Jagodni sir (bez pečenja)

Pristup ovoj stranici je odbijen jer vjerujemo da koristite alate za automatizaciju za pregled web stranice.

To se može dogoditi kao rezultat:

  • Javascript je onemogućen ili blokiran nastavkom (npr. Blokeri oglasa)
  • Vaš pretraživač ne podržava kolačiće

Provjerite da li su u vašem pretraživaču omogućeni Javascript i kolačići i da ne blokirate njihovo preuzimanje.

Referenčni ID: # 992e2c60-a6f1-11e9-8a94-cb3e534ea364

Kuvanje

Zagrijte želatinu za punjenje na štednjaku dok se potpuno ne otopi. Super.

Dok se masa postavlja, želatinu od želatine natopljenu sokom zagrijte na štednjaku dok se potpuno ne otopi, ali ne dođite do ključanja. Super.

Jagoda od sira je gotova. Dobar apetit!



Komentari recepta

Hvala na receptu! Prekrasan desert i kuha se vrlo brzo !!

Darina, reci mi koji si sir koristio?)

Filadelfija, Mascorpone .. Sve će to uspjeti.

Šta učiniti ako nema demontažnog oblika?

Učinio sam to u silikonskom obliku, sve se ispostavilo, ali bilo je vrlo teško nabaviti,)

Vrlo ukusno) Radim peti put i radije koristim što više grama skute umjesto sira, suludo ugodan okus skute))

sezona jagoda je gotova, (.. je li moguće koristiti bilo koje drugo voće ... savjetujte koje voće možete zamijeniti ... stvarno želite probati :)

sezona jagoda je gotova, (.. je li moguće koristiti bilo koje drugo voće ... savjetujte koje voće možete zamijeniti ... stvarno želite probati :)

najvažnije bez pećnice !!

Odlučila sam se kuhati za rođendan svoje voljene, nemam puno iskustva u pravljenju deserta, ali sve se ispostavilo. Istina, bobice su još uvijek izronile, a oblačno se pokazalo kao gornji sloj sa želatinom, ali to nije utjecalo na ukus. Sir je uzeo Hohland, kremu, kremastu. Krema nije pronašla 35%, 20% je ne bičevalo, a zatim je nekako pronašlo 33%, šlag drugi put. Prije šlaganja ohladite ih i dodajte kap limunovog soka.

recept je super! hvala samo zbog nedostatka jagode dodala sam grožđe, a umjesto želatine, žele, maline i kupila skuti sir po masi na tržištu, ukus sira je ispao jedan na jedan kao u kafiću))

Vrlo lijep recept za cheesecake, ali zašto ga niste uklonili iz posude za pečenje. Napravila sam takav sirarski kolač i odlično se izvlači. Treba samo da prethodno obložite dno kalupa papirom za pečenje - i uglavnom nema problema. Zašto grebati oblik.

I kako ste raspodijelili masu kolača na pergament papir? Probala sam i ja .... ne slaže se, kolačići se obično ne probijaju na pergament. (

Pokušala sam napraviti cheesecake prema ovom receptu, ali, nažalost, nije ispalo mliječ od soka (želatina se nije zgušnjavala). Morao sam sipati mlijeko kuhano iz vreće.

Recept je jako dobar, svidjelo mi se sve, vrlo ukusno! Savjetujem svima, ne žalite.

Puno hvala! Rezultat je bila ukusna torta. Međutim, zbog ljubavi prema jagodama, uzeo sam je još malo i većinu napunio unutra.

Puno hvala na receptu! Eksperimentirao sam sa čokoladnim želeom i borovnicama, a danas sam probao originalni kolač.
Istina, ja umjesto 500g. krem sir, uzimam 250 gr. skuta + 200g krem ​​sira i 250g. krema. Takođe se dobija vrlo nježna i lagana kremasta masa. Još jednom hvala na receptu.

Sve se temelji na vašem receptu⚘

I AKO JE OBLIK 26 CM?

Zatim ili povećajte sastojke za 1,5 puta, ili učinite kako je navedeno u receptu, ali kolač će ispasti malo.

Ali kako napraviti crni vrh?

Alexandra, reci mi, je li moguće u takav desert ubaciti svijeće - odnosno koristiti ga za rođendansku tortu? Ili će žele zaploviti?

Hvala na receptu! Takvu tortu sam napravila prvi put, jako mi se dopala!

Vaš cheesecake je nevjerojatan! Ali nemojte mi reći, tačno po receptu je? ili promenio nešto?

Hvala na receptu. Najukusniji desert koji sam probao. Moj kalup je odvojiv 24 cm, uzela sam 400 grama kolačića zobene kaše + 150 grama ulja za drenažu.Ovo je osnova. U punjenju, 0,5 kg domaćeg sira + 1 stog. 20% kiselo vrhnje + 5 s / l šećera.

Hvala na receptima!

Da li je moguće zamijeniti želatinu za punjenje škrobom?

Ne, sa škrobom neće zadržati formu.

Hvala ti puno, Bože, napokon sam dobila čičak, kako sam htjela. Drugi recepti su često previše gusti. zatim tečna. a onda se ispostavilo savršeno, iako sam uzela 26 posto vrhnja i sira + skuta. Jesti!

Recite mi, koji ste oblik promjera koristili za zadane proporcije recepta?

Hvala! Kupite li sok od jagode spreman ili to radite sami? Ako sebe, pa kako?

Pokazalo se neverovatno ukusno i prelepo! hvala

Hvala na divnom receptu. Ovo nije prvi put da ga koristim.

Kako mogu zamijeniti kremu? Ili mogu kremu 20%?

Ne, 20% krema se neće tući.

Alexandra, imam mliječ za punjenje, kad se ohladi, a dok sam ja radila na skuvi, bila je prekrivena debelim slojem guste mliječi ... A onda se uz miješanje ovaj sloj nije rastopio, već se drobio na komade. Što si pogriješio? Jelly se sigurno nije pregrijavala. Možda ga je bilo potrebno ugrijati i promiješati prije nego što sipaš ponovo?

Da, trebalo je malo ugrijati.

Marijo draga, daj da ti dam neki savjet. Ako vam se ikad dogodi takav incident, ne brinite. Ako je mliječ zamrznut, uzmite žele i stavite je u vodenu kupelj, uz lagano miješanje i kada se mlevar otopi, možete raditi s njim. Ne zaboravite, mliječ se mora pažljivo promiješati, jer će se u protivnom vaša mliječ napuniti kisikom i pojavit će se mjehurići (unutar mliječi). Za 1 litru vode ili druge tekućine - 40 gr. želatinu, ljeti ili kad je toplo ili vruće, ili uzimamo gozbu - 60 gr. želatina po 1 litri tečnosti. Sretno draga.

Tatjana, hvala na komentaru i pažnji na moj problem. Sjetit ću se, sjećam se, ali nadam se da vam to nije dobro :) dok sam se sprijateljila s medenom :))

Radila sam prema drugačijem receptu i sada se plašim da se nisam zgusnula. Napravila sam bez mliječnog vrhnja i dodala sam samo 1 žličicu želatine i čak 150 ml vode. Naučena tečnost? Ne zgušnjava se? Mogu li dobiti želatinu iz forme i ohladiti se još jednom?

Žličica želatine, naravno, nije dovoljna za takvu količinu punjenja. Pokušajte pažljivo sipati nadjev i dodajte mu više želatine.

Prekrasna torta! 👌 radila sve po receptu! Svima se jako svidjelo 😄 Hvala na receptu ❤️

Reci mi, ne razumijem .. zašto se u nekim receptima peče u rerni, ali ne ovdje? (

Vruća opcija smatra se američkom, a hladna - engleskom. Sve hladno je puno jednostavnije, ali ništa manje ukusno. Hladan je po ukusu kremast sladoled, a vruć do ... mmm kremaste kasike, ne znam kako da preciznije opišem ukus.

Puno hvala na receptu! Ovo je uspjeh iz prve pogače). Jer jagode, nažalost, sad nema zamijenjene konzerviranim breskvama i uzeo je žele sirup iz iste konzerve).

Puno hvala na ukusnom 😀. Sada pravim cheesecake s raznim voćem, a na vašu stranicu poslao sam link svima koje poznajem. Vrlo ukusno!

Moj kolač od sira nije smrznut 😫 Šta da radim? Kako sada spremiti tortu?

Prvo iskustvo cheesecake-a uopšte. Umjesto iz Filadelfije, uzela je Ricottu, najjeftinije šećerne kolačiće (nekada sam je razbila mortom, danas to napravim drugi put i pametnija - samlje ga u mlincu za kavu par minuta :)), visoke strane - ovo je bio temeljni zahtjev za rođendan (napravio sam za MCH na DR). Nema odsecanja, ali unutra su dva sloja borovnica sa šećerom - jedan na kolaču, a drugi u sredini. Navedena količina proizvoda na kalupu promjera 23 cm pokazala se poprilično velika, ali poput pune pogače)) Danas pravim nizak cheesecake s borovnicama za mame i porcije sireva u čašama sa džemom od ribizle za sebe i MF. Pokušaću da iznesem i ovo iskustvo)) Mi zapravo ne volimo žele na kolačima, tako da nisam. Općenito univerzalni recept - na čemu puno hvala autoru !!

Hvala na receptu. Ispalo je prvi put i vrlo ukusno! Istina, prilagodio sam ga evropskoj želatini koju samo treba namakati 5 minuta. Napravio sam i smoothie od smrznutih bobica i posipio ih po vrhu. Svi su oduševljeni :) na osnovu čokoladnih kolačića pomiješanih sa kokosom.

napravljeno po receptu, ali sa kruškom)

hvala na receptu! Svi su uspjeli! Vrhunske konzervirane breskve .. almette sir. Obljetnički kolačići

Hvala na receptu) sve je radilo prvi put) radila sa breskvama

Hvala na receptu. Sve je ispalo sa praskom! Jedino je što sljedeći put kada sama ispečem tortu. Budući da se u takvim omjerima 300/80 pokazalo suhim i malo ukočenim. Više volim meke
Sir je uzeo kremu od hohland-a.

ODLAZITE SE NA PRIPREMU DRUGOG VREMENA. NAPIŠITE KOLIKO BOLJE SOBE ZA IZBOR KOJE JE BOJA PRIJAVNA.

Granatno janje je dobro

Alexandra, molim te reci mi u kojim proporcijama mogu zamijeniti želatinu agar-agarom

Viktorija, uzeo bih 6-7 grama agara za takvu količinu.

dobro veče, da li je moguće sir sir zamijeniti mascarponeom?

Puno hvala na receptu! Sve je uspjelo! Okus je prosto neuporediv. Svi slojevi su nerealno ukusni!

Pa, ispalo je ovako, ali vrlo ukusno.

Imam debi sa desertima ... ispalo je ukusno ... hvala na
Inspiracija :)

Hvala na receptu, nisam našla kremu koju sam morala zamijeniti pavlakom, suprug me oduševio.

Kuhano više puta! Uvijek mi se ispostavi odlično, iako na tržištu uzimam (po težini) sir, slično Philadelphiji. Da ne bih zatvarao kolač - ubacio sam u voluminozan kolačić koji nije kratkog hljeba. Hvala na receptu.

A evo i mog sira. Pokazalo se vrlo ukusno 👍👍👍

Volio recept! Ukusno i lijepo! Svima se svidjelo! Eksperimentirano 3 puta! U svakom se trenutku ispostavilo da je kolač od sira nešto bolji, negde gore! Svaki put kad sam je pokušao poboljšati!)
1. U prvom slučaju prvi sloj je vrlo gust! Krema je bila 10 posto i klasični Hohlandov sir. Dugo se tukao. Sredina se pokazala malo ne tako veličanstvenom koliko je trebalo. koristi se sa jagodama.
2. Opcija se pokazala boljom. Skuhao sam istu kremu i sir zajedno, ali se dugo nismo razdvajali! Postignut rezultat! Ali greška je bila drugačija! Najvjerojatnije se nedovoljno ohlađenoj želatini dodala zdrobljena masa i ja sam dobila kvržice, zbog njih se prosječna pogača nije dobro smrznula! Kivi je napravio vrh! Šta manje voli! Kad odmah počnete jesti tri sloja sira, kivi će pasti!) Svaki sloj morate pojesti zasebno!)
3. Treća opcija je bila verovatno najefikasnija! Sok od breskve i breskve! Ista krema, isti sir koji se dugo sjedinio! Ohlađena želatina i manje kolačića!
Hvala!

Vrlo ukusno!))) Hvala na receptu! I umjesto želatine, možete koristiti agar-agar?

Općenito je moguće, ali uz agar postupak kuhanja bit će drugačiji.

Dobro doba dana.
Pripremila sam sve po svom receptu, uzela 20% kreme, jer nikad nisu našli pravi procenat. Slijedom toga, nisu se slagali, ma koliko se trudili. Nema šanse.
Otuda dolazi pitanje: „Šta zamijeniti kremu ako nije potreban postotak? Možda je moguće s nekim dodacima ili jednostavno nije krema, već nešto drugo? "

Postoje, naravno, posebni zgušnjivači za kremu (u pravilu je ovo samo škrob). Ali krema im se ionako neće umutiti, samo će se zgusnuti, pa neće biti potrebnog volumena, a konzistencija će biti drugačija nego kod dobro istučenih krema.

Ali meni se pokazalo ovako, umjesto soka od jagoda koristila sam gotove mliječi iz vrećice. Ispalo je vrlo ukusno! Hvala na receptu!

Opis jela.

Pozdrav dragi čitaoci!

Nedavno, vikendom, imala sam želju da udovoljim svojoj porodici nekim zanimljivim desertom. Izbor je bio dovoljno velik, jer ima puno slatkiša. Međutim, nešto zamišljeno izgledalo je prozračno, nježno i ugodno. I, na kraju, moja kreativna potraga pretvorila se u odluku da skuham skuti sirni kolač. Iznenađujuća je bila činjenica da se ovo jelo može stvoriti bez pribjegavanja upotrebi pećnice, što je posebno važno u ljetnim vrućinama, kada želite osjetiti slatki ukus, a ujedno i zimsko hlađenje.

Na prvi pogled mogu se pojaviti razumne zabrinutosti: je li jelo previše komplicirano? koliko iznosi budžet? Vrijedi li uopće uzeti? Odgovorit ću vam: kulinarski proizvod ne zahtijeva ozbiljne vještine, priprema se vrlo brzo, ako ne uzmete u obzir vrijeme zamrzavanja, a definitivno nije opasan za novčanik.

Ovaj je desert primjer klasične kombinacije svijetlih, crvenih jagoda i plemenitog punjenja bijele skute, koji su testirali mnogi kuhari, koji zajedno stvaraju duet koji izgleda sjajno i ukusno je.

Molim vas, točno sledite moja uputstva. Rezultat je slatko koje će se pojesti vrlo brzo i donijeti će puno užitka.

Sada se zalihajte svime što vam je potrebno i nastavite prema receptu ...

Podloga od pijeska.

  • Šećerni kolačići "na toplom mlijeku" - 300 g.
  • Maslac 72,5% - 100 g.
  • Skuta - 500 g.
  • Krema 33% - 200 ml (1 kašika).
  • Šećer - 150 g (3/4 žlice).
  • Svježe jagode - 200 g.
  • Želatina - 18 g.
  • Suha žele jagoda - 50 g (1 pakovanje).
  • Voda - 350 ml (1,5 kašike).

Recept za jelo.

Pripremite sastojke. Glavna komponenta torte - osnova sira bi trebala biti odabrana svježa kolača sa šećerom, poput "kafe" ili "sa pečenim mlijekom." Danas imam drugu opciju. Svježe jagode dobro operemo pod tekućom vodom i riješimo se stabljike. Uklonimo masnu kremu za šlag u zamrzivaču.

Za pripremu najvišeg sloja - žele od jagoda, koristila sam kupljeni poluproizvod, ali možete ga i sami skuvati tako da uzmete 50 g bobica, 10 g šećera, 1 kašiku želatine, 80 ml kipuće vode i 20 ml hladne vode. Bobice treba preliti kipućom vodom, a zatim im trebate dodati šećer i sve samljeti u pire krumpir. Želatinu treba namočiti u hladnoj vodi do natečenosti, zatim je otopiti i dodati u smešu jagode, izmiješati. To je sve, naša je žele spremna, možete je koristiti za njenu namjenu u receptu.

A sada prijeđimo na moju verziju.

Prvo morate želatinu (2 kašike) napuniti vodom (3/4 kašike), promiješati i ostaviti da nabubri 15-20 minuta. Dok nam ne zatreba.

S mlijekom od jagode postupamo kako piše na pakovanju: ulijemo vruću prokuhanu vodu (1 kašika) i miješamo dok se suha komponenta potpuno ne otopi.

Samljeti kolačiće u blenderu do stanja mrvih peska.

Maslac rastopite u vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj. U drugoj opciji, kod snage 800 W, trebalo mi je 50 s.

U dubokoj posudi pomešajte maslac s mrvicama. Rezultat bi trebao biti meko, homogeno tijesto.

Masu širimo u odvojivom obliku (na dno možete staviti papir za pečenje ili silikonsku prostirku). Podlogu od brašna rukama raspodijelimo po cijelom području posuđa, tako da dobijemo košaricu s dnom debljine oko 10 mm i stranama visine 2-3 cm i debljine oko 5 mm. Izvadimo je u zamrzivač.

Sada idemo na punjenje. U dubokom tanjuru koristeći mikserom, pomiješajte skuta (500 g) i šećer (150 g) do homogenog tijesta.

Iz zamrzivača uzmemo kremu i istučemo ih do stanja guste, postojane pjene.

Šlagom pomiješajte šlag i kremu sa šlagom.

Želatina je natečena, sad je treba otopiti. Zagrivamo sastojak u vodenoj kupelji u toplo (ne veće od 40 C) tečno stanje.

Ulijte stabilizirajući sastojak u punjenje i izmešajte.

Druga komponenta čirake je spremna.

Iz hladnjaka izvadimo oblik i u njega ulijemo kremu. Izvadimo sirni kolač u zamrzivač oko 5-10 minuta, dok se njegova površina ne zahvati da na njega stavi voće.

Svježe jagode narežite na tanke kriške.

Jagode ravnomjerno rasporedimo po površini pite.

Ulijte nekoliko žlica gotove žele od jagoda u praznine, više nije potrebno, inače će bobice iskočiti.

Izvadimo oblik u zamrzivač dok gornji sloj ne postane elastičan, oko 20-25 minuta.

Nakon što se jagode čvrsto nalijepe na sir, ostatak bobica žele možete preliti preko sira.

To je sve - pita je spremna, ostaje je da je stavite u frižider na 4-5 sati, a najbolje po noći.

Ujutro izvadite obrazac sa deserta i narežite ga na porcije.

Pogledajte kako je snijeg iznutra, prozračan i nježan, dobili smo skuti sir s jagodama.

Uvjeravam vas, samo se topi u ustima, pokušajte, i nećete požaliti.

Sastojci za "Jagoda jagoda bez pečenja":

Tijesto

  • Kolačići (kratko pečeni) - 400 g
  • Maslac (talina) - 115 g
  • Mleko - 50 g
  • Vanilin šećer (sadrži 10 grama, uzimam takav vanilin šećer koji nije gorak, a možete ga i sve izliti) - 1 paket.
  • Šećer (ljubitelji slatkog) - 20 g

Punjenje

  • Skuhani sir (obični ili mascarpone (ako možete potrošiti malo više novca) - 300 g
  • Pavlaka (20%) - 300 g
  • Šećer - 150 g
  • Vanilin šećer (sadrži 10 grama, uzimam takav vanilin šećer koji nije gorak, a možete ga i sve izliti) - 1 paket.
  • Želatina - 25 g

Jelly

  • Jagoda (lijepa, mirisna, slatka) - 400 g
  • Jelly (jagoda / trešnja) - 1 pakovanje.

Vrijeme kuhanja: 60 minuta

Recept "Cheesecake s jagodama bez pečenja":

1. Prije svega, sipajte želatinu 100 ml kipuće vode i dobro promiješajte, ostavite da se ohladi. (NAPOMENA: pokušajte sve učiniti brzo da želatina nema vremena da se smrzne, ponekad je promiješajte, u protivnom će biti kvržice)
2. Isto učiniti s vrećicom žele, kipućom vodom 250 ml
3. Kekse temeljito izmrvite u blenderu (tako da ne ostanu komadi, ali ni u prah), ovaj kolačić sipajte u posudu, dodajte tamo maslac, mleko, vanilin šećer i sve dobro izmiješajte. Gotovo tijesto izlijte u kalup, glatko i dobro umutiti. Stavite tijesto u kalup u frižider.
4. Sipajte sir, kiselo vrhnje i šećer u blenderu i sve tucite KLAVOM tako da ne ostanu kvržice skute i šećera, pa tamo sipajte želatinu, ponovo promiješajte. Izvadite kalup iz frižidera i izlijte masu na vrh tijesta, izgladite masu i stavite u zamrzivač na 5-7 minuta (samo površina u zamrzivaču treba biti ravna da se punjenje glatko stvrdne!), Ako se masa malo stegne, onda možete raširiti jagode (kako ne bi ispadale) )
5. Operite jagode, olupite stabljike i narežite jagode na tanke kriške. Lijepo položite jagode na korom i kašikom prelijte TINI sloj žele jagode između jagoda, tako da ne dođe do. Stavite u zamrzivač na 5 minuta, pa nakon toga prelijte preostalu žele.
6. Gotov cheesecake stavite u frižider na najmanje 3 sata.
7. Kad izvadite pire od sira iz kalupa, najprije ga oštrim tankim nožem obrubite po ivicama kako ne bi rastrgali kolač sira.

Voila. Okus je nevjerojatan, a bobice i žele mogu biti različiti.)
Dobar apetit.

Sastojci i način kuhanja

Samo registrirani korisnici mogu spremiti materijale u Kuharici.
Molimo prijavite se ili se registrirajte.

Torta od sira sa krastavcem sa jagodama bez pečenja

Ukusna i lijepa pita koja se ne treba peći, možete kuhati prema ovom receptu.

  • kratko pečeni kolačići - 250 g,
  • puter - 250 g,
  • šećer - 350 g
  • skuti sir - 900 g,
  • pavlaka - 300 g,
  • krema od 30% - 500 ml,
  • jagode - 500 g + šećer 150 g + 6 g želatine,
  • vanilin šećer - 1 kašika. l.,
  • želatina - 35 g.

Kolače pretvaramo u sitnozrnate čips. Možete koristiti brusilicu za meso, blender ili ručno gurnuti rolnu. Sipajte šećer, dobro izmiješajte, dodajte rastopljeni puter i ponovo izmiješajte. Ručno trljajte rukama za bolju impregnaciju mrvica glavne komponente uljem.

Na tanjur na kojem će se oblikovati kolač stavite obruč iz podijeljenog kalupa i rasporedite podlogu od pijeska, lagano pritiskajući kašikom tako da se torta dobro stisne. Stavili smo u frižider.

U međuvremenu, pripremamo sir od sira i dio bobica sira. Obrišemo skuti sir kroz sito ili opet okrenemo prema brusilici za meso, postavivši fino sito. Dva puta samljeti mljevenje mesa.

Sipajte želatinu u posudu s toplom vodom i ostavite je da odstoji trećinu sata da se natapa u vodi.

Mekanu kocku maslaca izmiksajte sa pola miksera za šećer, dodajte vaniliju i nakon nekoliko minuta postepeno posložite ostatak šećera. Masa bi trebala posvijetliti.

U šlag dodajte sir i kiselo vrhnje, nastavite s radom dok se ne stvori homogena, sjajna, sjajna, bujna masa skute.

Želatinu zagrejemo, neprestano mešajući. Ostavite da se ohladi.

Kremu zasebno umutite u gustu pjenu, dodajte masu skute i lagano promiješajte. Unesite ohlađenu želatinu i ponovo je lagano spojite lopaticom. Prazan se može malo smjestiti, to nije zastrašujuće.

Izvadimo bazu iz frižidera i položimo sloj skute, izravnavajući površinu lopaticom.

Gornji sloj je jagoda žele. Operite bobice, izvadite stabljike i narežite na komade. Stavimo je u šerpu ili odresku, dodamo šećer i, prevrćući lopaticom, čekamo trenutak ključanja. Kuvajte pet minuta i ostavite da se ohladi.

Želatinu za bobice prelijte s malom količinom vode - nekoliko kašika. Kada nabubri, stavite da prokuha na vatri. Dodajte u pripremljeni džem i dobro izmešajte.

Izvadimo cheesecake iz frižidera i raširimo poslednji, bobičast kolač. Obavezno izravnajte sloj bobica. Opet stavite u frižider na najmanje 2 sata.

Nakon par sati uklonite prsten. Desert je spreman.

U napomenu. Svježe bobice možete zamijeniti smrznutim ili džemom, ako ne sezonom jagoda.

Sastojci za 10 obroka ili - broj proizvoda za posluživanje koji su vam potrebni izračunava se automatski! '>

Ukupno:
Težina sastava:100 gr
Kalorični sadržaj
sastav:
263 kcal
Protein:9 gr
Zhirov:13 gr
Ugljikohidrati:24 gr
P / Š / Š:20 / 28 / 52
H 8 / C 57 / B 35

Vrijeme kuhanja: 6 sati

Način kuhanja

1. Korzh. Kolače prebacite kroz mlin za meso i pomiješajte sa omekšanim maslacem.
2. Podignite kalup (⊘ 24-26 cm) papirom za pečenje. Po dnu kalupa rasporedite kolačiće, dobro ih kompaktite i stavite u hladnjak.
3. Punjenje. Jagode operite, osušite, uklonite stabljike. Oljuštite bobice mikserom dok ne porumeni. Šlag u jakoj peni. Umutite sir s mikserom sa šećerom od glazure. Razrijedite želatinu sa limunovim sokom i 4 kašike. l vode, zagrijavajte u vodenoj kupelji dok se potpuno ne otopi i uklonite sa štednjaka. Umiješajte pire od jagoda, želatinu i dobro istucite. Nježno umiješajte šlag.
4. Stavite kremu na podlogu kolačića i glatko.
5. Stavite cheesecake u frižider na 5 sati. Gotov desert ukrasite jagodama.

Proizvodi za meringue:

  • bjelanjka - 4 jedinice,
  • prstohvat soli
  • šećer za glazuru - 240 g,
  • vanilin 1 vrećica ili ekstrakt vanilije 1 žličica,
  • bijelo vinsko sirće - 2 kašike kašike.

Belanca istucite na najmanjoj brzini nekoliko minuta. Dodajte sol, bez prekida u obradi miksera, malo povećavajući brzinu. Čim se proteini počnu pjeniti, unosimo vanilin.

Dalje, jedna kašika praha. Svaku kašiku treba dobro promešati. U ovoj fazi možete primijetiti kako masa postaje gušća i sjajnija. Nakon uvođenja polovine praha, dodajte vinski ocat, a iza njega - ostatke praha, jedna kašika. Na njemu još radimo nekoliko minuta, smanjujući brzinu miksera, puštajući ga da još nekoliko minuta bije.

Lim za pečenje obložen je papirom za pečenje ili silikonskim prostirkom. Slastičarskom špricom ili žlicom rasporedite buduće meringue.

Pećnicu zagrejemo na 150 stepeni, ne više. Pecite marende 1,5-2 sata.

U napomenu. Temperatura mora nužno biti najniža, tako da se meringue malo diže i ne gubi oblik.

Ljubitelji dijeta će definitivno cijeniti ovu opciju cheesecakea:

  • suvi sir - 400 g,
  • želatina - 15 ml
  • mlijeko - 200 ml
  • kakao - 30 g
  • nadomjestak šećera ili fruktoze - 2 žlice. l.,
  • jagode.

Prije svega, želatinu napunite vrućom vodom i ostavite trećinu sata.

Sljedeći korak je dodavanje mlijeka, kakaa i zaslađivača u prosu. Sve blenderom povezujemo do homogene konzistencije.

U parnoj kupelji otopite geliranu tečnost i dodajte malo mleka dok se sve ne otopi. U smjesu skute sipajte želatinu, ponovno radite mikserom.

U kremu ubacimo sitno sjeckane jagode i dobro promiješamo da se bobice dobro rasporede.

U odvojivom obliku na zidovima izlažemo polovice bobica, čvrsto ih pritiskajući na zidove. Širimo dio skute, pažljivo ga raspoređujemo silikonskom lopaticom. Pošiljamo u hladnjak na najmanje 6 sati.

Čvrsti kolač sira izvadite iz kalupa šetajući tankom oštrom lopaticom duž zidova da desert ne bude oštećen. Vrh se može dodatno ukrasiti bobicama.

Jagode zebre

Za zebre od jagode koristite standardnu ​​bazu kolačića od kratkog hljeba opisanu u prethodnim receptima.

  • sir - 750 g,
  • odvod. ulje - 125 g
  • jaja - 5 jedinica,
  • skrob - 6 tbsp. l.,
  • jagode - 250 g
  • šećer - 250 g
  • želatina 40 g
  • topla voda - čaša.

Prvo pripremite bazu i stavite je u formu.

Smjesu skute pripremamo na sljedeći način: uzmite masnu koricu, obrišite je kroz sito. U zdjelu za miješanje stavite sira, par kašika škroba, topli ghee, pojedinačno jaja i šećer. Dodajte malo, neprekidno radeći kao mikserom. Masa bi trebala biti kremaste nijanse tekuće konzistencije.

Otopite želatinu u kipućoj vodi i ostavite da se ohladi. Dodajte umućenu masu u blago toplom obliku.

Bobice nasjeckamo u blenderu, da bi vjernost potom prolazila kroz sito.

Izlijte testo u dve posude u približno jednakim količinama. U jednom od njih posipali smo pire bobice. Malo po malo dodajemo nekoliko kašika škroba, izmiješamo da ne ostane grudica. Dodajte polovinu želatine. U drugi dio unosimo drugu želatinsku smjesu i nekoliko kašika škroba, također kašiku dobro obradimo.

U smrznutu osnovu ulijte nekoliko kašika svakog tijesta u sredinu osnove. Ova je faza poznata svima koji pripremaju pitu od zebre.

Tortu ostavite u frižideru da se stvrdne, 3-4 sata.

Pogledajte video: Cheesecake (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar