nekoliko sekundi. Glukometar "Accu-Chek Performance Nano" ne prelazi vrijednost ključa automobila. Ove uređaje proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama kompanija Roche.

  • Kompaktnost. U pogledu veličine, brojilo nije više od ključeva automobila. Može se nositi u džepu, što je vrlo zgodno na putovanju. Težina mu je samo 40 grama.
  • Tačnost rezultata. Za bolesnike koji imaju dijabetes, praćenje nivoa glukoze je od vitalne važnosti, zbog čega je mjerač glukoze u krvi tako neophodan. Ispitne trake koje se prodaju uz Accu-Chek Performa Nano imaju najtačnije rezultate.
  • Kapacitetna memorija. Accu Chek Performa može pohraniti do 500 merenja. Ovo vam omogućava dugotrajno kontrolu šećera u krvi i izračunavanje prosječnih rezultata za tjedan ili mjesec. Svojevrsni dnevnik mini uređaja omogućit će vam da odaberete pravu dozu lijekova.
  • Jednostavnost upotrebe. Za analizu nije potrebno uzeti uzorak s prsta. Možete odabrati najviše bolno mjesto za prodore: u rame, podlakticu, bedra ili dlan.
  • Funkcija alarma. Omogućuje vam da se ne brinete zbog propusta vremena analize. Alarm je postavljen za 4 različita vremenska razdoblja. Možete učiniti uobičajene stvari, a uređaj će vas podsjetiti na vrijeme.
  • Pogodan dizajn. Čak se i dijete može nositi s postupkom mjerenja šećera u krvi uz pomoć Accu-Chek Performa Nano, jer Mjerač je vrlo jednostavan za korištenje. A na velikom ekranu sa visokim kontrastom, velikim bijelim brojevima, karakteri se lako čitaju.

Ako je potrebno, mjerač je povezan s računarom ili prijenosnim računalom, što vam omogućava praćenje i spremanje rezultata istraživanja. Da biste izbjegli pogreške, morate slijediti pravila za rukovanje brojilom.

Koji je metar najtačniji?

Najpoznatiji proizvođači su iz Njemačke i SAD-a, modeli ovih marki prolaze brojne testove, neki imaju doživotno jamstvo. Zbog toga su u svim zemljama velika potražnja. Potrošačke ocjene su sljedeće:

  • BIONIME Rightest GM 550 - u uređaju nema ničeg suvišnog, ali nedostatak dodatnih funkcija nije ga spriječio da postane lider u preciznosti.
  • One Touch Ultra Easy - prenosivi uređaj težak samo 35 g izuzetno je precizan i jednostavan za upotrebu, posebno u pokretu. Uzorkovanje krvi (uključujući iz alternativnih zona) vrši se pomoću posebne mlaznice. Garancija od proizvođača - neograničena.
  • Accu-Chek Active - pouzdanost ovog uređaja potvrđena je višegodišnjom popularnošću, a njegova dostupnost omogućava svakome da se uvjeri u njegovu kvalitetu. Rezultat se pojavljuje na zaslonu nakon 5 sekundi, ako je potrebno, u istu traku može se dodati i dio krvi ako njegov volumen nije dovoljan. Memorija za 350 rezultata, moguće je izračunati prosječne vrijednosti za tjedan ili mjesec.
  • Accu-Chek Performa Nano - multifunkcionalni uređaj opremljen infracrvenim priključkom za bežičnu vezu sa računarom. Podsjetnik s alarmom pomoći će u kontroli frekvencije analize. Pri kritičnim brzinama čuje se zvučni signal. Testne trake ne zahtijevaju kodiranje i one same izvlače kap krvi.
  • True Result Twist - tačnost brojila omogućava vam da ga upotrebljavate u bilo kojem obliku i u bilo kojoj fazi razvoja dijabetesa, zahtijeva vrlo malo krvi za analizu.
  • Contour TS (Bayer) - njemački uređaj razvijen je korištenjem najnovijih tehnologija kako bi se osigurala maksimalna preciznost i izdržljivost, a njegova popularnost povećava cijenu i brzina obrade.

Glukometar je najvažnije sredstvo u liječenju dijabetesa i trebate ga tretirati s istom ozbiljnošću kao i s lijekovima. Analitička i klinička točnost nekih modela glukometra na domaćem tržištu ne zadovoljavaju zahtjeve GOST-a, tako da je tako važno pravovremeno kontrolirati njihovu točnost.

Bolnički glukometri precizniji su od pojedinačnih, stoga su manje epidemiološki opasni.

Pojedinačni glukometri namijenjeni su samo za samokontrolu glukoze kod dijabetičara i pacijenata s drugim dijagnozama kojima je potreban takav postupak. A trebate ih kupiti samo u ljekarnama ili specijaliziranoj mreži medicinske opreme, to će pomoći da izbjegnete lažiranje i druga neželjena iznenađenja.

U vijestima, „Zašto glukometri ne mogu naglas pročitati rezultat mjerenja šećera u krvi?“ Uporedili smo rezultate mjerenja dva glukometra konkurentskih kompanija, koja su se, na naše iznenađenje, pokazala drugačijima.

Već kod kuće mjerila sam šećer nekoliko puta svakim glukometrom i pronašla različite pokazatelje. Odlučio sam otkriti zašto se ovo događa. I saznao sam. Sada je postalo jasno zašto čitanja glukometra „hodaju“.

Konvencionalni glukometri ne mogu se upoređivati ​​s laboratorijskim pokazateljima, jer su standardni. U bolnicama zaposleni prate temperaturu, vlažnost i pritisak. Tehničko osoblje provodi ispitivanja na skupim uređajima koji se neprekidno održavaju i kalibriraju nekoliko puta dnevno. Laboratorijskim testovima analiziraju se veliki uzorci krvi u roku od 60 sekundi.

Kućni mjerači glukoze u krvi uglavnom se oslanjaju na tačnost test traka. Ali na tačnost rezultata mjerenja utječu i temperatura, klima, pritisak, vlaga i mjesto proizvodnje test traka.

Pa zašto različiti mjerači glukoze u krvi daju različite rezultate? To se uglavnom odnosi na kalibraciju i kodiranje brojila. I svaka test traka ima individualnu interakciju s brojilom.

Zadnji i jedan od glavnih razloga je korisnik. Da li pravilno postupate sa test trakama? Nadam se da ih ne upotrebljavate odmah nakon što pojedete nešto masno i nakon toga niste oprali ruke?

Efekat vodopada

Indikacije vašeg šećera u krvi jedan su od nekoliko faktora putem kojih možemo izvući zaključke o stanju zdravlja ljudi. Endokrinolozi širom svijeta tvrde da tačnost brojila igra malu ulogu u ukupnom određivanju doze inzulina. Najbitnije je pravilno uzeti u obzir konzumirane ugljikohidrate i potrebu za inzulinom!

Jedan doktor rekao je da greška ne smije prelaziti 8% ako je mjerač u skladu s ISO standardom (95% vremena je unutar ± 20% od standardnih laboratorijskih ispitivanja). Za poređenje, prosječna greška u proračunu ugljikohidrata je oko 20%, a u potrebi za inzulinom - oko 25%. Zbog toga doziranje može biti mnogo netočnosti.

U ovom trenutku, ovaj problem se može riješiti samo čineći svaki od ova tri faktora tačnijim. Ako povećamo preciznost brojila na plus / minus 15% - preporučena greška FDA - i preračunam sadržaj svojih ugljikohidrata, dobit ću povećanu preciznost u izračunavanju doze inzulina, tako da ću značajno povećati svoje šanse za dobivanje točne doze inzulina.

Dakle, želim da moj brojilo bude tačnije? Naravno! Moj doktor je rekao da ovaj standard za ljude sa tipom 1 omogućava odstupanje od 15%. Unutar 15% točnosti, nedostaje nam 10% svih hipoglikemija. Potrebni su nam glukometri s 10% -tnom preciznošću da bismo prošli više od 1% hyp.

Glucometer programeri nastoje povećati njihovu tačnost. Neki od njih već ispunjavaju zahtjeve od ± 15%, na primjer, Accu-Chek Performa Nano od Roche i Contour sljedeći EZ od Bayera. Vjerojatno ih ima još više, ali ja ih samo znam. Osim toga, insajderi kažu da AgaMatrix glukometri i test trake upakovani u medicinski program Medicare's Liberty, kao i Kroger i Target glukometri, novi Sanofi iBGStar, imaju mnogo manju grešku - samo 10%.

Ali mene ne zanima samo hvatanje hipoglikemije. Želim biti siguran da je moj šećer pod kontrolom što duže, to će mi omogućiti da izbjegnem komplikacije. Dakle, pored svega što je rečeno.

Želim da nutricionisti objasne kako hrana, na primjer, utječe na šećer u krvi, da masti u hrani usporavaju apsorpciju ugljikohidrata šećera. Želim da pružatelji lijekova bolje savjetuju ljude o upotrebi inzulina, pogrešna doza može dovesti do strašnih posljedica.

I želim da liječnici zlostavljaju pacijente zbog činjenice da potonji ne mogu ni na koji način ispuniti dnevnik samokontrole, tretirati ih lojalnije, jer zapravo to nije tako jednostavno.

Netačnost merenja glukometrom

Vlasnici različitih modela glukometra često sumnjaju u očitanja svojih analizatora. Nije lako kontrolirati glikemiju uređajem čija točnost nije sigurna. Stoga je važno znati kako provjeriti ispravnost brojila kod kuće.

Stručnjaci smatraju rezultate neovisnih mjerenja preciznim ako njihovo odstupanje od pokazatelja dobivenih tijekom laboratorijskog pregleda ne prelazi 20%. Takva se greška ne ogleda u izboru metodologije liječenja, pa se smatra prihvatljivom.

Na stupanj odstupanja mogu utjecati konfiguracija opreme, njezine tehničke karakteristike, izbor određenog modela. Tačnost mjerenja važna je za:

  • Odaberite pravi uređaj za kućnu upotrebu,
  • Adekvatno procijenite situaciju s lošim zdravljem,
  • Pojasnite doziranje lijekova za nadoknadu glikemije,
  • Prilagodite prehranu i vježbanje.

Za lična brojila glukoze u krvi, kriteriji za analitičku tačnost u skladu s GOST-om su: 0,83 mmol / L s razinom glukoze u plazmi nižoj od 4,2 mmol / L i 20% s rezultatima većim od 4,2 mmol / L. Ako vrijednosti prelaze dopuštene granice odstupanja, uređaj ili potrošni materijal morat će se zamijeniti.

Jedan od najjednostavnijih načina provjere ispravnosti uređaja je usporedba podataka tijekom kućnog pregleda i u laboratorijskim uvjetima, pod uvjetom da je vrijeme između dva uzorka krvi minimalno. Istina, ova metoda nije u potpunosti domaća, jer je potrebna posjeta klinici u ovom slučaju.

Glukometar možete provjeriti kod kuće s tri trake ako postoji kratko vrijeme između tri pretrage krvi. Za tačan instrument, odstupanje u rezultatima neće biti veće od 5-10%.

Morate shvatiti da se kalibracija kućnog mjerača glukoze u krvi i oprema u laboratoriji ne podudaraju uvijek. Osobni uređaji ponekad mjere koncentraciju glukoze iz cijele krvi, a laboratorijski - iz plazme, to je tečni deo krvi koji je odvojen od ćelija.

Iz tog razloga, razlika u rezultatima dostiže 12%, u punoj krvi je taj pokazatelj obično niži. Upoređujući rezultate, potrebno je unijeti podatke u jedan mjerni sustav, koristeći posebne tablice za prijevod.

Možete samostalno procijeniti točnost uređaja pomoću posebne tekućine. Neki uređaji imaju i rješenja za upravljanje. Ali možete ih kupiti zasebno. Svaki proizvođač za svoje modele proizvodi specifično testno rješenje, to se mora uzeti u obzir.

Boce sadrže poznatu koncentraciju glukoze. Kao aditivi koriste se komponente koje povećavaju tačnost postupka.

Ako ste pažljivo proučili upute, vidjeli ste način da uređaj prebacite na rad sa kontrolnom tečnošću. Algoritam dijagnostičke procedure bit će otprilike ovako:

  1. U uređaj se umetne testna traka, uređaj bi se automatski trebao uključiti.
  2. Provjerite podudaraju li se oznake na mjeraču i test traci.
  3. U izborniku morate promijeniti postavke. Svi uređaji za kućnu upotrebu konfigurirani su za uzimanje krvi. Ova stavka u izborniku nekih modela mora biti zamijenjena "upravljačkim rješenjem". Da li trebate zamijeniti postavke ili su automatski u vašem modelu, možete saznati iz svojih uputa.
  4. Protresite bočicu sa otopinom i nanesite je na traku.
  5. Pričekajte rezultat i usporedite odgovaraju li dopuštenim granicama.

Ako rezultati padnu u rasponu prihvatljivih vrijednosti, nema broja pritužbi na mjerač.

Ako se pronađu pogreške, test se mora ponoviti. Ako su indikatori isti ili mjerač svaki put pokazuje različite rezultate, prvo morate uzeti novi paket test traka. Ako se problem nastavi, ne biste trebali koristiti takav uređaj.

Proizvođači mjerača glukoze u krvi u bilo kojoj zemlji moraju testirati ispravnost uređaja prije ulaska na farmaceutsko tržište. U Rusiji je GOST 115/97. Ako 96% mjerenja padne unutar raspona pogreške, tada uređaj ispunjava zahtjeve.

Stručnjaci preporučuju provjeru performansi brojila svaka 2-3 tjedna, ne čekajući da iz posebnih razloga sumnja u njegovu kvalitetu.

Ako pacijent ima predijabetes ili dijabetes tipa 2, koji se može kontrolirati dijetom bez ugljikohidrata i adekvatnim opterećenjima mišića bez hipoglikemijskih lijekova, tada možete provjeriti šećer jednom tjedno. U ovom slučaju će učestalost provjere operabilnosti uređaja biti različita.

Neplanirana provjera provodi se ako je uređaj pao s visine, a na uređaju je došlo do vlage ili je dugo vremena tiskano pakovanje test traka.

Točnost glukotara

Glukometar je uređaj za mjerenje nivoa glukoze u organskim tekućinama (krv, cerebrospinalna tečnost i dr.). Glukometeri se ne koriste za dijagnozu dijabetesa. Šećer u krvi kod pacijenta mijenja se vrlo brzo.

Na osnovu višestrukih mjerenja u različitim točkama dana, može se zaključiti da je terapija ispravna. Brojilo je dizajnirano da vam pomogne u tome, da ne biste išli u laboratoriju nekoliko puta dnevno.

Postoji nekoliko tehnika merenja. U posljednje vrijeme su široko rasprostranjeni prijenosni glukometri za mjerenja u kući. Dovoljno je nanijeti kap krvi na jednokratnu pločicu indikatora postavljenu u mjeraču, a već nakon nekoliko sekundi poznata je koncentracija glukoze u krvi (glikemija).

Svaki glukometar sadrži raspon mjerne pogreške od 20% (prema ISO 15197), pa se rezultati mjerenja glukoze u krvi na različitim uređajima i laboratorijama istovremeno mogu malo razlikovati. Također treba imati na umu da u 5% slučajeva pogreška mjerenja može preći 20%.

Osim toga, mnogi moderni glukometri pokazuju nivo glukoze u plazmi, koji je 11-15% viši od laboratorijskih podataka za kapilarnu krv (uređaj će pokazati više kada se analizira s jednom kapi krvi).

Da biste provjerili tačnost glukometra, koristi se "Control control". Kontrolno rješenje dostupno je SAMO u servisnom centru. Stoga, da biste provjerili točnost, morate kontaktirati proizvođača i otkriti gdje se nalazi njihov servisni centar.

  • Ako imate osjećaj da performanse uređaja ne odgovaraju dobrobiti,
  • Ako imate sumnje, iskaz je tačan.

Očitavanje instrumenata

Trgovci uređaja često naiđu na problem kada pacijenta, jedan dan nakon kupovine, vrati uređaj, ogorčen što takve indikacije ne mogu odgovarati stvarnosti. Mnogi se pozivaju na laboratorijske testove - za njih je razina glukoze uvijek bila znatno niža.

Postoji još jedno objašnjenje razlike u svjedočenju - u dobroj laboratoriji koriste se najnovije metode istraživanja čime se praktično eliminira utjecaj vanjskih faktora u kojima se stvaraju optimalni uvjeti za istraživanje. Stoga pogreška obično nije veća od 2%.

Kućni merač glukoze u krvi je prenosivi uređaj za koji se ne može zahtevati da bude tačan, kao cela laboratorija. Njegova greška je najmanje 10%. Treba napomenuti da što je viša razina šećera u krvi, veća je greška. Čak i količina krvi može utjecati na ispravnost rezultata.

Da bi reagens iz testa mogao apsorbirati dovoljnu količinu tvari iz krvi, potrebno je da kap proširi dovoljan sloj na ispitivanoj površini. Ljekari također preporučuju da ne koriste prvu kapljicu dobijenu na testiranju, jer sadrži intersticijsku tekućinu koja utječe na kvalitetu analize.

Prema riječima stručnjaka, svjedočanstvo kvalitetnog uređaja koji koristi visokokvalitetne test trake može se razlikovati od laboratorijskih pokazatelja za ne više od 3 jedinice. U protivnom možete sumnjati da uređaj ne radi ispravno.

Dopušteno je odstupanje unutar granice pogreške, tj. unutar 15%. Razina glukoze u krvi, varijabilna vrijednost, varira. Trenutno su sve Accu-Chek test trake kalibrirane u krvnoj plazmi.

Da biste procijenili rezultat mjerenja, ne trebate vršiti nikakvo prilagođavanje rezultata, dovoljno je znati normu u razini šećera u krvi u plazmi. Stopa posta kod zdrave osobe iznosi 4,1-5,9 mmol / L., tokom dana 2 sata nakon jela, do 7,8 mmol / L.

Kod pacijenta koji ima dijabetes, liječnik mora prilagoditi cilj glukoze u krvi. Ako postoje sumnje u rad uređaja, možete se obratiti konzultantskim centrima i provjeriti rad uređaja.

Što trebate znati o tome kako usporediti rezultate analize na svom brojilu s rezultatima dobivenim u laboratoriji ili na drugom metru.

Za mnoge ljude pitanje točnosti postavlja se u trenutku kada nabave novi glukometar, usporede njegove rezultate s rezultatima prethodnog glukometra ili s rezultatima analize u laboratoriji i primijete značajnu razliku između očitanih.

Na prvi pogled moglo bi se očekivati ​​da će svi glukometri i laboratorijski analizatori dati isti rezultat, a na kraju mjere isti pokazatelj - nivo šećera (glukoze) u određenom uzorku krvi.

Glucometer Accu Chek Performa Nano: cijena, recenzije, tačnost

Glucometer AccuChek Performa Nano je neprikosnoveni lider među analizatorima evropske proizvodnje. Proizvođač ovog uređaja za mjerenje nivoa glukoze u krvi je svjetski poznata kompanija Roche Diagnostics.

Uređaj odlikuje visoka preciznost i moderan dizajn, ima kompaktne dimenzije, pa je vrlo zgodno za nošenje u džepu ili torbici. Iz istog se razloga ovaj uređaj često bira za djecu koja moraju redovito mjeriti šećer.

Proizvođač daje garanciju za visoku kvalitetu i trajnost robe. Zahvaljujući glukometru dijabetičari imaju priliku pratiti vlastito stanje, prilagoditi režim liječenja i prehranu.

Šta je preciznost?

Pre nego što odlučite da li je vaš merač tačan, trebalo bi da shvatite šta je tačnost. U medicini se rezultat analize glukoze dobivene kod kuće smatra klinički točnim ako padne u rasponu ± 20% * referentne opreme za koju se koristi laboratorijski analizator visoke preciznosti, jer odstupanje rezultata u ± 20% ne utječe na promjenu terapije.

Većina mjerača glukoze u krvi mjeri glukozu u cjelovitoj krvi, dok laboratorijska oprema obično koristi krvnu plazmu za analizu - tj. tečna komponenta krvi dobijena nakon taloženja i uklanjanja krvnih stanica.

Zbog razlike u testnim uzorcima, vrijednosti glukoze u cjelovitoj krvi obično su 12% niže nego u plazmi. Zbog toga, za pouzdanu usporedbu, svakako biste trebali znati kako su umjereni glukoza u krvi i laboratorijska oprema.

Da biste usporedili rezultat na mjeraču s rezultatom u laboratoriji, prvo morate laboratorijski rezultat prenijeti na isti mjerni sustav - za punu krv, podijelivši laboratorijski rezultat s 1.12. Ako je laboratorijski rezultat 8 mmol / L, dijeleći s 1,12, dobit ćete 7,14 mmol / L.

U ovom slučaju, vrijednost od 7,14 mmol / L odražava "punu krv" ekvivalent laboratorijskog rezultata dobivenog u plazmi. Tada bi se rezultat na mjeraču trebao uporediti sa 7,14 mmol / L. Ako je vrijednost na brojilu unutar 5,71-8,57 mmol / L (± 20%), rezultat na brojilu smatrat će se tačnim.

Da biste usporedili rezultat na mjeraču s rezultatom u laboratoriji, prvo morate laboratorijski rezultat prenijeti na isti sustav za mjerenje u plazmi, množeći laboratorijski rezultat s 1.12. Ako je laboratorijski rezultat 8 mmol / L, množeći se sa 1,12, dobit ćete 8,96 mmol / L.

U ovom slučaju, vrijednost 8,96 mmol / L odražava "plazmu" ekvivalent laboratorijskog rezultata dobivenog u punoj krvi. Tada se rezultat na mjeraču mora uporediti sa 8,96 mmol / L. Ako je vrijednost na brojilu unutar 7,17 - 10,75 mmol / L (± 20%), rezultat na brojilu smatrat će se tačnim.

U ovom slučaju, konverzija rezultata nije potrebna, ali ne smijemo zaboraviti ± 20% dopuštene pogreške. Ako je laboratorijski rezultat 12,5 mmol / L, vaš mjerač trebao bi dati vrijednost u rasponu od 10-15 mmol / L.

U ovom primjeru, unatoč činjenici da je greška i dalje ± 20%, zbog početno visokih vrijednosti glukoze u krvi, razlika između donje i najviše vrijednosti na mjeraču čini se dramatičnom.

To često tjera ljude da misle da njihov uređaj nije tačan, iako u stvarnosti nije. Takva je pogreška dopuštena ne samo između brojila i laboratorija, već i između dvaju laboratorija. Jedino ako nakon potrebnog prebrojavanja rezultat odstupi preko ± 20%, trebali biste se obratiti proizvođaču radi savjeta i moguće zamjene vašeg brojila.

Nema dva metra, čak ni jedan proizvođač i jedan model, neće uvijek dati isti rezultat. Osim toga, neki glukometri mogu dati rezultate na punoj krvi, drugi na plazmi, a drugi se mogu kalibrirati negdje u sredini.

Da biste usporedili rezultate različitih glukometra, još uvijek morate znati pravu vrijednost glukoze u krvi, koju može utvrditi samo visokoklasni (referentni) laboratorijski analizator. Stoga svi proizvođači poručuju svojim korisnicima da je jedini način da se provjeri točnost brojila usporediti rezultat dobiven na njemu s rezultatom referentne laboratorije, a ne drugi metar.

Dio Johnson & Johnson glukometra kalibriran je punom krvlju. Tu spadaju, na primjer, One Touch® II, One Touch® Basic, One Touch®Profile, One Touch® Basic Plus mjerač Sa pojavom preporuka međunarodne organizacije za dijabetes o kalibraciji svih mjerača glukoze u plazmi i laboratorija, Johnson &

U Rusiji, jedan od takvih uređaja je glukometr SmartScan. Ako ste vlasnik glukometra Johnson & Johnson, bez obzira na to koliko je kalibriran, budite sigurni da imate jedan od najtačnijih glukometra na svijetu.

Ako pažljivo pratite dijabetes, primijetit ćete da će se kod prelaska s glukometra kalibriranog punom krvlju na glukometrom kalibriranim plazmom razlika u rezultatima povećati za oko 12%.

Ako ste promijenili mjerač glukoze u krvi, obavijestite ljekara pri sljedećoj posjeti. Doktor će vam postaviti pojedinačne ciljeve terapije, tj.vaš raspon glukoze u krvi u skladu s vašim glukometrom i prilagodit će režim liječenja ako je potrebno.

Poznavanje razine glukoze u krvi (tj. Učestala ispitivanja) je ključ za uspješno upravljanje dijabetesom. Neprekidno praćenje promjena u nivou glukoze u krvi pomoći će vama i vašem liječniku da odredite efikasnost lijekova, dijeta i vježbi.

  1. Uvjerite se da je vaš merač čist i da li se kod na vodomjeru podudara s kodom test traka koje koristite. Prljava testna površina ili pogrešno postavljena šifra uređaja može dovesti do netačnih rezultata. Nakon što ste očistili uređaj i pobrinuli se da se kôd na mjeraču i test trakama podudara, provedite ispitivanje s upravljačkim rješenjem za ovaj mjerač. Ako rezultat padne u navedenom rasponu, izvršite test krvi. Ako je rezultat ispitivanja s kontrolnim rješenjem izvan navedenih granica, obratite se proizvođaču.
  2. Saznajte kako je kalibrisan vaš mjerač glukoze u krvi i koji se uzorak krvi koristi u laboratoriji. Neki glukometri su kalibrirani u plazmi, a drugi u punoj krvi. Većina laboratorija radi plazme / serumske testove. Rezultat analize u cjelovitoj krvi je 12% niži nego u plazmi / serumu. Ako je vaš glucometer kalibriran za plazmu, a laboratorij za punu krv i obrnuto, potrebno je ponovno izračunati rezultate u jednom mjernom sustavu i zatim napraviti usporedbu. Pored toga, ne treba zaboraviti na dopuštenu grešku od ± 20%.
  3. Ne jesti 4 sata prije uporedne analize u laboratoriji. Ako ste nedavno jeli, tada će rezultat analize krvi iz prsta na vašem metru biti značajno veći od rezultata krvne pretrage vene u laboratoriji - razlika u očitanjima može doseći 4,9 mmol / L.
  4. Obavezno uzimajte oba uzorka istovremeno. Razina glukoze u krvi može se značajno razlikovati u kratkom vremenskom razdoblju zbog unošenja inzulina, pod utjecajem tjelesne aktivnosti i drugih razloga. Već za 15 minuta mogu se dogoditi značajne promjene.
  5. Ako je krv uzeta iz vene na analizu u laboratoriju, obavezno dobro protresti uzorak da ga pomiješamo s kisikom prije provođenja testa. Količina kisika u uzorku krvi uzeta za analizu može utjecati na rezultat. Krv uzeta iz vene siromašna je kiseonikom u poređenju s krvlju iz kapilare uzete iz prsta. Ako se venska krv dobro pomeša sa kiseonikom, rezultat će biti tačniji.
  6. Osigurajte da je laboratorijski test izveden u roku od 20-30 minuta nakon uzimanja uzorka krvi. Razina glukoze u uzorku krvi koja je ostavljena na sobnoj temperaturi smanjuje se svakog sata za 0,389 mmol / L zbog glikolize (proces unosa glukoze u crvene krvne stanice kako bi se dobila energija). Ako se laboratorijski test ne može obaviti odmah, crvena krvna zrnca treba odmah odvojiti od plazme (najkasnije 30 minuta). Inače se u krv mora dodati konzervans da bi se zaustavio proces glikolize. Pažnja! Nikad ne upotrebljavajte krv kojoj je na vaš metar dodan konzervans. Konzervansi ometaju hemijsku reakciju na test traci i dovode do pogrešnih rezultata.
  7. Provjerite je li vam hematokrit normalan. Ako je vaš hematokrit (broj crvenih krvnih zrnaca) previsok ili, obrnuto, nizak, rezultati na mjeraču možda nisu tačni. Pogledajte upute kako biste saznali koliki bi trebao biti raspon hematokrita kako biste dobili precizne rezultate ispitivanja.
  8. Ako ste teško dehidrirani, potvrdite rezultate na mjeraču laboratorijskom analizom. Rezultati na mjeraču mogu biti netačni ako je vaše tijelo snažno dehidrirano zbog povraćanja, proljeva (proljeva), brzog mokrenja i pojačanog znojenja.

Opis uređaja

Accu Chek PerformaNano glukometar neophodan je osobama s dijagnozom dijabetesa tipa 1 ili 2.Cijena uređaja je otprilike 1.500 rubalja, što je poprilično pristupačno za mnoge dijabetičare.

Ovaj uređaj pruža rezultate studije u pet sekundi. Baterija uključena u komplet dovoljna je za 1000 mjerenja.

Set uključuje mjerni uređaj, test trake za glukometar Accu Chek Perform Nano u količini od 10 komada, olovku za probijanje, lancete u količini od 10 komada, dodatnu mlaznicu za uzimanje krvi s alternativnih mjesta, dijabetički časopis za samonadzor, dvije baterije, upute na ruskom jeziku, kupon pod garancijom, prikladan futrolu za nošenje i skladištenje uređaja.

Accu Chek Performa Nano analizator, pored visoke kvalitete i pouzdanosti, ima i mnoge prednosti.

  • Ovo je zgodan kompaktni uređaj koji po veličini podsjeća na privjesak za ključeve automobila i teži samo 40 g. Zbog male veličine lako se uklapa u džep ili torbu, tako da je izvrstan za putovanja.
  • Sam uređaj i test trake uključene u komplet pružaju vrlo precizne rezultate analize, pa se mnogi dijabetičari uzdaju u mjerač. Tačnost brojila je minimalna. Učinkovitost analizatora po tačnosti je uporediva s podacima dobivenim laboratorijskim metodama.
  • Zbog postojanja posebnih zlatnih kontakata, test trake mogu se čuvati otvorene. Za pad šećera potreban je najmanje kap krvi od 0,5 μl. Rezultati analize mogu se dobiti nakon pet sekundi. Kad datum isteka test traka, uređaj će vas o tome obavijestiti zvučnim signalom.
  • Analizator se odlikuje obilnom memorijom i on pohranjuje u do 500 nedavnih studija. S tim u vezi, dijabetičari mogu izračunati prosjek za 7 ili 30 dana. Pacijent ima priliku pokazati dobivene podatke lekaru.
  • Pomoću posebne mlaznice dijabetičar može uzimati krv ne samo s prsta, već i sa ramena, podlaktice, bedara ili dlana. Takva mjesta smatraju se manje bolnim i ugodnim.
  • Prikladna funkcija alarma podsjetit će vas na potrebu analize. Korisniku se nude četiri načina za postavljanje podsjetnika u različito vrijeme. Uređaj će vam pomoći da se podsjetite na vrijeme koristeći glasan zvučni signal.

Takođe, pacijent može samostalno uspostaviti kritičnu razinu šećera. Kada se postigne ovaj indikator, mjerač će dati poseban signal. Ista funkcija može se koristiti s niskim razinama glukoze.

Ovo je prilično jednostavan i lagan uređaj koji čak i dijete može podnijeti. Veliki plus je prisutnost širokog ekrana s jasnim velikim slovima, pa je uređaj idealan za starije i slabovidne osobe.

Ako je potrebno, pomoću kabla, analizator se povezuje na osobni računar i prenosi sve pohranjene podatke.

Da biste postigli prave pokazatelje, morate znati kako koristiti Aku Chek Performa Nano mjerač.

One Touch Club

  • ovo su besplatne konzultacije * o upotrebi i nabavci Johnson & Johnson glukometra i potrošnog materijala pozivom na liniju LifeScan, -
  • ovo je besplatna pretplata na izdanje Monitora,
  • ovo je besplatni dnevnik samokontrole i pasoš dijabetičara (na zahtjev, ne više od 2 puta godišnje),
  • ovo je prilika da učestvujete u izvlačenju vrijednih nagrada Johnson & Johnson,
  • ovo je kvalitetna besplatna usluga za čitavo razdoblje upotrebe glukometra proizvođača Johnson & Johnson, bez obzira na garancijski rok i mjesto kupovine

Uzroci izobličenja

Neki uređaji ocjenjuju rezultat mjerenja ne u mmol / l, koji koriste ruski potrošači, već u mg / dl, što je tipično za zapadne standarde. Očitavanja se trebaju prevesti prema sljedećoj formuli dopisivanja: 1 mol / l = 18 mg / dl.

Laboratorijski testovi testiraju šećer, kako kapilarnom tako i venskom krvlju.Razlika između takvih očitanja iznosi i do 0,5 mmol / L.

Nepreciznosti se mogu pojaviti bezbrižnim uzorkovanjem biomaterijala. Ne treba se pouzdati u rezultat kada:

  • Kontaminirana test traka ako nije bila čuvana u svom originalnom zatvorenom pakovanju ili krši uvjete skladištenja,
  • Nesterilni lancet koji se koristi više puta
  • Traka koja je istekla, ponekad trebate provjeriti datum isteka otvorene i zatvorene ambalaže,
  • Neodgovarajuća higijena ruku (moraju se oprati sapunom, osušiti sušilom za kosu),
  • Upotreba alkohola u liječenju mjesta uboda (ako ne postoje mogućnosti, trebate dati vremena za zagrijavanje isparavanja),
  • Analiza tijekom liječenja maltozom, ksilozom, imunoglobulini - uređaj će pokazati precijenjeni rezultat.

Ove nijanse moraju se uzeti u obzir pri radu s bilo kojim brojilom.

Tabela za pretvaranje plazmi kalibriranih glukometra u šećer u krvi

Prema algoritmima posebne medicinske njege za dijabetes, učestalost takvih mjerenja za dijabetičare je 4 p. / Dan. sa dijabetesom tipa 1 i 2 p. / dan. sa dijabetesom tipa 2. U uobičajenim glukometrima koristimo isključivo biokemijske enzimske metode, fotometrijski analozi koji su se koristili u prošlosti danas su neefikasni, neinvazivne tehnologije koje ne uključuju probijanje kože još nisu dostupne masovnom potrošaču. Uređaji za mjerenje glukoze su laboratorijski i van laboratorijski.

Ovaj članak govori o prijenosnim analizatorima, koji su podijeljeni na bolničke glukometre (koriste se u bolnicama medicinskih ustanova) i pojedinačne, za ličnu upotrebu. Bolnički glukometri koriste se za početnu dijagnozu hipo- i hiperglikemije, za praćenje glukoze u hospitaliziranih bolesnika na endokrinološkim i terapijskim odjeljenjima, te za mjerenje glukoze u hitnim situacijama.

Mjera analitičke tačnosti glukometra je njegova greška. Što je manje odstupanje od referentnih pokazatelja, to je veća preciznost uređaja.

Pre nekoliko godina, mnogi glukometri, naročito imovina Accu-Chek, određivali su šećer u krvi punom krvlju. U posljednje vrijeme gotovo da nije ostalo takvih uređaja i većina glukometra je kalibrirana krvnom plazmom. I vrlo često rezultat dijabetičari pogrešno tumače.

Prilikom vrednovanja rezultata mora se imati na umu da je šećer u krvi 10-11% viši nego u kapilarnoj krvi. U laboratorijama za provjeru glukometra, kako bi se dobile referentne vrijednosti šećera u krvi, preporučuje se dijeljenje očitavanja glukometra s faktorom 1,12 (upravo je s ovim koeficijentom izrađena tabela za prijevod).

Ako vam je liječnik preporučio da se fokusirate na krvnu plazmu, tada samo uzmete u obzir mjerač, no norme će biti sljedeće: 5,6-7,2 na prazan stomak i ne veće od 8,96 2 sata nakon jela. Ako se vodite poznatim normama kapilarnog šećera u krvi, normalni pokazatelji će biti sljedeći: 5,0-6,5 na prazan stomak i prije jela, i 7,8 2 sata nakon jela.

Da biste pretvorili pokazatelje plazme u kapilarne pokazatelje krvi, možete koristiti tablicu, norme šećera u krvi označene su ružičastom bojom. Treba imati na umu da se točnost vašeg uređaja mora provjeriti u posebnim laboratorijama.

  • S razinom glukoze u krvi nižom od 4,2 mmol / L, 95% mjerenja trebalo bi se razlikovati od norme za najviše 0,82 mmol / L
  • Kada je koncentracija glukoze u krvi veća ili jednaka 4,2 mmol / l, 95% mjerenja trebalo bi se razlikovati od standardnih ne više od 20%, i gore i dolje.

13. maja 2013. testirao sam svoje instrumente u laboratoriji za ispitivanje glukoze ENC-a (Moskva, Moskvorechye St., 1). A evo koje su vijesti saznala: sada je dopuštena pogreška Roche glukometra (svi Accu-čekovi) 15%, a za ostale proizvođače - 20%. Ovo je službena informacija.

Pregled brojila Accu Chek Performa

Dugi niz godina neuspješno se bore sa DIJABETOM?

Voditeljica Instituta: „Bićete zapanjeni koliko je lako izliječiti dijabetes uzimajući ga svakodnevno.

Glukometeri su postali sastavni dio u životu ljudi koji imaju dijabetes. Uređaji su pomoćnici u praćenju pokazatelja kod kuće.

Da bi tretman bio efikasan i ispravan, potrebno je odabrati uređaj koji odgovara parametrima i precizno prikazuje sliku.

Najnovija tehnologija je mjerač glukoze u krvi marke Roshe - Accu Chek Performa.

Kako koristiti uređaj?

Prvo morate kodirati uređaj:

  1. Isključite i isključite uređaj sa zaslonom.
  2. Umetnite pločicu s brojem sa sebe u priključak dok se ne zaustavi.
  3. Ako je uređaj već korišten, uklonite staru ploču i umetnite novu.
  4. Kad svaki put koristite novo pakiranje test traka, zamenite ploču.

Obavljanje mjerenja razine šećera pomoću uređaja:

  1. Operite ruke.
  2. Pripremite uređaj za probijanje.
  3. Umetnite testnu traku u uređaj.
  4. Uporedite indikatore kodiranja na ekranu sa pokazateljima na epruveti. Ako se kôd ne pojavi, morate ponoviti postupak: prvo uklonite, a zatim umetnite test traku.
  5. Za obradu prsta i probijanje uređaja.
  6. Dodirnite žuto područje na traci do kap krvi.
  7. Pričekajte rezultat i uklonite test traku.

Video upute za korištenje Accu-Chek Perform:

Test trake za uređaj

Testne trake izrađene su korištenjem jedinstvene tehnologije koja jamči sveobuhvatnu provjeru podataka ispitivanja.

Imaju šest zlatnih kontakata koji omogućavaju:

  • prilagođavanje fluktuaciji nivoa vlažnosti,
  • prilagođavanje temperaturnim fluktuacijama,
  • brza provjera aktivnosti stripa,
  • provjera količine krvi za testiranje,
  • provjera integriteta traka.

Kontrolni test uključuje otopinu dvije razine - s niskom / visokom koncentracijom glukoze. Potrebni su im: prilikom primanja upitnih podataka, nakon zamjene novom baterijom, prilikom korištenja novog pakiranja traka.

Po čemu se Accu-Chek Performa Nano razlikuje?

Accu Chek Performa Nano je verzija izuzetno malog metra, što je vrlo povoljno za nošenje u torbici ili torbici. Nažalost, ukida ga, ali još uvijek ga možete kupiti u nekim mrežnim trgovinama ili ljekarnama.

Među prednostima minimalnog modela može se izdvojiti sljedeće:

  • moderan dizajn
  • veliki displej sa jasnom slikom i pozadinskim osvetljenjem,
  • kompaktan i lagan
  • pruža pouzdane podatke i ispunjava sve zahtjeve za tačnost,
  • opsežna provjera rezultata,
  • funkcionalnost: izračunavanje prosječne vrijednosti, markeri prije / nakon jela, postoje podsjetnici i upozorenja,
  • opsežna memorija - do 500 testova i njihov prenos na PC,
  • dug radni vek baterije - do 2000 merenja,
  • postoji provjera provjere.

Nedostaci uključuju učestali nedostatak potrošnog materijala i relativno visoku cijenu uređaja. Posljednji kriterij neće biti minus za sve, jer je cijena uređaja u potpunosti usklađena s kvalitetom.

Mišljenja korisnika

Accu Chek Performa prikupio je puno pozitivnih kritika od ljudi koji su uređaj koristili za nadgledanje kod kuće. Primjećene su pouzdanost i kvaliteta uređaja, točnost pokazatelja, dodatna praktična funkcionalnost. Neki su korisnici cijenili vanjske karakteristike - moderan dizajn i kompaktno kućište (posebno mi se svidjela ženska polovica).

Podijelit ću svoje iskustvo korištenja uređaja. Accu-Chek Perfoma je jednostavan za upotrebu, ima memoriju za veliki broj mjerenja, tačno pokazuje rezultat (posebno potvrđeno kliničkom analizom, pokazatelji se razlikuju za 0,5). Bio sam vrlo zadovoljan prodornom olovkom - dubinu uboda možete sami postaviti (postavite ga na četiri). Zbog toga je postupak postao gotovo bezbolan. Funkcija alarma podsjeća vas na rutinsko praćenje nivoa šećera tokom dana. Prije kupovine skrenuo sam pažnju na dizajn uređaja - vrlo moderan i kompaktan model koji mogu nositi sa sobom svuda. Generalno, vrlo sam zadovoljan glukometrom.

Olga, 42, Sankt Peterburg

Ovaj metar koristim u svojoj medicinskoj praksi.Primjećujem visoku tačnost rezultata i u hipoglikemijskim uvjetima i kod visokih šećera, opsežan raspon mjerenja. Uređaj pamti datum i vrijeme, ima veliku memoriju, izračunava prosječni indikator, ispunjava zahtjeve za tačnošću - ovi su pokazatelji važni za svakog doktora. Da bi pacijenti mogli koristiti kod kuće, funkcija podsjećanja i upozorenja bit će prikladna. Jedini negativan je prekid u isporuci test traka.

Antsiferova L.B., endokrinolog

Moja majka ima dijabetes i treba kontrolirati glukozu. Kupio sam je Accu-Chek Perfoma po savjetu poznatog ljekarnika. Uređaj izgleda prilično lijepo, vrlo kompaktan sa velikim ekranom i pozadinskim osvjetljenjem, što je važno starijim osobama. Kao što mama napominje, pomoću glukometra vrlo je lako kontrolirati šećer. Samo morate umetnuti traku, probiti prst i nanijeti krv. Nakon nekoliko sekundi, rezultat će se pojaviti na zaslonu. Pogodni su i „Podsetnici“, zbog kojih se mora na vreme izvršiti test. Pacijentima koji imaju dijabetes, uređaj će dugo postati pravi prijatelj.

Alexey, 34, Chelyabinsk

Uređaj se može kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ljekarnama, naručiti na web mjestu.

Prosječna cijena za Accu-Chek Performa i dodatna oprema:

  • Accu-Chek Perfoma - 2900 p.,
  • Rješenje za kontrolu je 1000 p.,
  • Test trake 50 kom - 1100 p., 100 kom. - 1700 p.
  • Baterija - 53 str.

Accu-Chek Perfoma je uređaj nove generacije za testiranje u različitim uvjetima. Dobivanje rezultata pomoću glukometra sada je brzo, povoljno i lako.

Glucometer Accu Chek Performa Nano: pregled i cijene Accu Chek Performa Nano

Roche Diagnostics Accu Chek Performa Nano glukometar smatra se neprikosnovenim liderom među sličnim uređajima za svakodnevno testiranje razine šećera u krvi. Ovaj uređaj je vrlo precizan i elegantan u dizajnu, malih dimenzija, tako da je pogodno nositi ga u torbici, posebno za djecu, kako biste u bilo kojem trenutku mogli kontrolirati očitanja glukoze.

Accu-check Performance glucometer - kupiti u Moskvi: cijena i recenzije, upute za upotrebu, opis, sastav. Naručite mjerač glukoze Accu-check Performa uz kućnu dostavu

  • Accu-Chek Performance merač sa baterijom
  • Accu-Chek Izvršite test trake, 10 kom.
  • Uređaj za probijanje kože Accu-Chek Softclix
  • Lančevi za uređaj Accu-Chek Softclix, 10 kom.
  • Slučaj
  • Uputstvo za upotrebu

Indikacija za upotrebu

Accu-Chek Performa glukometar dizajniran je za upotrebu s Accu-Chek Performa test trakama za kvantitativno određivanje razine glukoze u svježoj venskoj, arterijskoj, neonatalnoj i kapilarnoj cjelovitoj krvi kao sredstva za praćenje učinkovitosti praćenja razine glukoze u krvi.

Za mjerenje glukoze u krvi može se uzeti krv iz cijelog kapilara i preporučiti alternativne lokacije (npr. Podlaktica).

Za preporučene alternativne lokacije i povezana ograničenja, pogledajte odjeljak Krvni test alternativnih lokacija (AST) u ovom vodiču.

Accu-Chek Performa glukometar u kombinaciji sa Accu-Chek Performa test trakama kompletan je testni sistem koji je dizajniran za in vitro dijagnostiku od strane lekara u bolnicama, kao i pacijenata sa dijabetesom kod kuće.

Moguće je koristiti za samokontrolu.

Uputstvo za upotrebu

Kako koristiti brojilo? Prije analize morate proučiti upute i otkriti kako koristiti Accu Chek Performa Nano glukometar. Da bi uređaj automatski počeo raditi, testna traka ugrađena je u utičnicu brojila.

Zatim morate provjeriti skup kodova brojeva koji će se pojaviti na zaslonu. Kad se pojavi ikona treptave kapi krvi, možete sigurno započeti analizu - mjerač je spreman za upotrebu.

Unaprijed pripremite test trake, olovku za probijanje i lancete. Prije postupka obavezno operite ruke sapunom i osušite ih ručnikom.Srednji prst se lagano masira i lagano trlja kako bi se poboljšala cirkulacija krvi.

  1. Jastučić za prste utrljava se alkoholom, otopina se ostavi da se osuši, a zatim se vrši probijanje pomoću probijača olovke sa strane kako bi se spriječila bol. Da se izolira željena količina krvi, prst se lagano masira, dok je pritisak na posude nemoguće izvršiti.
  2. Ispitna traka na posebnom području obojena žutom bojom dovodi se do rezultirajuće kapi krvi. Apsorpcija biološkog materijala se događa automatski. Ako nema dovoljno krvi za analizu, uređaj će vas obavijestiti o tome, a dijabetičar može dodatno dodati nedostatnu dozu uzorka.
  3. Nakon što se krv potpuno apsorbuje, na ekranu brojila prikazat će se ikona satnog sata. Nakon pet sekundi, pacijent može vidjeti rezultate ispitivanja na zaslonu.

Primljeni podaci se automatski pohranjuju u memoriju analizatora, a datum i vrijeme analize dodatno se navode.

Ako je potrebno, dijabetičar može zabilježiti razdoblje ispitivanja - prije ili nakon obroka.

Opis Accu-Chek Performa

Accu-Chek Performa je uređaj s naprednim dijagnostičkim funkcijama.

Prednosti naprednog uređaja:

    Jednostavnost i jednostavna upotreba - rezultat se može dobiti automatski bez upotrebe gumba, veliki ekran i veliki ispis pomoći će kod problema sa vidom, kapilarna metoda uzorkovanja krvi omogućava vam mjerenje kod kuće.

Koje se test trake uklapaju u Accu-Chek Perform Nano mjerač? Model će raditi besprijekorno samo s istim potrošnim materijalima kao i Accu-Chek Performa. Ali za točnost rezultata nisu bitne samo mogućnosti opreme, već i njen kompetentni rad.

Doziranje i primjena

  • Koristite samo Accu-Chek Perform test trake.
  • Koristite test traku odmah nakon uklanjanja iz epruvete.
  • Nemojte nanositi krv ili kontrolnu otopinu na test traku ako test traka nije već umetnuta u mjerač.
  • Zatvorite epruvetu za čvrsto zatvaranje odmah nakon uklanjanja test traka da biste zaštitili test trake od vlage.
  • Neuporabljene test trake čuvajte u dobro zatvorenoj originalnoj epruveti s test trakama.
  • Provjerite datum isteka epruvete na epruveti. Ne koristite test trake kojima je istekao rok trajanja.
  • Čuvajte epruvetu i merač na hladnom i suvom mestu, kao što je prostorija.
  • Kompletnije informacije o uvjetima skladištenja test traka i radu sustava navedene su na umetku test trake

Posebna uputstva

  • Zapremina krvi: 0,6 μl
  • Vrijeme mjerenja: 5 sekundi
  • Memorija: 500 rezultata ispitivanja s vremenom i datumom
  • Prosječne vrijednosti: za 7, 14, 30 i 90 dana
  • Oznake za rezultate hrane prije i poslije: da
  • Podsjetnik za mjerenje nakon obroka: da
  • Nizak nivo svijesti o šećeru u krvi: da, prilagodljiv
  • Funkcija alarma: da, u 4 točke
  • Dimenzije: 94 x 52 x 21 mm
  • Težina: 59 g (uključujući bateriju).
  • Temperatura za mjerenja: +8 ° C do +44 ° C
  • Temperatura skladištenja: -25 ° C do +70 ° C
  • Vrijedi opseg: 0,6 - 33,3 mmol / L
  • Princip merenja: elektrohemijski
  • Ekran: LCD
  • Meni: znak
  • Baterija: 1 baterija, CR 2032
  • Prijenos podataka na PC: infracrvenom vezom

Korisničke recenzije

Mjerni instrument Accu Chek PerformaNano najčešće ima pozitivne kritike od ljudi koji su ga koristili za mjerenje šećera u krvi kod kuće. Dijabetičari napominju da je ovo vrlo povoljan analizator s jasnim i jednostavnim kontrolama. Ovaj uređaj mogu koristiti i djeca i odrasli.

Zbog svoje kompaktne veličine, mjerač je idealan za nošenje, možete ga sigurno ponijeti na putovanje ili na posao. Prikladan poklopac kučke omogućava vam da nosite sa sobom testne trake, lancete i svu potrebnu opremu.

Također, cijena uređaja smatra se velikim plusom, zbog kojeg ga mnogi korisnici mogu kupiti.Proizvođač daje 50-godišnju garanciju na uređaj, čime potvrđuje visoku kvalitetu, trajnost i pouzdanost svojih proizvoda. Videozapis u ovom članku pokazaće kako djeluje glukometr odabrane marke.

Mjerači glukoze u krvi

Ljudima sa šećernom bolešću važno je da redovno provjeravaju koncentraciju glukoze u kapilarnoj krvi. Pacijenti ovisni o insulinu to obično rade nekoliko puta dnevno, a osobe koje imaju dijabetes tipa 2 mogu obavljati analizu 1-2 puta sedmično. Neizostavni pomagači svih dijabetičara su glukometri.

Accu-Chek Performa Nano

Savremeni model uređaja omogućava vam da otkrijete koja je koncentracija glukoze u krvi, i to za samo nekoliko sekundi. Glukometar “Accu-Chek Performa Nano” ne prelazi vrijednost ključa automobila. Težina im je samo 40 g. Dugačka su 69 mm, širina 43 mm, a debljina im je samo 20 mm. Ove uređaje proizvodi u Sjedinjenim Američkim Državama kompanija Roche.

Pored svoje kompaktne veličine, mnoge privlači dizajn uređaja.

Ljudi obraćaju pažnju na sjajni zaobljeni kućište, koji podsjeća na mali mobilni telefon, i veliki displej koji prikazuje svijetle i velike brojeve.

Važno je i to kako se ne mogu naučiti samo mladi pacijenti koji su upućeni u moderne tehnologije i idu u korak sa vremenom, već i stariji penzioneri koji se plaše svih tehničkih inovacija.

Ako vam se svidio mjerač Accu-Chek Performa Nano, možete ga kupiti u ljekarni, trgovini specijaliziranoj za prodaju sanitetskog materijala ili ga naručiti od predstavnika.

Pored samog uređaja, u kompletu se nalazi i poseban uređaj dizajniran za probijanje prsta zvanog "Accu-Chek Softclix", lancete za njega u količini od 10 kom.

, posebnu mlaznicu s kojom možete uzimati krv ne samo s prsta, već i sa alternativnih mjesta, poput podlaktice ili dlana. Takođe, proizvođač odmah daje 10 test traka za dijagnostiku.

Komplet dolazi s praktičnim futrolom u kojem se jednostavno nalaze Accu Chek Perform Nano glukometri, upute koje vam pomažu da shvatite kako koristiti uređaj, dvije baterije.

Značajke uređaja

U usporedbi sa sličnim uređajima, Roche uređaj ima brojne prednosti. Svaki od takvih glukometra može zapamtiti 500 rezultata mjerenja.

Istovremeno, korisnici imaju priliku izračunati prosječne pokazatelje za posljednjih 7 dana, dvije sedmice ili mjesec.

Pored toga, osobe ovisne o insulinu mogu napraviti oznake i birati kada su mjerenja izvršena - prije ili nakon jela.

Još jedna neosporna prednost je ta što se rezultati prikazuju nakon 5 sekundi. Usput, mali kap s volumenom od samo 0,6 μl dovoljan je za dijagnozu. Kad umetnete testnu traku u Accu-Chek Perform Nano mjerač, automatski se uključuje.

Kod se postavlja pomoću posebnog elektronskog čipa, koji se nalazi unutar svakog paketa. Usput, uređaj će upozoriti ako pokušate dijagnosticirati pomoću istečenih test traka. Važe 18 mjeseci od datuma proizvodnje.

Nije bitno kad je ambalaža otvorena.

Jedinstveni potencijal

Glukometar “Accu-Chek Performa Nano” su savremeni uređaji. Namijenjene su prvenstveno jednostavnom prepoznavanju koncentracije glukoze.

No uz to, možete konfigurirati njihovu vezu s osobnim računarom za prijenos rezultata putem infracrvene veze.

Takođe, uređaj se povoljno upoređuje s činjenicom da je na njemu moguće postaviti budilnik, što ukazuje na potrebu za mjerenjima. Korisnici imaju mogućnost biranja 4 različita vremena signala.

Točnost dijagnostike uređaja osigurana je jedinstvenim test trakama sa zlatnim kontaktima. Takođe je, ako je potrebno, moguće umjeravanje krvnom plazmom.

Glukometar „Accu-Chek Perform Nano“ omogućava vam određivanje koncentracije glukoze u krvi u takvim rasponima: 0,6-33 mmol / l.Njihovo normalno funkcionisanje moguće je na sobnoj temperaturi od +6 do +44 ° C i vlažnosti ne većoj od 90%.

Operativne karakteristike

Ako trebate izmjeriti koncentraciju glukoze u krvi, ali nikad prije niste koristili posebne uređaje, tada morate shvatiti kako rade Accu-Chek Performa Nano glukometri. Kako se koriste ovi uređaji, lako je razumjeti ako pogledate upute.

Da biste započeli rad s uređajem, morate umetnuti test traku u njega i potvrditi kôd na pakovanju i na ekranu. Ako se podudaraju, tada možete prijeći na sljedeći korak.

Lanceta umetnuta u olovku štrcaljke napravi mali proboj prsta. Vrh test trake (žuto polje) nanosi se na izbočenu krv. Nakon toga na ekranu bi se trebala pojaviti ikona satnog sata. To znači da uređaj radi i analizira primljeni materijal.

Nakon što je proces završen, vidjet ćete koliki je vaš nivo glukoze. Rezultat mjerača Accu-Chek Perform Nano automatski se sprema. Istovremeno će uz njega biti navedeni datum i vrijeme studije.

Bez vađenja test trake iz uređaja, možete primijetiti kad je mjerenje izvršeno - prije ili nakon jela.

Kupovina uređaja i potrošnog materijala

Dijabetičari znaju da kupovina mjerača šećera u krvi nije problem. Ali zasebna stavka troškova u bilo kojem porodičnom budžetu su test trake i trake. Istina, potonje se ne bi trebalo kupovati tako često. Obično se jedna igla koristi 20-30 puta.

Cijene uređaja ovise o mjestu kupovine. Neki ih pronađu po 800 rubalja., Drugi kupuju za 1400 rubalja. Takva razlika u troškovima isključivo je cjenovna politika trgovina i ljekarni u kojima možete kupiti glukometre Accu-Chek Performa Nano. Testne trake je također bolje potražiti, a ne kupovati u prvoj ljekarni na licu mjesta. Za pakovanje od 50 kom. morat će platiti nešto više od 1000 rubalja.

Ljudi recenzije

Ako odaberete glukometar, onda će vas zanimati ne samo podaci koje daje proizvođač, već i mišljenja pacijenata koji ga redovito koriste. Vrijedi napomenuti da je većina ljudi zadovoljna uređajem.

Napominju da bilo ko može smisliti kako raditi s njim.

Veliki svjetlosni ekran prikladan je čak i osobama sa slabim vidom, a memorija za 500 rezultata i mogućnost određivanja prosječne vrijednosti su neophodni za pacijente ovisne o insulinu.

Mnogi su čak spremni preporučiti Accu-Chek Performa Nano glukometre svojim prijateljima. Recenzije govore da je uređaj vrlo jednostavan za korištenje. Neki su zadovoljni funkcijom podsjetnika, drugi vrše mjerenja samo u pogodnom vremenu.

Istina, vlasnici uređaja kažu da je ponekad teško pronaći test trake. Ali ovaj problem je relevantan za stanovnike malih gradova i urbanih naselja. U velikim naseljima uvijek će biti ljekarne ili prodavaonice s medicinskim potrepštinama u kojima se nalaze test trake za navedene glukometre.

Glucometer Accu Chek: upute za upotrebu

Statistika o porastu broja oboljelih od dijabetesa u našoj zemlji je nevjerovatna, jer ima epidemiološku tendenciju rasta i ogroman broj slučajeva.

Profesor Aleksandar Ametov govori o cifri od deset miliona ljudi.

Gotovo svi ovi građani mogli su izbjeći dijabetes pod uvjetom da su koristili mjerač Accu-Chek, uređaj s maksimalnim brojem pozitivnih recenzija i gotovo nultu grešku.

Aparat za nadzor koncentracije glukoze u krvi, napravljen po najvišim standardima kvaliteta - to je aktivan Accu-Chek glukometr. Izbor većine dijabetičara u korist Accu-Čeka nastaje zbog velike preciznosti mjerenja glukoze u vlastitom domu.

Proizvođač njemačke kompanije Roshe u potpunosti je opravdao riječi o "njemačkoj preciznosti" prilikom kreiranja uređaja.

Veliki ekran, vizualno razumljive oznake na displeju, višenamjensko elektronsko punjenje i relativno niski troškovi čine uređaj jedinstvenom ponudom na tržištu.

Accu-Chek linija uključuje uređaje čiji se rad temelji na različitim ustaljenim principima. U uređajima Accu-Chek Active test krvi temelji se na metodi fotometrijskog mjerenja boje test test trake nakon ulaska krvi.

Kod Accu-Chek Performa Nano, sistem uređaja zasnovan je na metodi elektrohemijskog biosenzora. Specijalni enzim kombinira se s glukozom koja se nalazi u analiziranoj krvi, uslijed čega se oslobađa elektron koji reagira s posrednikom.

Nadalje, električno pražnjenje omogućava vam da otkrijete razinu šećera.

Linija proizvoda Accu-Chek je raznolika, što pomaže u odabiru vrste uređaja opremljenih karakteristikama koje su pogodne za individualne karakteristike svakog kupca.

Na primjer, Accu-Chek mobilni je prikladan za one čiji život uključuje česta poslovna putovanja, a Accu-Chek Go može glasati informacije.

Asortiman kombinuje tačnost mjerenja, malu veličinu i lakoću upravljanja. Liniju predstavlja šest modela:

Accu-Chek Mobile

Specijalizacija ovog brojila može se suditi po nazivu - uređaj je dizajniran za one koji ne sjede. To je zbog male veličine i skladištenja test traka u kasetama od 50 kom .:

  • naziv modela: Accu-Chek Mobile,
  • cijena: 4450 p.,
  • karakteristike: vrijeme analize 5 sekundi, volumen krvi za analizu - 0,3 μl, princip fotometrijskog mjerenja, mjerenje memorije 2000, kalibrirano za plazmu, bez kodiranja, mini-USB kabel, snaga baterije 2 x AAA, prijenosne dimenzije 121 x 63 x 20 mm, težina 129 g,
  • plusevi: 50 test traka u jednoj patroni, tri u jednoj (uređaj, test trake, ubod prsta), minimalizacija bola, prenosivost,
  • Slabosti: relativno visoka cijena, ako se vrpca s test trakama podera (što je vrlo teško učiniti), tada je potrebno promijeniti kasetu.

Accu-Chek Active

Jednostavan, praktičan, funkcionalan i precizan mjerač glukoze koji su testirali vrijeme i milioni korisnika:

  • naziv modela: Accu-Chek Active,
  • cijena: Možete kupiti Accu-Chek Asset za 990 p.,
  • karakteristike: vrijeme - 5 sekundi, zapremina - 1-2 µl, fotometrijski princip, memorija za 500 mjerenja, kalibrirana za plazmu, kodiranje test traka provjerava se pomoću čipa, uključenog mini-USB kabela, napajanog iz baterije CR 2032, dimenzija 98 x 47 x 19 mm, težina 50 g,
  • plusevi: niska cijena, velika preciznost mjerenja, lancete za Accu-Chek Asset pomažu u nanošenje kapi krvi u uređaj ili van njega, mala bol, veliki ekran automatski čita podatke,
  • nedostaci: u rijetkim slučajevima može biti potreban veći pad krvi za analizu.

Posebnost ovog uređaja je u tome što Accu-Chek Performa Nano glukometar koristi elektrohemijsku biosenzorsku tehniku ​​za dobivanje rezultata:

  • Naziv modela: Accu-Chek Performa Nano,
  • cijena: 1700 p.,
  • karakteristike: vrijeme - 5 sekundi, zapremina krvi - 0,6 μl, elektrohemijski princip, memorija za 500 rezultata, kalibrirana za plazmu, infracrveni port, baterija CR 2032, dimenzije 43 x 69 x 20 mm, težina 40 g,
  • plusevi: točnost mjerenja zasnovana na inovativnoj metodi, sam test test traka apsorbira potrebnu količinu krvi, univerzalno kodiranje (čip ne treba mijenjati), infracrveni priključak (bez žica), dugi rok trajanja Accu-Chek test trake, svijetli i veliki brojevi na displej
  • nedostaci: trake za ovaj uređaj su jedinstvene i iako se ne prodaju svugdje, inovacija može stvoriti složenost u prvoj fazi upotrebe.

Accu-Chek Go

Uređaj je opremljen praktičnim menijem, jednostavnim i praktičnim za upotrebu. Teško ga je upoznati, jer ga nema u prodaji:

  • naziv modela: Accu-Chek Go,
  • cijena: 900 rubalja,
  • karakteristike: vrijeme - 5 sekundi, zapremina krvi - 1,5 μl, princip fotometrijske proizvodnje, kapacitet memorije - do 300 rezultata, kalibriran za krvnu plazmu, opremljen infracrvenim priključkom, baterija CR 2032, dimenzije 102 x 48 x 20 mm, težina 54 g ,
  • Protiv: relativno mala količina memorije.

Uređaj i princip rada trake Accu-Chek Performa

Struktura trake je višeslojna, razvijena inovativnom tehnologijom. Zaštitni premaz i tvrda plastika zaštitit će skupi potrošni materijal od oštećenja koja iskrivljuju rezultate.Trake za analizu šećera u ovoj seriji zapravo nisu iz proračunskog segmenta, jer u svom dizajnu imaju 6 zlatnih kontakata! Upravo ovaj materijal pruža sistemu tačnost i pouzdanost.

Usput, moguće je procijeniti pouzdanost i stupanj odstupanja od norme prema grafikonu koji prikazuje vjerovatnoću da rezultati 100 mjerenja spadaju u normalan raspon (naznačen bisektorom). Prema normi EN ISO 15197, 95% očitanja treba biti u rasponu ± 0,83 mmol / L. Ako je šećer u krvi u vrijeme analize ispod 4,2 mmol / L, i ± 20% ako su pokazatelji iznad navedene razine.

Princip rada Accu-Chek Perform i Accu-Chek Perform Nano glukometra pomoću Accu-Chek Perform test traka je elektrohemijski. Nakon uvlačenja u krv dolazi u kontakt s glukozidom dehidrogenazom, posebnim enzimom koji osigurava pojavu električnog impulsa kao rezultat reakcije.

U uređaj prolazi kroz 6 zlatnih kontakata, gdje se rezultat pretvara u digitalni format prikazan na zaslonu.

Jesu li zlatni kontakti važni u test traci?

  • Pomažu u provjeri aktivnosti potrošnog materijala
  • Prilagodite sistem promjenama temperature i vlage,
  • Provjerite integritet kontakata,
  • Odredite željeni volumen krvi,
  • Prilagodite sistem indeksima hematokrita.

Accu-Chek Aviva

Mala veličina, pozadinsko osvjetljenje i minimalna zapremina uzete krvi razlikuju se za ovu vrstu uređaja:

  • naziv modela: Accu-Chek Aviva,
  • cijena: prodaja glukometra ovog modela u Rusiji se ne vrši,
  • karakteristike: vrijeme - 5 sekundi, zapremina kapljica - 0,6 µl, fotometrijski princip, do 500 rezultata, kalibrirano za krvnu plazmu, dvije litijeve baterije, 3 V (tip 2032), dimenzije 94x53x22 mm, težina 60 g,
  • Protiv: nedostatak mogućnosti kompletne usluge u Rusiji.

Kako odabrati Accu-Chek glukometar

Prilikom odabira pouzdanog brojila, morate obratiti pažnju na dob i stil korisnika. Pouzdani mjerači glukoze s čvrstim kućištem, tipkama i velikim zaslonom pogodni su za starije ljude.

Za mlade koji imaju dosta pokreta u svom životu, Accu-Chek Mobile je mali uređaj. Prodaja glukometra vrši se u internetskim trgovinama u Moskvi i St.

Možete kupiti Accu-Chek mjerač glukoze u ljekarnama.

Kako se koristi Accu-Chek mjerač

Kupujući glukometar, možete zaboraviti na medicinsku sestru, koja oštro probije svoj prst skarifiračem i počne da vam "uliva" krv u tikvicu.

Potrebno je umetnuti testnu traku u tijelo brojila, čistom kožom na prstu probušiti lancetu i nanijeti krv na poseban sektor test trake. Podaci o instrumentu automatski će se pojaviti na displeju.

Ako koristite Accu-Chek Performa, onda sam trak upija pravu količinu krvi. Priložena instrukcija Accu-Chek Asset uvijek će vas podsjećati na redoslijed postupaka.

Prije godinu dana, s velikim popustom sam naručio uređaj Accu-Chek Active na tržištu Yandex. Nemam dijabetes, ali jednom mi je doktor rekao da postoji genetska predispozicija. Od tada ponekad provjeravam i smanjujem potrošnju proizvoda koji sadrže šećer, ako indikatori graniče s opasnim. To je omogućilo da izgubite nekoliko kilograma kilograma.

Svetlana, 52 godine

Jeftino na zalihama koje sam kupio u ljekarni, Accu-Chek glukometar u kompletu s baterijama. Lako je upravljati, sada ne mogu ni zamisliti kako sam živio bez toga, bolest je prestala napredovati. Istina, morao sam se odreći džema i šećera u čaju. Ovo je bolje nego dobiti leziju udova. Sada savjetujem svima da kupe uređaj Accu-Chek, jeftin je.

Mislim da će mi ovaj funkcionalni uređaj zaista produžiti život. Nekada sam tromjesečno proveravao krv i stalno je bilo povišeno šećera, ali sada redovno koristim uređaj. U početku je bilo teško kontrolirati koncentraciju glukoze u krvi, sada treba nekoliko minuta. I dalje ću koristiti uređaj, sviđa mi se

Podaci predstavljeni u članku predstavljaju samo upute.Materijali članka ne zahtijevaju neovisno liječenje. Samo kvalificirani liječnik može postaviti dijagnozu i dati preporuke za liječenje na temelju individualnih karakteristika određenog pacijenta.

Glucometer Accu Provjeri Nano Performa: cijena, recenzije, tačnost - protiv dijabetesa

Glucometer Accu-Chek Performa Nano (+10 bara)

Zinaida (22.02.2018 20:12:59)

Ne kupujte. Obavila je 9 mjerenja zaredom. SVI su drugačiji! od 5,4 do 6,6. Iznervirana!

Serge (12.06.2017. 08:16:44)

Ura! Pronašli smo rješenje!
Dobio sam grešku e-6 prilikom nanošenja kapi na vrh trake. Samo sam pokušao dodirnuti kap krvi s ivicom trake žutim razmakom, upija se odmah, test traka ostaje čista, odmah pokazuje rezultat, potrebno je manje krvi. Zadovoljna.

Zamka (24.11.2017 18:55:54)

Razočarana sam i prilikom kupovine, on me je najviše izigrao. Htio sam najbolje, ali pokazalo se F ... Potpuno se slažem sa mušicama dok sam kupio "Accu-Chek Performa". Novac niko neće vratiti, skupe plastike su svih vrsta E-6, E-1. užas ... .. Vratite novac proizvođačima.

Sasha (30.07.2017 19:13:21)

glukometri su precijenjeni, provjereni glukometri, akku-chek performa 9.3, akku-chek performa nano 8.1. i dva glukometra icheck 7.1 i 6.6, pokazatelj u laboratoriji u plazmi je 5,7

Valya (26.05.2016. 11:02:52)

Pogreške nastaju različite, nećete se sjetiti svih. Napravite kopiju uputa i ponesite u futroli. Ispod je kratka greška glukometra. Tačno performanse nano: E-1 Testna traka je oštećena. Uklonite testnu traku i ponovo je umetnite, ili neispravnu test traku zamenite novom. Možda je umetnuta neispravna pločica sa kodom. Isključite uređaj i umetnite novu pločicu s kodovima.

E-2 Pogrešna pločica sa kodom. Isključite uređaj i umetnite novu pločicu s kodovima. E-3 Razina glukoze u krvi je izuzetno visoka ili je došlo do pogreške uređaja ili test trake. Ako je to pogodno za vaše dobrobit, odmah se obratite ljekaru.

Ako vam to ne odgovara, ponovite mjerenje i pročitajte Poglavlje 2, “Neobični rezultati mjerenja”. E-4 Na test traku naneta je nedovoljna količina krvi ili kontrolne otopine da bi se izvršio merenje, ili je krv ili kontrolna otopina naneta nakon početka merenja. Uklonite test traku i ponovite mjerenje.

E-5 Datum isteka ambalaže s test trakama, kojoj pripada kodna pločica, istekao je. Provjerite odgovara li kodni broj pločice s kodom na epruveti. Uklonite pločicu s kodom, uđite u režim postavljanja i provjerite jesu li vrijeme i datum pravilno postavljeni.

E-6 Krvna ili kontrolna otopina nanesena je na test traku prije nego što se na ekranu pojavio simbol treptajuće kapljice. Uklonite test traku i ponovite mjerenje. E-7 Došlo je do elektroničke sistemske greške ili je, u rijetkim slučajevima, već korištena test traka uklonjena i ponovo postavljena.

Ugasite i ponovo uključite uređaj ili izvadite baterije na 20 sekundi, a zatim ih ponovo umetnite. Uzmi glukozu u krvi ili kontrolnu otopinu. E-8 Temperatura je izvan prihvatljivog raspona sustava.

Idite tamo gdje je temperatura unutar raspona navedenog u uputama - uložak za test trake, pričekajte pet minuta i ponovite mjerenje. Uređaj ne izlažite prisilnom zagrevanju ili hlađenju. E-9 Baterije su gotovo u potpunosti ispražnjene. Odmah zamijenite baterije.

E-10 Vrijeme i datum mogu biti pogrešno postavljeni. Proverite da li su postavke vremena i datuma tačne.

lyudmila (05.05.2016. 12:08:35)

Savjetujte stotinu za napraviti. Kupio sam testnu traku na bateriji koju već duže vrijeme ne koristim. Promijenili su baterije. A on pokazuje e 5. Je li pločica sa šifrom zastarjela ili nešto slično? Šta da radim

mila (17.12.2015 14:50:46)

Loš uređaj, u jednom sjedenju tri puta zaredom, iz različitih prstiju daju različite pokazatelje, a uz to i na povećanju. Trake su vrlo skupe, u Sankt Peterburgu postoje ambalaže (tegle) u ljekarnama 890 rubalja.

U okružnoj klinici postoje neke koristi, ali trudim se da ih ne dam na svaki način, iako mi je doktor dao upute, mogu vidjeti kako ih koristiti, a prednosti su mali popust za dijabetes tipa 2 samo na test trakama i u određenim ljekarnama, a moguće je da je Accu Chek za ovo smeće. uopće se ne prodaju u tim ljekarnama. To je sve. Potpuno sisa (((

toffee (17.03.2015. 12:32:07)

Elvira (24.01.2015 12:44:17)

Uređaj koristim već nekoliko mjeseci. Sasvim zadovoljan. nekoliko puta je pogriješilo, ali to je moja greška, nakon što sam pročitao upute razumio sam to. Kapljica krvi trebala bi biti "pokrovica", a ne pasti na površinu test trake.

Samo trebate da dodirnete kap vrhom trake i to se brzo pokaže. Što se tiče - "tri puta izmjerite od jednog uboda" - danas sam samo pročitao Staro. Uvijek će to biti različita čitanja, jer

treba snažnije iscijediti kap, i ta krv se nalazi dublje i ima druge pokazatelje.

Anna (20.01.2015 23:23:10)

NIKADA NIKADA NE KUPUJETE Glucometer. Izgleda da je naš lijek u dosluhu s proizvođačem! Izmijenjene su marginalne norme za trudnice, sada imamo histon šećernu bolest s vrijednošću 5,2 za jednu analizu, mada je to ranije bilo normalno, a sada je to normalno za sve ljude. Endokrinolog je savjetovao da kupite ovaj uređaj.

Tri mjeseca borio sam se sa šećerom, dok sam ga mjerio sa datim glukometrom. A šećer uopće nije pao. Tri mjeseca sam gladovao dijete u maternici.

Prvu sumnju da glukometar laže, imao sam kada sam mjerio šećer iz jedne kapi krvi s potpuno istim aparatom moje majke, razlika je 0,4. Kao rezultat toga, kada sam napokon dobio uputnicu za krvni test, ispostavilo se ovako: prije testa glukometri su pokazali 5,2, a test krvi iz vene - 2,96. Ispada da sam po krivici proizvođača upao u gladan glupi lijes svog nerođenog djeteta čiji je razvoj počeo zaostajati u veličini. Nikada ne kupujte ovaj metar! Za taj novac je bolje uzeti krvni test - dvaput provjeriti i kupiti voće!

Značajke potrošnog materijala

U konfiguraciji novog uređaja možete pronaći crni kodni čip. Namijenjen je za jednokratno kodiranje glukometra. Čip mora biti smješten u bočnom utoru uređaja. Nikad se ne vraćaju na ovaj postupak, čak ni nakon promjene ambalaže traka. Provjerite samo datum upotrebe potrošnog materijala prije svakog postupka mjerenja. Zaboraviti kodiranje novog pakovanja, kao u ranijim modelima linije, nerealno je.

To znači da se nakon otvaranja epruvete treba fokusirati samo na jedan datum naveden na kartonskoj ambalaži i na plastičnoj posudi. Pod uslovom da potrošite potrošni materijal, poput samog analizatora, u pravilnim uvjetima.

Na kutiji s olovkama i kartonskoj kutijici s trakama nalazi se slika zelenog kvadrata, što znači da je potrošni materijal neovisan (ne podnosi se ometanju maltoze).

Kalibrirane trake ove serije u krvnoj plazmi. Rezultate možete kretati u odnosu na normu koju je preporučio WHO 1999. godine, prema tabeli.


Nivo glukoze, mmol / lKalibracija cele krvi
NormalnoIz veneS prsta
Na prazan stomak3,3 — 5,53,3 — 5,5
Sa opterećenjem ugljikohidrata (2 sata nakon jela)Preporuke za skidanje

Na početku rada novog kompleta, prilikom zamjene baterija ili potrošnog materijala, kao i ako je uređaj pao, preporučljivo je testirati njegove performanse pomoću posebnih rješenja CONTROL 1 i CONTROL 2, koji se zasebno prodaju u ljekarničkoj mreži.

Nije potrebno kodirati novo pakiranje traka ili pritisnuti neke tipke: uređaj se uključuje nakon što unese potrošnu jedinicu u priključak, kalibrira sam i isključuje se nakon uklanjanja trake. Ako uređaj u roku od tri minute ne primi biomaterijal, automatski se isključuje.

  1. Obavezno pripremite sve potrebno za postupak: alkoholne i pamučne jastučiće, glukometar i olovku za piercing, epruvetu s prugama i jednokratnim lancetama. Ne morate brinuti o razini osvjetljenja - rezultat je prikazan velikim slovima s jarko zelenim pozadinskim osvjetljenjem na ekranu, a brojeve možete vidjeti bez naočala.
  2. Umetnite lancetu za jednokratnu upotrebu u olovku za brisanje. Da biste to učinili, izvadite ga iz pojedinačne ambalaže, izvadite vrh s drške i gurnite lancetu do kraja. Nakon karakterističnog klika izvrtanjem pokreta, možete ukloniti zaštitni disk iz igle i zamijeniti poklopac ručke. Provjerite odgovara li oznaka na kućištu oznaci na kapici. Za prvo ubrizgavanje dovoljno je postaviti nivo 2, eksperimentalno možete postići optimalnu dubinu za svoju debljinu kože. Pošto uređaj nije "krvožedan", tada nije potrebna duboka punkcija i prekomerna povreda prsta. Pritiskom na dugme na kraju drške, provucite probijač. Spremnost alata možete provjeriti žutim indikatorom koji se pojavljuje u prozoru.
  3. Vodite računa o higijeni: kod kuće je bolje dezinficirati mjesto uboda ne alkoholom, već toplom sapunicom. Prirodno sušenje (moguće sušilom za kosu) je poželjnije slučajnim ručnikom.
  4. Uzmite jednu testnu traku iz epruvete i umetnite je u utičnicu brojila, zatvorite teglu. Nije potrebno provjeravati kodove na ekranu i na ambalaži kao u ostalim modelima Accu Chek linije ako uređaj ima crni čip. Slika treperećeg kapa potvrđuje da je uređaj spreman za uzimanje krvi.
  5. Za probijanje najčešće se koriste prsti (mogu se koristiti dlanovi i podlaktice). Menjajte prste često kako biste izbjegli nelagodu. Lakše je probiti kožu sa strane tako što čvrsto držite ručicu i pritisnete gumb za pokretanje.
  6. Prethodno možete lagano masirati prst da biste povećali protok krvi. Nije potrebno istiskivati ​​krv naporom: međustanična tekućina iskrivljava rezultate. Iz istog razloga koristi se i druga kap za analizu. Prvo je najbolje obrisati sterilnim brisom.
  7. Kapi, ako možete nazvati potpunu kap od 0,6 μl krvi, potrebnu za analizu Accu-Chek Perform i Accu-Chek Perform Nano glukometra (za poređenje, za Accu-Chek Asset je potrebno 1-2 μl krvi, a domaći modeli Sattelit serije - sve 4 μl), ne nanositi na traku. Ovo ju može beznadno pokvariti. Dovoljno je dovesti prst na vrh ispitne ploče i sam uređaj odmah povuče biomaterijal za istraživanje duž žutog utora u obliku lijevka.
  8. Dezinficirajte mjesto uboda pamučnom pločicom namočenom u alkoholu i pričekajte rezultat mjerenja. Sat na satu na zaslonu potvrđuje da uređaj obrađuje informacije.
  9. Pametnom uređaju treba malo vremena za razmišljanje: najviše 5 sekundi kasnije, na ekranu će se pojaviti rezultat koji je po preciznosti uporediv sa laboratorijskim istraživanjima. Ako u uređaju nema dovoljno krvi, signal i odgovarajuća slika pružit će vam mogućnost da u roku od 5 sekundi napunite njegovu jačinu na istoj traci.
  10. Potrošni materijal s glukometrom za jednokratnu upotrebu mora se odložiti nakon postupka. Uklonite poklopac s probijača. Pomicanjem kućišta u središnjem dijelu, lanceta se može automatski baciti u kantu za smeće. Skinite traku s brojila i pošaljite je tamo.

Za zrele korisnike koji su navikli voditi tradicionalne zapise, rezultati se mogu zabilježiti u dnevnik samokontrole. Naprednim potrošačima je povoljnije nadgledati njihov glikemijski profil u računaru, pruža se mogućnost povezivanja računala u ovim modelima (infracrveni port).

Uređaj može izračunati prosjek za mjerenja za sedmicu, dva ili mjesec dana.

Memorija Accu-Chek Performa i Accu-Chek Performa Nano glukometra održava do 500 mjerenja, ali dupliciranje rezultata za samonadzor je vrlo važno. Oslanjanje na svoje pamćenje kada je u pitanju vaša sigurnost je neozbiljno.Preuzmite ga bolje sa strateški važnim informacijama za sebe.

Dogovorom s endokrinologom moguće je u memoriji uređaja navesti kritične pokazatelje koji ukazuju na pristup hipoglikemijskog stanja, a uređaj će i ubuduće upozoravati na opasnost.

Ne razlikuju se svi dijabetičari željeznom samodisciplinom u takvim stvarima, budilica koja može postaviti do 4 signala dnevno podsjetit će vas na potrebu za sljedećim postupkom.

Skladištenje i radni uslovi potrošnog materijala

Datum izdavanja traka Accu-Chek Performa označen je na pakovanju, njihov rok trajanja je 18 mjeseci. Pod uvjetom da ih pohranite (kao i sve komponente sustava) dalje od prozora i jakog sunca, vruće akumulator za grijanje, hladnjak s visokom vlagom i u skladu s uputama proizvođača:

  • Optimalna temperatura skladištenja je + 2-30 ° C, suvo i tamno mjesto, na primjer, ormar u spavaćoj sobi, nedostupan djeci. Vlaga, vruća para u kupaonici ili kuhinji mogu uništiti potrošni materijal.
  • Trake ostavite u originalnom pakovanju. Izvadite drugu ploču neposredno prije upotrebe i odmah zatvorite kućište olovkom.
  • Prije svakog postupka, navedite datum isteka - istekle, prljave, deformirane i upotrebljene trake moraju se odlagati. Instrument također podsjeća na kraj životnog vijeka potrošnog materijala.
  • Na tanjur ne možete staviti kap dok ga ne stave u bioanalizator, a on nije dao signal spremnosti za analizu.
  • Nemojte koristiti silu prilikom postavljanja trake. Pazite: dizajniran je na takav način da u gnijezdo može ući samo na jednom kraju sa zlatnom bojom.
  • Za transport brojila i potrošnog materijala koristite tvrdu tekstilnu futrolu posebno dizajniranu za čuvanje kompleta.
  • Koristite Accu-Chek Perform trake samo za istoimeni mjerač i njegov analogni Accu-Chek Perform Nano.

Za test trake za glukometar Accu-Chek Perform, cijena nije iz budžetske kategorije: 1000-1500 rubalja. za 50 kom.

Bez obzira da li ste prethodno koristili analizatore za kontrolu glikemije ili ste se prvi put susreli sa ovim postupkom, morate pažljivo proučiti priručnik za njihovu upotrebu. To će maksimizirati uporabu sistema za postizanje tačnog rezultata i prikladnog nadgledanja glikemije.

Pogledajte video: Povišen krvni pritisak je bolest modernog doba (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar