Dijeta Meringue

Za 100 grama - 152. 09. Kcal, c / b / u - 10. 14/10. 25/10. 19. Napad.
Sastojci
Protein - 4 kom.
Vanillin 0, 5 gr.
Sol - 3 g.
Zaslađivač po ukusu.
Kuhanje:
Prije svega odvajamo 4 vjeverice od žumanaca i tučemo ih dok se ne formiraju stabilni bijeli vrhovi. Da bi se ubrzao proces, jaja se moraju pravilno ohladiti i dodati im prstohvat soli. Na samom kraju dodajte zaslađivač, prstohvat vanilije za aromu

Prehrana dijeta sa medom. Recept Stevia Meringue

U klasičnom receptu za meringue, predviđena je upotreba šećera u prahu, zbog ovog sastojka protein postaje lagan i prozračan. S ksilitolom, steviozidom ili nekim drugim zaslađivačem nije moguće postići sličan rezultat. Iz tog razloga dodavanje vanilin šećera je obavezno.

Meringue s zaslađivačem najbolje je pripremiti s prirodnim tvarima, idealno uzimati steviju, savršeno oponaša okus šećera, također sadrži minerale i vitamine potrebne za adekvatno funkcioniranje tijela dijabetičara. Kako biste raznovrsili predloženi recept za desert, nije suvišno dodati mu prstohvat cimeta.

Morat ćete pripremiti komponente: 3 bjelanjka (obavezno ohlađena), 0,5 kašika stevije (ili 4 tablete), 1 kašika vanilin šećera, 3 kašike svježe iscijeđenog limunovog soka. Bjelančevine, zajedno s limunovim sokom, intenzivno tuku mikserom dok se ne pojave stabilni vrhovi, zatim, ne prestajući tući, unose steviju i vanilin.

U međuvremenu, trebate:

  • iseći lim za pečenje,
  • masti rafiniranim biljnim uljem,
  • pomoću torbe za tijesto stavite meringue na nju.

Nije problem ako dijabetičar nema posebnu kesu za deserte, već se koristi obična kesa od polietilena, urezajući ugao u nju.

Preporučuje se pečenje deserta na temperaturi pećnice ne većoj od 150 stepeni, vrijeme kuhanja je 1,5-2 sata. Važno je ne otvarati pećnicu sve ovo vrijeme, jer će meringue "pasti".

Umjesto ekstrakta stevije možete uzeti zaslađivač iz zaštitnog znaka Fit Parade.

Dijetalna PP meringue - recept

Možete sigurno uključiti ovaj jednostavan i lagan desert u izbornik za mršavljenje. Kalorični sadržaj prehrambenih zeki toliko je mali da ovaj desert možete pojesti čak i za večeru.

100 grama meringue sadrži samo 52 kalorije! BZHU je 10 / 0,1 / 0,7.

Za poređenje, obični meringue sadrži čak 235 kalorija na 100 grama! Ali ako se šećer ili šećer koriste u uobičajenom receptu za meringue, tada se dijeta meringue priprema na temelju zaslađivača. Često se stevija, fitaparad koriste u receptima za meringue. Ali po želji možete koristiti agavin sirup ili jeruzalemski artičoke.

PP meringue se pripremaju brzo, a pravi sastojci su vam uvijek pri ruci! Osnova PP meringea je bjelanjka, pa ćete pored svojih omiljenih poslastica dobiti i posluživanje proteina za vaše mišiće!

Koliko teži jedna meringue? Prosječna težina običnih meringea je samo 10 grama! Tako lako možete pojesti 10 komada vašeg omiljenog pp deserta, čak i ako ste na zdravoj prehrani!

Kako napraviti pp meringue? Uprkos činjenici da je sam recept izuzetno jednostavan, još uvijek postoje suptilnosti i tajne. Dakle, šta sve trebate znati prilikom kuhanja PP meringea?

  • Posude u kojima ćete tući vjeverice moraju biti suhe. Isto važi i za velu!
  • Ne zaboravite da pažljivo odvojite bjelanjke od žumanaca. Veoma često nije moguće pobijediti vjeverice do debelih bijelih vrhova. U većini slučajeva to je posljedica lošeg odvajanja proteina iz žumanjka.
  • Za pravljenje meringea koristite samo svježa jaja. Tuku se brže i lakše.
  • Odvojiti proteine ​​od žumanaca treba da budu hladni. Ali kada se proteini već odvoje, možete im dati malo vremena da odstoje na sobnoj temperaturi. 30 minuta će biti dovoljno. Možete ih i prekriti ljepljivim filmom.
  • Također zapamtite da prvo trebate istući čistu proteinsku masu. Morate staviti bilo koje dodatke nakon što već izmiješate proteine.
  • Glavna tajna idealnih uzloga je pravilno pečenje u pećnici. PP pečnice treba ispeći na temperaturi ne većoj od 100 stepeni. Stvar je u tome što u stvari nećemo peći, već lagano osušiti PP meringue. Zbog toga je tako važno pridržavati se ispravnog temperaturnog režima. Ali ovdje je važno uzeti u obzir snagu vaše pećnice. U nekim slučajevima možete podesiti 80 stepeni uz istovremeno povećavanje vremena kuhanja na 2-3 sata.
  • Vrijeme kuhanja njoka ovisit će o debljini vašeg deserta. Proces sušenja u prosjeku traje oko 60 minuta.
  • Nemojte odmah da izvadite svoj desert iz pećnice. Ostavite da se malo ohladi. Najbolje je dobiti mekare kada se vaša pećnica potpuno ohladila.

Prehrana dijeta u pećnici - recept sa fotografijom

  • 3 vjeverice
  • Bilo koji zaslađivač. Dodajte po želji.
  • Nekoliko kapi limunovog soka.

Kako napraviti PP meringue? Umutite bjelanjke, dodajte im bilo koji zaslađivač i limunov sok (možete koristiti i malo limunove korice). Pomoću vrećice ili šprice za pecivo oblikujemo dijetalne bezrezke i pečemo 60–90 minuta na temperaturi od 100 stepeni.

PP marshmallows: 10 recepata prehrane

PP meringue: recept s fitparadom

Jedan od najpopularnijih recepata je dijetalni meringue s fitparadom. Ovakve meringe mogu sigurno biti uključene u pravilnu prehranu.

  • 3 vjeverice
  • 2-3 paketa fitparadea
  • Ako želite, možete dodati malo cimeta.

Umutite proteine ​​do vrhova, a zatim postepeno uvedite fitparad, opet pobedite. Rasporedimo na lim za pečenje i pečemo 60 minuta na temperaturi od 100 stepeni.

Izbornik PP treninga

Meringue sa stevijom

Također možete napraviti dijetu meringue s organskim zaslađivačem. U ovom ćemo receptu koristiti steviju.

  • 3 vjeverice
  • 1 kašika stevije
  • Malo soli

Sve sastojke umutite na gustu pjenu i pecite 60 minuta u rerni, zagrejanoj na 100 stepeni. Nakon kuhanja ostavite da malo odstoji u rerni.

Pp meringues možete koristiti ne samo kao desert, već i za ukrašavanje drugih slatkih jela, na primjer, pp kolača. Meringue možete dodati voćnim salatama.

Možete jednostavno kuhati ove jednostavne i jednostavne deserte barem svaki dan! Obavezno isprobajte pp meringues i podijelite svoje utiske! Mršavimo zajedno!

PP meringue u mikrovalnoj. Detaljan recept za kuhanje mrenjuma u mikrovalnoj sa fotografijom

Meringue - mali prozračni kolači, često nazvani meringue, započeli su svoje postojanje prije tri stotine godina. Ovaj neusporedivi desert vrlo je popularan među djecom i odraslima. Recept za kuhanje je veoma jednostavan, ali, nažalost, nije svaka ljubavnica meringea dobivena prvi put. Podijelit ću s vama tajnu kako brzo napraviti meringue u mikrovalnoj, doslovno u nekoliko minuta, bez zagrijavanja pećnice i bez da se gnjavite - dobijete li desert ili ne. Definitivno uspijeva! Mireve u mikrotalasnoj pećnici su glatke, uredne, prozračne, hrskave i neizmjerno ukusne.

Kako odabrati prave sastojke

  • Za proizvodnju mingue (meringue) koristite samo šećer u prahu. Treba biti suv, bez grudica i prosijati kroz sito za kosu.
  • Uzimaju se samo odabrana, velika i svježa jaja. Da bi se pobijedio u meringu, protein pilećeg jajeta mora se dobro ohladiti.

Mikrovalna meringue korak po korak u 5 minuta

Za pečenje bez pečenja dovoljno je koristiti mikrovalnu pećnicu kapaciteta 800 vata. Za moćniju opremu vrijeme pečenja, odnosno, skraćuje se i bira pojedinačno.

  1. Nježno odvojite protein jednog jajeta od žumanjka. Stavite protein u duboku posudu.
  2. Bjelanjke istucite šlagom, postepeno dodajući 220 grama šećera od glazure da se napravi tvrdo tijesto.
  3. Gotovo tijesto podijelite na kuglice od Ø2 cm, težine otprilike 10 g.
  4. Staklena mikrovalna postolja prekrijte pergamentom.
  5. Raširite 4-5 loptica na velikoj udaljenosti jedna od druge.
  6. Pecite 80 sekundi i ne otvarajte vrata pećnice još 2 minute nakon što tajmer zazvoni.

Predlažem da se pogleda zaplet pravilne pripreme meringea u mikrotalasnoj. Ovaj videozapis može biti vrlo koristan onima koji su na rubu očaja zbog neuspjelog deserta. Promatrajući ovu tehnologiju, meringue se dobijaju od svih i uvijek!

Kako i sa čime se poslužuju meringue

Meringue kao samostalni desert poslužuje se uz čaj ili kafu. U nekim su slučajevima meringue ukrašene svim vrstama punila - voćem ili čokoladom. Često pripremaju kremu i na njih zalijepe nekoliko meringea. Ovo je francuska verzija deserta, jer u prevodu sa francuskog - opšte prihvaćenog jezika ljubavi, meringue (baiser) znači poljubac.

Još uvijek suhe i hrskave meringe ukrašavaju kolače. Pečenje kolača od meringue i peradi koja se koriste u proizvodnji istih kolača i za ukrašavanje cupcakesa prilično je popularna. Meringue karamela i bomboni također imaju svoju potrošačku nišu.

Osnovne istine

  • Kod pečenja na niskim temperaturama, ne višim od 100 ° C, minge su suhe, hrskave.
  • Na višim temperaturama vrijeme proizvodnje je smanjeno, a meringue su dvije vrste - mekani, ne potpuno pečeni kolači, s kremastim punjenjem iznutra. I suve, hrskave tamne meringe.
  • Torte se čuvaju na sobnoj temperaturi u posudi s čvrsto ulegnutim poklopcem.
  • Pekarski proizvodi su kontraindicirani čuvati u hladnjaku - meringue se brzo isuši i pokvari.

Preporučujem vam da se upoznate sa receptom za pravljenje nježnih i prozračnih. Recepti za izradu mingeja i sufle mogu se uspješno kombinirati i oblikovati originalne kolače, povezujući meringue sa slojem sufflea.

Također želim preporučiti jedan vrlo jednostavan prirodni proizvod na pregled. Proizvod je najviše marmelade, a, kako je rekla moja majka, obojica iz djetinjstva. Može se koristiti i za kolače bez šlaga.

Jednom smo razgovarali o desertima - kolačima, muffinima i kolačima, pitajte kako možete brzo i lako kuhati. Oni će postati nezamjenjivi ukrasi za kućno pečenje. Štoviše, pravilno napravljeno kandirano voće čuva se vrlo dugo, osim ako ga, naravno, odmah ne pojede - tako je ukusno.

Pa u zaključku, pripremite svojoj djeci najukusniji desert - iz kolekcije recepata ovog kulinarskog portala. Sva djeca vole ukus čokolade i mislim da će im se musaka jako svidjeti.

Ako vam se svidio moj recept i svidio vam se, ostavite svoje komentare ili povratne informacije na dnu članka. I ne zaboravite da podelite svoje recepte za pravljenje svojih omiljenih porodičnih deserta. Biću vam vrlo zahvalni.

PP meringues sa medom. Nježni recept za desert bez šećera

Klasični recepti za nježne francuske morske grickalice sadrže samo dva sastojka - bjelanjka i šećer. Postoji nekoliko vrsta ovog slatkog deserta: italijanski, francuski, švicarski bezdan. Razlikuju se u načinu kuhanja. Meringue je visokokalorični desert. Ako planirate kuhati dijetalno jelo, tada šećer treba zamijeniti medom, stevijom ili ksilitolom. Med treba odabrati ne kandiranog i sa niskim glikemijskim nivoom: heljda, bagrem, lipa. Ako odaberete tamni med, tada će meringe imati ugodnu krem ​​boju. Menee bez šećera - ukusan desert, čiji se recept lako pamti.

  1. bjelanjka - 5 komada,
  2. med - 5 kašika.

Da bi se smjesa lakše pobijedila i bila stabilna, proteine ​​ohladite prvo ih stavite u hladnjak na 2-3 sata.

Vrijeme pripreme: 15-20 minuta.

Vrijeme pečenja: 90 minuta.

Ukupno vrijeme: 1,5-2 sata.

Količina: 50-60 meringue.

  • Vrlo pažljivo odvojite proteine ​​od žumanaca.
  • Bežite masu na srednjoj brzini dok se ne stvori gusta pena.

Savjet. Bolje je odabrati stakleni ili metalni proizvodi. Mora se temeljito oprati i obrisati na suho sve dok nečistoće ne ometaju kičkanje.

  • Nastavljajući tući smjesu, unosimo tekući med u tanku struju.
  • Završite bičanjem, kada masa formira „jake vrhove“ - oštre vrhove koji ne padaju.
  • Posudu za pečenje obložiti folijom, pergamentom ili podmazati uljem. Mireve širimo žlicom ili špricom za pecivo.

Savjet. Da dobijete figured kolačić, možete izrezati ugao iz guste plastične vrećice, staviti u nju šlag i smjesu odložiti iz vrećice.

  • Pecite mireve na temperaturi od 130-150 stepeni oko sat vremena. Ugasite rernu i ostavite slatkiše u njoj još 30-40 minuta.
  • Serviramo meringue za čaj, kafu.

Biskvit bez šećera

Uz meringue, druge deserte možete ispeći i bez šećera. Ako volite slatkiše i ne možete proživjeti dan bez drugih slatkiša, ali i dalje želite zadržati vitku figuru, pripremite deserte kod kuće. To mogu biti marshmallows bez šećera, bomboni, kolačići. Nježan i bujan biskvit bez šećera bit će izvrsna osnova za tortu ili dijetalni desert.

  • brašno - 100 g (1/2 šalice),
  • med - 250 g (1 šolja),
  • jaja - 4 komada
  • vanilin - 3 g (1 kesica),
  • sol - 1 g (na vrhu noža).

Vrijeme pripreme: 30-40 minuta.

Vrijeme pečenja: 40 minuta.

Ukupno vrijeme: 2-3 sata.

Količina: jedan keks.

Kuvanje keksa bez šećera:

  • Bjelanjke pažljivo odvojite od žumanaca.

Savjet. Posuđe za šlag proteina treba biti suho i čisto. U masnim ili mokrim jelima, proteini se luče mnogo gore.

  • Dodajte sol proteinima i tukli mikserom na srednjoj brzini.
  • Bežite 15-20 minuta, dok se ne formiraju čvrsti vrhovi.
  • Nastavljajući tući, unosimo med u tankom toku.
  • U zasebnoj posudi tucite žumance dok se boja ne promeni.

Savjet. Žumance istucite 3-4 minute prije nego što započne zgušnjavanje.

  • Umutite žumance u posudu sa proteinima i pomešajte odozdo prema gore.

Savjet. U ovoj je fazi bolje koristiti malu lopaticu.

  • Postepeno unesite brašno u tankoj struji. Nastavite da se miješate odozdo prema gore, razbijajući grudice.
  • Gotovo tijesto premjestimo u kalup namazan uljem i posut brašnom.
  • Pečemo tortu od sunđera bez šećera 40 minuta na temperaturi 170-180 stepeni.

Savjet. Prilikom pečenja ne otvarajte vrata pećnice da masa ne bi pala.

  • Isključite štednjak i ostavite keks u rerni na 1,5-2 sata za sporo i ravnomjerno hlađenje.
  • Gotove slastice možete podijeliti u kolače i kuhati ukusnu tortu ili odmah poslužiti s džemom, kondenziranim mlijekom, džemom.

Eritritis meringue. Opis i način pripreme:

Pokrijte tavu pergamentom ili prostirkom. Da bi meringo lako zaostajao za pergamentom, morate prvo sloj grube soli pod pergament izliti direktno na lim za pečenje.
Pribor za miješanje (posuda i miksera) treba biti čist i suv. Masnoća i voda nisu prihvatljivi, protein se ne zaluta.
Postavljamo pećnicu da se zagrije na 100 ° C. Iz iskustva: treba se prilagoditi, možda neće odmah djelovati. Postoje pećnice u koje prvo morate staviti meringue, a tek onda podići temperaturu.
Jaja moraju biti svježa i uvijek iz frižidera! Odvojite 2 proteina, sipajte u posudu za šlag, ohladite 15 minuta u frižideru, tukli. Bjelanjke istucite u pjenu (prvo pri maloj brzini, a zatim na velikoj), dodajte malo limunske kiseline kada primijetite da se pjena počela kondenzirati - vrijeme je da dodate zaslađivač.
Postoje dvije opcije za dodavanje zaslađivača:
1. Tečni zaslađivač. Može biti različito, pa slatkoću ipak treba odrediti ukus. Postepeno dodajte zaslađivač i vaniliju. Umutite u gustu pjenu dodajući zaslađivač postepeno. Umutiti tako da pjena stoji.
2. Otopite 5-6 tableta zaslađivača u vrlo malo vode i sipajte u proteinsku masu, nastavljajući da tuče, dok se ne dobije gusta bijela pjena tako da se žlica može uzeti direktno s komadom.
Zatim se masa može rasporediti na pripremljeni lim za pečenje kako želite.Možete uvući pjenu u slastičarsku špricu i iscijediti sitne bezčice, ali možete i jednostavno u obliku DRŽE kašiku.
Dva su načina pečenja.
1. Naša pećnica je prethodno zagrijana na 100 ° C. Stavili smo u lim za pečenje uz pomoć meringue. Pecite (ili prilično suho) 5-10 minuta (ovisno o pećnici). Ne otvarajte pećnicu, pogledajte kroz staklo. Ne dozvolite da meringue potamne. Čim je sve dovoljno - isključite i ostavite da se ohladi unutra. Hladno - izvucite, ne dirajte vrh rukama dok se potpuno ne ohladi.
2. Stavite posudu za pečenje s meringueom u hladnu pećnicu, uključite temperaturu 100 - 110 ° C i ostavite da se peče 45-60 minuta. Isključite pećnicu, lagano otvorite vrata. Ne uklanjajte predmete dok se pećnica potpuno ne ohladi.
Meringue je ekstremno mršav, mnogo mrvicuje od obične meringe, jer nema šećera koji pruža jaku osnovu. I ostaje gotovo bijelo.
Za promjenu ukusa, možete dodavati kašičicu instant kafe (malo razblažene vodom) umućenim proteinima. Kafa pobijedi specifičan ukus zaslađivača. Možete pokušati s drugim dodacima, poput cimeta, arome ruma i još mnogo toga.

Meringue PP kalorija. Kalorični udio kolača bez pane je 235 kcal na 100 grama proizvoda

Često se meringue koriste kao sastavni dio složenih deserta, kolača i peciva. Okus i organoleptičke osobine svojstvene kolaču od meringue omogućavaju ga kombiniranje s raznim slastičarskim kremama, sa sirom, sa šlagom, čokoladom i voćem.

Tako, na primjer, ako se krema sa maslacem koristi za međusobno povezivanje dviju kolača, tada će se kalorični sadržaj bez uzgoja povećati i iznosit će 430 kcal na 100 g. proizvod.

Vratimo se pitanju postavljenom na početku članka - što je sa onima od nas koji pratimo tjelesnu težinu, ali nismo spremni potpuno odustati od svog omiljenog deserta? Možemo preporučiti sljedeće - za ljude koji brinu o svojoj figuri, bolje bi bilo dati prednost meringu koji nisu ukrašeni kremom.

Oni koji više vole domaće meringue, trebali bi kontrolirati količinu šećera u receptu. Ako za izradu ovog deserta koristite manje šećera, možete postići puno manje slatkoće. Tada kolač od panela, čiji će kalorijski sadržaj postati znatno niži, umjereno neće naštetiti vašem struku.

Kako kuhati ovo jelo kod kuće? Evo jednog recepta:

  • Jaja (veverice) - 3 komada
  • Šećer u prahu - 1,5 šalice
  • Limunov sok - 1 kašika
  • Maslac - 1 kašika

Jaja od bjelanjaka sjediniti sa limunovim sokom i tući mikserom u jaku pjenu. Postepeno dodajte tamo šećer u prahu, neprestano tukući smjesu dok se ne zgusne. Pomoću vrećice (ili žlice) za pecivo dobijenu masu rasporedite na podmazani lim za pečenje. Kolači se peku 1-2 minute (pri punoj snazi). Gotovo! Jedite na zdravlju, samo u umjerenoj mjeri, jer je kalorični sadržaj kolača bez mesa vrlo značajan!

Nisu sve domaćice poznate kako kuhati mireve kod kuće kako bi izgledale svečano, dovoljno pečeno i ne raspadalo se. Prije početka postupka, jaja stavite u hladnjak na najmanje pola sata. Važno je i pažljivo pripremiti posuđe u kojem ćete ih tući: ono bi trebalo biti čisto i savršeno suho.

Prehrana dijeta. Prehrana u prehrani.

Proteinski dijetalni desert u obliku prozračnih nežnih meringea, bez oštećenja figure!

* protein - 4 kom.
* cimet - 1 kašika kašike.
* kokosove pahuljice - 2 kašike. l
* vanilija - na ukus.
* so - 3 g.
* zaslađivač po ukusu.

Prije svega odvajamo 4 vjeverice od žumanaca i tučemo ih dok se ne formiraju stabilni bijeli vrhovi. Da bi se ubrzao proces, jaja se moraju pravilno ohladiti i dodati im prstohvat soli. Na samom kraju dodajte zaslađivač, kao i cimet, kokos i prstohvat vanilije za aromu. Kalup za pečenje obložimo papirom za pečenje, a žlicom rasporedimo meringu u obliku "Kapi". Posudu šaljemo u rernu prethodno zagrijanu na 110 C i pečemo 50-60 minuta. Ne žurite da odmah izvadite desert - ostavite ga da stoji 15-20 minuta. U suprotnom, meringue može pasti. Dobar apetit!

Dijetalne meringe sa zaslađivačem. Opis i način pripreme:

Pokrijte tavu pergamentom ili prostirkom. Da bi meringo lako zaostajao za pergamentom, morate prvo sloj grube soli pod pergament izliti direktno na lim za pečenje.
Pribor za miješanje (posuda i miksera) treba biti čist i suv. Masnoća i voda nisu prihvatljivi, protein se ne zaluta.
Postavljamo pećnicu da se zagrije na 100 ° C. Iz iskustva: treba se prilagoditi, možda neće odmah djelovati. Postoje pećnice u koje prvo morate staviti meringue, a tek onda podići temperaturu.
Jaja moraju biti svježa i uvijek iz frižidera! Odvojite 2 proteina, sipajte u posudu za šlag, ohladite 15 minuta u frižideru, tukli. Bjelanjke istucite u pjenu (prvo pri maloj brzini, a zatim na velikoj), dodajte malo limunske kiseline kada primijetite da se pjena počela kondenzirati - vrijeme je da dodate zaslađivač.
Postoje dvije opcije za dodavanje zaslađivača:
1. Tečni zaslađivač. Može biti različito, pa slatkoću ipak treba odrediti ukus. Postepeno dodajte zaslađivač i vaniliju. Umutite u gustu pjenu dodajući zaslađivač postepeno. Umutiti tako da pjena stoji.
2. Otopite 5-6 tableta zaslađivača u vrlo malo vode i sipajte u proteinsku masu, nastavljajući da tuče, dok se ne dobije gusta bijela pjena tako da se žlica može uzeti direktno s komadom.
Zatim se masa može rasporediti na pripremljeni lim za pečenje kako želite. Možete uvući pjenu u slastičarsku špricu i iscijediti sitne bezčice, ali možete i jednostavno u obliku DRŽE kašiku.
Dva su načina pečenja.
1. Naša pećnica je prethodno zagrijana na 100 ° C. Stavili smo u lim za pečenje uz pomoć meringue. Pecite (ili prilično suho) 5-10 minuta (ovisno o pećnici). Ne otvarajte pećnicu, pogledajte kroz staklo. Ne dozvolite da meringue potamne. Čim je sve dovoljno - isključite i ostavite da se ohladi unutra. Hladno - izvucite, ne dirajte vrh rukama dok se potpuno ne ohladi.
2. Stavite posudu za pečenje s meringueom u hladnu pećnicu, uključite temperaturu 100 - 110 ° C i ostavite da se peče 45-60 minuta. Isključite pećnicu, lagano otvorite vrata. Ne uklanjajte predmete dok se pećnica potpuno ne ohladi.
Meringue je ekstremno mršav, mnogo mrvicuje od obične meringe, jer nema šećera koji pruža jaku osnovu. I ostaje gotovo bijelo.
Za promjenu ukusa, možete dodavati kašičicu instant kafe (malo razblažene vodom) umućenim proteinima. Kafa pobijedi specifičan ukus zaslađivača. Možete pokušati s drugim dodacima, poput cimeta, arome ruma i još mnogo toga.

Dijeta bez šećera. Nježni recept za desert bez šećera

Klasični recepti za nježne francuske morske grickalice sadrže samo dva sastojka - bjelanjka i šećer. Postoji nekoliko vrsta ovog slatkog deserta: italijanski, francuski, švicarski bezdan. Razlikuju se u načinu kuhanja. Meringue je visokokalorični desert. Ako planirate kuhati dijetalno jelo, tada šećer treba zamijeniti medom, stevijom ili ksilitolom. Med treba odabrati ne kandiranog i sa niskim glikemijskim nivoom: heljda, bagrem, lipa. Ako odaberete tamni med, tada će meringe imati ugodnu krem ​​boju. Menee bez šećera - ukusan desert, čiji se recept lako pamti.

  1. bjelanjka - 5 komada,
  2. med - 5 kašika.

Da bi se smjesa lakše pobijedila i bila stabilna, proteine ​​ohladite prvo ih stavite u hladnjak na 2-3 sata.

Vrijeme pripreme: 15-20 minuta.

Vrijeme pečenja: 90 minuta.

Ukupno vrijeme: 1,5-2 sata.

Količina: 50-60 meringue.

  • Vrlo pažljivo odvojite proteine ​​od žumanaca.
  • Bežite masu na srednjoj brzini dok se ne stvori gusta pena.

Savjet. Bolje je odabrati stakleni ili metalni proizvodi. Mora se temeljito oprati i obrisati na suho sve dok nečistoće ne ometaju kičkanje.

  • Nastavljajući tući smjesu, unosimo tekući med u tanku struju.
  • Završite bičanjem, kada masa formira „jake vrhove“ - oštre vrhove koji ne padaju.
  • Posudu za pečenje obložiti folijom, pergamentom ili podmazati uljem. Mireve širimo žlicom ili špricom za pecivo.

Savjet. Da dobijete figured kolačić, možete izrezati ugao iz guste plastične vrećice, staviti u nju šlag i smjesu odložiti iz vrećice.

  • Pecite mireve na temperaturi od 130-150 stepeni oko sat vremena. Ugasite rernu i ostavite slatkiše u njoj još 30-40 minuta.
  • Serviramo meringue za čaj, kafu.

Prehrambene proteine ​​bez prehrane. Niskokalorična mingera sa zaslađivačem: postupni recepti

Ime meringue stiglo nam je od francuskog jezika i u prijevodu znači "poljubac". Nije nimalo iznenađujuće što takva izuzetna slatkoća ima tako romantično ime.

Oni koji su ga prvi put probali željeli su dodati „poljubac“. Priča o stvaranju meringea obavijena je misterijom i ima nekoliko teorija.

Prema jednom od njih, desert ima italijanske korijene i dolazi iz grada Mayrengin, otuda je njegovo drugo ime „meringue“. Prema drugoj verziji, opis slatkiša se prvi put pojavio u knjizi recepata jednog francuskog kuhara, dakle, merege su iz zemlje u prolazu. izvorno je bila dostupna samo kraljevima i plemićima. Ali kasnije, kada je jednostavan recept procurio u mase, stekao je široku popularnost.

Glavni „adut“ bezuspješnosti uvijek je bila dostupnost njegovih sastojaka. Sada uvežbavaju dodavanje širokog spektra dodatnih proizvoda osnovnom sastavu, ali šećer i bjelanjci su i dalje glavne komponente. Opcija prehrane za desert je također popularna. Recept za merenje sa zaslađivačem neće trebati posebne napore od strane kuhara, ali biće odličan slatki jesti čak i sa najstrožim dijetama.

Klasični recepti

Postoje tri glavna načina da se napravi meringue:

Italijanski desert ne priprema se na osnovu uobičajenog, već uz pomoć vrućeg šećera. Pomiješa se sa vazdušnom masom proteina i suši u rerni. Italijanske meringue nisu previše suve i ne previše meke.

Francuski slastičari kuhaju se prema klasičnom receptu sa šećerom u prahu i proteinima. Njihov se desert pretjerano suši i hrskav je, poput svježe pečenog baguette.

Švajcarci vole tvrdu koru i meku sredinu od karamela. Stoga se bjelanca umutiti u vodenoj kupelji i pripremiti desert u lagano zagrijanoj rerni. Meringue se nosi s ulogom neovisnog jela, ali može biti i nadjev za ukusne torte i peciva. Njegov lagani ukus omogućuje toniranje glavnih sastojaka pečenja bez da ih začepi svojom aromom.

Faze kuhanja klasičnih meringea samo su tri. Prvi uključuje bjelančevine od bjelančevina i ometanje šećera.

U drugoj fazi, budućem desertu moraju se dati lijepi oblici. Treća faza kuhanja ograničena je na pečenje mrenjuma u pećnici s pravilnom temperaturom.

Nakon naglo povećane popularnosti zdravog načina života i pravilne prehrane, čak i za ovako laganu slasticu, pojavili su se potpuno različiti zahtjevi.

Njegov glavni sastojak oduvijek je bio šećer. Kao što znate, šećer se ponekad popularno naziva "bijela smrt". Stoga je morao odbiti i pribjeći svojoj korisnoj i zdravoj alternativi - zaslađivaču.

Sastojci za desert od vanilije

Za kuhanje trebat će vam:

  • 2 jaja
  • 10 g limunske kiseline
  • 5 g vanilin
  • 6-7 tableta zaslađivača.

Bjelanjke je potrebno tući oko 6-7 minuta, sve dok se ne stvori jaka, hrapava pjena. Potom se u penu doda vanilin i limunska kiselina, koji se usput mogu zamijeniti žlicom limunovog soka.

Sastojci se moraju dodavati postepeno, bez prestanka tukući proteinsku masu mikserom pri malim brzinama. Nakon toga tableti za zaslađivanje dodaje se baza za desert, koju je bolje prethodno samljeti nožem ili otopiti u pola žličice obične vode.

Proces bičenja trebao bi trajati 10-15 minuta. Smatra se dovršenim nakon što se svi sastojci konačno rastope u proteinskoj pjeni, a „kriška“ same pjene može se podići i otrgnuti iz ukupne mase nožem.

Proteini moraju biti ohlađeni, jer se u protivnom ne može postići željena konzistencija proteinske mase.

Druga i treća faza kuhanja

Lim za pečenje obložen je pergamentnim papirom. Bezeshki oblik pomoću slastičarske šprice. Ako u kuhinji ne postoje takvi alati, možete upotrijebiti sredstva pri ruci: gustu vreću s odrezanim nosom.

U prosjeku, veličina klasičnih meringea ne smije prelaziti 15 cm. Ako su meringue prevelike za njihovo pečenje, trebat će puno više vremena.

Postoje dvije metode za ispiranje munge. Za prvu metodu pećnica je prethodno zagrijana na 100 stepeni. Nakon toga desert se stavlja za pečenje 10-15 minuta. Otvaranje pećnice je strogo zabranjeno. Proces možete promatrati i kontrolirati samo kroz staklo.

Ne vrijedi mijenjati temperaturu ili nekako intervenirati. Važno je osigurati da meringue ne potamne. Jako zamračen desert rezultirat će iz pogrešno postavljene temperature. Strop s najvišom temperaturom za pripremu bilo koje vrste merega prema bilo kojem receptu smatra se trakom od 120 stepeni.

U drugoj metodi, mrezice na lim za pečenje se stavljaju u hladnu pećnicu, koja se postepeno zagrijava na temperaturu od 100 stepeni. Cijeli proces pečenja traje otprilike 45-55 minuta.

Važno je nakon ovog vremena isključiti pećnicu i otvoriti vrata.

Ne možete odmah dobiti meringue. Moraju se peći do kraja i „tući“ u hladnjaku.

Kako biste pobijedili specifičan miris zaslađivača, možete dodati žličicu instant kave u meringue.

Medeni desertni recept

Za one koji sumnjaju u prirodno podrijetlo zaslađivača u staklenkama, postoji originalan recept s medom. Med ponekad postaje jedino slatko zadovoljstvo koje sebi mogu priuštiti oni koji smršaju. Visoko je kalorična, ali deset puta korisnija od šećera. Rijetka upotreba ovog proizvoda pomoći će udovoljiti potrebama oboljelih od dijeta bez štete po figuru ili zdravlje.

Da biste napravili piling meda trebat će vam:

  • 2 vjeverice
  • 3 žlice. kašike svežeg meda
  • 10 g limunske kiseline.

Načelo pripreme apsolutno se ne razlikuje od recepta za parenje na zaslađivaču.

Možete dodati i vanilin po ukusu i ukrasiti sirom ili kandiranim voćem. Ali med mora biti tečan. U tečnom stanju pomoći će održavanju bolje forme.

Eritritol je jedini zaslađivač koji će učvrstiti volumen meringa ne gori od samog šećera.

Kako ukrasiti gotove meringue?

Nakon hlađenja, najbolja opcija za skladištenje meringue bit će gusta papirna vrećica, postavljena na suho i toplo mjesto.

Načini ukrašavanja meringue mase: čokoladna glazura, kokos, voće, kandirano voće, žele, marshmallows,

Ne bojte se fantazirati.

Ali u receptu za dijetalne meringe treba izbjegavati upotrebu takvih „štetnih“ sastojaka kao što su marmelada ili sladoled za figuru i zdravlje. Najbolje je koristiti dijetnu hranu da ne biste pokvarili efekat zamjene šećera u samoj meringu. Na primjer, šlag skuta s mrvicom dijetalnih kolačića i par zrna vanilije savršeno će upotpuniti zdrav, ali ukusan desert.

I još jedan recept za dijetu bezrez na zaslađivaču:

Meringue svojim primjerom dokazuje da gubitak kilograma i liječenje tijela može biti ukusno. Neki kažu da meringe na bazi zaslađivača neće uspjeti, jer svoj sjaj stječu uglavnom zahvaljujući šećeru.

Ne, ovo je u osnovi pogrešno. Desert dobija volumen zahvaljujući umućenim proteinima. Prije šlaganja potrebno ih je pažljivo odvojiti od žumanaca.Ako komad žumanjka uđe u proteinsku masu, onda se pjena možda ne biče. Možete pripremiti prehranu bez dijeta, glavna stvar je slijediti svaki korak upute i eksperimentirati samo s dodatnim sastojcima, bez kršenja tehnologije kuhanja.

Torta MeringuePavlova je nadaleko poznata. No, budimpeštanski kolut je manje poznat i uzalud: to je nevjerojatno ukusna peciva.

Slastičar Ingvar Strid (1926. - 1994.) stvorio je ovu nevjerovatno ukusnu tortu. Haha, najzanimljivije je da ovaj kolut nema nikakve veze s Budimpeštom. Bezbroj Šveđana uzalud bi pretraživalo slastičarnice u Budimpešti kako bi dobili originalnu tortu. Zašto tražiti? - To je izumio u Švedskoj. A tradicionalno se nude u svim slatkišima u Švedskoj. Kaže se da je recept nadahnuo Esterhazyjev kolač, ali ovaj recept uopće nije kopija. Ova peciva jedna je od klasika u švedskim kafićima.

Recept za tortu Meringue Budimpešta rola

Sastojci 1 rolat

6 bjelanjaka 250 g šećera 1 vrećica vanilijevog pudinga (za kuhanje) 1 kašika. l kakao prah 100 g lješnjaka, mljeveni (mogu biti i orasi)

400 g šlag 1 staklenka mandarina u konzervi (400 g)

Za ukrašavanje i posluživanje

100 g šećera u prahu čokoladne latice badema 10 tsp krema sa toboganom za 10 krem ​​ruža 10 kriški mandarina

Umutite bjelanjke i dodajte kašiku šećera. Nastavite šlag, dodavajući postepeno šećer - do tvrdog vrhunca. Prašak za puding pomiješajte s kakaom u prahu i pažljivo umiješajte prašak za puding i kakao i sjeckane orahe u meringu od jajeta. Ne mazite! Papir za pečenje stavite na lim za pečenje, narežite ga po potrebi. Špricu za tijesto premažite rupicom debljine prsta s mješavinom meringue i gurnite debele trake (9-10) uzduž stranice papira za pečenje koje su međusobno u dodiru. Pecite meringu na temperaturi od 175 ° C za 20-25 minuta u rerni.Ostavite da se meringue sa papirom za pečenje na žici dobro ohlade, a zatim pažljivo prebacite na drugi list papira za pečenje i pažljivo uklonite papir za meringue.

Umutite kremu i ostavite otprilike 10 kašika s klizačem na stranu za garniranje. Odlijte mandarine iz tegle, stavite na stranu deset komada za ukrašavanje. Mandarine pomiješajte sa šlagom. Stavite šlag i mandarine na kremu za meringue i razvaljajte kroz pramenove, pomoću papira za pečenje. Može se kuhati sa bilo kojim voćem ili bobicama! Ali samo s mandarinama rola odgovara originalu.

III. Ukrasite i poslužite

Na početak i kraj peciva ravnomerno narežite rolicu šećerom od glazure, ukrasite bademovim čipsom i prskanjem otopljene čokolade.

Izlijte ruže iz kreme na kolut i ukrasite preostalim komadima mandarine.

Recept za tortu Meringue Budimpešta peci ne manje ukusno od Pavlove!

  1. Najbolje je valjati rolat kad je još toplo, meringue se potpuno ohladi, postaje tvrda i krhka te će se slomiti.
  2. Prije posluživanja, rolat se mora ostaviti u frižideru preko noći.

Ukusna i narodna peciva za porodično ispijanje čaja i!

Meringue s fitparadom Preporuke (27)

ali bojim se sladila, sadrže nešto što se ne izlučuje iz bubrega, a Stevia sigurno ima specifičan ukus, ali je bolji ...

Julia, takođe ne mogu podnijeti steviju, ali za sebe sam otkrila da je sahzam na FitParadu br. 7 stevija to je i bezopasno i normalno je ukusa. U pečenju ne možete prepoznati razliku između šećera.

uopće se ne čini, očekivao sam bolje ... ispostavilo se da je suh i mekan poput bombona od pamuka ... i kuhan u 10min.

Prvo sam to uradio u silikonskom obliku, svidjelo mi se, ali malo ispod je bilo mekano. Drugi put sam to radila prema receptu, a na kraju šlagama dodala sam vanilin i kašiku pšeničnih mekinja, a zatim malu kašiku na lim za pečenje, na 190 stepeni. 20 minuta Istina, zalijepili su se na lim za pečenje, otrgali ga, iako su ga mazali uljem. Ali ispostavilo se VRLO ukusno! Čak je i sin ukrao ... Morao sam ga ispeći na šećeru.

Radila sam to strogo prema receptu, nije bilo problema sa lijepljenjem papira za pečenje, ali imala je okus poput suhe, potpuno nejestive pamučne vune. Šteta: - (((

ko ne uspije, koristi pogrešan sahzam! meringe se dobijaju SAMO IZOMALTOM (ali izgleda da to ne možemo?) ili s eritritolom. Obično koristim steviju kao sahzam, ali rezanci ne idu s njom (no neki dan sam otišao u Moskvu (izolirati i shirataki)) i kupio paket „fit parade“ (zasnovan na samo eritritolu), danas pečen s njim. od 3. puta se pokazalo (eksperimentiralo s količinom i načinom pečenja). činjenica je da nemam rernu, a dugo vremena i bezuspješno pokušao sam se ispeći u mikrani (zadnji put sam u žličicu stavio 4 kašike proteina (4 kašike čaja, nije mjereno!) i prstohvat limunske kiseline. pečeno 15 ili 20 minuta u mikroni na najnižoj snazi, zatim sam ga izvadio i sušio još sat vremena glupo na prozorskoj dasci) bešes se pokazao ukusniji nego sa šećerom, jer je eritritol i dalje imao tako ukusan mraz kao dah u ustima) što smo se odmah znali s prijateljem uz čaj. takav ukus, pogotovo ako danas imaš knedlu.

Pogledajte video: Keto ishrana Q A #17 Zasto meriti obime a ne kilograme (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar