Špagete sa tikvicama i umakom Bolonjeze

1. Kuhajte špagete u velikoj količini slane vode oko 10 minuta. 2. U međuvremenu, tikvice ogulite, operite i narežite na kriške. Ogulite luk i beli luk i sitno naseckajte. 3. Zagrijte biljno ulje. Promiješajte, sitno sitno isjeckajte, luk i češnjak. Dodajte tikvice, rajčicu i ružmarin i ostavite da se pirja pod poklopcem oko 5 minuta. Začinite solju i biberom. 4. Špagete odbacite u drugar, ocijedite i poslužite na tanjirima sa umakom od tikvica-bolonjeza.

Kako kuhati špagete s tikvicama i umakom Bolonjeze

Tikvice operite, isecite na tanke polukruge, uvaljajte u brašno i pržite u 2 kašike. l zagrejanog ulja do zlatno smeđe boje, 2-3 minuta. sa svake strane.

U čistom papriku zagrijte preostalo ulje i pržite mleveno meso, miješajući kvržice, 8 min. Dodajte sadržaj pakovanja sosa Gallina Blanca Bolognese i 250 ml vode. Dođite do vrenja, smanjite vatru i kuhajte 10 minuta.

Špagete skuhajte Gallina Blanca prema uputama na pakovanju. Odbacite ga u filc za filc. Umiješajte i pržene kriške tikvica. Rasporedite na tanjire, a na vrh stavite sok od bolonjeza.

Bolonjeze od gljiva i špagete od tikvica, pseudo. )))

U mojoj obitelji pravi je bolognese umak vrlo popularan i, uz goveđi stroganoff i mesne okruglice, jedno je od mojih najdražih jela. Ali meni je malo teško, i ja sam na dijeti. Stoga je ovo jelo izmišljeno.
Lagana, aromatična, divna večera za one koji prate njihovu ishranu.
Sastojci za 2-3 obroka
za "Bolognese"
2 kašike maslinovog ulja
1 stabljika celera, sitno sjeckani
1 srednja mrkva, sitno sjeckana
1 mali luk, nasjeckan
pola staklenke (200 g) rajčice u vlastitom soku (ili par svježih rajčica)
2 režnja belog luka, nasjeckajte
450g svježe šume ili kultivirane gljive (imam mladog portobella)
nekoliko grančica timijana (1/4 kafene kašike suhog)

za špagete
2-3 srednje tikvice, operite
1 kašika soka svježeg limuna

Kuhanje:

-Ugrejte ulje u tavi. Pržite luk, celer i minutu 7. Dodajte gljive, pirjajte 5 minuta, dodajte beli luk, pržite minutu. Dodajte paradajz i timijan i pirjajte 15 minuta.

-Rašite tikvice na rerni. Rasporedite na tanjire, prelijte limunovim sokom. Na vrh stavite spremno povrće, pospite travom (po želji dodajte sir).
To je sve.

Napomena:
prethodno isperite sušene gljive, natopite i pirjajte povrće sa njima 25 minuta. Sa svežom šumom isto: malo prokuhajte, a tek tada povećajte vreme odgrizanja.

Pogledajte video: Kako se pravi Bolonjez umak - Recept (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar