Bionime glucometer 300 test traka

Podaci Yandex Market od 05.12.2018 15:53

Ketogluk-1 test trake br. 50

Van Touch Select trake br. 100

Test trake Bionime GS300 / 25

Ispitna traka od zlatne legure za metar Bionime GM-300 i GM-500. Testne trake Bionime RightestTM GS300 imaju poseban dizajn koji omogućava maksimalnu upotrebljivost i tačnost. Kontakti od legure zlata osiguravaju savršenu vodljivost, što osigurava tačne rezultate. Čvrsta test traka izrađena od posebne plastike nema analoga. Dva milimetra - kratak put od mesta uzimanja krvi do zone hemijske reakcije eliminiše uticaj okoline.

St. Petersburg, st. Kantemirovskaya, d. 39

Optimax test trake 50kom

Namjena: Optimax indikatorske trake namijenjene su vizualnom nadzoru koncentracija (postotak) optimaxa, optimax uvoda i optimax prof sredstava u njihovim vodenim (radnim) otopinama u rasponu od 0,25% do 5,0%. Pakovanje sadrži: indikatorske trake, upute za upotrebu. Optimax indikatorske trake pružaju eksplicitnu analizu kvaliteta proizvoda Optimax, Optimax Intro i Optimax prof i njihovih radnih rešenja od strane osoblja medicinskih ustanova

Van Touch Select test trake br. 50

Kapilarna test traka sama crpi potrebnu količinu krvi za analizu.Test test traka je zaštićena - možete je dodirnuti bilo gdje. Zaštita od mogućih grešaka. Kontrolno polje test trake i ugrađeni detektori zapremine uzorka krvi osiguravaju ispravnost testa. Sposobnost analize bilo kada i bilo gde. Višeslojna struktura štiti osjetljive elemente test trake od vlage, temperature, ultraljubičastog zračenja, osiguravajući stabilnost tokom skladištenja.

Test test trake za Bionheim glucometer gs300: upute i recenzije

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Za liječenje zglobova naši čitaoci su uspješno koristili DiabeNot. Uvidjevši popularnost ovog proizvoda, odlučili smo ga ponuditi vašoj pažnji.

Dijabetičari moraju svakodnevno kontrolirati šećer u krvi. Kako ne bi često posjećivali kliniku, oni obično koriste posebni kućni mjerač glukoze u krvi za obavljanje krvnih pretraga na pokazatelje glukoze.

Zahvaljujući ovom uređaju, pacijent ima mogućnost samostalnog praćenja dinamike promjena i u slučaju povrede odmah poduzima mjere za normalizaciju vlastitog stanja. Merenje se vrši na bilo kom mestu, bez obzira na vreme. Takođe, prenosni uređaj ima kompaktne dimenzije, pa dijabetičar ga uvijek nosi sa sobom u džepu ili torbici.

U specijaliziranim prodavaonicama medicinske opreme predstavljen je širok izbor analizatora različitih proizvođača. Istoimeni brod Bionaimot švicarske kompanije vrlo je popularan među kupcima. Korporacija na svoje proizvode daje petogodišnju garanciju.

Karakteristike brojila Bionheim

Glukometar poznatog proizvođača vrlo je jednostavan i praktičan uređaj koji se koristi ne samo kod kuće, već i za obavljanje krvnih pretraga šećera u klinici za vrijeme uzimanja pacijenata.

Analizator je savršen i za mlade i za starije osobe s dijagnozom dijabetesa tipa 1 ili 2. Brojilo se koristi u preventivne svrhe u slučaju predispozicije za bolest.

Bionheim uređaji su vrlo pouzdani i precizni, imaju minimalnu grešku, stoga su u velikoj potražnji među ljekarima. Cijena mjernog uređaja je mnogima pristupačna, to je vrlo jeftin uređaj s dobrim karakteristikama.

Testne trake za Bionime glukometar također imaju nisku cijenu, zbog koje uređaj biraju ljudi koji često vrše pretrage krvi na šećer. Ovo je jednostavan i siguran uređaj s velikom brzinom mjerenja, dijagnoza se vrši elektrokemijskom metodom.

Olovka za olovke koja se nalazi u kompletu koristi se za uzorkovanje krvi. Općenito, analizator ima pozitivne kritike i velika je potražnja među dijabetičarima.

Vrste brojila

Kompanija nudi nekoliko modela mjernih uređaja, uključujući BionimeRightest GM 550, Bionime GM100, Bionime GM300 metar.

Ovi brojili imaju slične funkcije i sličan dizajn, imaju kvalitetan displej i prikladno pozadinsko osvetljenje.

Mjerni aparat BionimeGM 100 ne zahtijeva unošenje kodiranja; kalibracija se vrši plazmom. Za razliku od drugih modela, ovaj uređaj zahtijeva 1,4 μl krvi, što je prilično puno, tako da ovaj uređaj nije prikladan za djecu.

  1. Gcomeometar BionimeGM 110 smatra se najnaprednijim modelom koji ima moderne inovativne karakteristike. Kontakti testnih traka Raytest izrađene su od legura zlata, tako da su rezultati analize tačni. Za istraživanje je potrebno samo 8 sekundi, a uređaj ima i memoriju od 150 nedavnih mjerenja. Upravljanje se vrši samo jednim gumbom.
  2. Mjerni instrument RightestGM 300 ne zahtijeva kodiranje, umjesto toga ima prijenosni port koji je kodiran test trakom. Istraživanje se takođe provodi u trajanju od 8 sekundi, za mjerenje se koristi 1,4 μl krvi. Dijabetičar može dobiti prosječne rezultate u jednoj do tri sedmice.
  3. Za razliku od drugih uređaja, Bionheim GS550 ima veliku memoriju za posljednjih 500 studija. Uređaj se automatski kodira. Ovo je ergonomski i najpovoljniji uređaj modernog dizajna, po izgledu podseća na obični mp3 uređaj za reprodukciju. Takav analizator biraju mladi stilisti koji preferiraju modernu tehnologiju.

Tačnost merača Bionheim je mala. A ovo je neosporni plus.

Kako postaviti Bionime metar

Ovisno o modelu, u paketu se nalazi i sam uređaj, set od 10 test traka, 10 sterilnih jednokratnih lanceta, baterija, kutija za spremanje i nošenje uređaja, upute za uporabu uređaja, dnevnik samonadziranja i garancijski list.

Prije upotrebe Bionime mjerača, trebali biste pročitati upute za upotrebu uređaja. Ruke temeljito operite sapunom i osušite čistim ručnikom. Takva mjera izbjegava dobivanje netačnih pokazatelja.

U sterilnu olovku se postavlja sterilni lancet za jednokratnu upotrebu, nakon čega se odabire željena dubina probijanja. Ako dijabetičar ima tanku kožu, obično se bira nivo 2 ili 3, s grubljom kožom, postavlja se drugačiji povećani indikator.

  • Kad se test traka postavi u utičnicu uređaja, mjerač Bionime 110 ili GS300 počinje raditi u automatskom režimu.
  • Šećer u krvi može se izmjeriti nakon što se na zaslonu pojavi treptajuća ikona kapi.
  • Olovkom za probijanje vrši se probijanje na prstu. Prva kap obriše se pamukom, a druga se iznese na površinu test trake, nakon čega se krv apsorbuje.
  • Nakon osam sekundi, rezultati analize mogu se vidjeti na ekranu analizatora.
  • Nakon dovršetka analize, test traka uklanja se iz uređaja i odlaže.

Umjeravanje BionimeRightestGM 110 metra i ostalih modela vrši se prema uputama. Detaljne informacije o korištenju uređaja mogu se dobiti u video klipu. Za analizu se koriste pojedinačne test trake, čija površina ima pozlaćene elektrode.

Slična se tehnika sastoji u povećanoj osjetljivosti na komponente krvi, pa je stoga rezultat ispitivanja tačan. Zlato ima poseban hemijski sastav koji se odlikuje najvišom elektrohemijskom stabilnošću. Ovi indikatori utiču na tačnost uređaja.

Zahvaljujući patentiranom dizajnu, test trake uvijek ostaju sterilne, tako da dijabetičar može sigurno dodirnuti površinu zaliha. Kako bi osigurali da su rezultati ispitivanja uvijek tačni, epruveta se drži hladnom na tamnom mjestu, daleko od direktne sunčeve svjetlosti.

Kako postaviti glukometra Bionime stručnjak će reći u videu u ovom članku.

  • Dugotrajno stabilizuje nivo šećera
  • Obnavlja proizvodnju inzulina pankreasa

Točnost analize pomoću Bionheim test traka

Nažalost, nije za sve ljude riječ "test traka" povezana s mogućim dodatkom u obitelji, značajan postotak pacijenata u medicinskim ustanovama su dijabetičari, a za njih su test trake sastavni atribut postojanja.

Vrijednost gotovo svakog glukometra je nula ako nemate test trake, ili, kako se drugačije nazivaju, indikatorske trake. Zahvaljujući takvim vrpcama, merni uređaj otkriva i koliki je sadržaj glukoze u krvi trenutno.

Aparat Bionheim

Ako je neka druga medicinska oprema predstavljena prilično blagim izborom uređaja, tada su glukometeri ogromna lista testera s različitim funkcijama, mogućnostima, različitim cijenama. Zaista se ima što odabrati: na primjer, Bionheimov aparat. Riječ je o proizvodu istoimene velike švicarske korporacije, analizatoru srednjeg cjenovnog segmenta s petogodišnjom garancijom.

Zasluge Bionheima definitivno se mogu pripisati činjenici da pouzdanost uređaja i nizak postotak greške koja je svojstvena njemu čine ovaj kontrolor popularnim i među medicinskom zajednicom. A budući da ljekari vjeruju u ovu tehniku, onda bi jednostavni pacijent klinike definitivno trebao pogledati ovaj uređaj.

Međutim, Bionheim je samo uobičajeno ime. Postoji nekoliko modela brojila, a svaki ima svoje nijanse.

Paleta modela Bionheim:

  • Bionime GM 110 najnapredniji je model sa inovativnim karakteristikama. Testne trake za Bionheim glukometrom ovog modela izrađene su od legure zlata, što povoljno utiče na tačnost rezultata. Vrijeme obrade podataka je 8 sekundi, ugrađeni kapacitet memorije je posljednjih 150 mjerenja. Upravljanje - jedno dugme.
  • Bionime GS550. Uređaj ima automatsko kodiranje. Ovaj je uređaj ergonomski, što udobniji, ima moderan dizajn. Izvana podsjeća na MP3 plejer.
  • Mera Bionime Rightest GM 300 nije potrebno kodirati, ali je opremljen prijenosnim priključkom kodiranim test trakom. Analiza traje 8 sekundi. Gadget može prikazati prosječne vrijednosti.

Uređaj radi na test trakama, koji su razvijeni posebno za ovaj uređaj, uzimajući u obzir potrebne moderne zahtjeve i kriterije.

Test trake za Bionheim uređaj

Bionime test trake izrađuju se upotrebom vlastitih tehnologija. Glavna karakteristika potrošnog materijala su zlatne elektrode. Dakle, prisutnost ovog plemenitog metala povećava preciznost ispitivača, smanjuje se na minimalne vrijednosti.

Takođe Bionheim trake:

  • Odlična provodljivost
  • Dobar kontakt
  • Dobar katalitički efekat.

Da bi se otkrila koncentracija šećera u krvi, indikatorske trake trebaju 1,4 μl krvi. Dizajn traka je takav da se krv apsorbuje sama od sebe, a to se događa na najsigurniji način. Tokom studije krv ne pada na ruke osobe.

Trake se prodaju u pakiranjima od 25/50/100 komada. Cijena traka, ovisno o njihovoj količini u paketu, kreće se od 700-1500 rubalja.

Značajke test traka

Svaka test traka jedan je mali proizvod za veći proizvod. To znači da ne možete uzeti traku za Bionheim i umetnuti je, na primer, u metar Ai-Chek. Čak i ako se fizički umeće lako, uređaj ga jednostavno "ne prepozna". Ispitne trake, apsolutno sve, koriste se samo jednom, za vaš mjerač, a nakon upotrebe zbrinjavaju se.

Moderne test trake prekrivene su posebnim slojem koji ih štiti od vlage, sunčeve svjetlosti, visokih temperatura. Ali to ne znači da trake na prozoru možete pohraniti na toplinu, što ih vrijedi izložiti vlazi. Da, postoji zaštita od slučajnog kontakta, ali ne biste trebali riskirati - držite cijevi s prugama na sigurnom mjestu, dalje od djece.

Obavezno provjerite instrumente i trake u više slučajeva:

  • Nakon kupnje testera i vi ćete obaviti prvo mjerenje,
  • Ako sumnjate da je kontroler neispravan,
  • Nakon zamene baterija,
  • Pri padu sa visine ili drugim mehaničkim ozljedama brojila,
  • Uz dugi period nekorištenja opreme.

Ako je rok trajanja test traka istekao

Koji vremenski period trake indikatora vrijede navedeno je na pakovanju. Obično je ovaj period tri mjeseca.

Ovo nije samo komad kartona: test traka je unaprijed pripremljeni laboratorijski reagens (ili skup reagensa) koji se nanosi na podlogu od posebne netoksične plastike.

Ova metoda mjerenja temelji se na enzimskoj reakciji oksidacije glukoze glukozidom oksidazom u hidrogen peroksid i glukonsku kiselinu. Jednostavno rečeno, stupanj bojenja indikatorskog elementa test trake proporcionalan je sadržaju glukoze.

Također biste trebali razumjeti tako važnu točku: neovisno mjerenje razine šećera glukometrom, čak i uz primjenu svih primjerenih preporuka, neće biti zamjena za redovnu procjenu zdravlja pacijenta od strane liječnika.

Stoga, bez obzira koliko precizan i moderan glukometar imate, povremeno morate uzimati potrebne testove u laboratoriji klinike ili medicinskog centra.

Tri „NE“ pravila za rad sa test trakama

Za početnika koji je tek stekao prvi glukometr, a još nije u potpunosti shvatio svoj posao, bit će korisni sljedeći savjeti.

Što se ne može učiniti u vezi s test trakama:

  1. Ako ste primijenili nedovoljni uzorak krvi na indikatorsku zonu, većina instrumenata će vam ponuditi da dodate još jednu kap. Ali praksa pokazuje: dodavanje prve doze ometa samo analizu, neće biti pouzdano. Stoga nemojte dodavati još jednu kap postojećem kapi na traku, samo ponovite analizu.
  2. Ne dirajte područje indikatora rukama. Ako ste slučajno razmazili krv na traku, onda analizu treba ponoviti. Bacite ovu traku, operite ruke, uzmite novu i budite oprezni.
  3. Ne ostavljajte trake u zoni pristupačnosti. Odložite ga odmah, više nije upotrebljiv. Na traku se čuva biološka tekućina koja potencijalno može biti izvor zaraze (ako je npr. Korisnik bolestan).

Testne trake prodaju se u različitim pakiranjima: onima koji rijetko rade testove, veliko pakovanje možda neće biti potrebno (morate se prisjetiti roka trajanja traka).

Korisničke recenzije

Što direktno kažu oni vlasnici mjerne opreme koji su direktno izabrali Bionheim iz svih glukometra? Na internetu se mogu pronaći mnoge recenzije.

Bionheim je švicarski mjerni instrument s visokokvalitetnim test trakama nove generacije. Međutim, ovoj tehnici možete verovati, ako je kupljena od pouzdanog prodavca, a nije kupljena „na ruke“ ili u sumnjivoj internetskoj trgovini. Kupite medicinsku opremu samo od prodavca koji ima dobru reputaciju, odmah provjerite opremu. Prije kupnje posavjetujte se s endokrinologom, možda će vam njegove preporuke biti korisne.

Karakteristike proizvoda:

  • Elektrode od legure zlata,
  • Priključak za kodiranje uključen
  • Rok upotrebe 18 meseci
  • Broj komada u pakiranju - 50 kom.

Za uspješno liječenje dijabetesa i učinkovito praćenje zdravlja, svjetski proizvođači razvili su prijenosnu opremu i visokokvalitetne zalihe za to. Važno je napomenuti da test trake ne djeluju autonomno i ne mogu biti univerzalne.Ovisno o uporabljenoj tehnologiji izrade, skupi uređaji opremljeni su povoljnijim trakama za ekspresnu analizu. Švicarska korporacija BIONIME, uz točne glukometre za kućnu upotrebu, potrošaču nudi najbolju opciju - kupi Bionime trake besprijekornog kvaliteta i u potpunosti su u skladu s trenutnim ISO standardima.

Moderne trake za Bionheim glukometrom dizajnirane su za brzo određivanje količine šećera u krvi, a odlikuju ih moderan dizajn i velika preciznost rezultata. Za razliku od drugih analoga, ovaj je proizvod napravljen od inovativnog materijala - specijalizirane medicinske plastike primjenom tehnologije vakuumskog lijevanja koja osigurava jednostavnost i udobnost korištenja. Prisustvo posebne zone hvatanja sprečava nesporazume i omogućava vam da traku odmah postavite u pravilan položaj. Da bi postigao zagarantovani tačan rezultat, proizvođač je opremio test trake sa zlatnim elektrodama kao najidealnije vodiče. Zbog toga se smetnje tokom prenosa signala u potpunosti uklanjaju. Takođe, karakteristike proizvoda uključuju:

  • površinska širina
  • poseban dizajn koji sprečava kontakt s biomaterijalom,
  • automatsko vađenje korištenog testa,
  • analiza sigurnosti;
  • pristupačna cijena.

Prisutnost kontakata izrađenih od posebne legure i bežičnog dizajna s malim intervalom između reakcijske zone i kontakata elektrode daje visoku preciznost. Proučeni biomaterija apsorbira se u test hidrofilnom kapilarom, što smanjuje vjerojatnost interferencije i povećava brzinu testa.

Prednosti proizvoda

Prema posebnoj patentiranoj tehnologiji, svaka Bionime test traka izrađena je upotrebom dragocjene legure za elektrode. Visoka tačnost analize zagarantovana je korišćenjem nano metode - elektrohemijske glukozida oksidaze. Prisutnost rebrastog dizajna test test trake štiti testni uzorak od nečistoća i nečistoća, a takođe pruža visoku udobnost upotrebe. Ključne prednosti uključuju sledeće:

  • dostupnost funkcije automatskog testiranja kodiranja,
  • upotreba enzima glukozida oksidaze,
  • minimalna količina biomaterijala
  • čvrsta livena struktura
  • optimalni uslovi skladištenja
  • neograničena garancija.

Upotreba ovog proizvoda omogućava udobno testiranje čak i u ograničenim uslovima, a istovremeno garantuje rezultate visoke tačnosti. Kako bi se spriječili faktori koji narušavaju tačnost ispitivanja, potrebno je promatrati ispravnost postupka i uvjete skladištenja. Na točnost rezultata može utjecati pregrijavanje ili pregrijavanje trake, produženi kontakt s zrakom, istekao rok trajanja. Također pogreška koja dovodi do lažnih rezultata je uporaba test traka koje nisu kompatibilne s korištenim brojilom.

Šta su test trake za merač glukoze?

Radi se o posebnim uređajima za glukometar, koji su neophodni za analizu nivoa glukoze u krvi i dnevnu kontrolu glikemije. Izvana, to su indikatori od plastike, koji se prodaju u cijevi, i upakirani su u 25 ili 50 komada.

Dizajniran za jednokratnu upotrebu prema datumu isteka i pravilima kodiranja. Za određivanje glukoze potrebno je nekoliko kapi krvi na površini plastike i pričekajte. Trake za mjerenje šećera u krvi moraju se kupiti u pojedinačnim pakovanjima, na temelju proizvođača, odaberite elektrohemijskih glukometra.

Datum isteka

Prilikom kupovine zaliha glukometra morate strogo poštivati ​​vremenske intervale navedene na svakom pakiranju. Ako prekoračite preporučeni rok trajanja, poseban premaz nanesen na test traku postepeno se uništava, a rezultat kućne studije biće nepouzdan. Osim toga, morate se pridržavati pravila skladištenja takvih konstrukcijskih elemenata brojila.

Vrste test traka za glukometar

Prema mehanizmu analize koncentracije glukoze u krvi, test trake dijele se na:

  1. Prilagođeni fotometrijskim modelima bioanalizatora. Ova vrsta glukometra danas se ne koristi mnogo - preveliki postotak (25-50%) odstupanja od norme. Princip njihovog rada zasniva se na promjeni boje kemijskog analizatora ovisno o koncentraciji šećera u krvotoku.
  2. Kompatibilan je s elektrohemijskim glukometrima. Ova vrsta daje preciznije rezultate, sasvim prihvatljive za kućnu analizu.

One Touch test trake (SAD) mogu se kupiti u iznosu od 25.50 ili 100 kom.

Potrošni materijal je pouzdano zaštićen od kontakta sa zrakom ili vlagom, tako da ih možete bez straha odnijeti bilo gdje. Dovoljno je da upišete kod za ulazak u uređaj na samom početku jednom, nakon toga nema takve potrebe.

Nemoguće je umanjiti rezultat pažljivim unošenjem trake u mjerač - ovaj postupak, kao i minimalna količina krvi potrebna za analizu, kontroliraju se posebni uređaji. Za istraživanje nisu prikladni samo prsti, već i alternativna područja (ruke i podlaktica).

Rok trajanja takvih traka nakon uklanjanja pritiska na ambalaži je šest mjeseci.

Trake su pogodne za upotrebu i kod kuće i u kampovanju. Za besplatan broj možete kontaktirati telefonsku liniju. Od testnih traka ove kompanije možemo kupiti One-Touch Select, One-Touch Select Simple, One-Touch Verio, One-Touch Verio Pro Plus, One-Touch Ultra.

Za konturu

Potrošni materijal se prodaje u pakiranjima od 25 ili 50 kom. pravite ih u Švicarskoj kod Bayera. Materijal zadržava svoja radna svojstva 6 mjeseci nakon raspakiranja. Važan detalj je mogućnost dodavanja krvi u istu traku uz nedovoljno nanošenje.

Neobvezna funkcija Sip in Sampling omogućava upotrebu minimalne količine krvi za analizu. Memorija je dizajnirana za 250 uzoraka krvi. Nijedna tehnologija kodiranja vam ne omogućuje da izvršite mjerenja bez kodiranja.

Obrazac za puštanje - cijevi od 10,50 i 100 traka. Marka potrošnog materijala ima jedinstvena svojstva:

  • Kapilar u obliku lijevka - pogodan za testiranje,
  • Brzo uvlači biomaterijal
  • 6 elektroda za kontrolu kvaliteta,
  • Podsetnik o završetku života,
  • Zaštita od vlage i pregrijavanja,
  • Mogućnost dodatne primjene biomaterijala.

Potrošni materijal omogućava upotrebu pune kapilarne krvi. Informacije na displeju se pojavljuju nakon 10 sekundi. Vrste traka u lancu ljekarni - Accu-Chec Performa, Accu-Chec Active.

Potrošni materijal za ovaj metar možete kupiti u moćnom zapečaćenom pakovanju od 25 ili 50 komada. Ambalaža štiti trake od vlage, agresivnog ultraljubičastog zračenja, zagađenja. Oblik dijagnostičke trake liči na olovku.

Proizvođač Longevita (Velika Britanija) garantira rok trajanja potrošnog materijala za 3 mjeseca. Trake omogućavaju obradu rezultata kapilarnom krvlju u 10 sekundi. Odlikuje ih jednostavnost uzorkovanja krvi (traka se automatski povlači ako kapnete kap do ivice tanjura). Memorija je dizajnirana za 70 rezultata. Minimalna zapremina krvi je 2,5 μl.

Sa Bionime

U pakovanju istoimene švicarske kompanije možete pronaći 25 ili 50 trajnih plastičnih traka.

Optimalna količina biomaterijala za analizu je 1,5 μl. Proizvođač garantira visoku tačnost traka 3 mjeseca nakon otvaranja paketa.

Dizajn traka je jednostavan za rukovanje. Glavna prednost je sastav elektroda: u vodičima se za proučavanje kapilarne krvi koristi legura zlata. Indikatori na ekranu mogu se očitati nakon 8-10 sekundi. Opcije robne marke su Bionime Rightest GS300, Bionime Rightest GS550.

Satelitski potrošni materijal

Testne trake za satelitske glukometre prodaju se unaprijed upakovane u 25 ili 50 kom. Ruski proizvođač ELTA Satellite-a osigurao je pojedinačno pakovanje za svaku traku. Djeluju prema elektrohemijskoj metodi, rezultati istraživanja bliski su međunarodnim standardima.

Minimalno vrijeme obrade za podatke o kapilarnoj krvi je 7 sekundi. Brojilo se šifrira pomoću troznamenkaste šifre. Nakon curenja, potrošni materijal možete koristiti šest mjeseci. Proizvode se dvije vrste traka: Satellite Plus, Elta Satellite.

Bolesnici koji su bolesni i skloni dijabetesu trebali bi nadzirati razinu glukoze u krvi kako bi se izbjegli krajnje nepoželjni recidivi. Prije nego što u ljekarni kupite trake za glukometar, morate pažljivo proučiti sve postojeće vrste, odrediti cijenu, napraviti konačni izbor. Klasifikacija test traka prikazana je u nastavku:

  1. Kompatibilan je s fotometrijskim glukometrima. Ne najpouzdaniji način, koji daje grešku od 20 - 50%. U ovom slučaju, reagens koji se koristi na traci mijenja boju pri kontaktu sa otopinom glukoze.
  2. Za upotrebu sa elektrohemijskim glukometrima. Pouzdana dijagnostička metoda koja se temelji na mjerenju količine struje dobivene interakcijom glukoze i kemijskih reagensa na traci.

Na slobodnom tržištu dominiraju mnogi neinvazivni prijenosni glukometri, koji se smatraju točnim analizatorima kemijskog sastava krvi. Važno je uzeti u obzir ne samo cijenu same medicinske opreme, već je važno i koliko koštaju trake za brojilo i njihova dostupnost u gradskim ljekarnama.

  • ime - One Touch Ultra,
  • cijena - 1.300 rubalja,
  • karakteristike - 2 boce od 25 test traka,
  • plusevi - visoka informativnost metode, dostupnost u ljekarnama,
  • Protiv - potreba za kodiranjem uređaja, visoka cijena.

Alternativa ovog predstavnika predstavljena je u nastavku:

  • ime - OneTouch Selest test trake,
  • cijena - 500 rubalja,
  • karakteristike - 100 test traka,
  • plusevi - visoka osetljivost metode, razumna cena,
  • nedostaci - nije dostupan.

Spolja, takav medicinski uređaj japanske skupštine liči na štopericu, ima elektronsku tablu. Modeli Contour Plus posebno su potraženi, jer test trake nisu skupe, ali rezultat kućne studije nema dvojbe.

  • ime - Contour test trake plus,
  • cijena - 1.100 rubalja,
  • karakteristike - 25 kom. u kompletu,
  • plusevi - dostupnost u internetskoj trgovini, dobri popusti i tačan rezultat,
  • Protiv - visoka cijena, nedostatak besplatne prodaje.

Da biste uštedjeli nešto novca na takvoj akviziciji, postoji zamjena budžeta za navedeni model test traka:

  • naziv - test trake Contour TC N25,
  • cijena - 400 rubalja,
  • karakteristike - proizvodnja Švicarske (bajer), 25 jedinica se skladišti u pojedinačnom pakiranju,
  • plusevi - jeftini su, mogu se naručiti u online trgovini, tačan rezultat studije,
  • nedostaci - nije dostupan.

Modeli imaju zgodan zaslon s pozadinskim osvjetljenjem, ali to nije glavna stvar. Pacijenti s dijabetesom posebno su zadovoljni niskom greškom ispitivanja, sposobnošću da se precizno utvrdi koncentracija glukoze u krvi.

  • ime - Accu-Chek Performa,
  • cijena - 1.150 rubalja,
  • specifikacije - Accu-Chek Performa nudi 50 osjetljivih test traka iz zatvorene plastične cijevi,
  • plusevi - mala istraživačka greška, jednostavnost upotrebe,
  • nedostaci - visoka cijena.

Druga verzija test traka ovog proizvođača je Accu-Chek Asset, ali stručnjaci preporučuju obratiti pažnju i na ostale potrošne materijale, koji nisu manje popularni za brojilo:

  • ime - testna kaseta Accu-Chek Mobile,
  • cijena - 1.250 rubalja,
  • karakteristike - kompletan set od 100 jedinica,
  • plusevi - pogodna upotreba, brz i pouzdan rezultat, brza isporuka,
  • nedostaci - trošak proizvodnje.

Ovo je jednostavan dizajn s prikladnim velikim ekranom koji na šećeru u krvi prikazuje 10 sekundi od trenutka istraživanja. Memorija uređaja pohranjuje do 70 očitanja, što je dovoljno da se prati pozitivna dinamika bolesti. Evo nekoliko test traka za glukometre ovog proizvođača koje zaslužuju posebnu pažnju:

  • ime - test traka Longevita,
  • cijena -1 250 rubalja,
  • karakteristike - rok trajanja do 24 mjeseca, pojedinačno pakiranje, 50 kom. u kompletu,
  • plusevi - pogodni za upotrebu, koji podseća na olovku, dostupni su u slobodnoj prodaji ne samo u Moskvi,
  • nedostaci - visoka cijena.

Druga popularna ponuda u Moskvi i Sankt Peterburgu predstavljena je u nastavku:

  • naziv - test trake za mokraćnu kiselinu EasyTouch,
  • cijena - 850 rubalja,
  • karakteristike - 25 komada u pojedinačnom pakovanju sa rokom trajanja do 2 godine,
  • plusevi - povoljna cijena, robu možete dobiti poštom, mogućnost sudjelovanja u promociji od proizvođača, minimalna greška,
  • nedostaci - nije dostupan.

Ovo je moderni glukometar, čija je greška 2 - 5%. Mnogi pacijenti biraju dizajn zbog njegove jednostavnosti i pouzdanosti kućnog istraživanja, a nije teško kupiti Bionime test traku po povoljnim cijenama u internetskoj trgovini. Evo nekoliko zanimljivih prijedloga za osobe sa šećernom bolešću:

  • naziv - test trake Rightest GS300,
  • cijena - 1.500 rubalja,
  • karakteristike - 50 artikala u pakovanju, pojedinačno pakovanje,
  • plusevi - informativnost i pouzdanost metode, jednostavnost sakupljanja biološkog materijala,
  • kontra - nisu svi prikladni za cijenu robe.

Drugi prijedlog savremenih farmakologa je atraktivniji u svakom pogledu, posebno po cijenama u ljekarnama:

  • ime - najjači GL300 lanceti,
  • cijena - 500 rubalja,
  • karakteristike - 200 sterilnih jednokratnih lanceta,
  • plusevi - jednostavnost upotrebe, pouzdanost metode istraživanja, povoljni troškovi robe,
  • nedostaci - bol postupka kod rada s kapilarnim materijalima.

Satelitske trake

Glukometar ovog proizvođača smatra se „tekućim“, a test trake se mogu kupiti u bilo kojoj ljekarni po vrlo povoljnoj cijeni. Kućne pretrage krvi zadovoljit će kupca svojom informativnošću, malom greškom. Dakle:

  • Naziv - Satellite Plus,
  • cijena - 300 rubalja,
  • karakteristike - 50 komada u jednom pakovanju,
  • plusevi - povoljna cijena, proračunski model, pouzdan rezultat,
  • nedostaci - ne, ne uvijek pozitivne kritike.

Upute za upotrebu glukometra Bionime GM-100 i njegove prednosti

Švajcarska farmaceutska kompanija Bionime Corp bavi se razvojem i proizvodnjom medicinske opreme. Niz njenih glukometra Bionime GM je precizan, funkcionalan, jednostavan za upotrebu.

Bioanalizatori se koriste kod kuće za kontrolu šećera u krvi, a korisni su i medicinskim radnicima u bolnicama, sanatorijumima, staračkim domovima, hitnim odjeljenjima za brze pretrage glukoze u kapilarnoj krvi pri početnom unosu ili na fizikalnom pregledu.

Uređaji se ne koriste za postavljanje ili povlačenje dijagnoze dijabetesa. Važna prednost glukometra Bionime GM 100 je njegova dostupnost: i uređaj i potrošni materijal mogu se pripisati segmentu proračunskih cijena.

Rezultat mjerenja ne ovisi samo o preciznosti brojila, već i o usklađenosti sa svim uvjetima skladištenja i uporabe uređaja. Algoritam ispitivanja šećera u krvi kod kuće je standardni:

  1. Provjerite dostupnost svih potrebnih dodataka - punktora, glukometra, epruvete s test trakama, jednokratnim lancetima, pamučne vune s alkoholom. Ako su potrebne naočale ili dodatno osvjetljenje, o tome morate unaprijed brinuti, jer vremenski uređaj za razmišljanje ne napušta i nakon 3 minute neaktivnosti automatski se isključuje.
  2. Pripremite olovku za probijanje prsta. Da biste to učinili, izvadite vrh iz nje i instalirajte cijev do kraja, ali bez većeg napora. Ostaje okrenuti zaštitni poklopac (ne žurite sa bacanjem) i iglom zatvoriti iglom. Pomoću indikatora dubine probijanja podesite nivo. Što više pruga bude na prozoru, dublje je probijanje. Za kožu srednje gustoće dovoljno je 5 traka. Ako klizni dio povučete sa stražnje strane, ručka će biti spremna za postupak.
  3. Da biste postavili mjerač, možete ga uključiti ručno, pomoću gumba ili automatski, kada instalirate test traku dok ne klikne. Na ekranu se traži da unesete kod test test trake. Od predloženih opcija, gumb mora odabrati broj koji je označen na epruveti. Ako se na ekranu pojavi slika test trake sa treperavim kapom, uređaj je spreman za rad. Ne zaboravite da zatvorite kućište olovke odmah nakon uklanjanja test trake.
  4. Pripremite ruke tako da ih operete toplom vodom i sapunom i osušite sušilom za kosu ili prirodnim putem. U ovom slučaju, alkoholno runo bit će suvišno: koža postaje grublja od alkohola, što može izobličiti rezultate.
  5. Najčešće se koristi srednji ili prstenasti uzorak za uzorkovanje krvi, ali po potrebi možete uzeti krv s dlana ili podlaktice na kojoj nema žilavih mreža. Pritisnete ručicu čvrsto uz bok jastučića, pritisnite dugme za probijanje. Nježno masirajte prst, morate iscijediti krv. Važno je ne pretjerati, jer međućelijska tekućina iskrivljuje rezultate mjerenja.
  6. Bolje je ne koristiti prvu kap, već nježno ukloniti pamučnim tamponom. Formirajte drugu porciju (instrumenta treba samo 1,4 μl za analizu). Ako prst prstom kapnete na kraj trake, automatski će se uvući u krv. Odbrojavanje započinje na ekranu i nakon 8 sekundi pojavljuje se rezultat.
  7. Sve faze su popraćene zvučnim signalima. Nakon mjerenja izvadite testnu traku i isključite uređaj. Da biste uklonili jednokratnu lancetu iz ručke, morate ukloniti gornji dio, staviti vrh igle koji je uklonjen na početku postupka, pritisnuti tipku i povući stražnju stranu ručke. Igla automatski ispada. Ostaje odložiti potrošni materijal u kontejner za smeće.

Praćenje dinamike razvoja bolesti korisno je ne samo za pacijenta - prema tim podacima liječnik može izvući zaključke o učinkovitosti odabranog režima liječenja, kako bi po potrebi prilagodio dozu lijekova.

Da biste koristili test trake kod kuće, nisu potrebne medicinske veštine. Zatražite medicinsku sestru u klinici da vam predstavi značajke test traka za vaš metar, pročitajte priručnik proizvođača, a s vremenom će se cijeli postupak mjerenja odvijati na autopilotu.

Svaki proizvođač proizvodi svoje testne trake za svoj glukometar (ili liniju analizatora). Trake drugih marki, u pravilu, ne djeluju. Ali postoje i univerzalni test trake za mjerač, na primjer, potrošni materijali Unistrip pogodni su za uređaje One Touch Ultra, One Touch Ultra 2, One Touch Ultra Easy i Onetouch Ultra Smart (kod analizatora je 49).

Sve trake su za jednokratnu upotrebu, moraju se baciti nakon upotrebe, a svi pokušaji reanimiranja kako bi se ponovo koristili jednostavno su besmisleni. Na površini plastike taloži se sloj elektrolita, koji reagira s krvlju i rastvara se, jer sam slabo provodi električnu energiju. Neće biti elektrolita - neće biti naznaka koliko puta obrišete ili isperete krv.

Mjerenja na brojilu izvode se barem ujutro (na prazan stomak) i 2 sata nakon obroka kako bi se procijenio postprandijalni šećer pod opterećenjem. Kod dijabetesa ovisnog o inzulinu, kontrola je potrebna svaki put kad vam je potrebno da razjasnite dozu inzulina. Tačan raspored je endokrinolog.

Postupak mjerenja započinje pripremom uređaja za rad. Kad se postavi mjerač, olovka za probijanje s novom lancetom, cijev s test trakama, alkohol, pamučna vuna, trebate oprati ruke toplom sapunom i osušiti (po mogućnosti sušilom za kosu ili na prirodan način).

Probijanje skarafikatorom, inzulinskom iglom ili olovkom sa lancetom izvodi se na različitim mestima, čime se izbegava nepotrebna nelagoda. Dubina uboda ovisi o karakteristikama kože, u prosjeku iznosi 2-2,5 mm.

Prije pirsinga, umetnite traku u metar sa stranicom na koju se nanose reagensi. (Ruke se mogu uzeti samo na suprotnom kraju). Brojevi kodova pojavljuju se na ekranu, za crtanje, pričekajte simbol pada, popraćen karakterističnim signalom.

Za brzo uzimanje krvi (nakon 3 minute, mjerač se automatski isključi ako ne primi biomaterijal), potrebno je lagano zagrijati, masirati prst bez pritiska pritiskom, jer nečistoća intersticijske tekućine iskrivljuje rezultate.

Za maksimalnu tačnost, bolje je prvo kap ukloniti pamučnim jastukom i iscijediti još jedan. Svaki mjerač glukoze u krvi treba svoju krvnu normu, obično 1 mcg, ali postoje vampiri kojima je potrebno 4 mcg. Ako nema dovoljno krvi, mjerač će pogriješiti. Takva se traka u većini slučajeva više puta ne može koristiti.

Pogledajte video: Bionime GM300 - Instruction of Use Single User (Maj 2024).

Ostavite Svoj Komentar