Proteinski hleb

mleveni bademi 100 g
lanene sjemenke (samljeti u blenderu do velike mrvice) 100 g
pšenične mekinje 20 + malo za poz g
pšenice ili brašna od punog žita 2 žlice sa klizačem
prašak za pecivo 1 vrećica
soli 1 kašika kašike
tijesto bez masnoće 300 g
jaja 7 kom
sjemenke suncokreta za posipanje po vrhu

Korak po korak recept sa fotografijom

- Uključite pećnicu na 175 ° C.

- Dno tepsije prekrijte papirom za pečenje, navlažite zidove vodom i pospite pšeničnim mekinjama. Ili prekrijte ceo obrazac papirom. (Najbolje je ispeći u silikonskom obliku, ne trebate ga prekriti i posuti. Morate ga samo poškropiti vodom pre nego što ste tijesto stavili u njega.)

- Najprije u posudi pomiješajte sve suve sastojke, pa dodajte posudu sa proteinima i proteine ​​i sve miksite mikserom dok ne postane glatko.

- Tijesto stavite u pripremljeni oblik, izgladite, pospite sjemenkama i stavite da se peče u prethodno zagrijanoj rerni 50-60 minuta.

- Gotov hljeb ostavite da se malo ohladi u formi, a zatim ga pažljivo izvadite, nakon što se pobrinite da se kruh strši posvuda sa zidova. Hladite potpuno hleb na žicama.

- Spremite hljeb u frižider. Narezane kriške mogu se zatim lagano osušiti u tosteru.

Recept za proteinski hleb od čokoladne naranče:

  • 3 kašičice čokoladnog proteina
  • 1 kašika. bademovo (zobeno) brašno
  • 2 jaja
  • 2 pomorandže
  • 1 kašika kašike prašak za pecivo
  • 1 kašika kašike vanilin
  • 1 kašika 0% masnog jogurta
  • 2 žlice gorka rastopljena čokolada

Pomiješamo sve tečne proizvode i odvojeno sve suhe. Zatim sve pomiješamo i izlijemo smjesu u kalup i pečemo na 160 C u pećnici na 45 minuta.

Prehrambena vrijednost na 100 gr:

  • Proteini: 13,49 gr.
  • Masnoća: 5,08 gr
  • Ugljikohidrati: 21,80 gr.
  • Kalorije: 189,90 kcal.

Recept za kruh od banane:

  • 3 kašike proteina surutke od vanilije ili banane
  • 1,5 banana
  • 6 tbsp zobena kaša
  • 6 tbsp nemasni jogurt
  • 3 žlice sir 0%
  • 6 komada datulja
  • 1,5 tsp prašak za pecivo
  • 1 kašika kašike kokosovo (suncokretovo, maslinovo) ulje

Kalup namažite uljem, prelijte smesom, pospite cimetom i usitnjenim orasima, pecite na 180 C 30 minuta.

Više proteina ćete dobiti ako jedete proteinski hljeb s domaćim koktelom.

Hranjiva vrijednost

Približna hranjiva vrijednost po 0,1 kg. proizvod je:

KcalkjUgljikohidratiMastiVjeverice
27111314.2 g18.9 g19,3 gr

Koraci za kuhanje

  1. Prije miješanja tijesta morate postaviti pećnicu za pečenje na 180 stupnjeva (režim konvekcije). Tada treba razbiti jaja u skut, posoliti i pobiberiti ručnim mikserom ili šlagom.

Važna napomena: ovisno o marki i starosti vaše peći, temperatura postavljena u njoj može se razlikovati od stvarne u rasponu do 20 stupnjeva.

Zbog toga vam savjetujemo da pravite pravilo da kontrolirate kvalitetu proizvoda tijekom postupka pečenja tako da se s jedne strane ne izgara, a s druge strane pravilno peče.

Ako je potrebno, podesite temperaturu ili vrijeme kuhanja.

  1. Sada je došao red suhih komponenata. Uzmite bademe, proteinski prah, zobene pahuljice, plantain, laneno sjeme, suncokretove sjemenke, sodu i dobro izmiješajte.
  1. Masi iz stavka 1. dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte. Napominjemo: u testu ne bi trebalo biti grudica, osim, možda, sjemenki i žitarica suncokreta.
  1. Zadnji korak: tijesto stavite u posudu za hljeb i oštrim nožem napravite uzdužni rez. Vrijeme pečenja je samo oko 60 minuta. Pokušajte tijesto s malim drvenim štapićem: ako se lijepi, hljeb još nije spreman.

Prisustvo posude za pečenje s neljepljivim premazom nije potrebno: tako da se proizvod ne lijepi, kalup možete namastiti ili obložiti posebnim papirom.

Svježe izvučeni vrući hljeb iz pećnice ponekad se čini malo vlažnim. To je normalno. Proizvod treba ostaviti da se ohladi, a zatim servirati.

Dobar apetit! Lepo se provedi.

Recept za hljeb bez proteina smatra se najboljim u borbi protiv masnih naslaga na stomaku.

Želite li se riješiti trbušne masnoće, ali ipak ne odustajte od hljeba? Onda je ovaj recept možda pravi za vas!

S pravom vrstom hljeba možete se riješiti trbušnih masnoća

Unutrašnja mast u trbuhu i crevima je prilično opasan. Da biste je se rešili, mnogi jedu uglavnom hranu sa niska hidrata da reguliše šećer u krvi i ne doživi napade gladi. Dobra vijest za sve: ako odaberete hranu s malo ugljikohidrata, ne morate se odreći kruha da biste smršali.

Kao što je već pokazalo nekoliko studija, dijeta s visokim proteinima pomaže u borbi s viškom kilograma. I proteinski hleb samo za ovo vrlo dobro! Za razliku od običnih hljebova, koji se često peku od rafinirane pšenice i šećera, proteinski hljeb obično se pravi od integralnih žitarica. Pored visokog sadržaja vjeverica on je takođe bogat vlakno koja takođe pomaže da smanji visceralnu masnoću.

Ne glasaju svi za kruh s malo ugljikohidrata. Neki kritiziraju proteinski kruh, navodno je relativno skup i ukusa lošiji od prosjeka. Pored toga, kritizirano je da su mnoge proteinske sorte hljeba imale visok udio masti i samim tim je proteinski kruh bio kaloričniji od konvencionalnih vrsta hljeba.

Šta je istina, a šta mit?

Koji vam je hljeb, na kraju, omiljeni, naravno, stvar vašeg ukusa. ali ko želi smršaviti, treba obratiti pažnju na to što jedete hljeb.
Umjesto masnih kobasica ili sireva, preferirati treba nemasnu šunku ili pureća prsa.
Vegetarijanci će više voljeti žitarice, hummus ili tunu da bi zadovoljili neke svoje potrebe za proteinima.

Proteinski kruh je dobro rješenje ako želite jesti manje ugljikohidrata, ali ne želite se odreći kruha.

Šta je proteinski hleb?

Težak je, sočan i kompaktniji: proteinski hljeb sadrži manje ugljikohidrata od običnog kruha, no ovisno o sastojcima, sadrži četiri puta više proteina a ponekad i u tri do deset puta više masti .
To je zato što u proteinskom hljebu zamjenjujemo pšenično brašno bjelančevine, sojine pahuljice, integralno pšenično brašno, laneno sjeme ili lupino brašno i žitarice / sjeme, posni sir i jaja . Taj hljeb se dugo zasiti i doprinosi gubljenju kilograma.

Proteinski hleb:4-7 g ugljeni hidrati 26 g proteini 10 g masti
Mešani hleb:47 g ugljeni hidrati 6 g proteini 1 g masti

Lagana i prozračna verzija proteinskog hljeba je Upsies , od tri sastojka: jaje, krem ​​sir i malo soli.

Brzi proteinski hleb

Skuhani sir i jaja (protein ili žumanjak) glavni su sastojci,
Pomiješaju se sa bademima, mekinjama ili brašnom, sojom, kokosovim brašnom, praškom za pecivo, solju i sjemenkama po ukusu.

Proteinski hleb se može ispeći i bez sira, tada trebate više žitarica / mekinja ili semenki i malo vode. Ili koru možete zamijeniti jogurtom ili sirom od žitarica.
Savjet:hljeb postaje još sočniji kad naribate mrkvu i stavite je u tijesto. Dobro je u tijesto dodati začine hljeba ili sjemenke kumine.

6 misli o receptu s hlebom od kvasca bez proteina

Morala sam ispeći proteinski hljeb. Na ovom proizvodu ostao je pola godine, a onda je još duša tražila obični hljeb. Sada dajem prednost "Borodino" hlebu.

i jedem naizmjenično ...

Lično mi se sviđa ova vrsta hleba koji je zaista zdrav. Uvek ga pokušavam odvesti kući. Ali mi sami nismo pekli, iako ponekad zaista želimo probati. Sjajni recepti, sasvim je moguće kuhati sve.

Pa, recept je jednostavan - možete sigurno probati

Sada nije lako odabrati ukusan i zdrav kruh u trgovini. Kod kuće je peć izlaz. Ali, nažalost, da biste to redovno radili potrebno vam je dodatno slobodno vrijeme ...

Pogledajte video: KAKO DA NAPRAVITE PROTEINSKI - "LOW CARB " HLEB HOW TO MAKE LOW CARB BREAD (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar